Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Bildsköne Prosperous)
Senast uppdaterad: 12/7-2019.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera tre stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blev det lördag 23 mars) samt ytterligare en dag senare under året!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under våren/sommaren 2019 lanserar vi vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Nästa etapp är redan igång och den finalen ”körs” i höst (datum ej spikat ännu). Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

2018
Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare bland andelsägarna blev – Niclas Nordestad
Oktober månads vinnare bland andelsägarna blev – Lena Nilsson
November månads vinnare bland andelsägarna blev – Mats Nilsson
December månads vinnare bland andelsägarna blev – Lennart Andersson

 

2019
Januari månads vinnare blev – Jan Karliden
Februari månads vinnare blev – Jörgen Nanzell
Mars månads vinnare blev – Conny Nordström
April månads vinnare blev – Stefan Berggren
Maj månads vinnare blev – Lina Eriksson
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar), Tobbe Lunder har 0706 88 52 07.

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

FOX CREEK WINE (2018)

sto e SJs CAVIAR - YQUEM WINE
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med härligt psyke. Exteriörsiffrorna är 444444. Påminner mycket om sin "syster" Conrads Rödluva (bilden). Hon erbjuds via Easy KB för 10 000 kr per 1/20-del från och med augusti. Kommer i träning 15/8.

STALL MARLIN - KB

CAVA VENDIL (2018)

sto e SJ's CAVIAR - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med härligt psyke. Syster till monstret Moses (bilden). Exteriörsiffrorna är 454444. Hon säljs som andelshäst via Easy KB nu under sommaren. Det finns sex 1/20-delar kvar till priset 15 000 kr styck. Går i träning 15/8.

STALL MARLIN - KB

TAITTINGER A.F. (2017)

sto e SAHARA DYNAMITE - SPARKLING DREAMS
länk till travsport.se

Välväxt och mycket talangfull. Exteriörsiffrorna är 454444. Priset för tävlingsrätten 2019-2023 är 12 500 kr per 1/20-del. Tre delar kvar.

STALL MARLIN - KB

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 ensam och det var verkligen plusbetonat. Vilken härlig tvååring!

3/7: Hon fortsätter att övertyga och nu laddar vi för snabbare banjobb veckan efter Sprintern.

27/6: Tattinger är igång och går jobb som vanligt och det ser bra ut. Inom ett par veckor blir det lite snabbare på banan för första gången sedan smällen i hagen, härligt!

14/6: Hon är igång igen och nästa vecka blir det snabbjobb som vanligt för vår fina märr.

7/6: De har busat i hagen nu när de flyttat ut på nätterna och "Tatte" har fått en lårkaka höger bak så hon har bara skrittat den här veckan. Men hon är snart tillbaka.

27/5: Hon har jobbat på fint och nästa vecka kommer vi att dra på lite rappare på rundbanan, bara underlaget är fint. Det här är en riktigt fin tvåårsmärr, stor och rejäl fast med lätt och fint trav.

17/5: Två fina snabbjobb denna vecka med öppet huvudlag och på rundbanan skötte hon sig mycket bra ytter om ledaren. Det var en tung och väl lös bana för tvååringar, pga haveri på vattenbilen, så vi tog det ganska lugnt och körde inte under 1.30 men toppbetyg igen.

10/5: Det blev inget banjobb för henne idag, ungdomarna är ju lite upp-och-ner från vecka till vecka. Men inget allvarligt och nästa vecka går hon snabbjobb som vanligt igen. - Jag gillar verkligen den här, sa Marcus efter ett motionsjobb tidigare under veckan.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och travade hela tiden och skötte sig riktigt bra, men det blev mest inskolning och bara 1.35/1600 som bäst utan att pressas. Hon kommer att gå fort innan midsommar...

20/4: Taittinger jobbar på och springer de tider som vi ber henne om på rakbanan, som snabbast visade hon 1.25-fart härom dagen och det gjorde hon superlätt. - En kanonhäst, sa Nygren som körde.

10/4: Det finns inga konstigheter att rapportera kring henne, hon kämpar på och står aldig över ett endaste litet träningspass. Den här är verkligen spännande! - Ja, inte vanligt att de är så stora och välväxta men ändå så tidiga och utan växtvärk, sa Marcus.

1/4: Taittinger hör till de mest talangfulla hästarna i årets tvååringskull. Och då är årets kull antagligen den mest talangfulla sedan 2008/2009 hos stall Lindgren. En mycket spännande häst som är fint uppfödd och inkörd av Anna Forssell på Axvall.

CAITRIONA (2017)

sto e READLY EXPRESS - GLORIFY
länk till travsport.se

Mycket välväxt & talangfull syster till trion Disco Volante, Prosperous & Precious Lord. Exteriörsiffrorna 543444. Slutsåld.

STALL ROM - KB

3/7: Hon har nu fått komma hem och det ser oförskämt bra ut ändå. Det blir hur som helst 10-14 dagar till på box och i sjukhage men sedan ska vi troligen kunna skritta igång henne rätt snart. Prisa Gud, säger vi! Ett litet mirakel =)

25/6: Ohhh, det har blivit mycket bättre nu och veterinären har blåst faran över! YES! Tack gode Gud för det. Nu ser det ut som att hon får komma hem efter helgen och sedan börjar vägen tillbaka, som kommer att ta ett par månader minst. Men det var tur i oturen trots allt.

19/6: Neeeej! Olyckan var framme och hon kom lös och står nu på djursjukhuset som allvarligt skadad. Hon har skrapat upp ett antal sår som gått in i led så hon kämpar just nu för sitt liv... Pray, pray, pray...

12/6: Hon har kommit ur det värsta nu och är tillbaka i full träning.

29/5: Nu har hon börjat växa rejält och får bara gå lugn träning under denna och nästa vecka så att vi inte skadar hennes tillväxtzoner. Men så fort värken släpper är hon flygandes igen, man kan säga att så länge det bara handlar om 2-3 veckors öppna zoner med lätt träning så tappar de egentligen ingenting i kondis.

17/5: Två fina snabbjobb denna vecka och på rundbanan skötte hon sig mycket bra, först i ryggar i heat ett och sedan i spets i heat två. Det var en tung och väl lös bana för tvååringar, pga haveri på vattenbilen, så vi tog det ganska lugnt och körde inte under 1.30 men toppbetyg igen.

10/5: Idag gick de sitt andra dubbelheat på banan och som bäst travade Caitriona lite bättre än 1.30 sista varvet i andra heatet. Vi låter dem hållas ganska lugnt 1-2 pass till, innan det kan vara dags att sänka ner dem.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och skötte sig snyggt. Det blev mest inskolning och inga tempon att tala om, utan vi nöjde oss med 1.35/1600 som bäst. - Ge dem till midsommar så får ni se, sa en nöjd tränare efteråt.

27/4: "Catta" strävar på och allt ser bra ut. I nästa vecka går hon och övriga i det tidigaste gänget över till två snabbjobb i veckan, där vi kommer att börja köra banjobb på fredagarna. Spännande!

17/4: Hon jobbar på och vi kör som vanligt. Än så länge har vi hållt oss ifrån att köra snabbare än i 1.30-tempo men det lär vi inte kunna göra länge till...

5/4: Caitriona jobbar på jättefint och har inga bakslag efter ett par tuffare veckor. - Hon är underbar, helt enkelt, var Marcus kommentar efter veckans snabbjobb.

29/3: Hon går bara bättre och bättre. Som snabbast är vi nere i 30-tempo hela intervallerna men ibland släpper vi av dem ett par hundra meter och då visade hon 1.17-fart över linjen här i veckan. Kanonhäst!

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och över linjen visade klockan på 25-tempo. Härlig märr!

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Vi ger henne lite mer vikt under fötterna i nästa vecka.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

KAILUA BOKO (2017)

sto e ZOLA BOKO - VITAMIN M.
länk till travsport.se

Jättefin märr. Rätt psyke för Zola Boko-sto. Mödernet är väldigt intressant. Exteriörsiffrorna är 454344. Tävlingsrätten 2019-2023. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

9/7: Igår jobbade hon i sulky för första gången och det blev 1.20/1600 utan minsta problem. Marcus säger att det blir ytterligare ett banjobb om 10-14 dagar beroende på hur hon tar detta och sedan kan det bli tal om kval.

3/7: Hon trummar på och det blir nog sulky nästa vecka, det är lite för stökigt på och runt banan denna vecka.

25/6: Kailua tränar numera med de äldre hästarna och som snabbast har det blivit ca 1.25/1600 i långvagn. Eventuellt tar Marcus fram kortvagnen redan nästa vecka, men troligen dröjer det någon vecka till.

14/6: Hon har klivit upp en division nu och tränar med de äldre hästarna. Idag skulle hon ha gått lite redigt på rundbanan men så fick hon problem med sina skor och det fick bli lugn träning istället. Nästa vecka ska hon gå intervaller med de äldre igen och så är det planerat att bli lite rejält på rundbanan veckan efter det. - Om man vill så kör man nog 1.20/1600 med henne redan idag, sa Marcus.

7/6: Kailua går från klarhet till klarhet och uppträder "som en snabbloppare" i träningarna på rundbanan numera. Idag gick hon lite bättre än 1.29 sista varvet på kladdig bana och det var åkandes. Vi avvaktar med att sänka tiderna tills de lyckas få träna på bra bana.

31/5: Hon reste sig direkt och var dunderfin på 1.30/1600 på tung bana ytter om ledaren idag. - Jag hade kunnat köra mycket fortare och fortsätter hon så här så blir det kval redan i sommar, sa Marcus.

27/5: Kailua blev lite smårisig här i måndags efter två riktigt vassa arbeten förra veckan. Men osteopaten har varit på henne och det var inga stora saker, nu är hon fit för nästa vecka igen!

17/5: Hon har verkligen haft en fin vecka och dagens arbete på rundbanan var det bästa hon gått så långt. Hon började i tredje led men avslutade rappt i 25-fart och såg verkligen tilltalande ut. - Humör har hon också, sa kusken efteråt.

10/5: Kailua knallade på i obesvärad stil på rundbanan idag och som bäst gick det ca 1.30 sista varvet i andra heatet. Det är en riktigt fin liten märr detta!

3/5: Hon jobbar på och gick sitt första rakbanejobb efter förkylningen igår. Marcus körde själv och var mäkta nöjd. Det låter på tränaren som att han tror att detta är något extra.

27/4: Nu är Kailua fullt i ordning igen och går igång med intervaller på måndag. Hon ska med i den tidiga gruppen som börjar med två heat i veckan nu men troligen får hon avvakta med det en eller två veckor för att hinna ikapp efter förkylningen bara.

17/4: Hon har börjat träna så smått igen och efter påsk är det meningen att det är fulla snabbjobb igen. - En tuff märr som helst inte ska vila för länge från hårdare träning, sa Marcus.

5/4: Nu hostade hon en del i värmningen inför veckans snabbjobb så vi avbröt. Det visade sig efteråt att hon har en lättare halsinfektion och det blir vila en vecka. - Skönt att hon var tydlig med sitt mående så att hon fick vila, sa Marcus.

29/3: Det går stadigt framåt för Kailua, som visar talang utöver det vanliga. - Jag gillar verkligen den här och hon rör sig allt smidigare och har redan visat 1.25-fart vissa bitar, vilket inte är vanligt för den här stammen skulle jag säga. Hon ligger bäst i puls av våra tvååringar varje gång också, den här tror jag på!, fastslår Marcus.

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och gick med fint i ryggar. Den här är bra!

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Hon har svarat riktigt bra på tyngre skor och boots här på sistone.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

HARIBO SISU (2017)

sto e MAKE IT HAPPEN - CHOCOLATE GEM
länk till travsport.se

Jättetalang! Exteriörsiffrorna är 555344. Det finns fem stycken 1/20-delar till salu för 12 500 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

12/7: Idag gick hon ca 1.25/1600 med de äldre och gjorde det på enkelt sätt. Marcus säger att hon ska jobba så här i två veckor till innan det kan bli tal om sulkyjobb.

5/7: Hon har fortsatt att träna fint och nästa vecka tränar hon lite på banan mot de äldre igen, så får vi se om det blir en ytterligare sänkning.

28/6: Haribo gick 27,5/1600 i långvagn i andra heatet igår och gjorde det på bra sätt. Hon kommer att få träna med de äldre hästarna nu framöver och fortsätter det så här blir det säkert kval och kanske några starter redan som tvååring.

14/6: Hon löser sina 1.30 i andra heatet på fredagarna utan minsta problem för dagen och den här hästen är riktigt bra. - Helt klart en riktigt prisvärd häst. Jag tror att hon kommer ut som auktionshäst på årets sommarfest, flinade Marcus efter dagens träning.

7/6: Haribo går från klarhet till klarhet och travar på mycket fint för dagen. Idag gick hon lite bättre än 1.29 sista varvet på kladdig bana och det var åkandes. Vi avvaktar med att sänka tiderna tills de lyckas få träna på bra bana.

31/5: Hon trummar nu på riktigt fint och är äntligen tillbaka till sitt rätta jag. Idag blev det 1.30/1600 i andra heatet på bra sätt. - De som börjar bäst på hösten som ettåringar brukar alltid komma tillbaka till toppen tids nog, hur mycket strul de än må ha under uppträningen. Den här är av rätt sort, sa Marcus.

17/5: Lillan gick sitt första banjobb idag och skötte sig väldigt bra måste vi säga. Hon följde med de andra mer rutinerade hästarna utan problem. Fin som snus denna!

10/5: Haribo var jättefin på rakbanan i tisdags och nu har tränarn bestämt att hon är redo att gå upp på två snabbjobb på rakbanan i veckan, även fast hon får vänta lite till med dubbelheaten på banan.

3/5: Hon jobbar på men vi har inte satt över henne på två snabbpass i veckan ännu utan det blir ett speedpass i veckan ett tag till efter sina växtproblem. Fin märr!

27/4: Haribo tränar på fint och övergår även hon till att gå två pass i veckan från och med nu.

17/4: Allt ser ut som det ska igen och hon har löst sina intervaller på rakbanan utan minsta problem. Skönt att hon är tillbaka i gammalt gott slag!

5/4: Nu har hon öppnat sig ganska ordentligt i tillväxtzonerna i framknäna sista 7-10 dagarna och har därför bara gått lugna tempon i träningen. Förhoppningsvis är hon tillbaka i bättre fart i slutet av nästa vecka. - Det är ju vanligt att unghästarna får nån eller några såna här veckor under uppträningen, inget konstigt med det, sa Marcus.

24/3: Det blev en oturlig galopp när vi mötte ponnyerna i sista sväng i uppvisningsloppet, det var ”segern” som rök. Men överallt var hon åter kanonfin, vilken liten racer!

15/3: Den här märren är vi full av beundran över, hon springer med perfekt teknik och full snärt i steget. Hon har inte gått snabbare än 1.40/500 i intervallerna ännu men korta bitar har vi inte kunnat hålla oss. - Hon kan springa hur fort som helst men vi väntar lite, sa Marcus.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

ARYA WE (2017)

sto e FROM ABOVE - MAUNA KEA
länk till travsport.se

Rejäl märr med grym teknik. Exteriörsiffrorna 534244. Nu finns de fyra sista 1/20-delarna till salu för 20 000 kr/st.

STALL MARLIN - KB

12/7: Hon har läkt fint och kommer inte att behöva någon operation som det ser ut nu. - Troligen är det något litet sår nån gång i tiden som sedan skapat ett lokalt bakterieingrepp på benet. Men detta kommer att bli bra på några veckor, sa veterinären.

28/6: Vid gårdagens genomgång visade det sig att någon form av frakturering på kotbenet ägt rum, utan att vi har någon som helst förklaring till hur det har hänt. - Det är en liten avstötning av ben och just nu är det inflammerat. Men vävnaden runt ser helt opåverkad ut så med 10 dagars penicillin tror vi att det kommer att bli bra. Det finns en risk att vi måste gå in och skrapa benytan men just nu tror jag inte att vi ska behöva det, sa vet Hanna.

21/6: Hon är igång men nu har nya problem dykt upp, halt höger bak utan någon som helst förklaring. Vi får avvakta helgen.

14/6: Idag friskförklarade tränarn hennes haser så på måndag drar vi igång igen.

5/6: Det blev bakslag på hasen och idag frysbränns hon. Det blir normalt vila i 7-10 dagar men sedan ska hon vara fullt återställd. - Frysbrända hasar är det 100 procents friskförklaring på, sa tränarn.

25/5: Hon är redan tillbaka i träning och nästa vecka återgår hon till snabbjobb.

15/5: Dessvärre har vi nu fått gradera ner hasen från en trea till en tvåa eftersom det blev en liten harhas-varning här igår. Det är inget som Marcus oroar sig för men det blir så att hon får ta det lite piano i 7-10 dagar med bara lugn träning efter behandlingen. - När man väl fått bukt på harhaserna är det inget problem alls, såväl Sanity som Tion Medon Sisu hade mycket värre haser och problem som tvååringar och det gick ju skapligt ändå när det lagt sig, skrattade tränarn.

10/5: Arya var mycket fin på rakbanan i måndags men idag när vi lade på henne helstängt på banan blev det inget bra och hon gick bara 1,5 heat. Nästa vecka återgår vi till öppet huvudlag med en murphybländare på ena sidan och fortsätter inskolningen.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och travade hela tiden och skötte sig nöjbart, men det blev mest inskolning och bara 1.35/1600 som bäst utan att pressas. Hon kommer att gå fort innan midsommar...

27/4: Arya var kanonfin på rakbanan igår och nu övergår hon till två pass i veckan från och med måndag. Det ska bli väldigt intressant att se henne i 1600-heat på fredag!

17/4: Hon blev nyskodd i förra veckan och vi råkade nog ta lite för mycket av hennes tår så det blev lite rulligt i första snabbjobbet därefter. Men det går till sig snabbt och allt verkar bara bra. - Ja, med detta lilla debacle blev det lättare att inte köra under 1.30 iallafall, det finns ju sån talang i den här, sa Marcus.

5/4: Arya bara trummar på och har löst veckans snabbjobb på bra sätt.

29/3: Hon går bara bättre och bättre. Som snabbast är vi nere i 30-tempo hela intervallerna men ibland släpper vi av dem ett par hundra meter och då visade hon 1.17-fart över linjen här i veckan. Kanonhäst!

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och över linjen visade tempoklockan på 25-tempo. - Härlig märr, måste vara ruskigt prisvärd, sa Marcus.

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Vi ger henne lite mer vikt i nästa vecka.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

BONUS VENDIL (2017)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Praktexemplar. Helbror till stenkrossen Moses & 3/4-broder på blodet med monstret Precious Lord. Exteriörsiffrorna är 445444. Vi har två andelar till salu för 15 000 kr direkt från uppfödaren.

STALL MARLIN - KB

28/6: Han har tränat på rakbanan här i veckan och fortsätter att springa på i riktigt snabbt tempo. Men eftersom han ändå inte kan gå på rundbanan på ett tag nu, pga alla tält mm som han inte riktigt klarar av för dagen, så valde Marcus att göra vid hans krånglande höger bakben en gång för alla. - Normalt veterinärbehandlar vi inte tvååringarna men i vissa fall måste man och då är det inget att fundera på. Han behövde lite hjälp med sin bakkota och det har han fått nu. Så nu väntar en veckas vila och sedan blir det bara rakbana under några veckor tills allt lugnat ner sig, både i hans ben och runt bankroppen, sa Marcus.

21/6: Bonus trummar på och går riktigt snabbt i intervallerna. Men han är lite extra stökig vid körning nu, mycket pga alla byggen runt banan inför Sprintermästaren.

14/6: Han går riktigt bra för dagen och springer i 1.25-tempo i intervallerna som om ingenting. Den här bumlingen är på väg att släppa till rejält.

7/6: Även Bonus går från klarhet till klarhet och uppträder mycket stabilare i träningarna på rundbanan numera. Idag gick hon lite bättre än 1.29 sista varvet på kladdig bana och det var åkandes. Vi avvaktar med att sänka tiderna tills de lyckas få träna på bra bana.

29/5: Han trummar på och går sina jobb, vi tycker att han överlag blir bättre och bättre, stabilare och stabilare för varje vecka. Det handlar om en riktig stenkross!

17/5: Allt väl och han blir verkligen bättre och bättre, att gå två jobb i veckan på sandrakan verkar inte bekomma honom alls.

10/5: Bonus har varit mycket fin här under veckan och nu har tränarn bestämt att han ska få öka till två pass på rakbanan per vecka framöver. Rundbanan väntar vi med ett tag till när det gäller rätvarvskörning.

3/5: Han gick fem intervaller igår, den snabbaste nedåt 1.30-strecket, och skötte sig fint. En våldsamt fin häst som dock inte är något för tvååringsloppen.

27/4: Nu är bjässen igång och stånkar på för fullt. Den här gillar både Urban och Marcus högt och rent - det är en riktig tanks! - Men han tränas inte för start som tvååring och kommer att fortsätta med ett snabbjobb i veckan ett tag till, så han får mer motionsmil i kroppen, sa tränarn.

17/4: Han är igång igen och det har gått enligt plan med kastrationen. Kanske tillbaka i snabbjobb redan i slutet av nästa vecka!

5/4: Kastrerades igår och allt har gått fint. Det blir därmed vila resten av denna och nästa vecka. Sen gasar vi på igen! - Perfekt läge att ta honom på, storväxt och rejäl som han är, sa tränaren.

29/3: Bonus har tränat på fint i veckan i väntan på sin kastration på onsdag. Hästen är välutvecklad som en treåring och vi har bestämt att passa på att kastrera honom nu innan vi ska börja köra snabbare i jobben, för att vinna tid. - Alla efter Pastorn behöver förr eller senare kastreras och det är lika bra att ta den här fina bjässen direkt, det blir ju bara 10 dagars vila, sa Marcus.

24/3: Han kändes jättefin igår men dessvärre mötte vi ponnyerna i sista sväng och det blev lite för rörigt för honom. Men allt ser bra ut, han utvecklas som han ska.

15/3: Bonus är tillbaka i träning och nästa vecka blir det två jobb inklusive uppvisningen på lördagen.

8/3: Han har varit lite förkyld på sistone men äter och växer som han ska. Vi skodde till honom igår och nu är han redo att börja sänka farten på rakbanan framöver. Vi siktar på att ha honom i fint skick inför uppvisningen under hästägardagen den 23 mars!

22/2: Bonus, likt de flesta i vår riktigt fina flock av tvååringar, ligger rätt på det i programmet. De kommer nu att sänkas ner successivt under våren. I programmet siktar vi på att köra ner dem till tider mellan 1.22-1.25/1600 i månadsskiftet maj/juni, innan vi sedan bestämmer vilka som har talang nog för att starta redan som tvååringar samt vilka vi väljer att vänta med till våren.

20/2: Igår gick han och de andra i förstagruppen för första gången jobb på rakbanan. Vi kör först en uppvärmning som avslutas med 2000 m i bakvarv i ca 2:00-tempo. Därefter går de fem intervaller på rakbanan, där det snabbaste gick efter ca 1.45. - En mycket fin häst, det är rejält med kraft i honom. Till nästa vecka ska han få ännu tyngre skor och då kommer han att sänka farten rejält, sa Urban. Vi sänker farten successivt samt ökar sedemera till sju intervaller.

12/2: Bonus jobbar på och han har nu gått två banjobb. Idag blev det ca 1.50/2000 i bakvarv och det ser ut som ren jogging. - Verkligen en pampig bjässe, sa Marcus.

1/2: Nu inleder vi snabbjobben med tvååringarna. Den här store och välvuxne pojken är stark som en björn och har skärpt till sig mentalt efter nyår. Han är med i förstagruppen och har inte stått över mycket på vägen, bara hindrad av ett kortare sjukdomsstopp som alla de andra i höstas.

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Exteriörsiffrorna är 544444. Ring för info - det finns två 1/20-delar till salu.

STALL MARLIN - KB

9/7: Igår flyttade Dubhen upp till gården och Linnea. Lugn acklimation denna vecka och sedan blir det full träning nästa.

3/7: Han jobbar på fint men på måndag ska han få flytta upp på gården eftersom vi inte riktigt för ordning på hans mage. - Vissa hästar, ca 5 procent av dem, tycker inte om att bo nere på Halmstadtravet och de anser att det är som att bo på Manhattan kan man säga. De vill istället bo på landet så det är vad vi ska testa med Dubhen. De som har dessa problem med magkatarrer pga storstadsstress brukar behöva 1-2 månader på sig innan de är riktigt bra på gården, sa Marcus.

24/6: Dubhen kvalade på okej sätt idag men agerade lite trögt och vi kommer att ta bort huvan och börja öva lite mer race med honom nu. Travade gjorde han fint och pulsen låg bra så inget negativt så. - Men jag tänker inte starta honom nu i juli ändå eftersom man då måste ner i 1.15-tider direkt och det är han inte riktigt mogen för ännu, sa Marcus efter kvalet.

14/6: Han gick 19,5/2100 med Alicia i vagnen idag och gjorde det på bra sätt. Nu jobbar han lite standard till veckan och så blir det kval direkt efter midsommar!

7/6: Dubhen har tränat på fint med skygglapparna på i veckan och nästa vecka är det läge att gasa på lite på rundbanan igen. Han ser riktigt fin ut för dagen och verkar pigg och fräsch.

27/5: Han går reguljära jobb igen och nästa vecka skärper vi träningen ett snäpp till.

17/5: På måndag går vi igång med lite bättre träning igen, magen ser ut att ha gått till sig.

10/5: Dessvärre har den store blivit dålig i magen och han har fått medicin från och med idag. Nästa vecka tränas han lugnt och vår förhoppning är att han ska vara redo för regelrätt träning igen veckan efter det. I övrigt ser vi inga fel på hästen och vi tror att detta är övergående.

3/5: Han har gått två pass i sanden och varit okej. Nästa vecka ska vi testa lite mer på banan igen.

27/4: Det har varit en standardvecka för den store, efter den tuffa trimningen veckorna innan. Nu laborerar vi lite med balansen innan vi gasar nytt snabbjobb i sulky inom kort.

19/4: Dubhen har Marcus nu börjat trimma in med tävlingshuvudlag i jobben. - Han fungerade kanonbra med bl a blinkers här i veckan och jag blir bara mer och mer impad av den här, sa Marcus.

12/4: Han gick 18,5/2100 i sulky igår och låg rätt skapligt i puls efteråt. Han behöver dock mer tid innan Marcus vill kvala honom. - Den här typen av häst ska vara riktigt väl förberedd innan vi börjar, sa han.

5/4: Dubhen har tränat på fint under veckan och nästa torsdag planerar Marcus att gasa lite extra med honom på banan igen. - Han börjar kännas som en riktigt fin häst, men pga storleken gäller det att han är riktigt väl förberedd innan vi börjar tävla, sa Marcus.

24/3: Han gick i spets i uppvisningsloppet med skötaren i vagnen. Det gick ca 1.18 sista 500 och vagnarna vi körde med är ju flera sekunder långsammare än en sulky. Inom ett par veckor blir det kortvagn, sa Marcus.

15/3: Det ser kanon ut allting, nästa vecka körs han i sulky för första gången. Kom och titta, vet ni!

8/3: Han gick ytterligare ett trippelheat över 1600 den här veckan och han gör det fint. Det snabbaste gick ca 1.24-1.25/1600 i speedmaster och det gjorde riktigt enkelt. Det blir ytterligare ett sådant om 10 dagar och är allt sedan som det ska vankas banjobb om ca 3 veckor. - Den här är fin, kluckade Marcus efteråt.

1/3: Fortsatt fin den här veckan och nu, efter lite vila för herpesvaccinering i 4-5 dagar, så siktar tränarn på att vässa lite ytterligare i sprint-intervaller i slutet av nästa vecka.

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Allt har sett bra ut i sanden och nu blir det debut i Karlshamn över 1680a på onsdag.

3/7: Han har sett bra ut efter kvalet och går sina vanliga jobb i sanden nu i väntan på vad tränarn ska hitta på i startsynpunkt.

24/6: Det blev ett fint kval och 18,5 var ingen direkt match för honom. Men han är inte riktigt färdigtränad ännu, det märks. Så vi kommer nog inte att starta under juli när det går som allra fortast utan ge honom en månad till att träna upp sin syratröskel lite till. Fart och kunnande finns så att det räcker och blir över, sa tränarn efter kvalet.

14/6: Han tränade 19,5/2100 på väldigt lätta fötter idag med tränarn i vagnen och nu blir det kval direkt efter midsommar! - Den här känns riktigt intressant! Men det är mycket passgång i honom och det blir nog till att köra autostart, sa Marcus.

7/6: Blodprovet visade att han inte har någon infektion men däremot lite problem med muskelvärden och proteinvärdet som tyder på uttorkning. Så under veckan har han börjat få rejäl extrados av magnesium samt dropp ett par dagar så nästa vecka tänker vi att det ska vara bra igen. - Vi kommer att ändra lite på hans träningsupplägg när vi fick detta svart på vitt, men ingen ko på isen. Han ska snart vara ute i kval, säger Marcus.

31/5: Forrest gick 19,5/2100 på lite seg bana idag och kändes väldigt smidig och alert. Men han blev lite seg sista biten och pulsen skvallrade om att han nog inte hade sin bästa dag. Vi tar blodprov på måndag så att vi får koll, återkommer asap om hur vi lägger upp framtiden.

23/5: Han gick 18,5/1600 på riktigt fint vis härom dagen och kommer att få ytterligare ett banjobb om 12-14 dagar för att sedan troligen vara redo för kval.

17/5: Allt väl under veckan och nu planerar Marcus in ett sulkyjobb nästa vecka.

10/5: Grabben har varit kanonfin den här veckan och nu har vi planerat upp schemat för honom och några till treåringar, där vi siktar på ett sulkyjobb under elitloppsveckan.

3/5: Forrest dundrar på och var kanonfin i ett ganska tufft sandjobb idag. Det manglas ett tag till men nu går han och de övriga okvalade treåringarna över i startprogrammet med sand/speedbacke respektive sand/trippelheat varannan vecka så att de ska bli redo för kval och start innan midsommar.

24/4: Marcus körde honom själv i ett lite rappare intervalljobb på rakbanan igår och det var mungiporna upp, minst sagt! - Den här känns urläcker och den som väntar på nåt gott och så vidare, sa han...

17/4: Riktigt bra är hans formkurva för dagen. Det är en spänstig och riktigt läcker häst men enligt stallet återstår det minst en månads konditionsträning innan han är redo för kval efter sitt uppehåll.

5/4: Nu har han tränat på i sanden under veckan och det är skönt att se honom tillbaka i selen på riktigt igen! En underbar häst som fortsätter uppåt i intensitet nästa vecka, därefter ska han vara igång på max igen. - Nu har han fått lite tid på sig, det gick ju annars väldigt fort för honom att nästan bli kvalklar i vintras innan han blev lite sjuk. It was surely ment to be, sa Marcus.

29/3: Idag gick han lite på rakbanan och allt såg bra ut. Nästa vecka ökar vi dosen.

23/3: Det såg bra ut när han gick igång med riktig träning igen.

19/3: Han har joggats igång och allt ser ut som det ska igen. Det blir lätta intervaller innan helgen.

15/3: Nu är han haltfri och vrickningen har gått över. Denna vecka har han bara skrittats men på måndag får han börja löpträna igen. Vem, vet - han kanske bara behövde lite vila efter en tuff forcering under vintern? Marcus ser spänt fram emot de närmaste veckorna på denna talang.

1/3: Han var kanonfin i måndagsjobbet men vrickade sig lite i värmningen igår och fick stå över. Förhoppningsvis helt fit for fight igen i slutet av nästa vecka, han ska ju ändå vila en 4-5 dagar för herpesvaccineringen nu.

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 454443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Allt väl den här veckan och nästa vecka kommer vi att köra lite på banan igen för att se var han står.

3/7: Han är igång igen och ska få trampa på nån vecka till innan vi ser när vi tar nästa steg.

24/6: Det blir inte start under Sm-veckan eftersom det visade sig att Jamie behövde ombehandlas i sina framknän i fredags. Vi får en lugn vecka till och sedan hoppas vi verkligen att det släpper för hans växtvärk i knäna.

14/6: Han blev lite sleten av senaste starten och behandlades i sina framknän och kotor igår. Vi laddar för ny start asap, det blir i Halmstad under Sm-veckan om han kommer med i loppet.

12/6: Banunderlaget passande honom väldigt illa i Malmö igår, det var som en Tempur-madrass sa Marcus. - Och Jamie går med tunga järnskor och sulor så han fastnade i banan i varje steg och fick slita som ett djur för att ens ta sig runt. Synd att man ska behöva vara med på såna underlag i en modern travsport; igår var man tvungen att köra barfota för att ha en chans och det ska man inte behöva om man inte vill tycker jag, sa Lindgren surt efter loppet.

5/6: Jamie har tränat på fint och startar igen på Jägersro på tisdag, står ensam på start.

31/5: Han har varit smidig och fin i två pass efter debuten men igår hostade han rejält efter jobbet. Idag kollades halsen men det var ingenting så vi kör på som vanligt på måndag. Om allt är som det ska då blir det att anmäla igen.

24/5: Vilken debut! Tvåa på fina 16,1 från spets med ett par tryckare på vägen var riktigt trevligt att se. Han var ju inget vässad alls och roligast av allt var att se hans fina psyke under hela debutdagen inkl resan. Ny start om 2-3 veckor om allt står rätt till efter loppet.

17/5: Jamie har tränat på kanonbra efter förra banjobbet och är nu anmäld till Kalmar nästa torsdag i debut. Den här blir spännande att se. - Jag vill se den häst som kan slå honom i debuten, kaxade sig skötaren Linnea efter sista jobbet.

9/5: Han gick ca 19,5/2100 på lite kladdig bana ytter om häst idag och gjorde det riktigt bra. Så fin som Marcus tyckte att hästen var nu så lär det bli debut i lämpligt lopp inom kort.

3/5: Allt är kanon och antingen blir det nytt banjobb i nästa vecka eller anmäla till debut...

27/4: Jamie tog banjobbet jättebra och kommer snart att gå ytterligare sulkytest för att bli startklar. Den här känns spännande!

19/4: Tidigt i morse körde Marcus ca 21,5/2100 med 1.13 sista 300 i sulky, Hästen var inte det minsta trött och fungerade fint efter vinterträningen. Nu siktar vi på nytt banjobb om ca 2 veckor och sedan får vi se om han inte börjar bli startklar så smått!

12/4: Jamie går stadigt framåt och nu har Marcus planerat ett sulkyjobb för Jamie innan påsk.

5/4: Han gick sitt första trippelheat över 1600 på banan igår och Linnea som körde var jättenöjd. Nästa torsdag är det dags igen, troligen med Marcus eller Patrik vid rodret. Därefter, om allt går som det ska, är det menat att han ska i sulky 10-12 dagar senare.

29/3: Allt väl med Jamie och banjobben rycker allt närmare. - Det kan bli redan nästa torsdag, sa tränarn.

22/3: Han är igång igen i DW-backen och ska trimmas där några jobb till innan det blir banarbete! Det ser riktigt bra ut nu.

15/3: Det har varit lugn träning denna vecka men nästa sätter vi fart igen. Förhoppningsvis är han inte så långt ifrån första banjobbet för säsongen.

8/3: Jamie har väntat på tid hos Spångfors i flera månader, för att kontrollera SI-leden uppe i korset. Det var inga fel alls där men veterinär Pär valde ändå att behandla hästens knän efter den tuffa vinterträningen. Det blir en lugn vecka men sedan gasar vi på igen och så fin som hästen ser ut nu börjar vi snegla mot banjobb i månadsskiftet mars/april.

1/3: Han ser bara starkare och starkare ut i sandbacken uppe hos Widegren och detta ser bra ut.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 454444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 15 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

12/7: Claire har jobbat på som hon ska och närmar sig start. Det är inte lönt att debutera under juli bara, det går så fasligt for då.

5/7: Hon har fått träna på lite lugnt efter kvalet och i början av nästa vecka får hon gå på tuffare jobb igen, det är bäst att vara lite lugn med den här damen så att vi inte får några bakslag på den fina utvecklingen.

26/6: Claire slog sig lite på ett framknä i första kurvan i kvalet och galopperade men gick sedan riktigt fint och blev ändå godkänd. Hon gick under 1.18 i 1600 m efter galoppen och Marcus tyckte att hon kändes startklar. Så räkna med att hon kommer ut under juli om inget konstigt händer. - Jag tyckte att hon som varit lite ömtålig men samtidigt väldigt lättsam i psyket kunde få åka till landets mest skonsamma tävlingsbana Jägersro och kvala; hon kommer inte att bli knackig av detta, sa tränarn.

14/6: Hon har tagit träningen fint och kommer nu att kvala direkt efter midsommar (J 25/6)!

7/6: Idag gick hon 19,5/2100 utvändigt om häst på lite sugande bana och det gjorde hon på bästa sätt. Nu är hon redo för kval om inget händer och då blir det i midsommar som vi planerat sedan länge. - En härlig märr, helt klart! Men hon kommer inte att vara redo för några riktiga stordåd förrän längre fram under året. Men att debutera under juli är ändå inget att eftersträva eftersom det går så galet fort i loppen just nu, sa Marcus.

31/5: Hon har varit fin i veckan och nästa fredag har Marcus planerat sulkydebut för Claire, peppar, peppar!

24/5: Tidigare under veckan gick hon ytterligare ett trippelheat 1600 på banan, det det snabbaste gick efter 23,5 och hon var helt enkelt jättefin. Blir det inga bakslag så testar hon sulky inom två veckor. Kul!!

17/5: Claire fortsätter marschen uppåt och det är snart dags för snabbkörning på banan, ev redan innan Elitloppet men vi får se lite.

10/5: Hon är redan inne i startprogrammet och har skött sig kanonbra hela veckan, så sent som idag gick hon ett trippelheat över 1600 på banan med lärling och skötte sig och såg jättefin ut. Det kan vara dags för sulky redan innan elitloppet men hur som helst inom kort.

3/5: Claire går framåt hela tiden och vi gillar verkligen den här. Även Claire ska nu över på startprogrammet.

27/4: Hon har tränat på fint på rakbanan här i veckan och det går enligt plan. - Hon är så fin den här märren, säger tränarn.

17/4: Claire trummar på och ser bara bättre och bättre ut. Men enligt stallet ska vi ha lite mer is i magen för att det ska bli som allra bäst detta.

4/4: Hon har varit så fin även denna veckan att vi verkligen börjar längta oss fram några månader tills hon är redo. En märr med speciell lyster, helt klart.

29/3: Det går riktigt bra för henne för dagen och det glädjer oss oerhört. Det här är en häst med riktigt tryck i baksteget och med ett hjärta av guld. Hon ska trimmas en eller två månader till i sanden innan vi tar över henne på heatträning på banan. - Men jag kan lova dig att detta är en av de mest prisvärda och intressanta hästarna vi har jobbat med, jag har feeling som bara den för den här individen, sa Marcus.

24/3: Hon blev fast med rubbet sparat i uppvisningsloppet igår. - Shit, vilken häst det blev med tävlingsgrejer på sig, sa Urban som körde.

22/3: Claire ser verkligen spänstig ut nu i sandträningen. Hon blir intressant när det är färdigtränat på gymmet, för det finns rätt driv och inställning i henne.

15/3: Hon har gått två rejäla pass den här veckan och det har sett riktigt spänstigt ut. Den som har tid att vänta på något gott ska titta på Claire. - Hon har det som krävs för att bli en tuff och bra tävlingshäst så fort hon har hunnit ikapp i träningen, sa Marcus.

8/3: Idag gick hon sitt första riktiga träningsjobb efter frysbränningen och Marcus som körde var lyrisk. - Idag var det rena toner, härlig musik i henne! Den här märren kan vara en riktig plusvariant när hon är redo; hennes tryck i baksteget samt inställning till det hela är femstjärnig. Men hon är ju lite efter de andra ännu, pga vilan som unghäst när hon opererades, och vi tror inte på debut förrän till sommaren.

1/3: Meningen var att hon skulle börja intervalla igen idag men vi får avvakta några dagar till pga en olycklig smäll hon fick i huvudet. - Det var andra gången i livet som hon fått ett jack i pannan. Men hon är tuff den här och det är inget att oroa sig för, sa Marcus.

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 545444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Han är igång och jobbar igen och det ser bra ut. Men Marcus har bestämt att vi kommer att sluta stressa med honom nu, Kriteriet är ändå kört. Så den otroligt fine hästen får jobba på lite i sin egen takt igen och så kvalar vi i augusti.

3/7: Vi tar det lite piano med honom ännu och det är lugn motion som har gällt sedan förra uppdateringen. Knäna ser bra ut men han fick en liten smäll på ett framben som också måste lägga sig. Han känns dock fin igen och kommer med största sannolikhet att börja intervalljobba igen på måndag.

24/6: Han blev lite knackig efter de flera banjobben på sistone och fick därför gå till Hanna och behandlas i sina knän i torsdag istället för att kvala idag. Vi ger honom den tid han behöver, så vi avvaktar några dagar och kollar att allt verkar bra igen innan vi gasar på mot kval några veckor senare.

14/6: Idag gick han 1.19/2100 med ruggigt snabba sista 300. - Han är inte riktigt rumsren ännu men herregud vilken maskin det är, sa Marcus sedan han efter många om och men fått hästen på rätt köl inför spurten. Han avslutade i 1.12-tempo i 500 meter men det var ren jogging. Nu siktar vi på kval direkt efter midsommar.

7/6: Han gick 1.20/1600 på fint vis idag och kommer att få lite extra banträning även nästa vecka. - Då åker blinkers och tävlingsutrustningen på för nu är han redo, sa Marcus. Kval är planerat till midsommar.

31/5: Det blir sulkyjobb nästa fredag om allt går enligt plan. Fotografen är också frambeställd på allmän begäran, dags att uppdatera hans profil här på sidan.

25/5: Han har löpt på fint och nu är det sulky så fort det passar.

17/5: Bara fint och Marcus planerar ett sulkyjobb inom kort.

10/5: Muscle har tränat på i fin stil i veckan och det bästa jobbet gjorde han i speedbacken igår där han glänste rejält. Idag vaccinerades han mot herpes så nästa vecka blir lugn men han närmar sig helt klart det första sulkyjobbet.

3/5: Han gick ytterligare ett trippelheat idag men nu gick det snabbaste heatet efter 24,5/1600 med en 1.12-speed som snabbast. Vi var mycket nöjda och det trimmas på med sikte på ett rejält kval innan midsommar. - Två eller tre starter innan Kriteriekvalet ska vi väl hinna med?, funderade tränarn efter dagens jobb.

24/4: Idag gick han sitt första upprappande trippelheat över 1600 på banan, där det snabbast gick efter ca 1.26 i långvagn. Då drog vi iväg med 1.15-fart sista 200 och hästen var jättefin. Hoppas att inget tillstöter för då blir det en rolig sommar och höst med den här.

17/4: Nu har vi börjat lätta upp en del på träningen och han går omväxlande i sanden och i lättare, rappare träning. På rakbanan ser han sjukt fin ut nu. Han ligger fortfarande efter pga sin operation och det är inte dags för sulkyjobb än på ett tag. - Vi får avvakta åtminstone en månad till innan vi tänker på nåt sånt med den här flygmaskinen, vi får inte köra fort för tidigt med hans stora talang och stora kropp, sa Marcus.

5/4: Jo, men allt har sett bra ut och i dagens sandintervaller skötte han sig snyggt i alla fem varven. Han kämpar på i sanden ett par veckor till innan vi börjar lätta på trycket en aning. - Han är ju lite efter pga strulet med frambenet innan operationen, men det är ju en så pass otroligt fin häst att vi tycker det vara värd all väntan, sa tränarn efter dagens pass.

29/3: Muscle gick upp på fem intervaller den här veckan och ser bara pigg och glad ut, både på banan och i stallet.

22/3: Han har sänkt sina pulsar för varje jobb i sanden nu och nästa vecka är han nog redo att öka till fem varv. Det ser onekligen bra ut.

15/3: Nu är han garanterat 100 frisk igen och i veckans bägge intervallpass har han dundrat runt med svansen på ryggen. - Läcker häst!, sa skötaren Urban efter dagens pass i backen.

8/3: Vi har återupptagit träningen men han står fortfarande på slemlösande och har bara joggats. Slutet av nästa vecka är planen på intervaller i sanden igen, han verkar piggare och äter fint.

1/3: Han hade lite onödigt hög puls i två sandjobb för ett par veckor sedan så vi tog lite prover och det visade sig att han hade en liten infektion i kroppen. Nu har den gått över och vi tänker återuppta träningen på måndag.

WISDOM TEACHER (2015)

valack e INFINITIF - ROMANTIC LOVE
länk till travsport.se

Flygmaskin! Kastrerad i oktober - mycket spännande säsong framför sig. Exteriörsiffrorna är 455443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Fötterna hade lagt sig och det enda vi hittade var lite småkrämpor här och där. Nu skor vi om honom och siktar på att trimma till perfekt balans under de närmaste veckorna. Nästa start ej fastställd men helst två stycken innan derbykvalet. - Det är dock inte säkert att vi hinner med fler än en. Pga det som hänt har jag nu större fokus på GP von Hamburg än Derbyt i nuläget, sa Marcus.

9/7: Marcus var lyrisk efter värmningen och han trodde på en låg 1.11-tid trots spåret. Men sedan blev det kattskit, hästen fungerade inte alls barfota runt om och det visade sig efteråt att han var öm i vänster framfot. Vi får kolla upp anledningen hos veterinären på torsdag men av någon anledning är det mest troliga att hans strålar inte vill gå utan sulor fram. Vi återkommer...

3/7: Han verkar bra i jobben och startar igen i Kalmar på tisdag, dock från spår åtta. Troligen testas han då med helstängt och barfota runt om, från bricka åtta ska det inte vara några problem från start.

28/6: Marcus kollade över hans ben och kropp igår och det ser ut som att hästen har tagit förra loppet på helt rätt sätt. Nu väntar ytterligare 2-3 starter som förberedelse för derbykvalet i slutet av augusti men exakt matchning är inte spikad.

24/6: Wisdom kändes klart rappare och bättre idag, banan var också perfekt, och trots dåligt läge fullföljde han fint på 11,6 och kusken var väldigt nöjd. Vi siktar på några fler vettiga lopp innan det är dags för viktigare uppgifter. - Detta var verkligen skönt att känna och se, sa tränarn.

14/6: Han tog loppet överraskande bra och Marcus planerar in ny start veckan efter midsommar. Det blir lite ändringar i balansen och så hoppas vi vid gud att det får bli bättre bana åt honom. - Han stampar i baktårna i banan så han gillar verkligen inte om det blir sugande bana, sa Marcus.

12/6: - Jo, men det verkar ju bra: ett lopp med bara fem hästar och snåla 30 000 kr i förstapris lär ju bli billigt. Jag anmäler Wisdom Teacher och ger honom ett lopp i kroppen, tänkte coachen. Men nu var det ju inte så eftersom de vann på 10,4 på en för dagen ganska tungsprungen bana. Jösses! - Vi var annars riktigt nöjda med hästen som givetvis blev trött i sista kurvan och då kunde inte Christoffer hålla honom i trav med mjölksyra över allt. Pulsen var dock inte speciellt hög och jag tror inte att detta var något negativt för hästen, han lär gå framåt mycket med denna genomköraren, sa Marcus.

5/6: Nu har Marcus anmält Wisdom för comeback, det blir i ett 1640a för fyraåringar på tisdag i Malmö. Det är ett par tuffa konkurrenter emot och eftersom vi inte har kört något banjobb med hästen så blir detta en ren förberedelse inför framtiden. - Förvänta er inga stordåd i comebacken. Men hästen känns redo och min bedömning är att detta är bästa sättet att börja höja formen inför de större loppen i höst; han fungerar inte riktigt bra med att köra tuffa banjobb, sa Marcus.

31/5: Wisdom har hostat en del i veckan och därför bara gått motion. Vi kollade honom i halsen idag och allt var utan anmärkning så nästa vecka gasar vi i backen igen. Det ska kunna bli årsdebut i midsommar precis enligt plan.

25/5: Han gick ett rejält jobb på rakbanan i måndags och testade sedan bilen och skötte sig som en gammal snabbloppare - äntligen! Efteråt var han på planerat besök hos veterinären och det enda som vi egentligen hade som riktig anmärkning var ett nyaktivt överben på höger fram. Detta behandlades idag med kortison så nu får han skrittas en vecka och sedan kör vi på igen. - Han är i princip startklar nu och jag börjar snegla i propparna, sa Marcus.

17/5: Två riktigt bra jobb denna vecka och ett av dem var ett trippelheat på rundbanan. - På måndag blir det lite mer heat på banan, sa Marcus, som låter väldigt nöjd med hästen för dagen.

10/5: Fortsatt kanonbra den här veckan och nästa fortsätter han att dunka på innan vi sedan under elitloppsveckan antagligen smyger ned honom på banan igen och gasar lite bakom bilen.

3/5: Det har varit femstjärnig träning i sanden två gånger även denna vecka och nu är det dags att börja rappa upp det hela en aning med ett mer speedanpassat pass per vecka.

27/4: Wisdom har manglat på starkt i sanden två gånger den här veckan och vi har inget negativt att snacka om. Planen om comeback vid midsommar står fast.

19/4: Han har trummat på i sanden ett par gånger i veckan nu och känns jättebra. Styrkan är dock inte helt 100 ännu och det återstår fler veckor innan han ska börja lättas upp mot årsdebut.

5/4: Efter omskoning och lite lugnt i 5-6 dagar kändes hästen riktigt stark och fin i ett lugnt backjobb på DW-rakan idag. Han ska mangla på tre dagar i veckan ett tag till, det är en styrkeperiod som han kommer att vinna på i höst...

29/3: Wisdom skötte sig jättebra bakom bilen med korrekta tävlingsgrejer på sig och det var mycket glädjande. Han gick sedan ca 1.22/2100 på bra sätt efteråt och vi kommer framåt. Hästen är dock fortfarande inne i en tung träningsperiod i DW-sanden och kommer att mangla på där i sex till åtta veckor till. - Nu kommer vi inte att köra några fler banjobb i samband med bilprovstarterna på minst en månad, utan bara gasa lite provstarter som miljöträning, i övrigt blir det fullt tryck i sanden ett tag till. Han fick ju lång vila kring sin kastration i höstas och behöver mer styrketräning innan han är redo för stordåd, sa Marcus.

22/3: Han har tränat på och det är som det ska. Nästa vecka blir det nytt banjobb bakom bilen innan tävlingarna.

12/3: Igår fick han lämna gården för att börja "miljö-träna" i tävlingssammanhang igen. Det blev ca 1.23/2100 på bra vis och ett par testvändor bakom startbilen. Marcus tänker fortsätta med detta så ofta det behövs här under våren innan vi drar igång säsongen. - Det är svårt att säga om vi behöver tre testomgångar eller många fler innan jag kommer att vara nöjd med hästens omskolning från hingst till valack men det ser vi snart, sa Marcus, som sken som en sol efter att ha känt på hästen på banan för första gången sedan i oktober.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 545444. Vi har fyra andelar till salu för hästägares räkning - vill du vara med i en riktig kanon i vardande: ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

12/7: Setauket tog loppet bra och anmäls nu till Axevalla nästa helg.

5/7: Han gick bra igår men Goops var lite för bra, samtidigt som han missgynnades av 20-tempot mitt i loppet. Men värmningen var av bästa märke och vi letar ny start inom kort förhoppningsvis, vi får först avvakta till på måndag och känna hur han tog loppet på den krävande banan innan det kan bli någon ny anmälan.

28/6: Setauket tränade starkt igår och drog sedan 11/2140a i sitt lopp i Halmstad på torsdag. Det blir första gången som han inte får vara med i den främre träffen, så får vi se vad det innebär. - Jag tycker att han verkar väldigt rapp när han går på rulle och jag förväntar mig en mycket mindre trög häst när han får gå bakifrån, sa Marcus.

14/6: Han gick starkt som knappt slagen tvåa från dödens igår och hade han sett vinnaren (som kom fort långt ute i banan) lite tidigare så tror vi nog att det hade blivit vinst. - Han var som en bil fast lite trög att köra, sa Gustav. Tränaren var riktigt nöjd och eventuellt blir det en start innan Sm-veckan, detta eftersom han tog loppet så mycket bättre än tidigare.

7/6: Setauket tränade bra i morse och anmäldes till Åby på torsdag. Det är i ett ungdomslopp så Marcus lånar ut honom för första gånget, det blir Gustav som kör från bricka sju bakom bilen.

31/5: Han tog loppet väldigt bra och ska anmälas igen inom kort.

25/5: Smack, sa det! Spets på tre steg från bricka sju och sedan vann han enkelt trots flera tryckare på vägen. - De 14,5/2140 han gick nu var egentligen mycket bättre för det var usel bana med en massa onödigt material i början av dagen. Hade Setauket startat vid lopp 8 hade han joggat runt på en 1.12-tid kan jag lova er, då var det elitloppsbana. Det här blir en kanon om han håller, benen är ju lite sköra. Men vi gör allt vi kan och så får vi som alltid be om lite extra hjälp ovanifrån, skrattade Marcus efter segern.

17/5: Jo men nu verkar allt bra igen och vi har anmält till Kalmar nästa torsdag över 2140a. - Denna gång blir det med tåvikter så att han får till aktionen bättre, sa Marcus. Hästen verkar kraftigt uppåt i form efter årsdebuten, by the way.

10/5: Han tog loppet jättebra och kändes mycket spänstigare i tisdagsjobbet. Dessvärre vrickade han sig lindrigt i hagen efteråt och blev behandlad av veterinär i torsdags, med 14 dagars startkarens på kuppen. En riktig vrickning brukar ta tre veckor att gå över men varken veterinär Hanna eller tränare Marcus tror att detta är en sådan grej och vi räknar i dagsläget med att ha honom i full träning igen om en vecka. - Det finns gott om lopp vid månadsskiftet så allt är lugnt, sa tränarn, som påpekar att hästen ska ha 2-3 lopp innan sprintermästarveckan.

3/5: Dessvärre fick han problem med en hov i sista jobbet och vi tvingades sko om till starten. Det blev inte lyckat och hästen blev för tung och stampig och kunde inte öppna som vanligt. Nu fick han nöja sig med en andraplats på fina 14,1 med krafter kvar men utan chans att utmana på speed. - Problemet ska dock vara övergående och jag räknar med att vi har honom i klart bättre skick i nästa start, sa Marcus, som i grund och botten var riktigt nöjd med hästen generellt i årsdebuten.

27/4: Han har fortsatt att träna på fint och är nu anmäld till årsdebut. Det är ett 1640a från spår 3 på Åby nästa torsdag som gäller och vi tror att det kommer att vara en stark årsdebut direkt med tanke på hur han är förberedd. - Hästen har utvecklats markant under vintern och är redo att gå fort redan nu. Så hoppas bara inte han blir sjuk eller nåt, för då får vi en rolig maj med honom, sa Marcus.

19/4: Marcus körde honom i morse och var riktigt nöjd med vår bjässe på rakbanan. - Han är redo att börja.

12/4: Han visade 17,5/2100 igår och var riktigt skaplig på det. Det borde inte dröja speciellt länge innan Marcus anmäler ut honom till årsdebut!

5/4: Setauket blir allt spänstigare och nu har Marcus planerat in ett sulkyjobb i slutet av nästa vecka.

29/3: Tio dagar efter det förra banheatet gick han igår 3 x 1600 igen men nu med 24,5 i sista heatet, med en rapp avslutning i 1.15-fart. Han hade gått framåt rejält sedan förra testet och nu siktar Marcus på sulkyjobb om ca tre veckor, som en sista finslipning och övergång ifrån gymträningen till tävlingsmode.

22/3: Han har börjat fasas ut mot start och igår gick han på banan för första gången i år. Det blev 3 x 1600 där den avslutande intervallen i rätvarv gick efter ca 1.26 med underkant 1.20 sista 500 i långvagn. Han kommer att köras så igen om ca 10 dagar. - Han känns betydligt bättre och starkare än förra året, sa Marcus. Årsdebut planeras till slutet av april-ish.

15/3: Full styrka i brantaste backen två pass denna vecka och allt är lugnt. Nästa vecka kommer Marcus att börja köra ett rappare pass i veckan som utfasningsperiod inför startträningen som kommer om några veckor.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Kastrationen i onsdags gick bra och nu väntar vi en vecka innan vi tränar igen.

5/7: Årets mest solklara omstart och vi var borta 50 meter innan bilen släppte fältet. Men nu blir det kastration och nån veckas sommarvila hur som helst.

2/7: Tresexton kändes som att han är mogen att sänka till en 1.10-tid i dagens finslipning, sa Marcus...

28/6: Han drog 9/1609a i sitt kval på torsdag och givetvis blir det svårt i det sällskapet men hästen känns redo för en mycket ordentlig rekordsäkning och gillar att tävla på hemmaplan...

19/6: Galoppen kom helt plötsligt 250 kvar och det var segern som rök. - Jag tror att vi hade vunnit odrivet med 20-30 meter som det kändes, sa JR. Vi har inte hittat några fel på hästen och nu blir det faktiskt SprinterMästaren för orutinerade Tresexton. - Han går lätt en 1.11-tid och gillar ju att tävla hemma så varför inte?, sa Marcus.

10/6: Trots en mycket dålig start och det faktum att man låg sist 750 kvar så kom Tresexton som skjuten ur en kanon och avslutade i 1.10-tempo ute i femtespår sista 400. Segern blev knapp men säker på bra tid och nu startar han igen här hemma nästa måndag.

4/6: Allt bra i sanden idag och nu startar han igen på lördag hemma i Halmstad.

28/5: Skit, efter en bra start så blev det galopp i första sväng. Han är lite känslig och tålde helt enkelt inte att kusken la på innerstången i kurvan. Vi tar nya tag här hemma nästa tävlingsdag.

24/5: Anmäld på nytt hemma i Halmstad på måndag och allt verkar bra.

14/5: Ruggigt vad han gick som tvåa! Det var under 1.10 sista 400 i vida spår och nu är han riktigt på gång! Ny start planeras till 27 maj hemma i ett amatörlopp.

10/5: Tresexton tog loppet väldigt bra och är anmäld igen till Halmstad på måndag, denna gång från 9/1640a i lärlingsloppet. Om det bara inte strular ska det vara vettig chans.

4/5: Han var faktiskt riktigt fin idag men Marcus körde med lite för små marginaler när det blev karambolage ut ur första sväng och Tresexton blev utknuffad i tredjespår. Nu slog hästen i hjulet invändigt och galoppen gjorde så att man blev diskade. - Det var knappast korrekt och jag valde att ge honom ett lopp odriven ute i fjärde- och femtespår sista varvet för att inte störa någon. Det är nog så att Tresexton är bättre när han slipper resa och trots missad seger så var jag väldigt nöjd med hästen idag. Vi siktar på ny start asap, sa Marcus.

30/4: Han gick helt fel resa igen och var slagen in på upploppet utan egen förskyllan egentligen i söndags. Idag joggade hästen och kändes fin, ny start hemma på breddtravet på lördag.

24/4: Allt verkar som det ska efteråt och han är redan anmäld igen, denna gång över lång distans i Skive på söndag. Vi måste få poäng på honom och detta var det mest lämpliga lopp vi kunde hitta under den närmaste veckan. Jeppe kör.

19/4: Det fortsätter att "trolla" för Tresexton. Både värmning och provstart var kanonbra och kusken trodde på toppchans. Men det gick väldigt sakta redan efter 300 körda och när Christoffer styrde på 750 kvar gick det i 1.11-tempo direkt och vår häst kan det mesta utom att speeda så det blev helt fel. - Jag tror att vi tar nya tag inom kort, såg inte ut att vara några fel på hästen, sa coach Lindgren.

12/4: Han jobbade i morse och var lika fin som innan starten, nu testar vi igen över 1640a på Färjestad på fredag.

8/4: Tresexton gjorde det mycket bra som trea från dödens som ganska knappt slagen på en låg 1.16-tid och var positiv. Ny start inom kort.

2/4: Han drog bricka fem i comeback på söndag i Göteborg, Marcus körde 1.20/1600 med 1.10 sista 300 med honom i måndags och var jättenöjd. Det ska bli jätteintressant nu när vi börjar tävla med honom igen efter ändringarna i träning och hanteringen kring allergiproblematiken som han dragits med tidigare.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

12/7: Nu har han börjat få e-vitamin, kokosolja mm och tränar nu för fullt igen. - En sån här härlig häst att köra är det sällan man stöter på, sa Mange som vikarierar som skötare ett par veckor.

7/7: Imorgon flyttar han tillbaka till banan och ska där träna på lättare underlag framöver.

28/6: Enligt de konsultationer av experter som vi tagit så kan det bara vara tal om en dold korsförlamning vid förra starten. Så idag fick han 10 liter dropp och sedan i nästa vecka ska han få bl a selén och e-vitamin för besvären. Inom tio dagar ska vi kunna köra träning igen och sedan lägger Marcus om hans program en aning för att anpassa honom efter muskelproblem så det ska inte behöva vara ett hinder framöver. - Skönt att vi ändå fått en klart svar på det konstiga problemet, sa Marcus.

24/6: Nu har värdena stabiliserats men fortfarande har han dåliga muskelvärden. Vi ska gå igenom ordentligt med veterinär under veckan och återkommer.

14/6: Blodprovet var riktigt snett och nu gäller det att räkna ut vad tusan som är fel. Det blir hur som helst en vecka med dr Gräs så länge. Vi återkommer asap.

10/6: Marcus tyckte att "Appe" kändes väldigt bra i lördags och i sista sväng såg det ut att bli seger när luckan uppenbarade sig. - Men sedan tappade han moden och stilen helt och jag har ingen förklaring som håller. Han är behandlad i framkotorna idag och blodprov är inlämnat så får vi se längre fram i veckan, sa Marcus med rynkad panna.

4/6: Han var fin i DW-backen idag och startar hemma i Halmstad på lördag.

31/5: Allt väl idag och troligen får han starta här hemma nästa lördag.

25/5: Igår hjälpte vi honom med bakknän hos veterinär eftersom han blev sliten i grustaget på Åby i förra veckan. Han vilar 4-5 dagar och kommer ut igen i lämpligt lopp asap i juni.

17/5: Snabb start till spets men i tufft 1.14-tempo över lång distans sprang sig hästen trött på den lösa banan trots att Eriksson släppte spets välvilligt. - Det var mitt fel som anmälde till en bana som var som ett grustag, det fungerar inte för hästar som Appreciated. Alltid ska det vara nåt som krånglar för den här stackarn. Men så otroligt fin som han ser ut för dagen så kommer det att lossna snart, även i resultatraden, sa Marcus.

10/5: Han fortsätter att träna mycket starkt och på torsdag i Göteborg drog vi 8/2640a med Appe. Med minsta klaff dyker han upp i striden som det känns, snacka om att hästen är värd en seger nu!

4/5: Christoffer chansade invändigt i rygg på storfavoriten, med all rätt, men det blev ödesdigert när Veijos häst var urusel och slagen redan 600 kvar. Med fritt vinner väl vår fux med 30 meter, det samma gäller om han hade haft spår innanför favoriten eftersom det då hade blivit spets hela vägen. Nä, det blir ny start inom kort och så fort det flaxar lite hans väg i race så kommer första segern.

1/4: Det ser kanonbra ut inför loppet på fredag och nu är det väl ändå dags för seger?

27/4: "Appe" verkar bara bra och det ser ut som att vi ska till Kalmar nästa fredag. Dags för vinst snart väl?!

19/4: Han var bra bara ett par dagar efter strykningen och har tränat på som vanligt under veckan. Det kan ha varit en fis på tvären under torsdagsnatten bara helt enkelt. Torsdagsjobbet var mycket bra och Marcus anmäler till start direkt.

12/4: Dessvärre blir det ingen start imorgon eftersom hästen inte hade ätit sitt kraftfoder över natten och morgonen nu när vi skulle lasta för Norrland. - Han ser helt normalt pigg ut i hagen nu på förmiddagen men vi kunde inte chansa att lasta honom efter detta, vi tog det säkra före det osäkra och stannade hemma, sa Marcus.

7/4: Han drog bakspår över 3180 på Umåker på lördag och Marcus säger att det är dags för hästens första seger!

2/4: Sicket lopp han gjorde! Minst 50 meters tapp på galoppen in i första sväng i en trång situation. Sedan klaffade det också ganska dåligt på slutvarvet och ändå avslutade han så starkt hela vägen in i 4/5-spår sista 400. Att han inte har fått vinna lopp ännu är ju en gåta. - Men han blir bara starkare och starkare för varje lopp och är tuff i kroppen; nu börjar ju psyket också hänga på igen och han svarade ju verkligen bra på dragskygglapparna, sa Marcus. Vi ska matcha honom lite flitigt över lång distans nu och första segern ska komma när som!

29/3: Allt verkar bra med hästen som startar igen hemma i Halmstad på måndag. Det är inte omöjligt att vi slänger på ett halvstängt norskt huvudlag åt Gustav som det låter på tränaren.

26/3: Äh, ingen segern nu heller men bra som trea på fin tid ändå. Jansson körde attack lite väl tidigt och mot fel häst. - Jag var nöjd med "Appe", som nog hade kunnat avlägga maiden idag med bättre styrning.

20/3: Det blev Mantorp på måndag där det såg lämpligast ut. Spår 3 och bara en lite tuffare konkurrent emot. Träningen är fortsatt perfekt!

15/3: Han tog loppet mycket bra och har tränat fortsatt starkt. Nytt lopp inom kort, bästa har han den 27:e på Åby men inget bestämt än.

8/3: Shit, vilket lopp han gjorde! Fyra trots tredjespår i ett varv och sedan press i omgångar i spets över 2640. Lennartsson som körde var imponerad och hästen åt som vanligt dagen efter och verkar benhård! - Jag vill avvakta nåt jobb i nästa vecka, för att se hur han tagit loppet, innan vi anmäler igen, sa tränarn.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Halskameran avslöjade ett problem med gomseglet och nu blir det operation på torsdag. Det blir 3,5 månader till nästa start, give or take 1 månad. - Skönt att vi fick klart för oss vad problemet varit, han har sprungit och myglat så fort han känt av detta och därför har det varit så svårt att detektera. Men pga/tv att han är sådan så har ju hästen inte tagit vare sig fysisk eller mental skada, sa Marcus.

5/7: Marcus sa att en häst inte kan kännas bättre, än vad Lorden gjorde i provstart och första 500 igår. Men sedan la han av redan 700 kvar, utan att vara trött, och det allra mesta tyder på att han har fått ett dolt halsfel. - Jag bokar upp halskamera omedelbart, det känns som att han bara lägger av. Det är en smart häst och om gomseglet har börjat fladdra så kan han lägga av innan det slår lock och det skulle förklara allt. Vi kollar så fort som möjligt innan vi börjar spekulera i vilket invärtes fel vi brottas med, sa en nedstämd tränare efter loppet.

2/7: Ett lugnt jobb igår och Marcus var riktigt nöjd. Nu ska vi testa rycktussar inför starten på torsdag, byta lite skor, vagn och huvudlag. - Läget är näst intill perfekt och vi jagar tredje inner och en finalplats, sa tränarn.

28/6: Lorden drog 9/1609a i sitt kval och det var ju nästan helt perfekt, spår ett hade varit ännu bättre men annars så. - Han har ju haft en tveksam uppladdning inför det stora loppet men eftersom hästen har tränat så fantastiskt bra här hemma så vill jag ändå testa när han slipper resa. Tredje invändigt är positionen som han ska ha i ett sånt här lopp och därmed är bricka nio nästan idealiskt. Om han löper upp till sin träning finns chansen att gå till final, helt klart, sa Lindgren.

21/6: Han svimmade ju efter ett varv i onsdags men det var nog mest mentalt när det kom mjölksyra efter den tuffa inledningen. Pulsen var normal och allt kändes normalt både före och efter loppet. Hästen var till veterinären igår men visade inga ömheter, vi behandlade knäna iallafall eftersom vi misstänker att han är lite väl hård av sig denna och ogärna visar om han har ont. - Vi siktar på det stora loppet trots misslyckad uppladdning, nu har han ändå två lopp i kroppen där han först gick 1.15 över distansen och sedan 1.10 ett varv. Han har loppet på hemmaplan så vi har inget att förlora, sa tränarn. Hästen känns ju klart bättre i jobben hemma i Halmstad i år så det lär vara en klar fördel.

14/6: Lorden har tränat på ruggigt fint under veckan men drog dessvärre nitlotten igen i spårtombolan. Vi får se vad som kan ske på onsdag i lopp men tränaren säger i alla fall att hästen i jobben känns 10-20 meter bättre än förra året.

7/6: Han gick i sanden i tisdags på bra vis och gick trippelheat över 1600 på banan i morse. Marcus var nog minst lika nöjd med honom nu som i trippelheaten inför comebacken för ett par veckor sedan. - Jag fattar fortfarande inte hur han kunde vara så seg och loj uppe på Solvalla, för han känns helt jäxxxla magisk nu. Vi siktar på klass II i Stockholm den 19 juni, sa Marcus.

31/5: Lorden tog loppet bra och var fin som snus i morse. Det är dåligt med sprinterlopp under juni men det kan bli start i ett öppet fyraåringslopp i Malmö den 11 juni.

27/5: Nä, det fungerar ju inte alls för Lorden på sån där bana. Det var tredje starten i rad han har gjort på totalt fel underlag. Nu måste det få vända snart. Inga fel på hästen!

23/5: Bricka 7 var ingen höjdare på söndag men hästen tränade formidabelt i backen igår. - Ruggig häst, löd tränarns omdöme efteråt. Men orosmolnet är att han har trampat av sig framskorna ett par gånger nu och blivit lite öm i fötterna. Vi hoppas och tror att han ska vara bra ändå, han visar inget hemma, men värmningen blir viktig. - Fungerar han fullt ut så kommer det att bli åka av på söndag, i vart fall om banan blir bra, sa Marcus.

17/5: Nu gick han sitt andra trippelheat över 1600 för säsongen i morse och var grymt fin. Det var så fint att det är dags för comeback redan på söndag. - Jepp, det mest passande loppet över 1640 under de närmaste veckorna är ett amatörlopp för endast åtta hästar på Elitloppsdagen. Lukas Svedin ska köra, sa Marcus efter eftermiddagens genomgång. Vi ska inte förvänta oss toppform direkt men hästen kommer att vara bra.

10/5: Helt återställd är han väl inte men i morse tränade han rejält i speedbacken med Prosperous och Stoletheshow och gjorde det bra. I slutet av nästa vecka kör vi ytterligare ett rappt trippelheat på banan och sedan bestämmer sig coachen för vilken matchning det blir inför SM-torsdagen.

6/5: Tyvärr var han blockhalt när vi kom i morse. Men hästen hade bara reagerat på päronskorna som byttes ut och så var allt löst... Puh!

3/5: Fortsatt femstjärnig idag, nu i ett trippelheat på banan där det sista heatet gick efter 1.21/1600 i långvagn utan sparring. Marcus såg nästan lite spak ut efter jobbet enligt ögonvittnen...

27/4: Veckan har varit fin och i gårdagens backjobb var han femstjärning. Nu ligger planen på trippelheat 1600 nästa fredag.

19/4: Precis som Marcus hoppades och trodde var hästen så grundstark att det har gått fint med slutfasen i gymmet. Idag bombade han Wisdom Teacher och Stoletheshow sönder och samman i de tunga sandintervallerna på åkern. - Vi lägger upp ett exakt träningsschema nu för årsdebut i månadsskiftet maj/juni. Den här blir intressant i sprinterloppen i år, sa Marcus.

5/4: Han dundrar nu på för fullt i den tunga sanden tre gånger i veckan och gör så ett par veckor till innan han går in i en annan fas av sandträningen. - Vi ska ha ut honom kring månadsskiftet maj/juni och förhoppningsvis är hästen redan så grundstark efter det senaste halvårets tuffa mangling i träning och tävling. Men det är ju lite oroande att han tappade några veckor för mycket på dåliga blodvärden under februari, sa Marcus.

29/3: Nu är han igång och Nattis har haft svansen i ansiktet varje gång vid jobben den här veckan. Han är riktigt pigg och glad och ska nu manglas ordentligt i ett par månader!

22/3: Lorden går lite upp och ned i sina vita blodvärden men vi kommer att ge honom lite immunhöjande varje fredag och börja träna så smått hur som helst på måndag. - Ja, vi får gå på hur hästen mår och han börjar vara lite för glad och fet nu så det är inget att be för. Bara att börja träna igen!, sa Marcus.

15/3: Han vilar ett tag till men nästa vecka blir det nytt blodprov och så fort svaret är positivt börjar vi träna igen. Hästen ser ut att må väldigt bra annars.

5/3: Dessvärre blev han dålig i magen efter första jobbet och det efterföljande blodprovet visade på låga vita och sammantaget är det nu mycket troligt att han har åkt på nåt virus. Så vi får ta det lite vackert och ge honom nån vecka extra vintervila innan vi börjar mangla ordentligt.

1/3: Han gick sina första sandintervaller efter uppehållet idag och var ruggigt laddad. Den här ska nu mangla på gymmet i ett par månader och sedan får vi se vad för program som tränarn väljer upp mot SprinterMästaren...

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433444. Tre 1/20-delar till salu a 5 000 kr/st för kunds räkning.

STALL MARLIN - KB

9/7: Han kändes enligt Marcus väldigt rapp och fin idag men dessvärre bräckte automatchecken ner kort innan start och kusken valde då att köra ut. - Han laddar upp sig så förbenat inför start så när det blir så här skulle det ändå inte ha varit till hans fördel ifall vi kört till smedjan och bråkat med honom för att ändra på den felande utrustningen. Jag är rätt säker på att det var rätt beslut, oturen var framme helt enkelt. Vi bjuder på transporten och så siktar vi på ny start inom kort, sa Marcus. Jägersro har ett vettigt lopp den 23:e vet jag...

3/7: Det blir start i Kalmar på tisdag, åter från bakspår.

28/6: Han var helt normal i sanden igår och nu blir det full träning i nästa vecka och trolig start veckan därefter.

24/6: Det var inga fel på proverna och det troliga är att Coram tömde sina reserver redan i omstarten i onsdags. Nu börjar vi om lite smått redan idag och så blir det full träning i slutet av veckan.

13/6: Nä, han var urusel igår och hade hög puls efter loppet. Vi får svar på blodproven i början av nästa vecka så får vi se vad som felar.

7/6: Han tränade idag och var lika fin som i fredags; något har hänt med hästen!

5/6: Det blir ny start i Vaggeryd på onsdag, givetvis mycket tuffare emot men loppet såg ändå ganska lämpligt ut för att ha 50 000 kr i förstapris.

1/6: YES! Han klarade starten nu med den nya checkremmen och sedan var det lugna gatan. Urban hade en hel del kräm kvar i hästen som vann lätt på 14,1 i Tingsryd. Nu är han riktigt på rätt väg!

29/5: Coram har tränat jättebra här efteråt och testats med framgång med automatcheck. Det blev 6/1609a på Tingsryd på fredag och vi har god feeling...

25/5: Han blev struken efter omstarten igår pga oregerlighet men det var inte hästens fel. - Nä, han fick heller inget startförbud. De avbröt starten precis när jag laddat iväg honom mot bilen och sedan blev han så laddad och bara skulle iväg. Han avskyr att ha checken på när han inte får springa, är som gamla tiders kallblod eller fransoser, så nu blir det automatcheck nästa gång som troligen blir Tingsryd nästa fredag, sa Marcus.

17/5: Tyvärr blev det galopp efter 500 körde, i rygg ledaren. - Spets tog upp så mycket att jag inte hade en chans, att hålla honom i trav. Kändes spännande annars, sa Håkan B som körde. Nu testar vi igen i en bra propp nästa torsdag i Kalmar.

10/5: Så bra som han har tränat denna vecka har han inte gjort förut. Idag testade även Niklasson och ryckte tussarna på hästen och nu på torsdag blir det två snören för Håkan B att använda på slutvarvet. Såg intressant ut!

3/5: Han tog loppet bättre än han gjort tidigare och kommer nu att få starta lite tätare än förut eftersom han slipper gå till veterinären.

30/4: Coram avslutade under 1.13/800 från omöjligt läge som femma på en lös och långsam bana och det var inte så mycket att säga om insatsen egentligen.

24/4: Han tränade riktigt fint igår och anmäldes idag till Axevalla på tisdag där han har tjänat mest i en spårtrappa över 2140a. En lämplig uppgift och han bör passa på Axevallas bana också.

19/4: Ja, det här har nog varit hästens bästa träningsvecka hittills i livet. Ny start inom 2 veckor!

12/4: Han har tagit det här loppet bättre än tidigare lopp och det ska bli mycket intressant att se honom i nästa start.

5/4: Håkan B körde bara på säkerhet från start eftersom hästen inte är lika enkel från spår längre in. Sedan blev man rejält tempotorsk men avslutningen kring 12,5 sista 700 i spåren var inte alls fy skam. - Kom ihåg att han går med fast bomull och öppet huvudlag, det finns ju ett par växlar att dra där när vi anser att hästen stabiliserat sig i loppen. Vi siktar på ny start om ca tre veckor, vilken nog är hans bästa startintervall, sa Marcus.

2/4: Coram var lite sämre i fredagsjobbet men efter några småkorrigeringar var Marcus riktigt nöjd med honom idag. Låt oss hoppas att hästen fungerar som han ska på torsdag, nu kör vi med ny frambalans och barfota bak.

29/3: Han drog spår 3 med Håkan B i ett ganska tunt amatörlopp på onsdag. Låt oss hoppas att han håller stilen till dess...

22/3: Tummen upp, sa Marcus efter dagens jobb i sanden. - Bästa hittills och så här bra har han inte tagit någon start tidigare. Nu letar vi nytt lopp!

20/3: Omskodd idag och nu hoppas vi att han känns fin när vi kör första intervalljobbet igen på fredag.

17/3: Spets och släpp i bra trav, men efter 17,5 första 2000 tröt orken och moralen och hästen slutade femma. - Jag var nöjd trots allt, hästen hade inte startat i riktigt lopp på två månader och behövde det. Han är ju lite skör och tränas rejält men aldrig i snabba farter så det var nog lite dåligt anmält med 2640 av tränaren, sa Marcus.

12/3: Coram gick ett jobb igår morse och tränaren var så pass nöjd att han anmälde till ett passande lopp hemma på söndag, ett amatörlopp över 2640a inom streckspelet.

8/3: Han gick igång idag igen och allt såg bra ut. Vi tränar nästa vecka och bestämmer sedan ny matchning.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

12/7: Fin i veckans jobb och vi kommer att testa honom på Axevalla i nästa vecka med öppet huvudlag bakom hästar.

7/7: Enligt både Marcus och kusken kändes hästen ännu bättre än tidigare men det blev dessvärre galopp i en rörig start. - Vi blev inte påkörda men han utvändigt körde ner väldigt snävt på oss och det var därför det blev galopp, inte hästens fel, sa Christoffer. Vi är snart på det igen.

3/7: Marcus var helnöjd med dagens jobb och nu testar vi helstängt i värmningen på lördag och kommer att ladda för spets.

1/7: Han kom med och drog ett perfekt spår i V75-debuten. Nu blir det ett lugnt jobb på onsdag och vi hoppas att det ger bra besked.

27/6: I spets såg det klart ut men så bröt han ut lite och tappade fokus 300 kvar, sedan blev det märkligt på upploppet. - Vi kollade över hästen idag och det fanns inga fel på honom, det är en speciell kille detta och jag tror att vi ska avstå lärlingslopp framöver. Hoppas att poängen räcker för V75 nästa vecka nu, sa Marcus.

24/6: Simcoe drog spår 1 på torsdag och trots orutinerad kusk kan det gå rätt bra från ett sånt läge. Allt kändes fint i morse och detta är en viktig uppladdning inför V75-debuten nästa vecka.

14/6: Han är behandlad i SI-leden under veckan och matchas nu mot V75 under Sm-veckan. Men troligen blir det ett prepplopp på Åby veckan före.

7/6: Allt verkar väl med honom efter segern men det blir nog några veckors vila nu pga att banan slet hårt på hans bakhovar i måndags och Marcus vill inte starta hästen med bakskor. Ett prepplopp veckan innan Sm-helgens sprinterlopp är mest troligt vad som väntar...

3/6: YES! Andra raka bärgades enkelt och nu kommer Marcus att börja preppa för V75 på riktigt som det låter. Vi hoppas verkligen att den här får vara frisk, då kan det bära iväg...

31/5: Simcoe är anmäld till Halmstad på måndag och genrepade snyggt idag. En spännande häst.

24/5: Han har jobbat bra efter segern och anmäls säkert snart igen.

16/5: YES! Det var fint det där. Per körde 13,1 i spets med vår lille krabat, som vann hur lätt som helst. - Han drog inte en suck i dopingen efteråt och var redan i värmningen så otroligt fin att jag bara meddelade till Per att inte ramla ur, skrattade en lättad tränare efteråt. Den här hästen har alltid lovat mycket och nu hoppas vi verkligen att detta får vara startskottet för en framgångsrik fyraåringssäsong. - Första delmålet är Klass II-debut i Halmstad under SM-veckan, sa coachen.

10/5: Tre jobb nu på uppfostringsbalansen och allt ser bra ut. Det är helt klart ett intressant lopp på onsdag i Stockholm. - Inte för att sticka ut hakan men om hästen fungerar som han ska så går han med lätthet en 1.13-tid på onsdag, sa Marcus.

3/5: Nu har vi börjat köra honom med huva och blinkers, för att få hästen mer "uppfostrad" och fokuserad. Han var bra i två heat på banan tidigare idag och det är möjligt att det blir ny start redan om en vecka.

27/4: Men vad ändå in i glödheta?! Han galopperade bara rätt upp och ner 1300 kvar och kom sedan tillbaka starkt som femma och hade vunnit lätt utan galoppen. - Han såg nästan lite hästrädd ut och det var ingen rolig galopp. Men mest är han opolerad och barnslig ännu, men det är så irriterande att det inte får släppa för honom. Det är ju stor kapacitet i hästen. Vi strävar på, sa tränarn.

19/4: Han fick inga men av loppet utan har tränat på plusbetonat. Nästa fredag är det ny start, denna gång i Kalmar från bakspår med "Stoffe" i vagnen.

11/4: Nä, det var ett gäng oturliga incidenter som gjorde att det blev dubbla galopper utan egen förskyllan i årsdebuten. Både kusken och tränaren var supernöjda med hästen på Åby och vi tar nya tag inom kort.

5/4: Han drog 8/2140a i lärlingsloppet på Åby nästa onsdag och mötte ett par bra motståndare så det krävs nog en 1.14-tid för att vinna direkt. - Om han är så bra direkt vill jag ha osagt men hästen kändes riktigt rapp och alert i dagens finslipande intervalljobb och det ska bli mycket spännande att se honom på banan nu under våren, håller han ihop finns kapacitet som räcker och blir över i den här lille hästen, mös Marcus.

29/3: Han gick 1.20/2100 ensam igår och gjorde det bra. Startklar inom kort även om vi inte förväntar oss stordåd direkt.

22/3: Idag gick han i DW-backen igen och var mycket fin. Det blir ett tempojobb på banan i slutet av nästa vecka för att göra honom redo för race igen.

15/3: Lugn vecka följde förra veckans veterinära pass. Nästa vecka ökar vi på och sedan ska det inte dröja så länge innan vi testar honom en gång till på banan innan förväntad comeback i april.

8/3: Igår var han hos vet Spångfors och fixades i sina framknän och SI-leden. Det blir en veckas lugnt innan vi sedan gör de sista förberedelserna inför comebacken om ca en månad. Det här är en spännande häst!

28/2: Han gick 1.22/2100 i speedmaster (ca 3 sekunder mot en sulky) idag och var stark på det. Men han kan vara smidigare och behöver säkert en månad till på sig innan han är redo för comeback.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 544444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

9/7: Han tränade på fint på banan igår men pulsen var lite för hög för att tränaren skulle vart helt nöjd. Så nu lägger vi om planen lite och tränar på lite till. Jägersro på Åbergskvällen och sedan ett lopp till inför derbykvalet i Oslo den 28:e augusti.

27/6: Ja, han vann ju lätt och är nu uppe i Guld! Idag gick han till veterinären för en rundsmörjning och nu laddar vi mot Testet i Eskilstuna i mitten av juli som upptrappning inför derbyt.

21/6: Det blev åter ett lopp med tillägg, nu i ett amatörlopp i Malmö nästa tisdag. Allt verkar bra så långt och Marcus vill ha ett sånt till innan det blir allvar senare under juli och augusti.

14/6: Han blev tempotorsk i kön i dåliga ryggar, nästan som väntat, men gick bra till slut med låg puls i fin stil. Han tog loppet bra och laddas för ett sprinterlopp hemma om två veckor.

7/6: Nu är han anmäld till comeback från dubbla tillägg inom V86 på onsdag i Vaggeryd. Det är aldrig lätt att vinna bakifrån på den banan men vi får se. - Hästen känns iallafall som att han har tagit några kliv framåt under styrkeperioden, sa tränarn.

31/5: Stoletheshow har tagit sig igenom vintern riktigt bra och gick 15,5/1600 ytter om ledaren på rätt seg bana imorse när Marcus testade honom barfota bak. - Han hade 88 i puls på 10 minuter och är redan nu mycket bättre än jag kunde drömma om när vi började mangla i vintras. Nu är det dags att börja starta honom snart men vi står nog över Bjerke, sa Marcus.

24/5: Han ser bra ut och kommer att gå ett rappare test inom kort.

17/5: Idag gick han tre heat på banan och var närmast sjukligt förbättrad från första gången han gick heat på banan för två veckor sedan. - Han är startklar redan idag men jag tror att vi står över Fyraåringseliten ändå och håller oss till planen med comeback innan midsommar, sa Marcus.

10/5: Den här veckan har varit riktigt bra och han närmar sig tävlingsform allt mer. Nästa vecka blir en mellanvecka innan det sedan är dags att gasa lite mer igen innan elitloppet. Vill sig allt väl blir det comeback innan midsommar.

3/5: Idag gick han två heat på banan och var perfekt helt enkelt. Nu väntar en vecka med tuffa intervaller i de olika backarna och veckan efter det är det meningen att han ska gå ett fullt trippelheat på banan, med sikte på comebacken.

27/4: Han har precis som Precious Lord nu börjat vässas mot comeback och i gårdagens backjobb var han kanonbra. Nästa fredag blir det första trippelheat 1600 med tanke på comeback i juni.

17/4: Stollen trummar på. Det är fulla intervaller i sanden nu och bara två pass i veckan. Han ska dundra på så här en månad till ungefär.

29/3: Han trummar på tre dagar i veckan i sanden och är som en studsboll. Nästa vecka trycker vi på lite ytterligare.

22/3: Han jobbar nu på uppe på gården och är som en studsboll!

12/3: Nu har han fått börja röra på sig igen och hästen har acklimatiserat sig väl uppe på gården.

1/3: Igår gick vi igenom honom hos vet Jonas Tornell efter säsongen och det var bara småsaker att fixa. På eftermiddagen flyttade han sedan upp till gården, från "talangfabriken" nere i vårt högkvarter vid travbanan. Så nu får han stå med de vuxna grabbarna och växa till sig inför höstens stora slag. Ingen start planerad på länge nu, vi får se när tränarn har tänkt ta ut honom igen.

20/2: Stollen värmde fantastiskt bra och känns nog bättre än någonsin för dagen. Dock blev banan väldigt svårbemästrad av regnet till loppet, och det passar den hästen väldigt illa. Han sprang och fastnade i banan mest hela tiden och var nära att galoppera flera gånger första varvet. Knappt slagen trea på 15,3 full väg var starka papper. - Men i och med detta kommer vi nu att ta en tävlingspaus; egentligen hade jag tänkt mig 1-2 starter till nu under förvåren men efter att ha ansträngt hans ben ordentligt på den här skitbanan ikväll ändrar jag mig. Nu laddar vi för comeback i sommar och sedan är det derbyt som gäller, sa Marcus. Vilken säsong vi haft! 17 starter och nästa 1,7 mill inkört. Wow!

15/2: Han tränar på strålande, till och med ännu bättre nu sedan vi bytt till hårda, oranga sulor på framfötterna. Det blev 5/2160 med Per Lennartsson på Solvalla på tisdag och Marcus låter fortsatt optimistisk. - Antingen blir detta sista starten för säsongen, innan styrketräningen, eller så blir det nån start till; det beror på hur han går i loppet och tar sig ur det hela, sa coachen.

7/2: Stoletheshow galopperade från start, blev lite för ivrig, men ställde sig snabbt och kördes fram i dödens. Varvet kvar pressade sig Jorma till spets och sedan var det spel mot ett mål med tussarna kvar i öronen. - Mycket bättre idag, var Kontios ord. Idag, torsdag har vi gått över hästen och det ser bra ut efteråt. Vi kommer att sko om lite på framfötterna till nästa start för att få honom ännu bättre och säkrare på benen. Det lutar åt Solvalla igen den 19:e och tillägg känns som att det kan passa bra efter att han var lite för vass nu.

1/2: Han drog 3/2140a bland fyra konkurrenter på tisdag i Stockholm och idag gick han en finslipning på riktigt bra sätt.

25/1: Allt har varit bra i veckan och nästa vecka vässar vi till lite för nästa start. Han kommer att göra någon eller några starter till hur under vårvintern innan han sedan får flytta upp på gården och vässas till lite i DW-backen inför derbyt i höst.

21/1: Stollen har känts riktigt bra hela tiden och i dagens test var han lysande. Marcus valde ändå att stå över Paris till helgen eftersom det blev krångel med resan och vi vet ännu inte om han kommer med eller inte. Vi siktar på Solvalla 5/2 istället.

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e...

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 454444. Knäopererad och ser underbar ut för dagen! Det finns två 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

9/7: Han gick fint idag. Dövhuva och öppet huvudlag samt järnskor och sula. - Jag brydde mig aldrig om att väcka honom eftersom han ändå bara behövde ett lopp och inte hade haft med utgånget att göra hur som helst. Han var väldigt harmonisk hela dagen och det här kan nog bli bra om några starter, sa tränarn.

3/7: Fortsatt kanonfin och nu startar vi troligen i Kalmar på tisdag, dock från skitspår men det gör föga eftersom han ändå bara ska ha ett lopp i kroppen.

27/6: Eastern känns helt enkelt som en helt ny häst och efter dagens trippelheat sa Marcus att hästen är redo för start. Kolla i listorna inom 14 dagar!

14/6: Han gick ett nytt trippelheat igår och gjorde det fint med klart lägre puls. Nästa vecka blir det ett heat till och sedan blir det en ombehandling av det opererade området innan vi gör comeback. Så räkna med start kring 10-15 juli om inget inträffar. - Han blir riktigt spännande att se denna, det känns onekligen bra efter operationen.

7/6: Eastern gick ett trippelheat över 1600 igår på nationaldagen och gjorde det väldigt bra. Avslutningen i tredje heatet, i tunga långvagnar, visade på 1.08 på klockan över mållinjen. Pulsen var 92 efteråt och vi kommer att fortsätta i minst två veckor till innan det tas något beslut om comeback. - Men jag var väldigt nöjd, sa Marcus som körde.

30/5: Idag var hästen på banan för första gången i år och Marcus som körde var riktigt nöjd som det lät. - Han skötte sig fint och var lugn och sansad fast med gott tryck och bra styrka i steget. Vi körde ca 1.25/1600 i andra heatet och det gjorde han på riktigt bra sätt. Pulsen skvallrade dock om att han behöver ha en 2-3 såna härna skallar till innan det blir comeback, sa Marcus.

25/5: Allt väl i veckan, nästa jobb blir på banan.

17/5: Han har gått igång igen och idag var han otroligt fin i DW-backen så det blir heat på banan inom kort. Han har verkligen övervintrat väl och är på gång efter operationen.

7/5: Jo, givetvis. Det blev ett återbesök hos veterinären istället och nu har han vilat några dagar sedan vi spolat och sprutat den opererade karpaltunneln. Han går igång på träning igen i slutet av nästa vecka och sedan förväntar vi oss bantest veckan efter elitloppet, give or take.

3/5: En riktigt bra träningsvecka och nu är det max tio dagar innan han ska ut på banan för första gången efter operationen, om inget inträffar vill säga.

27/4: Eastern trummar på och ligger fint i puls. Ett par veckor till och sedan ska han in i vässningsprogrammet mot start.

17/4: Han är igång och går 10 intervaller i DW-backen per vecka nu och det ser bra ut. Vi kör full styrka några veckor till innan vi funderar på nästa fas.

5/4: Ja, han trummar på i DW-backen och går upp lite till i intensitet under nästa vecka. Han står mycket bättre på sina framben nu. Om hästen håller ihop finns väldigt mycket ogjort på banorna.

29/3: Eastern har gått igång så smått nu, allt väl.

22/3: Han går fortsatt bara i skritt eftersom bränningen ännu inte lagt sig. - Men feelingen är riktigt god kring den här hästen nu, sa Marcus. Han har stort kunnande som han inte har fått ut pga sina diverse småkrämpor som nu är opererade och fixade.

12/3: Frysbränd idag och vi avvaktar tills på måndag med körning.

8/3: Eastern matar på men har fått återkänning i ett gammalt överben på vänster fram som behöver frysbrännas (vila ca 4-5 dagar efteråt) inom kort. - Det är sånt som kommer ibland och inget att oroa sig över, sa Marcus.

1/3: Han är igång med sina intervaller och nästa vecka ökar vi ett hack ytterligare. Vi förväntar oss att han är uppe i full dos inom 2-3 veckor och sedan återstår det att se hur länge han behöver träna där innan det är dags för comeback. - Realistiskt sett är det maj som gäller, sa Marcus.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Allt väl i veckan och det blir ny start på måndag.

7/7: Jepson tyckte att han kändes mycket bättre men dessvärre slog hästen ihop och galopperade i ren iver in på upploppet, det var minst tredjeplatsen som rök. Ny start hemma nästa måndag - nu är hästen riktigt på gång!

2/7: Det blev 6/1640a bland sex hästar i femårsloppet på lördag. Det är ett par tuffa emot men dagens jobb var bra och hästen är på väg uppåt i form.

24/6: Jorma kom aldrig till Halmstad men han blev trea i tuff konkurrens med Jepson bakom istället. Låg puls efteråt igen men hästen tog ändå i mer än godkänt. - Han är på rätt väg även om fjolårsformen inte riktigt sitter där i loppen ännu. Men nu har han ett bra program hemma under juli, sa Marcus.

10/6: Prosperous drog direkt fram i dödens och gick sedan till spets i fin stil 1100 kvar. - Men väl i ledningen så spottade han ut bettet och tog aldrig tag i grejerna igen. Jag provade att ruska liv i honom igen men det är som alltid med honom väldigt svårt att få upp honom på bettet igen när han väl släppt det. Men hästen känns magisk i övrigt och nu har jag pratat med Jorma om att börja köra honom när det passar, sa Marcus.

4/6: Han var jättefin i backen igår och startar nu på Halmstad redan till helgen. Sedan är planen att ta ett par femåringslopp lite längre fram i sommar, först på Solvalla och sedan i Halmstad.

30/5: Sån himla otur han har den här hästen, han blev verkligen brutalt överriden in i första kurvan i måndags och så var den dagen förstörd. Vi körde DW-jobb med honom i morse och allt var som vanligt, studsbollsfin i steget och harmonisk i psyket, så det kan bli nytt test i monté inom kort. - Jag velar lite, sa Marcus.

24/5: Det verkar bra efter starten och han ska nu ut i monte hemma nästa måndag. Det blev 1.10 sista 400 utan problem när Alicia testade för två dagar sedan.

16/5: Nja, fyra som tempotorsk i kön var väl i och för sig inget konstigt. Men vi tycker att han agerade lite väl stinglöst, även denna gång när det handlade om voltstart. Och så var han lite på högertömmen till slut. Marcus har en del att fundera på här...

10/5: Han behandlades i ett knä och en has förra tisdagen och var makalöst fin i backen idag. Start på V86 över tre varv på onsdag och det såg intressant ut. - Nu är hästen i rätt skick igen, äntligen, pustade Marcus efter dagens jobb.

30/4: Prosperous avslutade starkt som trea på 1.13 full väg, bara en längd bakom storfavoriten från Tyskland. Tyvärr gick det inte att utnyttja innerspåret och hästen hamnade för illa till och gillade heller inte de snäva kurvorna. Han blev lite sliten av loppet och behandlades i ett bakknä och bägge framknäna idag. Det ska sätta honom i riktigt bra form om 2-3 veckor som vi ser det.

24/4: Han kändes bra i joggen idag och det blev 1/2060a i ett större femåringslopp i Skive på söndag där Birger ska köra och Tsunami Diamant (som han slog i Tyskland) blir klar favorit från bakspår.

20/4: Nej, igen. Det blev dödens och 11,3 räckte inte till pengar. Men nu har han ett riktigt lopp till innanför västen och närmar sig formen.

12/4: Nu går han ut mot Adiago Trot och Perfect Spirit i storloppet i Karlstad på fredag, Erlend ska göra. Spännande att se hur långt han räcker för dagen mot de bästa.

8/4: Nä, han bara snubblade och galopperade 500 kvar igår. - Han hade vunnit överlägset annars, ren otur. Vi tar nya tag, sa Marcus.

2/4: Proppen har tagit loppet jättebra men är i poängnöd och startar i Göteborg på söndag.

29/3: Han visade under 1.12 sista 1600 över 3140a och Marcus var supernöjd med hästen, som nu fungerade som han ska igen. - Det var nog det bästa lopp hästen gjort hittills i karriären, så bra har han åtminstone aldrig känts. Med lopp i kroppen kommer han att vara riktigt bra nästa gång bara han undviker att bli ofräsch i hasen igen, sa Marcus. Den här hästen bör kunna få en riktigt stark femåringssäsong.

21/3: Prosperous har jobbat jättebra i backen nu och anmäldes till Åby på onsdag över 3140a. Endast fyra motståndare men Vincent As slår man inte hur som helst. Vi tror dock på felfri avgång och en bra insats direkt efter behandlingen.

12/3: Han skötte sig perfekt i både värmning, voltning och lopp. Det blev enkel promenad i spets på 15,5/2140 med 13,5/1500 i ensam majestät där framme. Idag ombehandlade vi hasen och nu siktar vi på riktig start om ett par veckor.

6/3: Jättefin i träningen, lugn även på banan nu. Spår 4 i kvalet på måndag... - Men det klarade han i kvalet i somras, sa Marcus.

1/3: Han är igång och tränar igen och är verkligen i hysteriskt form. Det lyser om honom! Kval blir hemma den elfte mars.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Adiago kändes grym i veckans jobb och ska starta i silver på Axevalla.

7/7: Han såg väldigt bra ut igår men fick lite för tuff resa med att gå först i tredjespår redan 600 kvar. Han var tvåa till kort före mål men föll tillbaka och var bara sjua. Dock var nästan hela fältet på linje och det var inte alls någon dålig prestation. - Men han är garanterat bättre med lopp i kroppen och vi siktar på ny start inom kort, ev på Axevalla.

2/7: Det blev spår 4/1640a i silver på lördag och i dagens finslipning var det fem plus på Adiago. Vi siktar på barfota bak om banan tillåter på lördag och hoppas kunna upprepa förra årets vinst.

24/6: Imorse gick han 1.14/1600 ensam med fin puls efteråt. - Han är redo för V75 igen, så här bra brukar han inte vara i jobb, sa Lindgren efter morgonens pass.

14/6: Han har tränat på och känts magiskt bra här i veckan. Idag gick han sitt första banjobb, ett trippelheat över 1600 där det snabbaste gick efter 1.22/1600 i långvagn för lärling. - Det är det bästa han gjort i sån träning i hela sitt liv. Vi jobbar honom en vecka till och sedan tänker jag köra typ 1.14/1600 med honom som spetsning inför silver hemma, sa Marcus. Det blir ingen start innan comebacken med andra ord. - Det blir bättre att förbereda honom så här, givet de löp som finns tillgängliga åt honom; en vässning utan transport på hemmaplan blir bäst.

7/6: Vilan och veterinärbesöket har gjort susen och Marcus lät närmast chockad efter att han kört hästen i DW-backen i morse. - Så här spänstig och glad har han nog aldrig känts vad jag kan komma ihåg. Vi laddar för silver på Sm-veckan, ev med ett prepplopp veckan innan, sa tränarn.

31/5: Han har inte gått tufft men allt har sett fint ut efter behandlingen och nästa vecka börjar vi trappa upp inför Sprintermästare-veckan. Det är fem veckor kvar...

25/5: Vi passade på att gå till Spångfors och fixa SI-leden och lite andra smågrejor nu när han ändå inte har varit helt på topp, lite småförkyld. Nu siktar Marcus på en liten paus och sedan återupprepa V75-vinsten under SM-veckan som förra sommaren...

17/5: Adiago kommer dessvärre inte med i bronsfinalen, det blev klart idag när de utländska hästarnas tidsfrist gick ut. Det hjälper inte ens att vi tar bort Hierro Boko från loppet och det har fått Marcus att ändra planen lite: - Han var inte som allra, allra bäst i dagens vässning och det kanske var lika bra att vi slipper en stenhård bronsfinal? Nu har vi veterinärtid på onsdag istället och så laddar vi för att ha honom helt på topp i silverloppet över 1640a under SM-veckan istället, sa Marcus

8/5: Dessvärre blev allt fel under vägen men hästen kändes helt lysande i värmningen enligt tränaren och Adiago spurtade riktigt starkt i skymundan utan att få chansen. Nu laddar vi för bronsfinalen, skulle han inte komma med där så siktar vi på Mantorp veckan efter istället.

2/5: Adiago har tränat på fint och anmäldes till ett passande lopp på Solvalla nästa tisdag, dessvärre från bricka 11. Men det kunde ha varit värre och med lite hjälp med tempot är motståndet så pass överkomligt att han ska vara bland de tre om det klaffar lite.

24/4: Han joggade på fint sätt idag och det är mest troligt inget fel på hästen. Marcus har ännu inte bestämt matchningen bara, det finns en uppsjö av vägar att gå framåt. Men ny start planeras för början/mitten av maj. - Jag håller honom som 50/50 på plats i Bronsfinalen på andraplatsen, vi får se närmare inpå hur det ser ut i listan, sa Marcus.

20/4: Nä, galopp i sista sväng i 1.05-fart när Christoffer styrde ut i tredjespår. Glöm den starten snabbt, bara...

12/4: På fredag ska han ut igen i Karlstad och möter då bl a Perfect Spirit och Prosperous. Christoffer kör igen och nu är det 1640a som gäller. Hästen verkar jättefin i träningen efter senast.

2/4: Vad bra han var igen! Lördagens bronsfinal slutade i en andraplats och 125 000 kr in. Det här är en kanonhäst helt enkelt. Och nu är han miljonär pojken, så läckert!!! Han har varit fin i motion i veckan och ska få en lugn vecka nu innan vi gasar på igen nästa. Sedan är det femåringsloppet i Karlstad på påsken som gäller. - Överlag tänker jag femåringslopp i första hand och silver i andra hand framöver, sa Marcus.

28/3: Han kändes kanonfin i dagens körning och det blir spännande i bronsfinalen på lördag trots dåligt spår. Barfota bak denna gång, känns intressant!

24/3: Skit, men en andraplats på V75 är väl ändå aldrig fel? Hästen var ju ovan lång distans och fattade aldrig riktigt att det var upplopp när vi inte fick köra med spö i Norge. På lördag är det bronsfinal från bricka sex bakom bilen. Troligen kör vi barfota bak nu...

20/3: Adiago var lika fin i gårdagens intervallträning på banan som han var inför segern senast. Marcus är förhoppningsfull trots lång distans. - Jag tycker att hästen är stark och numera är han lugn och då bör lång distans fungera.

15/3: Hans träning i morse gjorde så att vi anmälde till Mysen och bronsförsöket där nästa lördag. Erlend Rennesvik ska köra och Nattis åker dit själv när vi andra tar hand om alla besökare på Öppet Hus!

5/3: Underbart! Vilken seger han tog i lördags! Nästa 20 slag lägre puls efter loppet än nån gång tidigare och han var i praktiken okörd på 11,8 i tre gradig värme i början av mars. Han ser ut att ha tagit loppet fint och tränaren har nu mycket att fundera kring när det gäller matchningen, eftersom Adiago går från klarhet till klarhet. - Det är ju en bronsfinal den 30 mars. Men det går också att fundera på att starta honom i första kvalet till bronsfinalen på Elitloppshelgen eftersom han nu går ur brons nästa gång han tjänar lite pengar. Isåfall är det Mysen 23 mars som gäller och då skulle han teoretiskt kunna genomföra två bronsfinaler på rad sedan trots att han redan är uppe i silver, klurar Marcus.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 533343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Han tog segerloppet på bästa sätt men kommer nu inte att starta igen förrän 3/8 på Rättvik enligt tränaren plan.

3/7: Ja, vad ska man säga? Han krigar till sig segern i brons. Från dödens. Hjärta, hjärta, hjärta =)

1/7: Vansinnigt fin i ett lätt jobb idag. Hoppas på flax på onsdag...

27/6: Nu är han tillbaka igen efter en kortare sväng hos veterinären och idag anmäldes han till nytt bronsförsök över 1640a, nu i Lindesberg nästa onsdag.

10/6: Ja, han är helt grym den här hästen alltså! Nu gick han 11,8 trots mestadels dödens och blev mersmakande tvåa. Han kommer mest troligt att stå över finalen eftersom Marcus vill starta på sprint så mycket det går. - Det är ett bronsförsök i Linde dagen innan SprinterMästaren och vi går nog dit om allt är som det ska, sa tränarn.

4/6: Hierro har magisk form och drog perfekt läge på söndag. Det här blir spännande!

31/5: Han kändes smällfin idag och ska ut på Bjerke på söndag i ett bronsförsök.

27/5: Vilket mörker, inget klaffade från bakspåret och han såg aldrig dagens ljus...

23/5: Allt har varit bra under veckan och nu hoppas vi på klaff så går han en 1.10-tid utan problem på bra bana. Vi får se hur långt det räcker...

18/5: Han känns ruggigt bra och kommer att anmälas till Lärlingseliten på söndag eftersom 1640 är hans klart bästa distans, vi står över bronsfinalen.

10/5: Hierro har stått över två mer jobb än planerat men gick igång idag igen och var väldigt laddad. Nästa fredag vet vi om han har form nog för bronsfinalen eller inte.

3/5: Han var faktiskt inte riktigt hundra vid starten senast, trots den fantastiska prestationen. Pulsen var ovanligt hög och blodproven efteråt har visat på låga vita igen. Så nu är han på medicinering och vi jobbar hårt för att få honom i toppskick igen inför ev bronsfinal.

27/4: Igår gick han sin tredje raka 1.11-tid och det är klass! Men vinnaren var grym och trots en avslutning kring 1.09 sista 600 så blev det bara en andraplats. Tiden 11,5/1640a ute i tredjespår utan rygg sista 600 var nog den bästa prestationen i livet hittills för Hierro. - Nu laddar vi för bronsfinalen om en månad, sa Marcus.

23/4: Sjukt fin i jobbet idag. Jösses vilken form!

19/4: Han tog lopp och resa bra och startar redan på 13 dagar, närmare bestämt på Kalmar nästa fredag.

15/4: Ja, men så underbart!! Det var slalom hela vägen in från 600 kvar och segern blev till slut väldigt enkel sedan stallkamraten Counterfeightr fastnat i trötta ryggar med vinstkrafter. Hierro har verkligen utvecklats på slutet och nu laddar vi för ett lopp till innan bronsfinalen på Elitloppshelgen.

9/4: Skitspår på lördag men hästen känns grym i jobben och om det blir hårt tempo och lite klaff så är han ändå intressant över ett upplopp. Vi övernattar i Sundsvall ikväll och åker till Umeå imorgon bitti.

2/4: Han tog loppet jättebra och nu ska vi till Umeå.

28/3: Makalöst bra! Hierro låg sist in på upploppet med spurtade som en herul och var så när först när linjen kom. Nu blev han tvåa på 11,2 och formligen flög fram sista 100 meterna. - Vilket lopp! Nu siktar vi på V75 nästa, sa Marcus.

22/3: Idag skodde vi om honom för sommar och sedan kändes hästen bättre och bättre i varje intervall. - Tur det när vi chansat och anmält till vårt target-lopp den 27:e mars på Åby. Han kommer att gå barfota bak nu, om banan tillåter, sa Marcus. Fast vi räknar inte med någon toppform i denna start, den bör komma åter i april.

15/3: Hierro har nu gått länge i sanden, de flesta träningarna sedan i september, och det visar sig nu att han börjar vara "klar" med styrketräningen. Så Marcus lade om träningen till lättare intervaller på banan igen. - Det är en häst som kräver lite omväxlande träning för att hålla sig på topp. Han var superglad att slippa gymmet och komma ut på turfen igen.

8/3: Han var kanonfin i sanden idag och siktas på ny start inom 2-3 veckor.

PANE VINO (2014)

valack e MAHARAJAH - STEPPING SPACE
länk till travsport.se

Jättefin tävlingshäst som är på väg tillbaka efter djup svacka. Marcus tänker att vi har en topphäst senare under 2019. Exteriörsiffrorna 554443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

12/7: Han var fortsatt kanonfin i sanden igår och går nu till Axevalla nästa helg.

7/7: Rubbet kvar efter en oturlig resa men hästen såg fantastisk ut och ska snart ut igen.

2/7: Han kändes jättefin i morse och har nu 6/2640 på V75 på lördag. Vi ska köra i spets om vi kommer det som det verkar...

27/6: Hästen testades barfota bak i tisdags och Marcus var väldigt nöjd med hästen, som dock blev fast med rubbet kvar. Det blir intressant nästa gång, förhoppningsvis kommer han med i V75 här hemma nästa vecka.

21/6: Allt väl och det blir en preparestart i Malmö nästa tisdag.

14/6: Han har gått fint i veckan, bland annat med ett trippelheat på banan där det blev 1.21/1600 i långvagn som bäst. Han är grym den här, säger tränarn. Det kan bli en start innan Sm-veckan, men annars är det brons över 2640 volt här hemma som är target.

7/6: Det flyter på bra i träningen och vi behöver ett par veckor till för att ha honom riktigt stridsduglig även i konditionen innan comeback efter sjukdomen.

31/5: Nu är han igång igen och pälsen ser bättre ut än när han kom, så något väldigt positivt har hänt efter medicineringen. Pane Vino har imponerat på oss i ett par lugna sandjobb och nu trappar vi successivt upp igen med sikte på SprinterMästar-helgen.

18/5: Han var ju inte alls bra i lördags och det visade sig att blodvärdena var mycket risiga. Så nu blir det lite medicin och ett par veckors vila innan vi drar igång igen.

8/5: Spår 4 bakom bilen igen och hästen har varit mycket, mycket fin i de två senaste jobben. Om det klaffar på vägen på lördag blir det intressant att se honom i den här konkurrensen.

3/5: En helt lysande träningsvecka och nu ser vi med spänning fram emot söndagens lottning och hoppas att han får vara frisk. För då kommer det att bli kul, så bra känns hästen nu!

27/4: Han gick fint i sanden igår och nu siktar Marcus på V75-debut 11 maj om Gud vill och byxorna håller.

19/4: YES!!!! Vilken debut det blev: 13,8/2640a och mycket lätt seger med tussarna kvar. Hästen såg heller inte speciellt tagen ut dagen efter och det här kan bli riktigt roligt framöver. Det verkar som att Marcus sneglar på Klass I redan nu, egentligen var siktet inställt på V75-debut i juni men med denna comeback känns det nog givet att börja tidigare. Åby 11 maj har ett passande lopp som det kan bli om allt klaffar.

11/4: Det blev 5/2640a i debuten för oss på Åby nästa vecka inom V86. Vi förväntar oss inga stordåd direkt men måndagens bantest var mycket positivt på ny balans och det här är en spännande häst.

5/5: Han skoddes om direkt och var kanonkanonfin på rakbanan igår. Vi testar om på banan nu på måndag, sa Marcus.

2/4: Vi testade honom bakom bilen igår och han skötte sig bra och kändes fin. - Men vi måste mixtra lite med balansen, sa Marcus.

29/3: Han känns jättebra i sanden nu och Marcus kommer att anmäla inom kort.

19/3: Efter en liten ombalansering och manuell behandling kändes han riktigt bra i sanden igår. Nu visade det sig att han inte är vaccinerad enligt ST:s regler så efter torsdagsträningen måste vi ge honom en A2-spruta och vila 4-5 dagar och hoppas på att han inte reagerar negativt. Annars känns han ganska redo att börja starta igen. - Vi räknar med comeback i mitten av april, sa tränarn.

14/3: Han svarade väldigt bra på magmedicinen och äter nu som aldrig förr. Pane Vino håller också på att acklimatisera sig fint. - Jag var jättenöjd med honom i djupa sanden idag och han fungerade mycket bättre. Men vi ska göra lite småjusteringar hos osteopaten och hovslagaren till nästa gång, sa Marcus.

8/3: Han gick sitt första jobb hos oss igår och det var en liten överraskning. Hästen var alldeles för överladdad och hade svårt att träna i vårt normala heat. Generellt ser vi dock att det handlar om en väldigt intressant häst, som borde ha framtiden för sig. Nu vidtar vi några åtgärder för att få honom att trivas i sin nya miljö och smyger igång.

2/3: Idag kom han in i träning. En jättefin häst! Senaste loppet förra veckan var ganska bra, det blev en tuff körning i tredjespår runt sista sväng innan krafterna tröt 100 kvar. - Men det var ett lopp av rikstotoklass och med den resan var hästen ursäktad. Hierro Boko slog av honom sista biten. Det såg ut som att hästen hade lite problem med travet runt slutsvängen så förhoppningsvis kan vi bättra på det och komma ut i vår med en fin tävlingshäst, var Marcus kommentar.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är 555443. Halsopererad 2019. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/7: Gandhi tog spets, släppte och blev sedan fast med rubbet. - Han hade vunnit överlägset om vi fått luckan, sa kusken. - Väldigt glad över detta, så att hästen äntligen ska få chansen att visa hur bra han egentligen är, sa tränaren. Ny start planeras om 2-3 veckor.

7/7: Ja det blev start på Vaggeryd på torsdag och det blir spännande att se comebacken. Järnskor och inget vässat men ändå.

27/6: Han gick ytterligare ett trippelheat idag, men nu lite lugnare. Allt verkar bra och nu siktar vi på comeback, troligen i Vagggeryd 11 juli.

14/6: Nu gick han ca 1.21/1600 i långvagn med lärling mot Pane Vino igår och det såg bra ut. Vi kommer att köra ytterligare ett sånt här jobb men sedan lär det vara dags för comeback. Tänk 10-15 juli, boys and girls!

7/6: Gandhi gick ett trippelheat över 1600 igår på nationaldagen och gjorde det väldigt bra. Avslutningen i tredje heatet, i tunga långvagnar, visade på 1.08 på klockan över mållinjen. Pulsen var 80 efteråt och vi kommer att fortsätta i minst en vecka till innan det tas något beslut om comeback. - Men jag var väldigt nöjd, sa Marcus om hästen.

30/5: Nu har han varit nere på banan och testat lite. Det blev ca 1.25/1600 i långvagn med Linnea i vagnen som bäst och hästen uppförde sig exemplariskt och låg väldigt fint i puls. Vi kommer att köra honom på det här sättet i två veckor till innan vi får se om det kan vara dags att anmäla. Men så här långt är vi absolut mer än försiktigt optimistiska efter operationen.

25/5: Nästa vecka kör vi lite på banan så får vi se...

17/5: Gandhi ser startklar ut i DW-backen redan nu men ska givetvis få träna lite till innan vi tar och anmäler.

10/5: Han såg fin ut i sina intervaller och nästa vecka ökar vi lite i intensiteten.

3/5: Han har fått tre pass den här veckan, men bara lugnt. Nästa vecka ska han antagligen få gå ett lättare intervallpass. Spännande!

27/4: Gandhi är 100 procent friskförklarad och börjar träna igen på måndag! - Han är ju lätt att träna igång så det ska nog inte ta så många veckor innan han är startklar, sa Marcus.

17/4: Han har sett bra ut på alla plan och på det andra återbesöket nästa torsdags avgörs om han får börja träna på riktigt igen. Allt tyder på det.

5/4: Inget negativt alls att tala om, vi avvaktar återbesöket på torsdag i nästa vecka.

29/3: Igår blev han opererad och hemskickad direkt. Allt ser bra ut och han äter som det är tänkt. Ett par veckors vila innan han får börja jogga igen.

21/3: Ja, då har vi resultatet. Det visade sig att Gandhi behöver gomsegelopereras omgående. - Han la inte gomseglet helt fel, men varje gång som det var på väg att lägga sig fel, dvs att sluta sig runt strupen, så stannade hästen till och svalde våldsamt. En smart häst och ett klockrent operationsfall, sa veterinären, Hanna Lähdekorpi. Nu har vi tid för ingreppet redan nästa torsdag. Så innan dess behöver ägargruppen rösta: minst 80 procent av andelarna måste rösta för ett ingrepp. - Min givna rekommendation är att göra detta mindre ingrepp. Det är kort konvalescens på 4-6 veckor innan full träning igen och det här problemet kan rent teoretiskt ha funnits i enklare form under väldigt lång tid i hästens liv eftersom han är så klok och slutar springa innan gomseglet lägger sig fel och börjar ge missljud, sa Marcus.

12/3: Tyvärr gav hästen oss helt fel besked, eftersom han blev sjövild upp mot start och Gandhi formligen skenade förbi fältet från bricka 12. Men kusken brottades tillbaka och efter ett halvvarv i tredjespår i 1.08-tempo så gav sig hästen men tappade luften helt så att Marcus tog honom ur loppet redan efter ett varv. - Han har bara betett sig så här en gång tidigare och det var i Rättvik i somras. Då utgick alla ifrån att det var ett utslag av långresa och överladdad form. Men som han kändes idag tror jag mer på gomsegelsproblem. Vi kör honom med kamera för att få rätsida på detta nästa torsdag, sa en dämpad tränare efter loppet.

6/3: Nu blev det 12/2140a hemma på måndag mot åtminstone en väldigt bra motståndare. Men det blir sulor på fram och ev även barfota bak. Den här starten blir verkligen intressant att följa vad gäller hans dagsform!

1/3: Hästen var jättefin i dagens träning och allra mest glädjande var gårdagens blodprov som visade att han har hållit sig på samma nivå som innan comebacken. Nu blir det ny start inom kort, troligen i Halmstad den elfte.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 434343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning.

STALL MARLIN - AB

7/7: Rodick känns fin inför nästa veckas start på Vaggeryd.

2/7: Han har fått lite massage och annan småhjälp efter senast och kommer att anmälas igen inom kort, ev blir det Vaggeryd nästa vecka.

24/6: Kusken tyckte att han kändes väldigt bra men efter loppet drog Rodick inte en suck och var alldeles för lugn för att ha gått ett lopp. Han sket helt enkelt i det idag av någon anledning. Vi kommer att starta honom igen inom kort.

14/6: Allt väl efteråt och det blir ny start 24 juni.

10/6: Det blev enkel seger från spets på en för banunderlaget mycket bra tid i lördags. Han vann avstannandes och var inte alls tom i mål. - Vi har nog aldrig haft nån häst som är så mycket bättre barfota runt om, sa Marcus.

4/6: Han jobbar på fint och nu blir det barfota bakom bilen hemma i Halmstad på lördag.

30/5: Jättefin i backen idag och det är bara att anmäla igen. Nästa gång blir det säkert en automatcheck på.

24/5: Nä, han blev galen i volten och la bort alla krafter i omstarterna. Nu måste det komma nåt vettigt över 1640a eller 2140a snart...

16/5: Det blev Åby och 3140 på onsdag där de bättre står 40 m efter. Hästen känns uppåt efter årsdebuten och ska kunna göra en skaplig insats här.

10/5: Marcus körde ett dubbelheat över 1600 på banan igår med ca 1.24 som snabbast i rätvarvet. Hästen är fräsch och stark för dagen och ska starta så fort han kommer med i lämpligt lopp.

3/5: Hästen känns helt grym i jobben nu och kommer ut igen inom kort.

27/4: Tyvärr får vi avvakta med start i två veckor eftersom hästen fått ett skavsår som krävde lite omvårdnad. Så han får inte starta på söndag och då blir det tio dagars startförbud. Men vi är på det med träning hela tiden och han startar inom kort.

24/4: Det verkar okej med Roddan som är anmäld igen och ska ut över 1600 från bra läge med endast sex konkurrenter i Skive på söndag. Ändrar till entömsbett och byter lite i frambalansen och så hoppas vi att han kan vara redo för full pott.

16/4: Rodick gick under 1.14 sista varvet och fullföljde klart godkänt i första starten efter operationen, det var bra hästar före honom. Nu hoppas vi att han tar detta rätt och så startar vi igen på en två veckor för att se om knät håller hela vägen.

10/4: Han känns kanon och gör årsdebut hemma på måndag. Inga stordåd direkt förväntas men vi tror på en bra insats.

5/4: Igår gick han sitt andra trippelheat över 1600 och låg betydligt lägre i puls efter det. Han är laddad som en tanks och ska nu ut och börja starta inom kort. - För att inte påfresta knät för mycket tror jag att vi kommer att börja med ett par upprappande kortlopp innan vi testar lång distans igen, sa Marcus.

25/3: Han gick ett trippelpass över 1600 på banan igår och det var ett mycket bra intryck, där det snabbaste gick efter ca 1.25 med en rapp avslutning i 1.18-rycket sista 500. Pulsen var okej och det är möjligt att vi redan i nästa vecka, när vi vet hur han tog detta, kommer att börja att leta proppar. Fast mest troligt blir det ytterligare ett sånt här pass om 10 dagar och sedan start.

15/3: Ytterligare två pass i "riktiga" backen nere på banan, den håller sån klass på underlaget även när det regnar för mycket på nätterna. Hästen ser magisk ut och snart blir det banjobb. - Om, jag säger OM, framknät som opererats kommer att hålla så har vi en klassklättrare av rang, sa Marcus idag.

8/3: Han dundrar på och idag fick han gå fulla repor i den "riktiga" backen nere vid banan. Bara fint och snart kan nog inte Marcus hålla sig från att köra nåt banjobb med honom...

1/3: Ja, inga moln för solen. Om två veckor är han uppe på full dos och sedan ska det nog inte dröja jättelänge. - Han kan vara ute i månadsskiftet april/maj, sa tränarn.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2019 innan hon går till avel (tävlar så länge som hon är bra). Det finns tre 1/20-delar till salu för 1 000 kr per styck.

STALL MARLIN - KB

12/7: Nu ser allt bra ut igen och hon får börja träna på måndag.

3/7: Tacken för att man lät henne vila var att hon skojade så mycket i hagen att hon slog sig på ett bakben och måste vila veckan ut...

28/6: Pearl har hostat lite i veckan så Marcus bestämde att hon fick en träningsfri vecka. Vi kör igång igen på tisdag och så avvaktar vi en liten tid med nästa start. I övrigt ser hon ut att vara i fortsatt toppslag.

21/6: Hon gick inget vidare till slut i Vaggeryd och tre montélopp på kort tid var nog ett för mycket. Hon fick en smörjning hos veterinären igår och nu blir det trav igen. Om poängen räcker går vi till Sm-veckan i Halmstad härnäst.

12/6: Pearl gjorde det bra igen men fick en lite för tuff resa i andraspår, hade nog blivit trea annars. Det var ju två väldigt bra hästar som blev etta och tvåa. Troligen startar hon igen på Vaggeryd nästa onsdag och har vi sedan bara poäng så att det räcker finns det några väldigt intressanta stolopp i trav under Sm-veckan.

5/6: Hon var vass i monté men Alicia tyckte att hon var trevande i travet från början, lite orutinerad och osäker första biten. Nu tappade hon mycket men gick starkt till slut. Med lite träning i kroppen kommer hon att öppna mycket bättre nästa vecka när vi testar igen i Malmö.

30/5: Vi har testat henne i monté och Alicia som red var väldigt nöjd. Spår ett på tisdag i Vaggeryd. - Pearl såg om möjligt ännu gladare och smidigare ut när vagnen försvann, sa Marcus. Det här ska bli kul, jag tror att hon kan öppna riktigt vasst i monté.

25/5: Ja, vad ska man säga? Marcus körde till spets och släppte och sedan blev vår pärla trea på enastående nya rekordet 11,4! Ny start 4/6 på Vaggeryd, då i monté! - Hon kanske kämpar ett snäpp till utan vagnen?, funderade Marcus.

17/5: Hon gick nytt rekord 12,6 trots att hon fick gå hela loppet i andraspår. Allt verkar bra efter och det blir ny start i ett lämpligt race i Kalmar på torsdag.

10/5: Nu vässades hon lite i trippelheat på banan idag och dessutom har vi bytt ut flappskorna som hon tävlat med i ett par år mot ett par aluminiumpäron och sula. Det blev bra spår på V86 på onsdag och om banan blir fin så kan det bli riktigt intressant att se hur fort hon springer nu.

3/5: Allt blev fel senast men framför allt så hatar hon skitig och tung bana. Den starten glömde vi bort direkt och tack o lov så har hon tränat jättebra efteråt. Nu blir det antingen Å 11 maj eller J 15 maj, eller både ock!

25/4: Det verkar fortsatt bra med Pearl men spår 11 var inte roligt och vi får vara glada för pengar. Vi laddar redan för ett mer passande lopp på Solvalla 8 maj och då vill vi ha bra spår!!

19/4: Hon tränade plusbetonat idag och anmäls till Åby nästa lördag.

14/4: YES! Vad bra hon var vid segern med 12,5 sista varvet ifrån dödens!! Som hon har utvecklats nu som sjuåring, alltså. Hon älskar verkligen Kalmar också den här pärlan =)

7/4: Allt fortsatt kanonbra. Kalmar igen på fredag och med lite klaff kan det bli seger!

31/3: Pearl svarade för en urstark prestation som tvåa på fina 14,4 full väg volt i fredags och det var kanske det bästa lopp hon nånsin gjort. Hon går alltid bra i Kalmar, stallbacken efter mål, och vi siktar dit igen nästa fredag.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

12/7: Counterfeightr har gått intervaller två gånger denna vecka och verkligen varit fin. Nästa vecka går vi upp på max.

7/7: Han har börjat att röra på sig igen och det ser bra ut. Nästa vecka kör vi på med intervaller igen.

28/6: Vi tog och lyste bakknäna ändå på ren misstanke eftersom vi inte hittat någon sjukdomsbild på honom. Det visade sig att han trots allt var dubbelsidigt bakhalt på knäna och nu har han behandlats och vilar 10 dagar till innan vi gasar igen. - Han är lätt att få igång och jag räknar med att han startar i månadsskiftet juli/augusti igen, sa Marcus.

14/6: Blodet visade inte på något speciellt men Marcus tänker ändå ge honom ett par veckors uppehåll så får vi se om det händer något; man kan inte alltid lita på blodproven heller. Hästen visade ju helt klart att något inte var som det skulle på Bjerke. Någon hälta finns inte så vi tror att dr Gräs kommer att göra jobbet på ett par veckor. Det är han värd, den lille!

10/6: Visserligen fick han en vinglig resa men hästar var ganska blev om nosen hela vägen faktiskt. Pulsen var låg efteråt men hästen hostade och vi får hoppas och tro att han kände på sig att nåt skit var på gång och därmed bara joggade med. Vi lämnar blod i veckan och kollar läget men hästen ser ut att må bra och kommer nu att få några veckor med helt träningsfritt för att friska på sig och ladda om batterierna; han har ju startat i princip två gånger i månaden sedan i december...

4/6: Jo men allt verkar bra och det blir brons igen på söndag i Oslo. Tyvärr dåligt spår som vanligt men med lite klaff kan det gå vägen ändå, han är ju bra för klassen.

30/5: Han har studsat fram efter Kalmar och i dagens lätta intervaller i DW-backen glänste han rejält. Det kommer att anmälas till brons i Norge nästa söndag men det är väl tveksamt om han kommer med. Annars blir det troligen V86 på Vaggeryd 12/6.

25/5: Säker seger på 13,7 efter tuff öppning till spets igår. Banan var tung och lös i början av dagen så inte mycket att säga om att han blev lite stum till slut med extra tanke på förra veckans lopp som satt lite i muskulaturen. Nu får han vila från race lite längre och det ska bli ett lopp till före 1/7 där han har ett perfekt target i Mantorp.

17/5: Det blev helt fel med loppet när Kim svarade spets och OJA kom farande i full fart varvet kvar. Per släppte till slut dödens men då blev hästen väldigt stänkskygg och tappade mark. Över upploppet kom han tillbaka och satt sedemera fast med rubbet kvar. - Ja, det blev fel men hästen var bättre än när jag kört honom tidigare, sa Per. Vi startar igen på torsdag i Kalmar för att jaga seger och poäng för V75.

10/5: Poängen räckte och det blev ett bra spår. Skötaren Nattis har varit lyrisk över hästen i de tre senaste jobben och vi hoppas att det klaffar lite i loppet för då lär det gå undan...

3/5: Counterfeightr känns nog ännu bättre nu än någonsin tidigare och Marcus laddar för Solvalla 15 maj och hoppas att poängen räcker.

27/4: Han har joggats och då varit kanonfin igen. Så behandlingen var lyckad och nu gasar vi på mot ny start. Vilket lopp det blir är ännu inte bestämd med det blir nåt mellan 5-15 maj för att hinna med en ev start i Lärlingseliten.

19/4: Nä, vi fick behandla ett bakknä igår sedan hästen visat lite hälta vid morgonens körning. Det är inga stora grejer men ett veterinärbesök kunde inte undvikas. - Han får det lugnt i fem-sex dagar och sedan är han på det igen. Vi letar sedan nytt lopp i början/mitten av maj för att jaga in poäng för lärlingseliten på Solvalla den 26 maj.

15/4: Counter är hemma igen och allt verkar bra. Så sjukt tråkigt att han blev fast i lördags bara, Rikard chansade invändigt om Örjan 500 kvar och det blev med facit i hand helt fel. - Men jag är mycket nöjd med hästen för dagen och tror faktiskt att han hade haft vettig vinstchans om kusken styrt på i tredje in i sista sväng. Men när manövern gjordes förstod jag den och det kunde lika gärna blivit ett genidrag. Verkar allt som det ska, vilket det säkert gör, så blir det ny start veckan efter påsk ungefär. Nu gäller det att säkerställa poängen inför Lärlingseliten som är en mycket passande propp för vår häst, sa Marcus

12/4: Han har inlett resan till Umeå och igår monterade vi på en sidostång på vår Tornado, så nu blir det första gången på riktigt med en jänkarvagn på lördag. Läget är ju inte det bästa men vi kommer att göra ett offensivt försök och Marcus har inte gett slaget förlorat på förhand.

7/4: Trist spår på lördag men vi har inte gett upp...

3/4: Gårdagens prestation som trea var riktigt vass, han fick dra tåget själv sista 700 i tredje och var ju dessutom lite väl laddad i det låga utgångstempot. Stoffe körde snyggt och nu hoppas vi att poängen räcker till kortloppet i Umeå.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Dubbelmiljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Nu pensionär.

STALL MARLIN - KB

1/7: Ja, nu är det bestämt att vår King går i pension. Om du vet med dig om något bra hem, där han även kan bli riden framöver efter ett härligt sommarbete, får du gärna höra av dig till oss.

28/6: Dessvärre fick han en varning på det opererade frambenet efter banjobbet och mest troligt kommer vi inte att fortsätta att träna honom mot comeback efter detta; det bestäms slutgiltigt i nästa vecka. - Men en sån här kompis är inget man lajjar med. Om benet inte blir bättre på några dagar så kommer han att få sluta sin tävlingskarriär trots att han inte vill, drygt två mill och en massa segrar får räcka. Han är värd en stark pension, sa Marcus.

25/6: Han gick ett trippelheat igår och var då jättefin på 18,5/1600 i sulky i det snabbaste. Pigg och glad efteråt med väldigt låg puls. Om allt vill sig väl kan det bli comeback inom en månad.

12/6: Igår var han inne och gick sitt första trippelheat över 1600 på banan. Han skötte sig fint och låg cirka 20 slag lägre i puls än de treåringar han tränade emot. Som bäst körde vi 1.25/1600 i långvagn i tredje heatet och Marcus bedömde det så att hästen behöver två såna här heat till innan det är dags för start.

7/6: Han var inne igår och gick intervaller på banan. Pulsen var extremt låg efteråt så nu är hästen verkligen redo att vässas mot comeback. - Vänster fram som varit ett problem känns kanonbra nu. Han behöver dock 6-8 veckor innan han är redo, men vilken härlig kompis han är, sa Marcus.

30/5: I tisdags var han inne och gick ett fullt backjobb med våra andra hästar. Alkalizer går stadigt upp i vikt nu och ser både stark och fräsch ut efter operationen. Vi kommer att dundra på med ett pass inne på banan per vecka, saxat med en skogstur och en longeringstimme några veckor till innan det kan vara dags. Kring midsommar kommer vi att sikta på ett bantest för vår king.

17/5: Alkisen var inne i torsdags och tränade en gång till. Allt ser jättebra ut och vi kommer att öka nu undan för undan.

10/5: Han var inne och gick sitt första backjobb inne på banan i tisdag och det såg bra ut. Nu kommer han åter om en vecka och nu börjar upptrappningen mot comeback kring midsommar-ish.

3/5: Det blev krångel med transporterna och det blir nu backjobb inne på travet i nästa vecka istället.

27/4: Han är redo för backjobb inne på banan nu och Marcus har planerat för ett sånt jobb i slutet av nästa vecka!

17/4: Fortsatt bra och snart tar vi in honom och kör lite i backen på travet.

5/4: Han trummar på och går sina fyra mil i skogen varje vecka. Vi håller oss så ett tag till innan han får komma in till banan igen och vässas lite i backen.

29/3: Alkalizer trummar på i skogen och ser kanonfin ut.

22/3: Han fortsätter med sitt program och ser fantastiskt fin ut. Marcus har bestämt att det är 3-4 veckor kvar innan vi börjar med rappa intervaller. - Vi har ingen brådska, det räcker med comeback i juni, sa Marcus, som tror att hästen har mycket ogjort på banan.

15/3: Alkalizer går ett par långpass i skogen varje vecka och det ser mycket bra ut. Men vi kommer att avvakta ett par månader innan vi testar honom på banan igen.

6/3: Han har redan hunnit med ett par pass och känns oförskämt bra.

1/3: Alkalizer trivs som fisken i vattnet och börjar sina träning mot SM på måndag.