Underbara Halmstad-travet är vår bas

Vi tränar på Halmstads travbana och i ”DW-backen”, det är så vi kallar back-rakbanan som finns på Danne Widegrens gård en knapp halvmil från banan, som ligger i östra delen av staden. Banan är känd för att ha landets bästa underlag och har ca 40 tävlingsdagar om året där Sprintermästaren, i juli, utgör årets höjdpunkt.

 

Förutom den fantastiska tävlingsbanan finns en 600 meter lång backe med ca 12 meters stigning, en vanlig 700 meter lång rakbana samt en 1200 meter lång oval sandbana, på själva travområdet. Sedan 1/10-2014 har vi två skötare stationerade på Dan Widegrens fina gård en tio minuters joggingtur från banan. Ett bra komplement!

 

Stallbyggnaderna stod klara i mars 2009 och erbjuder en miljö som hästarna verkligen kan trivas i. En av våra kunder kallar stallet för ”Hästarnas Grand Hotel” och vi tycker det är en bra beskrivning. Takhöjden är 8,5 meter och boxarna större och luftigare än vad som är normalt i ett travstall. Placeringen av boxarna, i förhållande till mat och vatten, ger ett härligt lugn i stallarna dygnet runt.och vi tycker det är en bra beskrivning.

 

Den ursprunglinga anläggningen rymmer 40 boxar, har ett 25-tal rasthagar, två träningsband samt ett massagerum med hästsolarium.