Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid sin första V75-segern 7/7-18)
Senast uppdaterad 21/9-18.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi lägger till ytterligare en hästägaredag i år 2018. Tidigare körde vi en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör i år också) men nu lägger vi till ett öppet hus med uppvisningslopp av våra ostartade 2- och 3-åringar i maj!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

hingst e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 445444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Inget nytt att förtälja. Han jobbar på, omväxlande i djupa sanden och på sandrakan, och det går fint. Men han är lite öppen i tillväxtzonerna så Marcus vill avvakta lite med nytt banjobb.

14/9: Ytterligare en fin träningsvecka har passerat, han trummar på!

7/9: Igår gick han i sulky för första gången och det blev ca 1.21/1600 på fint vis. Nu siktar vi på att köra ett liknande jobb om 2-3 veckor för att sedan avsluta med ett kval under oktober. Därefter inleds vinterträningen i djupa sanden med sikte på treåringssäsongen! Den här har Marcus och gänget stora förhoppningar på efter uppträningen.

27/8: Han löper på riktigt bra och som snabbast var han nere i 1.20-klippet i de två avslutande intervallerna på rakbanan idag. - Vi avslutar med två rappa, trehundrametersrökare med tvååringarna. Och den här kan kliva iväg jättefint. Det blir sulkyjobb inom några veckor om han håller stilen, sa Marcus.

18/8: Igår gick han motsvarande ca 1.22/1600 på riktigt bra sätt. Vi trummar på mot kval i sep/okt!

3/8: Nu är de inne i en rapp period av träning, augusti och september kör vi på fart och de som sedan är redo kommer att kvala i början av oktober. Sedan blir det antingen någon start innan vinterträningen i sanden inleds, eller så blir det sanden direkt. Det avgörs om 4-6 veckor. Spännande tid! Idag gick han motsvarande ca 1.24/1600 i det snabbaste heatet.

28/7: Han ser riktigt, riktigt fin ut nu med. Nästa vecka börjar vi höja tempot lite mer.

20/7: Forrest har gått upp på full speed igen och ser magiskt fin ut. Som snabbast fick han idag gå i 1.25-klippet på rakbanan och det var glänsande. Nu väntar ett par månader av rapp träning innan det är dags för kval om allt går som det skall. Därefter, framåt oktober, tar vi beslutet ifall det direkt blir tung vinterträning eller om vi kör någon start först.

8/7: Han jobbar på igen och ser väldigt fin ut. Upptrappning i ett par veckor innan det gasas för fullt igen efter semestern.

29/6: Inga konstigheter med grabben, allt är som vanligt men nu blir det några dagars sommarsemester innan hårdmanglingen inför tävlingskarriären börjar på allvar.

22/6: Forrest jobbar på, en riktigt trevlig och snygg häst.

15/6: Inga kostigheter, han jobbar på i sanden och blir allt starkare. Snart blir det banjobb igen innan den obligatoriska sommarsemestern på 10 dagar som tvååringarna får under olika omgångar (efter tuff träning i sex månader).

8/6: Jo, Forrest bara fortsätter att träna på åt rätt håll. En otroligt snygg unghingst som Marcus tror kommer ut tidigt som treåring.

1/6: Han går från klarhet till klarhet och håller på att utvecklas till en riktig skönhet. Idag blev det också klart att de sista delarna i Forrest säljs till ett gäng från Västervik - välkomna!

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 455443. Det finns två 1/20-delar till salu för 17 500 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

21/9: Tyvärr blir det inget kval på måndag eftersom Jamie har hostat lite i veckan. Det var inga fel i halsen att tala om men vi tar det lite lugnt en fem, sex dagar så är det säkert bra igen sen. Kval senare i oktober.

14/9: Han tar till sig träningen fenomenalt fint för dagen och denna vecka gick han som bäst 1.22/1600 på banan. Det luktar kval lång väg hemma i Halmstad den första oktober.

7/9: Red Jamie avslutade jättefint och gick ca 1.21/1600 i sulky för första gången. Hans puls var extremt låg efteråt, en av de lägsta vi någonsin uppmätt på en tvååring efter banjobb faktiskt, och Markus "JR" Niklasson som körde var jättenöjd. Nu väntar ytterligare ett banjobb om 2-3 veckor och sedan kval. Om det blir någon start under hösten, eller om Marcus väljer att vinterträna hästen därefter, är ännu inte bestämt. Men letar du efter tvååring så kan detta vara rätt häst, helt klart.

27/8: Han hade oturen att vara med i ett heat som stördes av en extrem regnskur så det blev inga direkta tempon att tala om idag. Dags för banjobb på torsdag/fredag. Han sköter sig jättefint för dagen och troligen blir det kortvagn redan i nästa vecka!

18/8: När han gick i torsdags var banan inte i ordning så vi körde intervaller på rakbanan istället. Allt verkar bra och nästa vecka går han heat på banan igen. Fin häst!

3/8: Nu är de inne i en rapp period av träning, augusti och september kör vi på fart och de som sedan är redo kommer att kvala i början av oktober. Sedan blir det antingen någon start innan vinterträningen i sanden inleds, eller så blir det sanden direkt. Det avgörs om 4-6 veckor. Spännande tid! Idag gick han motsvarande ca 1.24/1600 i det snabbaste heatet.

28/7: Han ser riktigt, riktigt fin ut nu med. Nästa vecka börjar vi höja tempot lite mer.

20/7: Även Jamie har gått upp på full speed igen och ser magiskt fin ut. Som snabbast fick även han idag gå i 1.25-klippet på rakbanan och det var glänsande. Nu väntar ett par månader av rapp träning innan det är dags för kval om allt går som det skall. Därefter, framåt oktober, tar vi beslutet ifall det direkt blir tung vinterträning eller om vi kör någon start först.

8/7: Han jobbar på igen och ser väldigt fin ut. Upptrappning i ett par veckor innan det gasas för fullt igen efter semestern.

15/6: Han har kommit in i en tillväxt period och kommer att få sina tio dagars sommarvila redan över midsommar, säger Marcus.

8/6: Och idag blev det ca 1.26/1600 i andra heatet, även denna gång ytter om ledaren. Det är en käck häst som utan problem skulle klara att gå 1.22-1.23 över distansen i sulky redan nu. - Han är inte riktigt redo för sulky ännu men kommer att kvala tidigt under sommaren som det känns, sa Marcus.

1/6: Det blev ca 1.28/1600 i andra heatet den här veckan och hästen går från klarhet till klarhet. Han ska skos till för snabbare farter inom kort och det är inte långt borta från det första sulkyjobbet.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 11 250 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

21/9: Claire går sina jobb som hon ska och snart ökar vi på trycket i djupa sanden.

14/9: Hon jobbar på i sanden och det fungerar fint.

7/9: Den här veckan har Claire varit ännu finare och hon blir bara starkare och starkare. En mycket intressant häst inför nästa säsong och alla de penningstinna loppen för treåriga ston. - Märkligt att det finns så många andelar kvar i den här fightern, sa Marcus.

27/8: Claire har börjat gå vartannat jobb i djupa sanden/sandrakan och det här ser jättebra ut. Marcus vill inte ta henne till rundbanan på ett tag till, bättre att vänta lite till när hon ändå inte ska starta som tvååring.

18/8: Hon känns jättefin i uppträningen men fortsätter att mangla på rakbanan ett tag till innan det blir banjobb. En superfin märr med toppsyke som Marcus älskar.

3/8: Nu tränar hon igen och i nästa vecka återgår hon till intervallprogrammet så inom några veckor är hon med de andra som vanligt. Det här är en mycket fin häst som dock kommer att gå direkt till vinterträning i oktober utan att vi gör något försök att kvala henne redan i år. - Hon ligger lite efter pga sjukdomen i vintras så hon får den tid hon behöver, det är nåt lite extra mentalt i den här. Henne ska vi vara rädda om, sa Marcus.

20/7: Hon har kommit in i en växtperiod och får ta det lite lugnt nu i 7-10 dagar samtidigt som veterinären behandlade hennes hovleder som var lite för ömma för att bara lämnas åt naturen. Men hon är kanonfin i päls och hull, hon mår bra!

7/7: Claire bara trummar på och tar igen förlorad mark från i vintras. Nya banjobb planeras några veckor in i juli.

29/6: Jo, inget negativt att rapportera och hon trummar på.

22/6: Hon fortsätter att träna fint och vi är jättenöjda med henne. Ett riktigt fynd, som tränaren säger.

15/6: Nu gick hon ca 1.27/1600 i tung vagn som snabbast i veckans banjobb, vilket alltså motsvarar ca 1.24 i sulky, och det gjorde hon väldigt lätt. - Det här är en toppmärr i vardande, sa Lindgren.

8/6: Det här är en riktigt fin häst och Marcus var grymt imponerad av henne på sandrakan idag, som bäst i 1.25-tempo i avslutningarna. Nästa vecka blir det banheat. Ett fynd!

1/6: Nu är hon bättre och har börjat träna lite halvtufft den här veckan, nästa vecka bör hon gå som vanligt igen.

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445343. Åter till salu - hör av dig vid intresse. Priset är 12 500 kr per 1/20-del för tävlingsrätten under 2018-2022.

STALL MARLIN - KB

21/9: När hon ändå kom in i en snabb växtperiod passade Marcus på att kalla in veterinären för att frysbränna en has som vi har väntat på i flera månader. Så nu vilar hon en vecka innan vi går på det igen = kvalet blir senare i höst. - Hennes högra has är lite vinklad och vi har egentligen bara väntat på rätt tillfälle att bränna den. Det är inget svårt ingrepp och det blir alltid bra. Så hon får bara några dagars extra vila innan vi tutar och kör igen, sa Marcus.

14/9: Typiskt! Men när vi skulle köra banjobbet igår hade vattenbilen gått sönder och banunderlaget var inte alls bra så vi fick ställa in sulkyheatet. Men det kanske var bra ändå, för hon har börjat att växa ordentligt igen och det syns att han skjutit iväg en del över korset. - Ja, med växande tvååringar gäller det att vara uppmärksam så att man inte tränar hårt på fel dag, sa Marcus.

7/9: Eloise har jobbat på utan anmärkning under veckan och nästa vecka är det åter dags för sulkyjobb. - Hon är nog den allra mest intressanta tvååringen som vi har att erbjuda. En flygmaskin, sa Marcus.

31/8: Hon gick ca 1.21/1600 med 71 i puls i tisdags och allt går enligt plan. Det blir nytt sulkyjobb om 2-3 veckor och sedan kan det bli kval innan det är dags för djupa sanden och vinterträning för hennes stora bakbensmuskler att bli redo för storloppssäsongen 2019 =)

27/8: Allt ser oförskämt bra ut och idag avslutade hon i 1.20-rappet sista 300 i de avslutande intervallerna. En kanonfin tvååring som ska gå sitt första sulkyjobb i slutet av veckan om allt går som det är tänkt.

18/8: Igår gick hon motsvarande ca 1.22/1600 på banan och Marcus var lyrisk. Det här är en riktigt fin häst, säger tränaren.

3/8: Nu är de inne i en rapp period av träning, augusti och september kör vi på fart och de som sedan är redo kommer att kvala i början av oktober. Sedan blir det antingen någon start innan vinterträningen i sanden inleds, eller så blir det sanden direkt. Det avgörs om 4-6 veckor. Spännande tid! Idag gick hon motsvarande ca 1.24/1600 i det snabbaste heatet.

28/7: Hon ser riktigt, riktigt fin ut nu med. Nästa vecka börjar vi höja tempot lite mer. Vilken flygmaskin!

20/7: Eloise är igång igen och gick sina första intervaller på några veckor under dagen. - Det är en flygmaskin och nu känns hon smidig och glad igen, sa Marcus. Den här blir kul att följa nu under de närmaste två månaderna mot kvaltider.

7/7: Hon har skjutit iväg ordentligt i tillväxt nu och det blir bara lugn jogging den närmaste veckan så att vi inte förstår något på den här fina damen.

22/6: Allt var bra under veckan och nu är det dags för henne att få sina tio dagars vila från träning innan vi sedan tuffar till träningen ytterligare under sommaren.

15/6: Hon gick ca 1.26/1600 i långvagn med en rysligt snabb avslutning över upploppet i det andra banheatet i måndags. Allt väl på rakan idag och nästa vecka får hon trumma vidare nedåt. En minst sagt flyfotad dam!

8/6: Den här märren bara fortsätter att imponera och dagens intervaller på sandrakan löstes gallant. Nästa vecka blir det banheat igen.

1/6: Hon har trummat på och den här veckan blev det ca 1.28/1600 i tung vagn som bäst, vilket motsvarar 1.24-1.25 i sulky. En fin travmaskin som kommer att sättas i kortvagn för första gången inom midsommar (ifall allt är som det ska).

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Bränningen gick jättebra och han har tränat lite lugnt den här veckan, allt ser kanonbra ut. Nästa vecka börjar han om i djupa sanden.

7/9: Han jobbar på kanonfint på djupa sanden och blir bara bättre och bättre, piggare och piggare. Men i nästa vecka kommer veterinären för att frysbränna ett överben som hästen har på utsidan av vänster framben. Det inverkar inte mycket på träning och nedslag men eftersom ömheten ändå inte ger med sig måste vi göra detta. Men det är bara 5 dagars vila på ett sånt ingrepp så alla kan vara lugna.

27/8: Det går fint på sanden, han ser verkligen fin ut och nu ska han få mangla på där ett bra tag för att få upp styrkan i sin stora kropp. På djupa sanden kör vi aldrig fortare än i 1.40-tempo, det är 15-20 sekunder långsammare än på en snabb bana och bygger bra styrka.

18/8: Han är igång igen med träning och kommer att börja jobba på sandbanan redan nästa vecka. - Vi vet redan att han kan springa fort, men nu gäller det att bygga upp styrkan i den stora kroppen så att han kommer att hålla för påfrestningarna. Det blir spännande att sätta honom i sanden redan nu, de flesta andra tvååringar börjar inte förrän i oktober, säger Marcus.

26/7: Igår kastrerades han och nu väntar 10 dagars vila innan vi börjar träna igen.

20/7: Han bara dundrar på som om inget hade hänt, han blir starkare och starkare den här. - Mycket fin gång har han, sa tränaren.

8/7: Den store lufsen har tränat på fint under veckan och tar igen förlorad mark på bra vis.

29/6: Marcus var väldigt nöjd med hästen på rakbanan idag och han menar på att detta är en "kjempetalent" som med rätt upplägg kommer att kunna vara med och slåss om de stora titlarna i Norge nästa år. - Men det skriker valack om honom och jag tycker att han ska kastreras till hösten, sa Marcus.

22/6: Han ser verkligen jättebra ut och nu jobbar vi på för fullt.

15/6: Det ser kanonbra ut på sanden nu och nästa vecka är det full intensitet på hans träning igen.

8/6: Norrbaggen har sett bra ut under veckan och kommer att gå lite tuffare redan under nästa uke.

1/6: Nu ser han mycket bättre ut igen och nästa vecka sätter vi full fart igen. - Nu har han också PG-skor som kommer att hjälpa hans utveckling rejält, sa Marcus.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld - men ägarna har öppnat för att släppa fyra till sex 1/20-delar. Ring om du har intresse!

STALL MARLIN - KB

21/9: Det ser fint ut i träningen och vi startar på Axevalla nästa tisdag, lottad till ett bakspår. Spännande första start som andelshäst!

14/9: Han tränade fint igår och vi siktar på ny start inom kort, eventuellt blir det Solvalla den 26:e om allt verkar som det ska.

10/9: Idag har vi gjort klart med en ny andelshäst genom uppköpet av Marlin Cheval-stallets träning Tresexton (US) från tidigare ägaren Joakim. Spännande tycker vi, eftersom den här hästen har väldigt hög kapacitet! Det finns redan ägare till samtliga andelar, men ägargruppen har öppnat upp för utförsäljning av 20-30 procent av hästen nu under hösten. Hör av dig vid intresse! Hästen gick jobb i morse och känns riktigt stark och fin för dagen, det blir ny start inom kort.

1/9: Dessvärre blev det galopp i körning om spets, där kusken meddelade att hästen blev lite störd/generad/rädd när han la till sidostången in i svängen. Tresexton har inte laddats tidigare och det blev väl helt enkelt lite för mycket.

23/8: Det blev bara en sjätteplats idag men det var med mersmak: hästen tappade vänster baksko i första kurvan och kunde sedan inte riktigt få aktionen att stämma i svängarna. Att han dessutom fick gå utan rygg i tredjespår sista 800 i det hårda tempot gjorde inte saken lättare. Nä, en kanonprestation helt enkelt. Ny start redan nästa vecka.

10/8: Hästen avslutade starkt från kön i amatörloppet senast, att han inte blev bättre än fyra var det inget att snacka om.

27/7: Vi har fixat bakknäna på honom efter debuten, bara småsaker, men nu är han redo att gå nya lopp. Marcus letar efter lämpliga proppar eftersom hästen inte lämpar sig så bra för voltstart.

8/7: Vilken fantastisk debut vi fick se igår! Kusken bidade sin tid i kön men via en sisuladdad finish blev segern överlägsen på topptiden 15,1/2140a. - Den här är riktigt bra, sa Christoffer.

1/7: Till helgen är det dags för debut för vår jänkare. Han är mycket jobbad men inget vässad, med 18,5/2100 som bäst. Blir intressant att se hur han tävlar.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

7/9: Man låter fortsatt väldigt nöjda med vår häst borta i New Jersey. Han gillar verkligen att träna och äter nästan Anna ur huset. Det krånglande bakbenet ser bra ut men hon säger att hästen hänger lite på högertöm i kurvorna så det blir en veterinärkoll till veckan för att få honom redo för kval.

24/8: Anna låter riktigt nöjd med Culper nu och om ett par veckor ska han vara redo för lite tuffare tester, inte omöjligt att han kommer med i programmet i månadsskiftet september/oktober.

3/8: Han tränar på för fullt nu och har gått upp på maxintensitet i intervallerna den här veckan, Anna låter nöjd. Om ett par veckor bör vi få besked om när vi kan förvänta oss årsdebut.

20/7: Inga rapporter från Anna den här veckan, men vi har inte heller velat störa henne eller Anette i deras sorg. RIP, Magnusson...

14/7: Anna meddelar att veterinären igår gav grönt ljus för maxintensitet i träningen igen och vi får verkligen hoppas att det betyder start innan sommaren är över. Tiden går...

29/6: Nu är hästen fräsch och fin igen och nästa vecka går han troligen igång med full intensitet igen.

7/6: Enligt Anna har hästen tränat på fint och varit riktigt pigg och glad på slutet så det verkar bättre. I början av nästa vecka har vi mer klara besked om hur pass bra hästen tränar.

MR CULPEPER (2015)

valack e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

21/9: Idag gick han ett trippelheat 1600 på banan, med cirka 1.25 i långvagn i det snabbaste. - Vi testade skygglappar och rycktussar och allt fungerade fint. Hästen är absolut på väg att lära sig och kommer att starta under oktober om inget går fel, sa Marcus.

14/9: Mr Culpeper utvecklas fint för dagen och i gårdagens sulkyjobb gick han ca 18,5/2100 på klart förbättrat vis. Han ska starta igen inom kort.

7/9: Jepp, han blir starkare och starkare efter omläggningen till sandbacken uppe på gården. Nästa vecka testar vi honom i sulky på banan.

27/8: Mr C jobbar på riktigt, riktigt bra för dagen och Marcus testar snart av honom på banan för comeback,

18/8: Han har acklimatiserats väl och är redo för banjobb igen inom kort.

3/8: Dessvärre körde hästen upp huvudet kort före start och galopperade igen. Han såg annars väldigt bra ut i bilprovstarten och nu har Marcus flyttat upp honom på gården för miljöombyte och tuff mental gnuggning,

28/7: Tyvärr galopperade han från bricka två igår men annars känns hästen riktigt bra för dagen. Så det blir ny start på måndag i Tingsryd, fast då med autostart. Vi tror på en bra prestation barfota runt om nu då!

20/7: Nu har Mr C varit riktigt fin i jobben en tid och Marcus har tänkt anmäla till antingen Kalmars eller Halmstads nattrav nästa helg.

7/7: Han ser bra ut och Marcus tror att vi startar igen innan månaden är över.

29/6: Det har gått bra efter bränningen och hästen har gått dubbla snabbjobb den här veckan, i bra stil. Nästa vecka avgör hur pass snabbt han är tillbaka i race igen.

15/6: Nu fick han en smäll på ett annat ben och har därefter fått byta hage och kompisar, så att det inte händer igen. Veterinären har också frysbränt vänsterhasen här under veckan så att hästen ska kunna plocka fram hela sitt register så fort som möjligt.

8/6: Benet ser redan bättre ut och vi hoppas kunna starta honom redan nästa helg.

5/6: Det blev en liten smäll på ett bakben som gör att vi måste stryka honom imorgon.

1/6: Mr C har tränat på fint under veckan och utvecklas med loppen. Det blev 4/2140a med Wim Paal på onsdag då Marcus lurar på att köra barfota runt om med hästen för första gången. - Han slår sig på skenorna, speciellt i starten, och barfota kanske han kan lugna ner sig och slappna av lite från start?, funderar tränaren. Det är ju helt klart en häst med kapacitet.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns fyra 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

21/9: Appreciated har inlett intervallträningen igen och han verkar stortrivas. Det har dock blivit ett långt uppehåll och det är svårt redan nu att sia om hur snabbt han är tillbaka som racehorse. Men en sak är säker; Marcus är mycket optimistisk över hästens framtid och planen är att ta igen förlorad mark/förlorade prispengar under nästa år. - Det blir säkert en häst som för starta på under vintern nu när han kommit så snett på det. Idag flyttar vi upp honom till gården, det kan också bidra till att tända om honom inför vintern, sa tränaren.

14/9: Jo, nu är han igång igen och ser ut som en studsboll! - Vilan ser faktiiskt ut att ha gjort honom gott så att han har fått tid att bli valack på riktigt, sa Marcus.

7/9: Nu är han frisk och börjar träna på måndag!

31/8: Nu har han rättat till sig men enligt veterinärerna måste han stå på antibiotika till på torsdag eller fredag ändå. Så det blir en vecka till utan träning men sedan sätter vi igång igen!

27/8: Det ser bra ut för hästen igen och han ska kunna börja träna igen senast på måndag som det ser ut. Puh, det såg inte roligt ut när det precis hade hänt. Men något deltagande i Kriteriet är inte att tänka på, givetvis.

18/8: Vilken grym otur! Han fick feber pga en böld på halsen här i torsdags. Den är nu punkterad och dränerad och det blir antibiotikakur på box hela nästa vecka. Jättemärkligt och Marcus säger att han inte har varit med om något såndant på någon häst i stallet genom alla år tidigare. Nu missar vi nog Kriteriet som det ser ut. Men det viktiga är att hästen får bli frisk snabbt, vi återkommer.

7/8: Han jobbar på och ser fin ut, nytt banjobb planerat till nästa vecka.

28/7: Igår gick han 1.19/2100 på bra sätt och är på gång igen efter sin kastration. Nu börjar hästen att kännas likadan i steget som han gjorde förra sommaren när han var så väldigt bra. - Det är tydligt att han fick ont i testiklarna när de växte till sig och det här blir spännande. Det är lite kvar till comeback men vi siktar på ett lopp innan ev Kriterie-kval, sa Marcus.

20/7: Nu har han gått igång med regelrätta jobb igen - och han studsar fram. Nästa vecka är det full intensitet och då kan Marcus ta beslut om matchningen.

14/7: Han är igång och joggas för fullt, nästa vecka går vi troligen igång med riktig träning igen. Han går redan i hage med andra valacker och det fungerar jättebra.

7/7: "Appe" är redo för träning igen och går igång på måndag med en veckas motion innan vi troligen kör igång intervaller igen.

29/6: Allt har gått bra och nu väntar en veckas vila innan vi kan köra igång igen. Och när såret har läkt om en vecka, tio dagar är det också dags att släppa ihop honom med de andra grabbarna så att de kan lära honom att bli häst. - Det är viktigt för den här typen av hästar att få bli en del av en flock och förstå att det inte är något att hetsa upp sig över när man hamnar i race med flera andra, sa Marcus.

26/6: Omröstningen är klar och på torsdag kastreras grabben.

22/6: Alltså, den här hästen tränar och värmer i toppklass men i loppen springer han mest och funderar på annat. Igår tog han aldrig fatt och galopperade kort efter start pga grussprut. Nu har Marcus bokat tid för kastration på torsdag och vi hoppas att ha fått ihop 80 procents majoritet innan dess! - Det här är en valack, han bara bromsar och är änglig bland hästar. Lösningen för en sån här kille är att slippa kulorna och få släppas in i en stor flock i hagen så han får lite gemenskap. Det finns mycket kapacitet i hästen men vi får aldrig det ur honom som hingst. Det kommer e-brev under nästa vecka, men du som vet med dig att du vill okeja en kastration kan meddela det till oss direkt helst.

15/6: Istället för E3 blev det debut över lång distans mot ändre hästar på Mantorp på torsdag. Springremmen åker på igen och hästen har tränat riktigt plusbetonat under veckan.

8/6: Nu fick han ett tufft lopp med tredjespår till dödens på den bästa hästen och "Appe" orkade inte sista biten och blev bara sjua. - Han klarade inte av att tävla utan sin springrem så detta får jag ta på mig. Överlag tror jag att vi måste sänka de höga kraven på honom en aning under sommaren, så att vi kan få honom optimerad till Kriteriet i höst; det här är en stayer, sa Marcus som därmed väljer vanliga treåringslopp istället för E3.

1/6: Det blev dessvärre spår 8 i Kalmar på onsdag men hästen är riktigt på g och från det läget kan vi nog lätta honom en del. Det är aldrig lätt från ett sånt spår och detta är det sista genrepet inför E3-kvalen så vi får väl se hur offensivt han körs...

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: På tisdag är det dags igen, men denna gång från tillägg över full distans mot jämnåriga. Det var ett ganska litet fält och det ska bli intressant att se vad hästen kan uträtta över längre distanser nu efter den omlagda träningen; tidigare har han ju inte fungerat lika bra över 2140 som 1640. - Han känns åtminstone ännu bättre i gym-intervallerna nu än inför segern senast så vi får se om han kan orka 500 m längre i lika bra stil; den som lever får se, sa Marcus efter gårdagens träning.

14/9: Jo, men han jobbar på i djupa sanden och ser fortsatt riktigt bra ut.

5/9: Ja, vad ska man säga? KABOOOOM!! Precious Lord bombade runt på 12,7/1640a med järnskor och sulor, fast bomull i öronen och ingen start på ca två månader. Vad är det som händer? - Ja, vi har lagt om träningen på honom sedan två månader tillbaka, då vi insåg att han kräver hårda pass på gymmet regelbundet för att piska sina enorma baklår. Den här kan bli riktigt bra över korta häcken nästa år men vi kommer att skynda långsamt eftersom han inte är riktigt färdig ännu, sa en glad tränare efteråt. Nästa start lutar åt Halmstad 24 sep.

27/8: Precious Lord drog 3/1640a på söndag och är förberedd på rejält sätt inför sin minicomeback. Blir intressant att se honom över milen igen.

18/8: Han är friskförklarad och har tränat på två gånger den här veckan. Det kan bli start inom väldigt snar framtid men Marcus väntar troligen till ett intressant sprinterlopp under derbyhelgen i Malmö.

7/8: Det var slem i halsen men inget allvarligt, dock ingen start igår. Vila veckan ut men mest troligt är han sedan igång igen och kan starta på 1609a i Tingsryd nästa söndag.

6/8: Dessvärre har hästen enligt helgpersonalen hostat en del och vi kommer att kolla honom i halsen i eftermiddag så vi inte startar en häst som inte är i form; det kan dock lika gärna vara torrhosta av dammet i hagen så vi lägger ingen vikt i detta ännu, men då vet alla.

3/8: Han känns kanonfin efter det tuffa jobbet och blev faktiskt "UA", dvs utan anmärkning när vi gick över honom härom dagen - det är ovanligt att någon elittränad häst är det. Nu drog vi 7/2140 i Halmstad på måndag och tränaren säger att det blir första med blinkers i lopp. Intressant! - Den här hästen är en oslipad diamant men behöver en säsong till på sig innan han är riktigt redo i sin stora kropp. Men jag är övertygad om att det är en häst för ex SprinterMästaren nästa år om vi sköter hans psyke rätt i år. Därför stod jag över E3, sa Marcus.

26/7: Det blev 1.15/1600 ensam på mycket bra sätt i tisdags och nu kommer hästen att vara klart bättre nästa gång. Om det blir E3-kval eller vanligt treårslopp hemma bestäms inom kort. - Riktigt nöjd med hästen men den här måste vi ha lite is i magen med, det kommer att bli en grym sprinter innan det är färdigt, sa Marcus sprudlande glad efter jobbet.

20/7: Vi hade nog varit lite för snälla med honom på slutet och den här veckan har Marcus tagit tag i honom och kört riktigt tufft i sanden med vår bjässe. - Han kändes otroligt stark och gick faktiskt jämförbart med både Maze Runner och Wisdom Teacher på djupa sanden när jag körde exakt likadana jobb med dem efter varandra i tisdags. Nu manglar vi på honom lite till innan vi lättar upp inför E3-kvalen den femte, det är givetvis tufft att gå ut där med bara 20 000 kr på kontot men vår häst är så pass gynnad av 1640 att jag tycker att det är värt det, sa Marcus.

11/7: Precious såg väldigt bra ut, och kusken tyckte att han kändes grym, men efter tufft tempo tappade han spänsten en aning runt slutsvängen och snubblade sig in i passgång och medföljande diskning. Synd, men så kan det bli ibland. - Han var lite för tunt jobbad efter Kalmar-starten, för att tåla så hårt tempo över full väg. Det här handlar om en riktigt fin häst, som dock inte är riktigt redo i sin massiva bakkärra ännu så helst matchar jag över 1640 ett tag, sa Marcus. Problemet är att det knappt finns några sådana lopp just nu i hans klass...

6/7: Han har tränat på fint under veckan men fick tyvärr 5/2140 volt igen på Jägersro på tisdag. - Men det gör inte så mycket, hästen behöver fler lopp i kroppen innan vi siktar på riktigt bra insats igen över sprinterdistans lite längre fram, sa Marcus.

29/6: Nu har han redan återhämtat sig bra och dagens lugna jobb i DW-backen var bara bra! Så det ska inte dröja länge innan nästa start.

25/6: Det hällregnade under dagen och sådant underlag slinter vår bjässe bara i. Så femteplatsen var det inga fel på alls. Däremot var blodprovet vi tog i morse lite klent så han får en lugn vecka.

22/6: Det har sett mycket bra ut under veckan men spår fem för en megastor häst är inget perfekt på söndag. Marcus vill ha ett lugnt lopp med full fart till slut och siktet är inställt på ett större lopp i Halmstad under SM-veckan.

15/6: Allt verkar bra med den store och nu siktar Marcus närmast på ny start i Kalmar nästa helg.

4/6: Ja, nog hade tränarn klart för sig! Precious Lord vann på 14,5/1609a igår och var mycket bra. Härlig "debut"! Nu återkommer vi inom några veckor med nästa race, Marcus säger att det blir lite lugnt i början så får vi se hur det ser ut kring korta E3 i augusti.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 434444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Det ser riktigt positivt ut för Coram fortsatt och vi siktar på kval 1/10 om inget händer.

14/9: Som en av de sista treåringarna har även Coram nu klivit in i vårt styrketräningsprogram i djupa sanden, Det såg riktigt positivt ut för honom på gymmet redan första passet. Händer inget här kan det bli kval den första oktober men inget bestämt ännu.

7/9: Igår gick han 1.21/1600 utvändigt om ledaren ytterligare en gång och börjar bli säker på det här. Om inget händer blir det kval i början av oktober.

31/8: Han gick 1.21/1600 utvändigt om ledaren på bra sätt igår och kommer att gå ytterligare ett sulkytest i slutet av nästa vecka om allt håller sig som det ser ut nu. Bra skalle på den här, säger tränaren.

27/8: Det har varit fullt normalt i träningen på slutet och det närmar sig nästa sulkyjobb.

18/8: Full träning och allt ser bra ut. Nästa vecka blir det rappare heat på banan.

3/8: Han är igång igen och allt ser normalt ut. Nästa vecka går han upp på full träning igen, med sikte på kval i september/oktober.

20/7: Efter två tuffa månader i hans träningsliv var det dags för återbesök hos veterinär Hanna Lähdekorpi igår och det blev ombehandling i framknän samt en tillkommande has. - Det blir en lugn vecka på det här och sedan ska han gasa igen, vi rappar upp träningen med mer snabba jobb men inte så tungt. Meningen är att han ska bli kvalkvar på det i september/oktober, sa Marcus.

14/7: Bara lugna standardjobb den här veckan, så ser vi nästa vecka när Marcus är tillbaka hur det verkar med utvecklingen.

7/7: Riktigt roligt att hästen inte fick något som helst bakslag av den lite rappare träningen i förra veckan. Nytt banjobb blir det eventuellt redan om 2-3 veckor.

29/6: Han trummar på och igår fick han sparra en av våra tidigaste tvååringar till ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb. Det löste han väldigt bra (i dödens) och Marcus var nöjd. - Han tar sig framåt och uppåt hela tiden och den här kommer att bli bra framåt senhösten.

22/6: Ja, inget nytt under solen. Fortsätter han så här blir det snart sulkyjobb!

15/6: Han har verkligen stabiliserats på en ny nivå och den lille är inte så liten längre. - Han måste ha vuxit 10 cm på kort tid, och glädjande nog är det mest benen som skjutit iväg, sa Marcus.

8/6: Coram har utvecklats riktigt bra den senaste tiden och har en helt annan spänst än tidigare. - Nu höjer vi tempot lite, sa Marcus idag.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

21/9: Han tränar på riktigt bra och fick tuffa heat på banan igår, så att han ska vara redo för start inom 10 dagar. - Han låg fint i puls och kändes fin. Nu siktar vi på en penningstinn höst i de vanliga treåringsloppen, sa Marcus.

14/9: Det blev inget Kriterium för honom eftersom han var en av de 18 som blev tvångsstrukna. Synd givetvis, men vad ska vi göra? Hästen tränar på fint och det kommer att bli något annat lopp inom kort istället, Marcus har inte bestämt var ännu eftersom det finns en del att välja mellan.

7/9: Han gick lite på banan igår och var fullt godkänd. Marcus & Patrik gjorde lite småjusteringar efteråt och på måndag ska vi testa av honom på riktigt inför eventuellt deltagande i Kriteriekvalen om ett par veckor.

27/8: I torsdags blev han behandlad i SI-leden vänster bak hos vet Spångfors och nu laddar vi för kriteriekval om några veckor, ingen mer start innan dess. - Den här hästen räcker långt när han är helt kurant så det ska bli kul att testa honom över 2640, sa Marcus.

18/8: Kevin tyckte att hästen var lite rullig i värmningen och ville ha på boots trots att vi skulle rycka bakskorna till loppet. Tyvärr blev hästen nu för tung i balansen i speedkörningen på upploppet så en möjlig tredjeplats blev bara en femteplats eftersom kusken fick hålla igen hästen för att inte galoppera. Simcoe gick ändå en fin 1.14-tid men kan bättre. Vi siktar vidare mot Kriteriekval!

6/8: Han såg grymt fin ut men blev utskickad i 3,5-4-spår runt slutsvängen i 1.08-tempo, vilket inte fungerade. Galoppen var oundviklig men hästen visade att han hör hemma bland de bättre treåringarna. Vi tar nya tag och siktar framför allt på Kriteriet.

3/8: Det blev ett riktigt getingbo för vår krigare på söndag. Första övernattning och skorna måste sitta på en start till. Det finns chans att gå till final som trea eller fyra, så pass bra är den här hästen i grund och botten men det är mycket som ska klaffa givetvis...

30/7: Efter snabb start men trafikproblem på slutvarvet spurtade han strålande med gott om krafter kvar till andraplatsen i fredags. Nu blir det E3-kval i Borlänge på söndag. Troligen första barfota bak.

24/7: Det blev ett besvärligt fjärdespår och många bra hästar i loppet. Vi ligger lite lågt men räknar med en bra prestation på lördag.

20/7: Han var riktigt fin i måndagens banjobb och nu siktar vi på start i Kalmar nästa lördag. Är han så bra då som vi hoppas och tror bär det sedan av till E3-kval.

14/7: Det har verkat normalt med honom under veckan och nu planerar Marcus att testa av honom på banan i början av veckan för att bestämma matchning inför ev E3-kval i början av augusti.

7/7: Nu verkar allt normalt med hästen som kommer att tränas för fullt igen den kommande veckan. Mest troligt väntar vi med start i 2 veckor till så att han hinner träna ikapp efter sin lilla vila.

29/6: Dessvärre var hästen inte alls som bäst i söndags utan släppte grejorna utvändigt om ledaren 400 kvar. Christoffer var säker på sjukdom men varken puls eller blodprov pekar på någon glasklar sjukdom. Vi tränar på halvfart en vecka och tar nya prover men mest troligt var det den slippriga banan som hästen sprang sig muskeltrött på.

22/6: Jepp det ser onekligen spännande ut på söndag, spår fem är nästan perfekt när det bara är fem hästar på volten. Hästen tränar kanonbra och även om PU-hästen ser bra ut ska detta bli intressant.

15/6: Det ser jättebra ut efter senast och vi siktar på Kalmar nästa söndag.

8/6: Vi tog ett återbesök och fixade framfoten igen idag, ny start om ca två veckor men exakt vilket lopp är inte bestämt än.

6/6: Kaptenen var mycket bra igår men fick dessvärre en ful bredsida av Ludde 550 kvar och hamnade ute i fjärdespår. Christoffer tog upp och körde med bakom och blev fyra på nytt rekord, och sista 400 kördes i 1.10-tempo. - Det var ingen juste körning från Ludde och jag fick bara ge upp och rädda situationen efter den händelsen, annars var hästen minst lika fin som senast, sa Eriksson efteråt.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

18/9: Han kändes närmast ännu bättre i veckans jobb än inför Kriteriet. Det är dock aldrig lätt att stå med 60 m tillägg som på fredag så vi är nöjda med om en finalplats bärgas.

14/9: Efter Kriteriesegern har allt sett bra ut för "Stollen" och nu siktar vi på EM för treåringar i Paris i mitten av oktober. Men först blir det nog ett uttagningslopp i treåringsserien på Kalmar i nästa vecka.

9/9: Han VANN!!!! Det finns ju inte ord helt enkelt. Så underbart att bli klassisk vinnare. YES YES YES!!!

7/9: Förberedelserna under slutveckan har varit magnifikt mycket bättre än tidigare under året och tränare Lindgren låter väldigt nöjd med hästen nu efter veckans arbeten. Så pass mycket bättre att Marcus låter meddela att man kommer att testa hästen i bike i värmning på Bjerke. Håll alla tummar och tår för oss nu, den här kan dyka upp långt fram i Kriteriet...

31/8: Vi är i KRITERIET!!!! Stoletheshow kördes defensivt av Erlend på uppmaning av tränaren i sitt Kriteriekval, spurten som trea var plusbetonad och vi är mycket nöjda. Dessvärre förlorade vi lotten och det blev 11/2100a i finalen. Men vi ska vässa och trixa allt vi kan. Spännande vecka framför oss!

24/8: Vi drog 5/2100a i Kriteriekvalet i Oslo på tisdag. Hästen känns bra men är givetvis inte fullt på topp redan nu efter debaclet i Biri. Men det ska bli intressant nästa vecka, han är bra nog att visa upp i detta sammanhang - låt oss hoppas att inget strular och krånglar så att vi får vara med i finalen två veckor senare.

18/8: Han gick jobb både onsdag och fredag och kändes väldigt fin! Benet är fortsatt lite tjockt men det sitter bara i huden och det dubbelkollade vi med ultraljud igår så att allt var okej innan lite tuffare arbete. Nu är det anmält till Kriteriekvalet och lottningen sker i början av nästa vecka...

7/8: Nu ser det mycket bättre ut! Jogging innan veckan är över.

3/8: Det ser bättre ut för honom nu men det är inte tal om någon träning än på några dagar. Vi får be för ett bra tillfrisknande under nästa vecka så att inte Kriterie-drömmen spricker...

28/7: Skiiiiiit! Han gjorde sig illa i ett framben under transporten så vi kunde inte vara med i loppet. Hem och slicka såren, förhoppningsvis är det inget allvarligt som hänt men Marcus vågade inte starta med tanke på hur såret såg ut. Vi vet inte vad som hänt egentligen men vet mer inom kort. - Skit, skit, skit. Men tur i alla fall att det är en månad till Kriteriekvalen, sa Marcus.

24/7: Allt ser kanonbra ut och nu kommer vi att rycka framskorna...

16/7: Yes, ny finale! Han satt fast till 100 kvar och Erlend brydde sig aldrig om att rycka tussarna eller nånting. - Hästen var bara tungt tränad i sanden inför detta och kommer att gå framåt 20-30 m till finalen. Dessutom lutar det åt att vi rycker framskorna, sa en optimistisk tränare dagen efter.

8/7: Jo, allt ser bra ut och nu är han anmäld till kvalen i Biri på söndag.

29/6: Häromdagen testade Marcus hästen barfota runt om i ett banjobb som vässning inför Biri-kvalet i mitten av juli. - Hästen kändes riktigt bra men kommer inte att tävla barfota redan i år, isåfall blir det bara framskorna som åker, sa Marcus. Hela planen ligger fast på storloppet i Biri med kval 15 juli och ev final två veckor senare. Därefter är det 2,5 vecka till Kriteriekvalet...

22/6: Han bara dånar på i sanden och vi är mycket nöjda.

15/6: "Stollen" tränar på fint i sanden och det är bara att njuta, säger tränaren.

8/6: Det var inte mycket att åtgärda på den här och han har gått motion ett par gånger i slutet av veckan utan anmärkning. I nästa vecka drar vi gång träningen inför nästa lopp om fem veckor.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

21/9: Han har ingen tur, den här. Ett litet sår på ett ben gav honom en kraftig hudinfektion som vi tvingades behandla med antibiotika så han fick stå över träning i en vecka. Idag gick han igång igen och det känns bra. Men tränaren säger att vi knappast hinner starta nåt mer inför Hamburg så vi inriktar träningen på det så får vi ta beslutet om ett par veckor. - Inte lönt att åka till Hamburg om han inte är förberedd, men vi har två veckor på oss innan anmälan, sa Marcus.

14/9: Ja, han kändes smidig och fin direkt efter behandlingen. Vi sätter fart mot ytterligare en start i kroppen innan Hamburg.

7/9: Han fick en ombehandling i sina karpaltunnlar idag och siktas mot ny start kring 25/9 så han hinner få ett lopp till innan Hamburg. Det innebär att han står över en träning men överlag ser det mycket bättre ut för hästen nu.

3/9: Eastern var kraftigt bättre nu igår men orken tröt lite sista 50. Han såg jättefin ut fortsatt 300 kvar och travet flöt faktiskt helt perfekt. - Det innebär att vi nu vet vad som är hästens problem och detta kommer bara att bli bättre och bättre, även om det är så att vi vet om att det troligen måste bli ett litet kirurgiskt ingrepp senare i höst. Men först laddar vi allt mot Hamburg, sa Marcus.

27/8: Han kom med och fick 4/1640a på Jägersro på söndag. Han bör vara klart bättre med loppet i kroppen och enligt morgonens träning är han på rätt väg. Det kommer att behövas mer tid innan han är riktigt på topp säger tränaren men det blir intressant att se honom nu.

20/8: Eastern såg lugnare och bättre ut men räckte inte riktigt till ifrån kön men gick en bra tid. Nu startar vi igen inom kort för att bygga upp formen.

16/8: Han kom med i Tingsryd och tränar på riktigt fint i DW-backen nu. Vi kommer att tävla med skor runt om nu, pga det veterinära fynden som gjordes för några veckor sedan. - Nu vet vi ju att han har problem med karpaltunnlarna och då vet vi av erfarenhet att hästarna inte tål att tävla utan stötdämpning. Vi förväntar oss att han behöver lopp i kroppen på söndag men att travet och humöret ska flyta bättre nu, sa tränaren efter sista jobbet.

3/8: Idag fixade vi hans höfter och karpaltunnlar hos vet Spångfors, det känns som att han kommer att vara mycket behjälpt av att fixas där. Planen ligger på comeback i Tingsryd 19/8 om poängen räcker. Det vi nu vet, efter denna grundliga undersökning hos ny veterinär, är att det kan bli knäoperation när säsongen är slut, för att plocka fram hans yttersta.

28/7: Han tränar på och har bytt upplägg och går nu i sanden för att bli starkare i bakkärran. Marcus säger att vi siktar på start i mitten/slutet av augusti igen så att träningsbytet hinner ge någon positiv effekt. Det är bara att ha lite tålamod, det finns gott om kapacitet i hästen och årets stora mål i Tyskland är inte förrän i oktober.

14/7: Eastern blev ombehandlad i sin has i torsdags och kommer nu att få ett annat träningsprogram för att hålla sig sundare i kroppen. Det finns ett flertal lämpliga lopp i slutet av månaden.

7/7: Han var felfri och fick pengar på en 1.12-tid i SprinterMästarens försök. Ett fall framåt men hästen var ändå inte lika fin som förra veckan, tyckte såväl S:r som J:r. - Men nu har vi snart förstått oss på den här kapable men lite knepige hästen så vi förväntar oss bättre och bättre resultat undan för undan.

29/6: Ja, då blev det SprinterMästaren, där det gäller för honom att vara bland de tre första för att gå till final. Marcus klurar på några ytterligare ändringar till på torsdag men vi avvaktar...

26/6: Med behandlad has och lite andra ändringar var vår springare ruggigt fin igår kväll. Dessvärre gick det i 1.05-tempo in i sista sväng och det blev lite för vass speedkörning så galoppen var oundviklig. - Men han kändes fantastiskt bra och med jämnare tempo hade han helt klart varit med dem i mål, sa Niklasson som körde. Nu gör teamet några småjusteringar och anmäler till SprinterMästaren. - Han ska gå sprinterlopp mot fyraåringar och hemmaplan är nog en stor fördel för honom, så varför inte?, var Marcus kommentar.

22/6: När det blev så få anmälda i Testet så får Eastern också testa där på måndag. Han är givetvis inte vässad för stordåd redan nu efter behandling och flytt men detta lopp får avgöra vidare matchning under sommaren.

15/6: Han har nu flyttats upp på gården och första jobbet idag var plusbetonat. Marcus vill helst börja träna upp Eastern i DW-backen men vet inte om han vågar byta upplägg så här pass nära SprinterMästaren. Vi avvaktar till nästa vecka så får vi se hur vi gör...

8/6: Skit! Det blev galopp i första sväng i söndags och hästen var helt annorlunda den dagen; snarare helt loj än lite vass som han brukar. Igår kollades han av veterinär, eftersom vi inte var nöjda med hästen i jobbet på morgonen; det visade sig att han var öm i framknäna och vänster has, alla tre leder behövde åtgärdas. - Där har vi anledningen till hästens skumma beteende i söndags. Nu vilar han till på tisdag och sedan måste vi sätta fart igen och just nu kan vi bara hoppas att hästen tar åt sig behandlingen fort och blir bra direkt, annars blir det svårt med SprinterMästaren. Vi återkommer om en vecka, sa tränaren.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

21/9: Nu är han igång igen och det känns som en spännande höst. - Han var så pass förbättrad i det mentala senast att jag verkligen fick upp hoppet om att en brant utvecklingskurva ligger framför honom; det finns ju stjärnkvalitet i botten på den här hästen, sa Marcus.

14/9: Äntligen!! Marcus började att öva riktig tävling med hästen i måndags, hade riktig excersis nere på banan och äntligen verkar det ha fungerat på den tidigare så bångstyrige grabben. Segern i tisdags på 14,1/2140a på den regntråkiga banan var ett klart fall framåt. Igår ombehandlade vi hans haser och nu tar vi sikte på ett fyraåringslopp i Göteborg i början av oktober som sista förberedelse inför Hamburg som går 14 oktober.

5/9: Skit! Hästen satt i segerläge inför slutvarvet igår då han bara helt plötsligt snubblar sig i galopp. Upphämtningen var av det bättre slaget och nu får vår bjässe starta på lite tätare för att hitta riktiga formen inför Hamburg. Ny start redan på tisdag i Malmö.

31/8: Allt okej i morgonens arbete och nu drog han 1/2160 i ett litet fält på Kalmar på tisdag.

27/8: "Proppen" skötte sig perfekt och balansändringen fungerade perfekt. Tyvärr orkade hästen inte riktigt fullfölja sista 200 m och blev bara femma. - Per var grymt nöjd med hästen och det var jag med, nu är han sig själv igen. Men givetvis saknades rätta udden i honom efter dessa förberedelser; sen får vi inte glömma att han nog är bättre på kortare distanser med den sprinterkropp han har, sa Marcus. Ny start planeras till Kalmar 4/9.

18/8: Det blev spår 1 och Per Lennartsson i derbykvalet på onsdag. Marcus har balanserat om radikalt och nu kör vi med en överrullningssko fram och barfota bak istället. - Jag har den uppfattningen att hästen kommer att trava bättre och få bättre driv med den balansen. Men spår ett är ett problem, det kan ju bli startgalopp ändå för vår storstegade häst. Vi får hålla alla tummar för att Per lyckas tajma starten. Hästen är ju bra nog för derbyt men efter en diffus sommar får vi ändå ligga lågt inför detta, sa Marcus.

6/8: Han kändes väldigt bra enligt tränaren men 700 kvar var hästen trött och slutade fyra. - Han har ju inte gått ett fullt lopp sedan i mars så det var väl inte så konstigt att han blev trött? Banan var också nyomlagd och innerspåret passade inte hans stora aktion riktigt. Men nu fungerar hästen och vi vässar vidare för att hitta tillräcklig form för derbyt, sa Marcus.

1/8: Det blir Gävle mot Very Kronos på fredag. Det var det enda riktigt lämpliga loppet inför derbykvalen. Vi håller tummarna för att han fungerar lika fint som i kvalet.

28/7: Med järnskor och lång check pga voltstart och bricka fyra fungerade han fint i kvalet med tränaren i vagnen. Det blev 15,5/2140 i ensamt majestät med ca 1.13 sista 700. - Nu är jag jätteglad att det fungerade och vi tar sats mot derbyt. Nästa start blir ett långlopp i Gävle nästa fredag, sa tränaren.

20/7: Han gick starkt i DW-backen idag men det var nära att det gått riktigt illa sedan han skakat ur sig ena bomullstussen med följande frispel. - Så nära att hoppa av en häst har jag aldrig varit i hela mitt liv tror jag, sa Patrik som körde. Med tur och skicklighet reddes problemet ut och allt gick bra. Puh! Kval på fredag.

14/7: Proppen blev behandlad i framknän och hasar i torsdags, vilket kan ha haft med startgaloppen att göra. Nu får vi sikta på kval under midnattstravet, för att sedan hinna med ett lopp innan Derbykvalen.

7/7: Hästen såg magisk ut i värmning och provstart men galopperade tragiskt kort efter start och måste nu kvala. Men först kollar vi över honom hos veterinär så att inget är fel. Mörker!

29/6: Nu är han plastad och kommer att tävla barfota fram för första gången i redan i kvalet på torsdag.

26/6: Vilket jäxxla steg han fick, nu som valack! - Det var bland det värsta på mycket länge, sa Takter efteråt som var närmast lyrisk! Men bilen gick så enbarmeligt sakta fram till start att det inte gick att undvika startgalopp. Den andra galoppen kom av ren friskhet i sista sväng, trots att det gick i överljudsfart, sa Johnny. Nu preppar vi för SprinterMästaren och Marcus räknar med att premiärnerverna har lagt sig lite på hästen till nästa vecka. - Så brukar den här typen av häst fungera.

22/6: Nu drog vi spår 2 i Testet på måndag, med "pensionär" Takter i vagnen igen. Hästen har tränat mycket bra här i veckan och det blir mycket intressant att se honom i comeback som valack. - Men kom ihåg att det är ett test inför det stora loppet om några veckor, sa Marcus.

13/6: Igår gick den här bjässen 11,5 sista varvet utvändigt om Listas Spartacus i ett rejält banjobb. - Jag var riktigt nöjd med honom och det blev ca 14,5 över 1600 innan vi var färdiga. Jag tycker att han känns redo för SprinterMästaren, sa Marcus.

8/6: Den här veckan har varit en riktigt tuff en för vår "Propp". Men allt har gått enligt plan och nästa vecka är det meningen att han ska testas på banan inför eventuell start i SprinterMästaren.

1/6: "Proppen" har känts bra efter kastrationen men så bra som idag var det länge sedan hästen kändes. - Vi håller på att skola om honom till riktig race horse nu, det är inte färdigt men hästen svarar fint på undervisningen, sa Marcus.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Igår körde Marcus riktigt tuffa intervaller i DW-backen med vår häst och det var mycket plusbetonat. - Vi kommer att anmäla till V75 nästa söndag om inget händer på vägen, sa Marcus.

14/9: Pigg som tusan har Adiago varit nu efter veterinärbesöket och allt ser kanonbra ut inför hösten. Planen står fast.

7/9: Han har fortsatt knallform men var lite sliten efter de tuffa loppen och fick en liten uppfräschning i framknäna av veterinär idag. Planen fortsatt mot Solvalla i slutet av månaden.

31/8: Hästen verkar fräsch och fin men lite väl laddad för dagen. - Jag tror att det bästa är att ta det lite vackert ett par veckor. Det finns ett perfekt V75-lopp för lärlingar under Kriteriehelgen och sedan 2,5 vecka senare är det kval till BC.

27/8: Han galopperade i körning om spets i första kurvan men det var nog mest ett olycksfall i arbetet. Han verkar bra efteråt men är nu uppe i brons och inte helt lättmatchad. Det låter på Marcus som att han vill ge hästen ett lättare lopp nästa gång, det kan bli Vaggeryd på valdagen.

18/8: Det blev bricka 6 i ganska bra lottning i derbykvalen på onsdag, vår grabb kommer att höra till favoriterna! Men i torsdags hade vi panik då hästen plötsligt blev blockhalt! Det visade sig vara en liten böld i höger framfot som nu är fixad efter konstens alla vis. På måndag ska vi kunna köra ett lättare jobb och som det ser ut nu ska derbystarten inte vara i fara...

12/8: Wow! Finalseger till 55 gånger pengarna! Och på vilket sätt han vann! Vi är stumma av förundran, grattis till alla delägare! Tänk att Adiago auktionerades ut för 3500 kr per andel på sommarfesten förra året =)

7/8: Han tränade mycket fint idag och kommer att starta precis som senast förutom att han får gå med framskor på eftersom Christoffer tyckte att hästen blev lite väl fladdrig i steget till slut i Halmstad. Det blir intressant att se hur långt han räcker, vi har lite tro trots läget.

3/8: Det blev galopp direkt och så var den dagen förstörd. Men det var ett olycksfall i arbetet och nästa gång blir alla rutiner inför start som vanligt igen och den här hästen galopperar normalt sett inte. Han har toppform och då gäller det att göra rätt i uppkörningen till bilen bara. Nu jobbar vi in ett bra spår i Klass II-finalen på söndag!

28/7: Han känns kanonbra och kommer att vara på topp kring finalen den elfte. Lopp i kroppen ska han få i ett BC-kval i Mantorp på onsdag men dessvärre bricka 8 så vi får ligga lågt.

20/7: Vi ombehandlade hans tidigare så krånglande strålbensbursor i onsdags så nu blir det vila till på måndag. Vi kommer att starta en gång före finalen men exakt var är inte bestämt (men det måste vara 1-3 augusti pga karens och anmälningstider).

14/7: Allt rapporteras väl med Adiago efter vinsten och Marcus håller på att lägga en perfekt plan inför sensommaren: det är ju finaler 11/8 och derbykval 22/8 så det gäller att ha tungan rätt i mun. Inget bestämt än, vi återkommer under veckan.

8/7: Så ska benen gå på Britta!! Efter tisdagsjobbet sa Marcus att den låga 1.12-tid han förväntat sig efter Mantorp nu var nere på 11,5-förväntning. Och så rätt det blev! Christoffer bombade till spets och sedan var hästen helt överlägsen på otroligt fina 11,7/1640a med öronen framåt och fast bomull istoppat. Det här kan bära långt! Om allt är väl blir det start på Axevalla innan V75-finalen på Åby den 11:e augusti.

26/6: Det var inga fel på hästen igår men han hade inte hunnit återhämta sig riktigt efter Mantorp, så han fick stanna hemma. Nu blir det antingen klass II i Halmstad nästa lördag eller ett fint sprinterlopp på V86 veckan efter, beroende på om poängen räcker eller inte. - Men jag tror att han är mogen en låg 1.12-tid över 1640 nu så vi hoppas att poängen räcker och att han får ett bra spår, sa Marcus.

22/6: Jo, men han gick riktigt bra igår som tvåa. Det blev en tuff öppning med ca 13,5 första varvet på den lite långsamma banan och att Adiago fick sträcka vapen mot den urstarke och bangynnade vinnaren var inte mycket att snacka om. Men Marcus är inne på att hästen kommer att vara snäppet bättre över sprint, vilket vi eventuellt får testa redan på måndag!

15/6: Det blev Mantorp 21 juni istället i ett lämpligt lopp med spårtrappa och spetsläge. I måndags fick han sträcka ut med 1.19/2100 utvändigt om ledaren och det var plusbetonat.

8/6: Riktigt bra träningsvecka igen och mest troligt blir det comeback på Jägersro den 20 juni.

1/6: Adiago har känts helt otroligt bra här under veckan och Marcus valde att korrigera planen pga/tv detta. - Han känns så pass mycket bättre att vi nu måste lägga planen att ha tillräckligt med poäng inför sprinterloppet i Klass II på hemmabanan i början av juli. Nästa start inte fastlagd ännu men det blir inte redan i Oslo, sa coachen.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 534343. Slutsåld (två ägare) - men vi letar efter en tredje partner.

STALL MARLIN - AB

21/9: Han har normaliserat sina blodvärden och vi har inlett lite försiktigt med träning igen; han är verkligen pigg och glad - återstår bara att se hur många veckor det tar innan han är redo för race igen. - Idag gick han i djupa sanden för första gången och att smyga in lite gymträning åt honom typ varannat/var tredje jobb blir nog fint framöver. Han känns fin efter vilan och har nog inte tappat så mycket, sa Lindgren.

14/9: Tack och lov var hjärtat oskadat men Hierro har vilat sedan starten pga dåliga blodvärden och misstänkt virus. Men nu ser det bättre ut och vi börjar träna igen på måndag om inget händer.

3/9: Målfototorsk på 12 blankt borde vi ju vara nöjda med, eller hur? - Men det är vi inte för hästen borde ha vunnit lätt. Det visade sig att han hade ca 20 slag högre puls efter loppet och vi kommer att kolla upp honom här under veckan även om det i övrigt inte finns några tecken på sjukdom, sa tränaren.

27/8: Hierro galopperade direkt och chansningen höll inte, vi var tvingade att testa full laddning för att komma till från bricka sju men föll själva på kuppen. Han har gått lugnt efteråt och är nu anmäld igen från 2/1640a på söndag. Toppform!

18/8: Han känns helt grym i träningen men drog svårt spår i derbykvalet och behöver en hel del tur för att räcka till final. Vi knäpper våra händer. Det blir barfota runt om och UFO-bike igen.

6/8: Tyvärr kunde han inte svara någon position och fick för dåliga ryggar på baksidan. Erik blev tvungen att styra på i tredje redan 550 kvar och avslutningen var av bästa märke till tredjeplatsen på 09,9. Ett perfekt led i matchningen inför derbyt.

1/8: Det blir ett 1100-lopp med Erik i Gävle på fredag. Han kan passa fint på det och ett sådant kort lopp kan föra fram formen på rätt sätt utan att slita för mycket på honom inför derbykvalet. Vi testar barfota runt om för första gången.

28/7: Marcus trimmar honom för derbyt och det blir snart lopp för den lille krigaren som ser kanonfin ut för dagen.

20/7: Han fick det lugnt en vecka efter att veterinären fräschat till honom lite efter de tuffa starterna på slutet. Hästen är i fantastisk harmoni och form och det glänser om honom. I nästa vecka skärper vi till träningen igen för ett lopp inför derbykvalen, exakt vilket är inte bestämt.

7/7: Det blev gott om krafter kvar som trea sedan Lars I inte fått någon fart på vår startraket bakom bilen och hamnat fastlåst i tredje invändigt. - För allt i världen, sälj aldrig den här otroligt fina hästen! Hade jag bara gått ut i dödens innan slutvarvet kan jag lova seger, sa en rörd Lars I efteråt. Nu siktar Marcus på ett lopp i kroppen innan Derbykvalen.

29/6: Pga en mycket märklig voltning galopperade hästen utan egen förskyllan direkt och blev diskad i söndags. Han har tränat kanonbra i veckan och det blir "Upp till bevis" med Lars I på torsdag, troligen första gången barfota runt om. Där får han möta Cexter Bob och en fd stall Marlin-häst i Cabades...

22/6: Spår 4 i volt är väl sådär men ändå bättre än spåren på slutet. Hästen har tränat kanonbra under veckan och nu tar vi av bakskorna igen. En outsider.

15/6: Han ströks för ett småsår i onsdags men det bör inte ställa till det in the long run för hästen, Marcus har planerat snabbjobb på måndag och i dagens jogging var det okej. - Det bör vara startklart i Kalmar nästa söndag.

8/6: Det blev ett skitspår igen i nästa V75-försök på Vaggeryd på onsdag, denna gången spår 12...

4/6: Skit också, det blev en resa i kön och bara 1.17 första 1000 så det var ju kört redan då. Men hästen gick starkt till slut och såg lika bra ut eller bättre än tidigare. Han kommer igen!

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Nu har det gått två veckor och hästen har redan lugnat sig mentalt, exempelvis har han numera tid att sänka huvudet för att äta gräs i hagen - det har han inte gjort på ett par år. I nästa vecka går vi igång med lätt träning igen men räkna med att vi skyndar långsamt för att inte få några bakslag. - Jag siktar på att tävla med honom i vinter bara vädret blir normalt, sa Marcus.

14/9: Jo, men det ser stabilt ut så här långt och ingreppet verkar redan ha medfört positiva effekter.

7/9: Imorse kastrerades Gandhi och nu håller vi tummarna för en smärtfri och bra övergång till det nya könet. Ett par veckors vila blir det.

31/8: Det blev en överväldigande majoritet för kastration så efter att ha nått 85 procent av ägarkapitalet efter ett par timmar i måndags blev det bestämt att hästen kastreras av Bengan Johansson nästa fredag. Sedan får vi ge honom ett par veckor innan det gäller att hitta en eller ett par partners att dela hage med. Det blir spännande att se just hur pass mycket hästen kan lugna ner sig.

27/8: Idag har vi konstaterat att hästen inte tål någon träning alls för dagen. Blodvärdet hade gått ner bra på två veckor men sedan tränade vi ett pass - och värdet gick upp på för hög nivå direkt. Det innebär att alla andelsägare kommer att få ett mejl under veckan, där vi hoppas få godkännande om kastration. - Vi har levt med hästens så kallade "överträningssymptom" eller "tjocka blod" sedan derbykvalet för ett år sedan, och hållit honom fint i schack hela tiden. Men nu blev det samma sak som augusti förra året och långsiktigt finns inget annat att göra än att kastrera; vi har frågat fem olika veterinärer och alla har samma åsikt. Min erfarenhet av liknande hästar sedan tidigare talar också för det, han är lite väl ettrig för sitt eget bästa och miljöombyte hjälper inte i ett sånt här läge, sa Marcus,

18/8: Hästen mår bra men det är ju konstaterat skyhöga blodvärden, dvs överträning. I nästa vecka tar vi nya prover för att se om det rättat till sig eller inte. På fredag vet vi mer.

6/8: Dessvärre var Gandhi seg och slagen redan efter ett varv och Christoffer slutade att köra på hästen tidigt. Det var hög puls efteråt och mycket talar ju för att första övernattningen blev för mycket för den här hästen som ju även under förra årets augustimånad drabbades av överträningssymptom och utgick felfritt på Jägersro. Vi kollar alla blodvärden under veckan, för att vara säkra. Hästen mår bra men räkna med två veckors vila nu. Vi återkommer.

3/8: Han drog ett bra spår och har tränat fint efter förra starten. Första övernattningen kan givetvis ställa till det men vi åker upp med förhoppningar. Och som det ser ut är han dessutom klar för bronsfinalen nästa helg så det blir viktiga åtta dagar nu...

28/7: Det ser bara bra ut och nu blir det Rättvik nästa lördag.

20/7: Gandhi har tagit det senaste loppet mycket bra och om han kommer med i finalen på Åby blir det onekligen spännande. Marcus vill starta honom en gång innan dess men vilket lopp är ännu inte bestämt. - Det finns många att välja bland, exempelvis ett 1609a-lopp på Jägersro under Åbergskvällen men också Sommartravets final på Rättvik över 2660 volt med 300 000 kr till vinnaren. Vi avvaktar lite i frågan...

14/7: Han har bara gått lugnt under veckan men allt har varit som vanligt. Det blir final 11 augusti men det blir ett lopp innan, vilket är dock inte bestämt ännu.

8/7: Äntligen! Var vi nog många som skrek in i sista sväng och även in på upploppet. Men sedan fick Ingves fritt med sin smygkörde och Gandhi fick nöja sig med en mersmakande andraplats i bronsloppet. - Han såg grym ut och travet flöt bättre barfota bak. Vi tar dem på utmattning, den här har nu gjort fem kanonlopp i rad utan att få vinna. Snart måste han ju sitta där?, funderade Marcus.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-delar till salu för kunds räkning för 15 000 kr/styck - fynd!

STALL MARLIN - AB

19/9: Det ser riktigt bra ut inför fredagens start i Kalmar och med klaff på loppet är hästen med och gör upp om segern och 150 000 kr.

14/9: Vi hittade felet på honom direkt och vänster framknä behandlades av veterinär. Hästen är redo igen och kommer att anmälas till Färjestads V75:a i första hand samt stayerfinalen i Kalmar i andrahand under nästa helg.

5/9: Nä, den rätta spänsten saknades efter uppehållet och Djuse kunde inget göra i kön när det gick så sakta första 1500 i loppet. Vi får ta det som en bra genomkörare och starta igen på en 2-3 veckor för att rätta formen ska infinna sig igen.

31/8: Allt verkar tip top med hästen i träningen och kontrollprovet var helt okej. Så vi anmälde till Solvalla på tisdag men desvärre blev det 12/2140a så vi behöver tur...

27/8: Hästen ser fortsatt jättefin ut men blodvärdena är inte som de ska. Vi grubblar vidare och återkommer senare i veckan med besked, veterinärerna tror att det handlar om resistenta blodmaskar.

16/8: Han har tränat på kanonbra men tyvärr var hans blodvärden inte helt hundra i veckan så vi strök inför Gävle på lördag. Nu får han kraftig avmaskning för att få upp sitt blodvärde och så ska vi bara på g igen inom kort. Hästen känns magisk och vi vill inte förstöra några hälsostatusar och missa hans utveckling nu.

6/8: Ja, vad ska man säga? Grattis och äntligen! Hästen bara joggade runt och vann odriven på 13,8/2140a och såg helt enkelt makalöst bra ut. Marcus tog en lättnadens suck efter hästens enorma missflyt på slutet. - Nu ska vi plasta upp bakfötterna och vara med på Gävle nästa lördag, sedan bör han vara redo för V75, sa Lindgren.

3/8: Han har tränat på jättefint i veckan och kommer ut i lärlingsloppet på Rättvik. Han har aldrig övernattat förut men om allt fungerar är han ju värd en seger nu.

28/7: Dessvärre fick han en smäll i hagen i måndags och kunde inte anmälas till Tingsryd. Men det är redan bra igen och hästen ser lysande ut. Vi tänker oss att starta honom till helgen i Rättvik.

20/7: Vi siktar på Tingsryd där han står perfekt inne i ett lopp i slutet av månaden. Fortsatt kanonfin i jobb.

14/7: Han tog Lindesbergloppet bra och kommer att starta igen så fort vi hittar ett vettigt lopp, hästen har ju fortfarande poängbrist.

6/7: Ja, inget flyt nu heller med startgalopp i nedförsbacken. Men som han gick efteråt! Det var en ruggigt bra tredjeplats och nog har vi fog för att säga: det här är en bra häst som snart kommer att vinna lopp...

29/6: Rodick känns kanonbra och drog 3/3140 på Lindesberg på onsdag, det ser bra ut så när som på Very Kronos som nog måste galoppera bort sig igen för att vår häst ska kunna vinna. Men formen är på topp och Marcus förväntar sig en stark prestation.

22/6: Han tränade fint idag och kommer troligen redan till start nästa helg igen.

15/6: Vi hade tänkt starta igen i breddloppen hemma på söndag men hästen blev lite knackig efter Kalmar och det visade sig att han behövde fixas i vänster framknä. Det är gjort och Marcus säger att hästen ju är lite skör och att det givetvis blev lite tufft att starta barfota runt om på 3100 två gånger på kort tid, men hans poängbrist gör ju att det blir lite knivigt med matchningen. Nu kommer han att vila veckan ut och börja träna igen på måndag, han ska snart ut igen för att dra fördel av den fina formen men det är karenstid i 14 dagar att vänta ut först.

8/6: Men, vad fxxxn! Segern var ju redan "klar" när Johan var på väg att vrida på 300 kvar från andra ytter. Men precis i den vevan slog hästen ihop och galopperade bort en tillsynes säker seger. - Han har ingen riktig röta den här hästen, det här loppet var dessutom 60 000 kr som nu försvann. Han har dessutom dåligt med poäng nu, sa Marcus. Kusken, Johan Untersteiner, tyckte att hästen kändes lika fin nu som senast och hade ingen förklaring till galoppen. Nya tag!!!

1/6: Det ser fortsatt bra ut och ny start i Kalmar på nationaldagen, denna gång från 8/3140. Det är ett lämpligt lopp och vi hoppas på bättre klaff nu. Det finns alltså två andelar a 10 000 kr till salu här, ett stort fynd med tanke på hur bra det blev barfota!

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 453443. Fyndhäst: det finns några andelar till salu för 10 000 kr per styck som vi säljer åt kund!

STALL MARLIN - AB

21/9: Tyvärr fick vi ombehandla honom i måndags, när hasen var utläkt så visade han att det även satt lite problem i ett framknä. Men hästen mår annars väldigt bra på filialen i Holland och Stefan Schoonhoven som har ansvaret över honom låter väldigt nöjd med hästen. Nästa start dröjer dock några veckor till.

7/9: Han är behandlad i en has nu och tränar på som vanligt nästa vecka, det finns lopp på orten i Frankrike sedan hela vägen under september och oktober.

31/8: Pokemon trivs bra i Holland med tyvärr blev det galopp i nedförsbacken i tisdags. Vi återkommer efter helgen.

24/8: Han har tränat nere i Holland och känns fin. På tisdag startar han i ett större lopp i Belgien!

17/8: Idag åkte Pokemon Ås söderut och ska stå hos vår vän Stefan Schoonhoven i Holland ett tag. Närmaste planerade lopp går i Belgien nästa helg och sedan finns en uppsjö av lopp i Frankrike under september.

6/8: Allt ser bra ut men vi stod över Kalmar. Vi testar nog i Karlstad i ett riktigt lopp istället måndagen (spår 7) efter. Sedan har Marcus nu bestämt att skicka ner honom till Frankrike i september, det finns en del intressanta lopp där nere åt honom. - Vi testar en månad eller två, han kommer att stå hos Stefan Schoonhoven i Holland, sa Marcus.

28/7: Hästen lever och mår bra trots mordförsöket i första kurvan i onsdags, det var bland det värsta vi har sett. Ja, han har inget direkt flyt för dagen den lille men snart vänder det. Troligen startar han i Kalmar den nionde.

19/7: Han fortsätter att träna kanon, drog nu 10/2140a i ett breddlopp på Vaggeryd på onsdag.

14/7: Allt verkar bara bra med Pokemon men det finns så dåligt med lopp just nu att det troligen inte blir något innan Tingsryd i slutet av juli. Konstigt att det inte ska finnas lopp åt en häst med 800 000 kr på kontot...

6/7: Dessvärre slog Pokemon helt plötsligt bara ihop och galopperade 700 kvar på Solvalla i tisdags. Dessvärre tror vi att det var segern som rök. - Ja, han kändes otroligt fin och bara snubblade sig i galopp på ett steg. Efter inslaget flög han fram och jag tror att vi haft bra chans annars, sa Christoffer. Det är lite tunt med lopp just nu så vi får se var han startar...

29/6: Det blev 5/1640a mot några bra på Solvalla på tisdag men nu är Pokemon i ordning och han kan sluta långt fram bara det klaffar lite.

26/6: Nu var vår lille öltunna i toppslag igen men dessvärre samma missflyt som vanligt och efter flera släppningar blev det sist invändigt och inget tempo. Avslutningen var av allra bästa märke och nu rackarns ska han få ta dem nästa gång!

22/6: Han var kanonfin i dagens jobb och blir intressant att följa från 1/2140a i lämpligt gäng på tisdag i Malmö.

18/6: Det strulade mest hela vägen men hästen gick bra som femma och är på gång mot formen. Nu får han även HV-vaccin inför nästa start och det brukar föra fram hästen i form.

15/6: Allt verkar bra och vi startar igen på söndag.

8/6: Han såg jättefin ut i onsdags, om än lite för tjock, men blev tempotorsk i kön och gick ett bra slutvarv. Formen är i antågande och vi startar igen nästa vecka.

1/6: Det finns inga passande lopp för dagen men hästen behöver starta och nu blev det 10/2640a på tisdag. Vi ändrar nog till kvartsnorskt istället för blinkers över den distansen.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2015-2018. Vi har två 1/20-delar i tävlingsrätten till salu för 2 500 kr/stycket!

STALL MARLIN - KB

18/9: Spår 7/2160 i V75 på lördag och hon tränade fint idag. Spännande att hon numera åter är en frekvent gäst på rikstoton. Med klaff är hon på fina pengar i det här gänget.

14/9: Allt ser verkligen tip top ut för dagen och nu blir det V75 i Karlstad.

5/9: ÄNTLIGEN! Igår stämde det perfekt och hon behöver inte skämmas för segern på nya rekordet 13 blankt! En härlig morsa detta, nu siktar vi på stodivisionen igen - troligen i Karlstad den 22:a.

31/8: Hon kändes jättefin i onsdags men lång distans och rekordtempo var inte hennes likör. - Det var dessutom helt fel fotsteg, alldeles för långa för mig, så jag var tvungen att lägga mig ner för att inte ramla ur vagnen; det innebar i sin tur att jag inte såg mycket under resans gång och den här starten är bara att glömma. Vi kör Kalmar också på tisdag, där har hon en mycket vettig propp för en gångs skull, sa Marcus efter loppet.

24/8: Pearl känns ännu bättre efter starten men drog tyvärr 12/2640a på onsdag inom streckspelet. Motståndet räds hon inte och med lite klaff är hon med på fotot igen.

16/8: Hon gick kanonbra som tvåa men fick ju lite för tung resa för att det skulle vara perfekt. Hon verkar bra efteråt och det blir ny start inom kort.

7/8: Ny start på Mantorp på måndag!

6/8: Hon spurtade vansinnigt bra som femma efter massiva trafikproblem sista 700. - Hon är ju lätt tvåa bara det inte strular. Kul att hon är tillbaka på allvar, jag tycker nog att det här var det bästa intryck hon gjort ever, sa Marcus. Nu startar vi på.

30/7: Pearl gick jättebra som fyra när luckan väl kom och på lördag drar hon med till Rättvik för start i stodivisionen. Motståndet var inte det tuffaste så med lite klaff från bakspår kan hon ta fina pengar!

24/7: Hon är rapp och fin för dagen och drog spår 6 på tillägg på lördag. Självklart behöver hon lopp i kroppen men det ska kunna bli fina pengar ändå.

20/7: Hon tränar mycket bra och är redo igen. Det blir troligen Kalmars nattrav nästa helg.

14/7: Pearl tränar för start igen och Marcus har öppnat propphäftet.

7/7: Hon känns kanonbra igen och startar inom kort, dock ej i Tingsryd.

29/6: Pearl ser urläcker ut igen efter sin vila och startar ev redan i Tingsryd den nionde.

22/6: Hon verkar bra igen och kommer säkert ut på Åby nästa söndag, eller något annat lämpligt lopp inom kort.

15/6: Dessvärre hostade hon en hel del i tisdagens jobb så vi strök henne från dagens start. Ingen fara med hästen men hon vilar till måndag. Vi går på det igen sedan, om inget händer, men detta skall inte va nåt allvarligt som det ser ut och hon är snart igång i listorna igen.

8/6: Hon kändes lika fin igen men förlorade loppet i lotten eftersom hon öppnade lika snabbt som övriga men inte kom till ändå från bricka fyra. Nu valde Marcus att gå ut 500 kvar och blev sedan fast med rubbet sparat, hade han suttit kvar i fjärde invändigt hade det med facit i hand blivit lucka sista biten så hon hade kunnat bli fyra/femma. Ny start nästa söndag om hon kommer med i breddloppen hemma.

1/6: Pearl tränar på fint och drog nu 2/2140 i ett stolopp i Kalmar på onsdag. - Det känns vettigare att låta henne möta ston, formen är på topp, sa Marcus.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

21/9: Counter ser fortsatt dunderfin ut i hull och hårrem, dansar fram i träningen. Men spåret är inte det bästa och det gäller att han håller sig lugn bland alla hästar för att orka tre varv. Med klaff har han fart och form för att dyka upp där framme.

14/9: Allt är som det ska och planen står fast, vi hoppas att poängen räcker för V75-loppet i Karlstad.

3/9: Rubbet kvar och nära en riktig krock 300 kvar när ledaren tvärnitade blev facit i Derbystayern igår. - Han är riktigt på gång nu hästen och med lucka i slutsvängen tror både jag och Per att han är tvåa bakom Carabinieri. Nu laddar vi för stayerloppet i Karlstad den 22:a där poängen förhoppningsvis räcker.

27/8: Counterfeightr fortsätter att träna kanonbra och drog nu 4/3140 i Derbystayern på söndag, ett lopp som dock blev ett riktigt getingbo med hästar som Carabinieri, Bravo Navarone och Monark Newmen i startlistan. Spännande att se hur långt han räcker!

18/8: Utan skor och utan checkrem var hästen dunderfin igår som tvåa bakom en riktigt bra häst. Per Lennartsson höll honom lugn i ryggar hela vägen och avslutningen i tredjespår sista 600 var grym! Nu siktar vi på derbystayern.

13/8: Det blir ett långlopp från tillägg i Gävle på fredag. Spännande!

7/8: Han kollades av veterinär idag och var helt utan anmärkning. Så det blir ny start inom kort, Marcus vill hitta nåt från tillägg eller en spårtrappa med bakspår. - När han får börja i ryggar håller han sig lugn, sa tränaren.

3/8: Counterfeightr var riktigt på hugget i onsdags men efter lite missflyt med positionskörningen in i första kurvan hamnade han i dödens och där blev han väldigt laddad så det tog över ett varv i 1.11-tempo innan han kunde lugna ner sig. Hästen tröttnade givetvis in i slutkurvan men att han stannade och utgick var bara för att kusken tog upp honom när hästen tappade luften. Allt verkar bra efteråt, han äter och dricker. - Nästa gång får jag anmäla från tillägg igen, så att han garanterat för en rygg. sa Marcus.

26/7: Han gjorde en kanonprestation som fyra efter trafikproblem och är tillbaka på allvar. Marcus har lagt om träningen nu och det kommer att bli betydligt fler starter och mindre träningspass den närmaste tiden, för att hålla hästen fräsch och sund. - Han tål inte att träna samtidigt som han tävlar, det vet vi av erfarenhet. Det blir en spännande höst och vinter men redan på onsdag är det dags igen i Mantorp.

20/7: Det blev 1/2640a på Åbys lunch på måndag. Loppet såg överkomligt ut men spåret ställer till det en aning. Låt oss hoppas att Jr hanterar det på bästa sätt och smyger iväg vår ettrige krigare felfritt. Med lite flyt på vägen avslutar hästen starkt, det vet vi!

15/7: Jo, men allt har varit bra efter segern och Marcus letar efter nästa lämpliga uppgift i uppbyggnaden av vår stjärna igen. Inget helt bestämt ännu men det kommer ny start inom kort. Han blev dessvärre första reserv i långloppet för lärlingar inom V75 på lördag så vi letar nya passande lopp inom kort.

6/7: Äntligen! Det blev säker seger efter fantomspurt på Axevalla härom dagen, trots strul med flera omstarter mm. Tingblad hade 13,5/2000 på klockan efter tappstarten och det var ingen dålig prestation direkt. Nu ska vi leta fram bästa passande lopp för nästa start, relativt snart så att han inte behöver träna så mycket och bli för uppe i varv.

29/6: Det ser bra ut efter loppet senast för vår lille krigare och nu blev det 1/2180 i lämpligt sällskap på Axevalla på tisdag. Marcus vill gärna ha voltstart och tillägg för att hästen ska få komma in i det här på rätt sätt, med att hålla sig lugn och bara attackera sista 400. - I autoloppen blir det oftast väldigt uppullat efter startrusningen och då är det lätt att vår häst börjar ta i för mycket, men med volt blir det sällan så. Jag har stora förhoppningar på Counterfeightr framöver så vi skyndar långsamt, sa Marcus.

22/6: Marcus sa efter loppet igår att han var rätt säker på att hästen är lika bra nu som när han var på topp på våren som fyraåring. Hästen skötte sig också exemplariskt från start och var lugn och fin i handen på kusken när huvan plötsligt ramlade av i första kurvan. - Han trodde ju att jag ryckte huvan för spurten och då satte han igång och tog i som en galning. Jag hade att välja på att styra fram i dödens, vilket inte var att tänka på i comebacken, eller att testa att sätta honom i Sjunnessons rygg och hoppas på att hästen skulle klara tempominskningen. Men det ändade i galopp, helt utan hästens förskyllan. Counterfeightr fick springa med bakom och gick i mål med krafter kvar och kusken hade spöt under armen hela vägen. Det blir ny start nästa helg, antingen på Vaggeryd eller Åby.

15/6: Han gör comeback på torsdag på Mantorp. Nio dagar senare har han sedan en mycket lämplig propp på Vaggeryd så det här blir ett fint lopp i kroppen. Marcus låter väldigt nöjd med hästen i jobben nu men det behövs givetvis lopp i kroppen ändå för att få maxprestation.

8/6: Allt väl efter och hästen är redo, peppar, peppar.

1/6: Idag drog han till med ca 1.23/1600 i breda däck i tredje heatet och är nu redo för comeback. Vi fixade hans framknän direkt på eftermiddagen, det har varit en lång träningsperiod, och han är nu klar att starta inom kort - troligen blir det comeback i Halmstad 17 juni.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

21/9: Vid gårdagens genomgång upptäckte vi att han var lite öm i sina tassar trots att han har tränat mestadels på djupa sanden. Så vi slår på hårda sulor och ändrar lite i hans foderstat för att rätta till problemet. - Det gör att vi flyttar fram comebacken några veckor, helst går jag ut i 1140-loppet på Jägersro den 10 oktober, sa Marcus.

14/9: Igår gick han ca 1.16/1600 med öppet huvudlag och skötaren i vagnen på banan. Vår gamle krigare är redo för comeback igen!

7/9: Han är helt fantastiskt fin på styrkebanan och nästa vecka får han gå lite rappare för att vässa formen mot ev comeback i slutet av månaden.

31/8: - Magi, sa Marcus efter dagens åtta intervaller på djupa sanden. Inom ett par veckor är det dags för banjobb.

27/8: Han ser helt enkelt ruggigt bra ut i djupa sanden för dagen och det dröjer inte länge innan han kommer att få gå ett litet test inför höstens stundande comeback.

18/8: Alkalizer är tjock och fin, riktigt välmående och tränar nu fullt i sanden. Han kommer fort och det blir spännande att se honom om ett par veckor.

28/7: Nu har han varit igång en vecka och det ser riktigt bra ut. Motion ett par veckor till innan vi kör intervaller.

14/7: Alkalizer kollades med EKG igår och är nu helt friskförklarad. Vår veterinär tyckte att hästen skulle få en veckas vila till innan vi hämtar hem honom från sommarbetet och börjar motionera honom igen. Härligt!

13/6: Idag flyttade vår kompis hem till vår transportör Tommy för en månads vila i hans sommarhage.

8/6: EKG-testet igår visade att hästen har problem med hjärtmuskeln. Men dagens Troponin-prov visade att hjärtat är minimalt skadat och veterinären rekommenderar tre veckors total vila i gräshage och sedan nytt EKG. - Vår erfarenhet säger oss att en sådan här lätt släng av hjärtmuskelinflammation ger med sig på 3-6 veckors total vila; sedan blir hästarna helt återställda, sa Marcus. Samtliga andelsägare kommera att få mejl i början av nästa vecka om vilka valmöjligheter som finns framöver.

5/6: Alkalizer såg väldigt samlad och smidig ut inför loppet igår men redan 600 kvar stannade han. - Det var bara 70 nånting i puls och hästen valde att ge upp tididigt, så något står inte rätt till, sa Marcus efteråt.

30/5: Allt väl och det blev 4/1620a med Kaj Widell på måndag. Vi kommer att ändra lite på huvudlag och skoning inför starten men det finns inget som tyder på att hästen skulle vara ur slag - tvärtom!

24/5: Alkisen har tränat på bra i sanden efter senast och nu siktar vi på Gotland.

18/5: Osteopaten gick igenom honom igår och tyckte att hästen kändes bättre än någonsin. I dagens motion såg han lysande ut. - Hästen ser också väldigt nöjd ut i hagen och nu ska vi bara hantera honom korrekt inför loppen framöver. Nästa start planeras till Gotland den 4 juni, jag vill verkligen bara starta honom över sprint som det ser ut just nu, sa Marcus, och Sweden Cup räcker inte poängen till.

16/5: Alltså, grabben är i toppslag. Sånt toppslag att han inte är helt lätt att hantera innan loppen, BG hade problem idag och man kan säga att Alkalizer redan lagt ett halvt lopp före start. - När hästen blir så där taggad fungerar det inte att man drar i honom, för då brottas han tillbaka och slutar att andas. Nu höll hästen kanonbra ändå och var ju tvåa ända fram till 150 kvar. Nästa start börjar vi lägga honom vid vingen direkt, precis som vi gjorde för några år sedan när han blev så här taggad och formtoppad efter att Lars I kört honom i Upp till Bevis, sa Marcus.