Andelshästar hos "Stall MARLIN"

Bilden: Snabbe Precious Lord har gjort comeback efter lyckad halsoperation.
Senast uppdaterad: 19/1-20.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi vidareutvecklar ständigt våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera tre stora hästägarträffar varje år. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi självklart gjorde även 2019) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blev det lördag 23 mars) samt ytterligare en dag senare under året (2019 blev det lördag 30 november). Vi återkommer asap med datum för 2020!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under våren/sommaren 2019 lanserade vi vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi började med en stor tävling och final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Nästa etapp hade final lördagen den 30 november. Hör av er till oss för att veta mer, om hur man blir ambassadör!

 

2019

Januari månads vinnare blev – Jan Karliden.
Februari månads vinnare blev – Jörgen Nanzell.
Mars månads vinnare blev – Conny Nordström.
April månads vinnare blev – Stefan Berggren.
Maj månads vinnare blev – Lina Eriksson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare blev – Andreas Nilsson.
Oktober månads vinnare blev – Hampus Andersson.
November & december månaders vinnare blev…

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar), Tobbe Lunder har 0706 88 52 07.

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

EAU DE VIE EAGRA (2019)

e BRILLANTISME - LADYMATIC
länk till travsport.se

Riktigt läcker unge efter två rika föräldrar. Mamman har lagt miljonär i USA å har själv tjänat över två miljoner. Blir andelshäst i vinter...

STALL MARLIN - KB

25/11: Uppfödaren har valt att samarbeta med oss och Marcus har godkänt exteriören på den här mycket tilltalande hingstungen med två rika föräldrar. Han kommer i träning 15/8-2020 och står kvar utan kostnad hos uppfödaren fram till dess.

IMPERIAL WINE (2019)

hingst e NUNCIO - SWEET HOME ALABAMA
länk till travsport.se

Skitsnygg fölunge efter två riktiga champions! Kommer i träning 15/8-2020. Det finns inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

1/8: Uppfödaren har valt att samarbeta med oss och Marcus har godkänt exteriören på den här mycket tilltalande hingstungen med två riktiga champions som föräldrar. Han kommer i träning 15/8-2020 och står kvar utan kostnad hos uppfödaren fram till dess.

FOX CREEK WINE (2018)

sto e SJs CAVIAR - YQUEM WINE
länk till travsport.se

Härligt psyke. Starkt möderne, går tillbaka på Descent. Mormor har lagt stjärnor i Italien. Exteriör: 454443. Påminner mkt om "systern" Conrads Rödluva. Pris: 7 500 kr per 1/20-andel för tävlingsrätten 2020-2023.

STALL MARLIN - KB

17/1: Nu har vi börjat snabbträningen och den här märren tog ledningen direkt! Hon riktigt flyger fram och som snabbast visade hon upp 1.30-fart på klockan. - Vilken häst, sa Urban som körde! Vi kör på 7 500 kr per andel under januari men sedan måste priset skena på den här madamen. Skynda och fynda =)

11/1: Hon jobbar på utan krångel och nästa vecka inleder vi snabbjobben. Spännande! Den här hästen har stam, exteriör och steg som talar för tidig start.

22/12: Allt ser fint ut och nu väntar två veckors semester med dubbla vaccinationer och avmaskning efter den intensiva hösten där hos enligt vår träningsapp redan hunnit med 54 träningspass. Efter helgerna börjar snabbträningen reguljärt en gång i veckan, när vi drar ner från fem körningar i veckan till fyra. Spännande!

13/12: Nu har den röda märren flyttat fram sina aktier ytterligare och hon trampar på riktigt fint. Vi har kört 1.40/500 med några stycken och enligt Urban som är boss över unghäststallet så är den här högst upp just nu. Under januari börjar vi med reguljär snabbträning och Marcus säger att risken/chansen att priset stiger markant på henne när vi börjat med dem är överhängande... :)

6/12: Den här veckan kom hennes första avsteg från träningen då en s k kompis gav henne en känga på ett framben. Men det är absolut inget att oroa sig över och hon har istället fått introduceras på skrittbandet - även det skötte hon prickfritt.

30/11: Hon verkligen trummar på och gör det superbra. Nu har andelsförsäljningen tagit fart på allvar så passa på å ryck en andel innan de tar slut.

22/11: Det bara flyter på för "Foxy" som verkligen gillar sitt jobb.

15/11: Hon bara trummar på och det finns inget negativt att säga om henne.

8/11: "Foxy" ser verkligen fin ut och det råder inget tvivel om att detta kommer att bli en tidig häst om inget konstigt händer.

1/11: Hon bara trummar på och trots att hon växer så att det knakar så travar hon på så fint så. Härlig häst!

25/10: Foxy ser bara fin ut. Snacka om rätt pris på häst! Fem andelar sålda bara denna vecka.

18/10: Hon är jättefin, gör allt rätt.

11/10: "Foxy" körs fem dagar i veckan och är upp i 4,5 km utan problem. En riktigt fin och tidig ungmärr enligt Marcus.

5/10: Hon bara trummar på och imponerar på oss i uppträningen. En riktigt bra travare! Mormor är syster med Riordans genombrottshäst i Sverige 2013, unghäststjärnan Rosella Ross. Den här hästen ser också ut att bli tidig...

30/9: "Foxy" trummar på och imorgon går vi nog upp på 4 km per dag. En jättefin travare helt enkelt - bara att köpa!

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad!

13/9: Vi har satt henne för vagn och kört tre dagar redan. Det ser kanonbra ut. - Hon är väldigt lättlärd, sa Urban som är boss över småttingarna.

5/9: Hon sköter sig kanonbra och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och hon springer redan riktigt fint för tömmarna. Bra psyke också, en klar plusvariant!

15/8: Hon anlände idag och ska nu acklimatisera sig en vecka innan allvaret börjar.

CAVA VENDIL (2018)

sto e SJ's CAVIAR - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med härligt psyke. Syster till monstret Moses. Exteriörsiffrorna är 454443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - AB

17/1: Cava var klart förbättrad nu efter vilan och två jobb i kroppen. Hon sprattlade på riktigt fint och visade som snabbast 1.35-fart på klockan. - Den här gillar jag mycket skarpt och kan redan nu säga att vi ska starta henne som tvååring bara hon håller sig frisk, sa Marcus.

11/1: Hon har skjutit i höjden en aning under juluppehållet men det ser vi som enbart positivt. Allt ser bra ut i motionsträningen och nästa vecka återupptar vi snabbjobben.

22/12: Cava rör sig väldigt fint och i andra jobbet visade hon 1.40/500 på bra vis. Nu väntar lite semester efter en tuff höst som innehållit 50 träningspass för hennes del. Snabbträningen återupptas i mitten av januari.

13/12: Hon har börjat vara med på lite speeder och som bäst visat 1.45-farter. Hon sköter sig bra och har både fint trav och psyke.

6/12: Cava har traskat på 5,5-6,5 km per dag den här veckan förutom igår då hon introducerades på skrittbandet. I nästa vecka är det planerat att hon ska få boots och bakbensskydd på sig för första gången och testa lite farter en av dagarna. Vi inleder så med dem tidigast utvecklade under december och januari, innan regelrätt snabbträning inleds 1 feb.

28/11: Hon och fyra andra av våra ettåringar fick extra bredspektrum maskmedel idag eftersom de inte är i samma fina päls som de övriga, vi bör se en förbättring redan på måndag så de får vila nu torsdag till söndag.

22/11: Inget negativt finns att säga om Cava, hon trummar på.

15/11: Det har sett bra ut hela veckan, det blir 5,5 km per dag.

8/11: Cava trummar på, det finns inget negativt att säga om henne. Skoddes igår och även där i skospiltan skötte hon sig exemplariskt. Vargtänderna rök igår åxå!

1/11: Hon är igång för fullt och är som våra tidigaste i vagn uppe i 5,5 km per dag.

25/10: Cava gick igång idag igen efter sin bränning.

18/10: Hon blev fixad av veterinär i måndags och vilar över helgen så hoppas vi gå igång igen i början/mitten av nästa vecka.

10/10: Hennes lilla överben på vänster fram har börjat att ömma och hon kommer att frysbrännas så fort som möjligt. Det innebär ca en veckas uppehåll i hagen innan hon sätter fart igen.

5/10: Hon bara trummar på och allt ser bra ut.

30/9: Allt verkar bra och hon kan verkligen trava. Vi jobbar vidare.

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad även denna!

13/9: Hon är för vagn och är körd tre dagar redan. Det går undan värre och det ser mycket bra ut. - Hon är mycket begåvad, både mentalt och fysiskt, sa Marcus.

5/9: Även Cava ser fin ut och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och precis som med "syrran" så går allt som på räls. Hon har bländande exteriör och hennes "ben sida" (tredje siffran) är världsklass.

15/8: Hon anlände idag och ska nu acklimatisera sig i en vecka innan allvaret börjar.

TAITTINGER (2017)

sto e SAHARA DYNAMITE - SPARKLING DREAMS
länk till travsport.se

Välväxt och mycket talangfull. Exteriörsiffrorna är 454443. Tävlingsrätten 2019-2023. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Hon fortsätter att växa men har nu bytt smeknamn till "Bubblan" efter flytten upp till tjejerna på gården. Hon har hittat stilen igen och Marcus var supernöjd med henne på rakbanan i måndags och bestämde sig då att skicka upp henne. - Hon är fräsch och i ordning igen och då blir det perfekt att skicka henne till gården så att hon får bli lugn och vuxen, hon är ju lite påverkad av att stå i närheten av en travbana annars har vi märkt, sa Marcus.

4/1: "Tatte" växer så att det knakar just nu och hon körs lugnt ett par veckor till.

22/12: Hon är inne i en växtperiod så det passar perfekt med lite lugnare träning under tiden det avmaskas och vaccineras nu ett par veckor.

6/12: Taittinger har inte ont i fötterna längre men växer för fullt för dagen och går därför lite lugnare jobb just nu och troligen året ut.

30/11: Hon har inte riktigt varit sig själv den senaste veckan med Patrik upptäckte ett fel igår som vi kommer att åtgärda med hovslagaren i början av nästa vecka. Vi hoppas och tror att det är hela anledningen.

22/11: Nu har hon börjat jobba i backen med de äldre grabbarna och dagens backintervaller med Setauket å Pane Vino löste hon gallant med 62 i puls. Vad månde bliva till våren?

15/11: Idag fick hon sparra Kailua Boko lite på banan inför hennes start på tisdag. Det blev 1.28/1600 i tunga vagnar på en ganska tung bana som snabbast och på det hade hon låg puls. Det går åt rätt håll, den här är mycket fin som Marcus avslöjat tidigare.

8/11: Taittinger jobbar nu på maxintensitet och ska göra så fram till jul.

1/11: Hon är i full träning igen och Marcus var som vanligt lyrisk efter dagens träningspass. Nu väntar några veckors mangling innan det blir lite test på banan när det ser ut att bli läge. - Vi har inte brått med den här, sa tränarn.

25/10: Bränningen tog bra och hon har tränat på lugnt och fint den här veckan. Nästa vecka blir det full fart igen med den här fina märren.

18/10: Även Taittinger blev fixad av veterinär i måndags och vilar över helgen. Vi hoppas sätta igång henne igen i mitten av nästa vecka.

11/10: Hon har satt ett överben på ett framben och ska frysbrännas i nästa vecka. Det gör att Marcus skjuter upp hennes första sulkyjobb några veckor. - Hon ska ju ändå inte starta som tvååring så detta gör ingenting.

5/10: Nu har hon börjat träna på allvar med de äldre hästarna på sandrakan, men hon har likförbenat lägre puls än de flesta.

30/9: Idag kördes hon med de äldre på sandrakan igen och det var lika bra som vanligt. Pulsen mycket låg och tränarens mun i båge.

20/9: Hon är igång igen och glänste rejält på sandrakan idag. Oj, oj, oj, sa tränarn.

13/9: Taittinger har joggats under veckan och är nu att anse som redo för rejäl träning igen.

5/9: Hon var fin i början av veckan och blev sedan skodd igår. Tyvärr var Taittinger snorig i morse men utan feber. Vi låter henne vila i hagen och må gott till på måndag.

30/8: Det gick undan värre idag när hon fick testa rätvarv för första gången. Marcus hade 22,5 sista varvet i täten och det gjorde hon med tung vagn och helt odriven. Detta är något riktigt intressant. - Men jag tror inte att vi siktar på några tvåårslopp ändå, sa tränarn.

22/8: Idag körde Marcus 1.16 sista 300 på sandrakan med henne. - Detta är något alldeles extra, sa tränarn.

13/8: Efter dagens intervalljobb på sandrakan sa Marcus: - den här är ju helt magisk. Om vi vill kan vi sko till henne och köra 1.17/1600 om ett par veckor men jag tror att vi väntar lite trots allt, hon är rätt stor.

9/8: Hon ser bra ut och nästa vecka hoppas vi på fina banor och fina träningspass. Det blir rundbanetest nästnästa vecka.

31/7: Taittinger jobbar på väldigt fint och hon blir bara starkare och starkare på sandrakan. Snart är det dags att testa henne på rundbanan igen.

19/7: Idag fick hon motsvarande tid som förra gången och det fanns inget att anmärka på.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 ensam och det var verkligen plusbetonat. Vilken härlig tvååring!

3/7: Hon fortsätter att övertyga och nu laddar vi för snabbare banjobb veckan efter Sprintern.

KAILUA BOKO (2017)

sto e ZOLA BOKO - VITAMIN M.
länk till travsport.se

Jättefin märr. Rätt psyke för Zola Boko-sto. Mödernet är väldigt intressant. Exteriörsiffrorna är 444344. Tävlingsrätten 2019-2023. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Det är inga fel på hästen men tränaren tycker att hon har tappat formen efter halsinfektionen och nu gör vi en korrigering och lägger om siktet. - Hon får styrketräna i ett par månader istället och hitta tillbaka i rätt form inför säsongen. Tänk på årsdebut i slutet av april-ish, sa Marcus. Den här hästen är för bra för att chansa och starta för tidigt igen efter sjukdomen.

11/1: Dessvärre åkte hon på en halsinfektion här under veckan, oss veterligen är det bara hon i hela stallet. Så nu har hon fått medicin och det blir lugnt med träning till slutet av nästa vecka. Sedan får vi helt enkelt se hur mycket hon eventuellt har tappat eller om det blir gas mot 29/1 och 8/2 ändå. Inte omöjligt eftersom hon fick medicin direkt!

4/1: Hon har som många av våra hästar precis bytt foder och allt sammantaget valde Marcus att stå över loppet 8 jan på Solvalla. Hon tränade jättebra igår och har blivit lugnare på den nya maten. Nu siktar vi på att ha henne riktigt i ordning för två lopp i slutet av januari och början av februari.

22/12: Veterinären gick över henne i förrgår och det var smågrejor som blev fixat. Hon kommer att träna på ett par gånger i veckan även över julen och så siktar vi på start i Stockholm den 8 januari som uppladdning inför Margaretha-loppet i början av februari med 300 000 kr i första. - Ja, om hon fortsätter att hålla den fina stilen vill säga. För annars blir det lite vila, det bestämmer hon själv, sa Marcus.

19/12: Kailua höll farten mycket bra som fyra från dödens på Åby och hon framstår allt mer som en av de bättre stona i kullen.

13/12: Hon verkar bra och drog 4/2140a på onsdag, till synes som klar favorit. Rikard är tillbaka från sin Thailandsresa och vi har skott till henne efter konstens alla regler för att klara av de vinterbetonade banorna för dagen.

10/12: Kailua hittade vi en lösning på i ryggen i fredags och igår var hon mycket finare! Men något Solvalla blir det knappast nästa vecka efter den fadäsen i torsdags, resan är lång på vintern. Det finns ett passande lopp på Åby dagen efter istället som vi mest troligt kommer att anmäla till.

6/12: Hon skötte sig jättebra hela dagen, även på banan. Men dessvärre blev det dubbla galopper. - Hon klarade inte alls av rasmassorna i sista/första sväng igår. Resten av banan höll bättre standard och då fungerade det braför henne; hon kändes lika bra som innan. Först tänkte jag att vi kanske hade henne för gammelskodd, men med lite eftertanke kan jag garantera att så inte var fallet; hon är s k linjegångare och klarar inte av när det är massvis med rullande material på ytan som det var på Axet igår i den svängen, sa Marcus.

30/11: Kailua fortsätter att jobba kanonbra och drog bricka 9 bakom bilen på torsdag. Rikard är dessvärre i Thailand å Patrik bortrest inom Sverige så Marcus kör henne själv. - Det är ingen leksakshäst och helst ska man ha kört henne en hel del innan man sätter sig i kortvagn bakom henne. Det här blir intressant och läget känns bra, sa Marcus.

22/11: Hon har joggats och allt verkar tip-top. Nästa start blir på Axevalla 5 dec i Silverstoet om allt går som det ska.

19/11: En sen strykning gav oss enkelvolt och spår 3 och då blev det väldigt enkelt! Hon vann överlägset från spets på finfina 16,8/2140 volt och det var verkligen ett gott dagsverke. - Jag gillar den här egensinniga märren skarpt och kommer att matcha henne i högsta klassen över vintern eftersom hon fungerar fint på brodd bak sedan en tid; hon är inne i en enastående utveckling för dagen, sa Marcus.

15/11: Det har sett kanonbra ut hela veckan och nu är det start på Solvalla från spår 2 över 2140 på tisdag. - Jag tror att hon är gynnad av distansen, den här märren är urstark, sa Marcus.

9/11: Tyvärr ställde man in tävlingarna i Kalmar igår kväll pga dimma. - Vi som satt på banan inför lopp 1 hade fri sikt över hela banan så vi hade lite svårt att förstå vad som hände. Men så är det i alla fall och nu är hon hemma igen, en upplevelse rikare. Hon skötte sig perfekt hela dagen och det är bara mer och mer som talar för att detta blir en riktigt intressant treåring. Ny start kan ev ske den 19 november, sa Marcus.

4/11: Det verkar väldigt bra med henne och det blir start som favorit i Kalmar på fredag. Patrik kunde inte åka dit och eftersom hon är väldigt egen av sig blir det då tränaren själv som kör.

1/11: Vi tog bort henne därifrån pga fullt lopp och voltstart. Men det ser ut att kunna bli Kalmar istället på fredag.

30/10: Hon kändes väldigt bra i gårdagens jogging enligt tränaren och vi anmäler med spårförbehåll till stoloppet på Åby nästa vecka.

22/10: Marcus var väldigt nöjd med henne idag. - Men spår 7 i detta gäng är blytungt och vi är nöjda med rekordputs och sista pengarna kan jag säga. Vi har ju inte vässat något alls för att vara med här, utan det är för att få speed i henne; trött har hon aldrig varit i hela sitt liv, sa Marcus.

20/10: Spår 7 med Johan Untersteiner i storloppet på lördag.

18/10: Hon är omskodd i veckan och tränade väldigt bra igår. Det blir spännande nästa vecka.

14/10: Mats Ahlqvist från Jägersro ringde och berättade att vi efter återbud har kvalat in till Breeders Course-finalen med 600 000 kr i förstapris nästa lördag, ett prestigefyllt grupp II-lopp. - Hon tränade kanonfint i morse och nu skor vi om henne för att bli mer tävlingsredo, klart vi ska vara med! Med mer slipad tävlingsbalans och jämn fart på loppet kan hon rekordsänka rejält, sa Marcus.

10/10: Hon gick 15,3 med 90 i puls och Patrik var lyrisk. - Hon var inte alls trött men behöver skos om ifall vi ska kunna speeda bättre. Men hade loppet körts i jämnare tempo hade hon säkert kunnat gå 1.14-14,5 redan nu. Den här känns spännande, sa kusken efter loppet. Nu finns det lite att välja på om några veckor, antingen 1640 mot ston eller 2140 öppet. - Hon är nog mer gynnad av längre distans, avslutade Patrik.

5/10: Kailua jobbade jättebra på sandrakan igår och drog 5/1640a i BC-kvalet på onsdag. De tre främsta går till final om 600 000 kr. Hon är minst rutinerad av sina konkurrenter och vi räknar inte med final, men Marcus tror att hon går en 1.15-tid på bra bana och detta känns som ett led i matchningen.

1/10: Hon var verkligen kanonfin igår och skötte sig perfekt i volten och allt, det blev en lite väl vass 500-ing när Patrik tryckte sig till spets men hon höll stilen hela vägen och utvecklas undan för undan. Eventuellt går vi nu och testar i BC-kvalet nästa vecka, tränaren tror att hon gynnas av att gå mot bättre hästar i lite bättre tempo i ryggar.

25/9: Kailua var jättefin i lugnt banjobb igår och startar nu i ett femhästarsfält från bricka 2 hemma på måndag. Om allt fungerar som det ska blir det sedan kval till Breeders Course veckan efter men vi får se.

18/9: Hon knallade 1.19/1600 på lite tung bana när Marcus testade henne med skygglappar igår. Hon amäldes till auktionsloppet med 220 000 kr i förstapris nästa tisdag men trots att hon stod som föranmäld (insatslopp) visade det sig att hon inte var det. Så nu laddar vi för Breeders Course-kval om en vecka eller två istället. - Jag tror att hon går en 1.15-tid, så bra är hon redan så vi kan prova eftersom jag helst villa ha auto till henne hur som helst. Men det är lite humör i henne och hon går inte att säga vara 100 procent travsäker ännu, sa Marcus.

13/9: Kailua gick ett dubbelheat över 1600 för sin tränare idag och han var mycket nöjd. - Det blir start den 24:e istället så vi hinner vässa lite nästa vecka. Det kan bli auktionsloppet på Solvalla, sa Marcus.

5/9: Hon har varit laddad i veckan och det här ser bra ut. Ostepaten har hjälpt henne lite och nu siktar Marcus på ny start i Kalmar den 20 september.

30/8: Kailua har tagit loppet bra, behövde bara få lite hjälp i bakknäna av veterinären men annars inget. När hon jobbade igår på rakbanan såg det riktigt bra ut. Det finns inga bra lopp på nån vecka nu men från mitten/slutet av september drar tvåårsloppen igång på allvar.

26/8: Hon spurtade starkt som trea på 18,4/2000a i fredags och vi var jättenöjda med henne. Idag måndag joggades hon och kändes lika bra som vanligt så nu blir det för Marcus att leta nytt lopp asap.

19/8: Allt verkar bra och nu är hon anmäld till debut från 10/2000a i Köpenhamn på fredag.

13/8: Nu gick hon 1.20/1600 utvändigt om häst på ny balans och låg fint i puls. Om hon är fortsatt fin på alla sätt om en vecka kan det bli dags att anmäla till debut.

7/8: Hon kvalade på bra sätt och skötte sig exemplariskt i lördags. Det blev visserligen bara 22,4 i tid men det gick så sakta första varvet och kusken brydde sig inte om att pressa henne. Nu har vi lättat henne lite i balansen och kommer att se hur hon verkar under nästa vecka innan vi bestämmer oss för om det blir debut snart eller om det dröjer lite till.

31/7: Kailua är nu anmäld till kval hemma i Halmstad på lördag och Patrik som kör kommer att få i uppdrag att köra runt på 21 full väg. Kailua gick ett banjobb efter 20,5/2100 i slutet av förra veckan och är väl förberedd.

19/7: Hon gick jättebra utvändigt om häst tidigare idag och det blev 1.25/1600 som bäst i långvagn. Tränarn vill köra ett till sulkyjobb i nästa vecka innan det blir kval.

9/7: Igår jobbade hon i sulky för första gången och det blev 1.20/1600 utan minsta problem. Marcus säger att det blir ytterligare ett banjobb om 10-14 dagar beroende på hur hon tar detta och sedan kan det bli tal om kval.

3/7: Hon trummar på och det blir nog sulky nästa vecka, det är lite för stökigt på och runt banan denna vecka.

SALON SISU (2017)

sto e MAKE IT HAPPEN - CHOCOLATE GEM
länk till travsport.se

Jättetalang! Exteriörsiffrorna är 454344. Det finns 1/20-delar till salu för 15 000 kr stycket för hästägares räkning just nu.

STALL MARLIN - KB

17/1: Fortsatt jättefin i träningen och Marcus har redan anmält till kval hemma 10 feb. - Nu ska det inte krångla mer, jag känner det på mig, skrattade coachen efter fredagsjobbet i sanden. Den här är nog lika bra som Kailua Boko faktiskt, det får jag nog sticka ut hakan och påstå.

11/1: Hon gick 1.23/1600 med en rykande avslutning i sista heatet igår och Marcus var formligen lyrisk! - Hon har verkligen hittat stilen, det är en liten kopia av Pin Kronos det här när man sitter bakom; det är en riktig flygmaskin. Hon är kvalklar sedan flera månader tillbaka men sedan har det bara småkrånglat. Nu finns inga lopp här hemma på några veckor så vi får se om vi tar med henne till Åby eller väntar ut Halmstad, sa Marcus. Men den här kommer att starta tidigt under våren.

4/1: Salon kändes kanonfin i sanden igår enligt Marcus som körde. Det blir banjobb inom kort och det känns som att hon ska vara redo för sitt kval igen inom kort.

22/12: Hon har jobbat på som vanligt hela tiden men nu blir det lite lugnare under julhelgerna med vaccinationer och avmaskning. Det har ju gått troll i hennes kval och vi får helt enkelt se hur hon är i fas efter nyår om hur vi gör.

13/12: Det ser redan bättre ut och vi har redan återupptagit träningen. Marcus har ordinerat sulor på igen efter strykningen i måndags och det kommer att hjälpa henne att fungera på de lite hårdare banorna nu framöver.

10/12: Tyvärr tvingades vi stryka pga karledsproblem igår. Hon kommer igen, vi återkommer med info asap.

5/12: Nu är Salon igång igen och ska kvala på måndag hemma i Halmstad.

30/11: Hon gick ett lugnt heat på banan idag och såg jättefin ut. På måndag går hon fullt jobb och är allt som det ska blir det anmälan till kval morgonen efter.

25/11: Det var inget allvarligt alls och idag var hon fin. Så från imorgon blir det vanliga programmet, vi återkommer senare i veckan med ny plan kring kvalet.

22/11: Tyvärr så vrickade hon sig i jobbet igår och vi får avvakta måndagen innan vi kan avgöra hennes närmaste framtid, men mest troligt blir kvalet uppskjutet. - Man vill inte chansa nåt, sa Marcus.

15/11: Allt har sett normalt ut under veckan och tränaren siktar nu på kval inom kort, ev redan 30 november under hästägareventet hemmavid.

9/11: Eftersom hon snart ska anmälas till kval är det sista chansen att byta namn. De som äger majoriteten har därför bestämt att hon byter namn till Salon Sisu nu till veckan. De ägarna gillar, precis som tränaren, att dricka champagne. Och ni som vet något om just den ädla drycken vet därmed bakgrunden till det här fina namnet. - Ja, att vara namngiven efter en underbar champagne istället för ett giftemål mellan ryskt slakteriavfall och tyska kemikalier känns väl bra, skrattar Marcus.

7/11: Idag tränade hon sulky igen och hon löste 19,5/1600 på bra sätt. Det kan bli kval i slutet av månaden.

1/11: Hon jobbar för fullt igen och eventuellt blir det ett sulkytest i slutet av nästa vecka.

25/10: Nu är hon i rullorna på riktigt igen och nästa vecka kör vi på fullt.

18/10: Hon har joggats varje dag denna vecka och det verkar bra. I nästa vecka början hon träna på riktigt igen. Det känns inte som att hon har tappat nåt speciellt och vi ska kunna sikta på kval i november.

11/10: Nästa vecka drar vi igång henne igen.

5/10: Ja, det ser bra ut. Hon får vila en vecka till innan vi drar igång igen. Vi får se när det blir kval, det vet vi om några veckor.

30/9: Idag verkar det tack och lov mycket bättre! Vi ska inte ropa hej ännu men det var ingen hälta på hästen idag när vi mönstrade henne. Boxvila en dag till men nu känns det bättre, mest troligt har hon bara sträckt sig.

27/9: Tyvärr blev hon rejält påkörd i träningen av en skrämd häst så att kusken flög ur och hon själv skenade in i ett stall. Hon står just nu på ett mycket ömt bakben och vi kan bara ge henne smärtstillande och be en bön för att det inte är något allvarligt...

20/9: Nu är hon frisk och tränar igen. Vi kör på en vecka med vanliga jobb innan det blir sulky veckan efter Kriteriet om allt vill sig väl.

13/9: Haribo har varit snorig som sin boxgranne Taittinger i veckan och bara gått lugnt. I mitten/slutet av nästa vecka förväntas hon träna fullt igen och därmed blir sulkyjobb och kval lite skjutet på framtiden.

6/9: Hon har tränat på fint under veckan och det ser bara bättre och bättre ut. Dagens 1.25/1600 i speedmaster på lite seg bana löste hon väldigt enkelt. Marcus säger att det blir ett sulkyjobb till inom kort, eller eventuellt kval redan den 16:e på hemmaplan.

30/8: Idag gick hon 22,5 sista varvet i långvagn ytter om Taittinger och kändes ytterligare lite förbättrad.

22/8: Haribo har fått jobba lite lugnare och få massage och osteopatisk behandling efter förra veckans dunderjobb. Hon ser klart förbättrad ut nu och det blir ytterligare banjobb inom ett par veckor. Hon startar i år. - Bara att köpa in sig i, sa Marcus.

13/8: Hon gick över all förväntan och visade ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb igår. Detta är en riktigt fin talang som nu ska gå ett till sulkyjobb om ca 2-3 veckor innan det blir dags för kval om allt stämmer. - Hon kommer mest troligt att starta lite redan i år, sa tränarn.

9/8: Haribo var kanonfin på rakbanan idag, med 1.20 sista 300 som snabbast på en intervall. - Hon blir spännande i kortvagn nästa vecka, sa Marcus.

2/8: Hon har fortsatt marschen framåt men nu gått mest på rakbanan. I tisdags gick hon ett dubbelheat 1600 på banan mot Kailua Boko, som är kvalklar, där det snabbaste gick efter 1.30 med 1.22 sista 500. Vi kör ett sådant heat till i början av nästa vecka och sedan är det preliminärt sulkyjobb måndag 12 aug.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 med de äldre och gjorde det på enkelt sätt. Marcus säger att hon ska jobba så här i två veckor till innan det kan bli tal om sulkyjobb.

5/7: Hon har fortsatt att träna fint och nästa vecka tränar hon lite på banan mot de äldre igen, så får vi se om det blir en ytterligare sänkning.

ARYA WE (2017)

sto e FROM ABOVE - MAUNA KEA
länk till travsport.se

Rejäl märr med grym teknik. Exteriörsiffrorna 534244. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Nu tränar hon på var annan dag och Marcus låter jättenöjd. Det blir troligen en månad till av ren grundträning innan vi gasar på igen men hon har inte tappat nåt i kroppen och det här ser bra ut nu. Äntligen!

11/1: Hon har gått varje dag nu och även börjat träna i trav utan bakslag. Så peppar, peppar är vår stjärna på väg upp på riktigt nu! - Man blir verkligen glad när man sitter bakom henne, det känns även i låga tempon att det är något alldeles extra. Worth waiting for, så att säga, sa Marcus.

22/12: Nu blev hon okejad av veterinären i veckan så nu börjar vi träna! Fast under julhelgerna blir det bara ett par dagar i veckan, men det kan ju passa ganska bra.

13/12: Hon ser fin ut och på måndag blir det förhoppningsvis grönt ljus att höja tempot från skritt till motion.

6/12: Nu är hon omskodd och redo för återkollen nästa vecka. Arya ser fin ut i hagen och nu peppar, peppar.

15/11: Hon fick inte klartecken att börja träna ännu utan det blir tre veckor till innan nästa återbesök. Nu jobbar vi med henne som en vanlig tävlingshäst ändå varje dag, med vistelse i stor hage och promenader med skötaren å pyssel på stallgången. Snart ska vi få börja köra också... - Men hon om någon är ju värd att vänta på, fastslog Marcus mellan heatkörningarna idag.

8/11: I veckan är hon fixad av tandläkaren och hovslagaren. Nästa torsdag är det återbesök hos veterinären och vi hoppas på klartecken att träna igen!

22/10: Bengan var helnöjd med återbesöket idag och om tre veckor ska vi vara tillbaka. Förhoppningen är att hon sedan ska få börja träna på riktigt igen istället för enbart skritt som nu.

18/10: Hon mår fint och ska snart på återbesök så att vi får börja röra på henne igen. Hon är ju så spännande denna!

13/9: Nu är hon opererad och allt verkar bra.

23/8: Vi har ingen direkt tur med Arya får vi lov att säga. Under vilan här nu så blev hon lite väl vildsint i sina rörelser i hagen och gjorde illa sig själv på en framkota. Det har inte sett så allvarligt ut men vid gårdagens undersökning visar det sig att det är skador på brosket som man måste gå in och rensa upp. Maximal otur och det blir ca 3 månaders vila ytterligare innan vi kan börja träna henne. Hon kommer att gå iväg till vår konvalescentgård i Halmstad på måndag och på så sätt kan vi hålla nere priset till ca en tredjedel av normal månadskostnad under tiden. - Jag rekommenderar verkligen denna enkla operation, hon har visat så pass rejäl talang att det vore synd att inte vänta ut henne. Hon har åxå vuxit något makalöst över sommaren och ser ut som en välmusklad femåring för dagen. Trots att det här strulet ska hon kunna starta som treåring utan problem med tanke på hennes fantastiska och talangfulla träningar i våras, sa Marcus.

9/8: Ja, allt ser bra ut och nu är hon uppskodd för att börja tränas på riktigt igen inom kort.

31/7: Arya är nu ute och rör på sig och enligt veterinären har benet läkt helt. Men vi ska bara skritta henne ett tag så att även inflammationen i vävnaden runt lägger sig. - Hon kommer att bli helt återställd och jag kan inte vänta på att få köra denna fantastiska häst i perfekt skick snart igen, sa Marcus.

12/7: Hon har läkt fint och kommer inte att behöva någon operation som det ser ut nu. - Troligen är det något litet sår nån gång i tiden som sedan skapat ett lokalt bakterieingrepp på benet. Men detta kommer att bli bra på några veckor, sa veterinären.

28/6: Vid gårdagens genomgång visade det sig att någon form av frakturering på kotbenet ägt rum, utan att vi har någon som helst förklaring till hur det har hänt. - Det är en liten avstötning av ben och just nu är det inflammerat. Men vävnaden runt ser helt opåverkad ut så med 10 dagars penicillin tror vi att det kommer att bli bra. Det finns en risk att vi måste gå in och skrapa benytan men just nu tror jag inte att vi ska behöva det, sa vet Hanna.

BONUS VENDIL (2017)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Praktexemplar. Helbror till stenkrossen Moses. Exteriörsiffrorna är 555443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Nu har Bonus börjat skritta och den här veckan har han även fått sk "redlight therapy" för att ytterligare hjälpa honom att komma i rätt balans. Det blir skritt i tre veckor till innan vi ska börja jogga.

11/1: Han ser otroligt fin ut i det opererade området och veterinären ville inte ens lysa honom. Utan det blev en ombehandling/spolning av området i torsdags och sedan är det dags att smyga igång honom med lättare träning redan nu! - Veterinären ville att vi helst inte kör honom nåt rejält förrän om en månad men det är bara att börja lugnt och se, sa Marcus. Kul!

4/1: Det opererade området ser riktigt fint och på torsdag kommer vi att göra ett återbesök där vi behandlar området. Sedan är det förhoppningsvis bara dagar kvar innan han kan börja träna lätt.

22/12: Hanna var nöjd med hur det såg ut i torsdags då vi tog stygnen. - Det ska gå ca 2-3 veckor till innan vi gör en behandling i det opererade området. Därefter kan vi börja röra på honom lite mer om allt ser bra ut, sa hon.

13/12: I tisdags blev det operation och allt har gått bra så långt. Nu väntar lite jullov hur som helst så det här ska bli hur spännande som helst att se hur det kommer att påverka hans helhetsbeteende, som ju inte har varit perfekt under hösten. - Det är mycket troligt att detta är vad som tryckt honom och troligen blir han mycket bättre i psyket när han kommer igång igen efter operationen, sa Marcus.

6/12: Han har fått tid hos Casper i Köpenhamn på tisdag och slipper därmed vänta till den svenska tiden dagen före julafton. Vi hoppas att operationen fungerar fint och då väntar ca 6-8 veckors vila innan vi kan köra igång på riktigt igen.

30/11: Det var en karpaltunnel som spökade och det förklarar hela hästens förändrade beteende i höst. - Det syntes tydligt både på bandet och på ultraljudet att han har fått en pålagring i tillväxtzonen i karpaltunneln ovanför vänster framknä. Det positiva med detta är att vi bara kört lugnt med honom sedan det började krångla för halvannan månad sedan, dessutom blir alltid dessa operationer bra; prognosen är mycket god. Det handlar om ca 2 månaders vila och sedan brukar det vara full fart och inga problem, sa Marcus. Vi återkommer om hur hästen ska gå igenom sin konvalescens. Ägarna måste också ge sitt godkännande till operationen.

26/11: Han kändes smidig och gåvillig igår men i dagens körning var det sämre. - Jag tror jag vet vad som är problemet, sa Marcus. Vi kollar honom hos Spångfors på fredag.

22/11: På måndag är det dags att börja träna på riktigt igen.

12/11: Marcus har bestämt att det blir vila för den här bjässen den här veckan då vi har femton platser i Red light-bussen. Det innebär biohacking på högsta nivå med 25 minuters rödljusbehandling fem dagar i rad. Conrad Lugauer och Peter Untersteiner har jobbat länge med den här lösningen och vi tycker att det är mycket intressant att testa på företrädelsevis de som har lite växt- eller muskelproblem. - Det finns mycket ny forskning på humansidan om att moderna rödljuslampor ger extrem effekt på inflammationer och surheter i vävnader så detta är spännande, sa Marcus.

1/11: Bonus är igång i sanden igen och känns klart bättre, dock lite rostig i den stora kroppen efter uppehållet för den krånglande foten.

25/10: Hans tassighet efter skoningen har gått över och nu väntar vi på att dunka på rejält med honom med start i nästa vecka.

18/10: Han har tränat på i sanden den här veckan och han lugnar ner sig allt eftersom nu när han skolas om med öppet huvudlag. Marcus säger att den här bjässen ska gå mycket tung träning i vinter så det blir ridning och körning ute på sandslingan minst tre dagar i veckan under en längre period nu. - Springa fort kan han, det är det andra han behöver träna på, sa Marcus.

10/10: Bonus sköter sig jättebra men fick bara träna på sanden eftersom han var lite tassig efter en skoning. Vissa hästar är mer känsliga än andra och eftersom hans ordinarie hovslagare var bortrest testade vi en ny och det blev lite för bra. Sånt som händer, han tränar på ändå och det ska släppa inom kort.

3/10: Han har fått gå över till "PU-träning", dvs många varv på djupa sanden först (i hans fall för att bli av med ysterheten) och sedan intervaller på sandrakan. Det är något väldigt speciellt med drivet i den här, men Marcus säger att hästen är lika knepig i humöret som Disco Volante var som tvååring. Spännande att se vart den här tar vägen!

30/9: Inget nytt under solen, det är ett monster det här. Men han är inte helt lätt att handskas med i träningen, det vill vi nog lova... =)

20/9: Nu går han fulla jobb igen och har både börjat ridas och träna på djupa sanden som första tvååring. - Springa fort det kan han så det räcker och blir över, nu ska han bli stark, sa Marcus. Han är fin att rida säger Matilda och det kommer att hjälpa honom att hitta rätt hållning och styrka i vinter.

13/9: Han har körts igång igen och det verkar bra. I slutet av nästa vecka blir det fulla jobb igen.

5/9: Idag frysbrände vi ett överben som han satt på vänster framben samt fixade hovleden på höger. Det blir en veckas vila och sedan kommer att han dansa fram. - Det är ett riktigt monster detta, vilka överlinjer han har utvecklat. Vi har uppdaterat hans exteriörsiffror eftersom han faktiskt har utvecklats bättre än förväntat, sa Marcus igår.

30/8: Det är ett riktigt fartmonster detta! Han fick sträcka ut lite i tisdags och då klöpp han iväg i 20-tempo som om det vore ingenting. Han sköter sig också utan att bryta hem numera så det går onekligen åt rätt håll.

22/8: Nu går han fulla jobb igen och sköter sig allt bättre.

9/8: Bonus har nu skött sig förträffligt i ett par, tre jobb på raken och han har verkligen lugnat sig. Vi får hoppas att han inte är sjuk =)

2/8: Han är i full gång på sandrakan och vilket monster det är! Han ser verkligen ut som en tanks man inte vill få över sig i spets. Han sköter sig bättre och bättre och ska kunna vara redo för banheat om ett par, tre veckor.

19/7: Nu är han igång igen. Nästa vecka ökar vi takten och börjar köra intervaller igen.

28/6: Han har tränat på rakbanan här i veckan och fortsätter att springa på i riktigt snabbt tempo. Men eftersom han ändå inte kan gå på rundbanan på ett tag nu, pga alla tält mm som han inte riktigt klarar av för dagen, så valde Marcus att göra vid hans krånglande höger bakben en gång för alla. - Normalt veterinärbehandlar vi inte tvååringarna men i vissa fall måste man och då är det inget att fundera på. Han behövde lite hjälp med sin bakkota och det har han fått nu. Så nu väntar en veckas vila och sedan blir det bara rakbana under några veckor tills allt lugnat ner sig, både i hans ben och runt bankroppen, sa Marcus.

SWEET ELOISE (2016)

sto e SJs CAVIAR - YATZI BOKO
länk till travsport.se

Storvuxen, väldigt snygg märr med hög kapacitet. Tagits lugnt med flit, kommer att få en riktigt bra säsong 2020 enligt tränaren. Exteriörsiffror 444343. Tävlingsrätten 2019-2022. En 1/20-del till salu för 10 000 kr.

STALL MARLIN - KB

14/1: Från ett byngligt läge avslutade hon bra på fin tid som trea och hon utvecklas stadigt. - Pulsen var låg och hon behövde loppet efter sex veckors frånvaro. Det här kan bli bra till sommarn!, jublade tränarn direkt efteråt.

11/1: Hon är anmäld till Jägersro på tisdag och möter nog lite bättre hästar än hon gjort hittills. Men efter fredagens heat på banan är tränaren ändå optimistisk. - Ja, hon ser ut att ha utvecklats rejält sista månaden och Jägersros bana ska hon klara av också. Intressant att se var hon står, sa Marcus.

4/1: Eloise tränade fint i sandbacken igår och har mått bra av lite julvila. Nästa vecka blir det full sula igen och start i januari är målet.

22/12: Hon blev behandlad av veterinär igår men enligt honom ska allt bli bra igen efter det. Hon får lite lugn träning nu i två veckor under julhelgerna och så tror vi på ny start i slutet av januari. - Hon är ju sent utvecklad och behöver starta på nu när hon kommit igång i sin stora kropp, vinterbanor ska hon fixa, sa Marcus.

11/12: Dessvärre har hon fått en liten smäll på utsidan av vänster framknä i hagen här i veckan och vi får se hur det verkar i slutet av veckan.

6/12: Yes! Det blev överlägsen seger trots dödens och tung bana igår. Ville var imponerad och tyckte att hon blivit mycket finare än i debuten. Vad månde bliva om hon fortsätter att ta loppen så här bra? Ny start inom 14 dagar om allt verkar bra med henne i början av nästa vecka.

30/11: Hon startar på nytt nästa torsdag, denna gången på Axevalla å Ville kör igen. Hon har varit riktigt fin i lugna jobb efter debuten och ska rimligen vara ännu bättre med loppet i kroppen.

22/11: Det blev tredje inner och varvet kvar satt hon sist. Banan var ganska så tungsprungen men när hon fick fritt på upploppet skjutsade det till ordentligt och andraplatsen på 18,5 (lätt 16,5 på en sommarbana) togs enkelt. - En bra start på karriären och förhoppningen är att kunna träna lite lugnt och starta på var annan vecka nu ett tag, sa Marcus.

19/11: Det blev spår 1 på fredag och dagens jobbar var bra. Spännande!

15/11: Det såg väldigt bra ut i dagens lugna arbete och mest troligt anmäls hon nu till debut hemma i Halmstad på fredagens lunchtävlingar.

8/11: Hon löste kvalet fint och var först i mål efter att ha pressat i dödens sista 700. Hon kändes bra idag med och kommer antagligen att anmälas till debut inom kort.

30/10: Det verkar bra i träningen och på måndag blir det kval.

25/10: Éloise har tränat på fint i DW-backen den här veckan och nästa vecka ökar vi intensiteten för att göra henne klar för kval inom kort.

18/10: Hon är omskodd nu och nästa vecka gasar vi på igen.

11/10: Vi körde en ombehandling så det blir lugnt en vecka till men sedan ska problemet vara löst och vi siktar på kval inom en månad.

3/10: Det var bara framknäna som var lite ömma och de är nu behandlade. Det blir lugnt en vecka och i slutet av näst är hon igång med jogging igen.

30/9: Hon gick ytterligare ett banjobb idag efter ca 1.20/2100 på tung bana. Hon var inte riktigt lika pigg i det här jobbet men det kan ha varit den regntunga banan. Vi kollar upp henne med veterinär mm under veckan så att vi får koll på hennes status lite bättre. Det blir därmed inget kval redan nu utan vi avvaktar lite.

19/9: Nu gick hon 1.21/2100 med gott om krafter kvar i morse och Marcus siktar på nytt banjobb om 2-3 veckor. - Sedan ska hon vara klar för kval om inget händer, sa tränarn nöjt.

13/9: Idag gick hon ytterligare ett trippelheat över 1600 på banan och eventuellt kör vi ett sulkyheat redan om en vecka.

6/9: Eloise har jobbat på fint den här veckan och nu planerar Marcus ett trippelheat 1600 m med starthästarna i slutet av nästa vecka. - Hon ska inte vara långt från kval så vi kör detta först och sedan siktar vi på ett sulkyheat om några veckor.

1/9: Sweet Eloise är ny som andelshäst per idag. Hon lovade mycket som unghäst och tränade bl a 1.20/1600 redan i oktober som tvååring. Men sedan har hon haft mycket problem med tillväxten och i våras bestämdes att hon skulle få mogna på sommarbete och sedan sättas igång igen. Det ser nu väldigt bra ut och hon förväntas börja starta i oktober/november.

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Exteriörsiffrorna är 454443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Det blir ny start på Åby nästa torsdag.

14/1: Han såg väldigt fin ut men blev tempotorsk och dessutom hindrad av Ohlssons framför så det bara blev en fjärdeplats. Men hästen var obrukad med låg puls och startar igen inom kort.

9/1: Dubhen är anmäld till Mantorp och drog ett fint smygläge över 1640a. Han har jobbats lite lugnt som inför julstarten och så blir det helstängt i loppet. Om det klaffar lite kan han nog ta första segern snart, sa tränarn efter torsdagens jobb.

4/1: Han har övervintrat fint och var smällfin i jobbet igår. Det kommer troligen att bli start på Mantorp den 13 jan.

22/12: Mac Dubh blev tvåa med gott om krafter kvar som ev 58-oddsare igår. Det såg ut att vara en helt ny häst på banan igår och detta var mycket positivt. - Vi satte på ett helstängt och hade rappat upp honom i ett par korta jobb under veckan. Det där var precis vad jag ville se inför nästa år, sa Marcus. Det kommer att bli fler starter under vintern men nu dröjer det några veckor pga vaccination och avmaskning.

13/12: Han fick en bra resa idag i Kalmar men Marcus valde att köra med öppet huvudlag för att hästen skulle gå felfritt från start och det blev lite väl trögt pga det. - En tredjeplats var helt klart en besvikelse i detta gäng och vi testar nog igen på lördag, då med norskt eller liknande, sa Marcus.

10/12: Hästen kändes klart positiv idag och kommer att vara intressant på fredag. - Vi testar nog öppet huvudlag från det dåliga spåret, han känns bättre nu med täta starter följt av lite vila, sa Marcus.

5/12: Han verkar jättefin för dagen och vi siktar på ny start nästa fredag i ett autolopp över 1640 på Kalmar.

25/11: Veterinären var förbi och kollade över Mac Dubh idag. Det blev behandling av haser och framknän och nu får hästen en veckas vila innan vi tränar igång lite lugnt igen inför nästa start.

22/11: Han galopperade från start i volten ännu en gång och gick sedan en bra upphämtning som sexa. Vi kommer inte att köra volt på ett tag eftersom han varit helt stabil bakom bilen men hopplös i volten än så länge. - Han har dessutom startat tätt ett tag nu så vi får vänta en tre veckor nu i alla fall, sa tränarn.

15/11: Vi har kollat upp honom lite med osteopat och hovslagare efter starten och nu blir det ny start i Göteborg på torsdag.

12/11: Han gick mycket starkt mellan galopperna igår och blev fyra på nytt rekord trots bägge gungorna. Ville var väldigt imponerad av hästens fart men tyckte att han var lite väl osäker i kurvorna. Vi trixar lite till och kanske var det lite sådär att starta så tätt med den här store hästen. - Men samtidigt behöver han såna här skallar för att få upp någon spänst i sin 500 kg-kropp, sa Marcus. Nu väntar vi nog 2-3 veckor innan nästa race.

8/11: Nu drog han springspåret i Halmstad på måndag och eftersom allt var väl backen idag tror vi att första segern kan komma.

4/11: Mac Dubh tog spets å släppte. Tog tillbaka ledningen 700 kvar men var utan chans mot en bra vinnare. Gustav pressar honom inte sedan så det blev en tredjeplats istället för andra om han kört tufft sista 100. - Vi har igen det framöver och startar snart igen, sa Marcus.

30/10: Han startar med bra spår på lördag i Göteborg och veckans träning har varit kanonfin. Nu fixar vi till balansen med nya framskor och barfota bak på lördag.

22/10: Dubhen tränar på som han ska men kom inte med på måndag pga spårförbehåll. Marcus har fått nog av alla dåliga spår under året och kommer att vara benhård med förbehållen framöver säger han.

18/10: Han tränar på och eventuellt blir det start redan nästa måndag på hemmaplan.

11/10: Hästen var riktigt laddad och fin i dagens jobb och nu letar Marcus lopp igen.

5/10: Nu är han bra igen och nästa vecka blir det full sula.

30/9: Han står med lätt feber idag och stryks. Ingen fara och tränar snart igen.

25/9: Det blev bricka 12 i nolleloppet hemma i Halmstad på måndag. Han kändes fin i jobbet efter debuten, ombalanserad och finare i gången.

17/9: Han galopperade i körning om spets i första kurvan igår. Vi var inte helt nöjda med honom igår och kommer att sko om honom imorgon pga detta. - Han kan bättre än sådär, vi kommer igen om några veckor, sa Marcus.

12/9: Det verkar riktigt bra med honom inför starten på måndag. Han ska enligt tränaren ha gått framåt ganska mycket efter debuten så det blir intressant.

6/9: Idag gick han tre intervaller i backen och såg bra ut. Han ska träna på en vecka till men sedan lär Marcus anmäla ut honom igen eftersom han ser ut att ha utvecklats fint efter debuten.

30/8: Vi fixade hanses framknän hos veterinären igår och sedan drar vi igång fulla jobb igen i slutet av nästa vecka. Nästa start skor inom några veckor.

26/8: Han spurtade bra i snabb avslutning som trea i fredags och gick 18,3 på bra sätt. Vi får se längre fram i veckan hur bra han tog loppet innan vi bestämmer matchningen.

19/8: Allt väl i jobben och nu blir det debut i Köpenhamn från 2/2000a på fredag.

13/8: Igår gick han 1.20/1600 med låg puls och på rätt sätt när vi testade rätt utrustning. - Han är redo för debut, sa tränarn.

8/8: Han ser kanonfin ut nu och nästa vecka tänker Marcus testa ett jobb till i sluky inför debut.

1/8: Igår gick han 1.20/2100 på riktigt fint vis. Marcus säger att det ska ändras lite i utrustningen i nästa jobb om 2-3 veckor och att det sedan kommer att vara klart att börja tävla. - Han har släppt till mycket mentalt i det sista och nu kommer det att bli kul detta, sa Marcus.

19/7: Han har jobbat på fint och fått ett nytt smeknamn, dvs "Bosse" av tjejerna på gården. Han är nog inte så långt borta från start som det har sett ut i jobben denna veckan.

9/7: Igår flyttade Dubhen upp till gården och Linnea. Lugn acklimation denna vecka och sedan blir det full träning nästa.

3/7: Han jobbar på fint men på måndag ska han få flytta upp på gården eftersom vi inte riktigt för ordning på hans mage. - Vissa hästar, ca 5 procent av dem, tycker inte om att bo nere på Halmstadtravet och de anser att det är som att bo på Manhattan kan man säga. De vill istället bo på landet så det är vad vi ska testa med Dubhen. De som har dessa problem med magkatarrer pga storstadsstress brukar behöva 1-2 månader på sig innan de är riktigt bra på gården, sa Marcus.

HEY BROTHER (2016)

valack e WEINGARTNER - WINDSUN GIMECREDIT
länk till travsport.se

Bilden som tvååring, bror till miljonären Gimeheaven Sisu, 11,1ak. Sent inkörd. Fin teknik & skalle, kan bli årets Adiago Trot-fynd! Exteriörsiffrorna 444444. Det finns två 1/20-delar till salu för 4 000 kr stycket.

STALL MARLIN - KB

17/1: Hey Brother har haft en bra vecka och på måndag tänker Marcus testa av honom lite på banan igen för att kolla om det är dags att anmäla igen eller om vi behöver någon vecka till.

11/1: Han är i gång för fullt och känns fin. Men som hästen har vuxit! Han närmar sig 170 cm-strecket över manken. - När vi avmaskade honom och de andra över jul så formligen badade hans boxgolv i döda parasiter efteråt. Så han har nog haft ett dolt spolmaskproblem som har satt ned honom en del på slutet. Nu är det åtgärdat och allt är ju alltid så mycket lättare när man hittat felet. Vi tränar på lite till innan ny start men allt ser bra ut, sa Marcus.

22/12: Blodproven visade ingen infektion men väl lite problem med muskelaturen. Det är lätt bekämpat genom lite byte i kosten och förändring i träningsschemat. - Så det var ett perfekt provsvar och nu laddar vi om för start i slutet av januari, han kan mycket bättre än i debuten, sa Marcus.

13/12: Kevin var nöjd med värmningen men i själva loppet var hästen bara seg. Han gick aldrig riktigt framåt utan följde mest med som femma. - Vi får kolla upp så att inget var fel på hästen idag, för han ska kunna bättre än så här, sa Marcus efteråt.

9/12: Det blev springspår i Kalmar på fredag. Spännande!

5/12: Han ser bra ut igen men Marcus valde att avvakta lite, det kan bli debut i Kalmar nästa fredag.

30/11: Nu är han normal igen och om måndagsjobbet är bra så anmäler vi kanske till start redan nästa tävlingsdag i Halmstad men hur som helst är debuten inte långt borta.

22/11: Hovslagaren tog lite väl mycket av hoven i onsdags och i dagens jobb var han lite tassig. Han, som många andra, är lite känsliga vid verkning och ibland kan det bli så när man rättar till vinkar på fötterna. Vi avvaktar tills nästa vecka för att se om han gått till sig och därmed är redo för debut, annars får vi lov att vänta lite tills hovarna gått till sig.

12/11: Han kvalade på bra vis i sin ensamhet och kommer nog att börja starta inom några veckor som det kändes igår.

8/11: Inget negativt att tillägga, blir spännande på måndag!

1/11: Det ser bra ut och planen ligger fast för kval nästa måndag.

25/10: Efter herpesvaccinationen förra fredagen har han nu tränat på för fullt igen i slutet av denna och nästa vecka blir det sulkyjobb igen. - Är det lika bra eller bättre än förra gången så blir det kval sedan, sa Marcus.

18/10: Han har fortsatt med en bra vecka och ska ut i ytterligare ett sulkyheat om en dryg vecka.

11/10: Det blev ett trippelheat på banan mot bra hästar igår och det löste han snyggt. Vi siktar på lite sandjobb emellan och sedan nytt sulkytest om ett par veckor. Kval inte långt borta.

5/10: Igår flyttade han upp på gården och ska få träna lite i DW-backen där. Vi siktar på nytt banjobb om ett par veckor och därefter kan det bli kval kring månadsskiftet ungefär.

1/10: Idag gick han ca 1.18/1600 ensam i sulky för första gången och låg glädjande lågt i puls. Det har varit fin utveckling på honom på sistone och planen för kval i okt/nov ligger fast. Den här kan bli en riktig luring framöver, hans teknik och inställning är högoktanig!

20/9: Brorsan fungerar fint och Marcus var riktigt nöjd med honom i backen igår. En vecka till sedan ska det vara dags för första kortvagnsjobbet.

13/9: Han dunkade på rejält i jobben den här veckan och ska nu skos om inför stundande sulkyjobb.

6/9: Efter dagens rusher i backen så låg HB nästan 10 slag lägre än tidigare i puls och han utvecklas bra nu. Nästa vecka blir det ytterligare ett trippelheat över 1600 för honom och därefter ska vi se om det är dags för sulkytest.

30/8: Hey Brother har haft en kanonvecka på banorna och igår avslutade han det tredje heatet över 1600 efter ca 1.24 i långvagn och då gick det i 1.14-tempo sista 200. Han tar sig allt mer och kommer snart att gå sitt första sulkyjobb. - Han är ju lite efter fortfarande men hästen har bländande teknik och ett lika bländande psyke, sa Marcus. Det finns några billiga andelar kvar ännu, snacka om fyndhäst!

22/8: Han har glänst i lugna farter den här veckan och nästa vecka laddar vi på med tuff träning igen.

16/8: Det var tack och lov ingen borrelia, inte heller någon infektion så han blev bara väldigt trött i den nyomlagda sandbanken som var väldigt tung. Vi bombar på nån vecka till innan vi inleder upprappning inför kval.

9/8: Hey Brother har sett riktigt läcker ut på slutet men i dagens jobb noterades han på hög puls efteråt. Han kändes fin och stark i själva jobbet men det var nytt material i sandbacken och det kan vara därför. Vi kollar honom noga de närmaste dagarna så att han inte har någon smyginfektion.

1/8: Han har som bäst jobbat 1.24/1600 i långvagn några gånger (motsvarar ca 1.21 i sulky) och går mest på sandrakan och i sandbacken fortfarande, för att bli stark nog att börja tävla. Han är sent inkörd, han kom till oss som lätt motionerad i april som tvååring och har därför varit ett halvår efter de övriga. Marcus säger att hästen har teknik och skalle för att gå en bit genom klasserna den dagen han är stark nog i kroppen. Vi tränar honom för kval i oktober och tanken är sedan att försöka göra en Adiago-resa med att tävla sig igenom vintern. En lämplig häst för dig som inte vill lägga så mycket pengar på en häst men som ändå vill ha chansen att få nåt bra.

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin häst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Han har fortsatt fint i jobben och i nästa vecka kommer Marcus att anmäla till start igen. - Jag vill helst ha 1640.

11/1: Forrest har trampat på fint under veckan och nästa vecka blir det lite vässning på banan igen innan Marcus anmäler till start. Det låter som på tränaren att han har graderat upp tron på Forrest markant efter den senaste tidens träning. Intressant!

4/1: Han kändes väldigt bra i sandintervallerna igår och är i fint skick. Det ska bara vässas lite på banan innan vi startar honom igen, så inget lopp bestämt ännu men det borde bli i slutet av januari om allt går enligt plan.

22/12: Forrest har fortsatt att träna på väldigt bra men det har inte funnits något passande lopp åt honom just nu. Och nu blir det vaccinationer och avmaskning under ett par veckor med lugnare träning så nästa start blir i mitten/slutet av januari om allt går som det är tänkt. - Han ska starta på i vinter och det är inga problem om det krävs hakar, sa tränarn.

13/12: Han har gått tillbaka i träningsschemat och smällen var inget allvarligt, hästen känns fin. Eventuellt kan det bli en start till i år, i så fall är det Mantorp på uppesittarkvällen men vi har inget säkert bestämt ännu.

9/12: Dessvärre blev det strykning pga sparken. Nu ser det dock bättre ut redan och han kan säkert träna normalt om ett par dagar och då lär vi anmäla igen inom kort.

5/12: Ny start i Mantorp på måndag. Han har dock fått en smäll på vänster has av en s k kompis och det finns viss risk för strykning som det ser ut nu.

1/12: Forrest spurtade förbättrat som tvåa igår och blir allt bättre. - Vi kommer att låta honom starta på nu under vintern, jag tror inte att han kommer att få några problem med vinterbanorna, sa Marcus.

25/11: Spår 8 i volt ytterligare en gång för Forrest på måndag, i morse var Marcus mycket nöjd med hästen i en lugn träning.

22/11: Det blev lite väl mycket spår på vägen för Forrests del idag, Gustav började i fjärde inner men backade sig sedan ut 900 kvar och det var inte riktigt förberett för det. Det betyder ju åtminstone att kusken tyckte att han kändes väldigt fin. Hästen fullföljde bra på upploppet och blev fyra trots att han fick mjölksyra och med loppet i kroppen ska han vara bättre nästa gång. - Jag vill helst starta på ganska tätt nu för att få upp lite mer spänst i honom, sa Marcus.

19/11: Han jobbade skitbra igår och startar igen på fredag hemmavid.

15/11: Kanonbra, är det enda vi kan säga om den här veckan.

8/11: Det nya blodprovet i tisdags visade faran över och han har nu tränat lätt varje dag ons-fre. På måndag kör vi full sula igen och han ska få starta på å utvecklas framöver. - Men han får 2-3 veckor efter infektionen innan vi anmäler igen, sa Marcus.

30/10: Blodprovet kom tillbaka och visade med säkerhet tecken på infektion. Ingen jätteinfektion tack och lov men dock en säker infektion. Så det var väl nästan det bästa beskedet vi kunde få och sluta leta efter knepigare fel! Det blir en veckas ledigt och sedan tar vi om provet, förhoppningsvis går det över fort.

28/10: Han såg helt magisk ut barfota bak och flög till spets från bricka sju. Kevin som körde var helt säker på seger hela loppet igenom men så in på upploppet var det bara tomt. Högre puls efter loppet också och vi utreder direkt. Återkommer asap...

22/10: Allt väl i jobb och det blir ny start med Kevin Oscarsson i jollen hemma i Halmstad på måndag.

18/10: Forrest har övertygat i veckan och Marcus tänker mest troligt starta honom i Kalmar nästa fredag eller hemma måndagen efter. - Han har utvecklats ett par hack nu.

11/10: Han har bara gått lugnt efter segern men det verkar normalt. I början av nästa vecka vet Marcus om det är dags att anmäla igen eller om vi måste ge honom lite mer tid.

5/10: Ja, men det där blev ju väldigt enkelt! Spets direkt och sedan var det lugna gatan. Hästen hade 20 slag lägre puls efter den här starten än vid tidigare försök så han har utvecklats en del efter sommaren. Härligt att han är igång! Nu ska vi starta på lite under hösten, så länge han håller sig så här fin. - Alltid kul att vinna med treåringarna även om man vet att de inte är färdiga förrän nästa år, sa Marcus.

30/9: Forrest var fin på rakbanan idag och drog 4/2140 med Stefan Persson i sulkyn i Kalmar på fredag. Marcus tycker att hästen känns markant förbättrad så det blir intressant att följa den här starten.

25/9: Han gick ett bantest för tredje veckan i rad igår och var nu kanonfin. Det blev cirka 1.19/1800 och då var det 1.12 sista 500 på klart förbättrat sätt. Eventuell start i Kalmar nästa fredag.

17/9: Han gick 18,5/1600 på tung bana idag och skötte sig riktigt bra. Vi underhudsblistrade hans bakknän med veterinär efteråt och Marcus planerar att ge honom ett rappt heat till i nästa vecka. Comeback i oktober.

13/9: Testet blev avbrutet igår och vi kör om på tisdag. Han ser väldigt bra ut för dagen och blir intressant att se för sulky.

5/9: Han gick riktigt starkt på sandrakan idag och ser mycket bättre ut nu. Det kommer att bli lite test på banan i slutet av nästa vecka och ny start är nog inte så långt borta.

30/8: Jo men Forrest ser riktigt bra ut i jobben nu och kommer snart att gå ett test på banan igen inför ev comeback.

23/8: Han har sett fin ut och allt ser ut att vara rätt med honom för dagen. Han har grovnat i mycket över sommaren och är riktigt biffig nu, så de här starterna har inte tagit ner hans allmäntillstånd något, snarare tvärt om. Men vi ska träna på några veckor till innan vi testar honom i sulky igen med lite ny utrustning.

16/8: Forrest har tränat på hela veckan, nästa vecka går han upp på full speed.

9/8: Han gick ett lugnt heat i sandbacken idag och allt var bra. Nästa vecka blir det full träning igen.

2/8: Vi hittade inget fel i halsen så här men däremot var han mycket riktigt dubbelsidigt framknähalt och blev behandlad hos veterinär idag. Det innebär att vi har 10 dagars lugn träning framför oss innan han kommer att vara redo att heata igen måndag/tisdag 12-13 aug. - Vi ska också börja utrusta honom som en halshäst för att avhjälpa eventuella mindre gomsegelproblem. Normalt ska han vara ute i lopp igen vid månadsskiftet aug/sep och vi har gott hopp; jag tror att det var extremvärmen som sänkte honom, sa tränarn.

30/7: Dessvärre var han inte som bäst i starten på Tingsryd och han slutade på sista pengen på 16,1/1609a. Det gick förvisso 13,5 första 1200 och han blev givetvis trött av det men hästen kändes inte som bäst, enligt Marcus. - Hals och/eller framknän, det var ingen spänst i honom.

18/7: Han var inte som bäst i comebacken och vi misstänker att han var väl seg av att gå ute hela tiden. Annars värmde han strålande men var mer loj i loppet. Vi kommer nu att ändra hans rutiner inför nästa start i Tingsryd den 29 juli.

12/7: Allt har sett bra ut i sanden och nu blir det debut i Karlshamn över 1680a på onsdag.

3/7: Han har sett bra ut efter kvalet och går sina vanliga jobb i sanden nu i väntan på vad tränarn ska hitta på i startsynpunkt.

24/6: Det blev ett fint kval och 18,5 var ingen direkt match för honom. Men han är inte riktigt färdigtränad ännu, det märks. Så vi kommer nog inte att starta under juli när det går som allra fortast utan ge honom en månad till att träna upp sin syratröskel lite till. Fart och kunnande finns så att det räcker och blir över, sa tränarn efter kvalet.

RED JAMIE (2016)

valack e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg, psyke som en hund. Nykastrerad pga aktionsproblem pga stora kulor. Intressant 2020. Exteriören är 454443. Inga andelar till salu.

STALL MARLIN - KB

17/1: Han har tränats lugnt efter segern och allt verkar bra. Nu blir det ny start på Åby nästa torsdag, då med Rikard N i jollen.

11/1: Efter mycket regn blev banan hårdare än vanligt på Lunden och Hanna var orolig efter värmningen. Men Marcus var på plats och tillsammans kom man överens om att lägga på dubbla boots på hästen för att göra honom säkrare på benen och kusken lugnare. Det blev spets direkt och sedan var det verkligen läckert att se den lille köttbullen studsa runt på bra sätt vid sin första seger! - Han är som en hund den här, han gör allt rätt och är bara så helt underbar. Skönt att han börjar fungera nu med ny balans och utan kulor, det känns som att han kan bli bra i år som fyraåring. Speciellt över lite längre distanser. Det gäller bara att jag anmäler honom dit det är bra underlag, sa tränarn.

7/1: Marcus hittade en passande propp på Lunden i ett amatörlopp med Hanna i vagnen på fredag. - Det brukar vara fast bana som han vill ha på den banan och därmed sa jag till Hanna att hon kan åka till Köpenhamn och ta årets första seger, hoppas det blir sant, sa Marcus.

4/1: Allt har sett bra ut och gårdagens banjobb var fortsatt bra. Han startar igen inom kort, tränaren kommer att anmäla till en bana där vi tror att det kan bli fäste och fin bana. - Det är dags för den här nu, sa Marcus.

22/12: Jamie blev tempotorsk i kön men såg väldigt fin ut i Malmö i fredags. - Han blev egentligen inte tempotorsk utan föll på att hans grova bakaktion fastnade i klisterbanan på Jägersro. Men nya balansen med natural balance fram, springrem och ingen check fungerade helt perfekt och hästen kommer att utveckla ett helt annat driv framöver. Nästa gång ska han få starta på fast bana och då kommer jag att ha stor tro på honom som han känns nu, sa Marcus.

16/12: Nu blir det comeback i Malmö på fredag, spår 12 passar rätt bra eftersom Marcus ska testa ut ny balans och kommer att köra för att ge hästen ett lopp i kroppen.

13/12: Det gick väldigt bra i balanstestet i morse och nu tänker Lindgren anmäla ut till comeback, troligen i Halmstad nästa lördag.

10/12: Nu har vi balanserat till honom ordentligt och Marcus kommer att testa honom på denna inom kort för att se om vi ska anmäla till comeback innan jul eller inte.

6/12: Idag gick han 21,5/2100 på ett par sekunder tung bana och var fin på det med bra puls. Det är bara smågrejor att fila på och Marcus kommer att börja kolla i propparna nu, bara hästen känns fortsatt fin i nästa vecka.

30/11: Jamie gick ytterligare ett heat i snabba backen igår och var jättefin. Nästa vecka blir det banjobb!

25/11: Han gick tre intervaller i backen nere på banan idag och såg ruggigt läcker ut. I slutet av veckan får han lite heat på banan.

22/11: Det ser bra ut och det är inte omöjligt att vi testar lite på banan om 7-10 dagar.

15/11: Banan på gården är nyomlagd och vi har inte velat köra tuffa jobb med hästarna denna vecka pga det. Men Jamie har känts jättefin och nästa vecka ökar vi och får besked på hur mycket han eventuellt har tappat.

8/11: Jamie är i gång och näst vecka blir det intervaller igen. - Då vet vi hur mycket han har tappat av kastrationen i kondition, sa Marcus.

1/11: Han är redan igång och allt har gått bra.

25/10: Allt går enligt plan och vi siktar på att börja jogga honom i mitten/slutet av nästa vecka.

18/10: Idag är han lite ledsen i ögat eftersom veterinären tog bort hans megabollar imorse. Det lär göra lite ont över helgen men han får smärtstillande och nu blir det vila en och en halv vecka innan vi förhoppningsvis kan dra igång igen. Det ska bli mycket spännande att se hur han utvecklas när han slipper de ömmande bollarna.

14/10: Tyvärr blir det ingen start idag eftersom han har drabbats av flera patella-upphakningar under helgen. - Det beror på att han är svag i bakkärran och det stärker min tes om omgående kastration ytterligare eftersom ömma kulor ofta ger sura utsidor på bakknäna, sa Marcus. Mejl kommer till ägarna idag.

8/10: Han jobbade fint igår och startar på nytt på måndag i Karlstad, endast fyra motståndare om bra pengar.

5/10: Vi får förtydliga veckans inlägg och diskussioner: - Jag är ganska säker på att de stora bollarna ställer till det för Red Jamie i det långa loppet; så fort det blir krävande bana (vilket det nästan alltid blir när han startar) så fungerar det inte riktigt och han blir trött; han spänner sig extra. Men i övrigt är hästen i bra form för dagen och min plan är att starta på lite i de välbetalda treåringsloppen under hösten. Det är ingen häst för hakar så sedan bör han kastreras och vinterträna för att komma ut i mars igen; hästen har ju fin kapacitet, sa Marcus. Det kommer mejl om omröstning kring detta senare.

3/10: Erik tyckte att hästen kändes lysande men att han blev trött tidigt. - Sjuk eller så klarade han inte av banan, sa Adielsson. Vi tror att det är hans stora bollar som ställer till det så han spänner sig och det orkar han inte om banan blir krävande. Antingen startar vi på några gånger till nu eller så kastrerar vi direkt? Marcus ställer frågan, ägarna bestämmer!

30/9: Vi anmälde direkt och fick 1/1640a på onsdag. I dagens lätta jobb på banan var hästen kanonfin, klart finare än förra veckan. - Han är kvick bakom bilen och trots att han möter äldre hästar tycker jag att det här ser intressant ut, sa Marcus om hästen som enligt honom bör klara en låg 1.14-tid nu utan större problem.

25/9: Jamie öppnade snabbt men galopperade tyvärr efter 100 när Kevin tog upp. - Bara mitt fel, det blev lite för bra. Han kändes underbar och efteråt körde jag 1.24/1900 så det är bara att anmäla igen.

18/9: Han gick 1.19/1600 på fint sätt igår och är nu anmäld till Solvalla nästa tisdag. Vi hoppas på bra underlag för då kan första segern komma med lite tur i spårlottning och löpningsförlopp.

13/9: Det ser väldigt bra ut i jobben nu och Marcus siktar på den 24:e i Malmö eller Stockholm.

6/9: Han har joggats den här veckan för att få tid att återhämta sig. Nästa vecka dunkar vi styrkejobb igen och nästa start är planerad till Åby 19 eller Jägersro 24.

26/8: Jamie fungerade riktigt fint men fick först dödens och blev avlöst till andra ytter 1300 kvar. Det gick 1.14 första varvet och täten blev lite möra till slut. - Men han fick aldrig riktigt fritt och gick i mål med sparade krafter på nytt rekord. Den här grabben kommer att bli riktigt bra med tiden när han är stark nog i bakkärran, sa Marcus. Det blir att starta på med ca tre veckors mellanrum ett tag nu för att få honom i rätt spänst.

22/8: Han fick 5/2000a i ett treåringslopp i Köpenhamn på söndag. Idag testade han bilen och skötte sig fint. - Vi har skott om och lättat honom ganska rejält inför den här uppgiften, sa tränarn.

16/8: Jamie har tagit loppet bra sedan vi fixat hans bakknän. Marcus och Urban har nu lättat hästen ganska rejält och det blir start i Köpenhamn på söndag. - Där brukar alltid banan vara fast och fin, sa Marcus.

7/8: Han var jättefin igår och uppträdde åter som ett fullblodsproffs under hela resan. Men tyvärr var banan usel, blöt och lös under början av tävlingsdagen och det fungerar ju inte för den här. - Han var supermysig men sprang bara och slirade på den lösa banan. Så jag körde honom i handen hela vägen och preppade för framtiden, den här gillade jag som tusan, sa Per Lennartsson efteråt. Vi kommer att hjälpa honom med bakknäna igen efter detta och sedan starta på nytt om ett par veckor. Hästen har onekligen framtiden för sig!

2/8: Jamie gick 1.20/2100 på bra vis i förra veckan och är nu anmäld till Solvalla från bricka tre på tisdag. Det ska bli en mycket spännande start och blir banan bara fast och fin, som den brukar vid bra väder, där uppe så förväntar vi oss en bra prestation.

19/7: Han har tränat på fint i veckan och kommer att testas lite mer allvarligt på banan i början av nästa vecka.

12/7: Allt väl den här veckan och nästa vecka kommer vi att köra lite på banan igen för att se var han står.

3/7: Han är igång igen och ska få trampa på nån vecka till innan vi ser när vi tar nästa steg.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 453434. Det finns inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Claire tog loppet bra och siktas mot ny start inom kort. Inte riktigt klart än men det kan bli Mp 27 jan.

11/1: Hon kördes tufft för spets men fick tyvärr svar av en chanslös högoddsare, som sedan drog henne sist och bakom hästarna som startat 40 m efter. Spurten var stark och även om hon inte hade krafter kvar i mål var det en mycket bra prestation på en fin tid över lång distans. - Från spets hade hon ju vunnit detta med 20 m men tyvärr var det med en kamikazepilot i loppet som förstörde för oss. Barfota bak fungerade hon perfekt, som jag både trott och hoppats, och det blir ett bra vapen till våren. Nu startar vi på och ger henne lite hårdhet, sa Marcus.

4/1: Vi har inte kunnat hitta några fel på henne och nu är hon avmaskad och dubbelvaccinerad under helgerna. Vissa hästar blir lite sämre i slutet av vaccinationsperioden för herpes och vi får hoppas att det var vad som satte ned henne lite senast. Allt verkar bra i den lugna träningen under jul och nyår och nästa fredag vet vi status på om hon ev tappat lite i form eller är startklar direkt. - Hon ska starta på i vinter om hon fortsätter att utvecklas som hon gjort i höst, sa Marcus.

22/12: Hon värmde strålande och Kevin körde offensivt för seger. Dessvärre blev öppningen lite för hård och hennes krafter tröt sista biten så att tredjeplatsen försvann och resulterade i en sjätte. - Först tyckte jag att Kevin körde lite väl offensivt men med närmare eftertanke så måste jag säga att Claires krafter tröt lite väl mycket sista biten och vi får utreda vad som kan ha felat. För hon ska inte bli muskeltrött sådär tycker jag med den där starka rumpan, sa tränaren.

16/12: Intressant debut på V75 på lördag.

13/12: Hon gick en vända till veterinären på återbesök nu när hon har startat på lite tätt. Hanna tyckte att hästen kändes mycket fräschare än tidigare och vi behandlade bara småsaker. I torsdagens jobb kan vi garantera att det var bättre än nånsin och nu siktar vi på V75-loppet för treåriga ston nästa lördag, förhoppningsvis räcker poängen. - Hon står perfekt inne i loppet och med vettigt läge ska det bli kul att se henne, sa Marcus.

5/12: Ja, vad ska man säga? Hon gick nåt enormt efter galoppen, slagen med 10 cm efter 70-80 meters galopp. Detta kan bli bra framöver, ev blir det V75 på hemmaplan i ett stolopp den 21 dec.

30/11: Claire kändes kanonfin igår och är nu anmäld igen till Solvalla på onsdag från perfekt läge.

24/11: Hon fungerade riktigt bra på ny balans och jänkarvagn men blev dessvärre kvar med mycket sparat som femma. Marcus var helnöjd och vi kommer att starta på fram till jul innan hon får en liten tävlingspaus under värsta vintern.

19/11: Det ser onödigt bra ut inför morgondagen och med lite klaff kan hon ta väldigt fina pengar trots att hon inte verkar vara det minsta betrodd...

15/11: Ännu bättre i sanden idag och det blir Jägersro nästa lördag.

12/11: Vi har skott om henne lite och i gårdagens jobb var hon nog bättre än nånsin. Återstår bara för Marcus att välja bästa möjliga lopp åt henne nästa vecka.

8/11: Hon gick ett lugnt jobb idag och allt verkar bra. Det finns bra lopp lite överallt att anmäla till nästa vecka. - Hon är värd en seger snart, sa Marcus.

4/11: Tyvärr blev hon grovt störd till galopp men Ville var annars mycket nöjd.

30/10: Jo, men hon har sett ut att ta loppet bra och startar igen hemma på måndag från 1/2160 i ett stolopp för treåringar. Det blir Ville K som ska köra och med klaff är hon med i striden.

25/10: Claire hamnade ju ruttet på det från sitt åttondespår men spurtade formidabelt till tredjeplatsen på nya rekordet 16,6 full väg i Mantorp imorgon. - Hon hängde lite på högertömmen så jag fick vänta med attacken till upploppet, annars vinner vi garanterat. Vi ska fixa lite med några småsaker och så tror jag att hon kommer att vara ännu bättre nästa gång om ett par veckor, sa en mycket nöjd tränare och kusk efter loppet. Grattis till Uffe som i dagarna köpte de sista andelarna i den här fina märren, hon kan gå långt!

18/10: Hon har tränat på kanonbra och startar igen på Mantorp på torsdag. Tyvärr blev det dåligt spår men det brukar ju betyda mindre i treårsloppen.

8/10: Precis när vi tränat färdigt och skott till hennes bakfötter för seger imorgon så blev hon skrämd av Livi Online när hon stod i sin box. Claire körde upp huvudet i stallöppningen och slog upp ett sår i pannan som tyvärr var så djupt att vi fick sy. Det innebär att hon inte får starta imorgon. Men hon kan träna som vanligt och vi kommer snart ut igen.

3/10: Jo, men allt var fint i sanden igår och hon anmäldes till Åby och fick springspår på onsdag.

27/9: Bara lugnt i träningen efter starten så testas hon lite tuffare i början av nästa vecka för att avgöra om det är läge för ny start.

19/9: Hon gick jättebra igår men tyvärr körde catchdrivern lite för snabbt kort efter start samtidigt som han skar ner i banan och det klarade hon inte. - Hon måste tas lite safe första 300 men sedan är hon helt travsäker. Synd på så rara ärtor för det där loppet tror jag att hon hade vunnit felfri med lite klaff, sa Marcus. Nu får vi avvakta hur hon tog detta innan vi anmäler igen.

13/9: Allt ser jättebra ut och det blir start på Jägersro på onsdag.

5/9: Vi har skott om henne och fixat hennes framknän hos veterinären. Idag gick hon första jobbet och det var helt utan anmärkning. Marcus har sneglat på ett nytt stolopp för treåringar den 18 september, denna gång i Malmö.

27/8: Claire skötte sig strålande och kom in som trea på 17 blankt med låga 94 i puls. Hon kom loss från tredje invändigt kort före mål och sköt till vasst sista biten. - En häst med en speciell aura runt om sig; hon är så tacksam för livet sedan hon mirakulöst räddades från den ovanliga formen av kolik som hon drabbades av som unghäst. Jag tackar högre makt för henne, sa Marcus.

20/8: Nu är hon med i programmet och drog 10/2140 i debuten på måndag hemma i Halmstad. Hon bör kunna gå en ganska bra tid direkt och med klaff blir det spännande att se hur långt hon räcker. - Ett par av hästarna är bra och de har också startat lite förut men det är 17 500 kr i tredjepris utan att behöva resa så detta blir intressant, sa Marcus.

13/8: Hon gick 1.20/1600 på väldigt bra sätt idag och Matilda som körde var helt lyrisk. - Claire uppförde sig exemplariskt idag och är redo för debut, sa Marcus.

9/8: Claire gick ett trippelheat på banan idag och var fin. Nästa vecka testar vi lite snabbare farter inför tilltänkt debut i slutet av månaden. - Hon ser riktigt läcker ut nu, sa en nöjd tränare efter dagens arbete.

2/8: Idag gick hon sitt första intervalljobb efter vilan och var riktigt alert och fin på rakbanan. Nu ökar vi takten under ett par veckor och siktar på debut innan augusti månads utgång.

19/7: Hon har behandlats i sina framknän nu som ett led inför debuten i augusti. Hon är så hård att hon inte visar såna här saker men vi hade en feeling av att hon behövde få lite extra hjälp inför debuten.

12/7: Claire har jobbat på som hon ska och närmar sig start. Det är inte lönt att debutera under juli bara, det går så fasligt for då.

5/7: Hon har fått träna på lite lugnt efter kvalet och i början av nästa vecka får hon gå på tuffare jobb igen, det är bäst att vara lite lugn med den här damen så att vi inte får några bakslag på den fina utvecklingen.

26/6: Claire slog sig lite på ett framknä i första kurvan i kvalet och galopperade men gick sedan riktigt fint och blev ändå godkänd. Hon gick under 1.18 i 1600 m efter galoppen och Marcus tyckte att hon kändes startklar. Så räkna med att hon kommer ut under juli om inget konstigt händer. - Jag tyckte att hon som varit lite ömtålig men samtidigt väldigt lättsam i psyket kunde få åka till landets mest skonsamma tävlingsbana Jägersro och kvala; hon kommer inte att bli knackig av detta, sa tränarn.

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 545443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Han tränade fint i DW-backen i tisdags men fick sedan en smäll i hagen så han fick stå över dagens jobb. Det var ingen fara och han tränar igen på måndag/tisdag. I övrigt har han fått välbehövlig "redlight therapy" den här veckan och överlag ser han allt mer sund ut i kropp och hårrem. - Det blänker om honom nu, sa Marcus. Lite is i magen så blir den här riktigt bra.

11/1: Muscle har återupptagit träningen och ser jättefin ut. Han har dock några veckor kvar innan vi kan bedöma hans tävlingsstatus. - Jag vill inte stressa med honom nu när det ser ut att lossna så rejält för honom; i grund och botten borde han ju vara en av våra bästa fyraåringar, sa Marcus.

4/1: Han har nu fått installera sig ordentligt och är redo för tuff träning igen i nästa vecka.

22/12: Muscle mår bra efter flytten och verkar trivas på gården.

13/12: Han har flyttat upp till gården nu under veckan och i gårdagens jobb kändes han riktigt bra. Det kommer enligt tränaren att bli väldigt bra för den här hästen att flytta från storstan till landet. - Han har behövt sin tid nere på banan, för att trimma in rätt beteende på tävlingsbanan, men nu är vi klara med det och jag tror att hans lite nerviga inre kommer att må jättebra av att flytta upp på gården. Vi har sett radikal förbättring i styrka och hälsoläge på hästar med liknande beteende som honom tidigare, sa Marcus. Flytten kommer rätt i tiden nu när det ändå blir två veckor lugnare med vaccination och avmaskning mm över jul och nyår. Ny start planeras till slutet av januari.

6/12: Blodproven visar inte på någon infektion alls och med start idag och en vecka framåt står han på magmedicin. Hästen är ju lite nervig och inte helt 100 i magen. Annars verkar hästen helt normal igen efter att ha ätit dåligt i två dagar efter Kalmar. Vi återupptar träningen på måndag och så får vi se hur han känns. - Om allt inte verkar så bra som det borde får vi fundera på att flytta upp honom till gården för att lugna hans inre nerver. I slutet av nästa vecka vet vi om det blir fler starter innan jul eller om vi genomför flytten direkt, sa Marcus.

1/12: Han såg jättefin ut från sidan men Kevin tyckte att hästen visserligen travade perfekt men kändes seg i benen redan tidigt i loppet. Pulsen var hög efter loppet och hästen åt dåligt igår så det är tydligt att det är någon infektion inblandad. - Han kändes så väldigt fin när vi körde en intervall dagen innan start så detta kan inte vara nåt annat än en lindrig förkylning eller liknande. Vi får ta det lite försiktigt hur under veckan och se så att allt utvecklas rätt innan vi bestämmer nästa steg, sa Marcus.

25/11: Det blev bricka 10 bakom bilen på fredag.

22/11: Norsken har tagit loppet fint och siktas nu på start i Kalmar nästa vecka.

15/11: Han öppnade vasst men fick backas ner invändigt och sedan attackera på nytt 600 kvar. Han slog sig på ett knä i sista sväng men stod på benen och spurtade sedan snyggt som trea. Plusbetonat! - Han var lättad i balansen och det var mest positivt men tyvärr kom han fel i knäläget runt slutsvängen med denna balans. Vi kommer att fila ytterligare på balansen i nästa vecka och så startar vi igen så fort det finns ett passande lopp, sa Marcus.

12/11: Tränarn sa att hästen kändes bättre än förut i dagens lätta vässning. Spännande imorrn!

8/11: Marcus var väldigt nöjd med morgonens träning och lyckades anmäla honom via nya sajten (inte helt lätt) till Jägersro nästa onsdag. Kevin ska köra och vi kommer att fila till balansen lite till denna start, spännande!

1/11: Allt verkar bra och dagens träning var plusbetonad. Han kommer att starta inom två veckor om det finns något passande lopp som det låter från stallet.

25/10: Dessvärre busade han och kompisarna som tokar i onsdags morse så illa att han trampade sig och slog sig lite på ett ben. Vi fick stryka och avvakta till nästa vecka. - Det är ingen fara med honom och han behöver mest troligt bara stå över två jobb innan vi är igång igen. Otur men shit happens ibland, sa Marcus.

22/10: Muscle tog loppet jättebra och anmäldes igen till Kalmar på fredag. Det blev perfekta spår 1 och det blir intressant att se honom nu.

18/10: Han fick dessvärre dödens sedan kusken gjort en taktisk blunder och inte laddat för att han trodde att han skulle få överta. Nu höll hästen fullt godkänt som femma utan att Kim pressade honom något. - Hästen såg fräsch ut och hade låg puls efter loppet. Jag hoppas att han känns bra på måndag morgon för då anmäler vi till Kalmar nästa fredag så att han får komma igång ordentligt, sa Marcus.

11/10: Nu är han anmäld igen och det fanns inget passande treårslopp där norrmän kunde vara med så det blev ett nollelopp över 1640a upp till 34 000 kr istället. Jägersro på torsdag.

5/10: Muscle var kanonfin i fredagens sandintervaller. - Klart bästa jag känt hästen hittills, nu letar vi ny propp, sa Marcus.

30/9: Vi tog honom till Hanna för att kollas över efter debuten. Det blev lite småfix, framför allt framknäna, och nu siktar vi på start om ca 3 veckor.

25/9: YES! Perfekt resa i rygg på ledaren med perfekt lucka 200 kvar och enkel seger på 17 blankt i debuten. - Det var skönt för de tålmodiga ägarna som har väntat och väntat. Hästen har kapacitet och detta ger arbetsro. Nästa start inte bestämd ännu, vi skyndar lite långsamt ännu, sa Marcus.

18/9: Nu är han anmäld till Jägersro på tisdag och vi får hoppas på lite flax i både spårlottning och löpningsförlopp så är han förberedd för ett bra debutlopp. En plats ska vara inom räckhåll men han ska startas igång så vi förväntar oss inga stordåd direkt.

13/9: Efter lite vila så blev det full gas idag igen och hästen kändes bra men banan var lite regntung och han (som många av de andra hästarna) blev lite mör till slut. - Han är ju jättestor och behövde jobbet. Vi laddar för debut i Malmö den 24:e om han tar detta rätt, sa Marcus.

5/9: I måndags gasade vi en del med honom i ett trippelheat och Marcus omdöme var riktigt stort plus. Det enda var att han behövde lite hjälp med kortison precis vid överbenet vid det opererade området. Det fixade veterinären idag och nu blir det fyra dagars vila innan vi drar igång lite lugnt och sedan gasar fullt nästa fredag. - Det ska bli debut i Kalmar den 20 september eller i Malmö den 24 i samma månad om inget händer. Han känns redo nu den store, sa Marcus.

30/8: Han tog kvalet väldigt bra och var kanonfin i bägge veckans jobb. Han är redo för start nu om inget oförutsätt inträffar.

22/8: Muscle gick i backen idag och var oförskämt fin efter kvalet. Det blir lite mer träning innan debut men Marcus låter hälsa att hästen kommer ut innan mitten på september om ingen sjukdom dyker upp. Spännande!

15/8: Han skötte sig jättefint med gott om krafter kvar i rygg på ledaren. Vi får avvakta nästa vecka och se hur han tar detta.

7/8: Muscle känns jättefin igen och är nu anmält till kval på tisdag med Kevin Oscarsson i sulkyn.

2/8: Han fick ytterligare en smäll på sitt framben här för en tio dagar sedan men det har lagt sig nu och i dagens 1600-heat x 3 på banan var Muscle riktigt fin. - Är han lika fin på måndag kommer jag att anmäla honom till kval. Dock blir det inte i Halmstad eftersom han alltför väl vet var han bor, så här i början av karriären ska inte vår fina norrman starta hemma utan vi väljer nog Jägersro för kval och debut, sa Marcus.

19/7: Ännu finare denna vecka. Det blir sandjobb ett par gånger i nästa vecka och sedan hoppas Lindgren att vi ska kunna köra banjobb inför kval den 30 juli.

12/7: Han är igång och jobbar igen och det ser bra ut. Men Marcus har bestämt att vi kommer att sluta stressa med honom nu, Kriteriet är ändå kört. Så den otroligt fine hästen får jobba på lite i sin egen takt igen och så kvalar vi i augusti.

3/7: Vi tar det lite piano med honom ännu och det är lugn motion som har gällt sedan förra uppdateringen. Knäna ser bra ut men han fick en liten smäll på ett framben som också måste lägga sig. Han känns dock fin igen och kommer med största sannolikhet att börja intervalljobba igen på måndag.

MAJOR TALLMADGE (2015)

valack e FROM ABOVE - OVERWORKED
länk till travsport.se

Liten men naggande god speedkula med bra styrka. Har vuxit in i kroppen nu och redo för stordåd 2020. Exteriör: 544443. Just nu inga andelar till salu.

STALL MARLIN - AB

19/1: Ja, men det var ju väldigt trevligt igår! Den största dramatiken för dagen var att han tappade en tåvikt i värmningen, som kom farande med en faslig speed nära viktiga delar på kusken så att säga... Men vi satte dit nya och i loppet var hästen omutlig från dödens! - Han fick ett bättre steg med tåvikterna och sammantaget tycker jag äntligen att han såg ut som det är tänkt idag. Nu blickar vi framåt, den här tror jag blir bra, sa tränarn.

14/1: Han tränade riktigt bra i ett par heat på banan igår och ska bli intressant att se på lördag i ett av ramloppen till V75. - Han får lite annan balans nu och jag tror att första 1640a kan vara mycket intressant. Den här hästen har hittat stilen nu och jag ser fram emot en riktig sk "From Above-säsong" nu som femåring. De hästarna brukar vara redo för stordåd då och så är det nog här med som det känns, sa tränarn.

1/1: Han har fått ta det lite piano nu över jul och nyår och bara gått ett jobb i veckan samtidigt som vi avmaskat och vaccinerat. Men han tränar mest ett tufft pass i veckan som standard numera så han ska inte tappa direkt något på det.

20/12: Majoren tog spets och släppte och såg sedan segerfarlig ut över upploppet men blev dessvärre avslagen precis innan mål. En andraplats som gav 35 000 kr till högt odds var dock inte fy skam och nu är vi på rätt väg verkligen. - Äntligen har han börjat lossna rejält, det finns både styrka och speed i honom och nu börjar kroppen hänga på, sa Marcus.

12/12: Han svarade för en fin comeback som tvåa ute i spåren sista varvet och nu är han anmäld till V86 på Åby i nästa vecka.

1/12: Det börjar se riktigt bra ut igen efter sjukdomen i samband med Hamburg-starten i oktober. Vi lade om träningen efter den resan och nu börjar han verkligen hitta spänsten. - Han blir intressant framöver, sa coachen.

WISDOM TEACHER (2015)

valack e INFINITIF - ROMANTIC LOVE
länk till travsport.se

Flygmaskin! Exteriörsiffrorna är 445443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Skit också! Han slog ihop kort efter start och checkremmen blev lite för lång. - Jag tyckte att han kändes skitfin annars men i onsdags var checken lite för lång. Det bör ändras till nästa start, sa Ville. Det blir redan på torsdag då Rikard N ska testa och ratta vår häst. - Nu får det sluta oturas, han är i ordning, sa Marcus.

11/1: En häst som tränar som den här brukar duga i brons. Det var Marcus ord efter backintervallerna mot Stoletheshow igår. Nu är det lopp på Åby på onsdag, perfekt läge bakom bilen och kort distans. Vi hoppas verkligen att han kan löpa upp till sin träningsform även i lopp nu framöver, för detta börjar gå oss på nerverna...

4/1: Han var superfin i sandintervallerna igår och är redo att starta imorgon. Problemet är dock att han tar lite illa vid sig vid resor och helst skulle starta på lite hemma. Så inget lopp bestämt ännu, vi måste pejla läget kring anmälningarna här nere till veckan.

22/12: Alltid är det något med den här hästen. Nu sög han ingen luft och överlag agerade han väldigt lugnt och avstressat. Men hans bakaktion fungerar inte alls på Jägersros sugkoppsbana, så han var helt slut i bakknän redan 700 kvar. - Jag slutade köra på honom för han bara fastnade i banan och kunde inte alls speeda när det blev körning, sa Marcus. Det är lite besvärligt att komma rätt på det nu eftersom han inga poäng har och det är väldigt många starthästar igång i söder i hans klass...

13/12: Han blev väldigt missgynnad av två avbrutna starter och hästen stressade upp sig hejdlöst. Trots detta avslutade han fullt godkänt som femma med låg puls efteråt. - Men han sög luft igen, vilket han alltid gör när det blir stressigt. Ett fall i rätt riktning ändå och troligen testar vi igen nästa fredag, sa Marcus.

9/12: Spåret blev iskallt i Malmö men dagens träning gav fem plus.

5/12: Wisdom kom inte med i Halmstad så det blir Jägersro på onsdag istället.

30/11: Han har tränat lite lugnt i sanden och Marcus är helnöjd. Det blir ny start hemma den 9 december enligt planen.

22/11: Wisdom fick sista pengarna på en 14-tid full väg på den tungsprungna banan idag, detta som rejält uppanmäld. - Han visade upp ett helt annat confidence än tidigare i år och kändes stark hela vägen in i buren trots att han pullade friskt första 1300 m av loppet. Detta kommer att bli riktigt bra framöver och jag siktar framför allt på 1640-lopp nu i vinter, han är ruskigt startsnabb och lär utvecklas till en fin sprinter nu när vi har fått honom fräsch och fin och på rätt väg mentalt, sa Marcus.

19/11: Han kändes superfin i sanden idag och startar på fredag som uppanmäld. - Det var viktigare att få starta utan att resa och vi ska inte förvänta oss stordåd i detta sällskap efter Hamburgs-fiaskot utan jag kör ett avvaktande lopp om möjligt, sa Marcus om hästen som känns som att han ska få en riktigt bra vinter bara det blir lite rätt i loppen nu framöver.

15/11: Det blir bara bättre och bättre i jobben och vi siktar på start nästa fredag, bara han kommer med.

8/11: Han ser skitfin ut och vi siktar på hemmaplan 22 nov. - Knäpp händerna å be för att han kommer med bara, han har ju dåligt med poäng men vore väldigt gynnad av att få starta hemma, sa Marcus.

30/10: Wisdom har också kliat svansen och hostat lite den här veckan och därför blivit avmaskad med bredspektrum igen. - Det är givna symptom på blodmask så det passade bra att ta bort dem den här veckan när han ändå bara går motion. Nästa vecka gasar vi igen och då kan jag säga hur mycket han eventuellt har tappat på uppehållet och när nästa start kan bli, sa Marcus.

25/10: Han har gått lugnt den här veckan och fått magmedicin. Nästa vecka drar vi på igen, förhoppningsvis har han inte tappat så mycket av detta.

18/10: Vi har inte hittat nåt på blodprov och veterinären tyckte att han var i det närmaste helt fräsch i sina leder. Det enda knasiga vi hittat är lite muskelproblem i en bog. - Det finns ingen annan vettig förklaring än att han inte alls gillade långresa och övernattning. Ja, det skulle vara ett dolt men ändå krånglande gomsegel då. Vi måste rimligen testa en start hemmavid igen innan vi ger upp; han tränade ju 14 i joggande stil för bara några veckor sedan och har känts ännu bättre i jobben efter det, sa Marcus.

14/10: Resan gick till synes ganska bra även om han fuskade med morgonmaten. Värmningen var kanonbra men sedan var han redan i provstarten till loppet helt utan spänst. - Han tog slut på ett steg i orken också 600 kvar, kändes bra innan det, sa Christoffer. Blodprover är inlämnade och innan vi bestämmer framtiden är det nog bäst att avvakta svaret på onsdag. Tråkigt, tråkigt...

11/10: Han känns verkligen magisk för dagen och nu hoppas vi att det fungerar med långresa och så.

8/10: Han jobbade fint i morse och drog bricka 10 på söndag. Det blir första starten med rycktussar och helstängt huvudlag. - Hästen är helt förändrad nu och i bra fas. Om han fungerar som i träning så kommer han att duga långt. Men jag kan inget garantera förrän han bevisar det i race åxå, sa Marcus.

3/10: Wisdom tränade 1.14/1600 ensam i morse och var mycket bra på det. Marcus låter riktigt uppåt på den här hästen för dagen och vi hoppas att det blir resultat på banan snart.

30/9: Han tränade strålande helt enkelt i backen idag och Marcus var väldigt nöjd. - Han känns så otroligt mycket starkare både psykiskt och fysiskt nu. Vi har gjort ett antal småändringar vartefter och det börjar falla på plats. Han har gett oss gråa hår under året men nu börjar det verkligen rätta till sig, sa Marcus.

21/9: Trots en återkallad start skötte sig Wisdom riktigt bra innan start även idag och det är tydligt att de utrustningsändringar som Marcus gjort med check mm har fallit väl ut. - Dessvärre blev han lite väl laddad när vi inte fick nån rygg efter start och när han väl börjat "pulla" så hjälpte det ju inte direkt att det blev så lågt tempo när William kom förbi och tog dödens. Jag hade kunnat sitt kvar i den ryggen men kände att hästen också måste lära sig att tävla/spurta så han fick gå en sväng i tredje utan rygg, sa Marcus. Murphybländaren han gick med idag hjälpte oss i kurvorna men han tvekade med hästar invändigt när han hade den så när han inte har spetsläge får vi köra med någon annan form av skygglapp istället; när han går på innerspår blir det perfekt med täckt murphy. - Han är på väg att lära om sig och det kommer att bli riktigt bra i höst och vinter, det är jag säker på, avslutade Marcus som fortfarande har b-finalen i Hamburg på tapeten. - Han kommer att gå framåt nu med de här två loppen i kroppen.

17/9: Det blev bricka 12 på lördag, vilket kan vara bra för felfri avgång. Hästen har stärkts upp i bakknän och rygg efter förra starten och förhoppningen är att han ska vara en 20 m bättre med loppet i kroppen.

13/9: Hästen fungerade riktigt fint igår med automatcheck och crescendo-bett men tyvärr blev det startgalopp. - Det blev lite för lång check vilket vi kan korrigera till nästa gång, men att köra med automatcheck kommer att ge honom ett nytt liv framöver eftersom han var så lugn och avslappnad med den; det gäller bara att flytta stoppet lite eftersom han behöver mycket stöd just i starten så han inte kan köra ner huvudet vid vingen. Hästen gick en mycket bra upphämtning men blev lite mör i bakkärran till slut så idag underhudade vi honom med veterinär. Troligen ny start redan till nästa helg för att riktigt trimma inför Hamburg, sa Marcus.

6/9: Wisdom kändes superfin i sista jobbet och nu är han med i listorna på Åby nästa torsdag. Äntligen!

30/8: Han kom inte med i Halmstad heller så Marcus lastade på rejält i dagens jobb istället. I det tredje heatet över 1600 körde man lite bättre än 1.20 med ca 1.05 sista 200 meterna. - Det är dags att vässa igång honom inför hösten och som det ser ut nu blir det max två men kanske bara ett lopp inför Hamburg, så det ska vässas rejält i jobben under tiden, sa Marcus.

26/8: Grymt fin i backen idag igen men kom inte med i Malmö. Nästa chans är i Halmstad nästa torsdag.

22/8: Han gick ett vansinnigt fint jobb i backen idag där det avslutades i 1.14-tempo sista vändan. - Det är nästan rekord för oss på den banan men han lekte sig fram. Nu börjar han komma i form och det känns bra inför hösten, men tyvärr har vi anmält till tre lopp denna vecka utan att komma med. Vi hoppas på lunchtravet i Malmö nästa fredag.

13/8: Nu har han fått magmedicin och i gårdagens jobb kändes han skitfin. Nästa fredag hoppas Marcus att han kommer med i passande lopp antingen i Kalmar eller Köpenhamn.

9/8: Det var ingen borrelia och ingen infektion. Däremot var den så kallade diffen väldigt sned och det kan tyda på någon obalans. Vi har satt honom på en extra kur för magen och Marcus säger att hästen känns som en storloppshäst i träningen även efter Vaggeryd. Det blir ny start så fort han kommer med i lopp igen. - Jag vet dock att den här hästen är i rätt skick igen och tar inte så hårt på Vaggeryd-floppen, vad som än var den exakta orsaken till att orken tröt så var det ingen stor grej; jag tror att det mesta satt i att han gick i spets över 2640 och stressade upp sig och tröttnade på kuppen. Han får en fin höst, sa Marcus.

5/8: Han formligen bombade till spets och såg magiskt fin ut. Men redan 600 kvar var det tomt i tanken och vi har tagit blodprov. Återkommer asap.

1/8: Wisdom känns ruggigt bra för dagen enligt tränaren och nu blir det start på Vaggeryd på söndag över derbydistansen. Om han sköter sig ska det bli mycket intressant att se honom eftersom travet på den nya balansen fungerar bättre än någonsin nu.

19/7: Han kändes enastående bra i backen och på rakbanan igår. - Men om han är stark nog att vara på högsta nivå redan är jag tveksam, sa Marcus. Vi avvaktar lite till. Han har flyttat ner på banan igen.

12/7: Fötterna hade lagt sig och det enda vi hittade var lite småkrämpor här och där. Nu skor vi om honom och siktar på att trimma till perfekt balans under de närmaste veckorna. Nästa start ej fastställd men helst två stycken innan derbykvalet. - Det är dock inte säkert att vi hinner med fler än en. Pga det som hänt har jag nu större fokus på GP von Hamburg än Derbyt i nuläget, sa Marcus.

9/7: Marcus var lyrisk efter värmningen och han trodde på en låg 1.11-tid trots spåret. Men sedan blev det kattskit, hästen fungerade inte alls barfota runt om och det visade sig efteråt att han var öm i vänster framfot. Vi får kolla upp anledningen hos veterinären på torsdag men av någon anledning är det mest troliga att hans strålar inte vill gå utan sulor fram. Vi återkommer...

3/7: Han verkar bra i jobben och startar igen i Kalmar på tisdag, dock från spår åtta. Troligen testas han då med helstängt och barfota runt om, från bricka åtta ska det inte vara några problem från start.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 545444. Vi har sex andelar till salu för hästägares räkning - vill du vara med i en riktig kanon i vardande: ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

17/1: Det blev lite strul på vägen som vi misstänkte men spurten som trea var stark. Han är verkligen på rätt väg och ev blir det V75 på Åby nu den 1 feb. - US-hästar får ju inte vara med på V75 så ofta i dessa klasser så trots 2640 kan jag tänka mig att prova nu när han är i så fin ordning, sa Marcus.

11/1: Setauket har tagit julen och foderbytet fint och nu startar han inom V86 på Åby på onsdag. Marcus var supernöjd med torsdagens träning och vi har förhoppningar inför nästa vecka specifikt men framförallt hela 2020. - Jag hoppas och tror att den här hästen nu är redo att visa hur bra han är, det känns som att vi har fått ordning på hans tidigare problem och sedan 3-4 månader tillbaka är han i en mycket positiv spiral, sa Marcus.

4/1: Han har tagit det senaste loppet bra och i gårdagens lätta backjobb var Urban supernöjd med hästen. Setauket är lätt att träna så han kommer att starta inom kort.

22/12: Dessvärre blev det som vi befarade och Ville fick ta dödens. Sen tröt krafterna redan i slutsvängen men hästen kämpade på som femma. - Han blev het och började låta i halsen efter omstarten så jag tror att det var problemet, han kändes jättefin annars, sa Ville.

16/12: V75-debut på lördag men dessvärre från sämsta spåret och Ville behöver tur och komma ner nånstans. Hästen fortsätter i alla fall att träna mycket bra.

10/12: YES! Överlägsen seger från spets efter ca 1.14 sista varvet i spets på en inte alltför snabb bana. Han blir bättre och bättre och nu siktar vi på V75 under julen.

5/12: Det såg bra ut efter starten och nu blir det lugn träning och ny start på tio dagar, dvs i Mantorp på måndag.

1/12: Han öppnade väldigt snabbt och tog ledningen. Dessvärre missförstod hästen Villes instruktioner efter ett halvvarv, kusken ville bara skärpa upp hästen lite men Setauket som tidigare varit så trög tog i som bara den å drog iväg med 1.12-fart en bra bit. Hästen i dödens tröttnade sedan tidigt och när Ville plockade upp Setauket för att försöka hålla fast Uhrbergs häst i rygg blev det helt fel sedan på upploppet. - Han fick dessutom dåligt fäste i den lösa banan enligt Ville och det var inte mycket att säga om att det inte blev seger ikväll; hästen fick mjölksyra i bakkärran men hade låg puls efteråt. Jag hoppas kunna starta hästen igen inom kort och det här kommer att bli en framgångsrik vinter för Setauket, sa Marcus.

25/11: Setauket var kalasfin i backen i förmiddags och nu drog han spår 1 i volt över 1640 på lördag. Det bör kunna bli spets, bara Ville prickar starten. Intressant uppgift!

22/11: Han ser kanonfin ut i lätta backjobb för dagen och kommer att anmälas till start nästa helg.

15/11: Veckan har inneburit behandling i rödljuskammaren fem dagar i rad och så två lugna jobb i backen. Marcus tycker att hästen känns allt gladare och spänstigare och det blir ny start inom kort. - Den här är på gränsen till ett riktigt genombrott nu som det känns.

8/11: Dessvärre drogs han nästan sist 500 kvar i onsdags men spurten på stretchen var i det svettigaste laget och det var minst sagt en plusbetonad fjärdeplats. Han var fin i lugna farter idag å verkar allt bra på måndag kommer han att anmälas igen. Den här har väldigt fina pengar att hämta i vinter om han får vara frisk!

1/11: Det blev ett större lopp i Göteborg nästa onsdag. Det blir spännande!

30/10: Han testades på banan igår och formligen joggade 16,5/1600 med en snabb avslutning utvändigt om Brosa Am. Det var mycket plusbetonat och med tåvikterna på så travar han. Det blir start inom kort.

25/10: Setauket har ätit upp sig igen efter Hamburg och tränat på väldigt fint under veckan. Nästa vecka kommer vi att köra startförberedelser igen.

18/10: Han fick på sig sina tåvikter igen och kändes helt fantastiskt bra i dagens träning. Han kommer snart ut igen.

14/10: Efter en lysande värmning blev vi tvingade att ta bort hans tåvikter till loppet, det är tydligen förbjudet med detta i Tyskland. Det var något vi inte visste något om. Så trots vikt i form av boots på i loppet så rullade han över i passgång 800 kvar och det fungerade inte. - Han kändes grym annars, sa Patrik. - Han behöver sin vikt i tån så det här var ju riktigt skit, sa Marcus. Vi kollar upp allt med hästen under veckan och återkommer med info på fredag.

8/10: Hästen har varit kanonfin i veckans jobb och drog spetsläge 5/2200a i storloppet på söndag. Det här blir spännande!

5/10: Han vässades i några 1.17-varv på banan i torsdags och kommer att starta i Hamburg, exakt vilket av loppen han ska gå i bestäms inte förrän på måndag.

30/9: Alltså, så bra som hästen var i backen idag, fullt blås i fem intervaller mot Wisdom Teacher, har han aldrig varit. Nu blir det ett rappare banjobb på torsdag och sedan inställning mot Tyskland. - Den här ska du gå med i om du letar efter intressant starthäst, snacka om att det finns utveckling i den här bjässen, sa Marcus.

25/9: Om vi var oroliga innan veckan började så är vi det inte längre. Så bra som han var i backen i måndags har hästen aldrig varit. Siktet är nu inställt på b-finalen i Hamburg den 13 oktober och det blir inga mer starter innan dess. - Vi förbereder honom bäst hemma, sa Marcus.

20/9: Vi har inte varit helt nöjda med honom i veckan och nu blir det ombalansering igen inför måndagen. Det finns inga veterinära fel på hästen utan nu är det smådetaljer som ska bli rätt för att han ska komma upp i topp inför hösten.

13/9: Setauket har joggat på fint sätt i veckan och nästa vecka sätter vi tänderna i honom igen.

5/9: Han kändes inte bättre i måndags utan gick till veterinären som fixade hans framknän direkt. - Men det är inget att oroa sig för, sa vet Djupsjöbacka. Det bör vara bra igen på en vecka så vi inte tappar planen på Hamburg i oktober.

30/8: Setauket var lite sliten i sina höftböjare när vi kollade honom idag så det blev massage med el på eftermiddagen för att fixa till honom till nästa vecka. - Det har varit lite lösa och ovattnat på rundbanan på sistone och Setauket har nog tagit lite stryk av det eftersom han går många pass där. Förhoppningsvis känns han mycket bättre på måndag och vi avvaktar till dess med att bestämma närmaste matchningen.

26/8: Han kändes enligt kusken väldigt bra i värmning och provstart men efter en tuff öppning i spåren, troligen tuffaste öppningen på hela dagen från bricka sju, så tröt krafterna ganska tidigt trots en resa i rygg på ledaren. Han blev fyra i mål men pga de danska reglerna diskad för trängning i den trånga situationen efter 500 meter. - Domarna dömer men om vi skiter i just det så hade jag ändå förväntat mig mer av Setauket igår. Vi har tagit blodprov för att se om vi kan hitta nåt som ligger bakom hans lite väl klena ork, som han har tränat borde han ha varit trea här, sa Marcus. Det var ett vansinnigt bra lopp för klassen och de vann på en 1.12-tid full väg så det var ju inte hela vägen att bara bli fyra. Men vi har höga förväntningar på den här.

22/8: Nu är han med på V75 i Köpenhamn på söndag, från 7/2000a så det vill till att Marcus vässar upp och startar lika snabbt som när ekipaget senast hade bricka sju på Kalmar i våras. - Jag tycker att hästen känns uppåt och trots läget har vi inte gett upp, sa tränarn.

16/8: Han ser fin ut och startar snart igen.

9/8: Jättefin på rakbanan idag och han var så spänstig och gåvillig att han fick gå ett par extra intervaller mot planen. - Vad som än blev fel efter Axevalla så är han åter i rätt författning och detta var ett riktigt roligt jobb, sa Marcus med glädje efter jobbet.

2/8: Setauket blev knackig i sista jobbet och vi tog honom till veterinären igår. Det blev behandling av bägge framknäna och möjligen kan det ha legat och småpyrt lite i knäna ett tag. - Vi kan hoppas på att det har varit anledningen till att hästen har känts förbättrad i jobb och värmning på slutet men ändå agerat lika trögt som innan i loppen. Det var dock inget mycket och det blir bara fem-sex dagars vila innan vi går på det igen, sa Marcus. Hästen har ju inte varit hos veterinären mer än en gång på hela året så det var kanske på tiden...

21/7: Marcus var väldigt nöjd med värmingen men i loppet stämde inget. - Han framför oss borde nog inte ha varit med i loppet eftersom han förstörde för oss 20 m bakom på ett gräsligt sätt. Sedan blev vi fimpade en gång till 550 kvar och att det inte gick att få hästen att tända till efter det ska ni nog inte bry er det minsta om, var Pers kommentar efteråt. Det är dags att herpesvaccinera nu och sedan kommer vi tillbaka inom ett par veckor normalt sett.

18/7: Han gick sista jobbet på bästa sätt och kommer mest troligt att byta huvudlag till blinkers på söndag. Helgens bästa chans!

12/7: Setauket tog loppet bra och anmäls nu till Axevalla nästa helg.

5/7: Han gick bra igår men Goops var lite för bra, samtidigt som han missgynnades av 20-tempot mitt i loppet. Men värmningen var av bästa märke och vi letar ny start inom kort förhoppningsvis, vi får först avvakta till på måndag och känna hur han tog loppet på den krävande banan innan det kan bli någon ny anmälan.

TRESEXTON (US) (2015)

valack e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 443443. Det finns ett antal 1/20-delar till salu för hästägares räkning - kontakta oss vid intresse!

STALL MARLIN - KB

17/1: Dessvärre var hästen knackig dagen efter loppet och vi misstänker att ett skydd har gett tryckskador. Han var mindre dålig idag och vi får avvakta till på måndag innan vi vet mer exakt vad som hänt...

15/1: Tresexton spurtade starkt som fyra i sin comeback och nu siktar vi på V75-debut om ett par veckor.

11/1: Han har varit kanonfin i backjobben och startar igen på Åby inom V86 på onsdag. Dåligt läge och vi kräver inget av honom nu när han inte startat på ett tag.

4/1: Allt verkar bra och med full träning nästa vecka är han redo för nya starter.

22/12: Tyvärr grinade oturen oss i ansiktet igår då Håkan B:s häst inte tog styrning och körde på Tresexton efter ett varv. Så fin som hästen är nu var det sämst en andraplats som rök. - Men han är i toppslag och har nu poäng att matchas som vi vill, sa Marcus.

13/12: Riktigt bra intryck på Åby igår och efter den här fina andraplatsen har hästen dragit in 50 lax på nio dagar. Nästa start blir troligen i amatörfinalen på Halmstad nästa lördag.

6/12: Ny start med unge herr Gustav nästa torsdag i Göteborg.

4/12: Lasson körde som en KING och Tresexton svarade med att vinna enkelt på en riktigt bra tid på den dåliga banan. Kul att hästen var så lugn och fin på resan och i loppet och ännu en sak som var riktigt roligt var den att han travade så fint med skor. - Den balansen blev lyckad, han fick en rapp överrullningssko fram och det såg ju trevligt ut, sa Marcus.

30/11: Nu drog han bricka 2 på Jägersro i amatörloppet nästa tisdag. Lasson som ska köra är mycket rutinerad och en duktig kusk. Motståndet var lämpligt och så som hästen tränade i sanden igår måste det vara dags för seger snart...

25/11: Gustav tyckte att hästen kändes oslagbar men dessvärre blev man grovt störda till galopp efter 100 körda. Han körde bara 40/2000 med honom efter galoppen och kan starta igen på en gång. Tyvärr kom han inte med i amatörloppet på lördag men vi letar vidare.

19/11: Ny start i Malmö på lördag, i ett ungdomslopp med Gustav. Hästen ser skitfin ut i jobben.

12/11: Han gick starkt som trea igår efter positionsproblem på baksidan. Nästa gång ska vi lägga på huvudstång och norskt eftersom hästen blir lite för vass med helstängt i starten men blir lite för trög och brytig med öppet.

8/11: Allt väl i jobben och nu blev det perfekt hemma på måndag med bra amatörkusk och spår 5 som är hans klart bästa spår. - Senast testade vi bike men det gick inte så vi återgår till öppet å vanlig vagn nu, sa tränarn och tillade att han tror på bra chans här.

30/10: Dessvärre blev han lite för laddad från bricka två och när han åxå slog i vagnen kort efter start var den dagen förstörd. - Han har haft helstängt fyra starter i rad nu och börjar nog bli lite för laddad. Norskt eller öppet med murphy nästa gång, sa Marcus.

22/10: Jättefin i sandjobben och äntligen ett bra läge när han drog bricka 2 på måndag hemma.

18/10: Tresexton har tränat på kanonbra i sanden här i veckan och startar igen inom kort. Det finns flera lopp att välja bland fredag-måndag nästa vecka så vi vet inte exakt var han startar ännu.

10/10: Han hamnade på vingel totalt från sitt spår 11 igår och på Åby med dubbla open stretch är det ännu värre. Han spurtade väldigt bra trots att det inte blev några pengar och detta var bra. - Han reste faktiskt riktigt skapligt och han var inte mer nervös än tidigare. Vi startar på och jag tror på bra resultat i höst och vinter eftersom han går bra på brodd, sa Marcus.

4/10: Fin i sanden igår och det blir ny start på Åby nästa onsdag. Tyvärr från skitspår men det är ju en bra spurtare så vi provar ändå.

2/10: Så bra han var! Blev ju fast med tussar och mycket krafter kvar som fyra på en fin 1.13-tid. - Vi gjorde en del ändringar efter värmningen och jösses vad rätt det blev. Nu ska han få testa och resa lite igen efter åtta starter i rad hemmavid för att bli tryggare, sa Marcus.

25/9: Det blev 5/1640a på måndag i ett fyraåringslopp i Halmstad.

20/9: Han gick jobb i sanden idag och var fortsatt fin. Vi siktar på ny start som planerat.

17/9: Efter en grov störning i starten slutade Tresexton tvåa trots tredjespår utan rygg sista varvet. Det var en svettig prestation och vi tar sikte på en härlig höst! Nästa start troligen hemma 30 september i ett fyraårslopp.

13/9: Han tränar fortsatt strålande och trots bricka 12 tror Marcus tydligen på seger på måndag...

5/9: Det blev en rejäl vända i sanden idag och skötaren som körde var jättenöjd. Marcus har gjort upp med unge herr Gustav om styrning i ett lärlingslopp i Halmstad om ett par veckor.

30/8: Han gick 1.16/1600 med 1.10 sista 500 ensam med öppet huvudlag och fyra järnskor idag. - Hans kastration har slagit rätt och detta var mycket bra, sa Marcus. Vi siktar på start om 2-3 veckor.

23/8: Den här veckan har han gått lite rappare träning och börjat att göras klar för start. Nästa vecka blir det ett riktigt rappt test på banan för att se om han är redo eller inte.

16/8: Det ser bra ut, nu ska vi börja köra på banan igen för att rappa till honom för start inom kort.

9/8: Tresexton har maglat i djupsanden den här veckan. Gör så nästa vecka också innan vi lättar upp och siktar på start.

2/8: Han är nu i full gång och ser lysande ut. Några veckor kvar innan han är fulltränad för comeback.

12/7: Kastrationen i onsdags gick bra och nu väntar vi en vecka innan vi tränar igen.

5/7: Årets mest solklara omstart och vi var borta 50 meter innan bilen släppte fältet. Men nu blir det kastration och nån veckas sommarvila hur som helst.

2/7: Tresexton kändes som att han är mogen att sänka till en 1.10-tid i dagens finslipning, sa Marcus...

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 543343. Det finns inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Hästen har fått lite behandling under veckan och tränats på lite lugnt. Det är inga stora saker på den här killen och nästa vecka får vi se hur pass snabbt han har blivit bättre. Det bör inte dröja länge innan nästa start iallafall.

11/1: Han kom igenom fint från sitt bakspår men Marcus kände tidigt att varken geisten eller travet var det bästa. - Konstigt eftersom han har travat kanonfint i jobben efter nyår. Men kanske gillade han inte banan som var väldigt stum? Vi kollar upp med veterinär på tisdag och något allvarligt ska det inte vara, sa Marcus. Kom ihåg att hästen startat väldigt flitigt under hösten och nu när han "vilat" lite kanske någon svaghet visar sig? Han är snart tillbaka!

4/1: Appe var fin i sanden igår och kommer att starta på under januari, troligen går vi till Köpenhamn nästa fredag så han kan gå barfota bak.

22/12: Han mår bra och tränas två dar i veckan under julhelgerna.

13/12: Appreciated var fullt godkänd som fyra i tufft gäng över tre varv i onsdags. Ville var nöjd men tränaren tycker att det är dags för en liten paus nu efter idogt tävlande under hösten. - Han är något sämre med skor och här gick han även med öppet huvudlag pga distansen. Så det var ingen dålig prestation men nu har det blivit lite mycket race ett tag och han behöver vara ifrån en månad innan nästa start, det har han väl gjort sig förtjänt av?, sa Marcus.

5/12: Det blir att stå ensam på start i ett trevarvslopp på onsdag. Spännande!

1/12: Vilken prestation! Nu avlade han äntligen maiden å det var inte på något dåligt sätt heller! - Imponerande häst, var Kevins ord. Vi tänker sikta på ett V86-lopp den 11 december så ser vi sedan om det funkar lika bra med skor, om inte får vi ta en träningsperiod. Det blev 80 000 kr under november, snacka om proppen ur!

25/11: Efter allt möjligt strul på vägen spurtade hästen strålande när han fick fritt på upploppet och blev femma på nytt rekord. Pulsen var hela 15 slag lägre än efter förra loppet så han var i princip helt obrukad. Det blir en start till barfota nästa helg, över 2640a i Kalmar i en spårtrappa. Nu är det väl dags?

21/11: Sista jobbet var jättebra och det ska bli intressant på lördag. Marcus säger att hästen kan vara bland de tre om det klaffar lite trots sämsta spåret.

17/11: Appreciated kom med som sista häst i Klass II-loppet på lördag. Nu hoppas vi på lite klaff, tränarn tror att hästen är bra nog för att vinna på rikstoton om det klaffar.

15/11: Han gick mycket starkt som tvåa från dödens på V86 i onsdags och i dagens lätta träning kändes han lika fin som innan. - Jag anmäler faktiskt till V75 nästa lördag och om han kommer med blir det spännande att se hur långt han räcker med lite klaff; jag tror att han kan vinna i vilket sammanhang som helst i sin klass just nu bara det klaffar, sa Marcus.

8/11: Han såg strålande ut i måndags men blev ju grovt störd av Dante 500 kvar (han fick åxå några veckor i buren för tilltaget). Han kom tillbaka formidabelt som fyra och joggade fint i morse så vi anmälde igen till Malmö nästa onsdag. När släpper oflytet i loppen?

30/10: Appreciated har tagit loppet bra, han verkar järnhård i benen nu efter den omlagda träningen, och det blir ny start hemma på måndag. Bricka 10 i ett litet fält och här hoppas vi att han får ta sin första seger, det har han verkligen tjänat ihop till!

25/10: Han såg verkligen lysande ut före och under loppet men dessvärre hamnade han lite på vingel från start och sedan slog han i vagnen framför och galopperade. Utan klocka måste vi ju ändå kunna garantera att han gick ca 1.12/1400 efter inslagen och detta som fastlåst med mycket sparat. - Pulsen var 86 efteråt, osannolikt starkt. Han måste ju bara få vinna snart, sa Marcus.

22/10: Skitfin på sandrakan idag och det blev 9/1640a i Kalmar på fredag. Med klaff kan han ta första segern!

18/10: Kanonfin var Appreciated i dagens jobb på sandrakan. Vi siktar på ny start nästa helg, troligen i Kalmar.

14/10: Efter trafikproblem med rygg på trötta hästar spurtade Appreciated som en kung och blev femma i storloppet igår. - Vi är lätt tvåa om han får luckan 300 kvar, sa kusken. - Han såg verkligen grymt ut och det kommer att bli flera segrar framöver bara det klaffar, sa Marcus. Ny start inom kort.

8/10: Hans lopp i Hamburg blev inställt så nu fick han gå upp i en klass högre. Tack och lov fick vi perfekt spår, bricka 1, och det kan bli bra pengar om det klaffar. Det är sex hästar från vårt stall i samma lopp och totalt 50 000 euro i prispengar i loppet.

3/10: Evelina körde 1.16/1600 med honom ensam idag och det var bra. Toppform på den här kanten!

1/10: Han gicks igenom av veterinär igår utan att vi kunde hitta en endaste liten ömhet i någon led. Han rappas därmed på i slutspurten inför Hamburg-satsningen nästa söndag.

25/9: Marcus sade till Mats att inte köra förrän i sista kurvan men tyvärr missläste Djuse loppet 900 kvar och blev hängande i tredje i det tuffa tempot. Hade man suttit kvar i ryggen där hade allt löst sig perfekt och första segern kunnat vara ett faktum. Nä, dåligt glid nu när hästen är så bra. Men formen sitter där och det blir en bra höst.

19/9: Det blev bricka 3 i Dajmens minne på Solvalla på onsdag med Mats E Djuse i jollen. Marcus säger att första segern bör komma när som helst, varför inte nästa vecka?

13/9: - Ännu betydligt bättre den här gången men tyvärr körde jag bort honom lite när jag lät honom springa så fort han ville när det attackerades 800 kvar. Jag ville inte omprogrammera honom och ta upp när han nu självmant exploderade när det blev fritt. Han höll riktigt bra som tvåa och nu ser det intressant ut inför hösten, sa Marcus.

5/9: - Detta var det bästa jag har känt honom genom hela livet, till och med bättre än vid de första starterna som tvååring. Dessvärre kom vi inte loss förrän 80 kvar och hästen flög lågt sista biten och ökade ännu mer efter mål. Vi startar igen i Göteborg nästa torsdag, sa Marcus.

30/8: Appreciated tränade kanonbra idag och drog 10/1640a på Åby på onsdag. Troligen blir det första gången med skygglappar sedan tvååringssäsongen.

26/8: Han skötte sig väldigt bra i fredags men fick en dålig resa och blev tempotorsk i kön som fyra efter bra spurt. Allt verkar bra efteråt och det blir ny start inom kort.

20/8: Nu är han med i listorna igen men dessvärre från bakspår. Det blev 7/1600a i Köpenhamn på fredag och vi testar honom barfota bak för första gången i lopp. - Men det blir vanlig vagn och öppet huvudlag från det här skitläget, vi sparar på resten till nästa start, sa Marcus.

13/8: Marcus testade ny balans idag och körde 1.19/2100 men då gick det långsamt i början och väldigt fort till slut. - Jag körde faktiskt under 1.09 sista 500 med honom, detta ensam och med öppet huvudlag. Den här balansen kändes perfekt, nu laddar vi för comeback inom kort, sa tränarn.

9/8: Marcus körde 1.16/1600 med honom igår morse och det var ett bra jobb. Men tydligen behövdes det filas lite på några saker för tränarn lät meddela att det blir nytt bantest på måndag.

2/8: Appreciated känns smällfin i jobben och är nu uppe i full intensitet. Nästa vecka kör vi nog något rappare arbete för att göra honom redo för comeback veckan efter-ish.

19/7: Han var jättefin i sanden idag och vi hoppas verkligen att muskelproblemet som vi hittade är hela sanningen. Vi vet mer inom ett par veckor.

12/7: Nu har han börjat få e-vitamin, kokosolja mm och tränar nu för fullt igen. - En sån här härlig häst att köra är det sällan man stöter på, sa Mange som vikarierar som skötare ett par veckor.

7/7: Imorgon flyttar han tillbaka till banan och ska där träna på lättare underlag framöver.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Lorden gick ett trippelheat på banan idag och var fin. Det finns ett passande lopp på Åby 29/1 och vi hoppas att han kommer med där.

11/1: Han tränade ett halvt backjobb igår och Nattis var lyrisk! Nästa vecka tar vi upp honom på full dos igen och på fredag vet vi nog var han står och om han eventuellt har tappat på vilan, annars blir det start så fort som möjligt för att fullfölja planen efter comebacken.

4/1: Det blev lite feber på killen i förra veckan beroende på en karledsinflammation. Ingen feber längre men karleden är ännu inte helt hundra så vi får avvakta lite med nästa start. Någon fara för vintersäsongen ser vi dock inte pga detta, det bör gå snabbt över med rätt behandling.

20/12: Lorden var grymt imponerande i comebacken i onsdags och både Marcus och Rikard strödde lovord över hästen. Nu har han ju inga poäng men förhoppningsvis får han vara med i lopp ändå under januari så han får komma igång nu ordentligt.

13/12: Han är med i programmet på Åby på onsdag eftersom han inte kom med i Kalmar, men möter tuffa hästar och fick dåligt läge. Hästen tränar väldigt fint men ska startas igång och vi förväntar oss inga stordåd i de två, tre första loppen. - Det gäller bara att bygga upp hans psyke igen, för det finns inget annat som oroar. Den här har fart för eliten, sa Marcus.

6/12: Idag gick han 21,5/2100 med en snabb avslutning på en tung bana och skötte sig väldigt bra. - Jag körde avvaktande för att han inte skulle känna nån press från tidigare när halsen spökat. Han tackade för det och spurtade rejält sista 200. Så bra som han kändes nu kommer jag att anmäla till Kalmar nästa fredag för planen är ju att ge honom 2-3 mycket snälla lopp som uppbyggning inför nästa säsong; får vi honom med oss psykiskt efter halsoperationen finns inga direkta gränser för vad hans fysik kan göra över 1600 meter, sa Marcus.

30/11: Det blev ytterligare ett heat i snabba backen igår och Alicia som körde var helnöjd. Nästa vecka blir det banjobb!

22/11: Han var kanonfin i backintervallerna idag och låg mycket bättre i puls redan vecka ett på det upplättande programmet. - Det här blir spännande, sa Marcus.

15/11: Nu har vi tränat tungt och tufft tillräckligt länge och nästa vecka ändrar vi och lättar av det för honom med sikte på att komma ut till start inom ett par månader.

8/11: Idag gick han lite på banan och var väldigt stark och fin i travet. Vi vässar till honom i omgångar å siktar på comeback efter nyår.

1/11: Lorden manglar på och det här ser bra ut.

25/10: Han har matat i sanden den här veckan och är kanonfin.

18/10: Det är en njutning att se den här killen i träningsbacken. Jösses, vilken häst! Vi ska trimma honom rejält och sikta på comeback i januari/februari.

11/10: Han är nu uppe i full träningsdos och allt ser bra ut.

2/10: Lorden är igång och trampar sandintervaller för glatta livet igen, härligt att se honom på gång igen!

20/9: Nu är han igång, pigg och glad!

17/9: Idag godkände Bengan honom så på torsdag drar vi igång intervaller!

13/9: Nu är han redo att börja snabbjobba igen men vi avvaktar återkollen hos kirurgen på tisdag innan vi gasar.

6/9: Pigg och glad och han agerar som att inget hade hänt. Nästa vecka ökar vi lite till.

30/8: Nu har han dragit igång med lugn träning igen! Vi ökar takten i nästa vecka.

20/8: Efter sju sorger och åtta bedrövelser med upprepade febertoppar under förra veckan verkar nu allt vara helt normalt med vår bjässe. Hans blodprov är bra och det var ingen fästingsjukdom som vi befarade. Nästa vecka börjar vi träna igen!

2/8: Jo men nu börjar allt återgå till det normala igen och förhoppningsvis kan vi börja träna lite smått nästa vecka!

9/8: Feberfri i två dagar nu så allt börjar normalisera sig igen. Hästen är pigg och glad och ska hur som helst vila hela nästa vecka också efter operationen.

7/8: Ingen borrelia och han har fått stark antibiotika och mår bättre. Dock vet vi inte riktigt vad det är som krånglar ännu men veterinären kommer och kollar till honom varje eftermiddag.

2/8: Allt har sett jättebra ut men igår fick han hög feber och den har inte riktigt gått ner trots antibiotika, så vi har skickat in borreliatest. Svar kommer på måndag...

19/7: Han opererades igår och allt ser väldigt bra ut idag.

12/7: Halskameran avslöjade ett problem med gomseglet och nu blir det operation på torsdag. Det blir 3,5 månader till nästa start, give or take 1 månad. - Skönt att vi fick klart för oss vad problemet varit, han har sprungit och myglat så fort han känt av detta och därför har det varit så svårt att detektera. Men pga/tv att han är sådan så har ju hästen inte tagit vare sig fysisk eller mental skada, sa Marcus.

5/7: Marcus sa att en häst inte kan kännas bättre, än vad Lorden gjorde i provstart och första 500 igår. Men sedan la han av redan 700 kvar, utan att vara trött, och det allra mesta tyder på att han har fått ett dolt halsfel. - Jag bokar upp halskamera omedelbart, det känns som att han bara lägger av. Det är en smart häst och om gomseglet har börjat fladdra så kan han lägga av innan det slår lock och det skulle förklara allt. Vi kollar så fort som möjligt innan vi börjar spekulera i vilket invärtes fel vi brottas med, sa en nedstämd tränare efter loppet.

2/7: Ett lugnt jobb igår och Marcus var riktigt nöjd. Nu ska vi testa rycktussar inför starten på torsdag, byta lite skor, vagn och huvudlag. - Läget är näst intill perfekt och vi jagar tredje inner och en finalplats, sa tränarn.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433443. Det finns tre andelar till salu för 10 000 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

17/1: Coram var inte till sin fördel som femma i måndags och det visade sig dagen efter när vi kollade halsen att den inte var frisk. Så nu har han fått medicin och är redan bättre. Nästa vecka börjar vi träna igen, fullt jobb planerat till på fredag och därefter kan vi bedöma hur mycket han ev har tappat. - Oftast tappar de bara lite och vi tror på snabb start, sa Marcus.

11/1: Det blev spår 1 över 2140a på Mantorp på måndag. Hästen har tränat riktigt bra under veckan och Marcus tror inte att formen ska svikta trots uppehåll och foderbyte. Blir intressant att se honom i denna konkurrens, kanske kan man till och med spetsa?

4/1: Kanonfin i sanden igår och vi startar inom kort.

22/12: Tyvärr bommade både ettan och tvåan starten helt så Rikard fick fjärde inner. - Färglöst men hästen kändes jättefin och hade varit långt fram med klaff. Ja, vi tar nya tag efter helgerna.

16/12: Spår 9 över 1640a i V75-debuten på lördag och med klaff kan det bli fina pengar.

13/12: Han känns superfin i jobben nu efter lite extra hjälp och om han kommer med blir det V75-debut nästa lördag, annars tar vi ett lunchlopp i Malmö dagen innan.

1/12: Det såg länge ut som att han skulle gå mot seger i spets men det slutade med den fjärde andraplatsen i rad. Enligt kusken kändes hästen ännu bättre nu men det blev fel när hästen i rygg fick sån perfekt lucka till slut. Marcus tänker ta hästen till veterinären nu till veckan, för det behövs en liten renovering efter många täta starter. Coram gick bra med brodd i bakskorna förra vintern och vår plan är att testa honom i lite V86- och/eller V75-lopp nu i vinter om hästen håller formen.

25/11: Han drog perfekt läge på fredag och det ser intressant ut inför fredagens start.

22/11: Det har sett kanonbra ut i veckan och nu siktar vi på ny start i Kalmar nästa fredag.

15/11: Kevin tog på sig att det "bara" blev en andraplats på V86 i onsdags eftersom han körde rätt upp i framförvarande häst 600 kvar och tappade flera längder och fart på det. Men hästen avslutade vasst och Kevin har kört hästen med den äran ändå här på slutet, det är ett helt annat självförtroende i Coram för dagen och vi siktar på ny start i Kalmar om ett par veckor.

8/11: Vässningen blev lyckad och nu blev han fotoslagen tvåa på nytt rekord. Kevin var lyrisk och det blir ny start för duon i Malmö på onsdag.

1/11: Han fick en rejäl vässning i speedbacken idag, det lär behövas eftersom han fick spår 8 på onsdag i Göteborg. Men hästen känns bättre än tidigare och gick ju en bra 1.15-tid full väg som diskad senast, blir intressant att se hur långt han räcker här.

25/10: Allt har sett bra ut efter senast och vi startar så fort det kommer ett lämpligt lopp i närheten.

18/10: Coram har tagit loppet och långresan riktigt bra och kommer att anmälas ut igen inom kort.

14/10: Han gick ju strålande och blev tvåa på fina 15,7/2200a. Men sedan blev han diskad för trängning utan att någon kunde förstå varför. - Hästen som galopperade på min utsida 500 kvar kom ju bakifrån och körde på mig så det är ju helt sjukt om vi blev diskade för det, kommenterade Nygren efteråt. Hästen går iallafall bättre och bättre och vi får lite nytt lopp inom kort. Skit bara att vi tappade de viktiga poängen...

8/10: Coram startar redan på söndag i Hamburg. Det blev 11/2200a och Patrik kör. Motståndet ser lämpligt ut och alternativet var att starta i breddloppen hemma samma dag. Det är dubbla prispengarna här men resan lite längre. - Jag lovar att vi bjuder på transporten om han inte vinner, sa Marcus.

5/10: Han såg bra ut i sanden igår och kommer att vara startklar om 1-2 veckor.

25/9: Det var sådär i träningen så han gick till veterinären istället och fick en genomgång. Ny start om 2-3 veckor.

20/9: Han gick på sanden idag och var helt okej. Om han tränar bra på tisdag blir det ny anmälan inom kort.

17/9: Vi tror att det var femte gången i år som Coram råkade ut för avbruten start sista två minuterna! Helt otroligt. - Han fungerar ju inte alls med det utan lägger ju bort alla krafter när det blir omstart eller återkallat som igår. Att han ändå gick en 1.14-tid och fick pengar var strongt gjort och rent travmässigt har han nog aldrig varit bättre, sa Marcus.

13/9: Jo men det verkar bra även efter starten och nu laddar vi för ny start hemma på måndag, mot bl a Tresexton.

6/9: Allt var normalt med hästen efter den fina tredjeplatsen och han anmäldes till Solvalla på tisdag men kom inte med pga spårförbehåll. Nästa passande lopp är hemma på lunchen den 16 september.

30/8: Jo men att bli trea från dödens är aldrig fy skam, han skötte sig bra och vi var nöjda. Förhoppningsvis ny start inom kort så att han får utvecklas med kontinuerliga starter.

26/8: Fin i backen idag och drog 2/1640a på fredag. Vi höger förväntningarna!

19/8: Han gick riktigt bra till slut men fjärdespår sista 500 blev lite övermäktigt från sist utvändigt. Han gick ändå 13,4 med full fart över mål och Kevin var riktigt nöjd. Nu siktar vi på ny start i Malmö nästa fredag och hoppas på bricka fem!

13/8: Allt verkar bra i jobben men dessvärre blev det spår 12 på söndag. Men därifrån går han felfritt och vi vågar lägga på skygglappar. Kan bli intressant trots spåret!

9/8: Riktigt plusbetonat i dagens sandjobb. Tingsryd nästa!

2/8: Coram är fixad i vänster has efter loppet och nu siktar vi på ny start på Tingsryd 18 aug.

24/7: Han gick fint till slut efter att han tappat från start och satt fast i mål med krafter kvar på en fin tid.

19/7: Coram jobbar på som vanligt och om Kevin fixar uppdraget, som bl a innehåller en "uppdragarcheck", en s k autmatcheck, så ska han räknas allvarligt i loppet på tisdag; kapaciteten finns i hästen men han är inte helt lätt.

9/7: Han kändes enligt Marcus väldigt rapp och fin idag men dessvärre bräckte automatchecken ner kort innan start och kusken valde då att köra ut. - Han laddar upp sig så förbenat inför start så när det blir så här skulle det ändå inte ha varit till hans fördel ifall vi kört till smedjan och bråkat med honom för att ändra på den felande utrustningen. Jag är rätt säker på att det var rätt beslut, oturen var framme helt enkelt. Vi bjuder på transporten och så siktar vi på ny start inom kort, sa Marcus. Jägersro har ett vettigt lopp den 23:e vet jag...

3/7: Det blir start i Kalmar på tisdag, åter från bakspår.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäststjärna. Kriterievinnare! Exteriörsiffrorna är 544444. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - AB

19/1: Attans! Han blev riktigt rapp och fin på nya balansen men dessvärre gick det i överljudsfart runt slutsvängen och kort innan den tog slut rullade hästen över i galopp. - Synd för det var bara 10 m kvar av kurvan och hade jag klarat att hålla honom i trav fram till rakan så hade vi krafter kvar för att vinna loppet, sa Christoffer. Skit! Banan är ju snäv i kurvorna på Kalmar pga det långa upploppet så det var synd att det blev sån speedkörning att han inte klarade det. Men han visade med bestämdhet att han duger gott i guld redan nu!

14/1: Måndagsjobbet var femstjärnigt med lite ny balans och nu får vi se om Eriksson som kör kan hitta bästa vägen fram. Kanske chansar vi i rygg på ettan?

11/1: Vi har varit nöjda med honom under veckan och nu går vi mot Kalmar.

4/1: Han var dunderfin i ett trippelheat på banan igår och det är inte omöjligt att det blir guld igen i Kalmar om två veckor.

22/12: Stollen avslutade strålande som trea i gulddebuten. Det gick 8,5 sista 400 på täten och då gick han utan rygg i tredjespår så det var grymt. Pulsen var bara 80 och hästen kunde helt enkelt inte springa fortare bara. - Han kommer att duga fint i guld i vinter när det råder barfotaförbud, sa Marcus.

13/12: Han gick 1.24/2100 på tung bana i långvagn här i veckan mot Den of Warlock och Marcus tyckte trots "förlusten" att Stoletheshow sällan känts bättre i träningsvagn. Det blir troligen gulddebut på lördag på hemmaplan.

6/12: Jättefin i backen idag och nu laddar vi mot Solvalla.

30/11: Dessvärre blev det tassigt igen utan sulorna så de åker på igen i nästa vecka.

25/11: Idag gick han rejält i backen nere på banan och det såg väldigt bra ut. - Efter medicineringen efter Hamburg har hästen förändrats och äter mycket bättre. Han går utan sulor och har nästan lagt på sig lite mage för första gången i livet. Det känns mycket positivt och vi siktar på att starta honom i vinter, ev i Stockholm 17 dec nästa gång, sa Marcus.

19/11: Nu är han i full gång igen och tränas för att fortsätta att starta lite under vintern.

8/11: Han tränade fullt i tre heat på banan idag och var plusbetonad. Det känns inte som om han har tappat mycket och vi tänker sikta på att starta i vinter som det ser ut.

1/11: "Stollen" är igång igen och ser väldigt laddad och glad ut. Full träning i nästa vecka.

25/10: Han är nu färdigmedicinerad och behandlad i sina framknän. Vi börjar om med träning i nästa vecka.

18/10: Blodproven visade att han inte var frisk och nu blir det medicinering och vila en vecka. Annars är han pigg och glad!

14/10: Efter en helt perfekt resa i tredje inner drogs han tyvärr bakåt på upploppet och när luckan kom så hade han inte riktigt kraft att accelerera till andraplatsen. - Det visade sig efteråt att han hostade och hade 15 slag högre puls än vanligt så allt var inte helt 100 idag tyvärr. Nu blev han femma men annars blir han ju lätt tvåa med den här fina resan, sa en besviken tränare efteråt.

8/10: Nu fick han 9/2200a i storloppet på söndag. Vi ska lätta honom lite i balansen och med klaff strider han om segern!

30/9: Stollen var grym och slog nytt rekord på 12,1 full väg och kvalade in till UET. Vi valde dock att avstå finalen och laddar mot Hamburg dagen efter istället.

22/9: Han jobbade fint i fredags och får en skalle till imorgon. Det blev spår 2 i UET-kvalet på lördag.

19/9: Vid dagens genomgång hittades inga fel och vi gnuggar vidare mot höstens storlopp. Nästa uppgift blir UET-kvalet på Solvalla nästa lördag.

13/9: Nu har han avmaskats och vaccinerats och joggingen idag var kanon.

10/9: Det blev nog lite tomt efteråt, en riktigt urladdning mentalt. Men att bli fyra från dödens i ett derby är inte dåligt och nu har hästen klättrat över 2 mill inkört. Det blir antingen St Leger den 25:e eller så blir det bara vässning hemma inför Hamburg i mitten av oktober.

6/9: Veckans jobb var bra och nu laddar vi för derbyt på söndag. Bricka tre och nu rycker vi bakskorna som på Jägersro. Vi kan inte klaga på något just nu och vi ber om allas tankar och stöd inför det stora loppet. - Bara han får vara frisk så ska det nog gå bra som det känns. Prata inte om det!, sa Marcus.

28/8: YES YES YES! Efter väldigt långa förberedelser känns det väldigt skönt att vi slog in straffsparken i derbykvalet. - Vårt första derby och nu gäller det att ha lite fylt med hälsan i tio dagar så kan det gå väldigt bra nästa helg. Kriteriet har ju varit vårt lopp tidigare men nu uppgraderar vi till deryt, sa en väldigt glad tränare efter loppet.

23/8: Han drog bricka sex i kvalet på onsdag och lär bli storfavorit. Marcus var mycket nöjd med sista jobbet idag och nu är det bara att hålla tummarna och be en extra bön för att allt ska få löpa smärtfritt så vi tar oss till finalen i september...

7/8: Det krånglade lite med en kota så han blir behandlad av veterinär nu istället för start på lördag. Sedan laddar vi för derbykvalen den 28:e, vi knäpper alla händer och fötter och hoppas och ber om en frisk häst här i höst. Han ser fantastisk ut på alla sätt för dagen och det vore verkligen så roligt om han fick försvara sin norska kungakrona.

2/8: Han testades barfota bak i fyraåringsloppet på Åbergskvällen och spurtade formligen strålande som tvåa på 10,4/1640a. Eventuellt blir det en start till innan kvalen till derbyt i Norge som går i Oslo onsdag 28 aug.

19/7: Stollen har jobbat på i fin stil den här veckan och i tisdag vässade Marcus lite extra i speedbacken, som bäst i 1.13-fart.

9/7: Han tränade på fint på banan igår men pulsen var lite för hög för att tränaren skulle vart helt nöjd. Så nu lägger vi om planen lite och tränar på lite till. Jägersro på Åbergskvällen och sedan ett lopp till inför derbykvalet i Oslo den 28:e augusti.

27/6: Ja, han vann ju lätt och är nu uppe i Guld! Idag gick han till veterinären för en rundsmörjning och nu laddar vi mot Testet i Eskilstuna i mitten av juli som upptrappning inför derbyt.

21/6: Det blev åter ett lopp med tillägg, nu i ett amatörlopp i Malmö nästa tisdag. Allt verkar bra så långt och Marcus vill ha ett sånt till innan det blir allvar senare under juli och augusti.

14/6: Han blev tempotorsk i kön i dåliga ryggar, nästan som väntat, men gick bra till slut med låg puls i fin stil. Han tog loppet bra och laddas för ett sprinterlopp hemma om två veckor.

7/6: Nu är han anmäld till comeback från dubbla tillägg inom V86 på onsdag i Vaggeryd. Det är aldrig lätt att vinna bakifrån på den banan men vi får se. - Hästen känns iallafall som att han har tagit några kliv framåt under styrkeperioden, sa tränarn.

31/5: Stoletheshow har tagit sig igenom vintern riktigt bra och gick 15,5/1600 ytter om ledaren på rätt seg bana imorse när Marcus testade honom barfota bak. - Han hade 88 i puls på 10 minuter och är redan nu mycket bättre än jag kunde drömma om när vi började mangla i vintras. Nu är det dags att börja starta honom snart men vi står nog över Bjerke, sa Marcus.

24/5: Han ser bra ut och kommer att gå ett rappare test inom kort.

17/5: Idag gick han tre heat på banan och var närmast sjukligt förbättrad från första gången han gick heat på banan för två veckor sedan. - Han är startklar redan idag men jag tror att vi står över Fyraåringseliten ändå och håller oss till planen med comeback innan midsommar, sa Marcus.

10/5: Den här veckan har varit riktigt bra och han närmar sig tävlingsform allt mer. Nästa vecka blir en mellanvecka innan det sedan är dags att gasa lite mer igen innan elitloppet. Vill sig allt väl blir det comeback innan midsommar.

3/5: Idag gick han två heat på banan och var perfekt helt enkelt. Nu väntar en vecka med tuffa intervaller i de olika backarna och veckan efter det är det meningen att han ska gå ett fullt trippelheat på banan, med sikte på comebacken.

27/4: Han har precis som Precious Lord nu börjat vässas mot comeback och i gårdagens backjobb var han kanonbra. Nästa fredag blir det första trippelheat 1600 med tanke på comeback i juni.

17/4: Stollen trummar på. Det är fulla intervaller i sanden nu och bara två pass i veckan. Han ska dundra på så här en månad till ungefär.

29/3: Han trummar på tre dagar i veckan i sanden och är som en studsboll. Nästa vecka trycker vi på lite ytterligare.

22/3: Han jobbar nu på uppe på gården och är som en studsboll!

12/3: Nu har han fått börja röra på sig igen och hästen har acklimatiserat sig väl uppe på gården.

1/3: Igår gick vi igenom honom hos vet Jonas Tornell efter säsongen och det var bara småsaker att fixa. På eftermiddagen flyttade han sedan upp till gården, från "talangfabriken" nere i vårt högkvarter vid travbanan. Så nu får han stå med de vuxna grabbarna och växa till sig inför höstens stora slag. Ingen start planerad på länge nu, vi får se när tränarn har tänkt ta ut honom igen.

20/2: Stollen värmde fantastiskt bra och känns nog bättre än någonsin för dagen. Dock blev banan väldigt svårbemästrad av regnet till loppet, och det passar den hästen väldigt illa. Han sprang och fastnade i banan mest hela tiden och var nära att galoppera flera gånger första varvet. Knappt slagen trea på 15,3 full väg var starka papper. - Men i och med detta kommer vi nu att ta en tävlingspaus; egentligen hade jag tänkt mig 1-2 starter till nu under förvåren men efter att ha ansträngt hans ben ordentligt på den här skitbanan ikväll ändrar jag mig. Nu laddar vi för comeback i sommar och sedan är det derbyt som gäller, sa Marcus. Vilken säsong vi haft! 17 starter och nästa 1,7 mill inkört. Wow!

15/2: Han tränar på strålande, till och med ännu bättre nu sedan vi bytt till hårda, oranga sulor på framfötterna. Det blev 5/2160 med Per Lennartsson på Solvalla på tisdag och Marcus låter fortsatt optimistisk. - Antingen blir detta sista starten för säsongen, innan styrketräningen, eller så blir det nån start till; det beror på hur han går i loppet och tar sig ur det hela, sa coachen.

7/2: Stoletheshow galopperade från start, blev lite för ivrig, men ställde sig snabbt och kördes fram i dödens. Varvet kvar pressade sig Jorma till spets och sedan var det spel mot ett mål med tussarna kvar i öronen. - Mycket bättre idag, var Kontios ord. Idag, torsdag har vi gått över hästen och det ser bra ut efteråt. Vi kommer att sko om lite på framfötterna till nästa start för att få honom ännu bättre och säkrare på benen. Det lutar åt Solvalla igen den 19:e och tillägg känns som att det kan passa bra efter att han var lite för vass nu.

1/2: Han drog 3/2140a bland fyra konkurrenter på tisdag i Stockholm och idag gick han en finslipning på riktigt bra sätt.

25/1: Allt har varit bra i veckan och nästa vecka vässar vi till lite för nästa start. Han kommer att göra någon eller några starter till hur under vårvintern innan han sedan får flytta upp på gården och vässas till lite i DW-backen inför derbyt i höst.

21/1: Stollen har känts riktigt bra hela tiden och i dagens test var han lysande. Marcus valde ändå att stå över Paris till helgen eftersom det blev krångel med resan och vi vet ännu inte om han kommer med eller inte. Vi siktar på Solvalla 5/2 istället.

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e...

SECRET SCORE (US) (2015)

valack e MUSCLES YANKEE - WIN A MILLION
länk till travsport.se

Förtjusande själ med stor kropp. Gillade inte livet i USA men har nu börjat vakna till sent om sider. Exteriörsiffrorna är 544443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - AB

14/1: Alltså, han är lite missgynnad av att måsta gå med bakskor och andraplatsen igår får vi nog skylla på det, han tappar lite av sin speed. Men den som vann var ingen dålig häst och det var en bra prestation. Nu blir det troligen barfota och 1600a på Lunden nästa fredag.

10/1: Det blev inte Köpenhamn men väl ett 2640a-lopp på Mantorp på måndag. Han står till för spets och Secret Score borde passa väldigt bra i spets, gärna över 2640. Det var en tuff konkurrent med i loppet från bakspår men i övrigt såg det lite blekt ut. Hästen jobbar fint och nu blir det lättare framskor och jänkarvagn igen. - Hade det inte varit för barfotaförbudet hade jag trott stenhårt på första segern här, men nu får vi avvakta lite och se om det går med skor, sa Marcus.

4/1: Han tränade kanonfint igår och vi går troligen för Köpenhamn nästa fredag. Där får han gå barfota, vilket för honom är en stor fördel.

22/12: Secret kändes fin men kunde inte speeda fort nog med skor. Vi siktar troligen på några Danmark-starter barfota i vinter för hästen behöver starta på.

12/12: Han verkar fin efter en veckas vila och nu vässar vi för V75-debut nästa lördag.

1/12: Rubbet sparat i rygg på ledaren och träningspuls efter loppet. Ytterligare en tredjeplats och det finns inget negativt att säga om den här. Nu har han startat på fyra veckor i följd och kommer därför att få en liten tävlingspust nu. - De täta starterna har gett resultat, han är inte alls lika trög i loppen längre, och vi ska testa å starta på under vintern även med skor, sa Marcus.

25/11: Nu är det ny start på lördag, spår 7 bakom bilen i ett försökslopp med final i Köpenhamn under nyårshelgen.

22/11: Dessvärre galopperade han från start idag och första segern fick vänta. En tredjeplats på bra sätt blev facit. - Han har gått framåt med loppen men blev lite för laddad bakom bilen, sa Ville.

19/11: Allt ser bra ut och han startar igen på fredag hemmavid. - Det var en mycket fin propp och nu borde han kunna få sätta första vinsten, funderade Marcus efter dagens pass.

15/11: Secret gick 15,6 full väg som tvåa på den skitiga banan igår och avslutade under 1.12 sista 500. Men han fick slita med aktionen eftersom hans stora travsteg inte fick något fäste på den dåliga banan. - Han måste vinna när som helst, sa Ville.

12/11: Han svarade för en svettig spurt som fyra igår efter trafikproblem och det blir spännande att se vad det kan bli med att starta igen redan på torsdag med den här store och lite tröge hästen. - Antingen blir det hur bra som helst eller så blir det ett bakslag, det vet vi först på torsdag men jag tror på klar fördel för det första, sa tränarn.

8/11: Secret ser kanon ut nu men är ju fortfarande lite trög och opolerad. Det blir dubbelstart nästa vecka av den anledningen, måndag å torsdag. - Det kommer att göra honom gott inför vintersäsongen, sa Marcus.

1/11: Han blev struken pga smågrejor igår på Åby men jobbade lite lugnt idag och allt verkade bra. Vi kommer igenom inom kort som det ser ut.

25/10: Nu kom han med i lopp igen, det blev Åby nästa torsdag. Han känns fin i jobben men kan behöva loppet innan första segern bärgas.

18/10: Secret har tränat på bra nu igen och kommer säkert att anmälas ut igen inom kort.

11/10: Det blev lite hostigt efter Solvalla och samtidigt fixade vi hans framkotor igen. Men det var inga stora grejor och han har tränat lite lätt här i slutet av veckan. Nästa vecka spänner vi bågen igen och siktar på ny start inom kort.

1/10: Han svarade för en mersmakande prestation vid andraplatsen på Solvalla efter startgalopp i förra veckan. - Nu, äntligen början den store att fatta vad det här går ut på. Jag har kört invändigt i alla hans fem starter och nu visade han upp en helt annan glädje till sitt jobb än tidigare. Galoppen berodde på att han gick med öppet huvudlag för första gången och blev lite förvirrad när det galopperade en häst framför honom precis i starten, det blir helstängt nästa gång igen, sa Marcus.

DATS CABALLO (2014)

valack e JOCOSE - NO ENTRY
länk till travsport.se

Bjässe som var bra som tvååring, sedan skadad. Comeback i vår regi som femåring. Har framtiden för sig. Exteriörsiffrorna är 444444. Tillhör Bolagsstallet 2019-2020.

BOLAGSSTALLET

17/1: Idag kördes han i jogging-fart för första gången sedan hovskadan och allt såg perfekt ut. Vi smyger igång träningen mer reguljärt i nästa vecka och både hoppas och tror att det kommer att fungera nu.

11/1: Han rör på sig varje dag nu och på veterinärundersökningen i torsdags var det väldigt positiva tongångar. Vi kommer att utöka hans rörelse i nästa vecka och inom kort kommer Marcus också att börja jogga honom lite lätt och sätta igång hästen igen för start i mars när vi får köra på hans balans.

4/1: Hästen mår bra och på måndag/tisdag kommer vi att börja röra på honom igen!

22/12: Han har fått sulan nu och det går enligt plan. Vi siktar på att börja röra på honom igen efter helgerna.

13/12: Han är inte halt längre och det har fungerat bra. På tisdag lägger vi om skon på nytt, nu bl a med en sula, och så kommer vi att testa honom i jogging för att se hur bra det har tagit ihop. Hästen mår hur som helst bra, verkar helnöjd med att ta det lite lugnt ett tag.

6/12: Idag tog vi av gipset och lade på ett sjukomslag som kallas fixer-sko. På onsdag/torsdag kan vi avgöra om det fungerade optimalt eller om det ska göras om.

30/11: Han är mycket bättre men omgipsades i torsdag och på tisdag ska vi kolla om det är dags att sko honom.

22/11: Tyvärr trampade han snett i boxen efter loppet och gjorde sig illa. Han var ju helt perfekt i loppet och även i avjoggningen efteråt. Men i en vändning i boxen hände något som gjorde honom blixhalt. - Röntgen igår visade att han fått en liten men dock akut fraktur i ena vingen i höger bakhov. Det blir gips i fem dagar och sedan slår vi på honom en fixersko. Detta brukar inte alls bli något problem på någon vecka, bara man får till skoningen, och eftersom han ändå inte ska starta förrän tidigast 1 mars pga barfotaförbudet så kommer detta hack mest troligt inte att ställa till så mycket, sa Marcus.

19/11: Dats-gubben vann väldigt enkelt på 14,1 på tung bana från dödens med under 1.09 sista 500. Härligt!

15/11: Jo, men allt ser bra ut och det blir start i Mantorp med Rikard N på tisdag. Lättare motstånd än tidigare i år men samtidigt är ju formen något diffus.

12/11: Han gick 1.18/1600 ytter om en annan häst imorse och gjorde det riktigt bra. - Nu är han redo för start igen efter allt strul med hasen mm höger bak, sa Marcus.

1/11: Nu är det klart att Caballo blir kvar som häst i Bolagsstallet även nästa år. Årets tre starter har alla slutat med att han suttit fast för länge med krafter kvar på 1.12-tider. Sedan började det krångla med en has men den är fixad nu och hästen är inte långt från comeback.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH
länk till travsport.se

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444433. Knäopererad och ser underbar ut nu! Det finns sex 1/20-delar till salu för 5 000 kr/st nu.

STALL MARLIN - KB

17/1: Nu har han flyttat ner på banan igen och vårt nya utestall så han kan gå ute. - Han är klart bättre när han får gå ute och nu ska han åter komma i startform på några veckor som jag ser det, sa coachen.

11/1: Det fanns ingen hälta kvar i hästen vid veterinärundersökningen och det måste bara ha varit en liten vrickning. Så han tränade faktiskt lite i backen igår och kändes fin. Han kommer att få ett träningspass i nästa vecka också och sedan anmäler vi igen.

4/1: Det som krånglade lite i höstas, dvs höger bakkota, krånglar igen. Förra veterinären ville inte göra något åt det men vi kommer att fixa den till veckan och så blir det nya starter senare i januari. - Han ser väldigt bra ut i kropp och själ för dagen annars och nu när han har lite poäng kan vi välja rätt lopp åt honom, sa Marcus.

22/12: Vi fixade hans karpaltunnelsyndrom i fredags och det var nog orsaken till högertömmen i Kalmar. Vi siktar på ny start asap.

13/12: Han kom aldrig riktigt till i loppet och blev femma på en 13-tid igen. Niklasson fick aldrig riktigt ut honom i banan på upploppet och det fanns lite krafter kvar. Vi får fila lite och komma ut igen så fort det är möjligt.

1/12: Det ser bra ut och vi siktar på Kalmar den 13 december.

25/11: Veterinären fixade hans framkotor och en has i eftermiddag och vi kommer att leta nytt sprinterlopp åt honom inom 2-3 veckor så det inte går för långt mellan starterna.

22/11: Han hade bara 88 i puls men blev muskeltrött i bakkärran på den för honom alldeles för tungsprungna banan. Nu gick han ändå 13,5 som femma med spår på vägen så det var inte dåligt på något vis. - Vi ska fixa bakknäna på honom å sedan starta på så fort som möjligt nu när han börjat bli så lugn och fin i loppen, sa Marcus.

19/11: Ny start hemmavid på fredag.

15/11: Tränarens tro blev sann! Trots en startgalopp modell större blev segern till slut ganska säger på 14,6 på den tunga banan. - Vi får hoppas att detta är proppen ur nu, hans kropp är god nog för att vinna på 1.10-tider och om skallen nu kommer med kan detta bli riktigt kul, jublade en glad tränare efter hästens maidenseger.

8/11: Nu blir det 1640 på Åby på torsdag. - Jag tror att det kan vara dags, sa Marcus.

4/11: Eastern såg jättefin ut å höll fint över väl lång distans. Det var även lite väl långt mellan starterna å nästa gång blir det spännande.

30/10: Han verkar pigg och fin och drog ett bra läge i Göteborg på lördag. Visserligen över 2140 men det kan nog gå skapligt ändå. Sedan finns ett passande 1640-lopp om två veckor.

25/10: Allt ser bra ut i lugna ridjobb och vi letar lopp, allra senast nästa lördag i Göteborg.

18/10: Han har tagit loppet bra och anmäldes till Mantorp på torsdag men blev första reserv. Han startar så fort vi kommer med i lämpligt lopp och ridtränas lätt däremellan.

10/10: Mycket spänstigare och klart förbättrad som fyra på 13,4 igår. - Som en ny häst och hade det inte gått så sakta andra 500-ingen så att han pullat bort sig är jag säker på att vi blir tvåa, sa Gustav.

3/10: Då kom han med direkt och fick ett bra spår bakom bilen också på Åby nästa onsdag.

2/10: Det verkar bra med hästen men som det ser ut kommer andelsägarna att rösta ja till en försäljning vid nästa Internetauktion i slutet av oktober. Vi fortsätter och tränar honom enligt plan och ser om vi kommer med i några lopp så länge.

20/9: Han blev alldeles för vass med skygglappar på trots att det fungerade perfekt i värmningen. - När han kom till starten gick det inte att stoppa honom längre, sa Gustav, som annars tyckte att hästen kändes klart bättre idag. Det kommer brev till ägarna under veckan som kommer, så får Marcus summera läget; det är många delägare som meddelat oss att de vill sälja hästen och vi ska hitta bästa väg framåt.

17/9: Osteopaten gick över honom idag och rättade till lite i ryggen. I övrigt har han varit fin i lite lugna ridturer och startar igen på lördag i Halmstad.

13/9: I spets såg han bra ut igår men han klarade inte av att speeda ifrån sista 100 meterna utan fick se sig slagen. Han var tvåa till ca 10 meter kvar men slutade fyra. Nu blir det ny start hemma i Halmstad nästa lördag med Gustav igen. - Vi har ju lagt om träningen och nu ska han vara ridmotioneras mellan lite tätare starter så vi får se om han tål att börja klättra eller inte, sa Marcus. Om en månad eller två har vi svaret på om detta funkar eller inte.

6/9: Han jobbade ett lätt arbete på banan idag och var fin. Nu blir det comeback i Göteborg på torsdag.

30/8: Meningen var att han skulle anmälas idag men i gårdagens jobb blev han knackig så vi fick fixa karpaltunnlarna igen. - Nu blir det ingen mer träning utan det är start som gäller och sedan hoppas vi att han kan starta med jämna mellanrum och bara ridas mjukgörande emellan, han verkar inte tåla att nötas på, sa Marcus.

22/8: Han gick ett rejält trippelheat idag och var kanonfin på det och Marcus tänker anmäla ut honom nu så fort det går.

16/8: Okej så långt, nästa måndag/tisdag kan vi se om han är redo.

9/8: Eastern var helt okej i ett lätt intervalljobb idag och på måndag testar vi för att se om han är fit-for-fight på riktigt igen.

2/8: Han fick sedan en reaktion i framknäna och behandlades för det också. Vi ger honom nu sista chansen under augusti, för tål han inte att börja starta trots operationen blir det ju besvärligt. - Vi hoppas att det är en tillfällighet och att han som många andra av våra hästar for illa av den extrema hetta som drog in över Sverige härförleden, han kändes ju så väldigt fin innan dess. Faktum är att samtliga våra hästar som startade under värmeböljan blivit knackiga efteråt och fått gå till veterinären...

19/7: Eastern var jättefin i jobbet efter starten men riktigt dålig igår. Det visade sig att han vrickat sig lite i en bakkota som nu blev behandlad. Inget att oroa sig för och vi siktar på start om tre veckor, en lindrig stukning som denna tar minst en vecka att läka.

9/7: Han gick fint idag. Dövhuva och öppet huvudlag samt järnskor och sula. - Jag brydde mig aldrig om att väcka honom eftersom han ändå bara behövde ett lopp och inte hade haft med utgånget att göra hur som helst. Han var väldigt harmonisk hela dagen och det här kan nog bli bra om några starter, sa tränarn.

3/7: Fortsatt kanonfin och nu startar vi troligen i Kalmar på tisdag, dock från skitspår men det gör föga eftersom han ändå bara ska ha ett lopp i kroppen.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445343 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Hur kan man ha sån otur? I tisdags var han äntligen tillbaka i full träning och var då grymt fin i DW-backen. På onsdagen var han blockhalt. Det visade sig vara en hovböld på ett bakben så det var ju inget allvarligt men det gjorde så att han missade fredagsjobbet. På tisdag bör han kunna vara tillbaka igen men allt sånt här småstrul gör ju att comebacken dröjer...

11/1: Han tränas igen och ser magiskt fin ut. Nu måste vi bara rida ut karenstiden som går ut i slutet av januari och sedan sikta på snabb comeback. Vintern och våren är ju hans allra bästa tid!

4/1: Oturen har fortsatt att grina oss i ansiktet rörande Adiago. Under julhelgen svällde han upp vid vänster öga och det visade sig att han hade fått skador på hornhinnan av vintergruset som sedemera orsakade en inflammation och infektion. Det är bra igen men han måste gå på medicin och behandling en vecka till och får då bara tränas lätt. Så det blir inget Kalmar men vi jobbar på att få ut honom igen så snart som möjligt eftersom hästen i övrigt är så fin nu.

22/12: Adiago känns fortsatt fin och vi siktar på Kalmar 18/1 om allt funkar.

13/12: Han är fortsatt i full gång och Marcus körde honom själv på rakbanan i morse. - Han känns pigg och glad som en unghäst och jag tror att det kommer att bli en mycket bra vinter- och vårsäsong för Adiago. Comebacken dröjer till mitten av januari som det känns.

6/12: Den här veckan har varit perfekt och nu är han igång igen. Puh!

30/11: Dessvärre fortsätter det att krångla lite. Hans fötter och sprickor är fixade så det kommer att vara en helt fräsch häst inom kort. Men hans kotor sväller upp när fötterna krånglar så vi har bara tränat lugnt den här veckan åxå. Mest troligt kan han gå in i full träning igen i slutet av nästa vecka och sedan ska vi kunna blåsa faran över och börja sikta mot race igen. - Han är i så bra författning i övrigt för dagen att jag är säker på en fin vinter för honom, sa Marcus.

25/11: Idag såg hans problemfötter mycket bättre ut och vi kommer att kunna börja träna honom igen på onsdag!

22/11: Dessvärre har inte hovproblemet velat lägga sig riktigt och Adiago ska i dagarna få en riktigt svetsad avlastningssko så att han kan återgå till träningen. Vi får skjuta upp planerna på start lite granna tyvärr men sånt är dessvärre livet med de fyrbenta.

17/11: Adiago kom inte med på Jägersro men det var säkert likabra eftersom det var lång distans och lite väl tight efter sprickorna. Det finns bra lopp i Karlstad och Halmstad veckan efteråt.

15/11: Han tränade i backen idag och kändes jättefin. Vi testar nog att anmäla till silver på lördag men det är inte säkert att han kommer med. Det viktigaste är dock att han är fräsch i fötterna igen så att vi kan träna och starta igen på den fina formen, blir det på lördag eller lite senare spelar inte så stor roll. Det finns 2-3 bra lopp veckan efter åxå.

12/11: Sprickorna ser mycket bättre ut och förhoppningen är att kunna träna vanligt på fredag.

8/11: Dessvärre har han fått lite ballsprickor på bägge fram och Marcus ville inte anmäla honom idag pga det. Vi jobbar med det å hoppas att det ordnar sig under nästa vecka nu när han hittat toppformen.

1/11: Han gick på sandrakan mot Secret Score idag och var väldigt fin. Hästen håller sin toppform och ska ut i lopp igen inom kort.

27/10: Tyvärr blev det galopp igen in i första sväng, men det var en väldigt snäv och besvärlig situation där Adiago i full fart blev tvungen att korrigeras utåt sedan hästen på insidan trängt sig ut efter 100 meter. Det var inte hästens fel och Christoffer var mycket nöjd med hästen i provstarterna. Vi var väldigt, väldigt nöjda med hästens två sista träningar inför detta och det här var verkligen inte roligt. Adiago är egentligen inte alls osäker, som ett exempel har tränaren själv kört hästen i 10 lopp med exakt noll galopper. Nu har Adiago galopperat fem gånger av 10 för Eriksson, som några av ägarna har påpekat. - Christoffer är en av Sveriges bästa kuskar men kanske är det så att han kör lite för nära gränsen ibland med Adiago, eller så är det ren otur?, sa Marcus. Vi kommer igen!

23/10: Han har känts kanonfin i uppträningen och med lite klaff kan det bära god frukt.

20/10: Adiago kom med som 12:e och sista häst i silver på lördag. Dessutom fick vi 3/1640a så det känns lite spännande. Det är Christoffer som kör.

18/10: Han är friskförklarad och tränade med svansen på ryggen idag så man kan säga att han är riktigt pigg och glad för dagen. Om han kommer med så blir det silver i Malmö nästa lördag.

10/10: Adiago hängde lite på högertöm i morgonens jobb och med tanke på spår 12 på måndag så valde Marcus att ta hästen direkt till veterinären istället. - Vi behandlade ett framknä och ett bakknä i eftermiddags och eftersom vi tog det på volley kommer han bara att behöva stå över ett jobb och inte tappa den goda formen vi har byggt upp innan nästa start, sa Marcus.

8/10: Ny start i Karlstad på måndag om 50 000 kr och 800 friska startpoäng.

3/10: Det blev rubbet kvar i rygg på ledaren och hästen är tillbaka i toppslag! Tyvärr räckte inte poängen till silver på Åby på onsdag så vi får leta annat lopp.

30/9: Han var kanonfin i lätta heat i morse och spår 1 på onsdag ser intressant ut. Om Per kan svara ut Djuses från start är mycket vunnet.

20/9: Adiago var lite nervös innan loppen idag och Marcus visste inte riktigt var han hade hästen pga detta. - Vi kom inte ner nånstans och det var bara att fortsätta framåt. Öppningen blev dock i tuffaste laget och därefter försökte jag bara köra så långsamt som bara möjligt. Runt slutsvängen gick det i 1.20-fart när jag höll fast Axel och enda motbudet men när den kom loss ändå så var det kört för Adiago att växla tempo. Inget fel på hästen men vi kan kalla det en bortkörning av kusken, sa Marcus. Adiago visade åter att han funkar fint med skor och tränaren tror att hästen kommer att duga väldigt bra i höst och vinter, även i silver. - Han är som bäst när det är kallare ute och de andra inte kan gasa barfota och i full form.

17/9: Han var första reserv i silver på lördag och fick istället starta i breddtrav i Halmstad samma dag. Kanonfin med Nattis i dagens banjobb.

13/9: Veckans Solvalla-start var magisk för Adiago, där han tangerade sitt rekord trots den sämsta resan. Med lite bättre flyt trodde både kusken och tränaren att det hade blivit seger. - Han är i sitt livs form för dagen, sa Marcus. Snöpligt att oturen har varit framme så han nu står utan poäng. Det blir start i silver eller breddlopp nästa helg, beroende vart han kommer med...

6/9: Adiago anmäldes till Solvalla och fick bricka 10. Dagens slipning var fin och nu hoppas vi på det bästa.

30/8: Han skoddes om i tisdags och i dagens jobb var det samma glädje i hästen som det var i våras. Nu vässar vi lite nästa vecka och siktar på Solvalla 10 sep.

22/8: Adiago har tränat på riktigt fint i veckan men behöver en skalle till enligt Marcus. Alla poäng är också längst upp så vi måste ha honom riktigt redo nästa gång. Troligen blir det Solvalla 10 september.

16/8: Här verkar allt kanon och på måndag kommer Marcus att testa på banan för eventuell comeback.

9/8: Nattis som körde idag var ruggigt nöjd med hur han kändes i DW-backen. Nästa vecka blir det fullt blås igen och sedan får vi leta lopp.

2/8: Troligen var han bara väldigt nedsatt av extremhettan för vi kan inte hitta några infektionstecken. Dessutom var hovlederna mycket ömma och behandlades efteråt. Nu blev han friskförklarad av veterinär igår så vi börjar träna igen på måndag/tisdag. Det ska helst inte dröja så länge innan han startar igen.

21/7: Han var inte alls sig själv och var trött och slagen tidigt. Hästen dras givetvis med någonform av infektion och vi kollar upp det asap. Idag mådde han iaf helt bra på gården.

19/7: Veckans jobb var jättebra och normalt sett kommer hästen att vara mycket imorgon, jämfört med starten i Halmstad. - Jag tycker att han är ett tidigt streck, sa Lindgren.

12/7: Adiago kändes grym i veckans jobb och ska starta i silver på Axevalla.

7/7: Han såg väldigt bra ut igår men fick lite för tuff resa med att gå först i tredjespår redan 600 kvar. Han var tvåa till kort före mål men föll tillbaka och var bara sjua. Dock var nästan hela fältet på linje och det var inte alls någon dålig prestation. - Men han är garanterat bättre med lopp i kroppen och vi siktar på ny start inom kort, ev på Axevalla.

2/7: Det blev spår 4/1640a i silver på lördag och i dagens finslipning var det fem plus på Adiago. Vi siktar på barfota bak om banan tillåter på lördag och hoppas kunna upprepa förra årets vinst.

24/6: Imorse gick han 1.14/1600 ensam med fin puls efteråt. - Han är redo för V75 igen, så här bra brukar han inte vara i jobb, sa Lindgren efter morgonens pass.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 533343. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - KB

17/1: Neeeej! Örjan missbedömde sin häst och gick ut 800 kvar och förstörde loppet för Rikard och Hierro. - Han gick väldigt bra efteråt och vi är sämst tvåa men jag tror att vi vinner bara inte vi blir så hindrade där på baksidan, sa Rikard efter loppet.

14/1: Han verkar bra efter loppet och nu testar vi en lite annorlunda uppladdning inför helgens intressanta rikstotostart.

11/1: Det blev en ganska tuff öppning innan den hetsige ledaren kunde släppa ifrån sig spets. Sedan såg hästen jättefin ut hela vägen men kunde inte freda sig sista biten mot en överraskande bra motståndare, dock var det långt ner till resten. - Jag var helnöjd med hästen, det är inte lätt att dra på 100 kg på vintern och hästen gjorde det han skulle. Nu bör poängen räcka för Kalmar.

7/1: Marcus hittade ett lopp i Köpenhamn på fredag för att bättra på formen och startpoängen.

4/1: Han är fortsatt grymt i ordning och vi får se om det blir någon start innan Kalmar eller inte.

22/12: Grym form så skit att han inte fick starta nu. Hoppas han håller formen över nyåret och då blir det silver.

13/12: Wow, så snabb ut han blev med skorna! Spets i 1.08-öppning hade vi kanske inte väntat oss? Men sedan dämpade Ville till 25-fart och sedan blev hästen överflyglad på baksidan så han blev av med spets. När Ville sedan ryckte tussarna blev det så att han satt med vinstkrafter i mål istället. - Han var grymt bra men tyvärr dämpade jag för mycket så han blev trög. Hade jag bara vetat om att han var så här hade jag ryckt tussarna i tid och då är jag tämligen säker på att vi vinner, sa Ville. Vi tycker att hästen såg grym ut och hoppas att han får använda de krafterna i bronsfinalen istället.

9/12: Superfin i dagens jobb och blir det bara fast och fin bana kommer han att fungera fint med skor också. Skitigt och tungt vore en stor nackdel. Med klaff är det nog dags att segerstrida här.

5/12: Det blir start på Jägersro på onsdag.

30/11: Han tog loppet superbra och har studsat fram i jobb här efter Jägersro.

24/11: Tyvärr blev det skittempo andra femhundringen så hans spurt hann inte resultera bättre än som trea. Som vanligt var dock Hierro mycket bra och nu hoppas vi att det räcker för bronsfinalen på annandagen. Eventuellt kan det bli start på Jägersro den 11:e som uppvärmning.

17/11: Det är anmält och klart till brons på Jägersro på lördag. Mycket tufft emot men hästen är i knallskick för dagen och vi hoppas på lite klaff så att detta blir sista starten i brons...

12/11: Så bra som hästen kändes idag har han nog aldrig känts, sa Marcus.

5/11: Vilken spurt i comebacken som trea! Nu står han perfekt inne i brons å vi siktar på Jägersro den 23 nov över 1640...

30/10: Nu blir det comeback i Halmstad på måndag. Hierro har varit borta ett tag och kommer att behöva loppet innan formen sitter där, vi siktar på brons efter den här starten eftersom det finns två passande sprinterlopp åt honom i november.

25/10: Han har sett fin ut och vi trimmar på.

18/10: Det blev en normal vecka och nu laddar vi för hans förhoppningsvis sista start i bronskval i november. Det blir ett vanligt lopp där innan är tanken, troligen hemma den 4 november.

11/10: Hierro är igång igen och det var bra att vi fixade hasen. Det blir troligen start om tre veckor.

2/10: Han tränade på och kändes stark och låg rätt i puls igår morse. Men tränarn tyckte ändå att det var något litet som störde och vid genomgång uppdagades att han behövde lite hjälp med vänster has. Det fixades direkt med veterinär och det är över på en vecka. Nu gäller det att hitta rätt matchning fram till nästa 1640a i brons som kommer i Malmö i slutet av november...

25/9: Hierro var fin i benet redan på måndag och det blir riktig träning i slutet av veckan igen.

21/9: Han stod med ett tjockt framben i morse så vi vågade inte starta idag. Han måste ha busat i hagen i natt, vi får återkomma till veckan.

17/9: Dessvärre bricka 8 igen på lördag men dagens vässning var mycket bra. Vi lättar honom det som går i frambalansen utan att köra barfota och så ber vi en liten bön om lika bra klaff som i Umeå. Motståndet avskräcker inte.

13/9: Han har sett rå ut i veckans träning och nu laddar för om för nästa helg.

6/9: Hierro fick jaga på i andraspår loppet igenom i det stenhårda tempot och gjorde det bra som trea utan att vara riktigt på topp. - Han kommer att vara bättre med loppet i sig inför brons i Karlstad om 15 dagar. Då är det dessutom 1640 och troligen mer passande snabb bana åt honom, sa Marcus direkt efter dagens lopp.

30/8: Allt verkar väl med Hierro som troligen startar på Axevalla nästa fredag.

23/8: Hierro verkar bra igen och gick jobb i backen idag. Marcus var nöjd och nu siktar vi på ett billigt lopp nånstans och sedan 1640a i brons på Färjestad 21/9.

16/8: Han kommer inte till start på söndag, det blev för t-ta starter för den här...

12/8: Det blev helt fel i loppet i lördags och han hade låg puls efteråt. Nu anmälde vi till brons på Tingsryd på söndag men det blev bricka 12 igen...

7/8: Han känns helt magisk för dagen men dessvärre blev det ju bricka 12 på lördag. - Jag har dock inte gett upp, sa Hierro till Marcus vid gårdagens intervaller...

2/8: Vässningarna har gått vägen och nu anmäls han frisk och fräsch till bronsfinalen nästa lördag. Peppar, peppar...

19/7: Hierro verkar fortsatt fin och kommer att vässas lite i nästa vecka.

12/7: Han tog segerloppet på bästa sätt men kommer nu inte att starta igen förrän 3/8 på Rättvik enligt tränaren plan.

3/7: Ja, vad ska man säga? Han krigar till sig segern i brons. Från dödens. Hjärta, hjärta, hjärta =)

1/7: Vansinnigt fin i ett lätt jobb idag. Hoppas på flax på onsdag...

27/6: Nu är han tillbaka igen efter en kortare sväng hos veterinären och idag anmäldes han till nytt bronsförsök över 1640a, nu i Lindesberg nästa onsdag.

PANE VINO (2014)

valack e MAHARAJAH - STEPPING SPACE
länk till travsport.se

Jättefin tävlingshäst. Exteriörsiffrorna 544443. Inga andelar till salu för dagen.

STALL MARLIN - AB

14/1: Nu blev allt fel när först kusken valde att ta rygg på tvåan istället för ettan och efter 150 m körda låg Pane nog 50 m efter täten. Men det är lätt att vara efterklok, som sagt. Sedan hade banan blivit seg och sugande till lopp 7 och det fungerar inte alls för Panes bakknän så det blev en slät figur i kön. Nya tag!

11/1: Marcus var riktigt nöjd med hästen i veckans heat, där vi också testade en annan bakbalans för att se om han kan fungera på Jägersros sandklisterbana. - Det fungerade ganska bra på Halmstadbanan men jag tror att det blir bra på Jägersro. Om den banan är annorlunda och fastare av någon anledning på tisdag så ändrar vi bara snabbt tillbaka. Han känns intressant för 2020 och det måste väl sluta krångla i loppen nån gång snart?, funderade tränarn.

4/1: Han har gått ett rejält jobb i veckan under den senaste tiden och verkar vara i topptrim. Det blir ny start inom kort.

13/12: Tyvärr körde Kevin galopp med Pane igen. Hästen blev för laddad bakom bilen och kanske körde man fram till vingen för tidigt? Vi återkommer med kuskens kommentar men i övrigt såg hästen helt lysande ut i provstarterna.

6/12: Idag gick han lite lätta intervaller i backen och var grymt fin. Ny start i Kalmar nästa fredag.

1/12: Han gick iväg fint men dessvärre försökte Kevin försvara position efter 100 körda och då slog hästen ihop. Han gick mycket starkt efter galoppen och håller formen. - Ja, det var mitt fel; jag känner ju inte hästen riktigt ännu och körde lite för fort efter start där. Han kändes ruskigt fin efteråt, sa Kevin.

25/11: Ett ruggigt fint träningspass i backen i morse och sedan drog vi spår 4 bakom bilen på fredag. Med klaff är det nog dags för seger.

22/11: Han tog loppet väldigt bra och kommer mest troligt att starta redan nästa fredag i Kalmar.

15/11: Tyvärr öppnade han för bra igår och fick dödens över lång distans. Han höll farten starkt som fyra ändå och visade att han är på gång. - Borrelian han fick i andra starten för oss har suttit i men nu känns det som att det börjar släppa på riktigt. När det klaffar så vinner han nästa gång, sa Marcus.

8/11: Han tränar riktigt starkt å är anmäld till Åbys torsdagslunch.

1/11: Pane fick en rejäl blåsare i speedbacken idag och det var mycket plusbetonat. Som det ser ut blir det start den 13 eller 14 november.

25/10: Han gick starkt som trea på V86 i onsdags men hade garanterat varit tvåa om inte rycksnöret gått av. Idag fixade vi en has på honom och siktar mot en riktigt poängstark rad inom kort så han kan härja i V75 under vintern.

17/10: Pane var kanonfin idag och drog 10/1640a inom V86 på Åby nästa onsdag. Vi hoppas på bättre klaff nu för hästen har kunnande och fart för att duga långt i sin klass.

11/10: Allt verkar bra efteråt och nu letar vi nytt lopp, det är ju det största problemet för dagen. Han har dåligt med poäng och det går inte att välja som man vill...

5/10: Ingen klaff nu heller utan han tvingades dra tåget i tredjespår sista 850 meterna. Men ändå räckte krafterna till en mersmakande andraplats och han visade att han kommer att duga gott i klassen under höst och vinter.

1/10: Han tränade mycket bra i backen igår och fick bra läge i Kalmar i vettigt motstånd på fredag. Dags för lite klaff tycker vi, hästen är bra nog för vinster i klassen!

20/9: Hästen svarade för en femstjärnig insats igår men tyvärr blev det fel i uppkörningen till bilen så det blev hejdlös galopp innan start. Gustav fick jaga ikapp men la ändå en 30-40 m vid starten, plus att det kostade full sula i flera hundra meter för att hinna ikapp bilen. Hästen fick ett slutvarv i spåren också men avslutade mycket starkt långt ute i banan. När ska oturen släppa för den här?

13/9: Allt ser bra ut och nu blir det start i Göteborg på torsdag.

6/9: Han var grymt stark och fin i backintervallerna idag och vi siktar på Kalmar nästa fredag om han kommer med.

27/8: Pane såg stark och fräsch ut men attack redan 550 kvar blev för tidigt i det tuffa tempot. Christoffer var annars nöjd och vi kommer snart ut igen.

21/8: Han känns riktigt stark i jobben igen men det blev bakspår över 1640 på måndag så det behövs lite tur...

16/8: Allt ser laddat ut och nu blir det hemmaplan den 26:e.

9/8: Det ser helt rätt ut för Pane igen och han är startklar.

2/8: Vi fixade även alla fyra knän på honom hos veterinären, han blev knackig som alla andra våra som startade under värmeböljan. I veckans jobb kändes han som han skulle och det blir inte mycket mer träning innan han kommer ut igen. - Men ev väntar vi ända till 20 aug för KGB-uttagningarna i Stockholm, sa Marcus.

21/7: Startgaloppen kom som ett brev på posten och sedan fick han en rejäl upphämtning utan riktig kontakt med fältet. Vi slickar såren och fixar till lite smågrejer innan nästa start, bl a herpesvaccinering.

18/7: Allt har sett bra ut i veckan och om JR får till en fin styrning finns absolut både form och kunnande för skrällseger på V75.

12/7: Han var fortsatt kanonfin i sanden igår och går nu till Axevalla nästa helg.

7/7: Rubbet kvar efter en oturlig resa men hästen såg fantastisk ut och ska snart ut igen.

2/7: Han kändes jättefin i morse och har nu 6/2640 på V75 på lördag. Vi ska köra i spets om vi kommer det som det verkar...

27/6: Hästen testades barfota bak i tisdags och Marcus var väldigt nöjd med hästen, som dock blev fast med rubbet kvar. Det blir intressant nästa gång, förhoppningsvis kommer han med i V75 här hemma nästa vecka.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är 555443. Halsopererad 2019. Det finns tre 1/20-delar till salu för den som är intresserad - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

17/1: Han var hos veterinären men var då helt utan anmärkning på böjprov. Vi bedövade bort en kota ändå, bara för att göra nåt, och då visade han hälta på den andra kotan. Så vi har nu behandlat hans framkotor och så går vi vidare mot ny start om 2-3 veckor så han håller formen. - Det var mest psykiskt när han kom in i kurvan och doseringen långt ut i tisdags, hästen kändes lysande annars, sa Marcus. - Han måste vara som gjord för stora gräsbanor utan dosering eller snäva kurvor den här. Kanske läge för en Frankrike-turne i sommar när gräsbanorna kör?

14/1: En lysande värmning idag gjorde att vi siktade på att testa honom i dödens istället för fjärde invändigt i det här lilla fältet. Tyvärr kom han inte fram innan kurvan utan var kvar i 3,5-spår in i svängens doseringskant, vilket gjorde att hästen började kränga som han gjort tidigare. När han sedan väl blivit sur är han mycket svår att få tillbaka. - Pulsen var låg efter loppet och hästen ville helt enkelt inte vara med efter den starten. Han är minst sagt speciell och vill verkligen gå på innerspår i kurvorna, sa Marcus.

11/1: Vi har med honom på Jägersro på tisdag. Han är ju väldigt stark i bakkärran men om vi kör med lika mycket fäste som vanligt kommer han nog att tröttna ändå på Jägersro. Så det blir ett experiment med andra bakskor. Funkar det testet såg detta lopp väldigt lämpligt ut, sa Marcus.

4/1: Kanonfin i jobbet igår och det blir ny start inom kort. - 2020 ska nog kunna bli hans år som det känns, nu när huvudstången verkar göra så att han fungerar i kurvorna också, sa Marcus.

22/12: Gandhi ser kanonfin ut och vi skyller helt på banan på Solvalla, hästen måste ju ha grepp i bakskorna för att trava och det funkade illa på den bottenlösa banan. Ny start efter helgerna.

13/12: Han har fått det lite lugnt efter förra debaclet men nu verkar allt bra igen och han tränar på. Dessvärre hinns inga fler lopp med i år utan vi får sikta på mitten av januari.

5/12: Dessvärre var hästen lite laddad inför starten igår, kanske beroende på lite tätare starter än normalt? Men det var ingen fara enligt Per, tills det blev omstart. Hästen la nu alldeles för mycket kraft innan loppet och det var tomt tidigt. Vi kollar givetvis så att det inte finns någon sjukdomsbild ändå och återkommer.

30/11: Han drog spår 2 igen, denna gång på V86 i Stockholm. Lennartsson kör eftersom Kevin inte kunde komma upp denna gång, och Per har ju lyckats bra med hästen förut. - Per brukar vara säker å felfri ska det bli mycket intressant att se Gandhi den här gången när det funkade så fantastiskt bra med huvudstången senast; hoppas att det funkar lika bra igen, sa Marcus.

22/11: Det blev en riktigt fin uppvisning på Åby igår, där han blev tvåa efter att ha kryssat sig fram över upploppet med rubbet kvar. - Huvudstången fungerade perfekt och så här fin som han var idag har han inte varit sedan kvalet till Kungapokalen där han gick jämnt med de allra bästa i kullen, sa Marcus. Ny start inom kort.

15/11: Vi kollade upp honom idag och det fanns lite för kiropraktorn att göra i bakkärran. I övrigt var och är hästen i toppslag för dagen. Nu startar han igen på torsdag i Göteborg i ett sexhästarsfält och vi kommer att testa huvudstång på honom i värmningen. - Kevin tyckte att han var lite för mycket på höger senast så vi måste testa nåt; skygglappar från spår två skulle innebära hundraprocentig galopprisk så vi måste hitta på nåt annat, sa Marcus.

13/11: Det blev tyvärr kort startgalopp och sedan såg han aldrig dagens ljus från fjärde inner. Det kan vara så att nåt felar eftersom han blev så laddad bakom bilen men Kevin trodde att han helt enkelt kört fram lite för tidigt.

8/11: Gandhi var magisk i dagens jobb å startar i Malmö på onsdag.

1/11: Han blev över i tredje igår och backades ner i fjärde invändigt. Dessvärre gick det knappt i styrfart i täten därefter och trots underkant 1.10 sista 600 kunde han inte ta så mycket utan blev femma. Pulsen var den lägsta han haft så här långt och vi siktar på nytt lopp om två veckor.

25/10: Allt fortsatt bra och på torsdag blev det spår 3 i ett litet fält på Åby.

18/10: Igår var han grymt fin och Marcus letar lopp till honom.

11/10: Han gick sitt första heatjobb på banan idag och Linnea som körde var nöjd. Nytt jobb om en vecka och sedan ser vi på puls och spänst om han behöver träna nån vecka till eller om han ska anmälas igen.

2/10: Mycket glädjande svar på blodproven kom igår och det är inga tecken på överträning igen, utan det var enbart borrelian som spökade. Han vilar veckan ut och sedan går vi igång igen. Underbara svar man får ibland, tack gode Gud!

25/9: Det har kommit in vissa svar på blodproven och de visar på höga titrar för borrelia så han får medicin för det denna vecka. I slutet av veckan får vi resterande svar rörande hans blodvärden. Borrelia på det här sättet brukar ge med sig rätt snabbt med rätt medicinering.

20/9: Vi har fått blodprovssvaren och de visar på en given infektionsbild. Men vi får avvakta till på måndag/tisdag innan vi har fått alla svar kring ex borrelia mm så tillsvidare för han bara vila och ha det gott. Det verkar helt normalt med honom i box och hage efter starten i alla fall.

19/9: Adrian var riktigt nöjd med honom igår men hästen tog slut helt i sista sväng och var trött efteråt. Både gomsegel och hals såg fina ut i dagens undersökning men vi har lämnat in blod för att få koll på exakt vilken typ av infektion han dras med. Veterinären ordinerade en veckas vila och återkoll.

13/9: Dagens jobb var kanonfint och nu blir det start från bricka 9 på onsdag inom V86. Synd på spåret eftersom hästen är bäst när han är med där framme men motståndet avskräcker inte.

6/9: Det har varit en lugn vecka men allt verkar bra. Nästa vecka gasar vi lite igen och eventuellt startar han i Malmö den 18:e september.

28/8: Ja, men sådär ja! Gandhi fick jobba på i ingenmansland en bit efter den hårddragande ledaren och fick sedan krångel runt slutsvängen innan han kunde backas loss på upploppet. Vinnaren hade redan fått ett stort försprång med vår häst tog på den hela vägen in och fixade 100 000 kr som tvåa på en topptid 12,7 full väg volt. Han funkade jättebra med aluminiumskor och sulor och detta var precis det besked som vi ville ha! Nu får vi hem och se till att han är lika bra igen om ca 3 veckors tid.

22/8: Nu har han gått två jobb och det fattas inget i honom om man säger så. Per Lennartsson gör debut bakom honom i the Owners Trophy på Solvalla på tisdag. Motstånd saknas inte men samtidigt vet vi vad den här går för och Marcus matchar hellre i tuffa gäng än att han ska möte enkelt motstånd och tvingas gå tuffa vägen nu i startupp-fasen av hans nya liv efter operationen.

9/8: Hos veterinären smög det sig fram ett par hovleder att behandla igår. Han visade inget på böjprov, han är stenhård och inte lätt att upptäcka hältor på. Men sedan vi bedövat bort hans framknän kom det fram ömhet. Så han är nu behandlad och kommer att starta igen på 2-3 veckor, någon träning och form lär han inte tappa på detta lilla pitstop.

5/8: Det blev dubbla galopper från start den här gången, lite för ivrig nu med två lopp i kroppen. Sedan hängde han på högertömmen i de två sista kurvorna och vi vet inte riktigt varför. Patrik var supernöjd med hästen i värmning, provstart och första 500. Så det kan ju vara så att hästen vrickade sig lite i starten eller så var det något som ömmade i kurvorna ändå? Vi kollar med veterinär på torsdag men både hals- och överträningsproblemen verkar ju vara som bortblåsta så detta är inget major setback.

28/7: Han vann enkelt på 12,5 i spets och är nu tillbaka på allvar! Det blir ny start med liknande förutsättningar hemma i Halmstad på lördag. Då som vid segern så tävlar han med järnskor och sulor runt om...

22/7: Det blev i Halmstad på fredag med endast fem motståndare.

19/7: Han jobbar på fint och kommer att starta på Hd 26 eller Ti 29.

12/7: Gandhi tog spets, släppte och blev sedan fast med rubbet. - Han hade vunnit överlägset om vi fått luckan, sa kusken. - Väldigt glad över detta, så att hästen äntligen ska få chansen att visa hur bra han egentligen är, sa tränaren. Ny start planeras om 2-3 veckor.

7/7: Ja det blev start på Vaggeryd på torsdag och det blir spännande att se comebacken. Järnskor och inget vässat men ändå.

27/6: Han gick ytterligare ett trippelheat idag, men nu lite lugnare. Allt verkar bra och nu siktar vi på comeback, troligen i Vagggeryd 11 juli.

14/6: Nu gick han ca 1.21/1600 i långvagn med lärling mot Pane Vino igår och det såg bra ut. Vi kommer att köra ytterligare ett sånt här jobb men sedan lär det vara dags för comeback. Tänk 10-15 juli, boys and girls!

7/6: Gandhi gick ett trippelheat över 1600 igår på nationaldagen och gjorde det väldigt bra. Avslutningen i tredje heatet, i tunga långvagnar, visade på 1.08 på klockan över mållinjen. Pulsen var 80 efteråt och vi kommer att fortsätta i minst en vecka till innan det tas något beslut om comeback. - Men jag var väldigt nöjd, sa Marcus om hästen.

30/5: Nu har han varit nere på banan och testat lite. Det blev ca 1.25/1600 i långvagn med Linnea i vagnen som bäst och hästen uppförde sig exemplariskt och låg väldigt fint i puls. Vi kommer att köra honom på det här sättet i två veckor till innan vi får se om det kan vara dags att anmäla. Men så här långt är vi absolut mer än försiktigt optimistiska efter operationen.

25/5: Nästa vecka kör vi lite på banan så får vi se...

17/5: Gandhi ser startklar ut i DW-backen redan nu men ska givetvis få träna lite till innan vi tar och anmäler.

10/5: Han såg fin ut i sina intervaller och nästa vecka ökar vi lite i intensiteten.

3/5: Han har fått tre pass den här veckan, men bara lugnt. Nästa vecka ska han antagligen få gå ett lättare intervallpass. Spännande!

27/4: Gandhi är 100 procent friskförklarad och börjar träna igen på måndag! - Han är ju lätt att träna igång så det ska nog inte ta så många veckor innan han är startklar, sa Marcus.

17/4: Han har sett bra ut på alla plan och på det andra återbesöket nästa torsdags avgörs om han får börja träna på riktigt igen. Allt tyder på det.

5/4: Inget negativt alls att tala om, vi avvaktar återbesöket på torsdag i nästa vecka.

29/3: Igår blev han opererad och hemskickad direkt. Allt ser bra ut och han äter som det är tänkt. Ett par veckors vila innan han får börja jogga igen.

21/3: Ja, då har vi resultatet. Det visade sig att Gandhi behöver gomsegelopereras omgående. - Han la inte gomseglet helt fel, men varje gång som det var på väg att lägga sig fel, dvs att sluta sig runt strupen, så stannade hästen till och svalde våldsamt. En smart häst och ett klockrent operationsfall, sa veterinären, Hanna Lähdekorpi. Nu har vi tid för ingreppet redan nästa torsdag. Så innan dess behöver ägargruppen rösta: minst 80 procent av andelarna måste rösta för ett ingrepp. - Min givna rekommendation är att göra detta mindre ingrepp. Det är kort konvalescens på 4-6 veckor innan full träning igen och det här problemet kan rent teoretiskt ha funnits i enklare form under väldigt lång tid i hästens liv eftersom han är så klok och slutar springa innan gomseglet lägger sig fel och börjar ge missljud, sa Marcus.

12/3: Tyvärr gav hästen oss helt fel besked, eftersom han blev sjövild upp mot start och Gandhi formligen skenade förbi fältet från bricka 12. Men kusken brottades tillbaka och efter ett halvvarv i tredjespår i 1.08-tempo så gav sig hästen men tappade luften helt så att Marcus tog honom ur loppet redan efter ett varv. - Han har bara betett sig så här en gång tidigare och det var i Rättvik i somras. Då utgick alla ifrån att det var ett utslag av långresa och överladdad form. Men som han kändes idag tror jag mer på gomsegelsproblem. Vi kör honom med kamera för att få rätsida på detta nästa torsdag, sa en dämpad tränare efter loppet.

6/3: Nu blev det 12/2140a hemma på måndag mot åtminstone en väldigt bra motståndare. Men det blir sulor på fram och ev även barfota bak. Den här starten blir verkligen intressant att följa vad gäller hans dagsform!

1/3: Hästen var jättefin i dagens träning och allra mest glädjande var gårdagens blodprov som visade att han har hållit sig på samma nivå som innan comebacken. Nu blir det ny start inom kort, troligen i Halmstad den elfte.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns tre andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

17/1: Han gick 1.21/2100 i långvagn i måndags och var bra på det. Nu siktar vi på comeback i ett 1600a-lopp i Köpenhamn nästa fredag så slipper han dra till Solvalla direkt i comebacken.

11/1: Han har tränat fullt den här veckan och behöver en vecka till av full träning innan han är redo för anmälan. Sen kör vi! Hästen känns skitfin helt enkelt.

4/1: Counterfeightr är i full träning och har dessutom mått väldigt bra av foderbytet. - Han har aldrig varit så här bra i magen tror jag och det här blir spännande, sa Marcus. Ny start inom kort och sedan blir det race hela vintern och våren.

22/12: Nu är allt i ordning igen och han har tränat fint i veckan. Nu blir det avmaskning och vaccinering och sedan siktar vi på en fin vinter.

13/12: Han är fortfarande inte helt återställd efter sin sparkskada så det blir inga fler starter innan jul- och nyårsuppehållet. Vi siktar på mitten av januari.

6/12: Det är ingen fara med benet på lång sikt men veterinären gav honom 14-dagars karensbelagd medicin igår och idag för att läka benet. Så vi kan inte starta på ett par veckor, dock tränar han som vanligt från och med måndag.

30/11: Counter fick dessvärre en liten smäll i hagen på ett bakben som gjorde att vi tvingades lägga i lite karensbelagd salva. Annars känns hästen lika fin som innan och det ser ut att bli Kalmar nästnästa fredag.

22/11: Han blev väldigt stänkrädd idag och galopperade helt plötsligt 1300 kvar. Upphämtningen var av det svettigare slaget och femteplatsen hade med stor sannolikhet blivit seger felfri. Hästen är i toppform igen och det gäller bara att få lite klaff nångång, sa Marcus uppgivet.

15/11: Nu har han tränat på jättefint den här veckan och vi siktar på lunchtravet hemma nästa fredag.

8/11: Han hamnade helt snett på det i det låga tempot från sitt skitspår så det är bara att glömma. Han tappade åtminstone inga poäng och startar igen om ca två veckor. - Han ska vara på topp december till februari när resten måste gå med skor, sa Marcus.

1/11: Som vanligt blev det dåligt spår när det vankas lite mer pengar. Bricka 11 på V86 nästa onsdag i Göteborg men det fanns med ett gäng som kan ge oss högt tempo så vi får se vad som händer. Ville K får chansen bakom hästen denna gång då ingen av hans vanliga kuskar finns på plats på Åby.

25/10: Dagens start var bland de sjukaste vi sett: 100 m före bilen ska släppa är fortfarande nr 9 framför vår häst och Christoffer får kasta sig fram för att hinna till starten, givetvis slutade det med galopp för vår lille grabb. Mörker... - Vi får ta nya tag men det där var inte roligt, helt otroligt att det ska få gå till så där, sa Marcus.

22/10: Det blev ett lämpligt lopp i Kalmar på fredag, allt ser bra ut.

18/10: Det har sett bra ut efteråt och hästen har jobbat på som vanligt. Ny start inom kort, antingen i Kalmar nästa fredag eller hemma måndagen efteråt.

12/10: Counterfeightr gick jättebra men räckte inte mot vinnaren, andraplatsen på 12,8 full väg var ändå bra.

9/10: Han startar mot sju motståndare på lördag och det kan bli intressant. Formen är i stigande!

2/10: Poängen räckte inte och då A2-vaccinerades hästen istället och stod över ett jobb. Nu är han igång igen och vi siktar på ny start 12-13 oktober.

22/9: Han var mycket bra enligt kusken, som trodde att Counterfeightr hade kunnat segerstrida med bättre klaff. - Klart bättre än förra starten och han närmar sig toppformen, sa Eriksson. Vi laddar om och hoppas att poängen räcker till brons 1 oktober...

17/9: Grabben kom med på Vaggeryd och drog bricka nio. Det blir nog första barfota runt om på söndag på väldigt, väldigt länge...

13/9: Han såg lysande ut, minst sagt, i onsdags, men tempot blev för lågt och då biter inte hans spurt lika bra. Han gick fint som fyra och ska ut på Vaggeryd nästa söndag om poängen räcker.

6/9: Counter känns ännu bättre nu och startar igen i Malmö på onsdag, tyvärr från dåligt spår ännu en gång. - Men han kändes oslagbar i dagens jobb, sa Nathalie som sköter och skötte körningen idag.

26/8: Han kändes grym enligt både Marcus och PU igår och galoppen berodde enbart på att Gordon i paret framför helt sonika skallade vår häst på mulen hårt och rejält 750 kvar när PU körde lite väl nära hästen framför. Det blev faktiskt böter för oss pga att PU enligt domarna körde för nära framförvarande, vi anser nog att det var Gordon som skulle bötfällas för tråkigt beteende. - Det är inte roligt att kuskar gör så där, det kan sätta sig i huvudet på hästarna. Men jag tror inte att Counterfeightr ska behöva bli kollrig av detta och vi siktar på ny start inom kort.

20/8: Counter tränar på lysande och går comeback på V75 i Köpenhamn på söndag från 9/2000a med PU i jollen. Vi har ganska fina förhoppningar direkt även om han givetvis behöver ett lopp innan toppform.

13/8: Han gick ett rejält trippelheat på banan idag och såg grym ut. Poängen räckte inte för brons så vi laddar för derbydagen i Köpenhamn istället, bra pengar i en perfekt propp.

9/8: Allt fint efter loppet och vi hoppas på att kunna starta på Tingsryd och Charlottenlund två söndagar i rad i lämpliga lopp.

2/8: Igår gick han 1.20/2100 i långvagn och var helt magiskt fin. Vi ombehandlade framknäna nu imorse just in case och siktar nu på comeback i bronsloppet på Tingsryd 18/8, räcker inte poängen så går vi ut kort senare. - Den här hästen kommer att tjäna grova pengar i höst och vinter om han får vara frisk, han kan inte fortsätta att ha sånt motglid som det blev i våras, sa tränarn.

19/7: Han har jobbat på med full intensitet denna vecka och kommer att testa lite inom kort. Allt ser jättebra ut.

12/7: Counterfeightr har gått intervaller två gånger denna vecka och verkligen varit fin. Nästa vecka går vi upp på max.

7/7: Han har börjat att röra på sig igen och det ser bra ut. Nästa vecka kör vi på med intervaller igen.

28/6: Vi tog och lyste bakknäna ändå på ren misstanke eftersom vi inte hittat någon sjukdomsbild på honom. Det visade sig att han trots allt var dubbelsidigt bakhalt på knäna och nu har han behandlats och vilar 10 dagar till innan vi gasar igen. - Han är lätt att få igång och jag räknar med att han startar i månadsskiftet juli/augusti igen, sa Marcus.