Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid sin första V75-seger 7/7-18)
Senast uppdaterad 15/3-19.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera två stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blir det lördag 23 mars)!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under vintern 2018/2019 lanserar vi även vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

2018
Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare bland andelsägarna blev – Niclas Nordestad
Oktober månads vinnare bland andelsägarna blev – Lena Nilsson
November månads vinnare bland andelsägarna blev – Mats Nilsson
December månads vinnare bland andelsägarna blev – Lennart Andersson

 

2019
Januari månads vinnare blev – Jan Karliden
Februari månads vinnare blev – Jörgen Nanzell
Mars månads vinnare blev – Conny Nordström

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar), Tobbe Lunder har 0706 88 52 07.

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

BONUS VENDIL (2017)

e PASTOR STEPHEN - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Exteriört praktexemplar. Helbror till Moses. Trekvartsbroder på blodet med Precious Lord. Exteriörsiffrorna är 445444. Vi har fyra 1/20-delar till salu för 12 500 kr/stycket. Först till kvarn!

STALL MARLIN - KB

15/3: Bonus är tillbaka i träning och nästa vecka blir det två jobb inklusive uppvisningen på lördagen.

8/3: Han har varit lite förkyld på sistone men äter och växer som han ska. Vi skodde till honom igår och nu är han redo att börja sänka farten på rakbanan framöver. Vi siktar på att ha honom i fint skick inför uppvisningen under hästägardagen den 23 mars!

22/2: Bonus, likt de flesta i vår riktigt fina flock av tvååringar, ligger rätt på det i programmet. De kommer nu att sänkas ner successivt under våren. I programmet siktar vi på att köra ner dem till tider mellan 1.22-1.25/1600 i månadsskiftet maj/juni, innan vi sedan bestämmer vilka som har talang nog för att starta redan som tvååringar samt vilka vi väljer att vänta med till våren.

20/2: Igår gick han och de andra i förstagruppen för första gången jobb på rakbanan. Vi kör först en uppvärmning som avslutas med 2000 m i bakvarv i ca 2:00-tempo. Därefter går de tre intervaller på rakbanan, där det snabbaste gick efter ca 1.45. - En mycket fin häst, det är rejält med kraft i honom. Till nästa vecka ska han få ännu tyngre skor och då kommer han att sänka farten rejält, sa Urban.

12/2: Bonus jobbar på och han har nu gått två banjobb. Idag blev det ca 1.50/2000 i bakvarv och det ser ut som ren jogging. - Verkligen en pampig bjässe, sa Marcus.

1/2: Nu inleder vi snabbjobben med tvååringarna. Den här store och välvuxne pojken är stark som en björn och har skärpt till sig mentalt efter nyår. Han är med i förstagruppen och har inte stått över mycket på vägen, bara hindrad av ett kortare sjukdomsstopp som alla de andra i höstas.

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Känns stenintressant inför 2019. Exteriörsiffrorna är 544444. Ring för info - det finns fyra 1/20-delar till salu.

STALL MARLIN - KB

15/3: Det ser kanon ut allting, nästa vecka körs han i sulky för första gången. Kom och titta, vet ni!

8/3: Han gick ytterligare ett trippelheat över 1600 den här veckan och han gör det fint. Det snabbaste gick ca 1.24-1.25/1600 i speedmaster och det gjorde riktigt enkelt. Det blir ytterligare ett sådant om 10 dagar och är allt sedan som det ska vankas banjobb om ca 3 veckor. - Den här är fin, kluckade Marcus efteråt.

1/3: Fortsatt fin den här veckan och nu, efter lite vila för herpesvaccinering i 4-5 dagar, så siktar tränarn på att vässa lite ytterligare i sprint-intervaller i slutet av nästa vecka.

22/2: Nu har vi rappat på honom lite, i måndags blev det tre stycken 500-rökare på banan i farter mellan 1.25 ned till 1.20 och som det kändes i backen igår hade han tagit det på rätt sätt och vaknat till fint. Nu blir det trippelheat över 1600 inom kort och sedan tar vi fram sulkyn för att göra i ordning för kval senare i vår. - Den här har utvecklats jättefint över vintern och det kommer att bli spännande att se honom under mars, sa Marcus efter gårdagens arbete.

15/2: Dubhen trummar på och nästa vecka säger Marcus att den här store pojken ska få gå sina första lite kortare och rappare heat på banan.

8/2: Han gōr allt rätt och vi har inget att klaga på, förutom att banorna inte varit perfekta den här veckan.

1/2: Vi har jobbat på och Mac Dubh har varit ytterligare lite piggare den här veckan.

25/1: Den store bjässen jobbar på bra och blir allt bättre i kondition. Han fick lubba strax under 1.30/2600 i dödens i tredje heatet idag så det var en bra skalle för att göra honom ännu bättre till nästa vecka. Det går enligt plan men Marcus har inte tänkt skynda ut den här store men väldigt fina hästen.

20/1: Han jobbar på riktigt fint och ser grym ut. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Nu är han haltfri och vrickningen har gått över. Denna vecka har han bara skrittats men på måndag får han börja löpträna igen. Vem, vet - han kanske bara behövde lite vila efter en tuff forcering under vintern? Marcus ser spänt fram emot de närmaste veckorna på denna talang.

1/3: Han var kanonfin i måndagsjobbet men vrickade sig lite i värmningen igår och fick stå över. Förhoppningsvis helt fit for fight igen i slutet av nästa vecka, han ska ju ändå vila en 4-5 dagar för herpesvaccineringen nu.

22/2: Nu är han helt frisk igen och redan nästa vecka blir det fullt träningsdos igen, sedan får vi se hur snabbt han är redo för sulky. - Det blir under mars, sa tränarn.

13/2: Forrest verkar frisk och dagens blodprov visade också att förkylningen är över. Vi kör igång igen!

8/2: Han verkar pigg och glad trots allt och i mitten av nästa vecka ska han nog träna igen.

1/2: Dessvärre fick vi ett bakslag igår då det visade sig att Forrest inte är riktigt frisk, han har dåliga blodvärden och att beteckna som förkyld. Vi räknar med en veckas vila innan vi kan köra igen.

25/1: Helt klart vår "season leader" just nu. Forrest glänser rejält och kommer att bli väldigt intressant att följa den närmaste tiden. - Det är dags att köra honom själv snart, slog tränaren fast efter dagens arbete.

20/1: Han jobbar på riktigt fint och glänser verkligen numera. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 454443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Det har varit lugn träning denna vecka men nästa sätter vi fart igen. Förhoppningsvis är han inte så långt ifrån första banjobbet för säsongen.

8/3: Jamie har väntat på tid hos Spångfors i flera månader, för att kontrollera SI-leden uppe i korset. Det var inga fel alls där men veterinär Pär valde ändå att behandla hästens knän efter den tuffa vinterträningen. Det blir en lugn vecka men sedan gasar vi på igen och så fin som hästen ser ut nu börjar vi snegla mot banjobb i månadsskiftet mars/april.

1/3: Han ser bara starkare och starkare ut i sandbacken uppe hos Widegren och detta ser bra ut.

22/2: Jamie har verkligen haft en fin period nu sedan han acklimatiserat sig på gården. Han blir allt starkare i sandträningen och vi siktar på lite banjobb sedan i mars.

15/2: Den här veckan har han jobbat på fullt i DW-backen och har nu lärt sig den nya banan. Nästa vecka höjer vi farten!

8/2: Bara ett jobb pga kassa banor denna vecka men inget negativt att rapportera.

1/2: Två lätta jobb i DW-backen har han hunnit med och det går bättre och bättre med omställningen. - Men banan har inte varit den bästa den här veckan så det var väntat med en liten halvproblematisk omställning, förhoppningsvis blir det bättre väder och bana inom kort, sa Marcus.

25/1: Idag flyttade Jamie upp på gården till Linnea, där han ska få börja trampa på i DW-backen för att bli stark i bakkärran inför säsongen. - Jag tror att det är en sista pusselbit som kommer att läggas rätt för den här fine hästen, sa Marcus.

20/1: Han jobbar på och är stark som bara den. Det är dags för lite tävlingsbalansering nu i veckan och så hoppas vi att han kommer att vara klockren efter det. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 444444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 11 250 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

15/3: Hon har gått två rejäla pass den här veckan och det har sett riktigt spänstigt ut. Den som har tid att vänta på något gott ska titta på Claire. - Hon har det som krävs för att bli en tuff och bra tävlingshäst så fort hon har hunnit ikapp i träningen, sa Marcus.

8/3: Idag gick hon sitt första riktiga träningsjobb efter frysbränningen och Marcus som körde var lyrisk. - Idag var det rena toner, härlig musik i henne! Den här märren kan vara en riktig plusvariant när hon är redo; hennes tryck i baksteget samt inställning till det hela är femstjärnig. Men hon är ju lite efter de andra ännu, pga vilan som unghäst när hon opererades, och vi tror inte på debut förrän till sommaren.

1/3: Meningen var att hon skulle börja intervalla igen idag men vi får avvakta några dagar till pga en olycklig smäll hon fick i huvudet. - Det var andra gången i livet som hon fått ett jack i pannan. Men hon är tuff den här och det är inget att oroa sig för, sa Marcus.

22/2: Nu har bränningen lagt sig och nästa vecka går hon igång med regelrätt träning igen.

15/2: Claire har börjat jobba igen men kommer enligt tränaren att må bra av ytterligare en vecka med ganska lugn träning innan hon återgår till det ordinarie programmet. Men ingen ko på isen, hästen mår jättebra och vi tror fortsatt jättemycket på henne framåt.

1/2: Hon går framåt hela tiden men har blivit lite öm på sitt brända överben igen så veterinären kommer på måndag och gör om det hela = en veckas vila.

25/1: Claire sköter sig prickfritt och kämpar på. En märr men härlig inställning!

20/1: Hon jobbar på riktigt fint. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445343. Tillhör Bolagsstallet 181127-191126

BOLAGSSTALLET 2019

15/3: Veterinären fick faktiskt kolla på henne i veckan, eftersom tillväxtzonerna är så öppna just nu. Hon gav henne en rundsmörjning i lederna för att underlätta utfasningen från tillväxt till träning igen. Vi räknar med att gå igång med lätt träning i slutet av nästa vecka och sedan hoppas Marcus att hennes problem med växten ska vara över för den här gången. - Ja, hon får sluta nu. Större behöver hon inte bli. Dessutom vill vi se henne på banorna så tidigt som möjligt under året, sa Marcus.

8/3: Vi höjde inte farterna något alls, utan tvärtom. Hon växer som en vettvilling just nu och det är bara skritt som gäller. Förhoppningsvis släpper det nästa vecka.

1/3: Nä, vi måste desto värre dementera detta med full träning för hästen har börjat att växa som en galning nu när solen och värmen kom. Hon har joggats och allt verkar bra så men Marcus vill vänta till slutet av nästa vecka med att höja farterna igen. - Träning av unghästar betyder att man som tränare och skötare måste vara väldigt uppmärksam på om deras tillväxtzoner öppnar sig för mycket; att träna de dagarna kan innebära stora problem längre fram. Is i magen är det som gäller.

22/2: Ja, nu har hon tränat på igen och i torsdagens arbete såg hon kalasfin ut. Nästa vecka blir det rull ranson igen och sedan ska det snart vara dags för lite rappare träning inför sulkyjobb senare under mars.

15/2: Oturen grinar henne i ansiktet just nu för när hovarna gått till sig så fick hon en spark i hagen och har inte tränat något pga den denna vecka. Förhoppningsvis har det lagt sig till på måndag...

8/2: Hon blev lite hovöm efter en ombalansering och gick bara ett jobb denna vecka, men nu ser diet bra ut igen.

1/2: Jo, men hon bara trummar på och ser kanonfin ut.

25/1: Eloise ligger riktigt bra på det pulsmässigt och är nog det sto i vårt stall som ligger längst fram just nu. Hon stundsar verkligen fram till slut i banjobben för dagen och det här blir intressant.

20/1: Hon jobbar på riktigt fint och ser verkligen spänstig ut. Än så länge är hon bäst i spets och vi kommer att trimma in henne med skygglappar framöver. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Det finns tre 1/20-delar till salu för kunds räkning för 17 500 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

15/3: Nu är han garanterat 100 frisk igen och i veckans bägge intervallpass har han dundrat runt med svansen på ryggen. - Läcker häst!, sa skötaren Urban efter dagens pass i backen.

8/3: Vi har återupptagit träningen men han står fortfarande på slemlösande och har bara joggats. Slutet av nästa vecka är planen på intervaller i sanden igen, han verkar piggare och äter fint.

1/3: Han hade lite onödigt hög puls i två sandjobb för ett par veckor sedan så vi tog lite prover och det visade sig att han hade en liten infektion i kroppen. Nu har den gått över och vi tänker återuppta träningen på måndag.

15/2: Norrmannen har faktiskt gått två lugna intervalljobb den här veckan och det ser peppar, peppar bara bra ut. - En ruggig löpare som vi verkligen vill se genomtränad om några månader, sa Marcus.

1/2: Han har gått motion i två veckor nu och allt verkar bra. Två veckors motion, give or take, ytterligare får vi räkna med innan han får öka.

22/1: Idag började han köras igen efter en period på skrittbandet. Han kändes mjuk och smidig och det är verkligen en genombussig häst, inget krångel alls trots att han inte är körd på så länge. - Den här är nåt extra, sa en nöjd tränare efter körningen.

13/1: Allt har sett bra ut under jullovet och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Läkningen har gått bra och veterinären har "clearat" honom för skritt och hage nu. Skönt!

14/12: Inget strul. Boxvilan löser han som en blivande storstjärna.

7/12: Han opererades igår och kom hem pigg och glad i morse. Nu väntar 14 dagars boxvila innan han får börja röra på sig igen och efter helgerna, om ca en månad, ska han kunna fungera som vanligt igen. Lämplig tid för operation!

30/11: Det är bokat ingrepp på torsdag för att ta bort griffelbenshuvudet på vänster framben. Ett enkelt ingrepp som dock måste till eftersom själva sprickan med tillhörande överben sitter så illa till att han riskerar att slå sig på knölen varje gång han tränar annars. Eftersom han och de andra tvååringarna ändå skulle vila för dubbel vaccinering och avmaskning över jul och nyår blir det inte så mycket extra vila; han ska vara igång igen direkt efter helgerna!

WISDOM TEACHER (2015)

valack e INFINITIF - ROMANTIC LOVE
länk till travsport.se

Flygmaskin men fart för eliten! Kastrerad i höst - mycket spännande säsong framför sig. Exteriörsiffrorna är 445443 och det finns två 1/20-delar till salu för den som letar riktigt bra häst...

STALL MARLIN - KB

12/3: Igår fick han lämna gården för att börja "miljö-träna" i tävlingssammanhang igen. Det blev ca 1.23/2100 på bra vis och ett par testvändor bakom startbilen. Marcus tänker fortsätta med detta så ofta det behövs här under våren innan vi drar igång säsongen. - Det är svårt att säga om vi behöver tre testomgångar eller många fler innan jag kommer att vara nöjd med hästens omskolning från hingst till valack men det ser vi snart, sa Marcus, som sken som en sol efter att ha känt på hästen på banan för första gången sedan i oktober.

8/3: Fulla intervaller ytterligare en vecka, så lite farter på banan rycker allt närmare...

1/3: Idag gick han upp på fulla intervaller i DW-backen för första gången och han gick ett redigt arbete tillsammans med Gandhi Boko, där bägge hade samma puls efteråt. Det här är en ruggigt spännande häst!

15/2: Han är nu uppe på fem intervaller av sju i DW-backen och leker sig fram. Vilken individ, alltså! - Ja, rent kapacitetsmässigt har han nog inga övermän i vårt stall i alla fall, sa Marcus.

1/2: Stall MARLIN - Easy har idag gjort klart med den kanske mest intressanta andelshästen hittills genom åren. Hästen har ju varit i stallet sedan sommaren som tvååring men sedan huvudägaren valt att sälja blev detta nu verklighet för några lyckliga gubbar. Det handlar om en toppstammad häst med superexteriör med stor potential. - Nu som valack ökar mina förhoppningar om att vi ska få ut max ur hästen under fyra- och femåringssäsongen. Han var väldigt tuff i humöret, men samtidigt lite hästrädd, som hingst och det gjorde att treåringssäsongen blev ett stort fiasko i mina ögon. Han har bara tjänat drygt 350 000 kr så här långt och det kunde lika gärna ha varit en nolla till bakom där om han hade tävlat som han tränat, sa Marcus.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 545444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Full styrka i brantaste backen två pass denna vecka och allt är lugnt. Nästa vecka kommer Marcus att börja köra ett rappare pass i veckan som utfasningsperiod inför startträningen som kommer om några veckor.

8/3: Ännu bättre den här veckan, vilken utveckling! Men vi ger honom några veckor till i full styrketräning innan vi börjar lätta upp för comeback.

1/3: - Så bra som Setauket kändes i backen den här veckan har han aldrig känts tidigare, sa Marcus. Det återstår ännu ca två månader av styrketräningsperioden för den storvuxne amerikanen och detta kan blir roligt till sommarn! Peppar, peppar - låt honom vara frisk så kan det bli nåt extra =)

22/2: Den här veckan har han släppt till rejält och börjat kvasta lite när vi kör till i backen. Det lovar gott...

15/2: Setauket jobbar på och fortsätter med två tuffa styrkepass per vecka ett tag till.

8/2: Han jobbar på i backarna och blir allt piggare vartefter styrkan ökar.

1/2: Jo, men nu börjar han kännas mer som vid "storhetstiden" i höstas igen och han tar för sig allt bättre i backarna. Vi tragglar på, den här blir spännande efter några månaders styrketräning.

20/1: Han jobbar på i sanden nu och det ser ut som det ska. Nu ska vi ge honom lite tid att vinterträna!

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår! Den här grabben blir spännande att se efter några månader i djupa sanden...

21/12: Setauket kommer att vaccineras, avmaskas och återkollas av veterinär nu och återupptar träningen måndagen den 7 januari. Det kommer att bli successiv infasning på djupa sanden säger tränaren. Blir spännande att få styrka i hans talangfulla kropp också.

14/12: Han har gått lite motion under veckan men mest fått ta det lugnt, det samma gäller nästa vecka. En king ska ha det bra!

6/12: Bjässen var idag hos veterinären för första gången under sin tävlingskarriär. Det blev en liten renovering av framknän och hasar och nu får han vila en vecka. Resten av december går han bara lugn träning, innan vi börjar sandträna direkt efter helgerna. Den här hästen kommer att bli mycket spännande att följa nästa säsong.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Jepp, fortsatt styrketräning i sanden och allt är väl. Eventuellt får han testa lite rappare träning på banan ett pass nästa vecka.

8/3: Han har haft en bra vecka i sanden och halsen var fin på återkollen. En vecka till i sanden innan vi testar lite på banan.

1/3: Nu har Marcus styrt över honom till sanden igen och i de korta intervallerna som vi kör med hästarna på banan kändes det fint i två pass denna vecka. - I somras när han stod på gården så tränade han bara i sandbacken där uppe. När han sedan flyttade ner till banan i höstas var han inne i en vässande period och började att gå mest på banan och i vanliga backen. Jag tror att vi gjorde bort oss där, men det är bara att rätta till! Om några veckor är han redo för comeback, sa Marcus.

21/2: Idag kollades han om och nu ser halsen perfekt ut. Efter att ha gått lite motion under veckan blir det nu intervaller i sanden imorgon!

13/2: Halsen var inte helt hundra så han får medicin i fem dagar nu. Och så sätter vi in halm i boxarna där han står, även om han mest går ute dygnet runt så står han ju vissa tider i sin skyddshall/box så det får bli spån/terpentinfritt där med. Förhoppningsvis tränar vi på igen redan måndag/tisdag.

8/2: Tresexton skötte sig igen men är nog inte like rapp utan sina skygglappar. Men han uppvisar åxå lite allergisymptom som vi får gå till botten med nu för hästen ska prestera bättre om man ser till träningen.

5/2: Han tränar på fint efter senast och drog 6/2140a på fredag. Nu lägger vi på ett norskt huvudlag.

31/1: Jo, men han avslutade fullt godkänt från absoluta kön och slutade fyra. Den moddiga banan pga snöfallet var en klar nackdel men Per lät nöjd med hästen. Troligen testar vi Kalmar nästa fredag.

25/1: Tresexton drog förvisso bricka åtta på Solvalla på onsdag men han tränar ruskigt bra och lär gå felfritt därifrån. - Intressant att följa, sa Marcus, den här har stallets mest missvisande resultatrad för dagen.

21/1: Han gick ett tuffare trippelheat på banan i fredags och i dagens snabbjobb var han lika smidig och fin. Nu är han startklar och vi jagar lopp men har ju dåligt med poäng...

13/1: Jullovet är över och han har gått lätt träning, denna vecka höjer vi till normal standard och förhoppningsvis är han redo för start inom kort.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

15/3: Han tog loppet mycket bra och har tränat fortsatt starkt. Nytt lopp inom kort, bästa har han den 27:e på Åby men inget bestämt än.

8/3: Shit, vilket lopp han gjorde! Fyra trots tredjespår i ett varv och sedan press i omgångar i spets över 2640. Lennartsson som körde var imponerad och hästen åt som vanligt dagen efter och verkar benhård! - Jag vill avvakta nåt jobb i nästa vecka, för att se hur han tagit loppet, innan vi anmäler igen, sa tränarn.

28/2: Han är anmäld igen och denna gången från 11/2640a inom V86 på Solvalla nästa onsdag. Hästen har tränat fint efter comebacken och det blir Lennartsson som ska testa honom där uppe. Kan det vara dags för första segern nu, äntligen? - Ja, det borde inte vara omöjligt, sa Marcus efter dagens jobb i DW-backen.

22/2: En riktigt bra comeback måste vi nog säga. Han var helt reglerbar och såg ut som en studsboll. Att han inte riktigt orkade sista 100 m var honom helt förlåtet när han inte startat på så länge. Nu ryker snart segernollan på lillgrabben!

19/2: Nu är han med! På fredag drog vi 3/2140a i en trappa på Åby. Blir onekligen spännande och vi får verkligen hoppas att hästen inte blir överladdad i comebacken...

13/2: Han fortsätter att träna hur bra som helst men har redan blivit bortplockad två gånger till pga dåliga spår i volt. Nästa vecka finns ett auto med spårtrappa så det bör kunna bli start...

7/2: Appreciated gick 1.20/1600 i speedmaster på seg bana idag och var lika fin som vid det förra banjobbet innan jul. Anmäldes direkt men kom inte med pga spårförbehåll. Marcus kommer att anmäla på nu under de närmaste dagarna...

1/2: Han gick ett trippelheat över 1600 på banan i långvagn för lärling idag och det var riktigt bra. Vi avvaktade tuffare test pga att han är lite känslig för lösa banor och det har varit lite besvärligt den här veckan. Vi testar förhoppningsvis för start i nästa vecka.

25/1: Jättefin i veckans sandjobb och Marcus planerar ett nytt banjobb nästa torsdag.

20/1: Hästen känns jättefin men det blir ändå ingen start förrän tidigast den 6:e februari pga Sveriges hårda karensregler kring penicillinsalvan som han tvingades använda på trampet i några dagar.

13/1: Vi hade tänkt anmäla för start nu men dessvärre har han fått ett litet tramp som gjort att han inte kunnat träna som han borde den veckan som gått. Vi hoppas och tror att han går igång igen under denna vecka, men dessvärre får vi skjuta ytterligare nån vecka på comebacken...

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Han vilar ett tag till men nästa vecka blir det nytt blodprov och så fort svaret är positivt börjar vi träna igen. Hästen ser ut att må väldigt bra annars.

5/3: Dessvärre blev han dålig i magen efter första jobbet och det efterföljande blodprovet visade på låga vita och sammantaget är det nu mycket troligt att han har åkt på nåt virus. Så vi får ta det lite vackert och ge honom nån vecka extra vintervila innan vi börjar mangla ordentligt.

1/3: Han gick sina första sandintervaller efter uppehållet idag och var ruggigt laddad. Den här ska nu mangla på gymmet i ett par månader och sedan får vi se vad för program som tränarn väljer upp mot SprinterMästaren...

15/2: Nu är han riktigt laddad och pigg igen och kommer att få börja träna så smått igen under nästa vecka och veckan därpå drar vi igång den riktigt skarpa sandträningen. Minst två månader i gruvan planeras för att göra honom redo för SprinterMästaren...

1/2: Blodprovet visade bara att han har något lägre värde på vita blodkropparna, vilket kan tyda på virus. Men annars såg det perfekt ut och mest troligt har han bara någon mindre infektion men sammantaget med att han fick väldigt mycket mjölksyra i sina väldiga baklår av den sugande banan blev det nog för bra igår. Nu får han vila i två veckor innan vi börjar trimma för vintern med comeback senare i vår i tankarna.

31/1: Nä, det var något som inte var som det skulle igår. Han tog spets utan problem efter ett halvvarv men redan i andra kurvan kände Christoffer att något var fel. Hästen får vila upp sig några dagar (vi har tagit blodprov) och sedan kollar vi upp honom noggrant under nästa vecka. - Jag hade bara tänkt göra den här dubbelstarten och sedan ta honom till ett par månaders gnuggning hur som helst. Hoppas inte att det är något allvarligt så blir detta istället ett bra led i matchningen med lite vila, sa Marcus.

25/1: Han tog loppet bra och tränade snuskigt starkt i sanden idag. Det blev dessvärre bakspår igen nästa vecka men nu över 1640 och med lite bättre startryggar än senast. Trots spåret siktar vi på revansch.

20/1: Det blev helt fel hela vägen men ändå lyckades han bli femma på 14,9 över väl lång distans. Hästen utvecklas undan för undan och kommer att få ett bra år. Start igen inom kort om inget händer.

13/1: Han har tränat på hela tiden och jobbar riktigt bra. Så på lördag startar han i Maggans lopp med 300 000 kr i förstapris på Solvalla. Spår nio är inte optimalt för en så startsnabb häst men vi får hoppas på snabba ryggar. Distansen är ju i längsta laget så det är lite svårbedömd hur det går på lördag. Vässning imorgon, återkommer senare i veckan.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433444. Vi har två 1/20-delar till salu för kunds räkning - ring för info!

STALL MARLIN - KB

12/3: Coram gick ett jobb igår morse och tränaren var så pass nöjd att han anmälde till ett passande lopp hemma på söndag, ett amatörlopp över 2640a inom streckspelet.

8/3: Han gick igång idag igen och allt såg bra ut. Vi tränar nästa vecka och bestämmer sedan ny matchning.

1/3: Tyvärr blev det startgalopp och hela dagen förstörd. Kusken sa att hästen bara var stressad och blev för kort i steget bakom bilen. - I värmningen var Coram jättefin men då var banan ganska mjuk och mer som den brukar vara hemma. Till loppet hade man dragit ihop banan ordentligt och just Coram är lite väl känslig för hårda/stumma banor så det var säkert problemet. Vi fixade till hans framkotor med veterinär igår och hästen är i toppform så han startar snart igen, men då helst i Halmstad eller Kalmar som har det bästa underlaget åt honom, sa Marcus.

25/2: I dagens jobb kändes Coram absolut bättre än någonsin och vi ser fram emot onsdagen!

21/2: Han drog 7/2140a i bildebuten på Åby nästa onsdag. Motståndet såg inte värre ut än att han ska kunna vara med och tampas igen.

15/2: Idag tränade han fullt i sanden och fick sedan testa sig lite bakom bilen på banan. - Vi anmäler nog till ett autolopp i Göteborg nästa fredag, alternativt ett amatörlopp i Stockholm nästa onsdag, sa tränarn.

8/2: Tyvärr tvingades vi stryka honom imorgon pga en spark i hagen. Ska vara bra igen på 3-4 dagar...

5/2: Han jobbade fint idag och det blev 6/1640 på Solvalla på lördag. Nu blir det ju tuffare men vi tror att han kan gå en 1.15-tid på bra bana, så vi får se hur det blir i Stockholm till helgen. Skitig bana vore en nackdel.

1/2: Coram gick idag sitt första riktiga arbete efter segern och det var ett ruggigt besked. - Han bara forsade runt på sanden, sa skötaren. Coram går från klarhet till klarhet och Marcus letar nytt lopp.

24/1: YES! YES! Efter en snabb start blev det spets efter 500 körda och sedan var det lugna gatan. Han vann väldigt enkelt på en 1.17-tid på den lite småknepiga banan och kusken lät riktigt imponerad. Riktigt kul! Idag kollade vi upp honom igen för att se att allt var som det skulle och veterinären tycker att han har tagit stora steg i fräschören den senaste tiden. Nu start inte bestämd men han lär få 2-3 veckor efter detta för att ladda batterierna och bära pengarna.

21/1: Han anmäldes till Solvalla på onsdag och drog 7/2140 volt i lägsta klassen. Han testade hakar bak idag och det var inga problem. Intressant att se hur långt han räcker på Solvalla men i jobben känns han hur som helst kraftigt förbättrad för dagen.

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lätt under uppehållet. Hästen känns helt klart bättre än tidigare och vi siktar på ny start inom kort.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

15/3: Lugn vecka följde förra veckans veterinära pass. Nästa vecka ökar vi på och sedan ska det inte dröja så länge innan vi testar honom en gång till på banan innan förväntad comeback i april.

8/3: Igår var han hos vet Spångfors och fixades i sina framknän och SI-leden. Det blir en veckas lugnt innan vi sedan gör de sista förberedelserna inför comebacken om ca en månad. Det här är en spännande häst!

28/2: Han gick 1.22/2100 i speedmaster (ca 3 sekunder mot en sulky) idag och var stark på det. Men han kan vara smidigare och behöver säkert en månad till på sig innan han är redo för comeback.

22/2: Allt väl den här veckan och nästa vecka laddar vi nog lite till på banan ifall allt ser bra ut med väder och vind. - Det ska bli riktigt kul att dra igång den här lille busen igen, sa Marcus.

15/2: Han gick 1.23/2100 i speedmaster på en lite skitig bana igår och kändes mycket bra, enligt Patrik som körde. Hästen låg fint i puls och tog jobbet bra så nästa vecka skruvar vi till det ytterligare och siktar sedan på ett lite vassare banjobb inom två veckor om allt går som det ska.

8/2: Allt väl och Marcus avvaktar tuffare jobb tills banorna blir bättre.

1/2: Banan var inte i allra bästa skick idag så han gick inget tuffare test men väl ett trippelheat över 1600 med ca 1.28/1600 som snabbast. Vi har riktigt nöjda och Marcus planerar ett rappare arbete om 10-14 dagar.

25/1: Det var ett kanonintryck i sanden idag och nu blir det lite test på banan i slutet av nästa vecka om allt flyter på.

21/1: Han har snart vuxit ikapp sig igen och tränar på riktigt, riktigt starkt i backen. Vi avvaktar lite till med att gasa på banan, vi vill vara säkra på att hans tillväxtzoner verkligen har hunnit igen.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår!

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 544444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

12/3: Nu har han fått börja röra på sig igen och hästen har acklimatiserat sig väl uppe på gården.

1/3: Igår gick vi igenom honom hos vet Jonas Tornell efter säsongen och det var bara småsaker att fixa. På eftermiddagen flyttade han sedan upp till gården, från "talangfabriken" nere i vårt högkvarter vid travbanan. Så nu får han stå med de vuxna grabbarna och växa till sig inför höstens stora slag. Ingen start planerad på länge nu, vi får se när tränarn har tänkt ta ut honom igen.

20/2: Stollen värmde fantastiskt bra och känns nog bättre än någonsin för dagen. Dock blev banan väldigt svårbemästrad av regnet till loppet, och det passar den hästen väldigt illa. Han sprang och fastnade i banan mest hela tiden och var nära att galoppera flera gånger första varvet. Knappt slagen trea på 15,3 full väg var starka papper. - Men i och med detta kommer vi nu att ta en tävlingspaus; egentligen hade jag tänkt mig 1-2 starter till nu under förvåren men efter att ha ansträngt hans ben ordentligt på den här skitbanan ikväll ändrar jag mig. Nu laddar vi för comeback i sommar och sedan är det derbyt som gäller, sa Marcus. Vilken säsong vi haft! 17 starter och nästa 1,7 mill inkört. Wow!

15/2: Han tränar på strålande, till och med ännu bättre nu sedan vi bytt till hårda, oranga sulor på framfötterna. Det blev 5/2160 med Per Lennartsson på Solvalla på tisdag och Marcus låter fortsatt optimistisk. - Antingen blir detta sista starten för säsongen, innan styrketräningen, eller så blir det nån start till; det beror på hur han går i loppet och tar sig ur det hela, sa coachen.

7/2: Stoletheshow galopperade från start, blev lite för ivrig, men ställde sig snabbt och kördes fram i dödens. Varvet kvar pressade sig Jorma till spets och sedan var det spel mot ett mål med tussarna kvar i öronen. - Mycket bättre idag, var Kontios ord. Idag, torsdag har vi gått över hästen och det ser bra ut efteråt. Vi kommer att sko om lite på framfötterna till nästa start för att få honom ännu bättre och säkrare på benen. Det lutar åt Solvalla igen den 19:e och tillägg känns som att det kan passa bra efter att han var lite för vass nu.

1/2: Han drog 3/2140a bland fyra konkurrenter på tisdag i Stockholm och idag gick han en finslipning på riktigt bra sätt.

25/1: Allt har varit bra i veckan och nästa vecka vässar vi till lite för nästa start. Han kommer att göra någon eller några starter till hur under vårvintern innan han sedan får flytta upp på gården och vässas till lite i DW-backen inför derbyt i höst.

21/1: Stollen har känts riktigt bra hela tiden och i dagens test var han lysande. Marcus valde ändå att stå över Paris till helgen eftersom det blev krångel med resan och vi vet ännu inte om han kommer med eller inte. Vi siktar på Solvalla 5/2 istället.

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e...

CALEB BREWSTER (US) (2015)

valack e DONATO HANOVER - SUNDAY YANKEE
länk till travsport.se

Snygg, kvadratisk häst med bra inställning. Har blivit sen pga en operation av en framkota. Exteriörsiffrorna är 454444. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

15/3: Caleb har fått jobba lite lugnt en vecka till och osteopaterna har trixat lite. Nästa vecka ska vi testa ny balans.

8/3: Han har fått ombalansering efter veterinärfyndet men det har inte varit läge att testa honom ännu, banan var för dålig när han tränade idag. Men i nästa vecka vet vi mer.

1/3: Igår var han på återbesök hos vet Tornell, som inte ville göra någon ombehandling eftersom hästens hälta var borta. Så nu går vi igång igen nästa vecka. Det blir spännande att se honom efter detta fynd.

21/2: Det ser väldigt positivt ut på hästen och idag gjordes en ombehandling i Halmstad. I nästa vecka blir det ett avslutande besök hos dr Tornell, då vi hoppas kunna friskskriva hästen och börja marschen mot nya segrar.

13/2: Han var till Jonas Tornell igår och efter fem timmars utredning kom vi till slut fram till att felet satt i höger armbågsled. Så nu är den under behandling och om 3-4 veckor ska vi ha sett bra resultat om allt fungerar. - Det bör bli bra efter detta, var veterinärens utlåtande.

8/2: Nä, femma med galopp. Hästen fungerade inte i kurvorna och vi kollar honom till veckan.

5/2: Dagens arbete var bra i skiten och vi tror på vettig chans trots bakspår på fredag. - Med bra underlag kommer han att prestera bra igen och vi får väl tro på bra chans igen om Kalmar-gänget gör som de brukar och serverar fin bana, sa Marcus.

1/2: Han verkar ha tagit loppet bra och vi siktar på Kalmar nästa fredag.

25/1: Efter en snabb start blev det enkelt i spets och Birger satt bara och höll i sig över mål. - Han hade kunnat gå ett varv till, sa en nöjd Birger. Loppet blev billigt på 19,1/2000a men det var kattens lek med råttan. - Den här är kraftigt på gång och ska bli intressant att följa framöver, sa Marcus!

22/1: Han tränar på riktigt fint och drog 1/2000a i debuten i Köpenhamn på fredag. Vi testade honom bakom bilen idag och det var inga problem, även om han kanske inte kommer att spetsa från innern. En väl förberedd debutant som kommer att duga långt om banan blir fast och fin, han gillar inte löst.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Han är nära start och kommer att testat lite vettigare senare under veckan och det kan bli anmälan inom kort.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Knäopererad och ser underbar ut för dagen! Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

12/3: Frysbränd idag och vi avvaktar tills på måndag med körning.

8/3: Eastern matar på men har fått återkänning i ett gammalt överben på vänster fram som behöver frysbrännas (vila ca 4-5 dagar efteråt) inom kort. - Det är sånt som kommer ibland och inget att oroa sig över, sa Marcus.

1/3: Han är igång med sina intervaller och nästa vecka ökar vi ett hack ytterligare. Vi förväntar oss att han är uppe i full dos inom 2-3 veckor och sedan återstår det att se hur länge han behöver träna där innan det är dags för comeback. - Realistiskt sett är det maj som gäller, sa Marcus.

22/2: Allt ser så pass bra ut nu att vi drar igång med intervaller igen i nästa vecka.

15/2: Han har jobbat på och ser jättefin ut. Men det blir minst en vecka till med lugn träning innan vi smyger igång intervallerna.

1/2: - Jag såg honom springa i hagen idag och kände inte ens igen honom. Visserligen med täcket på men det var ett annat steg än tidigare, sa Marcus. Hästen har joggats i två veckor nu och om två till vet vi om det är dags att intervallträna.

25/1: Han känns fin i joggen redan och han är så nöjd att vara tillbaka i stallet och i träning. Härligt!

22/1: Idag återkom han till Linnea på gården och imorgon börjar vi jogga igen. Härligt!

13/1: Han ser ut att hålla sig frisk och ska snart börja röra på sig!

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

12/3: Han skötte sig perfekt i både värmning, voltning och lopp. Det blev enkel promenad i spets på 15,5/2140 med 13,5/1500 i ensam majestät där framme. Idag ombehandlade vi hasen och nu siktar vi på riktig start om ett par veckor.

6/3: Jättefin i träningen, lugn även på banan nu. Spår 4 i kvalet på måndag... - Men det klarade han i kvalet i somras, sa Marcus.

1/3: Han är igång och tränar igen och är verkligen i hysteriskt form. Det lyser om honom! Kval blir hemma den elfte mars.

21/2: Nä, hästen känns magisk för dagen men precis som vid SprinterMästaren förra året så blir han för laddad i starten och skengalopperar. Vid koll hos veterinären idag upptäcktes samma problem som åtgärdades i augusti och nu hoppas vi och tror att det lilla debaclet ska vara överstökat. - Han är känslig för att ha ont i hasarna, då blir han närmast sjövild bakom bilen. Men det krävdes att jag körde en rejäl upphämtning efter galoppen igår, ca 1.14/2000 meter, för att han skulle visa problemet, det är en tuffing, sa Marcus.

15/2: Inte ofta man blir glad för bricka åtta men nästa onsdag blev det 8/2640a bland sju konkurrenter och Marcus jublade över det. - Och så byter vi tillbaka till sommarbalansen och nu vore det väl själva tusan om han inte kunde gå felfritt.

13/2: Men vad tusan!? Diskad igen. Men hästen såg helt lysande ut. - Han blev för laddad bakom bilen och är nästan i för bra form. Men till nästa start kommer vi att sommarsko och lägga på mer dövning så att han klarar starten. Det finns flera intressanta lopp inom ett par veckor så vi får se vad det blir men huvudmålet är silver i Halmstad, sa Marcus.

7/2: Hästen tränar strålande och startar i Malmö på tisdag, nu med tränaren åter i sulkyn.

1/2: Vid dagens backjobb var han femstjärnig och vi siktar på ny start inom kort.

27/1: Nä, fy. Det blev galopp i tuff körning in i första sväng. Enligt tränaren berodde galoppen på att kusken inte kände hästen och missbedömde uppkörningen bakom bilen och kom i otakt. Erik som körde tyckte att hästen kändes dunderfin men att det blev lite för rörigt in i svängen. Vi tar nya tag inom kort!

23/1: Veckans jobb har varit bra och nu lägger vi i lite mer grepp bak och järnskor fram. - Förhoppningen är att hålla rygg på favoriten från start och sedan får vi se om det blir nån lucka. Kort distans kan absolut vara intressant, sa Marcus.

20/1: Han tränade mycket bra med Marcus i fredags och vi anmälde till silver i Kalmar på lördag. Det blev 9/1640a med startsnabba ryggar så det kan bli intressant att se. - Jag tror att kort distans kommer att passa honom fint, sa Marcus.

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lite lugnt, han behövde få lite lugnt efter det tuffa loppet i julas. Dessutom blev han skrämd i en motionskörning och kom lös, allt gick dock fint till och det blev inga fysiska eller mentala skador. Nu kommer han att trappa upp jobben igen och det kan bli start i slutet av månaden. - Känns han lika bra som under december är det ju dumt att inte låta honom starta på, säger Marcus.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Hans träning i morse gjorde så att vi anmälde till Mysen och bronsförsöket där nästa lördag. Erlend Rennesvik ska köra och Nattis åker dit själv när vi andra tar hand om alla besökare på Öppet Hus!

5/3: Underbart! Vilken seger han tog i lördags! Nästa 20 slag lägre puls efter loppet än nån gång tidigare och han var i praktiken okörd på 11,8 i tre gradig värme i början av mars. Han ser ut att ha tagit loppet fint och tränaren har nu mycket att fundera kring när det gäller matchningen, eftersom Adiago går från klarhet till klarhet. - Det är ju en bronsfinal den 30 mars. Men det går också att fundera på att starta honom i första kvalet till bronsfinalen på Elitloppshelgen eftersom han nu går ur brons nästa gång han tjänar lite pengar. Isåfall är det Mysen 23 mars som gäller och då skulle han teoretiskt kunna genomföra två bronsfinaler på rad sedan trots att han redan är uppe i silver, klurar Marcus.

27/2: I tisdagens arbete var hästen bättre än på länge och Marcus sken som en sol efteråt. - Han var lite osmidig när jag kom hem från Australien och jag misstänker att han inte riktigt har varit gynnad av vintern och brodden. Nu med ett riktigt lopp i kroppen var han mycket smidigare och om Christoffer bara lyckas lugga PU på ledningen är mycket vunnet på lördag, sa Marcus.

24/2: Vi drog 2/1640a på lördag och nu ska vi vässa!

19/2: Christoffer backade ner sig sist i det lilla fältet och hästen avslutade starkt i speedkörningen och blev trea på fina 12,5/1640a. - Han kom lite långt ut runt sista sväng och tappade lite mod där ute utan rygg. Men han gick starkt till slut och lär ju vara bättre nästa gång, sa kusken. Nu siktar vi på V75 hemma den andra mars.

13/2: Allt verkar bra med hästen och det blev 5/1640a hemma i Halmstad på måndag som uppladdning inför V75 på hemmaplan 2/3 om allt går bra.

10/2: Marcus var riktigt nöjd med värmningen men dessvärre fungerade det inte med spår fyra i volt. - Christoffer körde av direkt och vi kommer mest troligt att ge honom ett lopp hemma nästa måndag istället för att testa och vässa formen inför V75 på hemmaplan; det är svårt att träna riktigt tufft just nu så bättre att starta. Men det blir auto framöver, sa Marcus.

5/2: Dagens trippelheat på banan var bra och även om Marcus säger att hästen har känts ännu bättre vid vissa andra tillfällen så ska vi tro på bra form. Volt och bricka fyra är dock inget bra och vi ser honom som en outsider på lördag. - Christoffer är dock väldigt säker med tajmingen i volten så jag tror på felfri avgång, sa Marcus.

1/2: Nu har han inga ömheter kvar och har gått lite lugn träning i veckan. Vi anmäler till Solvalla på lördag och kör en trimning på tisdag!

22/1: Vi kollade upp honom med veterinär direkt och det visade sig att han var lite öm i hasarna igen. Vi behandlade honom där samt i ett framknä och det ska bli bra på några dagar. Nu vilar han veckan ut och sedan joggas han igång och det kan bli start igen på Åby 6/2 eller Solvalla 9/2 där det finns passande lopp åt honom.

20/1: Adiago galopperade i vild körning om spets in i första sväng men kom sedan tillbaka starkt som sexa, även om han såg ut att hänga en hel del på högertömmen igen. Erik valde att chansa för att komma till innerspår och vinna men det höll inte den här gången tyvärr.

13/1: Han har tränat på fint hela tiden och drog nu 6/1640a på lördag i bronsdebuten över 1640a. Spännande! Vi återkommer efter veckans träning.

20/12: Emilia Leo valde honom som tvåa och körde sedan resolut till spets och vann till slut säkert på en 1.13-tid full väg. Respekt! Och det innebar att det blev 18 5-5-1 700 000 kr för fyraåringssäsongen - vilken utveckling! Nu blir det lite julvila innan vi siktar på comeback i januari, ev på Solvalla den 19:e...

14/12: Adiago har tränat kanonbra efter segern och drog nu 3/2140a i guldklockans final på Solvalla på onsdag. - Ett perfekt lopp med 100 lax i första, sa Marcus.

5/12: Han joggade drygt 1.11 sista varvet vid överlägsen seger igår och var nu helt perfekt i travet igen. Trots järnskor bak! Det är lite ont om poäng för V75 så Marcus har hittat ett lopp på Solvalla den 19 december som nästa mål innan vi sedan tar sikte på brons under januari. Spännande häst!

30/11: Nu blir det start i ett enklare lopp på Jägersro på tisdag istället som uppladdning inför brons senare under månaden. Bara fem motståndare, där ibland Counterfeightr. Han tränade riktigt fint i trippelheat på banan idag. Han har lite dåliga fötter för dagen och kommer därmed att få behålla sina träningsskor av järn på baktassarna i loppet på tisdag, inte helt optimalt men det måste bli så den här gången.

25/11: Marcus valde att stå över Jägersro nästa lördag pga att hästen hunnit träna för få pass efter krånglet med höger bak efter förra starten. Hästen kändes strålande men skulle behöva åtminstone tre fulla jobb till innan start i så tuff konkurrens och nu hinner vi ju bara 1,5 innan lördag så. Det finns bra lopp i brons senare i december också så nu laddar vi för comeback i ett vanligt lopp inom kort.

23/11: Hästen har känts kanonfin men frågan är om han har hunnit träna tillräckligt för att gå ut direkt på V75 nästa lördag? Marcus var väldigt nöjd med hästen i dagens jobb och som det lät på honom är det minst 50/50 att vi anmäler. Skulle han backa ur blir det snart i annat passande lopp inom kort.

17/11: Han tränade på i tisdags och var fin men svällde sedan upp i det undersökta benet och har fått gå i skrittmaskinen veckan ut. Men det är inget att oroa sig för, han har helt enkelt fått en kraftig hudirritation av gelen som veterinären använde för att ultraljuda benet. - Först blev vi lite oroliga men det syntes ganska snabbt att det inte var någon riktig skada. Så han har stått över ett jobb och ska träna som vanligt i nästa vecka; förhoppningen är därmed fortfarande att ha honom i skick för V75 den 1 dec.

9/11: Det tog sig direkt och vi behövde inte frysbränna hasen! Han har joggats under veckoslutet och kommer att träna normal under nästa vecka med sikte på Jägersro den 1 dec om han håller stilen.

2/11: Gårdagens veterinärundersökning visade att hästen hade en inflammation i mjukdelarna på baksidan av höger has, vilket förklarar högertömmen i söndags. Nu har han fått kortison under huden och förhoppningsvis ger det med sig på några dagar. Om inte, så kommer hästens s k "harhas" att frysbrännas under veckan. Vi räknar med ett stillestånd på en vecka men mest troligt är detta snabbt övergående och då siktar vi på sprinterloppet i brons på Jägersro den 1 dec.

29/10: Det blev krafter kvar igen som sexa, den här gången på otroligt fina 12,3/2140a. - Men hästen hängde på höger töm redan i starten och därför slängde jag ner honom på innerspår. Det var ju delvis olyckligt att fältets sämsta häst satt framför och var i vägen till slut men jag tror ändå att detta var för det bästa eftersom hästen inte var riktigt fräsch och hur som helst inte hade kunnat starta i finalen, sa Marcus.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 533343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3: Hierro har nu gått länge i sanden, de flesta träningarna sedan i september, och det visar sig nu att han börjar vara "klar" med styrketräningen. Så Marcus lade om träningen till lättare intervaller på banan igen. - Det är en häst som kräver lite omväxlande träning för att hålla sig på topp. Han var superglad att slippa gymmet och komma ut på turfen igen.

8/3: Han var kanonfin i sanden idag och siktas på ny start inom 2-3 veckor.

28/2: - Som jag misstänkte hade de tuffa loppen på Solvalla, på rätt stumma vinterbanor, satt sina spår och hästen var inte lika smidig och glad som innan. Men jag körde invändigt och kunde med lite flyt ha hunnit fram till andraplatsen. Nu blev han fyra med gott om krafter kvar. Idag fixade vi hans kotor och den hasen han brukar behöva lite hjälp med, så nu är han snart fit-for-fight igen, sa Marcus.

22/2: Bricka 9 i en spårtrappa på V86 på onsdag blir nästa uppgift. Han var tokladdad i sanden i morse, så formen är fortsatt på topp, men vi får se hur smidig han är på onsdag nu när det har blivit en del starter på hårda banor utan veterinärhjälp emellan.

15/2: Han ser underbart fin ut efter Solvalla och det lyser form om hästen. Marcus kommer att köra lite på måndag morgon och om allt är så bra som vi tror kan det bli ny start på Åby nästa fredag redan.

10/2: Örjan prickade starten perfekt och hittade andra ytter direkt i en snabb öppning. Det är möjligt att den satt lite i benen eftersom han inte orkade slå sig fram till seger trots perfekt ryggresa hela vägen. - Men han var riktigt duktig som tvåa tycker jag, sa Örjan imponerat efteråt.

6/2: Springband och spår längst ut var helt fel för den här. Men han känns oerhört bra i jobben för dagen och om det blir fast och fint underlag tycker jag inte att man ska ge upp ändå på förhand. Örjan är ju ändå gubben i lådan. Men blir det skitigt är han nog chanslös härifrån, sa Marcus.

1/2: Peppar, peppar, ta i trä - den här träningsveckan har varit magisk för Hierro. - Gode Gud, låt honom hålla formen till nästa lördag, sa Marcus efter dagens träning. Så här fin har hästen inte varit i närheten av att vara tidigare. Hoppas verkligen att han får visa upp sig så här för en större publik!

21/1: Han tog loppet mycket bra och tränade kanonbra idag. Nu siktar vi på V75 i Stockholm 9/2 om det klaffar.

16/1: Löpningsförloppet stämde inte direkt perfekt och 400 kvar satt Hierro sist men efter en minst sagt sisuladdad finish lyckades gästkusken Viktor Lyck hjälpa vår krigare att sätta nosen först! Det var skönt med lite utdelning efter tre klena resultat i rad. Det var hela 60 000 kr i förstapris och nu har han poäng så att vi kan matcha precis så vi vill. Grattis även till nya delägaren Peter Lundahl som i Hierro har sin första häst =)

13/1: Han har känts fin i lugn träning efter senast och kommer ut på Solvalla imorgon. Det var ett ganska lämpligt lopp för hans kapacitet men Marcus kommer inte att köra i Stockholm imorgon så vi återkommer om kuskändringen.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

12/3: Tyvärr gav hästen oss helt fel besked, eftersom han blev sjövild upp mot start och Gandhi formligen skenade förbi fältet från bricka 12. Men kusken brottades tillbaka och efter ett halvvarv i tredjespår i 1.08-tempo så gav sig hästen men tappade luften helt så att Marcus tog honom ur loppet redan efter ett varv. - Han har bara betett sig så här en gång tidigare och det var i Rättvik i somras. Då utgick alla ifrån att det var ett utslag av långresa och överladdad form. Men som han kändes idag tror jag mer på gomsegelsproblem. Vi kör honom med kamera för att få rätsida på detta nästa torsdag, sa en dämpad tränare efter loppet.

6/3: Nu blev det 12/2140a hemma på måndag mot åtminstone en väldigt bra motståndare. Men det blir sulor på fram och ev även barfota bak. Den här starten blir verkligen intressant att följa vad gäller hans dagsform!

1/3: Hästen var jättefin i dagens träning och allra mest glädjande var gårdagens blodprov som visade att han har hållit sig på samma nivå som innan comebacken. Nu blir det ny start inom kort, troligen i Halmstad den elfte.

21/2: Oplacerad på 15 blankt låter kanske inte så bra men faktum är att vi är riktigt nöjda med hans comeback. - Det gick under 1.15 sista 1500 i loppet och Gandhi låg långt, långt bak som sista häst. För att vinna ett lopp när det blir kört så hade han tvingats ner till 11,5-1.12 sista 1500, dessutom i vida spår. - Dessutom testade vi honom utan sulor, nu när uppgiften med att slå stallkamraten Chieftain Takoda ändå var minimal på förhand. Det fungerade inte nu heller, trots Tornells tildren-behandling, men då vet vi det och kommer att köra med sulor på resten av säsongen, sa Marcus. Vi förväntar oss att ny start sker om ca tre veckor och då kommer hästen att vara ännu bättre.

15/2: Det blev anmälan men vi bytte kusk. Det blir stallets egen unghästtränare och hovslagare, Urban Johansson, som kommer att köra istället. - Det kändes bättre med någon från stallet så här i första starten; vi ska bara ha en värdemätare på var hästen står och då blir det bäst. Spännande på onsdag blir det i alla fall, fastslog tränarn.

13/2: Gårdagens blodprov har kommit tillbaka positivt och nu anmäler vi till ett amatörlopp med Håkan B nästa vecka.

7/2: Blodprovet var okej men Marcus vill vänta en vecka till och mest troligt blir det comeback i Malmö den 20:e februari.

31/1: Idag körde Marcus 1.24/2100 med 1.14 sista 500 i speedmaster med vår krigare. Det var en mycket nöjd tränare som nu kommer att avvakta nytt blodprov i nästa vecka innan man tar sats för comeback. - Men hästen kändes grym, sa Marcus direkt efter jobbet.

25/1: YES! Gårdagens blodprov var i det närmaste perfekt och därför är det nu dags att testa att sätta honom i startform igen. Nästa fredag bör vi kunna lämna mer exakt besked om hur långt det är kvar till start.

22/1: Han ser kanonbra ut och nu ska vi lämna in nytt blodprov i slutet av veckan. Förhoppningsvis får vi rätt besked och i det läget sätter vi in slutstöten i träningen redan nästa vecka.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som förhoppningsvis betyder comeback i slutet av februari.

21/12: Gandhi jobbar på och veckans blodprover var mycket positiva. Han är fortfarande inte där vi vill ha honom men hematokritvärdet har gått tillbaka över 50 procent så det är absolut positivt. Marcus och veterinärerna tror att detta kan vara helt återställt inom 1-2 månader. Vi hoppas att han är redo för lite startvässning i slutet av januari. Men nu får han lite vaccination och vila över helgerna.

14/12: Han är helt återställd och börjar kännas riktigt stark och pigg i DW-intervallerna. Nästa vecka tar vi nytt blodprov och om svaret blir så positivt som vi hoppas ska det vara dags för vassare träning efter nyår. Håll tummarna!

6/12: Närkontakt med andra könet i måndags och den här veckan har vi fått vila oss i form. Smällen tog illa på en muskel men det är ingen större fara och han kommer att gå snabbjobb som vanligt igen i nästa vecka. Nu håller han sig undan och låter märra bestämma =)

30/11: Han sköter sig snyggt och fick nu vinterskor på framfötterna idag. Dessutom har han fått en ny boxgranne och hagkompis i form av ett sto. Det fungerar perfekt och Gandhi har inte sagt ett ljud...

23/11: Jo, men allt har varit fint och i torsdagens lite tuffare jobb var han riktigt laddad. Vi trimmar på mot comeback.

17/11: Marcus körde ett lite tuffare intervalljobb med honom i DW-backen i torsdags och hästen känns väldigt, väldigt fin. - Han kommer att vara startklar i januari utan problem som det känns.

9/11: Han fortsätter att se lysande ut! Men bara ett "svettjobb" i veckan fram till nyår. - Han är så lättränad att jag räknar med att han utan problem ska vara startklar i januari ändå, bara blodvärdena fortsätter åt rätt håll, sa Marcus.

2/11: Vi jobbar på och han ser smällfin ut. På inrådan av veterinär kommer vi att köra ett lugnt och ett rejält jobb i veckan fram till jul, så att hästens hormoner hinner normaliseras efter kastrationen så att vi inte får tillbaka problemen med höga blodvärden innan vi börjar starta.

27/10: Han jobbar på fint och ser bara lugn och harmonisk ut i stallet och i körning. Härligt!

19/10: Allt flyter på kanonfint och hästen känns underbar i DW-backen för dagen. På dagarna går han i hagen med en annan kille och han är så lugn att vi knappt tror våra ögon! - Detta är extremt positivt för hans sjukdomsproblem, jag har blivit väldigt hoppfull av det vi ser nu; han kanske till och med kan bli helt återställd?, funderar tränaren.

12/10: Nu har han redan flyttat ihop med en annan grabb i hagen på dagarna och det fungerar peppar, peppar riktigt bra. I slutet av nästa vecka får Gandhi troligen testa lite lätta intervaller igen. Hurra!

5/10: Hästen är verkligen mycket, mycket mer harmonisk redan nu. Han har flyttat in till stora stallet och håller sig lugn bland alla dessa hästar. Gandhi går ensam i hage ett tag till men är på god väg att bli en riktigt fin valack. Träningsmässigt joggas han bara fortfarande, går barfota för att härdas och jordas, men känns kanonfin.

28/9: Gandhi har börjat köras igen och det verkar mycket positivt, han är redan lugnare.

21/9: Nu har det gått två veckor och hästen har redan lugnat sig mentalt, exempelvis har han numera tid att sänka huvudet för att äta gräs i hagen - det har han inte gjort på ett par år. I nästa vecka går vi igång med lätt träning igen men räkna med att vi skyndar långsamt för att inte få några bakslag. - Jag siktar på att tävla med honom i vinter bara vädret blir normalt, sa Marcus.

14/9: Jo, men det ser stabilt ut så här långt och ingreppet verkar redan ha medfört positiva effekter.

7/9: Imorse kastrerades Gandhi och nu håller vi tummarna för en smärtfri och bra övergång till det nya könet. Ett par veckors vila blir det.

31/8: Det blev en överväldigande majoritet för kastration så efter att ha nått 85 procent av ägarkapitalet efter ett par timmar i måndags blev det bestämt att hästen kastreras av Bengan Johansson nästa fredag. Sedan får vi ge honom ett par veckor innan det gäller att hitta en eller ett par partners att dela hage med. Det blir spännande att se just hur pass mycket hästen kan lugna ner sig.

27/8: Idag har vi konstaterat att hästen inte tål någon träning alls för dagen. Blodvärdet hade gått ner bra på två veckor men sedan tränade vi ett pass - och värdet gick upp på för hög nivå direkt. Det innebär att alla andelsägare kommer att få ett mejl under veckan, där vi hoppas få godkännande om kastration. - Vi har levt med hästens så kallade "överträningssymptom" eller "tjocka blod" sedan derbykvalet för ett år sedan, och hållit honom fint i schack hela tiden. Men nu blev det samma sak som augusti förra året och långsiktigt finns inget annat att göra än att kastrera; vi har frågat fem olika veterinärer och alla har samma åsikt. Min erfarenhet av liknande hästar sedan tidigare talar också för det, han är lite väl ettrig för sitt eget bästa och miljöombyte hjälper inte i ett sånt här läge, sa Marcus,

18/8: Hästen mår bra men det är ju konstaterat skyhöga blodvärden, dvs överträning. I nästa vecka tar vi nya prover för att se om det rättat till sig eller inte. På fredag vet vi mer.

6/8: Dessvärre var Gandhi seg och slagen redan efter ett varv och Christoffer slutade att köra på hästen tidigt. Det var hög puls efteråt och mycket talar ju för att första övernattningen blev för mycket för den här hästen som ju även under förra årets augustimånad drabbades av överträningssymptom och utgick felfritt på Jägersro. Vi kollar alla blodvärden under veckan, för att vara säkra. Hästen mår bra men räkna med två veckors vila nu. Vi återkommer.

3/8: Han drog ett bra spår och har tränat fint efter förra starten. Första övernattningen kan givetvis ställa till det men vi åker upp med förhoppningar. Och som det ser ut är han dessutom klar för bronsfinalen nästa helg så det blir viktiga åtta dagar nu...

28/7: Det ser bara bra ut och nu blir det Rättvik nästa lördag.

20/7: Gandhi har tagit det senaste loppet mycket bra och om han kommer med i finalen på Åby blir det onekligen spännande. Marcus vill starta honom en gång innan dess men vilket lopp är ännu inte bestämt. - Det finns många att välja bland, exempelvis ett 1609a-lopp på Jägersro under Åbergskvällen men också Sommartravets final på Rättvik över 2660 volt med 300 000 kr till vinnaren. Vi avvaktar lite i frågan...

14/7: Han har bara gått lugnt under veckan men allt har varit som vanligt. Det blir final 11 augusti men det blir ett lopp innan, vilket är dock inte bestämt ännu.

8/7: Äntligen! Var vi nog många som skrek in i sista sväng och även in på upploppet. Men sedan fick Ingves fritt med sin smygkörde och Gandhi fick nöja sig med en mersmakande andraplats i bronsloppet. - Han såg grym ut och travet flöt bättre barfota bak. Vi tar dem på utmattning, den här har nu gjort fem kanonlopp i rad utan att få vinna. Snart måste han ju sitta där?, funderade Marcus.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning.

STALL MARLIN - AB

15/3: Ytterligare två pass i "riktiga" backen nere på banan, den håller sån klass på underlaget även när det regnar för mycket på nätterna. Hästen ser magisk ut och snart blir det banjobb. - Om, jag säger OM, framknät som opererats kommer att hålla så har vi en klassklättrare av rang, sa Marcus idag.

8/3: Han dundrar på och idag fick han gå fulla repor i den "riktiga" backen nere vid banan. Bara fint och snart kan nog inte Marcus hålla sig från att köra nåt banjobb med honom...

1/3: Ja, inga moln för solen. Om två veckor är han uppe på full dos och sedan ska det nog inte dröja jättelänge. - Han kan vara ute i månadsskiftet april/maj, sa tränarn.

22/2: Fortsatt bara kanonfin. Nästa vecka höjer vi dosen.

15/2: Han har börjat gå intervaller i DW-backen och ser smällfin ut. Det blir mycket intressant att se om han kan hålla sig fräsch nu under året. Comeback bör vara möjlig inom ett par månader.

25/1: Ja, han stundsar redan fram och ser jättefin ut. Det blir några veckor till av jogging innan vi smyger igång med intervaller.

21/1: Han ser bra ut och börjar träna igen den här veckan.

13/1: Allt verkar jättebra med honom för dagen och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Återbesök hos veterinären igår och det ser bra ut efter operationen. Han verkar väldigt harmonisk och glad för dagen så detta är positivt!

14/12: Han fungerar jättebra med boxvilan. Nästa vecka lär han bli ännu gladare, när han får gå ut i liten hage!

6/12: Operationen har gått jättebra och Rodick är bara pigg och glad i sin box. Nu väntar två veckors boxvila och sedan tre veckor med intensiv behandling av knäet med både ledsmörja och stötvåg, innan vi börjar trimma igen.

23/11: Det blir operation av vänster framknä den 3 december och sedan väntar konvalescens över jul och nyår. - Det är det enda rätta för att få ut hästens kunnande under 2019. Han ser verkligen inte ut att må dåligt heller, kolla bara hur fint han har utvecklats på det nytagna kortet idag, sa Marcus.

17/11: Igår undersökte vi honom grundligt hos vet Spångfors, som hittade en del fel. Hästen är fixad på flera ställen och kommer att bli bättre nu. Det krånglande framknät får vi se hur det blir med, det kan eventuellt vara ett operationsfall. - Hästen är ju klart bäst barfota så om vi ska göra något är det läge nu. Vi återkommer i ärendet asap, sa tränaren.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 443443. Fyndhäst: det finns några andelar till salu för 10 000 kr per styck som vi säljer åt kund!

STALL MARLIN - AB

14/3: Skit! Han såg riktigt fin ut i tredje inner efter 11,2 första varvet igår men så blev kusken tvingad att kasta ner honom 2 spår lite väl tvärt in på upploppet, och dessvärre slog sig "Pokke" på ett knä och galopperade. - Sämst trea men absolut i striden felfri, var Christoffers kommentar efteråt. När ska grabbens oflyt släppa?

8/3: Han drog 6/1640a på torsdag i Göteborg och det kan bli barfota runt om den här gången. - Han har nog aldrig varit så vältränad och smidig i sina bakknän som nu. Intressant, sa Marcus.

1/3: Pokemon tränar på bättre än någonsin men kommer inte med i loppen. Vi kommer nog att testa i ett sprinterlopp i Göteborg den 14:e men vi får se om något annat dyker upp först.

22/2: Han tränar verkligen som en vinnare men det är klent med lopp just nu. Vi testar att anmäla till brons här hemma nästa helg men det är ett långskott.

13/2: Pokemon hakade på riktigt skapligt i silvergängets vrålsnabba avslutning sista 400 igår och ska nu vara redo att tävla på allvar framöver med två lopp i kroppen. Det blir nog Kalmar nästa fredag.

6/2: Han verkar ha tagit loppet rätt och ny start mot bl a Prosperous på tisdag...

31/1: Pokemon såg jättesmidig och fin ut igår, om än för tjock, och höll farten bra som fyra i sin comeback. Nästa gång kommer det att vara mycket bättre!

25/1: Han drog 3/2140a med Christoffer i comebacken på onsdag. Motståndet var givetvis bra i V86 men inte så bra att vi darrar. Hästen har sett magiskt bra ut i jobben på slutet och ska bli intressant att följa under våren även om det givetvis kan fattas lite i honom i första starten.

21/1: Pokemon har glänst rejält nu på slutet och i förra veckans trippelheat på banan var han faktiskt helt grym. Nu letar Marcus proppar att comebacka i.

13/1: Jullovet är över och han har gått lugn träning, den här veckan blir det lite rappare tester för att se om han är redo.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlinsrätt våren 2019 innan hon går till avel. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

15/3. Hon var kanonfin i sanden och drog 9/1640a på Solvalla på tisdag. Visserligen inte ett stolopp men det var bara 2-3 motståndare av klass så det kan både bli ett bra rekord och fina pengar om det klaffar lite. Sedan har hon race i Kalmar veckan efteråt.

11/3: Nä, hon fick dödens på skitig bana och redan 800 kvar hade hon lämnat in för dagen. Det var vilopuls efteråt så det var helt och hållet en humörfråga. Dessvärre kom hon inte med i V75-loppet på Mantorp nästa lördag och nu har hon inga passande stolopp på ett par veckor. Hon får träna lite i sanden så länge...

5/3: Hon står bra inne i ett V75-lopp i Karlstad på lördag och dagens vässning i sanden var mycket fin. Nu blir det barfota bak om banan tillåter.

1/3: Dessvärre kom hon inte med i V75 på hemmaplan, första reserv, men har fortsatt att träna grymt bra. Marcus siktar på Färjestad nästa lördag.

19/2: Pearl var jättefin men kunde inte svara ut startkatapulten Alicia Bore och blev sedan sittande med gott om krafter kvar som fyra i rygg på ledaren. - Uhrberg körde mest mot oss med storfavoriten och vi såg nu aldrig dagens ljus. Kort före mål testade jag att backa ut henne i rygg på favoriten, när ledaren började stanna, men det tog stopp och det gick inte att bli bättre än fyra. Snart får hon väl luckan i nåt lopp, stönade Marcus efteråt.

15/2: Hon drog ju spår 1 över 1640a i lämplig konkurrens hemma i Halmstad på måndag. Det låter som att tränarn är inne på att skicka iväg henne från start och eventuellt få ledningen. Hur som helst, intressant blir det med hennes knallform!

7/2: Än en gång gick hon väldigt bra men än en gång klaffade det inte på vägen och hon fick nu luckan alldeles för sent och blev fyra med rubbet kvar. Vi kämpar på, snart sitter hon där!

31/1: Igår tror vi att hon svarade för sin bästa insats hittills i livet och både Marcus och Per tror att hon hade haft bra chans från ett bättre läge trots att hon var så uppanmäld. Nästa vecka blir det start igen men ännu en gång ett dåligt läge. Nu är dock motståndet mycket passande och med klaff kan hon ta dem!

25/1: Hon satt fast som fyra men har nog aldrig sett så bra ut i hela hennes liv. Per var säker på seger om lucka. Hon är anmäld igen till nästa onsdag men drog då 7/1640a mot bättre ston men vi får se, med klaff är hon med de flesta märrar.

22/1: Pearl drog 6/2140a på Solvalla imorgon och känns kalasfin, minst sagt. Lite grepp i bakskorna är ett måste i morgon och det är eventuellt ett litet minus men i övrigt är det bara plus på henne för dagen.

13/1: Hon gick till veterinären efter senast och nu känns hon jättebra igen i lugna jobb. Det blir lite tuffare tester under veckan för att se om hon är redo för ny start.

25/12: Nä, det blev galopp kort efter start efter att hon laddats lite hårdare än vad hon tålde. Nu gör vi bokslut för 2018 och du som vill fortsätta med hästen ett kvartal ytterligare ska kontakta Easy eller Marcus/Tobbe så gör vi klart det hela (kostar inget mer). - Ja, leasingen går ut vid årsskiftet men hon känns ju så bra nu att vi kör vidare. Och den som vill får fortsätta utan extra kostnad med sin andel givetvis, sa Marcus.

21/12: Leasingkontraktet går ut vid årsskiftet men Marcus säger att hon är så bra nu att hon får tävla vidare, åtminstone till våren. Den som vill fortsätta behöver inte göra någonting men om det är någon av andelsägarna som vill avsluta nu vid årsskiftet är det bara att meddela det till Easy KB så löser vi det. "Pärlan" gick en lätt vässning imorse. Det var "JR" som körde och han tyckte att hon kändes klart bättre än tidigare han kört henne...

18/12: Hon känns underbart fin fortsatt och drog 6/2160 i V75 på söndag. Dessvärre risk att bli hängande härifrån men med klaff kan hon ta fina pengar igen. - Men det är nästan otroligt så smidig och fin hon har blivit på slutet, sa Marcus.

12/12: Pearl såg lysande ut igår och serverades perfekt resa av Per. Men hon kämpade kanske inte så att det knakade över upploppet som fyra, dock i tufft sällskap. Vi låter henne pusta lite nu från starter och långresor och siktar på årsfinal inom V75 hemma den 23:e dec.

5/12: Hon gick starkt som trea efter sen lucka igår och anmäldes som planerat direkt till Solvalla nästa tisdag.

28/11: Galopp i första sväng i måndags men kusken Kerttu hade ingen förklaring annat än att det kanske gick för fort? Pärlan såg iallafall väldigt fin ut i upphämtningen och startar igen på tisdag i Malmö.

22/11: Pearl såg lysande ut idag och drog 4/1640a på måndag, dock i ett tufft lopp. Vi är övertygade om en bra prestation men skötaren Emma kör och det blir troligen ett lite lugnt löpningsförlopp (som vanligt); hästen ska ju köras på chans.

17/11: Hon ser till och med bättre ut än normalt i träningen nu. Generellt sett har hon ju haft en störning i höger bak som ouppvärmd i flera år men det ser nu mycket bättre ut. - Vi har faktiskt ingen aning varför hon blivit så pass mycket smidigare nu på slutet men det är bara att tacka och ta emot; efter hovbölden såg hon ju ut att få avsluta karriären men istället vände det och nu ser hon bättre ut än nånsin. Det blir Halmstad 26 nov nästa gång, sa Lindgren.

9/11: Det var inga fel på undersökningen och idag tränade hon riktigt fin igen. Märkligt, minst sagt. Men det är högst troligt så att hovbölden har stasat hennes ben och då kan det fylla på efter träning. Nästa vecka kör vi nytt starttest!

6/11: Imorgon hade vi tänkt anmäla till Jägersro men dessvärre var hon inte som bäst i dagens jobb och vi vill kolla upp henne hos veterinär med tanke på vad som varit på slutet. Återkommer på fredag...

2/11: Nu ser allt bättre ut igen och hon gick ett lugnt jobb i morse. Vi tar sikte på ett perfekt lärlingslopp för ston över 1640a om 11 dagar.

26/10: Tyvärr tvingas vi stryka Pearl Face pga hovböld. Vi skar ur det onda området igår och hon är redan mycket bättre. Vi vet mer på måndag och återkommer då.

21/10: Ny V75-start på gång men som vanligt dåligt spår.

15/10: Hon gick bra som vanligt men hade som vanligt klen röta under vägs och kom loss för sent för att utmana om segern. Fjärdeplatsen var med mersmak och nu siktar vi på nytt V75-lopp i Malmö om 2 veckor.

11/10: Pearl fick som vanligt ett riktigt skitläge men hon tränar grymt bra och kommer att tävla med norskt huvudlag för första gången i sitt liv. - Med klaff på bitarna är hon med på målfotot, säger Marcus.

4/10: Hon gick tre heat på banan idag och ser ruggigt bra ut helt enkelt. Inga ändringar, hon anmäls till Göteborg.

28/9: Pearl är fortsatt fin och Marcus siktar på en sista start i lägsta stodivisionen på Åby 13/10 eftersom hon bara har några hundralappar under gränsen nu.

23/9: Hon gick jättebra som trea efter lite positionsproblem 700 kvar och har nu tjänat 50 000 kr på kort tid. Vilken härlig märr!

18/9: Spår 7/2160 i V75 på lördag och hon tränade fint idag. Spännande att hon numera åter är en frekvent gäst på rikstoton. Med klaff är hon på fina pengar i det här gänget.

14/9: Allt ser verkligen tip top ut för dagen och nu blir det V75 i Karlstad.

5/9: ÄNTLIGEN! Igår stämde det perfekt och hon behöver inte skämmas för segern på nya rekordet 13 blankt! En härlig morsa detta, nu siktar vi på stodivisionen igen - troligen i Karlstad den 22:a.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

12/3: Han kom inte med och då passade Marcus på att ta hästen till veterinären för första gången sedan i höstas. Det var inga stora saker men framknäna fick sig en rundsmörjning och nu laddar vi för ett lopp som ska ge lite poäng så att vi kan komma med i brons i april.

8/3: Jättefin i backen idag och vi testar nog en anmälan till brons på Mantorp...

4/3: Han gick ett grymt upplopp efter positionsproblem i lördags och är nog inte mycket sämre än Adiago Trot för dagen (vilket inte säger lite). Rikard var lyrisk över hästen och vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen och leta upp de bästa sprinterloppen. En lång plan är att kolla Umeå 13 april över 1640a i brons, ett försök till Elitloppshelgen. Det finns inga liknande bra lopp innan dess, men ännu ligger inget bestämt.

27/2: I dagens jobb var han lika bra som innan och Rikard Skoglund har bra händer så från bakspår ska det vara lugnt. Nu rycker vi skorna och hoppas på överpace!

24/2: Tyvärr bricka 11 över kort distans. Och inte kunde Lennartsson åka ner heller...

20/2: Så läcker han har blivit från start! Nu blev hästen lite vass efter öppningen och det passade lite illa att spetshästen sedan körde så sakta på mellanvarvet. En bra tredjeplats ändå och till nästa start ska han vara riktigt bra. Vi laddar för kortloppet hemma 2 mars...

15/2: Allt verkar kanonbra inför tisdagens start i Stockholm. Vi hoppas att Per och Counter kommer lika bra överens som tidigare.

10/2: Marcus sa att det var magi i värmningen men dessvärre blev det galopp kort efter start; det är ingen lätt häst att köra första gången (inte ens för Örjan). Vi tar nya tag inom kort. - Kan bli redan 19/2 på Solvalla, sa Marcus. Det är bättre att starta på nu när formen sitter där än att träna på lite halvdåliga banor.

6/2: Hans träning i sanden idag var femstjärning och om han och Örjan kommer bra överens på lördag anser Marcus att detta lär vara vår bästa chans. - Hästen klarar stayerdistans bra om han håller sig lugn och hästen är rätt okänslig för underlag. Jag är fortsatt uppåt, sa Lindgren.

1/2: Marcus var supernöjd idag och vi anmäler till Solvalla nästa lördag.

24/1: Underbart!! Andra Solvalla-segern på några starter från rygg ledaren är ett faktum och nu har vi över 2000 p att leka med. Hästen såg lika smidig och lugn ut som varje gång på slutet och det här kan bli riktigt bra. Marcus vill inte rappa på och starta igen redan nästa vecka utan vi avvaktar lite. Det kan bli Åby 6/2 eller V75-mästaren 9/2, vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Men nu går det att matcha hästen som tränaren vill och målet är bronsdebut hemma i Halmstad i början av mars.

20/1: Han drog 3/1640a på onsdag och det ser verkligen intressant ut. Allt verkar som det ska efter starten senast och vi hoppas att löpningsförloppet stämmer bättre denna gång, det kanske till och med kan bli spets?

13/1: Jo men han verkar ha tagit loppet bra och nu blir det troligen ny start inom V86 redan den 23:e...

10/1: Det blev helt fel nu när Per, med tränarens ord i bakhuvudet, inte körde något första biten. Efter 50 meter hade Counterfeightr ändå öppnat så mycket bättre än de andra att Per chansade att köra till spets. Nu blev man utsvarade med en tånagel och sedan fick hästen vandra i dödens hela vägen. Det är inte löpningen som hästen vill ha men Per drev inget till slut och gjorde det bästa av situationen. - Hästen var därför lika pigg och glad efter det här loppet som de på slutet, sa en glad skötare efter loppet.

7/1: Han drog dessvärre 8/2140a i ett annars passande lopp på Solvalla på onsdag. Vi får se vad Per lyckas med från det spåret. - Jag vill helst att hästen tas lugnt och går till slut, sa Marcus.

21/12: Vi gick över honom idag och det var bara lite kring höger bakknä som osteopaten fixade med. Det blir lite lugnare under helgerna men han ställs inte av och vi siktar på ny start i mitten av januari. Han har ju ett väldigt spännande lopp på Åby den 2 februari...

19/12: Jaaaaaaa!!! Efter sju sorger och åtta bedrövelser var Counter ikväll tillbaka som en vinnare på de stora scenerna. Han öppnade vasst och höll sig lugn under loppets gång -för att speeda till lätt seger odriven när luckan väl kom! Alltså, den här hästen är bara för skön!! Nio liv också, men så bra som han har känts på sistone är det nog snudd på att han är bättre än någonsin. Harmonisk och fin, inget att klaga på, sa Marcus. Årets näst roligaste seger efter Kriteriet =)

14/12: Spår 1 över kort distans på onsdag, Lennartsson kör igen. Det blir intressant, Marcus säger att hästen öppnar bättre nu än tidigare.

12/12: Han gick väldigt starkt till slut som trea efter avvaktande styrning och gott om krafter kvar. Precis som vi ville ha det! Vinnaren gick ju ändå inte att slå och nu var han nära att bli tvåa ändå trots den extremt vilsamma och lugna resan. Om vi bara tar honom lugnt i körningarna nu tror Marcus att hästen har mycket att hämta under 2019 så länge grabben håller sig frisk. - Han har aldrig känts bättre än nu.

5/12: Counterfeightr uppförde sig exemplariskt igår och Marcus kunde lugnt och fint köra till spets för att släppa till stallkamraten in i första kurvan. Det var strax under 1.12 sista varvet och över mål stod det 1.06 på kuskens gps-klocka. - Han har aldrig känts bättre och fungerade väldigt bra på sina nya vinterbalans. Ny start på Solvalla nästa vecka, då får Lennartsson chansen, sa Marcus.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Dubbelmiljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Vill du vara med på vår satsning till monté-SM? Hör av dig till oss - det finns andelar för 1 kr under februari/mars!

STALL MARLIN - KB

15/3: Alkalizer går ett par långpass i skogen varje vecka och det ser mycket bra ut. Men vi kommer att avvakta ett par månader innan vi testar honom på banan igen.

6/3: Han har redan hunnit med ett par pass och känns oförskämt bra.

1/3: Alkalizer trivs som fisken i vattnet och börjar sina träning mot SM på måndag.

15/2: Han trivs som fisken i vattnet ute i Hannabad och du som har valt att fortsätta med hästen tycker vi kan vara försiktigt optimistisk inför framtiden. Inom ett par veckor kommer vi att smyga igång lättare träning i skogen och sedan väntar de härliga backarna i skogen för Alkisen under våren.

21/1: Idag opererades han i sina karpaltunnlar av Bengan Johansson och allt gick bra. Nu väntar en månads konvalescens ute hos Jim och Katharina på vår filial i Hannabad och sedan ska vi börja marschen mot monté-SM är det tänkt! Du som vill fortsätta med hästen under 2019: ta kontakt med Marcus asap!

13/1: Har du ännu inte hört av dig till Easy om framtiden är det hög tid att göra det. Hästen vilar fortfarande men Marlin Cheval tar över alla andelar som inte vill fortsätta. - Vi har fortfarande inte tagit beslut om det blir pensionering eller operation och nysatsning på monté, men den som inte vill fortsätta behöver bara meddela Easy så är det löst; vi tänker göra det bästa för hästen, sa Marcus.