Andelshästar hos "Stall MARLIN"

Bilden: Vrålsnabbe Precious Lord tränar för comeback efter halsoperation.
Senast uppdaterad: 20/9-2019.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera tre stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blev det lördag 23 mars) samt ytterligare en dag senare under året!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under våren/sommaren 2019 lanserar vi vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Nästa etapp är redan igång och den finalen ”körs” i höst (preliminärt lördagen den 30 november). Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

2018
Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare bland andelsägarna blev – Niclas Nordestad
Oktober månads vinnare bland andelsägarna blev – Lena Nilsson
November månads vinnare bland andelsägarna blev – Mats Nilsson
December månads vinnare bland andelsägarna blev – Lennart Andersson

 

2019
Januari månads vinnare blev – Jan Karliden
Februari månads vinnare blev – Jörgen Nanzell
Mars månads vinnare blev – Conny Nordström
April månads vinnare blev – Stefan Berggren
Maj månads vinnare blev – Lina Eriksson
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar), Tobbe Lunder har 0706 88 52 07.

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

IMPERIAL WINE (2019)

hingst e NUNCIO - SWEET HOME ALABAMA
länk till travsport.se

Skitsnygg fölunge efter två riktiga champions! Det finns fortfarande några 1/20-delar delar till salu för 20 000 kr direkt från uppfödaren. Han står kvar utan kostnad på betet fram till 15/8-2020.

STALL MARLIN - KB

FOX CREEK WINE (2018)

sto e SJs CAVIAR - YQUEM WINE
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med härligt psyke. Exteriörsiffrorna är 454443. Påminner mycket om sin "syster" Conrads Rödluva. Hon erbjuds via Easy KB för 10 000 kr per 1/20-del från och med den första september.

STALL MARLIN - KB

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad!

13/9: Vi har satt henne för vagn och kört tre dagar redan. Det ser kanonbra ut. - Hon är väldigt lättlärd, sa Urban som är boss över småttingarna.

5/9: Hon sköter sig kanonbra och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och hon springer redan riktigt fint för tömmarna. Bra psyke också, en klar plusvariant!

15/8: Hon anlände idag och ska nu acklimatisera sig en vecka innan allvaret börjar. Alla ettåringar går på unghästpriset fram till midsommar nästa år så det blir ca 500 kr per månad och andel (ej fast pris utan 320 kr/dag plus ev extra enl prislistan).

CAVA VENDIL (2018)

sto e SJ's CAVIAR - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med härligt psyke. Syster till monstret Moses. Exteriörsiffrorna är 455443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/9: Hon jobbar på fint och har gått 2-3 km per dag den här veckan. Hon är begåvad även denna!

13/9: Hon är för vagn och är körd tre dagar redan. Det går undan värre och det ser mycket bra ut. - Hon är mycket begåvad, både mentalt och fysiskt, sa Marcus.

5/9: Även Cava ser fin ut och kommer att sättas för vagn i nästa vecka.

30/8: Inkörningen är i full gång och precis som med "syrran" så går allt som på räls. Hon har bländande exteriör och hennes "ben sida" (tredje siffran) är världsklass.

15/8: Hon anlände idag och ska nu acklimatisera sig i en vecka innan allvaret börjar. Alla ettåringar går på unghästpriset fram till midsommar nästa år så det blir ca 500 kr per månad och andel (ej fast pris utan 320 kr/dag plus ev extra enl prislistan).

TAITTINGER (2017)

sto e SAHARA DYNAMITE - SPARKLING DREAMS
länk till travsport.se

Välväxt och mycket talangfull. Exteriörsiffrorna är 554443. Tävlingsrätten 2019-2023. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/9: Hon är igång igen och glänste rejält på sandrakan idag. Oj, oj, oj, sa tränarn.

13/9: Taittinger har joggats under veckan och är nu att anse som redo för rejäl träning igen.

5/9: Hon var fin i början av veckan och blev sedan skodd igår. Tyvärr var Taittinger snorig i morse men utan feber. Vi låter henne vila i hagen och må gott till på måndag.

30/8: Det gick undan värre idag när hon fick testa rätvarv för första gången. Marcus hade 22,5 sista varvet i täten och det gjorde hon med tung vagn och helt odriven. Detta är något riktigt intressant. - Men jag tror inte att vi siktar på några tvåårslopp ändå, sa tränarn.

22/8: Idag körde Marcus 1.16 sista 300 på sandrakan med henne. - Detta är något alldeles extra, sa tränarn.

13/8: Efter dagens intervalljobb på sandrakan sa Marcus: - den här är ju helt magisk. Om vi vill kan vi sko till henne och köra 1.17/1600 om ett par veckor men jag tror att vi väntar lite trots allt, hon är rätt stor.

9/8: Hon ser bra ut och nästa vecka hoppas vi på fina banor och fina träningspass. Det blir rundbanetest nästnästa vecka.

31/7: Taittinger jobbar på väldigt fint och hon blir bara starkare och starkare på sandrakan. Snart är det dags att testa henne på rundbanan igen.

19/7: Idag fick hon motsvarande tid som förra gången och det fanns inget att anmärka på.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 ensam och det var verkligen plusbetonat. Vilken härlig tvååring!

3/7: Hon fortsätter att övertyga och nu laddar vi för snabbare banjobb veckan efter Sprintern.

CAITRIONA (2017)

sto e READLY EXPRESS - GLORIFY
länk till travsport.se

Mycket välväxt & talangfull syster till trion Disco Volante, Prosperous & Precious Lord. Exteriörsiffrorna 543443. Slutsåld.

STALL ROM - KB

20/9: Fortsatt samma rapporter. Vi kör på så här några veckor till innan återkoll och ev inledning av intervalljobb.

13/9: Inget nytt under solen, hon tragglar på. Vi ökar undan för undan.

6/9: Caitriona jobbar på fem dagar i veckan nu och är uppe i 5-6 km per dag i joggingen. Allt ser bra ut, peppar, peppar.

30/8: Hon har nu joggats i två veckor och nästa vecka är det dags för lite utvärdering.

22/8: Nu har vi börjat köra Caitriona och det ser bra ut i motionstempo. Så fantastiskt underbart!

9/8: Hon fortsätter att skrittas varje dag och inom ett par veckor är det möjligt att hon får öka takten för allt ser jättebra ut.

31/7: Hon är nu ute i hage varje förmiddag och skrittas på eftermiddagarna. Såren har mirakulöst nog läkt ihop helt och nu börjar marschen tillbaka.

19/7: Caitriona har läkt väldigt bra och vi tror nu att hon blir godkänd vid nästa torsdags veterinärcheck så att hon kan börja röra på sig igen. Hallelujah!

3/7: Hon har nu fått komma hem och det ser oförskämt bra ut ändå. Det blir hur som helst 10-14 dagar till på box och i sjukhage men sedan ska vi troligen kunna skritta igång henne rätt snart. Prisa Gud, säger vi! Ett litet mirakel =)

25/6: Ohhh, det har blivit mycket bättre nu och veterinären har blåst faran över! YES! Tack gode Gud för det. Nu ser det ut som att hon får komma hem efter helgen och sedan börjar vägen tillbaka, som kommer att ta ett par månader minst. Men det var tur i oturen trots allt.

19/6: Neeeej! Olyckan var framme och hon kom lös och står nu på djursjukhuset som allvarligt skadad. Hon har skrapat upp ett antal sår som gått in i led så hon kämpar just nu för sitt liv... Pray, pray, pray...

KAILUA BOKO (2017)

sto e ZOLA BOKO - VITAMIN M.
länk till travsport.se

Jättefin märr. Rätt psyke för Zola Boko-sto. Mödernet är väldigt intressant. Exteriörsiffrorna är 454344. Tävlingsrätten 2019-2023. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/9: Hon knallade 1.19/1600 på lite tung bana när Marcus testade henne med skygglappar igår. Hon amäldes till auktionsloppet med 220 000 kr i förstapris nästa tisdag men trots att hon stod som föranmäld (insatslopp) visade det sig att hon inte var det. Så nu laddar vi för Breeders Course-kval om en vecka eller två istället. - Jag tror att hon går en 1.15-tid, så bra är hon redan så vi kan prova eftersom jag helst villa ha auto till henne hur som helst. Men det är lite humör i henne och hon går inte att säga vara 100 procent travsäker ännu, sa Marcus.

13/9: Kailua gick ett dubbelheat över 1600 för sin tränare idag och han var mycket nöjd. - Det blir start den 24:e istället så vi hinner vässa lite nästa vecka. Det kan bli auktionsloppet på Solvalla, sa Marcus.

5/9: Hon har varit laddad i veckan och det här ser bra ut. Ostepaten har hjälpt henne lite och nu siktar Marcus på ny start i Kalmar den 20 september.

30/8: Kailua har tagit loppet bra, behövde bara få lite hjälp i bakknäna av veterinären men annars inget. När hon jobbade igår på rakbanan såg det riktigt bra ut. Det finns inga bra lopp på nån vecka nu men från mitten/slutet av september drar tvåårsloppen igång på allvar.

26/8: Hon spurtade starkt som trea på 18,4/2000a i fredags och vi var jättenöjda med henne. Idag måndag joggades hon och kändes lika bra som vanligt så nu blir det för Marcus att leta nytt lopp asap.

19/8: Allt verkar bra och nu är hon anmäld till debut från 10/2000a i Köpenhamn på fredag.

13/8: Nu gick hon 1.20/1600 utvändigt om häst på ny balans och låg fint i puls. Om hon är fortsatt fin på alla sätt om en vecka kan det bli dags att anmäla till debut.

7/8: Hon kvalade på bra sätt och skötte sig exemplariskt i lördags. Det blev visserligen bara 22,4 i tid men det gick så sakta första varvet och kusken brydde sig inte om att pressa henne. Nu har vi lättat henne lite i balansen och kommer att se hur hon verkar under nästa vecka innan vi bestämmer oss för om det blir debut snart eller om det dröjer lite till.

31/7: Kailua är nu anmäld till kval hemma i Halmstad på lördag och Patrik som kör kommer att få i uppdrag att köra runt på 21 full väg. Kailua gick ett banjobb efter 20,5/2100 i slutet av förra veckan och är väl förberedd.

19/7: Hon gick jättebra utvändigt om häst tidigare idag och det blev 1.25/1600 som bäst i långvagn. Tränarn vill köra ett till sulkyjobb i nästa vecka innan det blir kval.

9/7: Igår jobbade hon i sulky för första gången och det blev 1.20/1600 utan minsta problem. Marcus säger att det blir ytterligare ett banjobb om 10-14 dagar beroende på hur hon tar detta och sedan kan det bli tal om kval.

3/7: Hon trummar på och det blir nog sulky nästa vecka, det är lite för stökigt på och runt banan denna vecka.

HARIBO SISU (2017)

sto e MAKE IT HAPPEN - CHOCOLATE GEM
länk till travsport.se

Jättetalang! Exteriörsiffrorna är 555344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/9: Nu är hon frisk och tränar igen. Vi kör på en vecka med vanliga jobb innan det blir sulky veckan efter Kriteriet om allt vill sig väl.

13/9: Haribo har varit snorig som sin boxgranne Taittinger i veckan och bara gått lugnt. I mitten/slutet av nästa vecka förväntas hon träna fullt igen och därmed blir sulkyjobb och kval lite skjutet på framtiden.

6/9: Hon har tränat på fint under veckan och det ser bara bättre och bättre ut. Dagens 1.25/1600 i speedmaster på lite seg bana löste hon väldigt enkelt. Marcus säger att det blir ett sulkyjobb till inom kort, eller eventuellt kval redan den 16:e på hemmaplan.

30/8: Idag gick hon 22,5 sista varvet i långvagn ytter om Taittinger och kändes ytterligare lite förbättrad.

22/8: Haribo har fått jobba lite lugnare och få massage och osteopatisk behandling efter förra veckans dunderjobb. Hon ser klart förbättrad ut nu och det blir ytterligare banjobb inom ett par veckor. Hon startar i år. - Bara att köpa in sig i, sa Marcus.

13/8: Hon gick över all förväntan och visade ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb igår. Detta är en riktigt fin talang som nu ska gå ett till sulkyjobb om ca 2-3 veckor innan det blir dags för kval om allt stämmer. - Hon kommer mest troligt att starta lite redan i år, sa tränarn.

9/8: Haribo var kanonfin på rakbanan idag, med 1.20 sista 300 som snabbast på en intervall. - Hon blir spännande i kortvagn nästa vecka, sa Marcus.

2/8: Hon har fortsatt marschen framåt men nu gått mest på rakbanan. I tisdags gick hon ett dubbelheat 1600 på banan mot Kailua Boko, som är kvalklar, där det snabbaste gick efter 1.30 med 1.22 sista 500. Vi kör ett sådant heat till i början av nästa vecka och sedan är det preliminärt sulkyjobb måndag 12 aug.

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 med de äldre och gjorde det på enkelt sätt. Marcus säger att hon ska jobba så här i två veckor till innan det kan bli tal om sulkyjobb.

5/7: Hon har fortsatt att träna fint och nästa vecka tränar hon lite på banan mot de äldre igen, så får vi se om det blir en ytterligare sänkning.

ARYA WE (2017)

sto e FROM ABOVE - MAUNA KEA
länk till travsport.se

Rejäl märr med grym teknik. Exteriörsiffrorna 534244. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/9: Nu är hon opererad och allt verkar bra.

23/8: Vi har ingen direkt tur med Arya får vi lov att säga. Under vilan här nu så blev hon lite väl vildsint i sina rörelser i hagen och gjorde illa sig själv på en framkota. Det har inte sett så allvarligt ut men vid gårdagens undersökning visar det sig att det är skador på brosket som man måste gå in och rensa upp. Maximal otur och det blir ca 3 månaders vila ytterligare innan vi kan börja träna henne. Hon kommer att gå iväg till vår konvalescentgård i Halmstad på måndag och på så sätt kan vi hålla nere priset till ca en tredjedel av normal månadskostnad under tiden. - Jag rekommenderar verkligen denna enkla operation, hon har visat så pass rejäl talang att det vore synd att inte vänta ut henne. Hon har åxå vuxit något makalöst över sommaren och ser ut som en välmusklad femåring för dagen. Trots att det här strulet ska hon kunna starta som treåring utan problem med tanke på hennes fantastiska och talangfulla träningar i våras, sa Marcus.

9/8: Ja, allt ser bra ut och nu är hon uppskodd för att börja tränas på riktigt igen inom kort.

31/7: Arya är nu ute och rör på sig och enligt veterinären har benet läkt helt. Men vi ska bara skritta henne ett tag så att även inflammationen i vävnaden runt lägger sig. - Hon kommer att bli helt återställd och jag kan inte vänta på att få köra denna fantastiska häst i perfekt skick snart igen, sa Marcus.

12/7: Hon har läkt fint och kommer inte att behöva någon operation som det ser ut nu. - Troligen är det något litet sår nån gång i tiden som sedan skapat ett lokalt bakterieingrepp på benet. Men detta kommer att bli bra på några veckor, sa veterinären.

28/6: Vid gårdagens genomgång visade det sig att någon form av frakturering på kotbenet ägt rum, utan att vi har någon som helst förklaring till hur det har hänt. - Det är en liten avstötning av ben och just nu är det inflammerat. Men vävnaden runt ser helt opåverkad ut så med 10 dagars penicillin tror vi att det kommer att bli bra. Det finns en risk att vi måste gå in och skrapa benytan men just nu tror jag inte att vi ska behöva det, sa vet Hanna.

BONUS VENDIL (2017)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Praktexemplar. Helbror till stenkrossen Moses & 3/4-broder på blodet med monstret Precious Lord. Exteriörsiffrorna är 555443. Vi har två andelar till salu för 15 000 kr direkt från uppfödaren.

STALL MARLIN - KB

20/9: Nu går han fulla jobb igen och har både börjat ridas och träna på djupa sanden som första tvååring. - Springa fort det kan han så det räcker och blir över, nu ska han bli stark, sa Marcus. Han är fin att rida säger Matilda och det kommer att hjälpa honom att hitta rätt hållning och styrka i vinter.

13/9: Han har körts igång igen och det verkar bra. I slutet av nästa vecka blir det fulla jobb igen.

5/9: Idag frysbrände vi ett överben som han satt på vänster framben samt fixade hovleden på höger. Det blir en veckas vila och sedan kommer att han dansa fram. - Det är ett riktigt monster detta, vilka överlinjer han har utvecklat. Vi har uppdaterat hans exteriörsiffror eftersom han faktiskt har utvecklats bättre än förväntat, sa Marcus igår.

30/8: Det är ett riktigt fartmonster detta! Han fick sträcka ut lite i tisdags och då klöpp han iväg i 20-tempo som om det vore ingenting. Han sköter sig också utan att bryta hem numera så det går onekligen åt rätt håll.

22/8: Nu går han fulla jobb igen och sköter sig allt bättre. Den här ser bra ut.

9/8: Bonus har nu skött sig förträffligt i ett par, tre jobb på raken och han har verkligen lugnat sig. Vi får hoppas att han inte är sjuk =)

2/8: Han är i full gång på sandrakan och vilket monster det är! Han ser verkligen ut som en tanks man inte vill få över sig i spets. Han sköter sig bättre och bättre och ska kunna vara redo för banheat om ett par, tre veckor.

19/7: Nu är han igång igen och har sett kanonfin ut i motionskörningen under denna vecka. Nästa vecka ökar vi takten och börjar köra intervaller igen.

28/6: Han har tränat på rakbanan här i veckan och fortsätter att springa på i riktigt snabbt tempo. Men eftersom han ändå inte kan gå på rundbanan på ett tag nu, pga alla tält mm som han inte riktigt klarar av för dagen, så valde Marcus att göra vid hans krånglande höger bakben en gång för alla. - Normalt veterinärbehandlar vi inte tvååringarna men i vissa fall måste man och då är det inget att fundera på. Han behövde lite hjälp med sin bakkota och det har han fått nu. Så nu väntar en veckas vila och sedan blir det bara rakbana under några veckor tills allt lugnat ner sig, både i hans ben och runt bankroppen, sa Marcus.

SWEET ELOISE (2016)

sto e SJs CAVIAR - YATZI BOKO
länk till travsport.se

Storvuxen, väldigt snygg märr med hög kapacitet. Tagits lugnt med flit, kommer att få en riktigt bra säsong 2020 enligt tränaren. Exteriörsiffror 445343. Tävlingsrätten 2019-2022. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

19/9: Nu gick hon 1.21/2100 med gott om krafter kvar i morse och Marcus siktar på nytt banjobb om 2-3 veckor. - Sedan ska hon vara klar för kval om inget händer, sa tränarn nöjt.

13/9: Idag gick hon ytterligare ett trippelheat över 1600 på banan och eventuellt kör vi ett sulkyheat redan om en vecka.

6/9: Eloise har jobbat på fint den här veckan och nu planerar Marcus ett trippelheat 1600 m med starthästarna i slutet av nästa vecka. - Hon ska inte vara långt från kval så vi kör detta först och sedan siktar vi på ett sulkyheat om några veckor.

1/9: Sweet Eloise är ny som andelshäst per idag. Hon lovade mycket som unghäst och tränade bl a 1.20/1600 redan i oktober som tvååring. Men sedan har hon haft mycket problem med tillväxten och i våras bestämdes att hon skulle få mogna på sommarbete och sedan sättas igång igen. Det ser nu väldigt bra ut och hon förväntas börja starta i oktober/november.

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Exteriörsiffrorna är 544443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/9: Han galopperade i körning om spets i första kurvan igår. Vi var inte helt nöjda med honom igår och kommer att sko om honom imorgon pga detta. - Han kan bättre än sådär, vi kommer igen om några veckor, sa Marcus.

12/9: Det verkar riktigt bra med honom inför starten på måndag. Han ska enligt tränaren ha gått framåt ganska mycket efter debuten så det blir intressant.

6/9: Idag gick han tre intervaller i backen och såg bra ut. Han ska träna på en vecka till men sedan lär Marcus anmäla ut honom igen eftersom han ser ut att ha utvecklats fint efter debuten.

30/8: Vi fixade hanses framknän hos veterinären igår och sedan drar vi igång fulla jobb igen i slutet av nästa vecka. Nästa start skor inom några veckor.

26/8: Han spurtade bra i snabb avslutning som trea i fredags och gick 18,3 på bra sätt. Vi får se längre fram i veckan hur bra han tog loppet innan vi bestämmer matchningen.

19/8: Allt väl i jobben och nu blir det debut i Köpenhamn från 2/2000a på fredag.

13/8: Igår gick han 1.20/1600 med låg puls och på rätt sätt när vi testade rätt utrustning. - Han är redo för debut, sa tränarn.

8/8: Han ser kanonfin ut nu och nästa vecka tänker Marcus testa ett jobb till i sluky inför debut.

1/8: Igår gick han 1.20/2100 på riktigt fint vis. Marcus säger att det ska ändras lite i utrustningen i nästa jobb om 2-3 veckor och att det sedan kommer att vara klart att börja tävla. - Han har släppt till mycket mentalt i det sista och nu kommer det att bli kul detta, sa Marcus.

19/7: Han har jobbat på fint och fått ett nytt smeknamn, dvs "Bosse" av tjejerna på gården. Han är nog inte så långt borta från start som det har sett ut i jobben denna veckan.

9/7: Igår flyttade Dubhen upp till gården och Linnea. Lugn acklimation denna vecka och sedan blir det full träning nästa.

3/7: Han jobbar på fint men på måndag ska han få flytta upp på gården eftersom vi inte riktigt för ordning på hans mage. - Vissa hästar, ca 5 procent av dem, tycker inte om att bo nere på Halmstadtravet och de anser att det är som att bo på Manhattan kan man säga. De vill istället bo på landet så det är vad vi ska testa med Dubhen. De som har dessa problem med magkatarrer pga storstadsstress brukar behöva 1-2 månader på sig innan de är riktigt bra på gården, sa Marcus.

HEY BROTHER (2016)

valack e WEINGARTNER - WINDSUN GIMECREDIT
länk till travsport.se

Bilden som tvååring, bror till miljonären Gimeheaven Sisu, 11,1ak. Sent inkörd. Fin teknik & skalle, kan bli årets Adiago Trot-fynd! Exteriörsiffrorna 444444. Vi har sex 1/20-delar kvar för 4 500 kr/st.

STALL MARLIN - KB

20/9: Brorsan fungerar fint och Marcus var riktigt nöjd med honom i backen igår. En vecka till sedan ska det vara dags för första kortvagnsjobbet.

13/9: Han dunkade på rejält i jobben den här veckan och ska nu skos om inför stundande sulkyjobb.

6/9: Efter dagens rusher i backen så låg HB nästan 10 slag lägre än tidigare i puls och han utvecklas bra nu. Nästa vecka blir det ytterligare ett trippelheat över 1600 för honom och därefter ska vi se om det är dags för sulkytest.

30/8: Hey Brother har haft en kanonvecka på banorna och igår avslutade han det tredje heatet över 1600 efter ca 1.24 i långvagn och då gick det i 1.14-tempo sista 200. Han tar sig allt mer och kommer snart att gå sitt första sulkyjobb. - Han är ju lite efter fortfarande men hästen har bländande teknik och ett lika bländande psyke, sa Marcus. Det finns några billiga andelar kvar ännu, snacka om fyndhäst!

22/8: Han har glänst i lugna farter den här veckan och nästa vecka laddar vi på med tuff träning igen.

16/8: Det var tack och lov ingen borrelia, inte heller någon infektion så han blev bara väldigt trött i den nyomlagda sandbanken som var väldigt tung. Vi bombar på nån vecka till innan vi inleder upprappning inför kval.

9/8: Hey Brother har sett riktigt läcker ut på slutet men i dagens jobb noterades han på hög puls efteråt. Han kändes fin och stark i själva jobbet men det var nytt material i sandbacken och det kan vara därför. Vi kollar honom noga de närmaste dagarna så att han inte har någon smyginfektion.

1/8: Han har som bäst jobbat 1.24/1600 i långvagn några gånger (motsvarar ca 1.21 i sulky) och går mest på sandrakan och i sandbacken fortfarande, för att bli stark nog att börja tävla. Han är sent inkörd, han kom till oss som lätt motionerad i april som tvååring och har därför varit ett halvår efter de övriga. Marcus säger att hästen har teknik och skalle för att gå en bit genom klasserna den dagen han är stark nog i kroppen. Vi tränar honom för kval i oktober och tanken är sedan att försöka göra en Adiago-resa med att tävla sig igenom vintern. En lämplig häst för dig som inte vill lägga så mycket pengar på en häst men som ändå vill ha chansen att få nåt bra.

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/9: Han gick 18,5/1600 på tung bana idag och skötte sig riktigt bra. Vi underhudsblistrade hans bakknän med veterinär efteråt och Marcus planerar att ge honom ett rappt heat till i nästa vecka. Comeback i oktober.

13/9: Testet blev avbrutet igår och vi kör om på tisdag. Han ser väldigt bra ut för dagen och blir intressant att se för sulky.

5/9: Han gick riktigt starkt på sandrakan idag och ser mycket bättre ut nu. Det kommer att bli lite test på banan i slutet av nästa vecka och ny start är nog inte så långt borta.

30/8: Jo men Forrest ser riktigt bra ut i jobben nu och kommer snart att gå ett test på banan igen inför ev comeback.

23/8: Han har sett fin ut och allt ser ut att vara rätt med honom för dagen. Han har grovnat i mycket över sommaren och är riktigt biffig nu, så de här starterna har inte tagit ner hans allmäntillstånd något, snarare tvärt om. Men vi ska träna på några veckor till innan vi testar honom i sulky igen med lite ny utrustning.

16/8: Forrest har tränat på hela veckan, nästa vecka går han upp på full speed.

9/8: Han gick ett lugnt heat i sandbacken idag och allt var bra. Nästa vecka blir det full träning igen.

2/8: Vi hittade inget fel i halsen så här men däremot var han mycket riktigt dubbelsidigt framknähalt och blev behandlad hos veterinär idag. Det innebär att vi har 10 dagars lugn träning framför oss innan han kommer att vara redo att heata igen måndag/tisdag 12-13 aug. - Vi ska också börja utrusta honom som en halshäst för att avhjälpa eventuella mindre gomsegelproblem. Normalt ska han vara ute i lopp igen vid månadsskiftet aug/sep och vi har gott hopp; jag tror att det var extremvärmen som sänkte honom, sa tränarn.

30/7: Dessvärre var han inte som bäst i starten på Tingsryd och han slutade på sista pengen på 16,1/1609a. Det gick förvisso 13,5 första 1200 och han blev givetvis trött av det men hästen kändes inte som bäst, enligt Marcus. - Hals och/eller framknän, det var ingen spänst i honom.

18/7: Han var inte som bäst i comebacken och vi misstänker att han var väl seg av att gå ute hela tiden. Annars värmde han strålande men var mer loj i loppet. Vi kommer nu att ändra hans rutiner inför nästa start i Tingsryd den 29 juli.

12/7: Allt har sett bra ut i sanden och nu blir det debut i Karlshamn över 1680a på onsdag.

3/7: Han har sett bra ut efter kvalet och går sina vanliga jobb i sanden nu i väntan på vad tränarn ska hitta på i startsynpunkt.

24/6: Det blev ett fint kval och 18,5 var ingen direkt match för honom. Men han är inte riktigt färdigtränad ännu, det märks. Så vi kommer nog inte att starta under juli när det går som allra fortast utan ge honom en månad till att träna upp sin syratröskel lite till. Fart och kunnande finns så att det räcker och blir över, sa tränarn efter kvalet.

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 454443. En 1/20-del för kunds räkning finns ute för 8 000 kr.

STALL MARLIN - KB

18/9: Han gick 1.19/1600 på fint sätt igår och är nu anmäld till Solvalla nästa tisdag. Vi hoppas på bra underlag för då kan första segern komma med lite tur i spårlottning och löpningsförlopp.

13/9: Det ser väldigt bra ut i jobben nu och Marcus siktar på den 24:e i Malmö eller Stockholm.

6/9: Han har joggats den här veckan för att få tid att återhämta sig. Nästa vecka dunkar vi styrkejobb igen och nästa start är planerad till Åby 19 eller Jägersro 24.

26/8: Jamie fungerade riktigt fint men fick först dödens och blev avlöst till andra ytter 1300 kvar. Det gick 1.14 första varvet och täten blev lite möra till slut. - Men han fick aldrig riktigt fritt och gick i mål med sparade krafter på nytt rekord. Den här grabben kommer att bli riktigt bra med tiden när han är stark nog i bakkärran, sa Marcus. Det blir att starta på med ca tre veckors mellanrum ett tag nu för att få honom i rätt spänst.

22/8: Han fick 5/2000a i ett treåringslopp i Köpenhamn på söndag. Idag testade han bilen och skötte sig fint. - Vi har skott om och lättat honom ganska rejält inför den här uppgiften, sa tränarn.

16/8: Jamie har tagit loppet bra sedan vi fixat hans bakknän. Marcus och Urban har nu lättat hästen ganska rejält och det blir start i Köpenhamn på söndag. - Där brukar alltid banan vara fast och fin, sa Marcus.

7/8: Han var jättefin igår och uppträdde åter som ett fullblodsproffs under hela resan. Men tyvärr var banan usel, blöt och lös under början av tävlingsdagen och det fungerar ju inte för den här. - Han var supermysig men sprang bara och slirade på den lösa banan. Så jag körde honom i handen hela vägen och preppade för framtiden, den här gillade jag som tusan, sa Per Lennartsson efteråt. Vi kommer att hjälpa honom med bakknäna igen efter detta och sedan starta på nytt om ett par veckor. Hästen har onekligen framtiden för sig!

2/8: Jamie gick 1.20/2100 på bra vis i förra veckan och är nu anmäld till Solvalla från bricka tre på tisdag. Det ska bli en mycket spännande start och blir banan bara fast och fin, som den brukar vid bra väder, där uppe så förväntar vi oss en bra prestation.

19/7: Han har tränat på fint i veckan och kommer att testas lite mer allvarligt på banan i början av nästa vecka.

12/7: Allt väl den här veckan och nästa vecka kommer vi att köra lite på banan igen för att se var han står.

3/7: Han är igång igen och ska få trampa på nån vecka till innan vi ser när vi tar nästa steg.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 454434 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 20 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

19/9: Hon gick jättebra igår men tyvärr körde catchdrivern lite för snabbt kort efter start samtidigt som han skar ner i banan och det klarade hon inte. - Hon måste tas lite safe första 300 men sedan är hon helt travsäker. Synd på så rara ärtor för det där loppet tror jag att hon hade vunnit felfri med lite klaff, sa Marcus. Nu får vi avvakta hur hon tog detta innan vi anmäler igen.

13/9: Allt ser jättebra ut och det blir start på Jägersro på onsdag.

5/9: Vi har skott om henne och fixat hennes framknän hos veterinären. Idag gick hon första jobbet och det var helt utan anmärkning. Marcus har sneglat på ett nytt stolopp för treåringar den 18 september, denna gång i Malmö.

27/8: Claire skötte sig strålande och kom in som trea på 17 blankt med låga 94 i puls. Hon kom loss från tredje invändigt kort före mål och sköt till vasst sista biten. - En häst med en speciell aura runt om sig; hon är så tacksam för livet sedan hon mirakulöst räddades från den ovanliga formen av kolik som hon drabbades av som unghäst. Jag tackar högre makt för henne, sa Marcus.

20/8: Nu är hon med i programmet och drog 10/2140 i debuten på måndag hemma i Halmstad. Hon bör kunna gå en ganska bra tid direkt och med klaff blir det spännande att se hur långt hon räcker. - Ett par av hästarna är bra och de har också startat lite förut men det är 17 500 kr i tredjepris utan att behöva resa så detta blir intressant, sa Marcus.

13/8: Hon gick 1.20/1600 på väldigt bra sätt idag och Matilda som körde var helt lyrisk. - Claire uppförde sig exemplariskt idag och är redo för debut, sa Marcus.

9/8: Claire gick ett trippelheat på banan idag och var fin. Nästa vecka testar vi lite snabbare farter inför tilltänkt debut i slutet av månaden. - Hon ser riktigt läcker ut nu, sa en nöjd tränare efter dagens arbete.

2/8: Idag gick hon sitt första intervalljobb efter vilan och var riktigt alert och fin på rakbanan. Nu ökar vi takten under ett par veckor och siktar på debut innan augusti månads utgång.

19/7: Hon har behandlats i sina framknän nu som ett led inför debuten i augusti. Hon är så hård att hon inte visar såna här saker men vi hade en feeling av att hon behövde få lite extra hjälp inför debuten.

12/7: Claire har jobbat på som hon ska och närmar sig start. Det är inte lönt att debutera under juli bara, det går så fasligt for då.

5/7: Hon har fått träna på lite lugnt efter kvalet och i början av nästa vecka får hon gå på tuffare jobb igen, det är bäst att vara lite lugn med den här damen så att vi inte får några bakslag på den fina utvecklingen.

26/6: Claire slog sig lite på ett framknä i första kurvan i kvalet och galopperade men gick sedan riktigt fint och blev ändå godkänd. Hon gick under 1.18 i 1600 m efter galoppen och Marcus tyckte att hon kändes startklar. Så räkna med att hon kommer ut under juli om inget konstigt händer. - Jag tyckte att hon som varit lite ömtålig men samtidigt väldigt lättsam i psyket kunde få åka till landets mest skonsamma tävlingsbana Jägersro och kvala; hon kommer inte att bli knackig av detta, sa tränarn.

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 545443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/9: Nu är han anmäld till Jägersro på tisdag och vi får hoppas på lite flax i både spårlottning och löpningsförlopp så är han förberedd för ett bra debutlopp. En plats ska vara inom räckhåll men han ska startas igång så vi förväntar oss inga stordåd direkt.

13/9: Efter lite vila så blev det full gas idag igen och hästen kändes bra men banan var lite regntung och han (som många av de andra hästarna) blev lite mör till slut. - Han är ju jättestor och behövde jobbet. Vi laddar för debut i Malmö den 24:e om han tar detta rätt, sa Marcus.

5/9: I måndags gasade vi en del med honom i ett trippelheat och Marcus omdöme var riktigt stort plus. Det enda var att han behövde lite hjälp med kortison precis vid överbenet vid det opererade området. Det fixade veterinären idag och nu blir det fyra dagars vila innan vi drar igång lite lugnt och sedan gasar fullt nästa fredag. - Det ska bli debut i Kalmar den 20 september eller i Malmö den 24 i samma månad om inget händer. Han känns redo nu den store, sa Marcus.

30/8: Han tog kvalet väldigt bra och var kanonfin i bägge veckans jobb. Han är redo för start nu om inget oförutsätt inträffar.

22/8: Muscle gick i backen idag och var oförskämt fin efter kvalet. Det blir lite mer träning innan debut men Marcus låter hälsa att hästen kommer ut innan mitten på september om ingen sjukdom dyker upp. Spännande!

15/8: Han skötte sig jättefint med gott om krafter kvar i rygg på ledaren. Vi får avvakta nästa vecka och se hur han tar detta.

7/8: Muscle känns jättefin igen och är nu anmält till kval på tisdag med Kevin Oscarsson i sulkyn.

2/8: Han fick ytterligare en smäll på sitt framben här för en tio dagar sedan men det har lagt sig nu och i dagens 1600-heat x 3 på banan var Muscle riktigt fin. - Är han lika fin på måndag kommer jag att anmäla honom till kval. Dock blir det inte i Halmstad eftersom han alltför väl vet var han bor, så här i början av karriären ska inte vår fina norrman starta hemma utan vi väljer nog Jägersro för kval och debut, sa Marcus.

19/7: Ännu finare denna vecka. Det blir sandjobb ett par gånger i nästa vecka och sedan hoppas Lindgren att vi ska kunna köra banjobb inför kval den 30 juli.

12/7: Han är igång och jobbar igen och det ser bra ut. Men Marcus har bestämt att vi kommer att sluta stressa med honom nu, Kriteriet är ändå kört. Så den otroligt fine hästen får jobba på lite i sin egen takt igen och så kvalar vi i augusti.

3/7: Vi tar det lite piano med honom ännu och det är lugn motion som har gällt sedan förra uppdateringen. Knäna ser bra ut men han fick en liten smäll på ett framben som också måste lägga sig. Han känns dock fin igen och kommer med största sannolikhet att börja intervalljobba igen på måndag.

WISDOM TEACHER (2015)

valack e INFINITIF - ROMANTIC LOVE
länk till travsport.se

Flygmaskin! Kastrerad i oktober - mycket spännande säsong framför sig. Exteriörsiffrorna är 445443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/9: Det blev bricka 12 på lördag, vilket kan vara bra för felfri avgång. Hästen har stärkts upp i bakknän och rygg efter förra starten och förhoppningen är att han ska vara en 20 m bättre med loppet i kroppen.

13/9: Hästen fungerade riktigt fint igår med automatcheck och crescendo-bett men tyvärr blev det startgalopp. - Det blev lite för lång check vilket vi kan korrigera till nästa gång, men att köra med automatcheck kommer att ge honom ett nytt liv framöver eftersom han var så lugn och avslappnad med den; det gäller bara att flytta stoppet lite eftersom han behöver mycket stöd just i starten så han inte kan köra ner huvudet vid vingen. Hästen gick en mycket bra upphämtning men blev lite mör i bakkärran till slut så idag underhudade vi honom med veterinär. Troligen ny start redan till nästa helg för att riktigt trimma inför Hamburg, sa Marcus.

6/9: Wisdom kändes superfin i sista jobbet och nu är han med i listorna på Åby nästa torsdag. Äntligen!

30/8: Han kom inte med i Halmstad heller så Marcus lastade på rejält i dagens jobb istället. I det tredje heatet över 1600 körde man lite bättre än 1.20 med ca 1.05 sista 200 meterna. - Det är dags att vässa igång honom inför hösten och som det ser ut nu blir det max två men kanske bara ett lopp inför Hamburg, så det ska vässas rejält i jobben under tiden, sa Marcus.

26/8: Grymt fin i backen idag igen men kom inte med i Malmö. Nästa chans är i Halmstad nästa torsdag.

22/8: Han gick ett vansinnigt fint jobb i backen idag där det avslutades i 1.14-tempo sista vändan. - Det är nästan rekord för oss på den banan men han lekte sig fram. Nu börjar han komma i form och det känns bra inför hösten, men tyvärr har vi anmält till tre lopp denna vecka utan att komma med. Vi hoppas på lunchtravet i Malmö nästa fredag.

13/8: Nu har han fått magmedicin och i gårdagens jobb kändes han skitfin. Nästa fredag hoppas Marcus att han kommer med i passande lopp antingen i Kalmar eller Köpenhamn.

9/8: Det var ingen borrelia och ingen infektion. Däremot var den så kallade diffen väldigt sned och det kan tyda på någon obalans. Vi har satt honom på en extra kur för magen och Marcus säger att hästen känns som en storloppshäst i träningen även efter Vaggeryd. Det blir ny start så fort han kommer med i lopp igen. - Jag vet dock att den här hästen är i rätt skick igen och tar inte så hårt på Vaggeryd-floppen, vad som än var den exakta orsaken till att orken tröt så var det ingen stor grej; jag tror att det mesta satt i att han gick i spets över 2640 och stressade upp sig och tröttnade på kuppen. Han får en fin höst, sa Marcus.

5/8: Han formligen bombade till spets och såg magiskt fin ut. Men redan 600 kvar var det tomt i tanken och vi har tagit blodprov. Återkommer asap.

1/8: Wisdom känns ruggigt bra för dagen enligt tränaren och nu blir det start på Vaggeryd på söndag över derbydistansen. Om han sköter sig ska det bli mycket intressant att se honom eftersom travet på den nya balansen fungerar bättre än någonsin nu.

19/7: Han kändes enastående bra i backen och på rakbanan igår. - Men om han är stark nog att vara på högsta nivå redan är jag tveksam, sa Marcus. Vi avvaktar lite till. Han har flyttat ner på banan igen.

12/7: Fötterna hade lagt sig och det enda vi hittade var lite småkrämpor här och där. Nu skor vi om honom och siktar på att trimma till perfekt balans under de närmaste veckorna. Nästa start ej fastställd men helst två stycken innan derbykvalet. - Det är dock inte säkert att vi hinner med fler än en. Pga det som hänt har jag nu större fokus på GP von Hamburg än Derbyt i nuläget, sa Marcus.

9/7: Marcus var lyrisk efter värmningen och han trodde på en låg 1.11-tid trots spåret. Men sedan blev det kattskit, hästen fungerade inte alls barfota runt om och det visade sig efteråt att han var öm i vänster framfot. Vi får kolla upp anledningen hos veterinären på torsdag men av någon anledning är det mest troliga att hans strålar inte vill gå utan sulor fram. Vi återkommer...

3/7: Han verkar bra i jobben och startar igen i Kalmar på tisdag, dock från spår åtta. Troligen testas han då med helstängt och barfota runt om, från bricka åtta ska det inte vara några problem från start.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 545444. Vi har sex andelar till salu för hästägares räkning - vill du vara med i en riktig kanon i vardande: ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

20/9: Vi har inte varit helt nöjda med honom i veckan och nu blir det ombalansering igen inför måndagen. Det finns inga veterinära fel på hästen utan nu är det smådetaljer som ska bli rätt för att han ska komma upp i topp inför hösten.

13/9: Setauket har joggat på fint sätt i veckan och nästa vecka sätter vi tänderna i honom igen.

5/9: Han kändes inte bättre i måndags utan gick till veterinären som fixade hans framknän direkt. - Men det är inget att oroa sig för, sa vet Djupsjöbacka. Det bör vara bra igen på en vecka så vi inte tappar planen på Hamburg i oktober.

30/8: Setauket var lite sliten i sina höftböjare när vi kollade honom idag så det blev massage med el på eftermiddagen för att fixa till honom till nästa vecka. - Det har varit lite lösa och ovattnat på rundbanan på sistone och Setauket har nog tagit lite stryk av det eftersom han går många pass där. Förhoppningsvis känns han mycket bättre på måndag och vi avvaktar till dess med att bestämma närmaste matchningen.

26/8: Han kändes enligt kusken väldigt bra i värmning och provstart men efter en tuff öppning i spåren, troligen tuffaste öppningen på hela dagen från bricka sju, så tröt krafterna ganska tidigt trots en resa i rygg på ledaren. Han blev fyra i mål men pga de danska reglerna diskad för trängning i den trånga situationen efter 500 meter. - Domarna dömer men om vi skiter i just det så hade jag ändå förväntat mig mer av Setauket igår. Vi har tagit blodprov för att se om vi kan hitta nåt som ligger bakom hans lite väl klena ork, som han har tränat borde han ha varit trea här, sa Marcus. Det var ett vansinnigt bra lopp för klassen och de vann på en 1.12-tid full väg så det var ju inte hela vägen att bara bli fyra. Men vi har höga förväntningar på den här.

22/8: Nu är han med på V75 i Köpenhamn på söndag, från 7/2000a så det vill till att Marcus vässar upp och startar lika snabbt som när ekipaget senast hade bricka sju på Kalmar i våras. - Jag tycker att hästen känns uppåt och trots läget har vi inte gett upp, sa tränarn.

16/8: Han ser fin ut och startar snart igen.

9/8: Jättefin på rakbanan idag och han var så spänstig och gåvillig att han fick gå ett par extra intervaller mot planen. - Vad som än blev fel efter Axevalla så är han åter i rätt författning och detta var ett riktigt roligt jobb, sa Marcus med glädje efter jobbet.

2/8: Setauket blev knackig i sista jobbet och vi tog honom till veterinären igår. Det blev behandling av bägge framknäna och möjligen kan det ha legat och småpyrt lite i knäna ett tag. - Vi kan hoppas på att det har varit anledningen till att hästen har känts förbättrad i jobb och värmning på slutet men ändå agerat lika trögt som innan i loppen. Det var dock inget mycket och det blir bara fem-sex dagars vila innan vi går på det igen, sa Marcus. Hästen har ju inte varit hos veterinären mer än en gång på hela året så det var kanske på tiden...

21/7: Marcus var väldigt nöjd med värmingen men i loppet stämde inget. - Han framför oss borde nog inte ha varit med i loppet eftersom han förstörde för oss 20 m bakom på ett gräsligt sätt. Sedan blev vi fimpade en gång till 550 kvar och att det inte gick att få hästen att tända till efter det ska ni nog inte bry er det minsta om, var Pers kommentar efteråt. Det är dags att herpesvaccinera nu och sedan kommer vi tillbaka inom ett par veckor normalt sett.

18/7: Han gick sista jobbet på bästa sätt och kommer mest troligt att byta huvudlag till blinkers på söndag. Helgens bästa chans!

12/7: Setauket tog loppet bra och anmäls nu till Axevalla nästa helg.

5/7: Han gick bra igår men Goops var lite för bra, samtidigt som han missgynnades av 20-tempot mitt i loppet. Men värmningen var av bästa märke och vi letar ny start inom kort förhoppningsvis, vi får först avvakta till på måndag och känna hur han tog loppet på den krävande banan innan det kan bli någon ny anmälan.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 443443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/9: Han gick jobb i sanden idag och var fortsatt fin. Vi siktar på ny start som planerat.

17/9: Efter en grov störning i starten slutade Tresexton tvåa trots tredjespår utan rygg sista varvet. Det var en svettig prestation och vi tar sikte på en härlig höst! Nästa start troligen hemma 30 september i ett fyraårslopp.

13/9: Han tränar fortsatt strålande och trots bricka 12 tror Marcus tydligen på seger på måndag...

5/9: Det blev en rejäl vända i sanden idag och skötaren som körde var jättenöjd. Marcus har gjort upp med unge herr Gustav om styrning i ett lärlingslopp i Halmstad om ett par veckor.

30/8: Han gick 1.16/1600 med 1.10 sista 500 ensam med öppet huvudlag och fyra järnskor idag. - Hans kastration har slagit rätt och detta var mycket bra, sa Marcus. Vi siktar på start om 2-3 veckor.

23/8: Den här veckan har han gått lite rappare träning och börjat att göras klar för start. Nästa vecka blir det ett riktigt rappt test på banan för att se om han är redo eller inte.

16/8: Det ser bra ut, nu ska vi börja köra på banan igen för att rappa till honom för start inom kort.

9/8: Tresexton har maglat i djupsanden den här veckan. Gör så nästa vecka också innan vi lättar upp och siktar på start.

2/8: Han är nu i full gång och ser lysande ut. Några veckor kvar innan han är fulltränad för comeback.

12/7: Kastrationen i onsdags gick bra och nu väntar vi en vecka innan vi tränar igen.

5/7: Årets mest solklara omstart och vi var borta 50 meter innan bilen släppte fältet. Men nu blir det kastration och nån veckas sommarvila hur som helst.

2/7: Tresexton kändes som att han är mogen att sänka till en 1.10-tid i dagens finslipning, sa Marcus...

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 543343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

19/9: Det blev bricka 3 i Dajmens minne på Solvalla på onsdag med Mats E Djuse i jollen. Marcus säger att första segern bör komma när som helst, varför inte nästa vecka?

13/9: - Ännu betydligt bättre den här gången men tyvärr körde jag bort honom lite när jag lät honom springa så fort han ville när det attackerades 800 kvar. Jag ville inte omprogrammera honom och ta upp när han nu självmant exploderade när det blev fritt. Han höll riktigt bra som tvåa och nu ser det intressant ut inför hösten, sa Marcus.

5/9: - Detta var det bästa jag har känt honom genom hela livet, till och med bättre än vid de första starterna som tvååring. Dessvärre kom vi inte loss förrän 80 kvar och hästen flög lågt sista biten och ökade ännu mer efter mål. Vi startar igen i Göteborg nästa torsdag, sa Marcus.

30/8: Appreciated tränade kanonbra idag och drog 10/1640a på Åby på onsdag. Troligen blir det första gången med skygglappar sedan tvååringssäsongen.

26/8: Han skötte sig väldigt bra i fredags men fick en dålig resa och blev tempotorsk i kön som fyra efter bra spurt. Allt verkar bra efteråt och det blir ny start inom kort.

20/8: Nu är han med i listorna igen men dessvärre från bakspår. Det blev 7/1600a i Köpenhamn på fredag och vi testar honom barfota bak för första gången i lopp. - Men det blir vanlig vagn och öppet huvudlag från det här skitläget, vi sparar på resten till nästa start, sa Marcus.

13/8: Marcus testade ny balans idag och körde 1.19/2100 men då gick det långsamt i början och väldigt fort till slut. - Jag körde faktiskt under 1.09 sista 500 med honom, detta ensam och med öppet huvudlag. Den här balansen kändes perfekt, nu laddar vi för comeback inom kort, sa tränarn.

9/8: Marcus körde 1.16/1600 med honom igår morse och det var ett bra jobb. Men tydligen behövdes det filas lite på några saker för tränarn lät meddela att det blir nytt bantest på måndag.

2/8: Appreciated känns smällfin i jobben och är nu uppe i full intensitet. Nästa vecka kör vi nog något rappare arbete för att göra honom redo för comeback veckan efter-ish.

19/7: Han var jättefin i sanden idag och vi hoppas verkligen att muskelproblemet som vi hittade är hela sanningen. Vi vet mer inom ett par veckor.

12/7: Nu har han börjat få e-vitamin, kokosolja mm och tränar nu för fullt igen. - En sån här härlig häst att köra är det sällan man stöter på, sa Mange som vikarierar som skötare ett par veckor.

7/7: Imorgon flyttar han tillbaka till banan och ska där träna på lättare underlag framöver.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/9: Nu är han igång, pigg och glad!

17/9: Idag godkände Bengan honom så på torsdag drar vi igång intervaller!

13/9: Nu är han redo att börja snabbjobba igen men vi avvaktar återkollen hos kirurgen på tisdag innan vi gasar.

6/9: Pigg och glad och han agerar som att inget hade hänt. Nästa vecka ökar vi lite till.

30/8: Nu har han dragit igång med lugn träning igen! Vi ökar takten i nästa vecka.

20/8: Efter sju sorger och åtta bedrövelser med upprepade febertoppar under förra veckan verkar nu allt vara helt normalt med vår bjässe. Hans blodprov är bra och det var ingen fästingsjukdom som vi befarade. Nästa vecka börjar vi träna igen!

2/8: Jo men nu börjar allt återgå till det normala igen och förhoppningsvis kan vi börja träna lite smått nästa vecka!

9/8: Feberfri i två dagar nu så allt börjar normalisera sig igen. Hästen är pigg och glad och ska hur som helst vila hela nästa vecka också efter operationen.

7/8: Ingen borrelia och han har fått stark antibiotika och mår bättre. Dock vet vi inte riktigt vad det är som krånglar ännu men veterinären kommer och kollar till honom varje eftermiddag.

2/8: Allt har sett jättebra ut men igår fick han hög feber och den har inte riktigt gått ner trots antibiotika, så vi har skickat in borreliatest. Svar kommer på måndag...

19/7: Han opererades igår och allt ser väldigt bra ut idag.

12/7: Halskameran avslöjade ett problem med gomseglet och nu blir det operation på torsdag. Det blir 3,5 månader till nästa start, give or take 1 månad. - Skönt att vi fick klart för oss vad problemet varit, han har sprungit och myglat så fort han känt av detta och därför har det varit så svårt att detektera. Men pga/tv att han är sådan så har ju hästen inte tagit vare sig fysisk eller mental skada, sa Marcus.

5/7: Marcus sa att en häst inte kan kännas bättre, än vad Lorden gjorde i provstart och första 500 igår. Men sedan la han av redan 700 kvar, utan att vara trött, och det allra mesta tyder på att han har fått ett dolt halsfel. - Jag bokar upp halskamera omedelbart, det känns som att han bara lägger av. Det är en smart häst och om gomseglet har börjat fladdra så kan han lägga av innan det slår lock och det skulle förklara allt. Vi kollar så fort som möjligt innan vi börjar spekulera i vilket invärtes fel vi brottas med, sa en nedstämd tränare efter loppet.

2/7: Ett lugnt jobb igår och Marcus var riktigt nöjd. Nu ska vi testa rycktussar inför starten på torsdag, byta lite skor, vagn och huvudlag. - Läget är näst intill perfekt och vi jagar tredje inner och en finalplats, sa tränarn.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433443. Fem 1/20-delar till salu a 5 000 kr/st för kunds räkning.

STALL MARLIN - KB

20/9: Han gick på sanden idag och var helt okej. Om han tränar bra på tisdag blir det ny anmälan inom kort.

17/9: Vi tror att det var femte gången i år som Coram råkade ut för avbruten start sista två minuterna! Helt otroligt. - Han fungerar ju inte alls med det utan lägger ju bort alla krafter när det blir omstart eller återkallat som igår. Att han ändå gick en 1.14-tid och fick pengar var strongt gjort och rent travmässigt har han nog aldrig varit bättre, sa Marcus.

13/9: Jo men det verkar bra även efter starten och nu laddar vi för ny start hemma på måndag, mot bl a Tresexton.

6/9: Allt var normalt med hästen efter den fina tredjeplatsen och han anmäldes till Solvalla på tisdag men kom inte med pga spårförbehåll. Nästa passande lopp är hemma på lunchen den 16 september.

30/8: Jo men att bli trea från dödens är aldrig fy skam, han skötte sig bra och vi var nöjda. Förhoppningsvis ny start inom kort så att han får utvecklas med kontinuerliga starter.

26/8: Fin i backen idag och drog 2/1640a på fredag. Vi höger förväntningarna!

19/8: Han gick riktigt bra till slut men fjärdespår sista 500 blev lite övermäktigt från sist utvändigt. Han gick ändå 13,4 med full fart över mål och Kevin var riktigt nöjd. Nu siktar vi på ny start i Malmö nästa fredag och hoppas på bricka fem!

13/8: Allt verkar bra i jobben men dessvärre blev det spår 12 på söndag. Men därifrån går han felfritt och vi vågar lägga på skygglappar. Kan bli intressant trots spåret!

9/8: Riktigt plusbetonat i dagens sandjobb. Tingsryd nästa!

2/8: Coram är fixad i vänster has efter loppet och nu siktar vi på ny start på Tingsryd 18 aug.

24/7: Han gick fint till slut efter att han tappat från start och satt fast i mål med krafter kvar på en fin tid.

19/7: Coram jobbar på som vanligt och om Kevin fixar uppdraget, som bl a innehåller en "uppdragarcheck", en s k autmatcheck, så ska han räknas allvarligt i loppet på tisdag; kapaciteten finns i hästen men han är inte helt lätt.

9/7: Han kändes enligt Marcus väldigt rapp och fin idag men dessvärre bräckte automatchecken ner kort innan start och kusken valde då att köra ut. - Han laddar upp sig så förbenat inför start så när det blir så här skulle det ändå inte ha varit till hans fördel ifall vi kört till smedjan och bråkat med honom för att ändra på den felande utrustningen. Jag är rätt säker på att det var rätt beslut, oturen var framme helt enkelt. Vi bjuder på transporten och så siktar vi på ny start inom kort, sa Marcus. Jägersro har ett vettigt lopp den 23:e vet jag...

3/7: Det blir start i Kalmar på tisdag, åter från bakspår.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

18/9: Nu blev det ett väldigt passande lopp på Solvalla nästa vecka, med få hästar på start precis som han vill ha det. Vi testar där som förberedelse.

13/9: Han har jobbat på vettigt under veckan men Marcus och gänget vill småfila på lite saker innan vi startar. Det är Hamburg 13 oktober som hägrar och det gäller att ha honom helt på topp då¨.

6/9: Han sprang 15,5/1600 på bra sätt ytter om ledaren i måndags och vi var klart nöjda med honom även om det finns lite mer att slipa på. Nästa start är inte bestämd ännu men hela planen ligger mot Hamburg i mitten av oktober.

30/8: Vi gjorde en rejäl ombalansering till idag och det slog mycket väl ut på rakbanan. På måndag testar vi i sulky så får vi se om han är redo för comeback.

22/8: När vi kom till banan visade det sig att den nya balansen inte passade lika bra som på rakan och i backen. Vi balanserar om nästa vecka så får vi se när han är redo.

16/8: Han tränar riktigt bra och Marcus letar lopp.

9/8: Det var riktigt roligt att se honom i ett lätt rakbanejobb idag där han formligen studsade fram i perfekt stil. En comeback bör inte vara mer än 2-3 veckor bort.

2/8: Han blev knackig på vänster fram efter starten och är nu behandlad och ombehandlad i sitt framknä. I nästa vecka bör vi kunna börja träna igen, det är bara att hålla tummar och tår för att han svarar fint på behandlingen och inte tappar för mycket på detta. - Jag tror att han och några till svarade väldigt dåligt på den extrema hetta som varit, sa Marcus.

21/7: Captain Simcoe galopperade med rubbet kvar i sista sväng igår. - Han blev ofokuserad med öppet huvudag och när han släppte grejerna i sista sväng så kunde han heller inte fortsätta att trava. Jag är övertygad om att det var en ren balansgrej, för han kändes fräsch hela tiden annars, även efter galoppen när jag tog tag i honom igen, sa Per. - Ja, han är inte bra med skorna på bak men nu hade vi inget val ifall vi skulle starta, sa Marcus. Vi kommer igen.

18/7: Han jobbade på fint idag och på lördag blir det start från svårt läge. - Men vi måste testa honom lugnt och fint bakom hästar nu när han varit lite vinglig med skyggplapparna på slutet. Öppet huvudlag nu och det viktigaste på söndag är att han fungerar, proppen är väldigt svår för honom ur chanshänseende, sa Marcus.

12/7: Fin i veckans jobb och vi kommer att testa honom på Axevalla i nästa v