Glada, starka hästar springer fort – och länge!

Bilden: Alkalizer Am tävlade framgångsrikt under sju säsonger.

 

Marlin Cheval är ett modernt tränings- och tävlingsstall som drivs av Marcus Lindgren tillsammans med flera andra väldigt meriterade personer inom travsporten i Halmstad.

 

Stallet har ambitionen att göra det bästa av din häst. Och samtidigt ge dig som hästägare chansen att tillhöra en grupp som har kul och utvecklas tillsammans inom travet och livet.

Hästar är precis som vi! Eller hur var det nu?

Hästar är på sätt och vis precis som vi. Därför har vi byggt ett stall som av en av våra kunder fått epitetet ”Hästarnas Grand Hôtel”. Det är ljust och rent, boxarna är betydligt större än vanligt och det har en härlig atmosfär.

 

På ett annat sätt är hästar motsatta till oss. Och därför strävar vi efter att anpassa deras liv och träningsprogram efter hästens mentalitet. Ett fortlöpande arbete där vi har många förebilder, såsom TZ, och det handlar mycket om att göra hästarna mentalt starka.

 

Vårt specialfoder håller allra högsta klass, för att nämna något. Det är anpassat efter travhästens livscykel och tillfredsställer krav på mycket hög nivå. Vårt träningsupplägg varierar över säsongerna och är, i de fall det behövs, individanpassade. Vi vill att din häst ska få uppleva lugn och ro samt känna sig älskad av oss som tränar och jobbar med den.

 

Dessutom, kanske viktigast av allt, så ser Marcus och hans personal på hästarna som sina kompisar och kollegor. Vi finns till för din häst!

 

Mycket sandträning i Halmstad

Vi har utvecklat ett koncept där vi företrädelsevis tränar på en 1200 meter lång oval sandbana, kombinerat med traditionella rakbaneintervaller över 700 meter. Denna rakbana har under sommaren 2015 lagts om till packad sand, vilket Marcus tycker har förbättrat hästarna (framför allt de unga) ganska så rejält på kort tid. Kul att vara på en riktigt progressiv träningsanläggning!

 

Till vår hjälp har vi också Europas bästa tävlingsbana, som med sitt enastående underlag lämpar sig väldigt bra för banjobb och teknikträning för de unga hästarna. Och givetvis massvis med rasthagar för återhämtning. En mer utförlig inblick i vårt sätt att träna får du genom att ta kontakt med oss.

 

Från 1/10-2014 har vi också en filial på en ”egen” gård strax utanför Halmstad. Det är 16 boxar och två anställda som jobbar på Danne Widegrens underbara anläggning. Det finns en härlig 600 meter lång sandbacke att träna på, men också massvis av stora gräshagar. Dessutom är det bara tio minuters jogging genom skogen, om vi vill använda våra vanliga träningsbanor nere på travet.

 

MARLIN CHEVAL PRISLISTA
per 190101

 

TRÄNINGSAVGIFTER

Träningsavgift per dag, ordinarie: 420 kr *
* höjning pga kraftigt höjda foder- & strö-priser per 1/1-19
Träningsavgift per dag, nya hästar: 370 kr *
* taxan gäller för nya kunder med nya hästar in i träning

 

Fast månadspris, ”All inclusive”: 14 900 kr *
* läs mer nedan, men kortfattat: allt exklusive start & veterinärt.
Fast månadskostnad ”All inclusive”, andelshästar: 800 kr per månad och andel *
* läs mer nedan, men kortfattat: allt inklusive utlottningar, andelsservice mm men exklusive start & veterinärt.

Tränarprovision
: 15 procent *
* personalen har minst 5 procent dedikerat i vårt lojalitets- & trivselprogram, vi använder dessutom ofta extern kusk som tar 5 procent.

 

ÖVRIGA KOSTNADER

Transportkostnader: mellan 45 – 50 kr per mil *
* vid tre hästar eller fler samma dag: 45 kr, vid en-två hästar: 50 kr.

Startavgift (utselningsavgift): 950 kr *
* i vår startavgift ingår personalens utselningslön & traktamente, samt hästens extra elektrolyter & mineraler samt tävlingsbalansering (skoning), i vissa fall tillkommer 600 kr pga giva av örtbaserad magkur ”Succeed” före & efter start. Nytt pris per 1/6-19 (pga höjda avtalsenliga ersättningsnivåer för utselning och heldagstraktamenten).

 

Skoning: 1 050 kr *
* ingår i vårt ”All inclusive”, normalt var fjärde till femte vecka.

Manuell medicin: mellan 678 – 1 000 kr *
* ingår i vårt ”All inclusive”, annars är priserna: Massage (med el): 678 kr, Lasse Hagelskytt & Patrik Nygren: 700-800 kr, doktor Dennis Jensen: 1 000 kr (Jensen ingår ej i ”All inclusive”).

Vaccinering, A2: 430 kr *
* ingår i vårt ”All inclusive”, normalt en gång per år.

Vaccinering, EHV1-4 (herpesvaccin): 450 kr *
* ingår i vårt ”All inclusive”, normalt tre gånger per år.

Avmaskning: 200 – 400 kr *
* ingår i vårt ”All inclusive”, pris beroende på typ av preparat, normalt tre gånger/år.

Blodprov: 300 – 1 420 kr *
* beroende på typ av prov varierar kostnaderna, dyrast är det när vi tar ”Full screen” på CaniLab för att detektera ev borrelia mm.

 

I den fasta månadsavgiften ingår alla kostnader från Marlin Cheval inklusive skoning, alternativbehandling av stallets terapeuter Patrik Nygren och Lasse Hagelskytt, massage med el, vitaminer & alla andra kosttillskott, vaccinering (både A2 samt EHV1-4) & avmaskning, täcken & all annan tränings- och tävlingsutrustning.

 

I vårt kundservicearbete ingår utan extra kostnad (förutom veckoinformation om hästen) bland annat plats vid våra två stora hästägarevents (en på våren med uppvisningar på banan samt en fest under SprinterMästaren) samt deltagande i månatliga tävlingar/utlottningar om fina priser. Det enda som inte ingår i priset är tävlingsomkostnader samt veterinärvård (inkl veterinärvårdsförsäkring), vilket vi anser omöjligt att uppskatta för fast pris.

 

Från och med 1/9-17 tar Marlin Cheval bort debitering för resa till veterinärbesök.