Glada, mentalt starka hästar springer fort – och länge!

Marlin Cheval är ett modernt tränings- och tävlingsstall som drivs av Marcus Lindgren tillsammans med flera andra väldigt meriterade personer inom travsporten i Halmstad.

 

Stallet har ambitionen att göra det bästa av din häst. Och samtidigt ge dig som hästägare chansen att tillhöra en grupp som har kul och utvecklas tillsammans inom travet och livet.

Hästar är precis som vi! Eller hur var det nu?

Hästar är på sätt och vis precis som vi. Därför har vi byggt ett stall som av en av våra kunder fått epitetet ”Hästarnas Grand Hôtel”. Det är ljust och rent, boxarna är betydligt större än vanligt och det har en härlig atmosfär.

 

På ett annat sätt är hästar motsatta till oss. Och därför strävar vi efter att anpassa deras liv och träningsprogram efter hästens mentalitet. Ett fortlöpande arbete där vi har många förebilder, såsom TZ, och det handlar mycket om att göra hästarna mentalt starka.

 

Vårt specialfoder håller allra högsta klass, för att nämna något. Det är anpassat efter travhästens livscykel och tillfredsställer krav på mycket hög nivå. Vårt träningsupplägg varierar över säsongerna och är, i de fall det behövs, individanpassade. Vi vill att din häst ska få uppleva lugn och ro samt känna sig älskad av oss som tränar och jobbar med den.

 

Dessutom, kanske viktigast av allt, så ser Marcus och hans personal på hästarna som sina kompisar och kollegor. Vi finns till för din häst!

 

Mycket sandträning i Halmstad

Vi har utvecklat ett koncept där vi företrädelsevis tränar på en 1200 meter lång oval sandbana, med en kortare men rejäl backe på cirka 200 meter, kombinerat med traditionella rakbaneintervaller över 700 meter. Denna rakbana har under sommaren lagts om till packad sand, vilket Marcus tycker har förbättrat hästarna (framför allt de unga) ganska så rejält på kort tid. Kul att vara på en riktigt progressiv träningsanläggning!

 

Till vår hjälp har vi också Europas bästa tävlingsbana, som med sitt enastående underlag lämpar sig väldigt bra för banjobb och teknikträning för de unga hästarna. Och givetvis massvis med rasthagar för återhämtning. En mer utförlig inblick i vårt sätt att träna får du genom att ta kontakt med oss.

 

Från 1/10-2014 har vi också en filial på en ”egen” gård strax utanför Halmstad. Det är 16 boxar och två anställda som jobbar på Danne Widegrens underbara anläggning. Det finns en härlig 600 meter lång sandbacke att träna på, men också massvis av stora gräshagar. Dessutom är det bara tio minuters jogging genom skogen, om vi vill använda våra vanliga träningsbanor nere på travet.

 

Priser:

  • Dagavgift 395 kr exkl moms (från 140101)

 

  • Erbjudande – först till kvarn:
    i samband med Marlin Chevals femårsjubileum som publikt träningsstall i maj 2017 inför vi en dagavgift på 300 kr exkl moms, som gäller för alla nyinkomna hästar från 170501, oavsett om de ägs av gamla eller nya kunder. Först till kvarn*!

 

  • På andelshästarna har vi fast månadsavgift 800 kr exkl moms** per 1/20-del (från 170401).

 

  • Tränarprovision (inkl kuskavgift) 15 procent

 

*Marlin Cheval förbehåller sig givetvis rätten till förbehåll om platserna.

**I den fasta månadsavgiften ingår alla kostnader från Marlin Cheval inklusive skoning, alternativbehandling av stallets terapeuter Patrik Nygren och Lasse Hagelskytt, vitaminer & alla andra kosttillskott, vanliga blodprov, vaccinering & avmaskning, täcken & all annan tränings- och tävlingsutrustning.

I vårt kundservicearbete ingår utan extra kostnad (förutom veckoinformation om hästen) bland annat plats vid vår stora hästägarfest under SprinterMästaren samt deltagande i månatliga tävlingar/utlottningar om priser. Det enda som inte ingår i priset är tävlingsomkostnader samt veterinärvård (inkl veterinärvårdsförsäkring), vilket vi anser omöjligt att uppskatta för fast pris.

 

Från och med 1/9-2017 tar Marlin Cheval bort debitering för resa till veterinärbesök. Från och med nu ingår det alltid i priset för alla hästar.