Anläggningarna

Vårt fina huvudstall finns på baksidan av stallbacken vid den fantastiska travanläggningen på Halmstads travbana. Stallbyggnaderna stod klara i mars 2009 och erbjuder en miljö som hästarna verkligen kan trivas i. En av våra kunder kallar stallet för ”Hästarnas Grand Hotel” och vi tycker det är en bra beskrivning. Takhöjden är 8,5 meter och boxarna större och luftigare än vad som är normalt i ett travstall. Placeringen av boxarna, i förhållande till mat och vatten, ger ett härligt lugn i stallarna dygnet runt. Anläggningen rymmer 49 boxar och många rasthagar, en horse walker, två träningsband samt ett hästsolarium. Med jämna mellanrum kommer även en portabel hästbox för red light therapy till stallet.

Mys i hagen på Marlin Cheval

Tack vare Halmstad travbanas mycket välskötta träningsanläggning har vi tillgång till fina underlag året om för våra hästar. Banan är känd för att ha landets bästa underlag och har ca 40 tävlingsdagar om året där Sprintermästaren, i juli, utgör årets höjdpunkt.

Förutom den fantastiska tävlingsbanan, som är mycket mer skonsam för hästarna än vanliga rundbanor och därför används som ett stående komplement i träningen, finns en 600 meter lång backe med ca 12 meters stigning, en vanlig 700 meter lång rakbana samt en 1200 meter lång oval sandbana. På sandbanan kör man åt olika håll varannan dag och två gånger i veckan används den flitigt av oss, då vi kör styrkepass med 200 metersspeeder i de olika backlutningarna.

Sedan i mars 2020 återfinns vi även på anrika travgården Veka utanför Falkenberg. Vi började med en skötare och åtta hästar men eftersom Marcus formligen älskar miljön och möjligheten till underbar utedrift kombinerad med djupsandsträning har vi nu ökat till cirka 20 hästar och tre personal på gården. Det är företrädelsevis de gamla uvarna som återfinns därute, men vi har även en del unghästar som passar perfekt för sandträningen.