Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Senast uppdaterad  17/2-18)

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Under februari kommer vi att fira det faktum att vi nu gått upp som landets största träningsstall hos Easy KB (jämte Peter Untersteiner) 👊👊
Det finns nu 18 registrerade andelshästar hos Easy KB (utan moms) lägg därtill lika många hos Stud Racing AB (med moms).

 

För att inte röra ihop det kommer alla andelshästar i fortsättningen att tävla under pseudonymen ”Stall MARLIN” 👊 fast med tillägget ”- Easy” eller ”- Stud”.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Januari månads vinnare bland andelsägarna blev Björn Roussakoff, som därmed får en fri andel i endera tvååringen Forrest Gump eller Sweet Eloise 👊🏆🍾💫 (fritt val).

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:

 

————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

hingst e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Treårige brodern Aventador (bilden) har inlett med tre segrar hos Nurmos. Fyndhäst som erbjuds till välkomstpriset 3 500 kr.

STALL MARLIN - KB

17/2: Han strävar på och utvecklas fort. Alla våra tvååringar som börjat snabbträna har gått samma tider, vi ligger kvar på motsvarande ca 1.40-tider i intervallerna ett tag till innan vi ökar. Forrest känns lika bra som de andra och är helt klart fel prissatt av uppfödaren. Efter månadsskiftet kommer priset att höjas och Marcus rekommenderar köp på den här nu.

9/2: Forrest har gått två jobb nu och sköter sig fint. Vi kör inte så fort ännu men alla de åtta tvååringar som inledde snabbträningen på sandrakan den första februari har gått samma tider, vilket motsvarar ca 1.40-1.45-tempo på banan. Brorsan tog tredje segern på Solvalla i onsdags. Den här är prisvärd!

26/1: Jo, han trampar på och ska få börja gå snabbjobb med de andra hästarna i slutet av nästa vecka. Intressant!

19/1: Idag kom han tillbaka till vårt stall i Halmstad, efter en tid hos unghästtränare Steffenssen, och allt ser bra ut. Om en dryg vecka inleds snabbjobben, spännande!

29/12: Han kämpar på och får mil i kroppen. Det blir intressant att följa honom när snabbjobben inleds om en månad.

22/12: Forrest kämpar på i skogen och lägger allt mer styrka i kroppen. Nu blir det lite juluppehåll och sedan kämpar han på med sikte på månadsskiftet januari/februari då vi inleder vår snabbkörning med småttingarna.

8/12: Han jobbar på sina mil varje vecka och blir allt starkare.

1/12: Det är bara traggling som gäller och han står inte över något.

15/11: Han löper på fint i vagnen och lägger mark under sig.

1/11: Nu är inkörningen så att säga klar och vi har kunnat börja lägga mil i benen.

15/10: En grann och fin ettåring anlände från Musse och Lotta. Det här blir intressant!

ORSINI FUTURA (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg ettåring med psyke som en hund. Exteriören är 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Han jobbar på och ligger fint på de tider vi kör så här långt.

9/2: Grabben har gått snabbjobb nu sedan den första februari och han sköter sig prickfritt. Vi kör på sandrakan och tiderna så här långt motsvarar ca 1.40-1.45 på banan. Vi ökar nu successivt under februari och mars.

26/1: Allt har sett bra ut för honom i veckan och på torsdag planerar vi att börja röra på dem lite snabbare.

19/1: Orsini tränar på för fullt och Marcus körde honom själv idag. - Läcker häst! Om två veckor inleder vi snabbjobben.

29/12: Han är frisk igen och på onsdag är julfirandet över för hans del - då börjar manglingen inför årgångsloppen!

22/12: Pojken har hostat lite i veckan så julledigheten passar fint. Direkt efter nyår kör vi igång igen och Marcus kan knappt vänta på att få börja köra fort med den här i slutet av januari...

15/12: Orsini ser lika bra ut som vanligt. Den här ska man gå med i!

1/12: Han tränar på och gör allt rätt så långt.

17/11: Orsini lufsar på och har ett stort steg. Allt väl.

3/11: Han ser underbar ut för vagn. - Jösses, vilken fin travare!, sa Marcus.

27/10: Orsini är redan för vagn och flyger fram enligt Marcus.

13/10: Han kom hit under veckan och inleder tömkörningen på måndag.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns sex 1/20-delar kvar för 12 500 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

17/2: Claire går med och joggar lite i uppvärmningen på rakbanan så att hon är mentalt redo när vi trycker på knappen. Allt ser bra ut.

9/2: Hon trummar på och Marcus är mycket nöjd med henne. - Men hon får vänta en månad med snabbjobb med tanke på sjukdomen i vintras.

26/1: Inget nytt under solen, hon ser bara bra ut. Givetvis får hon avvakta åtminstone till mars innan hon börjar gå snabbjobb, med tanke på de svåra koliken tidigare under vintern.

19/1: Hon är tillbaka på allvar och tränar på varje dag. Vi kommer att avvakta någon vecka extra med henne innan snabbkörningen, med tanke på historiken, men det här är en häst som Marcus verkligen tror på.

29/12: Jamy får lite extra vitaminer i blodet ett par gånger i veckan nu för att hitta tillbaka till sitt riktiga jag. Det här är en riktig fighter som trotsade döden och tänker visa sig på styva linan 2018/2019.

22/12: Hon har börjat köras igen och allt verkar normalt. Det här är en blivande fighter och topphäst, säger tränaren.

15/12; Vilken glöd hon har! Hon har givetvis tappat i vikt men äter och dricker och ser allmänt glad ut. Snart ska hon nog vara helt återställd och träna på igen.

8/12: Hon klarade det! Allt har mirakulöst löst sig och vi tackar för era böner. Jamy mår allt bättre och kommer hem från sjukhuset på måndag. Det blir nog en lugn vecka till innan grundträningen återupptas. Puh.

1/12: I tisdags fick hon ont i magen och åkte in till djursjukhuset i Slöinge. Där har det konstaterats en allvarlig form av kolik i lilla grovtarmen och hästen har svävat mellan liv och död under ett par dagar. Nu fredag kväll ser det lite ljusare ut men hon behöver verkligen all hjälp hon kan få uppifrån för veterinärerna kan inte gör mycket annat än att ge dropp och smärtstillande. Oh, låt henne klara sig över helgen för isåfall bör det vara faran över...

17/11: Inget nytt under solen utan hon kämpar på med sina löppass fem dagar i veckan för att bygga mil inför snabbjobbsstarten i slutet av januari.

3/11: Ja, det blir närmast tjatigt men allt ser jättebra ut för Jamy.

27/10: Den här donnan har redan kommit långt och det märks att hon är av rätt sort. Missa inte att köpa en andel innan priset sticker iväg...

13/10: Jamy strävar på och körs fem dagar i veckan. Hon uppför sig man ska!

5/10: Hon jobbar på och sköter sig exemplariskt.

22/9: Jamy är redan för vagn och sköter sig perfekt.

9/9: Hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: Kolla in hennes auktionsvideo! - Ja, hon rör sig närmast perfekt. Och det är sällan jag hittar en så perfekt rygg och korsvinkel som på den här, säger Marcus. Knappa in: https://vimeo.com/224786314

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445443. Andelshäst i stall Arvingarna med specialevents. Det finns 1/20-delar kvar för 5 000 kr/styck, gällande tävlingsrätten 2018-2023.

STALL ARVINGARNA - KB

17/2: Hon har sett jättebra ut under veckan och även Eloise planeras att inleda snabbträning kring 1 mars.

9/2: Eloise blir starkare och starkare efter sjukdomen. - Hon växer så att det knakar för dagen men studsar ändå fram, en väldigt läcker travare, sa Marcus.

26/1: Jo, allt ser ut som det ska. Hon jobbar på men kommer att få avvakta några veckor innan hon börjar snabbkörningen med tanke på att hon var sjuk kring nyår.

19/1: Nu tränar hon på som de andra små rackarna och allt ser bra ut, hon rör sig fint! Snabbträningen inleds om några veckor.

29/12: Som så många av unghästarna har hon haft lite infektioner på slutet men den här veckan passar det bra att vila och hon är snart på gång igen. Om en månad börjar snabbjobben för den här flygmaskinen!

15/12: Sweet Eloise, som hon kommer att heta, har jobbat på fint under de senaste veckorna. Hon gör sina motionsturer fem dagar i veckan och lägger på sig mil inför de stundande snabbjobben nästa år, med början i slutet av januari.

1/12: Jo, men allt förlöper som det ska.

17/11: Nu är hon bättre och igång igen. Hon växer ganska kraftigt för dagen och kommer att få riktigt långa ben (kolla den nya bilden!)

3/11: En del av våra ettåringar är snoriga med feber den här veckan, så även hon. Men hon är säkerligen igång igen nästa vecka.

27/10: Allt ser bara bra ut, hon är en riktigt fin löpare.

13/10: Glorious är väldigt fin, sköter sig perfekt i körningen.

5/10: Hon är frisk och kry igen och ser bara fin ut på banan.

22/9: Sweet Eloise har förvisso varit lite snorig men ingen fara och hon är redan för vagn. Sköter sig snyggt!

9/9: Även hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder även hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: - En otroligt fin ungmärr, som har de bästa kotbenen jag sett på något ettårigt sto i Sverige i år. Blodsmässigt är hon ju superintressant och med tanke på hennes exteriör, stam och lynne är chansen god att hon startar redan nästa sommar, sa Marcus.

SALVE REGINA (2016)

sto e BROADWAY HALL - TIMBER MARIE
länk till travsport.se

Halvsyster till miljonären Dragster (bilden). Exteriörsiffrorna är 444443. Erbjuds som andelshäst direkt av uppfödaren för 8 000 kr per 1/20-del.

STALL MARLIN - KB

17/2: Salve strävar på och har mycket energi. Pga skadan i boxen tidigare behöver hon fortfarande fler mil i kroppen innan vi trycker på gasen men den här är värd att vänta på.

9/2: Hon ser kanonfin ut men är inte redo för snabbjobben ännu. - En riktigt fin märr, när man ser henne på banan hajar man faktiskt till på riktigt, sa Marcus.

26/1: Den här gillar vi! Skarp men klok. Trummar på varje dag men får givetvis avvakta åtminstone till mars innan hon börjar gå snabbjobb, med tanke på den oturliga skadad i boxen tidigare i vinter.

19/1: Nu är hon igång igen och vi jobbar henne tre gånger i veckan. Det är en bestämd dam som kommer att bli bra trots att hon har tappat lite mark i inledningen pga olyckan i boxen.

22/12: Hon är utläkt och ser så glad och trevlig ut. Direkt efter juluppehållet planerar vi att köra igång henne igen.

8/12: Nu ser såren så pass bra ut att det snart går att börja träna henne igen. Hästen är pigg och glad och har inte tappat något i vikt så hon är snart ikapp sina kamrater.

1/12: Hon är pigg och glad men måste vänta en vecka till innan hon får börja träna igen.

17/11: Allt har gått bra och hon är hemma igen. Men det blir ingen träning på ca en vecka till.

3/11: Hon hade oturen att rulla fast i boxen och göra sig lite illa. Så den här veckan och nästa blir det vila för den här tuffa damen.

27/10: Ja, nog är det fullt av humör alltså. Det är ruter i den här. Och hon har körts in en månad senare än de övriga stona så vi får ge henne lite tid.

13/10: Nu är hon också för vagn, det finns humör så att det räcker i den här damen! Men det är bra, många av de bästa stona har varit fulla av humör...

5/10: Tömkörningen är i full gång och vilken dag som helst sätter vi henne för vagn också.

23/9: Salve anlände nu i helgen och inleder sedan inkörningen på måndag!

12/9: Hon kommer till Halmstad i början av nästa vecka för att köras in samtidigt som sina kullsystrar.

3/9: Marcus inspekterade henne i hagen nere hos uppfödaren i Skåne. Han var mer än nöjd. - En riktigt fin märr som rör sig väldigt bra i trav. Det ska bli mycket intressant med henne i träning, speciellt eftersom mamman har lyckats riktigt bra i aveln tidigare, sa Marcus.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STALL MARLIN - AB

17/2: Bara fina rapporter från gruvan. Den här veckan har vi betalat årets stakes. Han är inte så tufft men istället smart inlagd i löpschemat och fokus ligger på sensommaren och hösten med Lexington. Spännande häst!

31/1: Culper tränar på tufft nu och rapporterna är goda. Årsdebut blir ju inte förrän till våren.

19/1: Anette låter riktigt nöjd med hästen, som nu vintertränar för fullt nere i söder. Det blir fortsatt mangling under januari och februari innan det blir snabbare och lättare träning igen.

22/12: Det är fortfarande ganska lugnt i träningen men efter juluppehållet planerar man att tynga ner träningen rejält och börja marschen mot den penningstinna treåringssäsongen.

1/12: Han är frisk och kry och har inlett vinterträningen i Kentucky.

3/11: Culper är nu hos Lorentzons i Kentucky. - Han ser jättefin ut och hostar ingenting. Vi smyger igång honom igen så smått, sa Anette.

27/10: Det har krånglat med infektioner enligt Melander och vi har därför bestämt oss för att flytta hästen under helgen. För att optimera chansen att få en frisk häst skickar vi honom till Kentucky och Anette Lorentzon över vintern. Anette har kommit tillbaka mycket starkt i år, efter sin cancersjukdom, och hon känns som ett mycket intressant tränarval inför treåringssäsongen. - Jag tackar för ert förtroende och kommer att träna upp honom på familjens farm i Bluegrass innan vi sedan skeppar till vår gård i New Jersey för tävling till våren, sa Anette.

5/10: Han jobbar på rakbanan och ser bra ut, MMM planerar bantest nästa vecka.

22/9: - Jag gick igenom honom med veterinär igår och vi hittade bara en bakkota som vi behandlade. Förhoppningsvis är vi snart på rätt väg igen, sa MMM.

19/9: Culper gick ett kvallopp i Chester idag, med MMM vid tömmarna. - Han galopperade i andra kurvan och var inte helt hundra i travet, jag får ta och kolla upp det asap, sa vår tränare efteråt.

9/9: Han är tillbaka i träning och nästa vecka kommer MMM att köra lite tuffare intervaller, tills dess får vi avvakta med någon tävlingsplanering.

1/9: Dessvärre har Culper haft lite krasslig hals efter den förra starten och den här veckan har han stått på medicinering. Det mesta tyder på att han kan återgå till träning igen under början av nästa vecka.

22/8: Tetrick backade sig sist och fick sedan helt värdelösa ryggar och trots att Culper gick lika fort som täthästarna sista 500 blev han bara femma och inkasserade 1 000 USD för besväret. Banan var regntung och besvärlig men det såg bra ut för vår häst ändå. Fortsättning inom ett par veckor.

16/8: Allt verkar bra och MMM har anmält igen, denna gång till Pocono på måndag med Tetrick som driver (som i debuten). Det är ett försök i the Stallion Series med 10 000 USD åt vinnaren, dessvärre drog Culper spår sju bland sex konkurrenter.

10/8: Det var nytt lopp igår kväll, tyvärr från spår 8 på the Meadows. Kusken laddade alldeles för hårt och Culper slog ihop och galopperade efter 50 meter, inget bra gjort av Palone. Men hästen såg bra ut och MMM lät nöjd efteråt. Det blir troligen start igen inom kort.

6/8: Spår 8 på the Meadows mot bl a obesegrade Hockey Hanover på onsdag!

3/8: YES! Lätt seger i debuten på 14,6/1609a på 1000m-banan i Philly. Tetrick tog en lugn start, låg med som fyra innan han attackerade 200 kvar. Hästen avgjorde odriven väldigt enkelt. - Jag var jättenöjd med hästen och det var bra gjort att springa som han gjorde på den lite regnblöta banan. Nu siktar vi på lite tuffare lopp om ett par veckor, sa MMM. Det var USD 6000 till vinnaren.

MR CULPEPER (2015)

valack e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

17/2: Nu är han inne i systemet för fullt och Marcus gillar verkligen den här hästen.

9/2: Mr Culpeper har kommit tillbaka fint och nästa vecka ökar vi dosen ytterligare; för hans del återstår 6-8 veckors vinterträning.

2/2: Han har varit väldigt spänstig och fin och redan nästa vecka blir det tuffare träning.

26/1: Nu ser det bra ut och på måndag börjar vi träna igen.

19/1: Det har krånglat lite med kastrationssåret men nu har vi fått ordning på det och hans träningsuppehåll är därmed över inom cirka en vecka. Då inleder vi vintermanglingen.

22/12: Nu är "Mr C" kastrerad och kommer att börja sin vinterträning direkt efter juluppehållet. Det blir mangling i 2-3 månader och sedan tror Marcus att vi får ut en riktigt fin treåring på banorna igen.

15/12: Nä, han värmde bra men galopperade direkt bakom bilen. Sjätteplatsen gav 10 lax och det innebär att vår svarte blänkare tog hem 75 000 kr som tvååring. Nu väntar kastration på måndag och lite juluppehåll innan det blir vintermangling i ett par månader innan vi siktar på nya race under pokalåret.

8/12: Det var egentligen meningen att han skulle bli valack idag men Marcus anmälde till BC-loppet i Malmö på onsdag. - Hästen kändes så bra att det blir lämpligt att fullfölja vår årsplan innan han får en träff med veterinären måndag 18/12 istället.

1/12: Dessvärre sprang han bara och bromsade med blinkers på i loppet och femteplatsen var ingen höjdare. - Nu blir han valack inom kort, får pusta ett par veckor innan vi börjar vintermanglingen inför treåringssäsongen, sa Marcus.

24/11: Han gick ett dubbelheat på banan idag och var till stor belåtenhet. Nu blir det start i Kalmar på fredag men blinkers för första gången - spännande!

17/11: Idag, fredag, gick han snabbjobb igen och allt såg ut som det skulle. Det kommer att bli 1-2 starter till innan vintervilan. - Han ska kastreras också inför nästa säsong, vilket hästens psyke och kapacitet kommer att må mycket bra av, sa Marcus.

10/11: Marcus var väldigt nöjd med honom i finslipningen i onsdags men i morse hade han, likt sin boxgranne, lite förhöjd temp. Så det blir ingen start ikväll. Nya tag nästa vecka!

3/11: Jo allt verkar bra efter förra starten och mest troligt blir det nytt lopp i Kalmar nästa fredag.

29/10: Det blev ren speeduppgörelse och Mr C fick nöja sig med andraplatsen. - Jag tycker dock att hästen var bättre idag än vid segern, sa Takter efteråt.

21/10: Endast fem konkurrenter på Kalmar nästa fredag och hästen känns bara bättre och bättre sedan han börjat starta. Det blir dock inte helt lätt att plocka tillägg ifall någon på start kan något så vi är nöjda med en bra placering.

12/10: Underbar tisdag! Bland ett gäng galoppörer blev det lugna gatan för vår säkre pojke, vinst med åtta längder! Han ser bara bra ut efteråt också och nu laddar vi för ny start om ett par veckor.

4/10: Mr C har tagit loppet bra och startar igen i Malmö på tisdag, nu med Takter från spår ett. Det är ett par riktigt fina hästar med men vi ska kunna vara bland de tre.

APPRECIATED (2015)

hingst e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: I tisdags fick han sträcka ut med 1.19/2100 och 1.12 sista 500 ensam på banan med Marcus. Tränaren var väldigt nöjd med "Appe" som troligen kommer att årsdebutera inom kort. - Han har övervintrat väl och är redo för sin säsong, sa Marcus efteråt.

9/2: Ytterligare en vecka med tre pass och hästen blir bara bättre och bättre. Redan nästa vecka är det dags för honom att trappa ner tungträningen och inleda lite mer rappande träning inför tävlingssäsongen.

2/2: Idag avslutades vinterveckan med det tredje passet, denna gång ett dubbelheat över 2600 i långvagn på banan. Det blev motsvarande ca 1.25/2600 i andra heatet och "Appe" skötte sig fint och låg bra i puls. - Han har ett par veckor kvar innan han är fulltränad men allt ser bra ut, sa Marcus.

26/1: Vår härlige fux trummar på och ser jättefin ut. Han kommer att mangla åtminstone några veckor till, sedan får vi se vilken status vi har på honom.

19/1: "Appe" går för fullt i vinterprogrammet tre dagar i veckan och det ser bra ut.

29/12: Grabben är frisk igen och börjar träna på måndag. - Den här är verkligen spännande, sa Marcus.

22/12: Shit, Appreciated blev dålig i halsen här under veckan. Det är första gången i livet som han är lite krasslig och nu blir det medicin över julen. Sedan drar vi igång igen direkt efter nyår. Spännande år på gång för den fine fuxen!

15/12: Appe har börjat träna vinterprogrammet nu och ser grym ut, lite väl pigg kanske efter uppehållet. Men en grym häst är det!

8/12: Idag fick han i backen för första gången efter uppehållet och han känns verkligen som en studsboll.

1/12: Han är så pigg nu att vi tvingats börja jogga honom. Det blir en veckas jogging ytterligare innan vi börjar vintermanglingen.

17/11: Hästen kändes väldigt bra men det blev lite "väl bra" med så tuff laddning från start när hästen samtidigt var lättad och satt i jänkarvagn. Igår kollade vi upp honom med veterinär men det fanns i princip inga anmärkningar över huvudtaget. - Appe" får vila tio dagar nu och sedan börjar vi jobba honom lite tyngre inför nästa säsong, sa Marcus.

10/11: Marcus har kört "Appe" själv tre gånger efter tisdagsstarten och varit mycket nöjd. - Det är hög tid att gnugga för storloppet. Hästen var lite märkt av loppet när jag böjde igenom honom i fredags men vi fixade lite och skodde om. Och såväl måndag, som onsdag och fredag har jag varit mycket nöjd med honom, sa Marcus. På onsdag startar hästen från spår 6 mot sex konkurrenter om tre finalplatser. - Jag har testat rycktussar i veckan och i dagens jobb körde jag med öppet huvudlag. vilket det troligen blir på Solvalla, avslutade Marcus med en god feeling inför kvalet. - Peppar, peppar, bara han får vara frisk tror jag att det blir final.

3/11: Det blev precis som vår tränare förutspått: tisdagsloppet blev stenhårt och segertiden 13,1 var ingen bluff. Det var tredje gången på fyra starter som det blev danskt/världs/svenskt rekord i lopp för "Appe". Nu blev han fyra på 14,6 och Takter gillade honom skarpt. - En jättefin häst men bra klipp i steget. Det enda man kan klaga på var att han blev lite trött sista 100 m, sa Johnny. Men det var inte konstigt med tanke på att han saknade lopp i kroppen på 5-6 veckor och inte vässats något ännu; första varvet gick efter 1.12 och det var en ruggig höstdag. Vi siktar vidare mot Uppfödningsloppet och Marcus tror att hästen kommer att gå framåt rejält med detta lopp i kroppen.

27/10: Allt verkar bra efteråt och nu drog vi 1/1640a mot fyra konkurrenter på Jägersro på tisdag. Det blir Takter som kör för första gången och det blir spännande att se hur det går; motståndet är stenhårt och det är troligen de bästa tvååringarna i landet som ännu inte tjänat över 40 000 kr som deltar i loppet och Marcus tror att man måste gå 13,5 för att vinna. - Jag hoppas att vår lille krigare för sätta sin första pinne, sa tränaren efter fredagsjobbet på banan mot Maze Runner.

17/10: Hästen galopperade tyvärr i en trång situation efter 100 körda igår. - Men han skyggade till när Nordström dundrade förbi och sedan joggade hästen 14,5 ett varv. Mycket fin, sa Johan Untersteiner som körde galopp.

13/10: Det blev spår tre i volten hemma på måndag. Allt ser bra ut i jobben och Marcus hoppas och tror att hans ögonsten ska få ta sin första seger.

5/10: Han ser fortsatt grym ut och Marcus siktar på att starta honom i ett lopp hemma i Halmstad nästa måndag den 16/10.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Det finns tre 1/20-delar till salu för kunds räkning för 20 000 kr/andel.

STALL MARLIN - KB

17/2: Han har tränat på riktigt bra med ca 1.30/2600 som bäst i dubbelheatet i fredags. Vi manglar på ett tag till.

9/2: "Lorden" har jobbat på för fullt under veckan och känns jättebra i backen. Det blir 4-6 veckor till av vinterträning för honom.

2/2: Han är igång igen och gick ett halvt arbete idag och var mycket fin. Full träning från och med måndag! Det är egentligen två veckor kvar av manglingsprogrammet men eftersom han tappade lite på sjukdom får han troligen jobba på februari ut innan vi lättar upp.

26/1: Den här veckan har det blivit lite ofrivillig vila pga virusfeber, vilket vi har haft på några hästar uppe på gården. Inget att oroa sig för och Marcus räknar med att ha hästen i träning igen i början av nästa vecka.

19/1: Han är igång tre dagar i veckan med treåringarnas vinterprogram, allt ser bra ut.

29/12: Nu vaccineras och avmaskas vår store tvååring och snart har vi en treåring. Träningen återtas om en vecka och sedan ska det manglas. Årsdebuten planeras till mars/april.

22/12: Allt bra med honom och nu blir det en lugn julvecka innan han ska mangla på ordentligt. Den här vill inte Marcus starta förrän det går att köra barfota bak, säger han.

15/12: Det är koliktider nu med vädret som det är. Även Lorden hade en fis på tvären tidigare under veckan men det gick över snabbt och han har joggats. Nästa vecka tränar han på igen och sedan ska det manglas över vintern.

8/12: Tyvärr blev det galopp kort efter start och så var den debuten förstörd. Marcus körde runt och blev fyra ändå med en snabb avslutning sista 400. - Han värmde riktigt bra och vi lättade honom lite till loppet. Tyvärr blev han ivrig när Jockes häst kom från springspår så det blev passgång och sedan galopp. Jag var nöjd med honom ändå men jag vill nog inte starta honom igen innan det är tillåtet att köra barfota bak så nu blir det vintermangling i tre månader inför den spännande pokalsäsongen, sa Marcus.

1/12: Lorden har tagit kvalet som han ska och det blir debut på måndag. Dessvärre från ett snävt spår mot två riktigt bra motståndare. - Men det är inte seger vi är ute efter utan rutin, sa Marcus.

22/11: Han gick 18,6/2160 vid "segern" i kvalet i måndags och allt verkar bra efteråt. Marcus var väldigt nöjd med hästen, som ju bara hade förberetts med standardjobb och ett 1.22/1600 i sulky. - Den här är faktiskt klart före sina mer kända bröder i utvecklingen och det kan bli tal om en start innan vinterträningen, sa Marcus.

17/11: Allt har sett jättebra ut och på måndag är det dags för kval. Om han sköter sig är det sedan inte omöjligt att Marcus väljer att gå ut i tvååringsloppet för lägsta klassen hemma i Halmstad 4/12.

10/11: Han har gått fyra intervaller i DW-backen ett par gånger den här veckan och det funkar fint.

3/11: Allt fortsatt fint i jobben men det blir kval 20 november istället.

27/10: I måndags lufsade Precious Lord 1.22/1600 utvändigt om häst och avslutade 18,5 sista 500 på bra vis. I tisdags flyttade han upp på gården för att inleda mangling i DW-backen. - Kvalet planerar vi till 11 november hemma i Halmstad, sa Marcus.

13/10: Den store blir bara finare och finare och Marcus har nu satt planen om sulkyjobb inom 14 dagar.

5/10: Precious trummar på och måndagens dubbelheat på banan gav 28,5/1600 på bra sätt.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Han tränas men inte fullt. Det har stabiliserats de senaste veckorna men vi kör på med halv intensitet ett tag till för att inte få bakslag.

9/2: Marcus har inte velat öka på träningen för Coram för hans växtvärk är inte över ännu; vi tränar på men håller oss på lite lugnare dos ett tag till. - Det finns inget att göra när en häst kommer in i en sån här period; kör man riktigt tufft eller fort nu så går det åt pipan. Det är bara att vara cool, sa Marcus. Kommer han inte ur detta inom en månad eller två måste man börja fundera på alternativ.

2/2: Den här veckan har Coram varit mycket bättre och kunnat köras precis enligt plan. Håller det i sig, utan att hans växtproblem kommer tillbaka, blir det tuffare träning från måndag.

26/1: Inget nytt på fronten men Marcus hoppas och tror att växtvärken ska vara bättre nästa vecka. Vi återkommer och tränar bara väldigt lugnt så länge.

19/1: I samband med vintervilan över nyår så började hästen att växa igen och den här veckan har han fått träna lite lugnare pga det. Men det är inget som oroar långsiktigt, dock har han varit i växtperioder lite oftare än de flesta av våra i 15-kullen.

29/12: Han har rört på sig varje dag den här veckan och det verkar bra. Nu blir det avmaskning och en veckas vila innan vi sedan ökar intensiteten.

22/12: Det har gått bra med ingreppet och direkt efter jul kör vi igång igen. Spännande år väntar!

15/12: Idag blev han valack och ska nu få lite välförtjänt vintervila fram till nyår. Det är en spännande säsong på G åt grabben och han kommer att utvecklas snabbare och må bättre som valack. - Ja, han har ju svårt för att slappna av i stallet och som valack får han gå med andra hästar och lära sig att coola av. Det kommer att gynna honom på många plan, och det hjälper honom att bli startklar snabbare, sa Marcus.

1/12: Han bara trummar på och på måndag inleds slutfasen för våra icke-startande tvååringar (dec-feb) med mangling tre dagar i veckan. På måndagar blir det generellt dubbelheat över 2600 som gäller i tre månader.

24/11: Coram trummar på och har skött allt som han ska under veckan. Snart är det dags att börja köra heat på banan med honom igen.

17/11: Inget nytt under solen, allt har varit som på slutet.

10/11: Han fungerar jättebra i backen och går nu 3-4 intervaller varannan dag, måndag/onsdag/fredag. Han får fortsätta så ett tag, vilket allt fler av stallets tvååringar också gör för dagen. De ska alla över dit i december-februari så nu får Coram bara lite försprång.

3/11: Ja, han gick jobb som vanligt hela veckan men bara fem intervaller istället för normala sju pga växtperiod. Nästa vecka ska han få testa på backen för första gången.

27/10: Hästen är lite instabil i sina tillväxtzoner för dagen så Marcus kör inga banjobb med honom. Men Coram dundrar på som vanligt på sandrakan och är lika fin som vanligt.

13/10: Han bara dundrar på och tränaren blir alltid lika glad när han kört honom. - Han är som en maskin och har så härligt psyke dessutom. Den här gillar jag skarpt men det är ingen tvååringsstart för honom. Dessutom bör han med sin hingstighet med fördel kastreras under vinteruppehållet, sa Marcus.

5/10: Coram fick ont i en framfot i förra veckan men det gick över fort när vi bytte skor på honom. I måndags var allt tip top igen. Vi trummar på!

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är 444454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

17/2: Simcoe ser riktigt läcker ut och nu väntar Marcus bara på att våren ska komma och vi ska spänna för en sulky. Den här lille har lite känsliga fötter och vi vill ogärna gasa innan banorna är riktigt fina.

9/2: Det har förlöpt ytterligare en fin vecka och nu ska han träna vinter en vecka till innan det är dags att ändra till rappare träning inför säsongen. Spännande!

2/2: En fin träningsvecka avslutades med ett näst intill identiskt heat som för två veckor sedan, han känns bra. Det är två veckor kvar av vinterprogrammet innan vi börjar lätta av mot kval i mars/april.

26/1: Den lille jobbar på med sin vinterträning och ser kanonfin ut.

19/1: I måndags gick han 1.29/2600 i långvagn i andra heatet, vilket motsvarar ca 1.25 över lång distans i sulky på sommarbana. Han går från klarhet till klarhet och Marcus har alltid ett leende på läpparna efter den här hästen.

29/12: Han fick fem dagars julledigt men idag gick han motsvarande 1.32/2600 i andra heatet och var lika fin som förra veckan.

22/12: Idag gick han ett dubbelheat över 2600 på banan, med cirka 1.32 i rätvarvsheatet. Riktigt bra! - Med ett par boots fram och en sulky bakom kändes det som att han skulle springa under 1.20 lekandes lätt nu. Han utvecklas starkt för dagen det lilla busfröt, sa Marcus efteråt.

15/12: Det ser jättebra ut för dagen och han får mangla rejält nu fram till juluppehållet.

1/12: Hästen studsade fram i DW-backen idag. Fotproblemen verkar vår hovis, Per-Emil, ha fixat till. - Grym feeling idag, sa Marcus. Nu inleds vinterprogrammet på måndag, men mangling i tre månader. Vissa hästar kommer att må mer gott än andra av det programmet, den här hör till gänget som kommer att utvecklas 100 meter, sa Marcus.

24/11: Han fick lite ont i en fot här i veckan och har fått gå lite lugn träning pga detta. Nästa vecka räknar vi med att han tränar som vanligt igen.

17/11: Idag gick han 1.27/1600 i långvagn bakom några äldre hästar i andra heatet och det var första gången han gick på banan i de tyngsta träningsvagnarna. Det fungerade fint och hästen blir med andra ord starkare och starkare. Om 2-3 veckor kommer vi att börja med dubbelheat 2600 på banan en gång i veckan och det kommer att ta Jedi hela vägen fram till debut i vår. - Han vill verkligen och det är en härlig häst detta, sa Patrik efter dagens jobb.

10/11: Jedi är helt återställd och han har jobbats i DW-backen i veckan. Allt ser bra ut.

3/11: Han flyttade precis upp på gården men hann inte mer än dit innan han fick foderstrupsförstoppning. En vända till sjukhuset för att få ordning på allt hanns med under onsdag/torsdag men nu är han hemma igen och verkar normal. Så vi tappade en veckas träning men är nu tillbaka på spåret på måndag.

27/10: I måndags gick han 1.27/1600 i långvagn och imponerar så smått. - Han tar åt sig träningen precis som han ska nu och siktet är inställt på de stora loppen nästa höst. Debut ska ske i april/maj och nu flyttar han upp till gården för att dundra på i DW-backen över vintern, sa Marcus.

13/10: Backträningen har verkligen gjort susen för honom och det blir bara bättre och bättre.

5/10: Härom dagen gick han 1.28/1600 i långvagn på riktigt bra sätt och backträningen har verkligen varit bra för honom.

LIBERTE D'INVERNE (2015)

sto e ZOLA BOKO - QUEEN THIRTEEN
länk till travsport.se

Fint stammad märr med exteriörsiffrorna 444444. Det finns fyra 1/20-delar i tävlingsrätten för 2017-2022 till salu för 4 000 kr/stycket

STALL MARLIN - KB

17/2: Liberte har tränat tre gånger i veckan i gruvan mer eller mindre stadigt sedan i somras och det har gjort susen. Men nu säger Marcus att hon ska få gå över till att träna två gånger i veckan och istället lite rappare.

9/2: Den här veckan har hon gått tre pass som vanligt och hon ser bara bättre och bättre ut. - Vi kommer att sätta henne på banan varannan, tredje vecka framöver och sedan mangla på i backen varannan dag ett tag till, sa Marcus.

2/2: Idag gick hon i speedmaster för andra gången i livet och visade motsvarande 1.30 sista varvet. Liberte utecklas undan för undan och kommer att bli bra enligt Marcus och Patrik. - Men vi siktar på hösten.

26/1: Nu har hon återupptagit vinterträningen och det verkar som det ska. Full dos från nästa vecka.

19/1: Liberte har gått igång lite lugnt efter sitt uppehåll och börjar på allvar igen nästa vecka.

29/12: Hon är haltfri igen men vilar även över nyår pga avmaskning. - Det är hon värd efter en mycket tuff träningshöst, sa Marcus. Hon har tränat hårdast av alla tvååringarna på slutet.

22/12: I onsdags blev hon halt men när vi plockat bort skon blev hon bättre och idag är allt fint; det var helt enkelt nåt skit som kommit in under skon och skapat tryck i foten. Nu blir det vaccination och vila en vecka innan vi dånar på igen mot tuffare träning nästa år. - Jag gillar hennes steg och inställning, sa Marcus efter måndagens fina träning.

15/12: Det går bara uppåt för Liberte, hon manglar på.

1/12: Liberte går verkligen från klarhet till klarhet och idag studsade hon upp för backen fyra gånger i 1.35-tempo, vilket hon inte kunde stava till för några månader sedan. Blir mycket spännande att se henne i dubbelheat över 2600 på måndag, som inleder hela gruppens tre månaders vintermangling. Liberte börjar likna ett fynd för sina 4 000 kr per andel...

24/11: Hon blir bara bättre och bättre och gick sitt första heat på banan idag. Allt fint!

17/11: Inget nytt under solen, hon ser bara bättre och bättre ut.

10/11: Liberte är nu inne i en mycket bra träningsperiod och har lyft sig markant. Snart dags att köra ett litet mellanjobb på banan...

3/11: Hon utvecklas undan för undan och den här veckan tog skötaren Josse bort bootsen på 125 gram och det fungerade lika bra ändå så märren utvecklas hela tiden.

27/10: Liberte blir allt bättre och löser nu sina 12 backintervaller i veckan på fint vis i tempon mellan 1.40 och 1.35 så vi är helnöjda med hennes utveckling. - När hon är redo rent styrkemässigt kommer hennes fantastiskt stora och fina framsteg att bli intressant att se på banan, sa Marcus.

13/10: Hon blir stadigt bättre och backen gör verkligen sitt. De började i 1.45-tempo, gick ner i 1.40 men nu närmar vi oss 1.35, så också hon. Vi trummar på i backen med henne ett bra tag till.

5/10: Liberte snorade ett par dagar i förra veckan men är bra igen och jobbar som vanligt i backen.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

17/2: Hästen hostade lite redan i måndags och sedan i torsdags är han på medicin för en lättare halsinfektion. Så insatsen i lördags får ses på ur en liten annorlunda vinkel nu när vi vet att han inte var riktigt på topp. Det blir vila till på torsdag då han kollas om och förhoppningsvis får börja träna igen.

11/2: Det blev en hedersam andraplats från spets på nya rekordet 15,9/2140a på den allt annat än snabba banan i lördags. Dessutom var innerspåret lite väl löst och på det hela taget ansåg både Marcus och Johnny att det var en prestation av fem stjärnor. Berghs häst var bra! Nu blir det lite lugnt i 4-5 dagar och sedan ligger planen mot full träning och eventuell start igen på Solvalla i mitten av mars.

8/2: Han drog 5/2140a och blir nog favorit på lördag. Marcus körde ett trippelheat 1600 på banan med honom i måndags och var gruvligt nöjd. Intressant start...

2/2: Allt är bara bra och vi siktar på ett treåringslopp nästa lördag i Stockholm.

26/1: Nu har han rättat till sig och i dagens lugna träningspass var han mycket fin. Full träning igen nästa vecka.

19/1: Marcus bestämde igår att hästen blir kvar hemma. - Han kändes grym i måndags men var lite sliten igår och det hade inte känts rätt att dra iväg med honom 150 mil enkel efter ett sådant genrep, sa han. Vi startar kanske en gång till här under vintern men det har inte bestämts ännu. Det stora målet är norska Kriteriet i höst.

10/1: Han gjorde ett mycket starkt lopp som tvåa ytter om ledaren sista 1200 meterna. Patrik var mycket nöjd med hästen och att man inte kunde rubba favoriten som fått bestämma i spets var inte mycket att orda om. Nu blir det eventuellt Frankrike under PdA-helgen.

4/1: Det blev start på Solvalla nästa tisdag och det är endast fem konkurrenter, dock Maze Runner och Global Withdrawl. Allt ser bra ut på förhand.

29/12: Allt bra efteråt och planen ligger fast.

22/12: Ja, vad ska man säga? Han var GRYM! Lätt spetsvinst på 1.17-tid över full väg som tvååring, med 80 i puls efteråt. - Den här tror vi på, sa Marcus och log efteråt. Nästa start planeras till Solvalla 9 januari om allt är som det ska.

15/12: Det ser bara bra ut för grabben och det blir start på Åby på onsdag om 50 000 kr mot småvarmt motstånd. Intressant som tusan.

8/12: Idag gick han 1.21/2100 mot Maze Runner och löste det fint. Han hade enastående 61 i puls 15 minuter efter jobbet och Marcus siktar på att starta honom ett par gånger här under vintern för att kartlägga hästen hela vägen inför höstens stora mål i Norge - Kriteriet.

1/12: Han kämpar på i sina intervaller och känns som en studsboll.

15/11: En otroligt fin häst som gick 1.21/2100 ensam på banan idag och hade låg puls. - Den här gillar jag, sa Marcus.

3/11: Efter en bra spurt som tvåa på Jägersro häromdagen har vi lyckats köpa in den här lovande unghingsten till stallet. Ett fyndläge!

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 544444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Tyvärr har vi inte varit lika nöjda med honom efter sulkyjobbet som vid alla januarijobben. - Det är nog ingen ko på isen men vi kommer att ta det lite lugnare och inte köra några fler tuffa jobb innan banorna är riktigt vårfina; en del hästar är mer känsliga än andra på vinterförhållanden, sa Marcus. Årsdebut i april har ju varit vårt mål hela tiden så vi stressar inte.

7/2: Igår körde Marcus 17,5/2100 med 1.12 sista 500 med hästen ensam inne på banan. Det var ett mycket bra intryck och tränaren sa att det är start inom en månad om inget händer. Det här är en häst av rätt sort!

2/2: Han tränar på riktigt fint och ett av veckans pass gick på banan i långvagn. Det blev 1.24/2100 på riktigt bra sätt och Marcus snackar om sulkytest inom kort.

26/1: Riktigt bra intryck den här veckan och den här amerikanen går från klarhet till klarhet. - Jag börjar bli sugen på att testa honom lite på banan faktiskt, sa Marcus idag.

19/1: Eastern trummar på fint och i tisdags gick han riktigt tuffa intervaller i backen när Marcus skulle vässa till British Steel och Sylvester inför nästa veckas Solvalla-starter. Den här är bra!

29/12: Det blev full körning i backen idag mot Sylvester och Alkalizer Am och hästen såg jättebra ut och gillar att träna. Den här tror vi på!

22/12: Han har tränat i backen och i sanden under veckan och Marcus var riktigt nöjd. - Det känns som en amerikansk treåring minst i samma klass som de bästa vi fått hit tidigare typ British Steel och Call Me Hanover, sa Marcus efter körningen igår. Vi vintermanglar i sanden nu och siktar på årsdebut i april.

15/12: Peppar, peppar verkar allt som det ska med hästen och träningen är i full gång igen.

1/12: Det jävliga inträffade att hästen drabbades av bihåleinflammation. Han har dock fått penicillin och är nu återställd. Nästa vecka drar han igång vintermanglingen.

17/11: Lite småkrångel med snor den här veckan men det ska inte vara någon fara; nästa vecka är han mest troligt i full gång igen.

10/11: Allt ser bra ut och nästa vecka ökar vi dosen.

27/10: Han jobbar på två gånger i veckan och sköter sig snyggt.

13/10: - Helt enkelt en jättefin häst, sa Marcus efter denna veckas backjobb. Han står så till att vi nu ska jobba hårt i 2-3 månader och sedan starta tidigt som fyraåring med sikte på V75 och Kungapokalen, sa Marcus.

5/10: Nu har han blivit vaccinerad, avmaskad och acklimatiserad. I nästa vecka testar vi att jobba honom i DW-backen, i motion känns hästen jättefin så här långt.

25/9: På plats! Käck och trevlig i bra skick.

19/9: Eastern Promise har inlett sin resa till Halmstad och kommer till Belgien på fredag. Troligen anländer han till stall Lindgren redan på söndag. Det blir mycket spännande!

9/9: Lukas Wallin körde men hamnade illa till från start. Ut på bortre långsidan (Meadowlands) "sände" Lukas ordentligt och hästen rundade fältet till spets efter halva distansen. Över upploppet såg hästen ut att gå mot en säker seger men kort före mål blev han generad av något/någon på innerplan och Lukas fick bara koncentrera sig på att hålla honom i trav och kvar på banan. Snöpligt och istället för en given seger blev det en tredjeplats på 12,2/1609a.

3/9: - Jag är väldigt nöjd med att få hem Eastern Promise, som jag ropade in åt goda partners/kunder på auktionen i Harrisburg för två år sedan för 90 000 dollars. Jag trodde att det var en riktig stjärna i kommande men hans tvååringssäsong gav inget positivt med sig; tränaren som hade honom kom inte alls rätt på det. Men när hästen gick till Melander i somras vände det och som ni ser på bilden är det en massiv hingst som mest troligt har behövt mycket tid. Rent exteriört är han väldigt lik samma faders toppavkomma Enterprise. Hästen står billigt inne i Sverige eftersom han bara har tjänat 200 000 kr och inte får någon tvångsprissumma. Att han dessutom är anmäld till Pokalloppen känns riktigt trevligt. Sammantaget är detta, trots att han aldrig har vunnit, den mest intressanta amerikanska unghäst som vi har fått in i träning (tidigare har Marcus haft framgångar med hästar som miljonärerna Call Me Hanover och British Steel samt segerstaplaren Ark Went In) och det här blir intressant framåt våren, sa Marcus.

1/9: Idag har vi gjort klart med köpet av väldigt intressante Eastern Promise från Marcus Melanders stall. Det är en häst som inte alls fungerade hos sin förra tränare men sedan han kom till MMM i juni har det gått spikrakt uppåt. Eastern har gjort sex starter för MMM, mestadels i stenhårda gäng (vinnarna i loppen har bl a hetat What the Hill och Sir Mickey), och gjort det bra varje gång, Sitt rekord på 10,5 noterades han för som fastlåst i ett stenhårt busgäng på the Big M 29/7, där Peter Haughton-vinnaren What the Hill (som även var först i mål i Hambot) vann. Hästen har också svarat för en mycket fin andraplats bakom kanonhästen Yes Mickey (på tiden 10,9). - Jag gillar hästen skarpt och tror att han kan ha mycket ogjort i Sverige om han får träna en vinter, sa MMM.

PROSPEROUS (2014)

hingst e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv hingst med exteriörsiffrorna 554344. Tanks med hög potential, halvbror till Disco Volante. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

17/2: Det blir ingen start idag eftersom hästen inte var i tävlingsmässigt skick igår kväll. Det är säkert inget att oroa sig över men Marcus tar inga chanser med sjukdomar (speciellt inte med den här) så vi strök. Planen är fortfarande att ge honom ett lopp till i kroppen innan Maggan-loppet i mitten av mars.

9/2: Det ser bara bra ut och idag testade vi honom med murphy utan anmärkning. Spännande lottning på söndag, vi startar på Axevalla nästa lördag.

2/2: Marcus körde ett lugnt jobb i sanden med hästen idag som inte visade några tecken på att ha tagit illa vid sid av starten i tisdags. - Herregud som han känns. Vi ska fila lite och starta igen inom ett par veckor, ev på V75, sedan finns ett till Maggan-lopp 13/3.

31/1: Han fick gå utan rygg i tredjespår i avslutningen igen på grund av en alldeles för dålig rygg. Johnny var lyrisk över hur hästen kändes men det gick för sakta första varvet för att spurten skulle bita bättre än till femteplatsen och 24 000 kr. Pulsen var extremt låg efter loppet, bara 80 slag. - Det var startspåren som avgjorde till vår nackdel idag, sa Takter.

26/1: Riktigt bra träning idag och det ska bli spännande på tisdag. Låt hästen få vara frisk och kry - peppar, peppar.

24/1: Det blev spår 9 bakom bilen på Solvalla på tisdag med rygg på värsta konkurrenten Harran Boko direkt i starten.

19/1: I måndags fick Marcus slag på hästen igen efter sin semester och det blev lite bättre än 1.15/1600 på en lite seg vinterbana som genrep inför Solvalla. - Mycket nöjd, sa coachen.

29/12: Första gången på banan på två månader. Skötaren Nathalie körde och var mycket nöjd. Det gick 1.26/2600 i andra heatet och på det fanns inget negativt att anmärka. - Jag var positivt överraskad att han var så rapp redan nu. Nytt banjobb om tre veckor och sedan siktar vi på Solvalla 30/1, sa Marcus.

22/12: Inga problem och nu planerar vi att köra ett dubbelheat 2600 på banan i slutet av nästa vecka om väder och vind är med oss.

15/12: Han manglar på och är bara fin! Vi siktar på tidig start som fyraåring.

8/12: Proppen tränar på i DW-backen och mår gott!

24/11: Han tränar nu på för fullt och siktas mot start igen i slutet av januari.

17/11: Prosperous har gått ett jobb i DW-backen den här veckan och var då fullt till belåtenhet. Han jobbar på lite lugnt nästa vecka också innan vi börja dröga på lite mer ordentligt.

10/11: Han fick besöka Tornell i tisdags men där hittade vi ingenting förutom att bakknäna behövde lite hjälp. Hästen ska vila en vecka till innan vi dyngar på i träning igen. - Vi får se hur han känns sedan i slutet av november men jag misstänker att hästen ska varva träning med tävling under vintern, sa Marcus.

29/10: Hästen fick dra tåget i den enorma motvinden på bortre långsidan och kunde inte bli bättre än trea i speedkörningen. Det var en fullt godkänd insats men Marcus kommer ändå att ge hästen en veckas pust nu och lite omtag inför framtida starter senare i vinter.

25/10: Veckans snabbjobb var mycket bra och trots bakspår på lördag hoppas vi och tror på snabb revansch i Malmö. - Hästen kom lite på högertömmen till slut senast och vi hittar inga fel på honom så jag lägger tillbaka sulorna fram till den här starten, sa Marcus.

18/10: Prosperous gick ett 1.11-varv utan rygg i tredjespår och mattades lite sista 100 och fick nöja sig med tredjeplatsen i V75-debuten. - En grym häst, sa Takter som körde.

13/10: Det blev dessvärre spår 12 i jakten på första V75-vinsten. - Men hästen känns grym och vi tar nu bort sulorna fram och lägger på blinkershuvudlag. Det är klart att man behöver lite flyt med utgångstempo mm från läget men jag vet att han går en låg 1.13-tid även med spår på vägen vid sunda vätskor så vi har inte gett upp på förhand, sa Marcus.

5/10: Han har tagit loppet bra och nu siktar vi på lägsta klassen inom V75. Det finns tre möjliga lopp i södra Sverige under oktober.

1/10: Grymt! Lätt seger, nästan promenad, i spets idag. De 14,2 som han sprang var verkligen ingenting. - Han kändes helt oberörd och den här tror jag blir "Marcans" genombrottshäst nästa år, sa Takter efter loppet.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Det finns två andelar för 22 500 kr/st - eller 15 000 kr/st om du samtidigt köper en andel i nån tvååring.

STALL MARLIN - KB

17/2: Nu har Adiago fått en liten träningsperiod efter flitigt startande men allt ser jättebra ut. Eventuellt återkommer han på Solvalla 27 feb i ett sprinterlopp.

7/2: Shit, så fin han var! Lätt seger på 15,4/2140a och den här hästen går från klarhet till klarhet. - Ja, får han ett lopp till så ska han vara redo för V75 sedan bara inget händer, sa en mycket nöjd Lindgren efter segern.

2/2: Han är anmäld igen på tisdag hemma i Halmstad och fick då bättre spår bakom bilen. Intressant!

31/1: Shit, så bra hästen gick! Tvåa på 15,5/2140a på den inte alltför snabba vinterbanan, och allt i spåren med attack i fjärdespår 350 kvar. - Den här hästen är under extrem utveckling och jag är närmast chockad över hur bra han känns nu, sa Marcus.

24/1: Tyvärr bricka 7 bakom bilen på tisdag. Men skam den som ger sig! Lopp i kroppen och skygglappar på.

19/1: Det har sett bra ut i jobben under veckan och hästen för börja i ett amatörlopp hemma i Halmstad på måndag för att hitta formen inför tuffare uppgifter framöver.

29/12: Allt ser bra ut och nästa vecka dunkar vi på med full träning igen. Om allt går som planerat kan det bli årsdebut redan 18/1 på Åby men det är bara preliminärt ännu. - Hästen har lyft sig markant på slutet och mina förhoppningar inför 2018 ligger ganska högt numera, sa tränaren.

22/12: Han har tränat fint i veckan men eftersom hästen ändå står på startkarens pga koliken så valde Marcus att låta veterinären ombehandla framkotan som hästen är opererad i. - I förebyggande syfte så håller vi gärna efter den där kotan i tid så att vi inte får tillbaka några problem. Jag siktar på att starta honom igen i mitten/slutet av januari och han ska få starta på hela vintern eftersom formen känns riktigt bra.

15/12: På måndag var det meningen att hästen skulle starta igen, och han känns verkligen kanonfin! Men tyvärr får han inte starta eftersom det är 14 dagars karens på det kramplösande medel han fick igår pga lättare förstoppning. - Det är koliktider nu med det konstiga vädret men det är inget farligt. Dock blir han utestängd från tävling ett par veckor, sa Marcus.

8/12: Det blev väldigt lätt seger igen, Även denna gång på 17,1 full väg. - Men han har överkapacitet för klassen, sa Johan. Spännande 2018 för den här!

4/12: Allt såg bra ut med Adiago som anmäldes igen till en mycket passande prop i Kalmar på fredag.

1/12: Idag förlorade han som stor favorit, när det blev galopp i körning om spets i första kurvan. Hästen återkom sedan efter stor markförlust och blev ändå sjua. Det var givetvis lite av en chansning att starta så tätt men det är inte säkert att galoppen berodde på de täta starterna, utan kanske bara på orutin i körning från start. Det såg bra ut efteråt och hästen är säkert fit-for-fight igen inom ett par veckor.

28/11: Hästen vann med exakt 40 m och detta helt oberörd. - Jag blev imponerad, sa Marcus.

21/11: Han verkar ha tagit debuten mycket bra och fick gå ut i en lämplig propp hemma på måndag, där han möter lite bättre hästar fast de står 40 m tillägg och Adiago står ensam på start. - Ser ut som en bra chans, kommenterade Marcus det hela om novembers fyndlåda. Det finns andelar kvar för endast 7 500 kr.

14/11: Hästen skötte sig väldigt bra i debuten och blev trea på 16,2 full väg på Åbys lite vintriga bana igår. - Adiago var inte alls vässad för stordåd och att göra den här tiden så enkelt var mycket positivt. Han uppträdde också mycket mer moget än jag hade förväntat mig i debuten. Klart positivt!, utbrast Marcus efteråt.

10/11: Han drog spår 1 i debuten på måndag. Allt väl i veckans jobb och en plats bland de tre i debuten finns inom räckhåll trots att vi inte har vässat något.

3/11: Adiago har tagit kvalet mycket bra och startar inom kort.

25/10: Kvalet skötte han på bästa vis och tiden 19,1 var ingalunda botten. Nu ser vi hur han tar detta och börjar planera för en fin höst och vinter på banorna! Han kommer också, mest troligt, att ombildas till vårt nystartade KB under november - så att du som privatperson kan skynda dig att fynda andelar i honom. Först till kvarn!

13/10: - Otroligt vad bra han känns och nu blir det kval den 23:e hemma i Halmstad. Jag glömde helt enkelt att anmäla till den 16:e men han dör inte av att träna en vecka till, sa Marcus. Det här är ett fynd!

5/10: Han gick ca 1.19/1600 idag och är nu startklar. Troligt kval hemma i Halmstad 16/10.

GANDHI BOKO (2013)

hingst e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp med perfekt driv i steget och mycket bus i sinnet. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Allt har sett ut som det ska efter årsdebuten.

7/2: Gandhi var seg i benen som förutspått men skötte sig kanonbra och såg fin ut som trea på 12,8/1640a i comebacken. Marcus körde ett snyggt, avvaktande lopp och när luckan kom 100 kvar kryssade man sig fram till pallplatsen. - Hästen kändes som sagt lite seg i benen, det rätta klippet är inte där ännu. Men så här fräsch var det länge sedan han var och detta kändes som en helt perfekt årsdebut, sa Marcus. Det blir ingen tuff matchning i början nu när det är vinter och ganska hårda banor utan räkna med ny start kring månadsskiftet om allt går som det ska. Kingen är tillbaka! =)

2/2: Han gick 1.24/2100 i långvagn på bra sätt i måndags och anmäldes sedan till Halmstads tisdagslunch. Det blev 2/1640a i ganska enkel konkurrens. - Men jag vill poängtera att vi måste ligga långt med segerchansen; Gandhi fick väldigt tuffa lopp i hårdast möjliga konkurrens i slutet av förra säsongen och måste få chansen att bygga upp sig mentalt igen innan vi spänner bågen. Vi tar loppet som ett rent test och han är inte förberedd för stordåd, sa Marcus.

26/1: Idag fick han gå ett trippelheat över 1600 på banan, efter 1.45-1.35-1.25 med det snabbaste heatet i rätvarv. Gandhi var mycket bättre nu än förra gången på banan och nu pratar Marcus om att ge hästen ett litet distansjobb under nästa vecka och sedan börja leta efter comebacklopp...

19/1: Det blev en vända till veterinären medan Marcus var på semester. Inga stora grejer men han blev behandlad i ett par leder och vilade en vecka. - Nu är han igång igen och inom 10 dagar kör vi ett nytt lite skarpare test. Det ser fräschörmässigt mycket bättre ut på hästen i år än ifjol, sa Lindgren.

29/12: Marcus körde Gandhi på banan i morse och var helnöjd med honom på ca 1.26/2600 i andra heatet i långvagn. - Fräsch och fin men kändes lite seg i benen efter det långa uppehållet. Nu får vi se hur mycket han flyttas fram av detta innan vi kör nästa banjobb om ca tre veckor, sa Marcus.

22/12: Nu känns hästen ganska så färdigtränad och vi planerar att köra ett dubbelheat över 2600 på banan i slutet av nästa vecka för att stämma av läget.

15/12: Vi manglar på och det gäller året ut innan vi börjar snegla på banan igen.

1/12: Nu är han uppe i fulla intervaller och manglar på.

24/11: Gandhi kämpar på i DW-backen nu och ser fortsatt rak, fräsch och fin ut. Vi siktar på start igen i januari.

17/11: Han kämpar på och har nu fått skor på sig igen. En vecka till och sedan får han troligen gå upp på maxintervaller.

10/11: Gandhi fortsätter att springa rakt och smidigt och är nu uppe på fyra intervaller. Vi tragglar på under nästa vecka.

3/11: Tre intervalljobb har Gandhi hunnit med och allt ser jättebra ut. - Så här rakt och fint har han inte sprungit i hela sitt liv, jublade Marcus efter tisdagens arbete i DW-backen. Nästa vecka går han upp till fyra intervaller per tillfälle.

27/10: Nu har han jobbat på i motion i två veckor och allt ser bra ut. Han går fortfarande barfota för att härda fötter och hovleder och kommer att inleda lugna intervallarbeten under nästa vecka.

13/10: På måndag går han igång igen lite smått. Skönt att få honom tillbaka!

5/10: Han kollades om igår och det behövdes ingen fler omgång av Tildren. Bra! Så en avslutande tuppkamsbehandling i hovlederna hos Tornell igår innebär att Marcus tänker sätta igång hästen igen om 14 dagar.

22/9: Hästen är lugn och fin och mår bra av sin vintervila. Återbesök och en andra behandling med Tildren är schemalagt till nästa ondag, den fjärde oktober.

1/9: Gandhi mår bra under sin korkek, skämt åsido, men han har det fint i sin sandhage. Proverna visar på dåliga blodvärden men det var inte tal om något annat än en vanlig infektion. Däremot säger Tornell att det är dags att behandla hovlederna med Tildren, ett preparat avsett för att stärka upp omogna leder och skelett. Marcus har inlett behandlingen redan och det kommer att ta ca två månader innan han är redo för full träning igen. - I våras körde vi med breda järnskor och sula men så fort vi gick över till barfota eller aluminium gick det dåligt. Han är ovanligt omogen och dålig i sina hovleder och måste därför ha den här hjälpen nu för att bli optimal, sa en ändå ganska förhoppningsfull tränare.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 12 500 kr/styck. LÄGE!

STALL MARLIN - AB

17/2: Han såg nog lite extra bra ut i onsdags och Marcus sa efter värmningen att den här har blommat ut som den fula ankungen; tidigare var han stor, tunn och gänglig men nu är hästen äntligen utvuxen och redo för vuxenlivet. Dessvärre galopperade han i en trång situation helt utan egen förskyllan in i första kurvan. - Inget att oroa sig för, den här hästen går från klarhet till klarhet och jag gillar honom verkligen, sa Takter. Planen ligger nu mot Halmstad 3 mars.

9/2: Efter en tuff första sväng till dödens höll hästen farten strålande som tvåa på nya rekordet 13,7 i onsdags. På tisdag är det dags igen, den här gången från spår ett över 2140 volt om 50 000 kr på Jägersro. - Har han tagit loppet rätt ska det vara vettig chans, sa Marcus.

2/2: I måndags gick han 17,5/1600 med sulky och var jättefin. På onsdag drog han 10/1640a på Jägersro och det blir intressant att se honom över kort distans igen, det kan vara bra att rappa upp honom lite inför kommande V75-starter på längre distanser.

26/1: Idag avslutade han en mycket bra träningsvecka med ett trippelheat över 1600 på banan mot bl a Pearl Face och Gandhi Boko. - Rodick är startklar igen och om det bara kunde sluta strula för honom är han snart med på V75, var Marcus ord.

19/1: Han är igång och tränar för fullt igen, nästa vecka kan vi köra maxjobb igen och börja preppa för årsdebut.

10/1: Tyvärr tvingades vi stryka Rodick pga en liten skitsak. Han gick plötslig hjärtklappning på fredagen men redan på kvällen var det borta. Ingen fara men veterinären ville inte att vi skulle starta.

4/1: Start på Solvalla på tisdag och det är i favoritläge.

29/12: Det verkar bara bra med Rodick som har tränat fint i veckan. Han har en spännande säsong framför sig om han får vara frisk. - Jag gillar den här hästen, han har bra stil, sa Takter.

22/12: Rodick var riktigt bra och vann säkert efter tidig forcering till ledningen. - Han kändes starkare och stabilare i travet än tidigare men kanske var han ändå lite mer på högertömmen. Jag gillar den här, sa Johnny. Nu laddar vi för lite julledigt och trolig start på V86 9/1.

15/12: Det blir start igen på Jägersro på tisdag från bra läge. Allt bra i dagens jobb och det blir intressant att se honom över 2140 nu.

8/12: Rodick skötte sig bra och såg gott gåendes ut ända tills Johnny backade loss honom i sista kurvan, sedan fanns det inte tillräcklig kräm i benen för att spurta. Men Takter var riktigt nöjd med hästen och Marcus tillägger: - Rodick går normalt inte alls på sån här skitbana som är hård under med ett tjockt löst sandlager som bara rullar; hans bakknän är inte så starka att de klarar det. Men han verkar ha tagit loppet som han ska och vi siktar på J 19/12 där de förhoppningsvis håller bättre bana.

1/12: Han var väldigt bra i dagens arbete, vilket känns skönt med tanke på att han ska starta från 4/2640a på Solvalla på onsdag.

24/11: Rodick har gått dubbelheat på banan två gånger den här veckan och det ser löjligt bra ut. Vi siktar på ett långlopp med bil på Solvalla 6 december.

17/11: Han tragglar på och nästa vecka går han upp på sex intervaller. Troligen start igen inom 2-3 veckor.

10/11: Rodick har börjat träna igen och Marcus var helnöjd med de fyra intervallerna i DW-backen igår. Nästa vecka blir det full mangling i backen och sedan får vi se hur mycket hästen har tappat av viruset.

3/11: Blodvärdena indikerade virus och därför gav vi honom ett par sprutor av herpesvaccinet EHV1-4 under veckan. Nästa vecka planerar Marcus att sätta igång hästen igen. - Cirka 10 dagars vila bör räcka.

29/10: Rodick såg jättebra ut och både Marcus och Johnny tyckte att hästen kändes bättre än tidigare. Men det var segt redan 600 kvar i ledningen så Johnny misstänkte sjukdom och tog upp hästen. Det var vaket men som det verkar efteråt var det bara ringrost och ingen sjukdom som sken igenom. Vi kollar givetvis noga under veckan men mest troligt är hästen ute igen inom 2-3 veckor.

25/10: Allt ser ruskigt bra ut inför comebacken, allt utom den lilla detaljen med startspåret. - Hästen känns kraftigt förbättrad efter sitt uppehåll och är förberedd för seger. Men spåret är helt iskallt och antingen tappar han mark eller så blir det startgalopp. Så vi får ligga lågt, säger Marcus.

16/10: Tyvärr blir det ingen start pga en foderstrupsförstoppning under helgen. Men hästen behöver inte missa några jobb och vässas vidare mot lördagsloppet på Jägersro 28 oktober.

13/10: Det vi gjorde med honom i förra veckan har verkligen flyttat fram formen på honom och så som han kändes i torsdagsjobbet tror vi på en riktigt bra prestation redan på måndag.

5/10: Idag gick han 1.22/2100 i långvagn på banan och var fin på det. Som det verkar siktar Marcus på comeback hemma i Halmstad 16/10 med sikte på lördagsloppet i Malmö 28/10. Två andelar till salu för kunds räkning, de bör någon nypa nu!

GIBSON BOKO (2013)

valack e ZOLA BOKO - PATISSERIE
länk till travsport.se

Fin travare. Åter efter halsoperation Exteriörsiffrorna 444344. Det finns två 1/20-delar till salu för 10 000 kr/styck.

STALL MARLIN - AB

17/2: Det blir ingen start idag utan att det egentligen är något fel på hästen; men han behövde byta till lättare tävlingsskor men det var tveksamt om det gick att spika i hoven igen så vi tog det säkra före det osäkra och stannade hemma. Gibbe är snart ute igen.

11/2: Det blev 6/2140a på Axevalla på lördag i ett lämpligt lopp.

9/2: Det verkar bra med Gibson efteråt men han har bara gått lugnt under veckan. I början av nästa vecka kör vi lite rappare och Marcus bestämmer vägval efter det.

2/2: Dessvärre slog han ihop, som Marcus befarat, och galopperade direkt från start på Solvalla. Hästen har lätt för att slå ihop från start från de innersta spåren så det var skit. - Men han passade heller inget bra på den hårda banan som krävde mycket fäste; nästa gång letar vi en bana med mer sommarlika förhållanden för att passa vår gosse perfekt, sa Marcus.

24/1: Han har varit pigg och glad efter starten och drog 1/2140a på Solvalla på tisdag. Han bör ju vara mycket bättre med ett lopp i kroppen men spår 1 kan ställa till det lite för honom. Felfri är han med där framme även om motståndet såg hårt ut.

19/1: Nu är allt bra igen och han tränar på fint. Det blev 12/2140a i en spårtrappa hemma på måndag som årsdebut och det blir svårt att vinna därifrån. - Men han får ett lopp i kroppen och ska sedan ut veckan efter igen om allt är väl; det finns tre lopp att välja på i lite högre klass, sa Marcus.

29/12: Tyvärr blev det inga anmälningar den här veckan, detta pga att hästen fått blåsor på mulen som blöder om man sätter på honom ett körbett. Det är under behandling men om det tar tre dagar eller en vecka att få ordning på detta vågar vi inte säga i nuläget. I övrigt är allt tip-top med hästen som kommer att starta så fort det är möjligt.

22/12: Det blev inget V75-lopp på torsdag så vi anmäler till Halmstad på lördag istället, där finns ett lämpligt ramlopp. - Därefter, om hästen är fortsatt lika bra, siktar vi till V75 på Jägersro 13/1, sa Marcus.

18/12: Tyvärr startgalopp men sedan gick han mycket starkt tillbaka som fyra på nytt rekord. - Han duger på V75 nu, sa Takter.

15/12: Han ser kanonstark ut i jobben och får ett lopp hemma på måndag över sprinterdistans som uppladdning inför V75-starten. - Det är nästan bättre att starta lite tätt nu, när banorna är preparerade, än att träna på knepiga vinterunderlag, sa Marcus om matchningen.

6/12: Gibson var väldigt duktig som tvåa på 14,7 full väg efter att ha vandrat ytter om ledaren sista 1100 m. Helt klart hans bästa lopp så här långt och nu siktar Marcus mot ett V75-lopp i Göteborg den 28/12.

1/12: Det blev bricka ett i lärlingsfinalen hemma i Halmstad på måndag med duktiga Jonna Jinesjö i vagnen. - Jag hoppas att hon får iväg Gibson på rätt sätt för då blir det spets. Intressant start, sa Marcus.

25/11: Han blixtrade till spets, släppte och sköt till vasst efter sen lucka som tvåa på en 1.15-tid full väg. - Det var bra kört av Johnny med tanke på survädret och hästens lite känsliga hals. Hästen var oberörd efteråt och kommer att få starta igen nästa vecka, sa Marcus.

22/11: Allt verkar bra och spår 4 bakom bilen med Takter på fredag ser bra ut. - Jag hoppas bara på bra väder så att hans känsliga hals slipper regn, sa Marcus.

17/11: Han tog loppet bra och startar troligen i Kalmar nästa fredag.

12/11: Gårdagen blev en "walk in the park" för Gibson och Marcus. Efter att ha övertagit spets efter 600 körda var det lugna gatan. Vinnarkusken var mycket nöjd med att hästen var lugn men ändå gåvillig hela vägen. - Det märks att han trivs bättre på banan nu efter halsoperationen och jag tror att det kan bli en bra vinter, sa Marcus.

6/11: Allt har sett bra ut och nu startar Gibson över 1640a från spår 5 hemma i Halmstad på lördag. Intressant!

29/10: Han satt fast med rubbet sparat som sexa från tredje invändigt. - Jag har aldrig känt hästen så pigg över mållinjen i hela hans liv så halsoperationen måste ha fungerat perfekt. Skönt att han fick ett bra lopp nu efter två oturliga starter och vi fortsätter lite enkelt någon start till så han hittar stilen riktigt mentalt, sa Marcus.

27/10: Det blev pannkaka igen i måndags när han fick dödens. Men hästen såg väldigt bra ut och kördes vårdat av Emma så han var pigg och glad redan på kvällen efter loppet. Nu är det bättre läge i Köpenhamn på söndag och då är det chefen själv som kör.

13/10: Dessvärre blev det startgalopp i comebacken uppe i Stockholm men hästen var bara lite för laddad efter uppehållet. Det blir ny start i Kalmar på fredag och då kommer det att gå bättre.

5/10: Marcus ville testa hans hals lite så i dagens banjobb blev det 1.20/2600 på bra vis. Nästa onsdag är det comeback från 9/1640a i ett lärlingslopp på Solvalla. - Han behöver loppet och ska startas igång lugnt och fint för att programmeras om efter halsoperationen, sa Marcus. Den här kan bli riktigt bra nu.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 454443. Det finns tre 1/20-delar till salu - kontakta oss för mer info!

STUD RACING AB

17/2: Marcus var väldigt nöjd med vår knatte i onsdags men det blev så dåligt tempo att Pokemon inte hann med i speedkörningen sen. - Det känns också att han verkligen saknar att gå barfota fram eftersom han inte riktigt hinner undan som det är nu, Nästa vecka testar vi igen och då ska vi lägga på ett par experimentskor, sa Marcus.

9/2: Pokemon gick riktigt skapligt igår, att tuffa i andraspår i 1.12-tempo hela vägen tar alltid ut sin rätt. Och på Åby åker man alltid dit mot en eller två invändiga open stretch-hästar i det läget också så femteplatsen på 12,5 som uppanmäld mot silverhästar var bra. På tisdag är det 1/1640a mot lite enklare hästar så vi hoppas att han tar loppet lika bra igen och sedan lyckas samla ihop lite bra pengar och poäng till veckan.

28/1: Han gick riktigt bra som sexa i ett tufft V75-lopp utan rätta klaffen och Johnny var jättenöjd. Allt bra efteråt och det blev 6/1640a på Åby på torsdag i ett litet fält, även om han är lite uppanmäld. Intressant start, tycker vi.

22/1: Hoppsan, han kom med och fick 4/2140a i silver på lördag. Dagens finslipande träning med tre heat över 1600 på banan var mycket plusbetonat. - Men jag vill ändå ligga lågt tills han visat sig på styva linan i lopp igen efter borrelian, sa Marcus.

19/1: Hästen tog årsdebuten på bästa sätt och kommer att starta igen kring månadsskiftet, det har inte funnits några passande lopp innan dess. Men hästen är pigg och glad, fräsch och fin, i jobben efter senast.

5/1: Det blev 12,5 som tidsnotering på Pokemon men det räckte inte till bättre än en sjunde plats. - Han kändes riktigt bra men var nog lite för tjock efter vilan ännu, sa Takter efteråt.

29/12: Pokemon startar i ett litet fält på Åby nästa torsdag med Takter i vagnen. Hästen tränade riktigt fint i ett dubbelheat över 2600 idag mot Pearl Face, Prosperous och Gandhi Boko. - Han är mycket startklar, sa tränaren efteråt.

22/12: Hästen tränar på mycket starkt men Marcus valde att hoppa över start i nästa vecka pga onödigt tufft motstånd. Det fanns ett ännu mer lämpligt lopp första veckan nästa år som vi går för istället.

15/12: Han tränar på fint och vi siktar nu på start 27-28 dec.

8/12: Det ser riktigt bra ut för Pokemon nu, som inte alls har ont i benet längre. Dessvärre finns inga passande lopp här nere, vi vågar inte köra honom norrut till lösa och dåliga vinterbanor så vi får avvakta några dagar. Ev blir det V75 på Åby 28/12.

25/11: Nä ingen start eftersom han smällt på sig i hagen. Vi räknar på att kunna träna som vanligt igen på torsdag/fredag.

22/11: Pokemon hamnade på vingel från början och så blev det inget tempo, det är bara att glömma den här starten. Kusken lät nöjd med hästen och nu blir det ny start på lördag i Köpenhamn, dessvärre från dåligt spår igen, det blev 8/2000a. - Men nu är det bara 10 hästar med i loppet och det bör gå bättre, en plats ligger inom räckhåll, sa Marcus.

15/11: Spår 15 på lördag mot skapligt motstånd. Marcus är mycket nöjd med hästen och tror på en bra prestation direkt. - Men det behövs givetvis klaff från spår 15,

10/11: Idag avslutade Pokemon sin träningsperiod med att gå tre heat över 1600 i speedmaster på banan. Det blev 1.35-1.30-1.25 där vi avslutade i 1.10-rappet över upploppet. Nu är det dags för comeback inom kort. - Han har utvecklats under uppehållet och kommer att få en fin vinter, sa Marcus.

3/11: Pokemon gick åter 1.18/1600 denna torsdag, utan sparring och med bondbalans, med en snabb avslutning. Han rycker framåt.

27/10: Han gick 1.18/1600 på smetig bana med bondbalans idag och Marcus var lyrisk efteråt. Det är snart dags för comeback.

13/10: Pokemon går stadigt framåt för dagen och det blir garanterat start inom en månad om inget inträffar.

5/10: Idag gick han sitt första dubbelheat över 2600 på banan sedan i somras. Det blev 1.27 som bäst och hästen gav rätt besked. - Han känns kanonfin men måste jobba ner magen i en månad ungefär, sa Marcus.

CEXTER BOB (2012)

valack e ORLANDO VICI - ESTRADA O.R.
länk till travsport.se

Klassklättrare med exteriörsiffrorna 444454. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning för 10 000 kr.

STALL MARLIN - KB

17/2: Cexter ser väldigt bra ut nu och enligt Marcus avvaktar vi nu bara att tävlingsbanan ska bli vårfin om några veckor så kommer hästen att testas på banan för att bli startklar under mars/april.

9/2: Han jobbar på och ser bra ut, och är uppe på maxintensitet nu.

2/2: Det ser fortsatt bra ut för Cexter som håller hälsan på topp och fortsatt går fyra av sex intervaller. - En vecka till innan maxtryckning, säger Marcus.

26/1: Cexter tränar på och har gått fyra av maximala sex intervaller i DW-backen, vi fortsätter så nästa vecka innan vi trycker på.

19/1: Han har börjat träna igen och känts fin enligt skötaren. Nästa vecka är planen att öka intensiteten en aning.

29/12: Hästen har börjat lite lugnt och allt verkar som det ska. Vi kommer att följa upp hans hälsostatus väldigt noga med prover varje månad nu.

15/12: Han är väldigt pigg och kry sedan han fick rejält med dropp. Den här veckan har han dock fått ta det varligt, nästa vecka ökar vi lite. Planen är nu att ge honom chansen på riktigt med ett program som "överträningshäst" och sedan komma ut till våren igen. - Det fungerade fint förra vintern, men nu lägger vi till regelbundna blodtester och dropptillfällen, sa Marcus,

8/12: Hästen fick 20 liters dropp efter koliken i tisdags och har återhämtat sig fantastiskt bra. Han har inte ätit och druckit riktigt hundraprocentigt under lång tid men efter att proppen nu släppte och han fick rejält med vätska i blodet är han som en ny häst. En sån här aptit kan vi inte komma ihåg att vi nånsin sett på honom! - Cexters problem under året, efter den fantastiska vårsäsongen, har varit svåra att diagnostisera. Men nu klarnar en bild fram om en häst som trots att han är valack har något som vi brukar kalla för överträning. Det innebär att han är väldigt lättränad och därmed också lätt blir i överform, där hormorna löper amok och torkar ur kroppen. En sådan häst fungerar fint bara man behandlar honom på det sättet - och istället för att som tidigare ta hand om honom som en kolikhäst så blir det en helt annan grej om man lägger upp det efter överträning. Så efter överläggning med några av de mest engagerade delägarna har vi nu planen att låta honom återhämta sig nu fram till nyår med endast lugn träning innan juluppehållet. Och sedan dra igång igen, med regelbundna vätskekontroller och ett träningsprogram som en övertränad hingsts, sa Marcus. Det bör då kunna bli start i februari/mars utan att stressa honom. Hästen har kapacitet för V75.

5/12: Cexter kommer inte till start pga lättare kolik. Marcus återkommer med mer info senare i veckan.

1/12: Han drog 7/2640 på tisdag i Malmö och är nu fräsch och frisk. Men man ska inte förvänta sig stora saker direkt i comebacken säger Marcus, hästen ska tävlas igång nu efter sjukdomen.

24/11: Cexter gick ett rejält dubbelheat på banan i tisdags och Marcus var nöjd. - Det saknas bara ett par jobb och vi siktar på start i början av december.

17/11: Han har känts fin i jobben och ska inte ha tappat så mycket. I början av nästa vecka kommer Marcus att testa honom lite på banan för att kunna bedöma när det är dags för comeback.

10/11: Nu är han återställd och joggades lite i slutet av veckan. På måndag börjar han träna igen och sedan får vi avvakta några dagar innan det går att bedöma hur mycket eller lite som hästen har tappat av startformen pga det oturliga som hände. Nu får det vara nog!

3/11: Helt otroligt! Vilken otur han har grabben. I måndags satte han i halsen och det gick ganska illa så han blev stående tre dagar på sjukhuset. Nu är han hemma igen och mår bra. Fodret som fastnade i hans hals är utbytt och nu får oturen sluta faktiskt. - Han tappade en del kroppsligt den här veckan och han står på penicillin till på söndag så nästa vecka får vi bara träna lugnt. Sedan får jag återkomma med hur snabbt det går innan han är startklar igen. Helt otroligt detta, sa Marcus med en djup suck.

27/10: Cexter gick ett dubbelheat på banan i början av veckan och såg superfin ut. Det blev väl tufft emot på Axevalla så vi väntar en vecka med comebacken. - Han ska inte vässas denna gång utan för startas igång. Känns dunderfin för dagen, sa Marcus.

13/10: Hästen är lättränad och känns redan som om han vore startklar. Marcus har preliminärt sett ut ett passande lopp på Axevalla i slutet av månaden.

5/10: Han har smugit igång med träning och gått två lätta backjobb. Allt ser bra ut och nu ökas dosen till max i slutet av nästa vecka.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453344. Tävlingsrätt 2015-2018. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Veterinären kunde inte hitta några anmärkningar på henne förutom höger bakkota som är behandlad. - Som jag ser det får vi testa och starta igen inom 2-3 veckor och sedan se om detta är något som är övergående/tillfälligt eller om det är något som tillstött. Det är ingen idé att dra ut på det utan vi vet ju hur bra hon tränat innan. Vi testar igen så ser vi direkt om det är värt att fortsätta eller om vi ska plocka fram ett nytt sto för delägarna att byta till, sa Marcus.

15/2: Tyvärr var Pearl inte alls bra i comebacken i onsdags och hon var slagen redan 600 kvar. - Hon har varit så fin i uppträningen men nu var hon hårt på vänstertömmen enligt kusken och där har Pearl inte varit sedan treåringssäsongen, sa Marcus. Vi kollar upp henne direkt!

9/2: På tisdag blir det comeback i ett amatörlopp på Jägersro med 50 000 kr i förstapris. Vi fick 2/2140a med Palle Robertsson och motståndet såg lämpligt ut. Idag fick hon en liten vässare i backen tillsammans med British Steel och det verkar fint. Marcus förväntar sig en bra prestation direkt. - Men hon är knappast på topp redan i första starten och jag är nöjd med en fin peng i comebacken, sa tränaren.

2/2: Hon gick 17,5/1600 på riktigt fint sätt tidigare under veckan och är helt klart startklar. Det ska bli en köldknäpp nästa vecka och Marcus valde därför att skjuta på hennes comeback en vecka, eftersom hon inte gillar hårda banor.

26/1: Idag avslutade hon sin träningsvecka med att gå trippelheat över 1600 på banan mot bl a Gandhi Boko. Hon skötte sig bra och nu säger Marcus att han ska på med racehuvudlaget på måndag för att trimma till lite inför comeback som planeras till 6-7 feb om allt går rätt till på måndag.

19/1: Vi valde att göra ett återbesök hos veterinären innan årsdebuten. Hon var mycket bättre än tidigare men blev ändå behandlad i ett par leder och fick vila en vecka. Nu är hon igång igen och efter nästa vecka kommer Marcus att bestämma var vi börjar nånstans. - Hon kändes dunderfin igår.

29/12: Hon gick ett dubbelheat över 2600 i morse mot Prosperous, Pokemon Ås och Gandhi Boko. Pearl hade lägst puls av samtliga på 1.26/2600 i tung vagn i andra heatet som bäst. - Hon kommer att starta under januari som det ser ut, jag är mycket nöjd med henne, sa Marcus.

22/12: Pearl trummar på och det är troligt att det blir ett skarpare banjobb i mitten av januari, när helgerna är över och vi kan träna två jobb i veckan igen istället för ett som blir fallet de två närmaste veckorna.

15/12: Ja, inget att klaga på och hon dundrar på mot comeback i januari/februari.

8/12: Hon är redan uppe på maxintensitet i träningen och hon ser verkligen stark ut.

1/12: Ja, helt otroligt att hon känns så bra redan. Nästa vecka ökar vi på ytterligare.

24/11: Hon känns grym! Redan nästa vecka går hon upp på fullare träning.

17/11: Marcus körde henne själv för första gången efter operationen idag. - Hon har aldrig känts så här bra och kommer att börja i backen redan på måndag.

10/11: Pearl är tillbaka i körning och ser väldigt fin ut i sina opererade ben. Pigg och glad är hon också men räkna med ytterligare två veckors uppjoggning innan snabbjobb.

3/11: Hon går slutfasen av styrketräning i vattnet nu och planeras tillbaka i körning på onsdag i nästa vecka. Kul!

27/10: Allt ser bra ut och nu är det bara 1-2 veckor kvar innan vi börjar köra henne igen efter vattenträningen.

13/10: Hon har det bra och jobbar på i vattnet några veckor till innan vi går vidare till körning.

22/9: I helgen flyttar vi upp henne till Håkan Gysenius, där hon ska få träna i vattnet varje dag i 3-4 veckor innan det är dags för intervaller igen.

15/9: Hon har börjat att röra på sig igen och verkar glad för det! Det blir lugn träning i 3-4 veckor innan vi kan öka till rejäla intervaller.

1/9: Det ser väldigt bra ut i benen och Marcus hade tänkt börja köra henne redan på måndag. Dessvärre har hon nu fått aktiv borrelia och måste stå på antibiotika nästa vecka. Så vi börjar inte köra förrän om två veckor när hon är frisk igen.

25/8: Stygnen är tagna och allt ser ut som det ska. Men det dröjer ett par veckor till innan vi börjar jogga.

11/8: Operationen gick bra och kirurgen meddelade att operationen var mycket behövlig, pga trånga passager och ömmande senor i karpaltunnlarna på bägge frambenen. Nu väntar ca 3 veckors vila innan vi sedan kan börja röra på henne lite försiktigt. Hur snabbt hon är igång med intervallträning törs vi inte säga ännu...

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns tre andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

17/2: Han har tränat på fint i veckan och är verkligen pigg och glad. Samtliga andelsägare får mejl under helgen om hans framtidsplaner.

9/2: Counterfeightrt har tränat i DW-backen ett par gånger den här veckan och nu är han frisk och glad igen. Härligt! Nästa vecka ökar vi intensiteten och håller tummarna.

2/2: Nu är han frisk igen och nästa vecka blir det intervaller som vanligt.

26/1: Det är inte klokt! I måndags hade han feber och igår torsdag började det rinna ordentligt med snor ur honom. Veterinären kollade på honom idag och det är en halsinfektion som måste behandlas i fem dagar. Så förhoppningsvis går hästen igång lite lugnt torsdag/fredag nästa vecka och intervalltränar igen måndagen efter.

19/1: Han är fräsch och fin och tränar nu maxintensitet igen. Det dröjer någon vecka till innan han är startklar efter uppehållet.

29/12: Behandlad av veterinär, vaccinerad och avmaskad. Om en vecka är han igång för fullt igen och vi har en pigg och glad häst kan vi lova!

22/12: Ingen sjukdom men däremot var hästen lite öm i knäna nu en vecka efter loppet i Kalmar, vilket säkert också var en av anledningarna till att hästen inte fungerade perfekt i kurvorna. - Han gillar heller inte kurvorna i Kalmar, vi har testat tre gånger tror jag och hästen trivs inte alls där. Det blir veterinär på onsdag och sedan ska han vara fit-for-fight i slutet av januari igen, sa Marcus.

15/12: Det finns inget att ta på vad gäller hälsan och igår gick Counter ett fint träningsjobb där han låg lågt i puls. Vi tränar på nästa vecka också innan vi sneglar mot propparna igen, men inget tyder på något annat än att hans insats senast men speglade psykets ovilja mot tufft löpningsförlopp.

8/12: Efter en formidabel värmning där han kändes som en studsboll var Kevin mycket nöjd även med provstarterna. Men efter attack 1300 kvar kändes det tidigt att han inte skulle ha med striden att göra. Pulsen var lite högre än normalt efteråt och vi kommer givetvis att kolla upp honom. Hjärtslagen var dock regelbundna så det är inget sådant problem. - Jag misstänker att hästen helt enkelt kommer att behöva en radda lopp i ryggar för att återhämtningen ska infinna sig rent mentalt, sa Marcus.

4/12: Det blev 12/2140a i lärlingsfinalen i Kalmar med 50k på fredag. Spännande!

1/12: Hästen avslutade 1.12 sista varvet efter grava trafikproblem och var fantastiskt bra! - Han hade nog vunnit med bättre klaff och även om han inte riktigt var lika bra som på Vermo vågar jag påstå att det är på väg dit igen, sa Adielsson efteråt.

25/11: Han drog 7/2640a på V86 på onsdag med Erik och barfota igen. - Det är sista chansen att köra barfota innan mars så vi får ta chansen, sa Marcus.

22/11: Johnny var mycekt nöjd med hur bra och stark hästen kändes i måndags men dessvärre fick han en galoppör i knät 300 kvar och galopperade själv med gott om krafter kvar. Marcus säger att han gärna kör barfota en gång till så det lutar åt att vi kör till Solvalla nästa onsdag.

17/11: Allt bra och på måndag kör vi barfota runt om med Takter i spårtrappan. Med klaff kan han vara långt framme men Marcus vill poängtera att hästen inte har vässats något och ska köras snällt flera gånger med tanke på hjärtproblemen i somras. - Förvänta er inga stordåd redan nu, var tränarens ord inför helgen.

10/11: Han har tagit loppet fint även om vi blev rädda för lite hosta vid ett snabbjobb, men det visade sig bara vara sk "högfärdshosta". Han jobbar vidare mot ny start hemma i Halmstad 20 nov.

29/10: Vi var supernöjda och 14,8/2000a på det sättet var ett perfekt comebacklopp med tanke på de förberedelser han fått. Det lutar åt ett lunchlopp hemma i Halmstad om tre veckor innan vi laddar på riktigt.

27/10: Det blir ju comeback på söndag i Köpenhamn och hästen tränar fantastiskt bra. Men han har bara gått 1.22/2100 i långvagn och kommer att tävla med skor så vi får ett lugnt och fint lopp i kroppen innan vi kräver något av honom.

13/10: Han tog snabbjobbet på bästa vis och nu har Marcus börjat leta proppar att göra comeback i.

5/10: Idag gick han 1.21/2100 i långvagn och kändes väldigt bra. Det behövs enligt Marcus och Patrik cirka tre veckor till start.

BRITISH STEEL (US) (2011)

valack e KADABRA - COME HOME E.T.
länk till travsport.se

Bjässe med kapacitet för klassen just under den högsta eliten. Följetong på V75. Exteriörsiffrorna 534443. Slutsåld.

STUD RACING AB

17/2: Det blir ny start på onsdag när Urban ska köra honom i ett amatörlopp. Nu åker hakarna bort och så får vi se om herr Johansson kan pricka starten eller inte... =)

15/2: Dessvärre hade vi vintervallat men banan blev sugande och det var ingen hit. - Nu kändes det att hans lår tappade snärten i sista kurvan så jag vek aldrig fram spöet; normalt sett är han tvåa i det här loppet så fin som han känns, sa Marcus.

9/2: Nu blev det 5/2140a på Jägersro på tisdag och med tanke på dagens arbete i backen verkar formen vara intakt. - Han har stått över lite jobb pga en sårskada men han kommer nog att vara skaplig ändå nu som det känns, säger Marcus.

24/1: Sådärja! Säker seger på starka 11,7/1640a trots en resa i andraspår hela vägen. Men det blev hårt tempo och ett lopp mestadels i ryggar, det är precis så som vår bulldozer vill ha det. Hela 70 000 kr in också var inte fy skam. Nu finns inga passande lopp i silver på länge utan Marcus siktar på ett nytt snabblopp stängt på rätt sätt i mitten av februari i Malmö.

19/1: British gick tuffa intervaller i backen i tisdags för att vara på topp på Solvalla på tisdag. Det blev ett lämpligt lopp med endast sju startande. - Jag tror att han duger bra i det här gänget bara banan blir bra. Han är riktigt på gång, sa Marcus.

1/1: Han gick mycket starkt som fyra, hade blivit trea om inte Takter hade låst fast Steels hjul 100 kvar. - Riktigt nöjd med hästen, var Christoffers ord efteråt.

29/12: Hästen startar från 3/2140a i silver hemma på lördag och allt verkar bra inför detta. Med rätt resa kan det bli fina pengar.

22/12: Allt verkar bra och vi siktar på V75 hemma nästa lördag om poängen räcker.

15/12: Steel kom iväg bra men det blev efter positionsändringar sist invändigt innan det var klart. Där såg han aldrig dagens ljus och gick i mål med krafter kvar som sexa. Han startar snart igen bara poängen räcker. - Det blir en stark vinter igen för Steel, som förra året, konstaderade Marcus.

8/12: Nu drog han 3/2140a på V86 på onsdag istället.

30/11: Det blev 2/2140a i silver istället och hästen kändes grym i lätta intervaller idag. Fina pengar siktar vi på.

25/11: Steel debuterade för sadel idag men han tog aldrig tag i grejerna och blev sexa. Han såg jättefin ut i övrigt och hade låg puls efteråt. - Hans montékarriär blev kortvarig, nu siktar vi på start i snabbloppen och silver framöver, sa Marcus.

22/11: Dåligt med lopp för dagen, så det blev en ljummen montetillställning om 10 000 kr i Köpenhamn på lördag. Vår egen Josefine Larsson ska rida och detta blir en bra uppladdning inför V86-loppet på Jägersro på lucia som är nästa steg.

17/11: - GRYM!, var tränarens kommentar efter sulkyjobbet på 16,5/1600 på skitig bana mot Alkalizer Am igår. Nu blir det troligen comeback redan nästa helg.

10/11: - Grym!, var Marcus kommentar efter backjobbet i torsdags. Nästa vecka blir det sulkyjobb mot Alkalizer.

3/11: Han är igång och tränar intervaller igen och ser verkligen, verkligen bra ut. Blodvärdet är återställt och nu kör vi!

27/10: Det blev ingen start och hans blodvärden är fortfarande inte bra. Vi avvaktar en vecka till.

13/10: Han känns helt enkelt jättefin och nu blir det comeback på onsdag inom V86. Givetvis behöver vi ett lopp i kroppen men han ska göra en bra prestation direkt, ganska radikalt ombalanserad också. - Han har nu likadana framskor som Victory Tilly tävlade mest med, vilket har hjälpt den här store hästen att fördela vikten över hela framhovarna. Det har medfört att att springer mer med frambenen och lite av trycket på bakkärran har därför släppt och jag hoppas och tror att Steel kommer att få ett bättre genomtramp i loppen bak så här. På onsdag vet vi säkert, sa Marcus.

2/10: Marcus testade honom med ny balans idag och det blev 1.16/1600 sedan hästen dragit iväg med 1.08 sista 300. Redo för comeback!

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

17/2: Imorgon blir det start på Vincennes och vår krigare rankas i mitten. Marcus tror dock att Alkalizer hör till de tre, fyra bästa i fältet men att diskningen senast drar ner pressens förväntningar. Vi är nöjda med hästen och lägger nu på ett par boots samt hoppas att kusken lägger upp loppet lite annorlunda nu. Spännande kl 1515 imorrn.

12/2: Idag var banorna bättre i Chamant och Alkalixer fick ett tuffare intervalljobb som uppladdning inför söndagens start.

9/2: Akalizer tränar på som han ska men dessvärre frös veckans tuffa jobb inne pga det usla vädret i Paris. Nu ligger planen på lite tuffare intervaller på måndag istället för att vässa till starten nästa söndag.

2/2: Han har gått ett par jobb nere i Paris efter starten och allt verkar bra. Planen står fast.

25/1: Skit! - Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett honom i sådan fysisk och mental balans någonsin tidigare och hade hästen bara fått fortsätta när han släppts till spets vågar jag säga att han hade vunnit, sa Marcus. - Hästen blev rullig när vi kom över krönet och när han sedan skulle förbi ledaren så bromsade han lite och då såg det värre ut; han blev diskad och utan det beslutet tror jag att vi är med på målfotot, sa en lite försiktigare Parling. Hästen stannar kvar i Paris och har pga diskningen ett perfekt lopp 18/2 att preppas för.

19/1: Han gick 1.15/1600 med lärling i vagnen i måndags och det är med råge nytt rekord i träning för vår kämpe. Nu blir det Paris nästa torsdag, håll tummarna för att allt klaffar inför loppet - snacka om spännande! - Han är nog bättre än någonsin och har tidigare gått riktigt bra direkt efter vila, sa Marcus.

29/12: Idag gick han sex intervaller i backen och var tankad. Allt ser bra ut och planen mot Paris står fast.

22/12: Han har sett kanonbra ut i träningen under veckan och nu får han fem dagars jullov innan vi gasar på igen för fullt.

15/12: Inget konstigt att tala om den här veckan. Marcus har planen klar för att inta Vincennes under PdA-veckan.

8/12: Dessvärre blev banan urusel för vår häst på Solvalla i onsdags; det var löst på ytan med en hård botten. Alkalizer bara slirade på och kämpade allt han kunde. Tack och lov verkar han inte ha skadat sig i alla fall men hästen var låg i aptit och humör i två dagar innan det börjat vända nu. Någon skeppning under helgen ner till Paris vill Marcus absolut inte utsätta hästen för just nu. Så vi stannar hemma och tränar. - Det är dåligt med lopp under vintermeetingen som vi garanterat får plats i. Och att bara skicka ner honom på vinst och förlust, där vi troligen inte har något lopp mellan 17/12 och 25/1 känns inte vettigt. Nu laddar vi fullt för loppet under PdA-veckan 25/1 istället, där han nästan garanterat kommer med!

1/12: Allt verkar bra och nu blev det 6/2140a på V86 nästa onsdag. Skor på men med lätta skor har han gått bra tidigare på Solvalla och Marcus är optimist.

25/11: Grym! Det är väl det enda man kan säga om Alkalizers uppvisning på 12 blankt i regnet från dödens i Kalmar igår. Johnny var mycket nöjd. Nu siktar vi på Solvalla 6 december och sedan kan det bli Vincennes 17 dec, om allt verkar vara på max...

22/11: Alkalizer drog 2/1640a mot några gamla snabbloppare i Kalmar på fredag. Det blir Takter som kör för första gången och vi tänker tävla barfota runt om. - Jag är mycket nöjd med hästen som behöver vässa sig med 1-2 starter innan vi går ner till det stenhårda vintermeetinget. Mest troligt är det Vincennes 17 dec som blir vårt target. Hoppas nu för guds skull att det inte blir grisväder på fredag, eftersom hästens hals har sluppit det under så lång tid nu vore det tråkigt om han behövde utsättas för det igen. Men över kort distans är han givetvis mindre känslig oavsett, hästen behöver loppet om det ska bli pott i Paris, sa Marcus idag på morgoen.

17/11: Det blev 16,5/1600 utvändigt om British Steel på skitig bana igår och pulsen på ca 70 slag efteråt visar att formen är bra. Det blir anmälning till start i Kalmar på fredag för att vässa formen inför en ev start i Paris den tredje december. - Jag är jättenöjd med hästen för dagen men vi kommer att hålla koll på vädret; skulle det bli skitväder och rått och blött så startar vi inte; nu har hästen fått ha sin känsliga hals i schack i ett helt år och utvecklats mycket på det så vädret avgör, sa Marcus.

10/11: Jättefin är ordet om hästen för dagen. Nästa vecka ska han mönstras i sulky mot British Steel, så kan vi bedöma hur matchningen ska gå till. - Det finns mycket att välja på; skulle han kännas riktigt redo kan det bli aktuellt med Vincennes redan 3/12 men annars tar vi nog ett V86-lopp på Solvalla 6/12 som ögonöppnare inför senare decemberstarter i Paris, sa Marcus.

3/11: Marcus och osteopaten hittade en pryl på höger framben i tisdags som fixades till direkt. - Han hade en sträckning på baksidan av underarmen som vi har hjälpt honom med och på det hela taget känns det bra att ha hästen hemma och ladda om ett tag. Antingen går vi ner till loppen den 3 december i Paris eller så väntar vi till jul, sa Marcus.

27/10: Alkalizer kom inte med i loppet i Paris och åkte hem till Halmstad i helgen. Han har behövt veckan på sig för att acklimatisera sig men på måndag börjar han gå fulla jobb igen. Härligt att ha honom hemma igen! I alla fall för en stund...

13/10: Han känns jättefin i jobben och det är väl åtminstone en 75-80 procents chans att han kommer med i sin säsongsfinal i Paris på måndag, innan han sedan ska åka hem ett tag.

2/10: Felfri i en återkallad start men tyvärr missade Le Beller starten helt i den giltiga och fick hejdlös galopp efter 20 körda. Allt bra med hästen och vi hoppas komma med i Paris 16/10 men det är ingalunda säkert.

22/9: Det verkar bara bra med Alka-pojken efter dubbelsegern. Nu ser planen ut så här: en start till på landsorten kring månadsskiftet (det finns tre olika lopp att välja på) och sedan höstfinal på Enghien i Paris den 16 oktober. Därefter åker grabben hem i fem veckor för att prepareras och fixas till hemmavid inför vintermeetinget. - Han har kanonlopp hela vintern, med start i slutet av november ända fram till mars. Bara vädret blir bra kommer han att få en kanonsäsong där nere, sa Marcus.