Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid sin första V75-seger 7/7-18)
Senast uppdaterad: 18/5-2019.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera tre stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blev det lördag 23 mars) samt ytterligare en dag senare under året!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under vintern 2018 och våren/sommaren 2019 lanserar vi vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Nästa etapp är redan igång och den finalen ”körs” i höst (datum ej spikat ännu). Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

2018
Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare bland andelsägarna blev – Niclas Nordestad
Oktober månads vinnare bland andelsägarna blev – Lena Nilsson
November månads vinnare bland andelsägarna blev – Mats Nilsson
December månads vinnare bland andelsägarna blev – Lennart Andersson

 

2019
Januari månads vinnare blev – Jan Karliden
Februari månads vinnare blev – Jörgen Nanzell
Mars månads vinnare blev – Conny Nordström
April månads vinnare blev…

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar), Tobbe Lunder har 0706 88 52 07.

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

TAITTINGER A.F. (2017)

sto e SAHARA DYNAMITE - SPARKLING DREAMS
länk till travsport.se

Jättefin, välväxt och mycket talangfull. Exteriörsiffrorna är 454444. Vid intresse kommer hon att bli andelshäst under maj/juni - priset är lockande 7 500 kr (för tävlingsrätten 2019-2023) per 1/20-del fram till midsommar.

STALL MARLIN - KB

17/5: Två fina snabbjobb denna vecka med öppet huvudlag och på rundbanan skötte hon sig mycket bra ytter om ledaren. Det var en tung och väl lös bana för tvååringar, pga haveri på vattenbilen, så vi tog det ganska lugnt och körde inte under 1.30 men toppbetyg igen.

10/5: Det blev inget banjobb för henne idag, ungdomarna är ju lite upp-och-ner från vecka till vecka. Men inget allvarligt och nästa vecka går hon snabbjobb som vanligt igen. - Jag gillar verkligen den här, sa Marcus efter ett motionsjobb tidigare under veckan.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och travade hela tiden och skötte sig riktigt bra, men det blev mest inskolning och bara 1.35/1600 som bäst utan att pressas. Hon kommer att gå fort innan midsommar...

20/4: Taittinger jobbar på och springer de tider som vi ber henne om på rakbanan, som snabbast visade hon 1.25-fart härom dagen och det gjorde hon superlätt. - En kanonhäst, sa Nygren som körde.

10/4: Det finns inga konstigheter att rapportera kring henne, hon kämpar på och står aldig över ett endaste litet träningspass. Den här är verkligen spännande! - Ja, inte vanligt att de är så stora och välväxta men ändå så tidiga och utan växtvärk, sa Marcus.

1/4: Taittinger hör till de mest talangfulla hästarna i årets tvååringskull. Och då är årets kull antagligen den mest talangfulla sedan 2008/2009 hos stall Lindgren. En mycket spännande häst som är fint uppfödd och inkörd av Anna Forssell på Axvall.

CAITRIONA (2017)

sto e READLY EXPRESS - GLORIFY
länk till travsport.se

Mycket välväxt syster till trion Disco Volante, Prosperous & Precious Lord. - Större talang än sina bröder som tvååring, säger Marcus. Exteriörsiffrorna 543444. Slutsåld.

STALL ROM - KB

17/5: Två fina snabbjobb denna vecka och på rundbanan skötte hon sig mycket bra, först i ryggar i heat ett och sedan i spets i heat två. Det var en tung och väl lös bana för tvååringar, pga haveri på vattenbilen, så vi tog det ganska lugnt och körde inte under 1.30 men toppbetyg igen.

10/5: Idag gick de sitt andra dubbelheat på banan och som bäst travade Caitriona lite bättre än 1.30 sista varvet i andra heatet. Vi låter dem hållas ganska lugnt 1-2 pass till, innan det kan vara dags att sänka ner dem.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och skötte sig snyggt. Det blev mest inskolning och inga tempon att tala om, utan vi nöjde oss med 1.35/1600 som bäst. - Ge dem till midsommar så får ni se, sa en nöjd tränare efteråt.

27/4: "Catta" strävar på och allt ser bra ut. I nästa vecka går hon och övriga i det tidigaste gänget över till två snabbjobb i veckan, där vi kommer att börja köra banjobb på fredagarna. Spännande!

17/4: Hon jobbar på och vi kör som vanligt. Än så länge har vi hållt oss ifrån att köra snabbare än i 1.30-tempo men det lär vi inte kunna göra länge till...

5/4: Caitriona jobbar på jättefint och har inga bakslag efter ett par tuffare veckor. - Hon är underbar, helt enkelt, var Marcus kommentar efter veckans snabbjobb.

29/3: Hon går bara bättre och bättre. Som snabbast är vi nere i 30-tempo hela intervallerna men ibland släpper vi av dem ett par hundra meter och då visade hon 1.17-fart över linjen här i veckan. Kanonhäst!

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och över linjen visade klockan på 25-tempo. Härlig märr!

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Vi ger henne lite mer vikt under fötterna i nästa vecka.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

KAILUA BOKO (2017)

sto e ZOLA BOKO - VITAMIN M.
länk till travsport.se

Jättefin märr. Rätt psyke för Zola Boko-sto. Mödernet är väldigt intressant. Exteriörsiffrorna är 454344. Tävlingsrätten 2019-2023 tingad.

STALL MARLIN - KB

17/5: Hon har verkligen haft en fin vecka och dagens arbete på rundbanan var det bästa hon gått så långt. Hon började i tredje led men avslutade rappt i 25-fart och såg verkligen tilltalande ut. - Humör har hon också, sa kusken efteråt.

10/5: Kailua knallade på i obesvärad stil på rundbanan idag och som bäst gick det ca 1.30 sista varvet i andra heatet. Det är en riktigt fin liten märr detta!

3/5: Hon jobbar på och gick sitt första rakbanejobb efter förkylningen igår. Marcus körde själv och var mäkta nöjd. Det låter på tränaren som att han tror att detta är något extra.

27/4: Nu är Kailua fullt i ordning igen och går igång med intervaller på måndag. Hon ska med i den tidiga gruppen som börjar med två heat i veckan nu men troligen får hon avvakta med det en eller två veckor för att hinna ikapp efter förkylningen bara.

17/4: Hon har börjat träna så smått igen och efter påsk är det meningen att det är fulla snabbjobb igen. - En tuff märr som helst inte ska vila för länge från hårdare träning, sa Marcus.

5/4: Nu hostade hon en del i värmningen inför veckans snabbjobb så vi avbröt. Det visade sig efteråt att hon har en lättare halsinfektion och det blir vila en vecka. - Skönt att hon var tydlig med sitt mående så att hon fick vila, sa Marcus.

29/3: Det går stadigt framåt för Kailua, som visar talang utöver det vanliga. - Jag gillar verkligen den här och hon rör sig allt smidigare och har redan visat 1.25-fart vissa bitar, vilket inte är vanligt för den här stammen skulle jag säga. Hon ligger bäst i puls av våra tvååringar varje gång också, den här tror jag på!, fastslår Marcus.

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och gick med fint i ryggar. Den här är bra!

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Hon har svarat riktigt bra på tyngre skor och boots här på sistone.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

HARIBO SISU (2017)

sto e MAKE IT HAPPEN - CHOCOLATE GEM
länk till travsport.se

Jättetalang! Exteriörsiffrorna är 555344. Det finns fem stycken 1/20-delar till salu för 12 500 kr/styck. OBS! Ändring: Ej tävlingsrätt.

STALL MARLIN - KB

17/5: Lillan gick sitt första banjobb idag och skötte sig väldigt bra måste vi säga. Hon följde med de andra mer rutinerade hästarna utan problem. Fin som snus denna!

10/5: Haribo var jättefin på rakbanan i tisdags och nu har tränarn bestämt att hon är redo att gå upp på två snabbjobb på rakbanan i veckan, även fast hon får vänta lite till med dubbelheaten på banan.

3/5: Hon jobbar på men vi har inte satt över henne på två snabbpass i veckan ännu utan det blir ett speedpass i veckan ett tag till efter sina växtproblem. Fin märr!

27/4: Haribo tränar på fint och övergår även hon till att gå två pass i veckan från och med nu.

17/4: Allt ser ut som det ska igen och hon har löst sina intervaller på rakbanan utan minsta problem. Skönt att hon är tillbaka i gammalt gott slag!

5/4: Nu har hon öppnat sig ganska ordentligt i tillväxtzonerna i framknäna sista 7-10 dagarna och har därför bara gått lugna tempon i träningen. Förhoppningsvis är hon tillbaka i bättre fart i slutet av nästa vecka. - Det är ju vanligt att unghästarna får nån eller några såna här veckor under uppträningen, inget konstigt med det, sa Marcus.

24/3: Det blev en oturlig galopp när vi mötte ponnyerna i sista sväng i uppvisningsloppet, det var ”segern” som rök. Men överallt var hon åter kanonfin, vilken liten racer!

15/3: Den här märren är vi full av beundran över, hon springer med perfekt teknik och full snärt i steget. Hon har inte gått snabbare än 1.40/500 i intervallerna ännu men korta bitar har vi inte kunnat hålla oss. - Hon kan springa hur fort som helst men vi väntar lite, sa Marcus.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

ARYA WE (2017)

sto e FROM ABOVE - MAUNA KEA
länk till travsport.se

Blir andelshäst i april. Rejäl märr med grym teknik. Exteriörsiffrorna 534244. Nu finns de fyra sista 1/20-delarna till salu för 20 000 kr stycket.

STALL MARLIN - KB

15/5: Dessvärre har vi nu fått gradera ner hasen från en trea till en tvåa eftersom det blev en liten harhas-varning här igår. Det är inget som Marcus oroar sig för men det blir så att hon får ta det lite piano i 7-10 dagar med bara lugn träning efter behandlingen. - När man väl fått bukt på harhaserna är det inget problem alls, såväl Sanity som Tion Medon Sisu hade mycket värre haser och problem som tvååringar och det gick ju skapligt ändå när det lagt sig, skrattade tränarn.

10/5: Arya var mycket fin på rakbanan i måndags men idag när vi lade på henne helstängt på banan blev det inget bra och hon gick bara 1,5 heat. Nästa vecka återgår vi till öppet huvudlag med en murphybländare på ena sidan och fortsätter inskolningen.

3/5: Hon gick sitt första dubbelheat på banan idag och travade hela tiden och skötte sig nöjbart, men det blev mest inskolning och bara 1.35/1600 som bäst utan att pressas. Hon kommer att gå fort innan midsommar...

27/4: Arya var kanonfin på rakbanan igår och nu övergår hon till två pass i veckan från och med måndag. Det ska bli väldigt intressant att se henne i 1600-heat på fredag!

17/4: Hon blev nyskodd i förra veckan och vi råkade nog ta lite för mycket av hennes tår så det blev lite rulligt i första snabbjobbet därefter. Men det går till sig snabbt och allt verkar bara bra. - Ja, med detta lilla debacle blev det lättare att inte köra under 1.30 iallafall, det finns ju sån talang i den här, sa Marcus.

5/4: Arya bara trummar på och har löst veckans snabbjobb på bra sätt.

29/3: Hon går bara bättre och bättre. Som snabbast är vi nere i 30-tempo hela intervallerna men ibland släpper vi av dem ett par hundra meter och då visade hon 1.17-fart över linjen här i veckan. Kanonhäst!

20/3: Igår fick hon sträcka ut lite på sista intervallen och testa sin lite tyngre balans. Hon knallade 1.34/500 och över linjen visade tempoklockan på 25-tempo. - Härlig märr, måste vara ruskigt prisvärd, sa Marcus.

15/3: Hon rör sig jättefint och har följt kurvan med de andra. Vi ger henne lite mer vikt i nästa vecka.

1/3: Nu har hon och de andra gått 4-5 snabbjobb och det börjar bli fin ordning på gruppen. Hon håller hög klass och är dessutom en kandidat för tvååringsstarter. - Men det slutgiltiga beslutet tar vi kring elitloppshelgen, sa tränarn.

BONUS VENDIL (2017)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORY DREAM
länk till travsport.se

Praktexemplar. Helbror till stenkrossen Moses & 3/4-broder på blodet med monstret Precious Lord. Exteriörsiffrorna är 445444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Allt väl och han blir verkligen bättre och bättre, att gå två jobb i veckan på sandrakan verkar inte bekomma honom alls.

10/5: Bonus har varit mycket fin här under veckan och nu har tränarn bestämt att han ska få öka till två pass på rakbanan per vecka framöver. Rundbanan väntar vi med ett tag till när det gäller rätvarvskörning.

3/5: Han gick fem intervaller igår, den snabbaste nedåt 1.30-strecket, och skötte sig fint. En våldsamt fin häst som dock inte är något för tvååringsloppen.

27/4: Nu är bjässen igång och stånkar på för fullt. Den här gillar både Urban och Marcus högt och rent - det är en riktig tanks! - Men han tränas inte för start som tvååring och kommer att fortsätta med ett snabbjobb i veckan ett tag till, så han får mer motionsmil i kroppen, sa tränarn.

17/4: Han är igång igen och det har gått enligt plan med kastrationen. Kanske tillbaka i snabbjobb redan i slutet av nästa vecka!

5/4: Kastrerades igår och allt har gått fint. Det blir därmed vila resten av denna och nästa vecka. Sen gasar vi på igen! - Perfekt läge att ta honom på, storväxt och rejäl som han är, sa tränaren.

29/3: Bonus har tränat på fint i veckan i väntan på sin kastration på onsdag. Hästen är välutvecklad som en treåring och vi har bestämt att passa på att kastrera honom nu innan vi ska börja köra snabbare i jobben, för att vinna tid. - Alla efter Pastorn behöver förr eller senare kastreras och det är lika bra att ta den här fina bjässen direkt, det blir ju bara 10 dagars vila, sa Marcus.

24/3: Han kändes jättefin igår men dessvärre mötte vi ponnyerna i sista sväng och det blev lite för rörigt för honom. Men allt ser bra ut, han utvecklas som han ska.

15/3: Bonus är tillbaka i träning och nästa vecka blir det två jobb inklusive uppvisningen på lördagen.

8/3: Han har varit lite förkyld på sistone men äter och växer som han ska. Vi skodde till honom igår och nu är han redo att börja sänka farten på rakbanan framöver. Vi siktar på att ha honom i fint skick inför uppvisningen under hästägardagen den 23 mars!

22/2: Bonus, likt de flesta i vår riktigt fina flock av tvååringar, ligger rätt på det i programmet. De kommer nu att sänkas ner successivt under våren. I programmet siktar vi på att köra ner dem till tider mellan 1.22-1.25/1600 i månadsskiftet maj/juni, innan vi sedan bestämmer vilka som har talang nog för att starta redan som tvååringar samt vilka vi väljer att vänta med till våren.

20/2: Igår gick han och de andra i förstagruppen för första gången jobb på rakbanan. Vi kör först en uppvärmning som avslutas med 2000 m i bakvarv i ca 2:00-tempo. Därefter går de fem intervaller på rakbanan, där det snabbaste gick efter ca 1.45. - En mycket fin häst, det är rejält med kraft i honom. Till nästa vecka ska han få ännu tyngre skor och då kommer han att sänka farten rejält, sa Urban. Vi sänker farten successivt samt ökar sedemera till sju intervaller.

12/2: Bonus jobbar på och han har nu gått två banjobb. Idag blev det ca 1.50/2000 i bakvarv och det ser ut som ren jogging. - Verkligen en pampig bjässe, sa Marcus.

1/2: Nu inleder vi snabbjobben med tvååringarna. Den här store och välvuxne pojken är stark som en björn och har skärpt till sig mentalt efter nyår. Han är med i förstagruppen och har inte stått över mycket på vägen, bara hindrad av ett kortare sjukdomsstopp som alla de andra i höstas.

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Känns stenintressant inför 2019. Exteriörsiffrorna är 544444. Ring för info - det finns två 1/20-delar till salu.

STALL MARLIN - KB

17/5: På måndag går vi igång med lite bättre träning igen, magen ser ut att ha gått till sig.

10/5: Dessvärre har den store blivit dålig i magen och han har fått medicin från och med idag. Nästa vecka tränas han lugnt och vår förhoppning är att han ska vara redo för regelrätt träning igen veckan efter det. I övrigt ser vi inga fel på hästen och vi tror att detta är övergående.

3/5: Han har gått två pass i sanden och varit okej. Nästa vecka ska vi testa lite mer på banan igen.

27/4: Det har varit en standardvecka för den store, efter den tuffa trimningen veckorna innan. Nu laborerar vi lite med balansen innan vi gasar nytt snabbjobb i sulky inom kort.

19/4: Dubhen har Marcus nu börjat trimma in med tävlingshuvudlag i jobben. - Han fungerade kanonbra med bl a blinkers här i veckan och jag blir bara mer och mer impad av den här, sa Marcus.

12/4: Han gick 18,5/2100 i sulky igår och låg rätt skapligt i puls efteråt. Han behöver dock mer tid innan Marcus vill kvala honom. - Den här typen av häst ska vara riktigt väl förberedd innan vi börjar, sa han.

5/4: Dubhen har tränat på fint under veckan och nästa torsdag planerar Marcus att gasa lite extra med honom på banan igen. - Han börjar kännas som en riktigt fin häst, men pga storleken gäller det att han är riktigt väl förberedd innan vi börjar tävla, sa Marcus.

24/3: Han gick i spets i uppvisningsloppet med skötaren i vagnen. Det gick ca 1.18 sista 500 och vagnarna vi körde med är ju flera sekunder långsammare än en sulky. Inom ett par veckor blir det kortvagn, sa Marcus.

15/3: Det ser kanon ut allting, nästa vecka körs han i sulky för första gången. Kom och titta, vet ni!

8/3: Han gick ytterligare ett trippelheat över 1600 den här veckan och han gör det fint. Det snabbaste gick ca 1.24-1.25/1600 i speedmaster och det gjorde riktigt enkelt. Det blir ytterligare ett sådant om 10 dagar och är allt sedan som det ska vankas banjobb om ca 3 veckor. - Den här är fin, kluckade Marcus efteråt.

1/3: Fortsatt fin den här veckan och nu, efter lite vila för herpesvaccinering i 4-5 dagar, så siktar tränarn på att vässa lite ytterligare i sprint-intervaller i slutet av nästa vecka.

22/2: Nu har vi rappat på honom lite, i måndags blev det tre stycken 500-rökare på banan i farter mellan 1.25 ned till 1.20 och som det kändes i backen igår hade han tagit det på rätt sätt och vaknat till fint. Nu blir det trippelheat över 1600 inom kort och sedan tar vi fram sulkyn för att göra i ordning för kval senare i vår. - Den här har utvecklats jättefint över vintern och det kommer att bli spännande att se honom under mars, sa Marcus efter gårdagens arbete.

15/2: Dubhen trummar på och nästa vecka säger Marcus att den här store pojken ska få gå sina första lite kortare och rappare heat på banan.

8/2: Han gōr allt rätt och vi har inget att klaga på, förutom att banorna inte varit perfekta den här veckan.

1/2: Vi har jobbat på och Mac Dubh har varit ytterligare lite piggare den här veckan.

25/1: Den store bjässen jobbar på bra och blir allt bättre i kondition. Han fick lubba strax under 1.30/2600 i dödens i tredje heatet idag så det var en bra skalle för att göra honom ännu bättre till nästa vecka. Det går enligt plan men Marcus har inte tänkt skynda ut den här store men väldigt fina hästen.

20/1: Han jobbar på riktigt fint och ser grym ut. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Allt väl under veckan och nu planerar Marcus in ett sulkyjobb nästa vecka.

10/5: Grabben har varit kanonfin den här veckan och nu har vi planerat upp schemat för honom och några till treåringar, där vi siktar på ett sulkyjobb under elitloppsveckan.

3/5: Forrest dundrar på och var kanonfin i ett ganska tufft sandjobb idag. Det manglas ett tag till men nu går han och de övriga okvalade treåringarna över i startprogrammet med sand/speedbacke respektive sand/trippelheat varannan vecka så att de ska bli redo för kval och start innan midsommar.

24/4: Marcus körde honom själv i ett lite rappare intervalljobb på rakbanan igår och det var mungiporna upp, minst sagt! - Den här känns urläcker och den som väntar på nåt gott och så vidare, sa han...

17/4: Riktigt bra är hans formkurva för dagen. Det är en spänstig och riktigt läcker häst men enligt stallet återstår det minst en månads konditionsträning innan han är redo för kval efter sitt uppehåll.

5/4: Nu har han tränat på i sanden under veckan och det är skönt att se honom tillbaka i selen på riktigt igen! En underbar häst som fortsätter uppåt i intensitet nästa vecka, därefter ska han vara igång på max igen. - Nu har han fått lite tid på sig, det gick ju annars väldigt fort för honom att nästan bli kvalklar i vintras innan han blev lite sjuk. It was surely ment to be, sa Marcus.

29/3: Idag gick han lite på rakbanan och allt såg bra ut. Nästa vecka ökar vi dosen.

23/3: Det såg bra ut när han gick igång med riktig träning igen.

19/3: Han har joggats igång och allt ser ut som det ska igen. Det blir lätta intervaller innan helgen.

15/3: Nu är han haltfri och vrickningen har gått över. Denna vecka har han bara skrittats men på måndag får han börja löpträna igen. Vem, vet - han kanske bara behövde lite vila efter en tuff forcering under vintern? Marcus ser spänt fram emot de närmaste veckorna på denna talang.

1/3: Han var kanonfin i måndagsjobbet men vrickade sig lite i värmningen igår och fick stå över. Förhoppningsvis helt fit for fight igen i slutet av nästa vecka, han ska ju ändå vila en 4-5 dagar för herpesvaccineringen nu.

22/2: Nu är han helt frisk igen och redan nästa vecka blir det fullt träningsdos igen, sedan får vi se hur snabbt han är redo för sulky. - Det blir under mars, sa tränarn.

13/2: Forrest verkar frisk och dagens blodprov visade också att förkylningen är över. Vi kör igång igen!

8/2: Han verkar pigg och glad trots allt och i mitten av nästa vecka ska han nog träna igen.

1/2: Dessvärre fick vi ett bakslag igår då det visade sig att Forrest inte är riktigt frisk, han har dåliga blodvärden och att beteckna som förkyld. Vi räknar med en veckas vila innan vi kan köra igen.

25/1: Helt klart vår "season leader" just nu. Forrest glänser rejält och kommer att bli väldigt intressant att följa den närmaste tiden. - Det är dags att köra honom själv snart, slog tränaren fast efter dagens arbete.

20/1: Han jobbar på riktigt fint och glänser verkligen numera. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 454443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Jamie har tränat på kanonbra efter förra banjobbet och är nu anmäld till Kalmar nästa torsdag i debut. Den här blir spännande att se. - Jag vill se den häst som kan slå honom i debuten, kaxade sig skötaren Linnea efter sista jobbet.

9/5: Han gick ca 19,5/2100 på lite kladdig bana ytter om häst idag och gjorde det riktigt bra. Så fin som Marcus tyckte att hästen var nu så lär det bli debut i lämpligt lopp inom kort.

3/5: Allt är kanon och antingen blir det nytt banjobb i nästa vecka eller anmäla till debut...

27/4: Jamie tog banjobbet jättebra och kommer snart att gå ytterligare sulkytest för att bli startklar. Den här känns spännande!

19/4: Tidigt i morse körde Marcus ca 21,5/2100 med 1.13 sista 300 i sulky, Hästen var inte det minsta trött och fungerade fint efter vinterträningen. Nu siktar vi på nytt banjobb om ca 2 veckor och sedan får vi se om han inte börjar bli startklar så smått!

12/4: Jamie går stadigt framåt och nu har Marcus planerat ett sulkyjobb för Jamie innan påsk.

5/4: Han gick sitt första trippelheat över 1600 på banan igår och Linnea som körde var jättenöjd. Nästa torsdag är det dags igen, troligen med Marcus eller Patrik vid rodret. Därefter, om allt går som det ska, är det menat att han ska i sulky 10-12 dagar senare.

29/3: Allt väl med Jamie och banjobben rycker allt närmare. - Det kan bli redan nästa torsdag, sa tränarn.

22/3: Han är igång igen i DW-backen och ska trimmas där några jobb till innan det blir banarbete! Det ser riktigt bra ut nu.

15/3: Det har varit lugn träning denna vecka men nästa sätter vi fart igen. Förhoppningsvis är han inte så långt ifrån första banjobbet för säsongen.

8/3: Jamie har väntat på tid hos Spångfors i flera månader, för att kontrollera SI-leden uppe i korset. Det var inga fel alls där men veterinär Pär valde ändå att behandla hästens knän efter den tuffa vinterträningen. Det blir en lugn vecka men sedan gasar vi på igen och så fin som hästen ser ut nu börjar vi snegla mot banjobb i månadsskiftet mars/april.

1/3: Han ser bara starkare och starkare ut i sandbacken uppe hos Widegren och detta ser bra ut.

22/2: Jamie har verkligen haft en fin period nu sedan han acklimatiserat sig på gården. Han blir allt starkare i sandträningen och vi siktar på lite banjobb sedan i mars.

15/2: Den här veckan har han jobbat på fullt i DW-backen och har nu lärt sig den nya banan. Nästa vecka höjer vi farten!

8/2: Bara ett jobb pga kassa banor denna vecka men inget negativt att rapportera.

1/2: Två lätta jobb i DW-backen har han hunnit med och det går bättre och bättre med omställningen. - Men banan har inte varit den bästa den här veckan så det var väntat med en liten halvproblematisk omställning, förhoppningsvis blir det bättre väder och bana inom kort, sa Marcus.

25/1: Idag flyttade Jamie upp på gården till Linnea, där han ska få börja trampa på i DW-backen för att bli stark i bakkärran inför säsongen. - Jag tror att det är en sista pusselbit som kommer att läggas rätt för den här fine hästen, sa Marcus.

20/1: Han jobbar på och är stark som bara den. Det är dags för lite tävlingsbalansering nu i veckan och så hoppas vi att han kommer att vara klockren efter det. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 454444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 15 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

17/5: Claire fortsätter marschen uppåt och det är snart dags för snabbkörning på banan, ev redan innan Elitloppet men vi får se lite.

10/5: Hon är redan inne i startprogrammet och har skött sig kanonbra hela veckan, så sent som idag gick hon ett trippelheat över 1600 på banan med lärling och skötte sig och såg jättefin ut. Det kan vara dags för sulky redan innan elitloppet men hur som helst inom kort.

3/5: Claire går framåt hela tiden och vi gillar verkligen den här. Även Claire ska nu över på startprogrammet.

27/4: Hon har tränat på fint på rakbanan här i veckan och det går enligt plan. - Hon är så fin den här märren, säger tränarn.

17/4: Claire trummar på och ser bara bättre och bättre ut. Men enligt stallet ska vi ha lite mer is i magen för att det ska bli som allra bäst detta.

4/4: Hon har varit så fin även denna veckan att vi verkligen börjar längta oss fram några månader tills hon är redo. En märr med speciell lyster, helt klart.

29/3: Det går riktigt bra för henne för dagen och det glädjer oss oerhört. Det här är en häst med riktigt tryck i baksteget och med ett hjärta av guld. Hon ska trimmas en eller två månader till i sanden innan vi tar över henne på heatträning på banan. - Men jag kan lova dig att detta är en av de mest prisvärda och intressanta hästarna vi har jobbat med, jag har feeling som bara den för den här individen, sa Marcus.

24/3: Hon blev fast med rubbet sparat i uppvisningsloppet igår. - Shit, vilken häst det blev med tävlingsgrejer på sig, sa Urban som körde.

22/3: Claire ser verkligen spänstig ut nu i sandträningen. Hon blir intressant när det är färdigtränat på gymmet, för det finns rätt driv och inställning i henne.

15/3: Hon har gått två rejäla pass den här veckan och det har sett riktigt spänstigt ut. Den som har tid att vänta på något gott ska titta på Claire. - Hon har det som krävs för att bli en tuff och bra tävlingshäst så fort hon har hunnit ikapp i träningen, sa Marcus.

8/3: Idag gick hon sitt första riktiga träningsjobb efter frysbränningen och Marcus som körde var lyrisk. - Idag var det rena toner, härlig musik i henne! Den här märren kan vara en riktig plusvariant när hon är redo; hennes tryck i baksteget samt inställning till det hela är femstjärnig. Men hon är ju lite efter de andra ännu, pga vilan som unghäst när hon opererades, och vi tror inte på debut förrän till sommaren.

1/3: Meningen var att hon skulle börja intervalla igen idag men vi får avvakta några dagar till pga en olycklig smäll hon fick i huvudet. - Det var andra gången i livet som hon fått ett jack i pannan. Men hon är tuff den här och det är inget att oroa sig för, sa Marcus.

22/2: Nu har bränningen lagt sig och nästa vecka går hon igång med regelrätt träning igen.

15/2: Claire har börjat jobba igen men kommer enligt tränaren att må bra av ytterligare en vecka med ganska lugn träning innan hon återgår till det ordinarie programmet. Men ingen ko på isen, hästen mår jättebra och vi tror fortsatt jättemycket på henne framåt.

1/2: Hon går framåt hela tiden men har blivit lite öm på sitt brända överben igen så veterinären kommer på måndag och gör om det hela = en veckas vila.

25/1: Claire sköter sig prickfritt och kämpar på. En märr men härlig inställning!

20/1: Hon jobbar på riktigt fint. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445343. Tillhör Bolagsstallet 181127-191126

BOLAGSSTALLET 2019

17/5: Dessvärre är Eloise fortfarande ojämn och gör ett kanonjobb varvat med sämre. Vi röntgade hennes framben igår men utan att egentligen hitta något som kan förklara problematiken. Vi ger henne ett par veckor till men blir det ingen bättring då så måste vi lägga om planen...

10/5: Idag var hon jättefin på rakbanan, puls och fräschör verkar vara på helt rätt väg. Det enda vi har att brottas med för dagen är ett gammalt tramp på vänster fram som vi ska fixa med till veckan. Hon kommer nu att gå över i startprogrammet där det blir en hel del körning i speedbacken nere vid banan och sedan om några veckor ska det vara dags för heat på banan. - Hon är fantastiskt fin den här, måste också ha vuxit 15 cm och 100 kg på ett halvår. Den dagen som hon är redo för de andra hålla i sig, sa Marcus efter dagens arbete.

3/5: Det var nog ingen fara för i torsdagens jobb var hon precis som hon skulle och bra i puls igen. De två närmaste veckorna får hon trycka på lite i jobben för att komma i kondition igen så att vi kan avgöra när det ska kvalas.

27/4: Eloise har varit bra i konditionen både i fredags och i måndags. Men så nu i sista jobbet blev hon trött och hade högre puls. Vi misstänker att hon är pollenkänslig men det kan också vara en vanligt infektion. Vi vet mer på måndag och hoppas på bättring snarast!

17/4: Hon ser bra ut och har gått upp i intensitet här under veckan. I slutet av nästa vecka säger Marcus att vi vet bättre hur pass mycket kondition som fattas innan det är dags för kval.

5/4: Även denna vecka gick fint så nästa vecka skruvar vi upp träningsdosen lite och hoppas/tror nu att hennes tillväxtperiod har gett sig för den här gången. Hon har verkligen en speciell lyster och uppsyn. - Kom gärna förbi stallet och kolla till henne, för den bilden som ligger ute gör henne inte rättvisa nu, sa Marcus. Hon har vuxit ikapp sig och ser ut som en stjärna.

29/3: Hon har gått två motionspass samt ett lätt skrittpass den här veckan och ser mycket bättre ut. Hon behandlades om på veterinärens order idag och får vila över helgen och så gör vi om samma pass nästa vecka innan det blir full fart i träningen igen.

22/3: Ja, hon gick igång idag och kändes väldigt mycket bättre. Så nästa vecka smyghöjer vi dosen och avvaktar hur hon tar sina kilometer innan vi gasar riktigt ordentligt igen. - Den här måste vi vara rädd om för det är verkligen rätt sort, sa Marcus. Det är bättre att hon blir något senare ut till start.

15/3: Veterinären fick faktiskt kolla på henne i veckan, eftersom tillväxtzonerna är så öppna just nu. Hon gav henne en rundsmörjning i lederna för att underlätta utfasningen från tillväxt till träning igen. Vi räknar med att gå igång med lätt träning i slutet av nästa vecka och sedan hoppas Marcus att hennes problem med växten ska vara över för den här gången. - Ja, hon får sluta nu. Större behöver hon inte bli. Dessutom vill vi se henne på banorna så tidigt som möjligt under året, sa Marcus.

8/3: Vi höjde inte farterna något alls, utan tvärtom. Hon växer som en vettvilling just nu och det är bara skritt som gäller. Förhoppningsvis släpper det nästa vecka.

1/3: Nä, vi måste desto värre dementera detta med full träning för hästen har börjat att växa som en galning nu när solen och värmen kom. Hon har joggats och allt verkar bra så men Marcus vill vänta till slutet av nästa vecka med att höja farterna igen. - Träning av unghästar betyder att man som tränare och skötare måste vara väldigt uppmärksam på om deras tillväxtzoner öppnar sig för mycket; att träna de dagarna kan innebära stora problem längre fram. Is i magen är det som gäller.

22/2: Ja, nu har hon tränat på igen och i torsdagens arbete såg hon kalasfin ut. Nästa vecka blir det rull ranson igen och sedan ska det snart vara dags för lite rappare träning inför sulkyjobb senare under mars.

15/2: Oturen grinar henne i ansiktet just nu för när hovarna gått till sig så fick hon en spark i hagen och har inte tränat något pga den denna vecka. Förhoppningsvis har det lagt sig till på måndag...

8/2: Hon blev lite hovöm efter en ombalansering och gick bara ett jobb denna vecka, men nu ser diet bra ut igen.

1/2: Jo, men hon bara trummar på och ser kanonfin ut.

25/1: Eloise ligger riktigt bra på det pulsmässigt och är nog det sto i vårt stall som ligger längst fram just nu. Hon stundsar verkligen fram till slut i banjobben för dagen och det här blir intressant.

20/1: Hon jobbar på riktigt fint och ser verkligen spänstig ut. Än så länge är hon bäst i spets och vi kommer att trimma in henne med skygglappar framöver. Vi kör nu trippelheat på banan två gånger i veckan och det kommer att utveckla gänget snabbt och bra här under förvåren. Vi har inte kommit ner under 1.30-tempo ännu men det kommer snart.

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Det finns tre andelar till salu för den som letar riktigt kapabel unghäst - ring oss vid intresse!

STALL MARLIN - KB

17/5: Bara fint och Marcus planerar ett sulkyjobb inom kort.

10/5: Muscle har tränat på i fin stil i veckan och det bästa jobbet gjorde han i speedbacken igår där han glänste rejält. Idag vaccinerades han mot herpes så nästa vecka blir lugn men han närmar sig helt klart det första sulkyjobbet.

3/5: Han gick ytterligare ett trippelheat idag men nu gick det snabbaste heatet efter 24,5/1600 med en 1.12-speed som snabbast. Vi var mycket nöjda och det trimmas på med sikte på ett rejält kval innan midsommar. - Två eller tre starter innan Kriteriekvalet ska vi väl hinna med?, funderade tränarn efter dagens jobb.

24/4: Idag gick han sitt första upprappande trippelheat över 1600 på banan, där det snabbast gick efter ca 1.26 i långvagn. Då drog vi iväg med 1.15-fart sista 200 och hästen var jättefin. Hoppas att inget tillstöter för då blir det en rolig sommar och höst med den här.

17/4: Nu har vi börjat lätta upp en del på träningen och han går omväxlande i sanden och i lättare, rappare träning. På rakbanan ser han sjukt fin ut nu. Han ligger fortfarande efter pga sin operation och det är inte dags för sulkyjobb än på ett tag. - Vi får avvakta åtminstone en månad till innan vi tänker på nåt sånt med den här flygmaskinen, vi får inte köra fort för tidigt med hans stora talang och stora kropp, sa Marcus.

5/4: Jo, men allt har sett bra ut och i dagens sandintervaller skötte han sig snyggt i alla fem varven. Han kämpar på i sanden ett par veckor till innan vi börjar lätta på trycket en aning. - Han är ju lite efter pga strulet med frambenet innan operationen, men det är ju en så pass otroligt fin häst att vi tycker det vara värd all väntan, sa tränarn efter dagens pass.

29/3: Muscle gick upp på fem intervaller den här veckan och ser bara pigg och glad ut, både på banan och i stallet.

22/3: Han har sänkt sina pulsar för varje jobb i sanden nu och nästa vecka är han nog redo att öka till fem varv. Det ser onekligen bra ut.

15/3: Nu är han garanterat 100 frisk igen och i veckans bägge intervallpass har han dundrat runt med svansen på ryggen. - Läcker häst!, sa skötaren Urban efter dagens pass i backen.

8/3: Vi har återupptagit träningen men han står fortfarande på slemlösande och har bara joggats. Slutet av nästa vecka är planen på intervaller i sanden igen, han verkar piggare och äter fint.

1/3: Han hade lite onödigt hög puls i två sandjobb för ett par veckor sedan så vi tog lite prover och det visade sig att han hade en liten infektion i kroppen. Nu har den gått över och vi tänker återuppta träningen på måndag.

15/2: Norrmannen har faktiskt gått två lugna intervalljobb den här veckan och det ser peppar, peppar bara bra ut. - En ruggig löpare som vi verkligen vill se genomtränad om några månader, sa Marcus.

1/2: Han har gått motion i två veckor nu och allt verkar bra. Två veckors motion, give or take, ytterligare får vi räkna med innan han får öka.

22/1: Idag började han köras igen efter en period på skrittbandet. Han kändes mjuk och smidig och det är verkligen en genombussig häst, inget krångel alls trots att han inte är körd på så länge. - Den här är nåt extra, sa en nöjd tränare efter körningen.

13/1: Allt har sett bra ut under jullovet och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Läkningen har gått bra och veterinären har "clearat" honom för skritt och hage nu. Skönt!

14/12: Inget strul. Boxvilan löser han som en blivande storstjärna.

7/12: Han opererades igår och kom hem pigg och glad i morse. Nu väntar 14 dagars boxvila innan han får börja röra på sig igen och efter helgerna, om ca en månad, ska han kunna fungera som vanligt igen. Lämplig tid för operation!

30/11: Det är bokat ingrepp på torsdag för att ta bort griffelbenshuvudet på vänster framben. Ett enkelt ingrepp som dock måste till eftersom själva sprickan med tillhörande överben sitter så illa till att han riskerar att slå sig på knölen varje gång han tränar annars. Eftersom han och de andra tvååringarna ändå skulle vila för dubbel vaccinering och avmaskning över jul och nyår blir det inte så mycket extra vila; han ska vara igång igen direkt efter helgerna!

WISDOM TEACHER (2015)

valack e INFINITIF - ROMANTIC LOVE
länk till travsport.se

Flygmaskin! Kastrerad i oktober - mycket spännande säsong framför sig. Exteriörsiffrorna är 455443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Två riktigt bra jobb denna vecka och ett av dem var ett trippelheat på rundbanan. - På måndag blir det lite mer heat på banan, sa Marcus, som låter väldigt nöjd med hästen för dagen.

10/5: Fortsatt kanonbra den här veckan och nästa fortsätter han att dunka på innan vi sedan under elitloppsveckan antagligen smyger ned honom på banan igen och gasar lite bakom bilen.

3/5: Det har varit femstjärnig träning i sanden två gånger även denna vecka och nu är det dags att börja rappa upp det hela en aning med ett mer speedanpassat pass per vecka.

27/4: Wisdom har manglat på starkt i sanden två gånger den här veckan och vi har inget negativt att snacka om. Planen om comeback vid midsommar står fast.

19/4: Han har trummat på i sanden ett par gånger i veckan nu och känns jättebra. Styrkan är dock inte helt 100 ännu och det återstår fler veckor innan han ska börja lättas upp mot årsdebut.

5/4: Efter omskoning och lite lugnt i 5-6 dagar kändes hästen riktigt stark och fin i ett lugnt backjobb på DW-rakan idag. Han ska mangla på tre dagar i veckan ett tag till, det är en styrkeperiod som han kommer att vinna på i höst...

29/3: Wisdom skötte sig jättebra bakom bilen med korrekta tävlingsgrejer på sig och det var mycket glädjande. Han gick sedan ca 1.22/2100 på bra sätt efteråt och vi kommer framåt. Hästen är dock fortfarande inne i en tung träningsperiod i DW-sanden och kommer att mangla på där i sex till åtta veckor till. - Nu kommer vi inte att köra några fler banjobb i samband med bilprovstarterna på minst en månad, utan bara gasa lite provstarter som miljöträning, i övrigt blir det fullt tryck i sanden ett tag till. Han fick ju lång vila kring sin kastration i höstas och behöver mer styrketräning innan han är redo för stordåd, sa Marcus.

22/3: Han har tränat på och det är som det ska. Nästa vecka blir det nytt banjobb bakom bilen innan tävlingarna.

12/3: Igår fick han lämna gården för att börja "miljö-träna" i tävlingssammanhang igen. Det blev ca 1.23/2100 på bra vis och ett par testvändor bakom startbilen. Marcus tänker fortsätta med detta så ofta det behövs här under våren innan vi drar igång säsongen. - Det är svårt att säga om vi behöver tre testomgångar eller många fler innan jag kommer att vara nöjd med hästens omskolning från hingst till valack men det ser vi snart, sa Marcus, som sken som en sol efter att ha känt på hästen på banan för första gången sedan i oktober.

8/3: Fulla intervaller ytterligare en vecka, så lite farter på banan rycker allt närmare...

1/3: Idag gick han upp på fulla intervaller i DW-backen för första gången och han gick ett redigt arbete tillsammans med Gandhi Boko, där bägge hade samma puls efteråt. Det här är en ruggigt spännande häst!

15/2: Han är nu uppe på fem intervaller av sju i DW-backen och leker sig fram. Vilken individ, alltså! - Ja, rent kapacitetsmässigt har han nog inga övermän i vårt stall i alla fall, sa Marcus.

1/2: Stall MARLIN - Easy har idag gjort klart med den kanske mest intressanta andelshästen hittills genom åren. Hästen har ju varit i stallet sedan sommaren som tvååring men sedan huvudägaren valt att sälja blev detta nu verklighet för några lyckliga gubbar. Det handlar om en toppstammad häst med superexteriör med stor potential. - Nu som valack ökar mina förhoppningar om att vi ska få ut max ur hästen under fyra- och femåringssäsongen. Han var väldigt tuff i humöret, men samtidigt lite hästrädd, som hingst och det gjorde att treåringssäsongen blev ett stort fiasko i mina ögon. Han har bara tjänat drygt 350 000 kr så här långt och det kunde lika gärna ha varit en nolla till bakom där om han hade tävlat som han tränat, sa Marcus.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 545444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Jo men nu verkar allt bra igen och vi har anmält till Kalmar nästa torsdag över 2140a. - Denna gång blir det med tåvikter så att han får till aktionen bättre, sa Marcus. Hästen verkar kraftigt uppåt i form efter årsdebuten, by the way.

10/5: Han tog loppet jättebra och kändes mycket spänstigare i tisdagsjobbet. Dessvärre vrickade han sig lindrigt i hagen efteråt och blev behandlad av veterinär i torsdags, med 14 dagars startkarens på kuppen. En riktig vrickning brukar ta tre veckor att gå över men varken veterinär Hanna eller tränare Marcus tror att detta är en sådan grej och vi räknar i dagsläget med att ha honom i full träning igen om en vecka. - Det finns gott om lopp vid månadsskiftet så allt är lugnt, sa tränarn, som påpekar att hästen ska ha 2-3 lopp innan sprintermästarveckan.

3/5: Dessvärre fick han problem med en hov i sista jobbet och vi tvingades sko om till starten. Det blev inte lyckat och hästen blev för tung och stampig och kunde inte öppna som vanligt. Nu fick han nöja sig med en andraplats på fina 14,1 med krafter kvar men utan chans att utmana på speed. - Problemet ska dock vara övergående och jag räknar med att vi har honom i klart bättre skick i nästa start, sa Marcus, som i grund och botten var riktigt nöjd med hästen generellt i årsdebuten.

27/4: Han har fortsatt att träna på fint och är nu anmäld till årsdebut. Det är ett 1640a från spår 3 på Åby nästa torsdag som gäller och vi tror att det kommer att vara en stark årsdebut direkt med tanke på hur han är förberedd. - Hästen har utvecklats markant under vintern och är redo att gå fort redan nu. Så hoppas bara inte han blir sjuk eller nåt, för då får vi en rolig maj med honom, sa Marcus.

19/4: Marcus körde honom i morse och var riktigt nöjd med vår bjässe på rakbanan. - Han är redo att börja.

12/4: Han visade 17,5/2100 igår och var riktigt skaplig på det. Det borde inte dröja speciellt länge innan Marcus anmäler ut honom till årsdebut!

5/4: Setauket blir allt spänstigare och nu har Marcus planerat in ett sulkyjobb i slutet av nästa vecka.

29/3: Tio dagar efter det förra banheatet gick han igår 3 x 1600 igen men nu med 24,5 i sista heatet, med en rapp avslutning i 1.15-fart. Han hade gått framåt rejält sedan förra testet och nu siktar Marcus på sulkyjobb om ca tre veckor, som en sista finslipning och övergång ifrån gymträningen till tävlingsmode.

22/3: Han har börjat fasas ut mot start och igår gick han på banan för första gången i år. Det blev 3 x 1600 där den avslutande intervallen i rätvarv gick efter ca 1.26 med underkant 1.20 sista 500 i långvagn. Han kommer att köras så igen om ca 10 dagar. - Han känns betydligt bättre och starkare än förra året, sa Marcus. Årsdebut planeras till slutet av april-ish.

15/3: Full styrka i brantaste backen två pass denna vecka och allt är lugnt. Nästa vecka kommer Marcus att börja köra ett rappare pass i veckan som utfasningsperiod inför startträningen som kommer om några veckor.

8/3: Ännu bättre den här veckan, vilken utveckling! Men vi ger honom några veckor till i full styrketräning innan vi börjar lätta upp för comeback.

1/3: - Så bra som Setauket kändes i backen den här veckan har han aldrig känts tidigare, sa Marcus. Det återstår ännu ca två månader av styrketräningsperioden för den storvuxne amerikanen och detta kan blir roligt till sommarn! Peppar, peppar - låt honom vara frisk så kan det bli nåt extra =)

22/2: Den här veckan har han släppt till rejält och börjat kvasta lite när vi kör till i backen. Det lovar gott...

15/2: Setauket jobbar på och fortsätter med två tuffa styrkepass per vecka ett tag till.

8/2: Han jobbar på i backarna och blir allt piggare vartefter styrkan ökar.

1/2: Jo, men nu börjar han kännas mer som vid "storhetstiden" i höstas igen och han tar för sig allt bättre i backarna. Vi tragglar på, den här blir spännande efter några månaders styrketräning.

20/1: Han jobbar på i sanden nu och det ser ut som det ska. Nu ska vi ge honom lite tid att vinterträna!

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår! Den här grabben blir spännande att se efter några månader i djupa sanden...

21/12: Setauket kommer att vaccineras, avmaskas och återkollas av veterinär nu och återupptar träningen måndagen den 7 januari. Det kommer att bli successiv infasning på djupa sanden säger tränaren. Blir spännande att få styrka i hans talangfulla kropp också.

14/12: Han har gått lite motion under veckan men mest fått ta det lugnt, det samma gäller nästa vecka. En king ska ha det bra!

6/12: Bjässen var idag hos veterinären för första gången under sin tävlingskarriär. Det blev en liten renovering av framknän och hasar och nu får han vila en vecka. Resten av december går han bara lugn träning, innan vi börjar sandträna direkt efter helgerna. Den här hästen kommer att bli mycket spännande att följa nästa säsong.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

14/5: Ruggigt vad han gick som tvåa! Det var under 1.10 sista 400 i vida spår och nu är han riktigt på gång! Ny start planeras till 27 maj hemma i ett amatörlopp.

10/5: Tresexton tog loppet väldigt bra och är anmäld igen till Halmstad på måndag, denna gång från 9/1640a i lärlingsloppet. Om det bara inte strular ska det vara vettig chans.

4/5: Han var faktiskt riktigt fin idag men Marcus körde med lite för små marginaler när det blev karambolage ut ur första sväng och Tresexton blev utknuffad i tredjespår. Nu slog hästen i hjulet invändigt och galoppen gjorde så att man blev diskade. - Det var knappast korrekt och jag valde att ge honom ett lopp odriven ute i fjärde- och femtespår sista varvet för att inte störa någon. Det är nog så att Tresexton är bättre när han slipper resa och trots missad seger så var jag väldigt nöjd med hästen idag. Vi siktar på ny start asap, sa Marcus.

30/4: Han gick helt fel resa igen och var slagen in på upploppet utan egen förskyllan egentligen i söndags. Idag joggade hästen och kändes fin, ny start hemma på breddtravet på lördag.

24/4: Allt verkar som det ska efteråt och han är redan anmäld igen, denna gång över lång distans i Skive på söndag. Vi måste få poäng på honom och detta var det mest lämpliga lopp vi kunde hitta under den närmaste veckan. Jeppe kör.

19/4: Det fortsätter att "trolla" för Tresexton. Både värmning och provstart var kanonbra och kusken trodde på toppchans. Men det gick väldigt sakta redan efter 300 körda och när Christoffer styrde på 750 kvar gick det i 1.11-tempo direkt och vår häst kan det mesta utom att speeda så det blev helt fel. - Jag tror att vi tar nya tag inom kort, såg inte ut att vara några fel på hästen, sa coach Lindgren.

12/4: Han jobbade i morse och var lika fin som innan starten, nu testar vi igen över 1640a på Färjestad på fredag.

8/4: Tresexton gjorde det mycket bra som trea från dödens som ganska knappt slagen på en låg 1.16-tid och var positiv. Ny start inom kort.

2/4: Han drog bricka fem i comeback på söndag i Göteborg, Marcus körde 1.20/1600 med 1.10 sista 300 med honom i måndags och var jättenöjd. Det ska bli jätteintressant nu när vi börjar tävla med honom igen efter ändringarna i träning och hanteringen kring allergiproblematiken som han dragits med tidigare.

29/3: Tresexton pumpar på i sanden och ser härlig ut. Start inom kort!

21/3: Han gick 1.20/2100 ytter om häst på lite seg bana idag och var bra på det. Nu ska vi finlira lite och sedan sikta på comeback inom några veckor; han verkar ha mått gott av att börja i sanden igen.

15/3: Jepp, fortsatt styrketräning i sanden och allt är väl. Eventuellt får han testa lite rappare träning på banan ett pass nästa vecka.

8/3: Han har haft en bra vecka i sanden och halsen var fin på återkollen. En vecka till i sanden innan vi testar lite på banan.

1/3: Nu har Marcus styrt över honom till sanden igen och i de korta intervallerna som vi kör med hästarna på banan kändes det fint i två pass denna vecka. - I somras när han stod på gården så tränade han bara i sandbacken där uppe. När han sedan flyttade ner till banan i höstas var han inne i en vässande period och började att gå mest på banan och i vanliga backen. Jag tror att vi gjorde bort oss där, men det är bara att rätta till! Om några veckor är han redo för comeback, sa Marcus.

21/2: Idag kollades han om och nu ser halsen perfekt ut. Efter att ha gått lite motion under veckan blir det nu intervaller i sanden imorgon!

13/2: Halsen var inte helt hundra så han får medicin i fem dagar nu. Och så sätter vi in halm i boxarna där han står, även om han mest går ute dygnet runt så står han ju vissa tider i sin skyddshall/box så det får bli spån/terpentinfritt där med. Förhoppningsvis tränar vi på igen redan måndag/tisdag.

8/2: Tresexton skötte sig igen men är nog inte like rapp utan sina skygglappar. Men han uppvisar åxå lite allergisymptom som vi får gå till botten med nu för hästen ska prestera bättre om man ser till träningen.

5/2: Han tränar på fint efter senast och drog 6/2140a på fredag. Nu lägger vi på ett norskt huvudlag.

31/1: Jo, men han avslutade fullt godkänt från absoluta kön och slutade fyra. Den moddiga banan pga snöfallet var en klar nackdel men Per lät nöjd med hästen. Troligen testar vi Kalmar nästa fredag.

25/1: Tresexton drog förvisso bricka åtta på Solvalla på onsdag men han tränar ruskigt bra och lär gå felfritt därifrån. - Intressant att följa, sa Marcus, den här har stallets mest missvisande resultatrad för dagen.

21/1: Han gick ett tuffare trippelheat på banan i fredags och i dagens snabbjobb var han lika smidig och fin. Nu är han startklar och vi jagar lopp men har ju dåligt med poäng...

13/1: Jullovet är över och han har gått lätt träning, denna vecka höjer vi till normal standard och förhoppningsvis är han redo för start inom kort.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

17/5: Snabb start till spets men i tufft 1.14-tempo över lång distans sprang sig hästen trött på den lösa banan trots att Eriksson släppte spets välvilligt. - Det var mitt fel som anmälde till en bana som var som ett grustag, det fungerar inte för hästar som Appreciated. Alltid ska det vara nåt som krånglar för den här stackarn. Men så otroligt fin som han ser ut för dagen så kommer det att lossna snart, även i resultatraden, sa Marcus.

10/5: Han fortsätter att träna mycket starkt och på torsdag i Göteborg drog vi 8/2640a med Appe. Med minsta klaff dyker han upp i striden som det känns, snacka om att hästen är värd en seger nu!

4/5: Christoffer chansade invändigt i rygg på storfavoriten, med all rätt, men det blev ödesdigert när Veijos häst var urusel och slagen redan 600 kvar. Med fritt vinner väl vår fux med 30 meter, det samma gäller om han hade haft spår innanför favoriten eftersom det då hade blivit spets hela vägen. Nä, det blir ny start inom kort och så fort det flaxar lite hans väg i race så kommer första segern.

1/4: Det ser kanonbra ut inför loppet på fredag och nu är det väl ändå dags för seger?

27/4: "Appe" verkar bara bra och det ser ut som att vi ska till Kalmar nästa fredag. Dags för vinst snart väl?!

19/4: Han var bra bara ett par dagar efter strykningen och har tränat på som vanligt under veckan. Det kan ha varit en fis på tvären under torsdagsnatten bara helt enkelt. Torsdagsjobbet var mycket bra och Marcus anmäler till start direkt.

12/4: Dessvärre blir det ingen start imorgon eftersom hästen inte hade ätit sitt kraftfoder över natten och morgonen nu när vi skulle lasta för Norrland. - Han ser helt normalt pigg ut i hagen nu på förmiddagen men vi kunde inte chansa att lasta honom efter detta, vi tog det säkra före det osäkra och stannade hemma, sa Marcus.

7/4: Han drog bakspår över 3180 på Umåker på lördag och Marcus säger att det är dags för hästens första seger!

2/4: Sicket lopp han gjorde! Minst 50 meters tapp på galoppen in i första sväng i en trång situation. Sedan klaffade det också ganska dåligt på slutvarvet och ändå avslutade han så starkt hela vägen in i 4/5-spår sista 400. Att han inte har fått vinna lopp ännu är ju en gåta. - Men han blir bara starkare och starkare för varje lopp och är tuff i kroppen; nu börjar ju psyket också hänga på igen och han svarade ju verkligen bra på dragskygglapparna, sa Marcus. Vi ska matcha honom lite flitigt över lång distans nu och första segern ska komma när som!

29/3: Allt verkar bra med hästen som startar igen hemma i Halmstad på måndag. Det är inte omöjligt att vi slänger på ett halvstängt norskt huvudlag åt Gustav som det låter på tränaren.

26/3: Äh, ingen segern nu heller men bra som trea på fin tid ändå. Jansson körde attack lite väl tidigt och mot fel häst. - Jag var nöjd med "Appe", som nog hade kunnat avlägga maiden idag med bättre styrning.

20/3: Det blev Mantorp på måndag där det såg lämpligast ut. Spår 3 och bara en lite tuffare konkurrent emot. Träningen är fortsatt perfekt!

15/3: Han tog loppet mycket bra och har tränat fortsatt starkt. Nytt lopp inom kort, bästa har han den 27:e på Åby men inget bestämt än.

8/3: Shit, vilket lopp han gjorde! Fyra trots tredjespår i ett varv och sedan press i omgångar i spets över 2640. Lennartsson som körde var imponerad och hästen åt som vanligt dagen efter och verkar benhård! - Jag vill avvakta nåt jobb i nästa vecka, för att se hur han tagit loppet, innan vi anmäler igen, sa tränarn.

28/2: Han är anmäld igen och denna gången från 11/2640a inom V86 på Solvalla nästa onsdag. Hästen har tränat fint efter comebacken och det blir Lennartsson som ska testa honom där uppe. Kan det vara dags för första segern nu, äntligen? - Ja, det borde inte vara omöjligt, sa Marcus efter dagens jobb i DW-backen.

22/2: En riktigt bra comeback måste vi nog säga. Han var helt reglerbar och såg ut som en studsboll. Att han inte riktigt orkade sista 100 m var honom helt förlåtet när han inte startat på så länge. Nu ryker snart segernollan på lillgrabben!

19/2: Nu är han med! På fredag drog vi 3/2140a i en trappa på Åby. Blir onekligen spännande och vi får verkligen hoppas att hästen inte blir överladdad i comebacken...

13/2: Han fortsätter att träna hur bra som helst men har redan blivit bortplockad två gånger till pga dåliga spår i volt. Nästa vecka finns ett auto med spårtrappa så det bör kunna bli start...

7/2: Appreciated gick 1.20/1600 i speedmaster på seg bana idag och var lika fin som vid det förra banjobbet innan jul. Anmäldes direkt men kom inte med pga spårförbehåll. Marcus kommer att anmäla på nu under de närmaste dagarna...

1/2: Han gick ett trippelheat över 1600 på banan i långvagn för lärling idag och det var riktigt bra. Vi avvaktade tuffare test pga att han är lite känslig för lösa banor och det har varit lite besvärligt den här veckan. Vi testar förhoppningsvis för start i nästa vecka.

25/1: Jättefin i veckans sandjobb och Marcus planerar ett nytt banjobb nästa torsdag.

20/1: Hästen känns jättefin men det blir ändå ingen start förrän tidigast den 6:e februari pga Sveriges hårda karensregler kring penicillinsalvan som han tvingades använda på trampet i några dagar.

13/1: Vi hade tänkt anmäla för start nu men dessvärre har han fått ett litet tramp som gjort att han inte kunnat träna som han borde den veckan som gått. Vi hoppas och tror att han går igång igen under denna vecka, men dessvärre får vi skjuta ytterligare nån vecka på comebacken...

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Nu gick han sitt andra trippelheat över 1600 för säsongen i morse och var grymt fin. Det var så fint att det är dags för comeback redan på söndag. - Jepp, det mest passande loppet över 1640 under de närmaste veckorna är ett amatörlopp för endast åtta hästar på Elitloppsdagen. Lukas Svedin ska köra, sa Marcus efter eftermiddagens genomgång. Vi ska inte förvänta oss toppform direkt men hästen kommer att vara bra.

10/5: Helt återställd är han väl inte men i morse tränade han rejält i speedbacken med Prosperous och Stoletheshow och gjorde det bra. I slutet av nästa vecka kör vi ytterligare ett rappt trippelheat på banan och sedan bestämmer sig coachen för vilken matchning det blir inför SM-torsdagen.

6/5: Tyvärr var han blockhalt när vi kom i morse. Men hästen hade bara reagerat på päronskorna som byttes ut och så var allt löst... Puh!

3/5: Fortsatt femstjärnig idag, nu i ett trippelheat på banan där det sista heatet gick efter 1.21/1600 i långvagn utan sparring. Marcus såg nästan lite spak ut efter jobbet enligt ögonvittnen...

27/4: Veckan har varit fin och i gårdagens backjobb var han femstjärning. Nu ligger planen på trippelheat 1600 nästa fredag.

19/4: Precis som Marcus hoppades och trodde var hästen så grundstark att det har gått fint med slutfasen i gymmet. Idag bombade han Wisdom Teacher och Stoletheshow sönder och samman i de tunga sandintervallerna på åkern. - Vi lägger upp ett exakt träningsschema nu för årsdebut i månadsskiftet maj/juni. Den här blir intressant i sprinterloppen i år, sa Marcus.

5/4: Han dundrar nu på för fullt i den tunga sanden tre gånger i veckan och gör så ett par veckor till innan han går in i en annan fas av sandträningen. - Vi ska ha ut honom kring månadsskiftet maj/juni och förhoppningsvis är hästen redan så grundstark efter det senaste halvårets tuffa mangling i träning och tävling. Men det är ju lite oroande att han tappade några veckor för mycket på dåliga blodvärden under februari, sa Marcus.

29/3: Nu är han igång och Nattis har haft svansen i ansiktet varje gång vid jobben den här veckan. Han är riktigt pigg och glad och ska nu manglas ordentligt i ett par månader!

22/3: Lorden går lite upp och ned i sina vita blodvärden men vi kommer att ge honom lite immunhöjande varje fredag och börja träna så smått hur som helst på måndag. - Ja, vi får gå på hur hästen mår och han börjar vara lite för glad och fet nu så det är inget att be för. Bara att börja träna igen!, sa Marcus.

15/3: Han vilar ett tag till men nästa vecka blir det nytt blodprov och så fort svaret är positivt börjar vi träna igen. Hästen ser ut att må väldigt bra annars.

5/3: Dessvärre blev han dålig i magen efter första jobbet och det efterföljande blodprovet visade på låga vita och sammantaget är det nu mycket troligt att han har åkt på nåt virus. Så vi får ta det lite vackert och ge honom nån vecka extra vintervila innan vi börjar mangla ordentligt.

1/3: Han gick sina första sandintervaller efter uppehållet idag och var ruggigt laddad. Den här ska nu mangla på gymmet i ett par månader och sedan får vi se vad för program som tränarn väljer upp mot SprinterMästaren...

15/2: Nu är han riktigt laddad och pigg igen och kommer att få börja träna så smått igen under nästa vecka och veckan därpå drar vi igång den riktigt skarpa sandträningen. Minst två månader i gruvan planeras för att göra honom redo för SprinterMästaren...

1/2: Blodprovet visade bara att han har något lägre värde på vita blodkropparna, vilket kan tyda på virus. Men annars såg det perfekt ut och mest troligt har han bara någon mindre infektion men sammantaget med att han fick väldigt mycket mjölksyra i sina väldiga baklår av den sugande banan blev det nog för bra igår. Nu får han vila i två veckor innan vi börjar trimma för vintern med comeback senare i vår i tankarna.

31/1: Nä, det var något som inte var som det skulle igår. Han tog spets utan problem efter ett halvvarv men redan i andra kurvan kände Christoffer att något var fel. Hästen får vila upp sig några dagar (vi har tagit blodprov) och sedan kollar vi upp honom noggrant under nästa vecka. - Jag hade bara tänkt göra den här dubbelstarten och sedan ta honom till ett par månaders gnuggning hur som helst. Hoppas inte att det är något allvarligt så blir detta istället ett bra led i matchningen med lite vila, sa Marcus.

25/1: Han tog loppet bra och tränade snuskigt starkt i sanden idag. Det blev dessvärre bakspår igen nästa vecka men nu över 1640 och med lite bättre startryggar än senast. Trots spåret siktar vi på revansch.

20/1: Det blev helt fel hela vägen men ändå lyckades han bli femma på 14,9 över väl lång distans. Hästen utvecklas undan för undan och kommer att få ett bra år. Start igen inom kort om inget händer.

13/1: Han har tränat på hela tiden och jobbar riktigt bra. Så på lördag startar han i Maggans lopp med 300 000 kr i förstapris på Solvalla. Spår nio är inte optimalt för en så startsnabb häst men vi får hoppas på snabba ryggar. Distansen är ju i längsta laget så det är lite svårbedömd hur det går på lördag. Vässning imorgon, återkommer senare i veckan.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433444. Tre 1/20-delar till salu a 5 000 kr/st för kunds räkning.

STALL MARLIN - KB

17/5: Tyvärr blev det galopp efter 500 körde, i rygg ledaren. - Spets tog upp så mycket att jag inte hade en chans, att hålla honom i trav. Kändes spännande annars, sa Håkan B som körde. Nu testar vi igen i en bra propp nästa torsdag i Kalmar.

10/5: Så bra som han har tränat denna vecka har han inte gjort förut. Idag testade även Niklasson och ryckte tussarna på hästen och nu på torsdag blir det två snören för Håkan B att använda på slutvarvet. Såg intressant ut!

3/5: Han tog loppet bättre än han gjort tidigare och kommer nu att få starta lite tätare än förut eftersom han slipper gå till veterinären.

30/4: Coram avslutade under 1.13/800 från omöjligt läge som femma på en lös och långsam bana och det var inte så mycket att säga om insatsen egentligen.

24/4: Han tränade riktigt fint igår och anmäldes idag till Axevalla på tisdag där han har tjänat mest i en spårtrappa över 2140a. En lämplig uppgift och han bör passa på Axevallas bana också.

19/4: Ja, det här har nog varit hästens bästa träningsvecka hittills i livet. Ny start inom 2 veckor!

12/4: Han har tagit det här loppet bättre än tidigare lopp och det ska bli mycket intressant att se honom i nästa start.

5/4: Håkan B körde bara på säkerhet från start eftersom hästen inte är lika enkel från spår längre in. Sedan blev man rejält tempotorsk men avslutningen kring 12,5 sista 700 i spåren var inte alls fy skam. - Kom ihåg att han går med fast bomull och öppet huvudlag, det finns ju ett par växlar att dra där när vi anser att hästen stabiliserat sig i loppen. Vi siktar på ny start om ca tre veckor, vilken nog är hans bästa startintervall, sa Marcus.

2/4: Coram var lite sämre i fredagsjobbet men efter några småkorrigeringar var Marcus riktigt nöjd med honom idag. Låt oss hoppas att hästen fungerar som han ska på torsdag, nu kör vi med ny frambalans och barfota bak.

29/3: Han drog spår 3 med Håkan B i ett ganska tunt amatörlopp på onsdag. Låt oss hoppas att han håller stilen till dess...

22/3: Tummen upp, sa Marcus efter dagens jobb i sanden. - Bästa hittills och så här bra har han inte tagit någon start tidigare. Nu letar vi nytt lopp!

20/3: Omskodd idag och nu hoppas vi att han känns fin när vi kör första intervalljobbet igen på fredag.

17/3: Spets och släpp i bra trav, men efter 17,5 första 2000 tröt orken och moralen och hästen slutade femma. - Jag var nöjd trots allt, hästen hade inte startat i riktigt lopp på två månader och behövde det. Han är ju lite skör och tränas rejält men aldrig i snabba farter så det var nog lite dåligt anmält med 2640 av tränaren, sa Marcus.

12/3: Coram gick ett jobb igår morse och tränaren var så pass nöjd att han anmälde till ett passande lopp hemma på söndag, ett amatörlopp över 2640a inom streckspelet.

8/3: Han gick igång idag igen och allt såg bra ut. Vi tränar nästa vecka och bestämmer sedan ny matchning.

1/3: Tyvärr blev det startgalopp och hela dagen förstörd. Kusken sa att hästen bara var stressad och blev för kort i steget bakom bilen. - I värmningen var Coram jättefin men då var banan ganska mjuk och mer som den brukar vara hemma. Till loppet hade man dragit ihop banan ordentligt och just Coram är lite väl känslig för hårda/stumma banor så det var säkert problemet. Vi fixade till hans framkotor med veterinär igår och hästen är i toppform så han startar snart igen, men då helst i Halmstad eller Kalmar som har det bästa underlaget åt honom, sa Marcus.

25/2: I dagens jobb kändes Coram absolut bättre än någonsin och vi ser fram emot onsdagen!

21/2: Han drog 7/2140a i bildebuten på Åby nästa onsdag. Motståndet såg inte värre ut än att han ska kunna vara med och tampas igen.

15/2: Idag tränade han fullt i sanden och fick sedan testa sig lite bakom bilen på banan. - Vi anmäler nog till ett autolopp i Göteborg nästa fredag, alternativt ett amatörlopp i Stockholm nästa onsdag, sa tränarn.

8/2: Tyvärr tvingades vi stryka honom imorgon pga en spark i hagen. Ska vara bra igen på 3-4 dagar...

5/2: Han jobbade fint idag och det blev 6/1640 på Solvalla på lördag. Nu blir det ju tuffare men vi tror att han kan gå en 1.15-tid på bra bana, så vi får se hur det blir i Stockholm till helgen. Skitig bana vore en nackdel.

1/2: Coram gick idag sitt första riktiga arbete efter segern och det var ett ruggigt besked. - Han bara forsade runt på sanden, sa skötaren. Coram går från klarhet till klarhet och Marcus letar nytt lopp.

24/1: YES! YES! Efter en snabb start blev det spets efter 500 körda och sedan var det lugna gatan. Han vann väldigt enkelt på en 1.17-tid på den lite småknepiga banan och kusken lät riktigt imponerad. Riktigt kul! Idag kollade vi upp honom igen för att se att allt var som det skulle och veterinären tycker att han har tagit stora steg i fräschören den senaste tiden. Nu start inte bestämd men han lär få 2-3 veckor efter detta för att ladda batterierna och bära pengarna.

21/1: Han anmäldes till Solvalla på onsdag och drog 7/2140 volt i lägsta klassen. Han testade hakar bak idag och det var inga problem. Intressant att se hur långt han räcker på Solvalla men i jobben känns han hur som helst kraftigt förbättrad för dagen.

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lätt under uppehållet. Hästen känns helt klart bättre än tidigare och vi siktar på ny start inom kort.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

16/5: YES! Det var fint det där. Per körde 13,1 i spets med vår lille krabat, som vann hur lätt som helst. - Han drog inte en suck i dopingen efteråt och var redan i värmningen så otroligt fin att jag bara meddelade till Per att inte ramla ur, skrattade en lättad tränare efteråt. Den här hästen har alltid lovat mycket och nu hoppas vi verkligen att detta får vara startskottet för en framgångsrik fyraåringssäsong. - Första delmålet är Klass II-debut i Halmstad under SM-veckan, sa coachen.

10/5: Tre jobb nu på uppfostringsbalansen och allt ser bra ut. Det är helt klart ett intressant lopp på onsdag i Stockholm. - Inte för att sticka ut hakan men om hästen fungerar som han ska så går han med lätthet en 1.13-tid på onsdag, sa Marcus.

3/5: Nu har vi börjat köra honom med huva och blinkers, för att få hästen mer "uppfostrad" och fokuserad. Han var bra i två heat på banan tidigare idag och det är möjligt att det blir ny start redan om en vecka.

27/4: Men vad ändå in i glödheta?! Han galopperade bara rätt upp och ner 1300 kvar och kom sedan tillbaka starkt som femma och hade vunnit lätt utan galoppen. - Han såg nästan lite hästrädd ut och det var ingen rolig galopp. Men mest är han opolerad och barnslig ännu, men det är så irriterande att det inte får släppa för honom. Det är ju stor kapacitet i hästen. Vi strävar på, sa tränarn.

19/4: Han fick inga men av loppet utan har tränat på plusbetonat. Nästa fredag är det ny start, denna gång i Kalmar från bakspår med "Stoffe" i vagnen.

11/4: Nä, det var ett gäng oturliga incidenter som gjorde att det blev dubbla galopper utan egen förskyllan i årsdebuten. Både kusken och tränaren var supernöjda med hästen på Åby och vi tar nya tag inom kort.

5/4: Han drog 8/2140a i lärlingsloppet på Åby nästa onsdag och mötte ett par bra motståndare så det krävs nog en 1.14-tid för att vinna direkt. - Om han är så bra direkt vill jag ha osagt men hästen kändes riktigt rapp och alert i dagens finslipande intervalljobb och det ska bli mycket spännande att se honom på banan nu under våren, håller han ihop finns kapacitet som räcker och blir över i den här lille hästen, mös Marcus.

29/3: Han gick 1.20/2100 ensam igår och gjorde det bra. Startklar inom kort även om vi inte förväntar oss stordåd direkt.

22/3: Idag gick han i DW-backen igen och var mycket fin. Det blir ett tempojobb på banan i slutet av nästa vecka för att göra honom redo för race igen.

15/3: Lugn vecka följde förra veckans veterinära pass. Nästa vecka ökar vi på och sedan ska det inte dröja så länge innan vi testar honom en gång till på banan innan förväntad comeback i april.

8/3: Igår var han hos vet Spångfors och fixades i sina framknän och SI-leden. Det blir en veckas lugnt innan vi sedan gör de sista förberedelserna inför comebacken om ca en månad. Det här är en spännande häst!

28/2: Han gick 1.22/2100 i speedmaster (ca 3 sekunder mot en sulky) idag och var stark på det. Men han kan vara smidigare och behöver säkert en månad till på sig innan han är redo för comeback.

22/2: Allt väl den här veckan och nästa vecka laddar vi nog lite till på banan ifall allt ser bra ut med väder och vind. - Det ska bli riktigt kul att dra igång den här lille busen igen, sa Marcus.

15/2: Han gick 1.23/2100 i speedmaster på en lite skitig bana igår och kändes mycket bra, enligt Patrik som körde. Hästen låg fint i puls och tog jobbet bra så nästa vecka skruvar vi till det ytterligare och siktar sedan på ett lite vassare banjobb inom två veckor om allt går som det ska.

8/2: Allt väl och Marcus avvaktar tuffare jobb tills banorna blir bättre.

1/2: Banan var inte i allra bästa skick idag så han gick inget tuffare test men väl ett trippelheat över 1600 med ca 1.28/1600 som snabbast. Vi har riktigt nöjda och Marcus planerar ett rappare arbete om 10-14 dagar.

25/1: Det var ett kanonintryck i sanden idag och nu blir det lite test på banan i slutet av nästa vecka om allt flyter på.

21/1: Han har snart vuxit ikapp sig igen och tränar på riktigt, riktigt starkt i backen. Vi avvaktar lite till med att gasa på banan, vi vill vara säkra på att hans tillväxtzoner verkligen har hunnit igen.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår!

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 544444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

17/5: Idag gick han tre heat på banan och var närmast sjukligt förbättrad från första gången han gick heat på banan för två veckor sedan. - Han är startklar redan idag men jag tror att vi står över Fyraåringseliten ändå och håller oss till planen med comeback innan midsommar, sa Marcus.

10/5: Den här veckan har varit riktigt bra och han närmar sig tävlingsform allt mer. Nästa vecka blir en mellanvecka innan det sedan är dags att gasa lite mer igen innan elitloppet. Vill sig allt väl blir det comeback innan midsommar.

3/5: Idag gick han två heat på banan och var perfekt helt enkelt. Nu väntar en vecka med tuffa intervaller i de olika backarna och veckan efter det är det meningen att han ska gå ett fullt trippelheat på banan, med sikte på comebacken.

27/4: Han har precis som Precious Lord nu börjat vässas mot comeback och i gårdagens backjobb var han kanonbra. Nästa fredag blir det första trippelheat 1600 med tanke på comeback i juni.

17/4: Stollen trummar på. Det är fulla intervaller i sanden nu och bara två pass i veckan. Han ska dundra på så här en månad till ungefär.

29/3: Han trummar på tre dagar i veckan i sanden och är som en studsboll. Nästa vecka trycker vi på lite ytterligare.

22/3: Han jobbar nu på uppe på gården och är som en studsboll!

12/3: Nu har han fått börja röra på sig igen och hästen har acklimatiserat sig väl uppe på gården.

1/3: Igår gick vi igenom honom hos vet Jonas Tornell efter säsongen och det var bara småsaker att fixa. På eftermiddagen flyttade han sedan upp till gården, från "talangfabriken" nere i vårt högkvarter vid travbanan. Så nu får han stå med de vuxna grabbarna och växa till sig inför höstens stora slag. Ingen start planerad på länge nu, vi får se när tränarn har tänkt ta ut honom igen.

20/2: Stollen värmde fantastiskt bra och känns nog bättre än någonsin för dagen. Dock blev banan väldigt svårbemästrad av regnet till loppet, och det passar den hästen väldigt illa. Han sprang och fastnade i banan mest hela tiden och var nära att galoppera flera gånger första varvet. Knappt slagen trea på 15,3 full väg var starka papper. - Men i och med detta kommer vi nu att ta en tävlingspaus; egentligen hade jag tänkt mig 1-2 starter till nu under förvåren men efter att ha ansträngt hans ben ordentligt på den här skitbanan ikväll ändrar jag mig. Nu laddar vi för comeback i sommar och sedan är det derbyt som gäller, sa Marcus. Vilken säsong vi haft! 17 starter och nästa 1,7 mill inkört. Wow!

15/2: Han tränar på strålande, till och med ännu bättre nu sedan vi bytt till hårda, oranga sulor på framfötterna. Det blev 5/2160 med Per Lennartsson på Solvalla på tisdag och Marcus låter fortsatt optimistisk. - Antingen blir detta sista starten för säsongen, innan styrketräningen, eller så blir det nån start till; det beror på hur han går i loppet och tar sig ur det hela, sa coachen.

7/2: Stoletheshow galopperade från start, blev lite för ivrig, men ställde sig snabbt och kördes fram i dödens. Varvet kvar pressade sig Jorma till spets och sedan var det spel mot ett mål med tussarna kvar i öronen. - Mycket bättre idag, var Kontios ord. Idag, torsdag har vi gått över hästen och det ser bra ut efteråt. Vi kommer att sko om lite på framfötterna till nästa start för att få honom ännu bättre och säkrare på benen. Det lutar åt Solvalla igen den 19:e och tillägg känns som att det kan passa bra efter att han var lite för vass nu.

1/2: Han drog 3/2140a bland fyra konkurrenter på tisdag i Stockholm och idag gick han en finslipning på riktigt bra sätt.

25/1: Allt har varit bra i veckan och nästa vecka vässar vi till lite för nästa start. Han kommer att göra någon eller några starter till hur under vårvintern innan han sedan får flytta upp på gården och vässas till lite i DW-backen inför derbyt i höst.

21/1: Stollen har känts riktigt bra hela tiden och i dagens test var han lysande. Marcus valde ändå att stå över Paris till helgen eftersom det blev krångel med resan och vi vet ännu inte om han kommer med eller inte. Vi siktar på Solvalla 5/2 istället.

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e...

CALEB BREWSTER (US) (2015)

valack e DONATO HANOVER - SUNDAY YANKEE
länk till travsport.se

Snygg, kvadratisk häst med bra inställning. Har blivit sen pga en operation av en framkota. Exteriörsiffrorna är 454444. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

18/5: Det blir inget monte förrän nästa vecka, vi har ridit honom i sanden ett par gånger för att göra honom redo.

10/5: Allt verkade bra i motionsritten idag och på måndag ska Alicia testa honom i ett montéjobb.

4/5: Caleb värmde riktigt skapligt utan checkrem och provstarten var jättebra. Men sedan blev han spänd från start och galopperade i första sväng. Urban körde sedan bara runt eftersom banan som var skitig inte heller passade den här knölbocken särskilt väl. - Jag rekommenderar ägarna att flytta eller sälja, för det finns kapacitet i honom men vi får inte riktigt till det, sa Lindgren efteråt.

1/5: Han har sett helt okej ut i jobben och nu blir det start på lördag, där siktet är att köra barfota bak om det inte blir snöstorm...

27/4: Allt normalt och vi siktar på 4:e maj.

19/4: Han har tränat på bästa vis sista veckan och enligt coachen blir det troligen start i Halmstad den 29:e eller 4:e igen. Då kör vi barfota bak och med helt ny frambalans än tidigare vid vinterstarterna. Intressant!

5/4: Nu är han igång igen och vi törs nog säga att det problem som han tidigare har haft med höger fram nu är borta, tack vare en ny veterinär samt en efterföljande ombalansering. - Nu återstår det bara att trimma till hans teknik en smula, eftersom han måste lära om sig i steget sedan vi löst höger fram. Ett par veckor till men sedan tror jag att han är redo igen, sa Marcus.

29/3: Vi körde trots allt bara lugnt här i veckan eftersom hästen gått så mycket vässning och balansering på slutet. Nästa vecka tar vi omtag och kollar läget inför ev comeback.

22/3: Efter gårdagens jobb for mungiporna upp ordentligt på både Marcus och Patrik så de nya skor som Urban smackade dit i onsdags blev helt rätt. - Nu rörde han sig enkelt i 1.15-fart i långvagn och detta var det bästa hittills. Nästa vecka trimmar vi ytterligare på balansen för formen är så bra den kan bli, det gäller bara att få till hans aktion perfekt så vinner hästen på nytt, sa Marcus.

15/3: Caleb har fått jobba lite lugnt en vecka till och osteopaterna har trixat lite. Nästa vecka ska vi testa ny balans.

8/3: Han har fått ombalansering efter veterinärfyndet men det har inte varit läge att testa honom ännu, banan var för dålig när han tränade idag. Men i nästa vecka vet vi mer.

1/3: Igår var han på återbesök hos vet Tornell, som inte ville göra någon ombehandling eftersom hästens hälta var borta. Så nu går vi igång igen nästa vecka. Det blir spännande att se honom efter detta fynd.

21/2: Det ser väldigt positivt ut på hästen och idag gjordes en ombehandling i Halmstad. I nästa vecka blir det ett avslutande besök hos dr Tornell, då vi hoppas kunna friskskriva hästen och börja marschen mot nya segrar.

13/2: Han var till Jonas Tornell igår och efter fem timmars utredning kom vi till slut fram till att felet satt i höger armbågsled. Så nu är den under behandling och om 3-4 veckor ska vi ha sett bra resultat om allt fungerar. - Det bör bli bra efter detta, var veterinärens utlåtande.

8/2: Nä, femma med galopp. Hästen fungerade inte i kurvorna och vi kollar honom till veckan.

5/2: Dagens arbete var bra i skiten och vi tror på vettig chans trots bakspår på fredag. - Med bra underlag kommer han att prestera bra igen och vi får väl tro på bra chans igen om Kalmar-gänget gör som de brukar och serverar fin bana, sa Marcus.

1/2: Han verkar ha tagit loppet bra och vi siktar på Kalmar nästa fredag.

25/1: Efter en snabb start blev det enkelt i spets och Birger satt bara och höll i sig över mål. - Han hade kunnat gå ett varv till, sa en nöjd Birger. Loppet blev billigt på 19,1/2000a men det var kattens lek med råttan. - Den här är kraftigt på gång och ska bli intressant att följa framöver, sa Marcus!

22/1: Han tränar på riktigt fint och drog 1/2000a i debuten i Köpenhamn på fredag. Vi testade honom bakom bilen idag och det var inga problem, även om han kanske inte kommer att spetsa från innern. En väl förberedd debutant som kommer att duga långt om banan blir fast och fin, han gillar inte löst.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Han är nära start och kommer att testat lite vettigare senare under veckan och det kan bli anmälan inom kort.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Knäopererad och ser underbar ut för dagen! Det finns två 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

17/5: Han har gått igång igen och idag var han otroligt fin i DW-backen så det blir heat på banan inom kort. Han har verkligen övervintrat väl och är på gång efter operationen.

7/5: Jo, givetvis. Det blev ett återbesök hos veterinären istället och nu har han vilat några dagar sedan vi spolat och sprutat den opererade karpaltunneln. Han går igång på träning igen i slutet av nästa vecka och sedan förväntar vi oss bantest veckan efter elitloppet, give or take.

3/5: En riktigt bra träningsvecka och nu är det max tio dagar innan han ska ut på banan för första gången efter operationen, om inget inträffar vill säga.

27/4: Eastern trummar på och ligger fint i puls. Ett par veckor till och sedan ska han in i vässningsprogrammet mot start.

17/4: Han är igång och går 10 intervaller i DW-backen per vecka nu och det ser bra ut. Vi kör full styrka några veckor till innan vi funderar på nästa fas.

5/4: Ja, han trummar på i DW-backen och går upp lite till i intensitet under nästa vecka. Han står mycket bättre på sina framben nu. Om hästen håller ihop finns väldigt mycket ogjort på banorna.

29/3: Eastern har gått igång så smått nu, allt väl.

22/3: Han går fortsatt bara i skritt eftersom bränningen ännu inte lagt sig. - Men feelingen är riktigt god kring den här hästen nu, sa Marcus. Han har stort kunnande som han inte har fått ut pga sina diverse småkrämpor som nu är opererade och fixade.

12/3: Frysbränd idag och vi avvaktar tills på måndag med körning.

8/3: Eastern matar på men har fått återkänning i ett gammalt överben på vänster fram som behöver frysbrännas (vila ca 4-5 dagar efteråt) inom kort. - Det är sånt som kommer ibland och inget att oroa sig över, sa Marcus.

1/3: Han är igång med sina intervaller och nästa vecka ökar vi ett hack ytterligare. Vi förväntar oss att han är uppe i full dos inom 2-3 veckor och sedan återstår det att se hur länge han behöver träna där innan det är dags för comeback. - Realistiskt sett är det maj som gäller, sa Marcus.

22/2: Allt ser så pass bra ut nu att vi drar igång med intervaller igen i nästa vecka.

15/2: Han har jobbat på och ser jättefin ut. Men det blir minst en vecka till med lugn träning innan vi smyger igång intervallerna.

1/2: - Jag såg honom springa i hagen idag och kände inte ens igen honom. Visserligen med täcket på men det var ett annat steg än tidigare, sa Marcus. Hästen har joggats i två veckor nu och om två till vet vi om det är dags att intervallträna.

25/1: Han känns fin i joggen redan och han är så nöjd att vara tillbaka i stallet och i träning. Härligt!

22/1: Idag återkom han till Linnea på gården och imorgon börjar vi jogga igen. Härligt!

13/1: Han ser ut att hålla sig frisk och ska snart börja röra på sig!

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

16/5: Nja, fyra som tempotorsk i kön var väl i och för sig inget konstigt. Men vi tycker att han agerade lite väl stinglöst, även denna gång när det handlade om voltstart. Och så var han lite på högertömmen till slut. Marcus har en del att fundera på här...

10/5: Han behandlades i ett knä och en has förra tisdagen och var makalöst fin i backen idag. Start på V86 över tre varv på onsdag och det såg intressant ut. - Nu är hästen i rätt skick igen, äntligen, pustade Marcus efter dagens jobb.

30/4: Prosperous avslutade starkt som trea på 1.13 full väg, bara en längd bakom storfavoriten från Tyskland. Tyvärr gick det inte att utnyttja innerspåret och hästen hamnade för illa till och gillade heller inte de snäva kurvorna. Han blev lite sliten av loppet och behandlades i ett bakknä och bägge framknäna idag. Det ska sätta honom i riktigt bra form om 2-3 veckor som vi ser det.

24/4: Han kändes bra i joggen idag och det blev 1/2060a i ett större femåringslopp i Skive på söndag där Birger ska köra och Tsunami Diamant (som han slog i Tyskland) blir klar favorit från bakspår.

20/4: Nej, igen. Det blev dödens och 11,3 räckte inte till pengar. Men nu har han ett riktigt lopp till innanför västen och närmar sig formen.

12/4: Nu går han ut mot Adiago Trot och Perfect Spirit i storloppet i Karlstad på fredag, Erlend ska göra. Spännande att se hur långt han räcker för dagen mot de bästa.

8/4: Nä, han bara snubblade och galopperade 500 kvar igår. - Han hade vunnit överlägset annars, ren otur. Vi tar nya tag, sa Marcus.

2/4: Proppen har tagit loppet jättebra men är i poängnöd och startar i Göteborg på söndag.

29/3: Han visade under 1.12 sista 1600 över 3140a och Marcus var supernöjd med hästen, som nu fungerade som han ska igen. - Det var nog det bästa lopp hästen gjort hittills i karriären, så bra har han åtminstone aldrig känts. Med lopp i kroppen kommer han att vara riktigt bra nästa gång bara han undviker att bli ofräsch i hasen igen, sa Marcus. Den här hästen bör kunna få en riktigt stark femåringssäsong.

21/3: Prosperous har jobbat jättebra i backen nu och anmäldes till Åby på onsdag över 3140a. Endast fyra motståndare men Vincent As slår man inte hur som helst. Vi tror dock på felfri avgång och en bra insats direkt efter behandlingen.

12/3: Han skötte sig perfekt i både värmning, voltning och lopp. Det blev enkel promenad i spets på 15,5/2140 med 13,5/1500 i ensam majestät där framme. Idag ombehandlade vi hasen och nu siktar vi på riktig start om ett par veckor.

6/3: Jättefin i träningen, lugn även på banan nu. Spår 4 i kvalet på måndag... - Men det klarade han i kvalet i somras, sa Marcus.

1/3: Han är igång och tränar igen och är verkligen i hysteriskt form. Det lyser om honom! Kval blir hemma den elfte mars.

21/2: Nä, hästen känns magisk för dagen men precis som vid SprinterMästaren förra året så blir han för laddad i starten och skengalopperar. Vid koll hos veterinären idag upptäcktes samma problem som åtgärdades i augusti och nu hoppas vi och tror att det lilla debaclet ska vara överstökat. - Han är känslig för att ha ont i hasarna, då blir han närmast sjövild bakom bilen. Men det krävdes att jag körde en rejäl upphämtning efter galoppen igår, ca 1.14/2000 meter, för att han skulle visa problemet, det är en tuffing, sa Marcus.

15/2: Inte ofta man blir glad för bricka åtta men nästa onsdag blev det 8/2640a bland sju konkurrenter och Marcus jublade över det. - Och så byter vi tillbaka till sommarbalansen och nu vore det väl själva tusan om han inte kunde gå felfritt.

13/2: Men vad tusan!? Diskad igen. Men hästen såg helt lysande ut. - Han blev för laddad bakom bilen och är nästan i för bra form. Men till nästa start kommer vi att sommarsko och lägga på mer dövning så att han klarar starten. Det finns flera intressanta lopp inom ett par veckor så vi får se vad det blir men huvudmålet är silver i Halmstad, sa Marcus.

7/2: Hästen tränar strålande och startar i Malmö på tisdag, nu med tränaren åter i sulkyn.

1/2: Vid dagens backjobb var han femstjärnig och vi siktar på ny start inom kort.

27/1: Nä, fy. Det blev galopp i tuff körning in i första sväng. Enligt tränaren berodde galoppen på att kusken inte kände hästen och missbedömde uppkörningen bakom bilen och kom i otakt. Erik som körde tyckte att hästen kändes dunderfin men att det blev lite för rörigt in i svängen. Vi tar nya tag inom kort!

23/1: Veckans jobb har varit bra och nu lägger vi i lite mer grepp bak och järnskor fram. - Förhoppningen är att hålla rygg på favoriten från start och sedan får vi se om det blir nån lucka. Kort distans kan absolut vara intressant, sa Marcus.

20/1: Han tränade mycket bra med Marcus i fredags och vi anmälde till silver i Kalmar på lördag. Det blev 9/1640a med startsnabba ryggar så det kan bli intressant att se. - Jag tror att kort distans kommer att passa honom fint, sa Marcus.

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lite lugnt, han behövde få lite lugnt efter det tuffa loppet i julas. Dessutom blev han skrämd i en motionskörning och kom lös, allt gick dock fint till och det blev inga fysiska eller mentala skador. Nu kommer han att trappa upp jobben igen och det kan bli start i slutet av månaden. - Känns han lika bra som under december är det ju dumt att inte låta honom starta på, säger Marcus.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Adiago kommer dessvärre inte med i bronsfinalen, det blev klart idag när de utländska hästarnas tidsfrist gick ut. Det hjälper inte ens att vi tar bort Hierro Boko från loppet och det har fått Marcus att ändra planen lite: - Han var inte som allra, allra bäst i dagens vässning och det kanske var lika bra att vi slipper en stenhård bronsfinal? Nu har vi veterinärtid på onsdag istället och så laddar vi för att ha honom helt på topp i silverloppet över 1640a under SM-veckan istället, sa Marcus

8/5: Dessvärre blev allt fel under vägen men hästen kändes helt lysande i värmningen enligt tränaren och Adiago spurtade riktigt starkt i skymundan utan att få chansen. Nu laddar vi för bronsfinalen, skulle han inte komma med där så siktar vi på Mantorp veckan efter istället.

2/5: Adiago har tränat på fint och anmäldes till ett passande lopp på Solvalla nästa tisdag, dessvärre från bricka 11. Men det kunde ha varit värre och med lite hjälp med tempot är motståndet så pass överkomligt att han ska vara bland de tre om det klaffar lite.

24/4: Han joggade på fint sätt idag och det är mest troligt inget fel på hästen. Marcus har ännu inte bestämt matchningen bara, det finns en uppsjö av vägar att gå framåt. Men ny start planeras för början/mitten av maj. - Jag håller honom som 50/50 på plats i Bronsfinalen på andraplatsen, vi får se närmare inpå hur det ser ut i listan, sa Marcus.

20/4: Nä, galopp i sista sväng i 1.05-fart när Christoffer styrde ut i tredjespår. Glöm den starten snabbt, bara...

12/4: På fredag ska han ut igen i Karlstad och möter då bl a Perfect Spirit och Prosperous. Christoffer kör igen och nu är det 1640a som gäller. Hästen verkar jättefin i träningen efter senast.

2/4: Vad bra han var igen! Lördagens bronsfinal slutade i en andraplats och 125 000 kr in. Det här är en kanonhäst helt enkelt. Och nu är han miljonär pojken, så läckert!!! Han har varit fin i motion i veckan och ska få en lugn vecka nu innan vi gasar på igen nästa. Sedan är det femåringsloppet i Karlstad på påsken som gäller. - Överlag tänker jag femåringslopp i första hand och silver i andra hand framöver, sa Marcus.

28/3: Han kändes kanonfin i dagens körning och det blir spännande i bronsfinalen på lördag trots dåligt spår. Barfota bak denna gång, känns intressant!

24/3: Skit, men en andraplats på V75 är väl ändå aldrig fel? Hästen var ju ovan lång distans och fattade aldrig riktigt att det var upplopp när vi inte fick köra med spö i Norge. På lördag är det bronsfinal från bricka sex bakom bilen. Troligen kör vi barfota bak nu...

20/3: Adiago var lika fin i gårdagens intervallträning på banan som han var inför segern senast. Marcus är förhoppningsfull trots lång distans. - Jag tycker att hästen är stark och numera är han lugn och då bör lång distans fungera.

15/3: Hans träning i morse gjorde så att vi anmälde till Mysen och bronsförsöket där nästa lördag. Erlend Rennesvik ska köra och Nattis åker dit själv när vi andra tar hand om alla besökare på Öppet Hus!

5/3: Underbart! Vilken seger han tog i lördags! Nästa 20 slag lägre puls efter loppet än nån gång tidigare och han var i praktiken okörd på 11,8 i tre gradig värme i början av mars. Han ser ut att ha tagit loppet fint och tränaren har nu mycket att fundera kring när det gäller matchningen, eftersom Adiago går från klarhet till klarhet. - Det är ju en bronsfinal den 30 mars. Men det går också att fundera på att starta honom i första kvalet till bronsfinalen på Elitloppshelgen eftersom han nu går ur brons nästa gång han tjänar lite pengar. Isåfall är det Mysen 23 mars som gäller och då skulle han teoretiskt kunna genomföra två bronsfinaler på rad sedan trots att han redan är uppe i silver, klurar Marcus.

27/2: I tisdagens arbete var hästen bättre än på länge och Marcus sken som en sol efteråt. - Han var lite osmidig när jag kom hem från Australien och jag misstänker att han inte riktigt har varit gynnad av vintern och brodden. Nu med ett riktigt lopp i kroppen var han mycket smidigare och om Christoffer bara lyckas lugga PU på ledningen är mycket vunnet på lördag, sa Marcus.

24/2: Vi drog 2/1640a på lördag och nu ska vi vässa!

19/2: Christoffer backade ner sig sist i det lilla fältet och hästen avslutade starkt i speedkörningen och blev trea på fina 12,5/1640a. - Han kom lite långt ut runt sista sväng och tappade lite mod där ute utan rygg. Men han gick starkt till slut och lär ju vara bättre nästa gång, sa kusken. Nu siktar vi på V75 hemma den andra mars.

13/2: Allt verkar bra med hästen och det blev 5/1640a hemma i Halmstad på måndag som uppladdning inför V75 på hemmaplan 2/3 om allt går bra.

10/2: Marcus var riktigt nöjd med värmningen men dessvärre fungerade det inte med spår fyra i volt. - Christoffer körde av direkt och vi kommer mest troligt att ge honom ett lopp hemma nästa måndag istället för att testa och vässa formen inför V75 på hemmaplan; det är svårt att träna riktigt tufft just nu så bättre att starta. Men det blir auto framöver, sa Marcus.

5/2: Dagens trippelheat på banan var bra och även om Marcus säger att hästen har känts ännu bättre vid vissa andra tillfällen så ska vi tro på bra form. Volt och bricka fyra är dock inget bra och vi ser honom som en outsider på lördag. - Christoffer är dock väldigt säker med tajmingen i volten så jag tror på felfri avgång, sa Marcus.

1/2: Nu har han inga ömheter kvar och har gått lite lugn träning i veckan. Vi anmäler till Solvalla på lördag och kör en trimning på tisdag!

22/1: Vi kollade upp honom med veterinär direkt och det visade sig att han var lite öm i hasarna igen. Vi behandlade honom där samt i ett framknä och det ska bli bra på några dagar. Nu vilar han veckan ut och sedan joggas han igång och det kan bli start igen på Åby 6/2 eller Solvalla 9/2 där det finns passande lopp åt honom.

20/1: Adiago galopperade i vild körning om spets in i första sväng men kom sedan tillbaka starkt som sexa, även om han såg ut att hänga en hel del på högertömmen igen. Erik valde att chansa för att komma till innerspår och vinna men det höll inte den här gången tyvärr.

13/1: Han har tränat på fint hela tiden och drog nu 6/1640a på lördag i bronsdebuten över 1640a. Spännande! Vi återkommer efter veckans träning.

20/12: Emilia Leo valde honom som tvåa och körde sedan resolut till spets och vann till slut säkert på en 1.13-tid full väg. Respekt! Och det innebar att det blev 18 5-5-1 700 000 kr för fyraåringssäsongen - vilken utveckling! Nu blir det lite julvila innan vi siktar på comeback i januari, ev på Solvalla den 19:e...

14/12: Adiago har tränat kanonbra efter segern och drog nu 3/2140a i guldklockans final på Solvalla på onsdag. - Ett perfekt lopp med 100 lax i första, sa Marcus.

5/12: Han joggade drygt 1.11 sista varvet vid överlägsen seger igår och var nu helt perfekt i travet igen. Trots järnskor bak! Det är lite ont om poäng för V75 så Marcus har hittat ett lopp på Solvalla den 19 december som nästa mål innan vi sedan tar sikte på brons under januari. Spännande häst!

30/11: Nu blir det start i ett enklare lopp på Jägersro på tisdag istället som uppladdning inför brons senare under månaden. Bara fem motståndare, där ibland Counterfeightr. Han tränade riktigt fint i trippelheat på banan idag. Han har lite dåliga fötter för dagen och kommer därmed att få behålla sina träningsskor av järn på baktassarna i loppet på tisdag, inte helt optimalt men det måste bli så den här gången.

25/11: Marcus valde att stå över Jägersro nästa lördag pga att hästen hunnit träna för få pass efter krånglet med höger bak efter förra starten. Hästen kändes strålande men skulle behöva åtminstone tre fulla jobb till innan start i så tuff konkurrens och nu hinner vi ju bara 1,5 innan lördag så. Det finns bra lopp i brons senare i december också så nu laddar vi för comeback i ett vanligt lopp inom kort.

23/11: Hästen har känts kanonfin men frågan är om han har hunnit träna tillräckligt för att gå ut direkt på V75 nästa lördag? Marcus var väldigt nöjd med hästen i dagens jobb och som det lät på honom är det minst 50/50 att vi anmäler. Skulle han backa ur blir det snart i annat passande lopp inom kort.

17/11: Han tränade på i tisdags och var fin men svällde sedan upp i det undersökta benet och har fått gå i skrittmaskinen veckan ut. Men det är inget att oroa sig för, han har helt enkelt fått en kraftig hudirritation av gelen som veterinären använde för att ultraljuda benet. - Först blev vi lite oroliga men det syntes ganska snabbt att det inte var någon riktig skada. Så han har stått över ett jobb och ska träna som vanligt i nästa vecka; förhoppningen är därmed fortfarande att ha honom i skick för V75 den 1 dec.

9/11: Det tog sig direkt och vi behövde inte frysbränna hasen! Han har joggats under veckoslutet och kommer att träna normal under nästa vecka med sikte på Jägersro den 1 dec om han håller stilen.

2/11: Gårdagens veterinärundersökning visade att hästen hade en inflammation i mjukdelarna på baksidan av höger has, vilket förklarar högertömmen i söndags. Nu har han fått kortison under huden och förhoppningsvis ger det med sig på några dagar. Om inte, så kommer hästens s k "harhas" att frysbrännas under veckan. Vi räknar med ett stillestånd på en vecka men mest troligt är detta snabbt övergående och då siktar vi på sprinterloppet i brons på Jägersro den 1 dec.

29/10: Det blev krafter kvar igen som sexa, den här gången på otroligt fina 12,3/2140a. - Men hästen hängde på höger töm redan i starten och därför slängde jag ner honom på innerspår. Det var ju delvis olyckligt att fältets sämsta häst satt framför och var i vägen till slut men jag tror ändå att detta var för det bästa eftersom hästen inte var riktigt fräsch och hur som helst inte hade kunnat starta i finalen, sa Marcus.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 533343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/5: Han känns ruggigt bra och kommer att anmälas till Lärlingseliten på söndag eftersom 1640 är hans klart bästa distans, vi står över bronsfinalen.

10/5: Hierro har stått över två mer jobb än planerat men gick igång idag igen och var väldigt laddad. Nästa fredag vet vi om han har form nog för bronsfinalen eller inte.

3/5: Han var faktiskt inte riktigt hundra vid starten senast, trots den fantastiska prestationen. Pulsen var ovanligt hög och blodproven efteråt har visat på låga vita igen. Så nu är han på medicinering och vi jobbar hårt för att få honom i toppskick igen inför ev bronsfinal.

27/4: Igår gick han sin tredje raka 1.11-tid och det är klass! Men vinnaren var grym och trots en avslutning kring 1.09 sista 600 så blev det bara en andraplats. Tiden 11,5/1640a ute i tredjespår utan rygg sista 600 var nog den bästa prestationen i livet hittills för Hierro. - Nu laddar vi för bronsfinalen om en månad, sa Marcus.

23/4: Sjukt fin i jobbet idag. Jösses vilken form!

19/4: Han tog lopp och resa bra och startar redan på 13 dagar, närmare bestämt på Kalmar nästa fredag.

15/4: Ja, men så underbart!! Det var slalom hela vägen in från 600 kvar och segern blev till slut väldigt enkel sedan stallkamraten Counterfeightr fastnat i trötta ryggar med vinstkrafter. Hierro har verkligen utvecklats på slutet och nu laddar vi för ett lopp till innan bronsfinalen på Elitloppshelgen.

9/4: Skitspår på lördag men hästen känns grym i jobben och om det blir hårt tempo och lite klaff så är han ändå intressant över ett upplopp. Vi övernattar i Sundsvall ikväll och åker till Umeå imorgon bitti.

2/4: Han tog loppet jättebra och nu ska vi till Umeå.

28/3: Makalöst bra! Hierro låg sist in på upploppet med spurtade som en herul och var så när först när linjen kom. Nu blev han tvåa på 11,2 och formligen flög fram sista 100 meterna. - Vilket lopp! Nu siktar vi på V75 nästa, sa Marcus.

22/3: Idag skodde vi om honom för sommar och sedan kändes hästen bättre och bättre i varje intervall. - Tur det när vi chansat och anmält till vårt target-lopp den 27:e mars på Åby. Han kommer att gå barfota bak nu, om banan tillåter, sa Marcus. Fast vi räknar inte med någon toppform i denna start, den bör komma åter i april.

15/3: Hierro har nu gått länge i sanden, de flesta träningarna sedan i september, och det visar sig nu att han börjar vara "klar" med styrketräningen. Så Marcus lade om träningen till lättare intervaller på banan igen. - Det är en häst som kräver lite omväxlande träning för att hålla sig på topp. Han var superglad att slippa gymmet och komma ut på turfen igen.

8/3: Han var kanonfin i sanden idag och siktas på ny start inom 2-3 veckor.

28/2: - Som jag misstänkte hade de tuffa loppen på Solvalla, på rätt stumma vinterbanor, satt sina spår och hästen var inte lika smidig och glad som innan. Men jag körde invändigt och kunde med lite flyt ha hunnit fram till andraplatsen. Nu blev han fyra med gott om krafter kvar. Idag fixade vi hans kotor och den hasen han brukar behöva lite hjälp med, så nu är han snart fit-for-fight igen, sa Marcus.

22/2: Bricka 9 i en spårtrappa på V86 på onsdag blir nästa uppgift. Han var tokladdad i sanden i morse, så formen är fortsatt på topp, men vi får se hur smidig han är på onsdag nu när det har blivit en del starter på hårda banor utan veterinärhjälp emellan.

15/2: Han ser underbart fin ut efter Solvalla och det lyser form om hästen. Marcus kommer att köra lite på måndag morgon och om allt är så bra som vi tror kan det bli ny start på Åby nästa fredag redan.

10/2: Örjan prickade starten perfekt och hittade andra ytter direkt i en snabb öppning. Det är möjligt att den satt lite i benen eftersom han inte orkade slå sig fram till seger trots perfekt ryggresa hela vägen. - Men han var riktigt duktig som tvåa tycker jag, sa Örjan imponerat efteråt.

6/2: Springband och spår längst ut var helt fel för den här. Men han känns oerhört bra i jobben för dagen och om det blir fast och fint underlag tycker jag inte att man ska ge upp ändå på förhand. Örjan är ju ändå gubben i lådan. Men blir det skitigt är han nog chanslös härifrån, sa Marcus.

1/2: Peppar, peppar, ta i trä - den här träningsveckan har varit magisk för Hierro. - Gode Gud, låt honom hålla formen till nästa lördag, sa Marcus efter dagens träning. Så här fin har hästen inte varit i närheten av att vara tidigare. Hoppas verkligen att han får visa upp sig så här för en större publik!

21/1: Han tog loppet mycket bra och tränade kanonbra idag. Nu siktar vi på V75 i Stockholm 9/2 om det klaffar.

16/1: Löpningsförloppet stämde inte direkt perfekt och 400 kvar satt Hierro sist men efter en minst sagt sisuladdad finish lyckades gästkusken Viktor Lyck hjälpa vår krigare att sätta nosen först! Det var skönt med lite utdelning efter tre klena resultat i rad. Det var hela 60 000 kr i förstapris och nu har han poäng så att vi kan matcha precis så vi vill. Grattis även till nya delägaren Peter Lundahl som i Hierro har sin första häst =)

13/1: Han har känts fin i lugn träning efter senast och kommer ut på Solvalla imorgon. Det var ett ganska lämpligt lopp för hans kapacitet men Marcus kommer inte att köra i Stockholm imorgon så vi återkommer om kuskändringen.

PANE VINO (2014)

valack e MAHARAJAH - STEPPING SPACE
länk till travsport.se

Jättefin tävlingshäst som är på väg tillbaka efter djup svacka. Marcus tänker att vi har en topphäst senare under 2019. Exteriörsiffrorna 544443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/5: Han var ju inte alls bra i lördags och det visade sig att blodvärdena var mycket risiga. Så nu blir det lite medicin och ett par veckors vila innan vi drar igång igen.

8/5: Spår 4 bakom bilen igen och hästen har varit mycket, mycket fin i de två senaste jobben. Om det klaffar på vägen på lördag blir det intressant att se honom i den här konkurrensen.

3/5: En helt lysande träningsvecka och nu ser vi med spänning fram emot söndagens lottning och hoppas att han får vara frisk. För då kommer det att bli kul, så bra känns hästen nu!

27/4: Han gick fint i sanden igår och nu siktar Marcus på V75-debut 11 maj om Gud vill och byxorna håller.

19/4: YES!!!! Vilken debut det blev: 13,8/2640a och mycket lätt seger med tussarna kvar. Hästen såg heller inte speciellt tagen ut dagen efter och det här kan bli riktigt roligt framöver. Det verkar som att Marcus sneglar på Klass I redan nu, egentligen var siktet inställt på V75-debut i juni men med denna comeback känns det nog givet att börja tidigare. Åby 11 maj har ett passande lopp som det kan bli om allt klaffar.

11/4: Det blev 5/2640a i debuten för oss på Åby nästa vecka inom V86. Vi förväntar oss inga stordåd direkt men måndagens bantest var mycket positivt på ny balans och det här är en spännande häst.

5/5: Han skoddes om direkt och var kanonkanonfin på rakbanan igår. Vi testar om på banan nu på måndag, sa Marcus.

2/4: Vi testade honom bakom bilen igår och han skötte sig bra och kändes fin. - Men vi måste mixtra lite med balansen, sa Marcus.

29/3: Han känns jättebra i sanden nu och Marcus kommer att anmäla inom kort.

19/3: Efter en liten ombalansering och manuell behandling kändes han riktigt bra i sanden igår. Nu visade det sig att han inte är vaccinerad enligt ST:s regler så efter torsdagsträningen måste vi ge honom en A2-spruta och vila 4-5 dagar och hoppas på att han inte reagerar negativt. Annars känns han ganska redo att börja starta igen. - Vi räknar med comeback i mitten av april, sa tränarn.

14/3: Han svarade väldigt bra på magmedicinen och äter nu som aldrig förr. Pane Vino håller också på att acklimatisera sig fint. - Jag var jättenöjd med honom i djupa sanden idag och han fungerade mycket bättre. Men vi ska göra lite småjusteringar hos osteopaten och hovslagaren till nästa gång, sa Marcus.

8/3: Han gick sitt första jobb hos oss igår och det var en liten överraskning. Hästen var alldeles för överladdad och hade svårt att träna i vårt normala heat. Generellt ser vi dock att det handlar om en väldigt intressant häst, som borde ha framtiden för sig. Nu vidtar vi några åtgärder för att få honom att trivas i sin nya miljö och smyger igång.

2/3: Idag kom han in i träning. En jättefin häst! Senaste loppet förra veckan var ganska bra, det blev en tuff körning i tredjespår runt sista sväng innan krafterna tröt 100 kvar. - Men det var ett lopp av rikstotoklass och med den resan var hästen ursäktad. Hierro Boko slog av honom sista biten. Det såg ut som att hästen hade lite problem med travet runt slutsvängen så förhoppningsvis kan vi bättra på det och komma ut i vår med en fin tävlingshäst, var Marcus kommentar.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/5: Gandhi ser startklar ut i DW-backen redan nu men ska givetvis få träna lite till innan vi tar och anmäler.

10/5: Han såg fin ut i sina intervaller och nästa vecka ökar vi lite i intensiteten.

3/5: Han har fått tre pass den här veckan, men bara lugnt. Nästa vecka ska han antagligen få gå ett lättare intervallpass. Spännande!

27/4: Gandhi är 100 procent friskförklarad och börjar träna igen på måndag! - Han är ju lätt att träna igång så det ska nog inte ta så många veckor innan han är startklar, sa Marcus.

17/4: Han har sett bra ut på alla plan och på det andra återbesöket nästa torsdags avgörs om han får börja träna på riktigt igen. Allt tyder på det.

5/4: Inget negativt alls att tala om, vi avvaktar återbesöket på torsdag i nästa vecka.

29/3: Igår blev han opererad och hemskickad direkt. Allt ser bra ut och han äter som det är tänkt. Ett par veckors vila innan han får börja jogga igen.

21/3: Ja, då har vi resultatet. Det visade sig att Gandhi behöver gomsegelopereras omgående. - Han la inte gomseglet helt fel, men varje gång som det var på väg att lägga sig fel, dvs att sluta sig runt strupen, så stannade hästen till och svalde våldsamt. En smart häst och ett klockrent operationsfall, sa veterinären, Hanna Lähdekorpi. Nu har vi tid för ingreppet redan nästa torsdag. Så innan dess behöver ägargruppen rösta: minst 80 procent av andelarna måste rösta för ett ingrepp. - Min givna rekommendation är att göra detta mindre ingrepp. Det är kort konvalescens på 4-6 veckor innan full träning igen och det här problemet kan rent teoretiskt ha funnits i enklare form under väldigt lång tid i hästens liv eftersom han är så klok och slutar springa innan gomseglet lägger sig fel och börjar ge missljud, sa Marcus.

12/3: Tyvärr gav hästen oss helt fel besked, eftersom han blev sjövild upp mot start och Gandhi formligen skenade förbi fältet från bricka 12. Men kusken brottades tillbaka och efter ett halvvarv i tredjespår i 1.08-tempo så gav sig hästen men tappade luften helt så att Marcus tog honom ur loppet redan efter ett varv. - Han har bara betett sig så här en gång tidigare och det var i Rättvik i somras. Då utgick alla ifrån att det var ett utslag av långresa och överladdad form. Men som han kändes idag tror jag mer på gomsegelsproblem. Vi kör honom med kamera för att få rätsida på detta nästa torsdag, sa en dämpad tränare efter loppet.

6/3: Nu blev det 12/2140a hemma på måndag mot åtminstone en väldigt bra motståndare. Men det blir sulor på fram och ev även barfota bak. Den här starten blir verkligen intressant att följa vad gäller hans dagsform!

1/3: Hästen var jättefin i dagens träning och allra mest glädjande var gårdagens blodprov som visade att han har hållit sig på samma nivå som innan comebacken. Nu blir det ny start inom kort, troligen i Halmstad den elfte.

21/2: Oplacerad på 15 blankt låter kanske inte så bra men faktum är att vi är riktigt nöjda med hans comeback. - Det gick under 1.15 sista 1500 i loppet och Gandhi låg långt, långt bak som sista häst. För att vinna ett lopp när det blir kört så hade han tvingats ner till 11,5-1.12 sista 1500, dessutom i vida spår. - Dessutom testade vi honom utan sulor, nu när uppgiften med att slå stallkamraten Chieftain Takoda ändå var minimal på förhand. Det fungerade inte nu heller, trots Tornells tildren-behandling, men då vet vi det och kommer att köra med sulor på resten av säsongen, sa Marcus. Vi förväntar oss att ny start sker om ca tre veckor och då kommer hästen att vara ännu bättre.

15/2: Det blev anmälan men vi bytte kusk. Det blir stallets egen unghästtränare och hovslagare, Urban Johansson, som kommer att köra istället. - Det kändes bättre med någon från stallet så här i första starten; vi ska bara ha en värdemätare på var hästen står och då blir det bäst. Spännande på onsdag blir det i alla fall, fastslog tränarn.

13/2: Gårdagens blodprov har kommit tillbaka positivt och nu anmäler vi till ett amatörlopp med Håkan B nästa vecka.

7/2: Blodprovet var okej men Marcus vill vänta en vecka till och mest troligt blir det comeback i Malmö den 20:e februari.

31/1: Idag körde Marcus 1.24/2100 med 1.14 sista 500 i speedmaster med vår krigare. Det var en mycket nöjd tränare som nu kommer att avvakta nytt blodprov i nästa vecka innan man tar sats för comeback. - Men hästen kändes grym, sa Marcus direkt efter jobbet.

25/1: YES! Gårdagens blodprov var i det närmaste perfekt och därför är det nu dags att testa att sätta honom i startform igen. Nästa fredag bör vi kunna lämna mer exakt besked om hur långt det är kvar till start.

22/1: Han ser kanonbra ut och nu ska vi lämna in nytt blodprov i slutet av veckan. Förhoppningsvis får vi rätt besked och i det läget sätter vi in slutstöten i träningen redan nästa vecka.

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som förhoppningsvis betyder comeback i slutet av februari.

21/12: Gandhi jobbar på och veckans blodprover var mycket positiva. Han är fortfarande inte där vi vill ha honom men hematokritvärdet har gått tillbaka över 50 procent så det är absolut positivt. Marcus och veterinärerna tror att detta kan vara helt återställt inom 1-2 månader. Vi hoppas att han är redo för lite startvässning i slutet av januari. Men nu får han lite vaccination och vila över helgerna.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning.

STALL MARLIN - AB

16/5: Det blev Åby och 3140 på onsdag där de bättre står 40 m efter. Hästen känns uppåt efter årsdebuten och ska kunna göra en skaplig insats här.

10/5: Marcus körde ett dubbelheat över 1600 på banan igår med ca 1.24 som snabbast i rätvarvet. Hästen är fräsch och stark för dagen och ska starta så fort han kommer med i lämpligt lopp.

3/5: Hästen känns helt grym i jobben nu och kommer ut igen inom kort.

27/4: Tyvärr får vi avvakta med start i två veckor eftersom hästen fått ett skavsår som krävde lite omvårdnad. Så han får inte starta på söndag och då blir det tio dagars startförbud. Men vi är på det med träning hela tiden och han startar inom kort.

24/4: Det verkar okej med Roddan som är anmäld igen och ska ut över 1600 från bra läge med endast sex konkurrenter i Skive på söndag. Ändrar till entömsbett och byter lite i frambalansen och så hoppas vi att han kan vara redo för full pott.

16/4: Rodick gick under 1.14 sista varvet och fullföljde klart godkänt i första starten efter operationen, det var bra hästar före honom. Nu hoppas vi att han tar detta rätt och så startar vi igen på en två veckor för att se om knät håller hela vägen.

10/4: Han känns kanon och gör årsdebut hemma på måndag. Inga stordåd direkt förväntas men vi tror på en bra insats.

5/4: Igår gick han sitt andra trippelheat över 1600 och låg betydligt lägre i puls efter det. Han är laddad som en tanks och ska nu ut och börja starta inom kort. - För att inte påfresta knät för mycket tror jag att vi kommer att börja med ett par upprappande kortlopp innan vi testar lång distans igen, sa Marcus.

25/3: Han gick ett trippelpass över 1600 på banan igår och det var ett mycket bra intryck, där det snabbaste gick efter ca 1.25 med en rapp avslutning i 1.18-rycket sista 500. Pulsen var okej och det är möjligt att vi redan i nästa vecka, när vi vet hur han tog detta, kommer att börja att leta proppar. Fast mest troligt blir det ytterligare ett sånt här pass om 10 dagar och sedan start.

15/3: Ytterligare två pass i "riktiga" backen nere på banan, den håller sån klass på underlaget även när det regnar för mycket på nätterna. Hästen ser magisk ut och snart blir det banjobb. - Om, jag säger OM, framknät som opererats kommer att hålla så har vi en klassklättrare av rang, sa Marcus idag.

8/3: Han dundrar på och idag fick han gå fulla repor i den "riktiga" backen nere vid banan. Bara fint och snart kan nog inte Marcus hålla sig från att köra nåt banjobb med honom...

1/3: Ja, inga moln för solen. Om två veckor är han uppe på full dos och sedan ska det nog inte dröja jättelänge. - Han kan vara ute i månadsskiftet april/maj, sa tränarn.

22/2: Fortsatt bara kanonfin. Nästa vecka höjer vi dosen.

15/2: Han har börjat gå intervaller i DW-backen och ser smällfin ut. Det blir mycket intressant att se om han kan hålla sig fräsch nu under året. Comeback bör vara möjlig inom ett par månader.

25/1: Ja, han stundsar redan fram och ser jättefin ut. Det blir några veckor till av jogging innan vi smyger igång med intervaller.

21/1: Han ser bra ut och börjar träna igen den här veckan.

13/1: Allt verkar jättebra med honom för dagen och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Återbesök hos veterinären igår och det ser bra ut efter operationen. Han verkar väldigt harmonisk och glad för dagen så detta är positivt!

14/12: Han fungerar jättebra med boxvilan. Nästa vecka lär han bli ännu gladare, när han får gå ut i liten hage!

6/12: Operationen har gått jättebra och Rodick är bara pigg och glad i sin box. Nu väntar två veckors boxvila och sedan tre veckor med intensiv behandling av knäet med både ledsmörja och stötvåg, innan vi börjar trimma igen.

23/11: Det blir operation av vänster framknä den 3 december och sedan väntar konvalescens över jul och nyår. - Det är det enda rätta för att få ut hästens kunnande under 2019. Han ser verkligen inte ut att må dåligt heller, kolla bara hur fint han har utvecklats på det nytagna kortet idag, sa Marcus.

17/11: Igår undersökte vi honom grundligt hos vet Spångfors, som hittade en del fel. Hästen är fixad på flera ställen och kommer att bli bättre nu. Det krånglande framknät får vi se hur det blir med, det kan eventuellt vara ett operationsfall. - Hästen är ju klart bäst barfota så om vi ska göra något är det läge nu. Vi återkommer i ärendet asap, sa tränaren.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2019 innan hon går till avel (tävlar så länge som hon är bra). Det finns tre 1/20-delar till salu för 1 000 kr per styck.

STALL MARLIN - KB

17/5: Hon gick nytt rekord 12,6 trots att hon fick gå hela loppet i andraspår. Allt verkar bra efter och det blir ny start i ett lämpligt race i Kalmar på torsdag.

10/5: Nu vässades hon lite i trippelheat på banan idag och dessutom har vi bytt ut flappskorna som hon tävlat med i ett par år mot ett par aluminiumpäron och sula. Det blev bra spår på V86 på onsdag och om banan blir fin så kan det bli riktigt intressant att se hur fort hon springer nu.

3/5: Allt blev fel senast men framför allt så hatar hon skitig och tung bana. Den starten glömde vi bort direkt och tack o lov så har hon tränat jättebra efteråt. Nu blir det antingen Å 11 maj eller J 15 maj, eller både ock!

25/4: Det verkar fortsatt bra med Pearl men spår 11 var inte roligt och vi får vara glada för pengar. Vi laddar redan för ett mer passande lopp på Solvalla 8 maj och då vill vi ha bra spår!!

19/4: Hon tränade plusbetonat idag och anmäls till Åby nästa lördag.

14/4: YES! Vad bra hon var vid segern med 12,5 sista varvet ifrån dödens!! Som hon har utvecklats nu som sjuåring, alltså. Hon älskar verkligen Kalmar också den här pärlan =)

7/4: Allt fortsatt kanonbra. Kalmar igen på fredag och med lite klaff kan det bli seger!

31/3: Pearl svarade för en urstark prestation som tvåa på fina 14,4 full väg volt i fredags och det var kanske det bästa lopp hon nånsin gjort. Hon går alltid bra i Kalmar, stallbacken efter mål, och vi siktar dit igen nästa fredag.

26/3: Jättefin i sanden idag och nu blir det Kalmar på fredag.

20/3: Men! Två galoppörer i knät i första sväng och sedan en bromskloss 600 kvar. Hon tvingades gå först i tredjespår in i sista sväng men stannade aldrig utan fullföljde starkt som sexa på tangerat rekord 13 blankt. - Hon var grym och segerstrider med klaff, sa Rikard N.

15/3: Hon var kanonfin i sanden och drog 9/1640a på Solvalla på tisdag. Visserligen inte ett stolopp men det var bara 2-3 motståndare av klass så det kan både bli ett bra rekord och fina pengar om det klaffar lite. Sedan har hon race i Kalmar veckan efteråt.

11/3: Nä, hon fick dödens på skitig bana och redan 800 kvar hade hon lämnat in för dagen. Det var vilopuls efteråt så det var helt och hållet en humörfråga. Dessvärre kom hon inte med i V75-loppet på Mantorp nästa lördag och nu har hon inga passande stolopp på ett par veckor. Hon får träna lite i sanden så länge...

5/3: Hon står bra inne i ett V75-lopp i Karlstad på lördag och dagens vässning i sanden var mycket fin. Nu blir det barfota bak om banan tillåter.

1/3: Dessvärre kom hon inte med i V75 på hemmaplan, första reserv, men har fortsatt att träna grymt bra. Marcus siktar på Färjestad nästa lördag.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

17/5: Det blev helt fel med loppet när Kim svarade spets och OJA kom farande i full fart varvet kvar. Per släppte till slut dödens men då blev hästen väldigt stänkskygg och tappade mark. Över upploppet kom han tillbaka och satt sedemera fast med rubbet kvar. - Ja, det blev fel men hästen var bättre än när jag kört honom tidigare, sa Per. Vi startar igen på torsdag i Kalmar för att jaga seger och poäng för V75.

10/5: Poängen räckte och det blev ett bra spår. Skötaren Nattis har varit lyrisk över hästen i de tre senaste jobben och vi hoppas att det klaffar lite i loppet för då lär det gå undan...

3/5: Counterfeightr känns nog ännu bättre nu än någonsin tidigare och Marcus laddar för Solvalla 15 maj och hoppas att poängen räcker.

27/4: Han har joggats och då varit kanonfin igen. Så behandlingen var lyckad och nu gasar vi på mot ny start. Vilket lopp det blir är ännu inte bestämd med det blir nåt mellan 5-15 maj för att hinna med en ev start i Lärlingseliten.

19/4: Nä, vi fick behandla ett bakknä igår sedan hästen visat lite hälta vid morgonens körning. Det är inga stora grejer men ett veterinärbesök kunde inte undvikas. - Han får det lugnt i fem-sex dagar och sedan är han på det igen. Vi letar sedan nytt lopp i början/mitten av maj för att jaga in poäng för lärlingseliten på Solvalla den 26 maj.

15/4: Counter är hemma igen och allt verkar bra. Så sjukt tråkigt att han blev fast i lördags bara, Rikard chansade invändigt om Örjan 500 kvar och det blev med facit i hand helt fel. - Men jag är mycket nöjd med hästen för dagen och tror faktiskt att han hade haft vettig vinstchans om kusken styrt på i tredje in i sista sväng. Men när manövern gjordes förstod jag den och det kunde lika gärna blivit ett genidrag. Verkar allt som det ska, vilket det säkert gör, så blir det ny start veckan efter påsk ungefär. Nu gäller det att säkerställa poängen inför Lärlingseliten som är en mycket passande propp för vår häst, sa Marcus

12/4: Han har inlett resan till Umeå och igår monterade vi på en sidostång på vår Tornado, så nu blir det första gången på riktigt med en jänkarvagn på lördag. Läget är ju inte det bästa men vi kommer att göra ett offensivt försök och Marcus har inte gett slaget förlorat på förhand.

7/4: Trist spår på lördag men vi har inte gett upp...

3/4: Gårdagens prestation som trea var riktigt vass, han fick dra tåget själv sista 700 i tredje och var ju dessutom lite väl laddad i det låga utgångstempot. Stoffe körde snyggt och nu hoppas vi att poängen räcker till kortloppet i Umeå.

29/3: Det ser riktigt bra ut och på tisdag är det comeback på Jägersro med Stoffe i vagnen. Det är ett lopp som led i matchningen för att få poäng för V75 under april.

22/3: Counterfeightr är igång igen och vi siktar ev på start i Malmö den andra april som uppladdning och poängsamling inför kommande V75-starter.

12/3: Han kom inte med och då passade Marcus på att ta hästen till veterinären för första gången sedan i höstas. Det var inga stora saker men framknäna fick sig en rundsmörjning och nu laddar vi för ett lopp som ska ge lite poäng så att vi kan komma med i brons i april.

8/3: Jättefin i backen idag och vi testar nog en anmälan till brons på Mantorp...

4/3: Han gick ett grymt upplopp efter positionsproblem i lördags och är nog inte mycket sämre än Adiago Trot för dagen (vilket inte säger lite). Rikard var lyrisk över hästen och vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen och leta upp de bästa sprinterloppen. En lång plan är att kolla Umeå 13 april över 1640a i brons, ett försök till Elitloppshelgen. Det finns inga liknande bra lopp innan dess, men ännu ligger inget bestämt.

27/2: I dagens jobb var han lika bra som innan och Rikard Skoglund har bra händer så från bakspår ska det vara lugnt. Nu rycker vi skorna och hoppas på överpace!

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Dubbelmiljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Vill du vara med på vår satsning till monté-SM? Hör av dig till oss - det finns andelar!

STALL MARLIN - KB

17/5: Alkisen var inne i torsdags och tränade en gång till. Allt ser jättebra ut och vi kommer att öka nu undan för undan.

10/5: Han var inne och gick sitt första backjobb inne på banan i tisdag och det såg bra ut. Nu kommer han åter om en vecka och nu börjar upptrappningen mot comeback kring midsommar-ish.

3/5: Det blev krångel med transporterna och det blir nu backjobb inne på travet i nästa vecka istället.

27/4: Han är redo för backjobb inne på banan nu och Marcus har planerat för ett sånt jobb i slutet av nästa vecka!

17/4: Fortsatt bra och snart tar vi in honom och kör lite i backen på travet.

5/4: Han trummar på och går sina fyra mil i skogen varje vecka. Vi håller oss så ett tag till innan han får komma in till banan igen och vässas lite i backen.

29/3: Alkalizer trummar på i skogen och ser kanonfin ut.

22/3: Han fortsätter med sitt program och ser fantastiskt fin ut. Marcus har bestämt att det är 3-4 veckor kvar innan vi börjar med rappa intervaller. - Vi har ingen brådska, det räcker med comeback i juni, sa Marcus, som tror att hästen har mycket ogjort på banan.

15/3: Alkalizer går ett par långpass i skogen varje vecka och det ser mycket bra ut. Men vi kommer att avvakta ett par månader innan vi testar honom på banan igen.

6/3: Han har redan hunnit med ett par pass och känns oförskämt bra.

1/3: Alkalizer trivs som fisken i vattnet och börjar sina träning mot SM på måndag.

15/2: Han trivs som fisken i vattnet ute i Hannabad och du som har valt att fortsätta med hästen tycker vi kan vara försiktigt optimistisk inför framtiden. Inom ett par veckor kommer vi att smyga igång lättare träning i skogen och sedan väntar de härliga backarna i skogen för Alkisen under våren.

21/1: Idag opererades han i sina karpaltunnlar av Bengan Johansson och allt gick bra. Nu väntar en månads konvalescens ute hos Jim och Katharina på vår filial i Hannabad och sedan ska vi börja marschen mot monté-SM är det tänkt! Du som vill fortsätta med hästen under 2019: ta kontakt med Marcus asap!

13/1: Har du ännu inte hört av dig till Easy om framtiden är det hög tid att göra det. Hästen vilar fortfarande men Marlin Cheval tar över alla andelar som inte vill fortsätta. - Vi har fortfarande inte tagit beslut om det blir pensionering eller operation och nysatsning på monté, men den som inte vill fortsätta behöver bara meddela Easy så är det löst; vi tänker göra det bästa för hästen, sa Marcus.