Underbara Halmstadtravet är vår bas

I Sverige tränar i vi på Halmstads travbana och i ”DW-backen”, det är så vi kallar backrakbanan som finns på Danne Widegrens gård en knapp halvmil från banan, som ligger i östra delen av staden. Banan är känd för att ha landets bästa underlag och har ca 40 tävlingsdagar om året där Sprintermästaren, i juli, utgör årets höjdpunkt.

 

Förutom den fantastiska tävlingsbanan finns en vanlig 700 meter lång sandrakbana, en 1200 meter lång oval sandbana, med en inbyggd kortare backe på cirka 200 meter, på själva travområdet. Sedan 1/10-2014 har vi två skötare stationerade på Widegrens fina gård en tio minuters joggingtur från banan. Ett bra komplement!

 

Stallbyggnaderna stod klara i mars 2009 och erbjuder en miljö som hästarna verkligen kan trivas i. En av våra kunder kallar stallet för ”Hästarnas Grand Hotel” och vi tycker det är en bra beskrivning. Takhöjden är 8,5 meter och boxarna större och luftigare än vad som är normalt i ett travstall. Placeringen av boxarna, i förhållande till mat och vatten, ger ett härligt lugn i stallarna dygnet runt.och vi tycker det är en bra beskrivning.

 

Den ursprunglinga anläggningen rymmer 40 boxar, har ett 25-tal rasthagar, två träningsband samt ett massagerum med hästsolarium.

 

 

Tillbaka i Paris för Frankrike-satsningen

Vi startade upp vår franska filial under 2010, med kontinuerligt goda resultat. Hösten 2012 flyttade vi till Den Heyberg i Tyskland, med inledande mycket goda resultat.

Sedan 1/10-2014 har vi ingen egen filial i Frankrike, utan vi har istället satsat fullt ut på Sverige genom att skaffa en avskiljd gård som komplement till stallet vid Halmstadtravet. Däremot är vi på väg att satsa mot Grosbois och Paris igen nu i vinter, vår förhoppning är att dra dit med en erfaren skötare och tre till fyra goda starthästar under vintermeetinget.