Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid V75-seger 7/7-18)
Senast uppdaterad 20/7-18.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi lägger till ytterligare en hästägaredag i år 2018. Tidigare körde vi en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör i år också) men nu lägger vi till ett öppet hus med uppvisningslopp av våra ostartade 2- och 3-åringar i maj!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-juli = sommaruppehåll på andelslotteriet.

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

hingst e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 445444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Forrest har gått upp på full speed igen och ser magiskt fin ut. Som snabbast fick han idag gå i 1.25-klippet på rakbanan och det var glänsande. Nu väntar ett par månader av rapp träning innan det är dags för kval om allt går som det skall. Därefter, framåt oktober, tar vi beslutet ifall det direkt blir tung vinterträning eller om vi kör någon start först.

8/7: Han jobbar på igen och ser väldigt fin ut. Upptrappning i ett par veckor innan det gasas för fullt igen efter semestern.

29/6: Inga konstigheter med grabben, allt är som vanligt men nu blir det några dagars sommarsemester innan hårdmanglingen inför tävlingskarriären börjar på allvar.

22/6: Forrest jobbar på, en riktigt trevlig och snygg häst.

15/6: Inga kostigheter, han jobbar på i sanden och blir allt starkare. Snart blir det banjobb igen innan den obligatoriska sommarsemestern på 10 dagar som tvååringarna får under olika omgångar (efter tuff träning i sex månader).

8/6: Jo, Forrest bara fortsätter att träna på åt rätt håll. En otroligt snygg unghingst som Marcus tror kommer ut tidigt som treåring.

1/6: Han går från klarhet till klarhet och håller på att utvecklas till en riktig skönhet. Idag blev det också klart att de sista delarna i Forrest säljs till ett gäng från Västervik - välkomna!

24/5: Hästen bara strävar på och utvecklas undan för undan, som du ser på bilden är han riktigt snygg nu också.

18/5: Han har tränat på rakbanan som vanligt och sköter sig fint. Det är en härlig rackare detta!

8/5: I helgen gick han uppvisningslopp och det blev ca 1.35/2100 med ca 1.24 sista 400 m. - Han kändes störtskön men skulle dessvärre bryta hem vid utgången 500 kvar så han fick inte "vinna". Det beteendet tränar vi snart bort, sa Marcus.

27/4: Idag gick han sitt första banjobb i livet, det var bara lugnt och fint och inga farter att tala om. Han gick 1.40/1600 som snabbast men det var en ren gäspning. Så fort han sluter sig i tillväxtzonerna lär vi köra 1.30 säger grabbarna. En kanonfin häst, som dessutom har väldigt lätt för sig.

20/4: Jo, han är redan bättre och har gått motion den här veckan. Nästa vecka ska det normalt sett bli full träning igen på vår snygging.

13/4: Den här veckan började hans tillväxtzoner i framknäna att glappa ordentligt så han har fått vila. Troligen, eller normalt sett, är han igång igen under nästa vecka.

7/4: Han har känts jättefin i veckan och fredagsjobbet var riktigt plusbetonat. Nästa vecka börjar han och de andra på rundbanan.

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 455443. Det finns två 1/20-delar till salu för 15 000 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

20/7: Även Jamie har gått upp på full speed igen och ser magiskt fin ut. Som snabbast fick även han idag gå i 1.25-klippet på rakbanan och det var glänsande. Nu väntar ett par månader av rapp träning innan det är dags för kval om allt går som det skall. Därefter, framåt oktober, tar vi beslutet ifall det direkt blir tung vinterträning eller om vi kör någon start först.

8/7: Han jobbar på igen och ser väldigt fin ut. Upptrappning i ett par veckor innan det gasas för fullt igen efter semestern.

15/6: Han har kommit in i en tillväxt period och kommer att få sina tio dagars sommarvila redan över midsommar, säger Marcus.

8/6: Och idag blev det ca 1.26/1600 i andra heatet, även denna gång ytter om ledaren. Det är en käck häst som utan problem skulle klara att gå 1.22-1.23 över distansen i sulky redan nu. - Han är inte riktigt redo för sulky ännu men kommer att kvala tidigt under sommaren som det känns, sa Marcus.

1/6: Det blev ca 1.28/1600 i andra heatet den här veckan och hästen går från klarhet till klarhet. Han ska skos till för snabbare farter inom kort och det är inte långt borta från det första sulkyjobbet.

24/5: Den här veckan blev det ca 1.30/1600 i andra heatet som snabbast, och den här grabben övertygar på oss. Snart höjer vi farten en aning, för att testa om han är redo att starta redan till sommaren eller sparas till våren.

18/5: Det har gått som på räls den senaste veckan och Red Jamie utvecklas stadigt. - Jag tycker att han har blivit väldigt bra på kort tid, sa Marcus efter måndagsträningen på banan.

8/5: Han "vann" lätt och visade ca 1.33/2100 med en rappare avslutning. Niklasson som körde var mycket belåten. - Jag hade en hel del krafter kvar, mös han i cirkeln efteråt.

27/4: Nu gick han 1.30/1600 på bra sätt och utvecklas fint. - En väldigt spännande grabb, sa tränaren.

20/4: Den här veckan har han tränat mycket bra och de 1.35/1600 i tunga vagnar som han gick i tisdags var en ren gäspning, det går att köra mycket fortare. - Det kommer vi att göra under maj, sa Marcus. Det här är en KING!

13/4: Han gick som de andra ett första dubbelheat över 1600 i tisdags och det löstes väldigt enkelt efter motsvarande 1.40-tempo, nästa vecka går det fortare. - Vi har ingen brådska med dem ännu men nu blir det dubbelheat en till två gånger i veckan resten av april och maj, sa Marcus.

7/4: Red Jamie sköter sig väldigt bra och även han ska få äntra banan i nästa vecka.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 15 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

20/7: Hon har kommit in i en växtperiod och får ta det lite lugnt nu i 7-10 dagar samtidigt som veterinären behandlade hennes hovleder som var lite för ömma för att bara lämnas åt naturen. Men hon är kanonfin i päls och hull, hon mår bra!

7/7: Claire bara trummar på och tar igen förlorad mark från i vintras. Nya banjobb planeras några veckor in i juli.

29/6: Jo, inget negativt att rapportera och hon trummar på.

22/6: Hon fortsätter att träna fint och vi är jättenöjda med henne. Ett riktigt fynd, som tränaren säger.

15/6: Nu gick hon ca 1.27/1600 i tung vagn som snabbast i veckans banjobb, vilket alltså motsvarar ca 1.24 i sulky, och det gjorde hon väldigt lätt. - Det här är en toppmärr i vardande, sa Lindgren.

8/6: Det här är en riktigt fin häst och Marcus var grymt imponerad av henne på sandrakan idag, som bäst i 1.25-tempo i avslutningarna. Nästa vecka blir det banheat. Ett fynd!

1/6: Nu är hon bättre och har börjat träna lite halvtufft den här veckan, nästa vecka bör hon gå som vanligt igen.

24/5: Claire har fått jogga lite men hon är inte riktigt på topp ännu, det är svårt med sommarförkylningar när det är så varmt.

18/5: Hon har, som tre-fyra av våra ca tjugo tvååringar, haft en sommarförkylning under veckan. På måndag börjar vi träna igen.

8/5: Claire gick ett lite långsammare heat men "vann" på snyggt sätt från dödens efter ca 1.30 sista 500 och distansen efter 1.36/2100. Det här är en häst av helt rätt sort som ju bara är lite efter pga sjukdomen i vintras som nästan kostade henne livet.

27/4: Hon gick på banan för första gången i livet idag och vi körde bara 1.40/1600 som snabbast. Men hon travar fint och sköter sig snyggt. - Kom ihåg att hon ligger lite efter pga sjukhusvistelsen i höstas, sa Marcus.

20/4: Nu har hon jobbat så pass mycket på rakan att Marcus planerar att ta henne till banan för första gången nästa vecka.

14/4: Gumman jobbar på fint på rakbanan och det finns inget att klaga på.

7/4: Hon gick fint på rakbanan igår och är återställd efter sin lilla sparkskada.

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445443. Fullbokad.

STALL MARLIN - KB

20/7: Eloise är igång igen och gick sina första intervaller på några veckor under dagen. - Det är en flygmaskin och nu känns hon smidig och glad igen, sa Marcus. Den här blir kul att följa nu under de närmaste två månaderna mot kvaltider.

7/7: Hon har skjutit iväg ordentligt i tillväxt nu och det blir bara lugn jogging den närmaste veckan så att vi inte förstår något på den här fina damen.

22/6: Allt var bra under veckan och nu är det dags för henne att få sina tio dagars vila från träning innan vi sedan tuffar till träningen ytterligare under sommaren.

15/6: Hon gick ca 1.26/1600 i långvagn med en rysligt snabb avslutning över upploppet i det andra banheatet i måndags. Allt väl på rakan idag och nästa vecka får hon trumma vidare nedåt. En minst sagt flyfotad dam!

8/6: Den här märren bara fortsätter att imponera och dagens intervaller på sandrakan löstes gallant. Nästa vecka blir det banheat igen.

1/6: Hon har trummat på och den här veckan blev det ca 1.28/1600 i tung vagn som bäst, vilket motsvarar 1.24-1.25 i sulky. En fin travmaskin som kommer att sättas i kortvagn för första gången inom midsommar (ifall allt är som det ska).

24/5: Eloise gick ca 1.30/1600 som snabbast den här veckan och gör det bra. Inom en månad är det dags att testa att sänka henne för att se vart hon tar vägen. Det är en kanonfin märr som Marcus verkligen gillar.

18/5: Hon ser fortsatt fin ut och alla rakbaneintervallerna har skötts perfekt. Från och med den här veckan klev vi upp på sju intervaller, istället för tidigare fem, och snart är det dags för riktig fartträning på banan.

8/5: Eloise utvecklas markant från dag till dag nu och i lördags var hon fantastiskt fin. Det gick ca 1.32/2100 med en snudd på 1.20-strecket i avslutningen. - Hon svarade riktigt fint och så här fort trodde jag inte att hon kunde speeda redan nu; dessvärre galopperade hon i mål i striden men det var bara kuskens fel. Lopp som lopp, man vill alltid vinna om chansen finns, skrattade Marcus som blev dgm2.

27/4: Hon fortsätter att utvecklas väldigt bra och har lekt sig fram på rakbanan den här veckan, hon är hur säker som helst i 1.35-tempot i sanden nu.

20/4: Eloise utvecklas väldigt fint och de 1.35/1600 som hon gick i andra heatet i tisdags var enkelt. Den här kommer att starta som tvååring, bara hon växer ikapp och blir jämn mellan fram- och bakdel.

14/4: Hon gick som de andra på banan ett dubbelheat över 1600 med 1.40-tempo som bäst. Eloise är en fin travare.

7/4: Eloise går från klarhet till klarhet och rör sig lätt.

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

hingst e Muscle Mass - Thetasteofenergy
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Han bara dundrar på som om inget hade hänt, han blir starkare och starkare den här. - Mycket fin gång har han, sa tränaren.

8/7: Den store lufsen har tränat på fint under veckan och tar igen förlorad mark på bra vis.

29/6: Marcus var väldigt nöjd med hästen på rakbanan idag och han menar på att detta är en "kjempetalent" som med rätt upplägg kommer att kunna vara med och slåss om de stora titlarna i Norge nästa år. - Men det skriker valack om honom och jag tycker att han ska kastreras till hösten, sa Marcus.

22/6: Han ser verkligen jättebra ut och nu jobbar vi på för fullt.

15/6: Det ser kanonbra ut på sanden nu och nästa vecka är det full intensitet på hans träning igen.

8/6: Norrbaggen har sett bra ut under veckan och kommer att gå lite tuffare redan under nästa uke.

1/6: Nu ser han mycket bättre ut igen och nästa vecka sätter vi full fart igen. - Nu har han också PG-skor som kommer att hjälpa hans utveckling rejält, sa Marcus.

18/5: Den här store rackarn är fortfarande lite upp och ned i sina tillväxtzoner och Marcus har sagt att det får bli mer tung träning än snabb fartträning den närmaste tiden, så att vi inte gör något dumt. - Den dagen som han stannar upp i växten är det sedan dags att gasa, för springa fort kommer den här att göra direkt när han är redo, sa Marcus.

8/5: Han utvecklas otroligt fort och gick faktiskt 1.34/2100 med en rapp avslutning i 1.25-strecket över upploppet i lördags. Han "förlorade" till Red Jamie, men ska inte lastas för det eftersom han ligger långt efter i träningen egentligen. Ett monster i vardande?

27/4: Det går undan när han travar och redan nästa vecka ska han få gå med i banjobben.

20/4: Han utvecklas snabbt och övertygar på rakbanan - vilket kliv han har!

13/4: Det går framåt och nästa vecka får han troligen börja med intervaller.

6/4: Den här veckan är han tillbaka i träning och sträckningen har mycket riktigt släppt på tre veckor efter idoga behandlingar. En stor bumling som rör sig fint. Nästa vecka blir det lite snabbare farter. Vi fotade lite hästar i vårsolen också, Marcus har korrigerat siffrorna till en femma på bensida = världsklass.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/7: Inga rapporter från Anna den här veckan, men vi har inte heller velat störa henne eller Anette i deras sorg. RIP, Magnusson...

14/7: Anna meddelar att veterinären igår gav grönt ljus för maxintensitet i träningen igen och vi får verkligen hoppas att det betyder start innan sommaren är över. Tiden går...

29/6: Nu är hästen fräsch och fin igen och nästa vecka går han troligen igång med full intensitet igen.

7/6: Enligt Anna har hästen tränat på fint och varit riktigt pigg och glad på slutet så det verkar bättre. I början av nästa vecka har vi mer klara besked om hur pass bra hästen tränar.

8/5: Nu har han kommit upp från Kentucky men dessvärre var Anna inte riktigt nöjd med honom. Idag var hästen till veterinären och blev behandlad i höger bakben. - Det ska inte vara någon fara men vi få ta det lite vackert 10-14 dagar innan vi kör på igen. Dessvärre blir det därmed en försening på tävlingssäsongen, sa hon. Vi får helt enkelt skjuta upp våra planer en tid pga detta.

27/4: Igår kvalade han för första gången i år och gick 2.01 på 5/8 mile-bana. Kusken var riktigt nöjd och planerar nytt kval om ett par veckor.

18/4: Från USA låter man mycket nöjd med Culper, som ska börja gå kvallopp på Meadowlands inom ett par veckor.

23/3: Anette låter väldigt nöjd med Culpers vinterträning och nu har man gått över till att köra intervaller på rakbanan ett par gånger i veckan i väntan på att kvalloppen drar igång om ett par månader.

9/3: Det är mangling i många och långa heat som gäller fortfarande för Culper.

27/2: Han manglar på och går oftast dubbelheat på rundbanan, ett över 2000 och ett över 3000. - Som snabbast kör vi i 1.30-fart och bygger bara styrka. Hästen är fin, sa Anette efter dagens jobb.

17/2: Bara fina rapporter från gruvan. Den här veckan har vi betalat årets stakes. Han är inte så tufft men istället smart inlagd i löpschemat och fokus ligger på sensommaren och hösten med Lexington. Spännande häst!

31/1: Culper tränar på tufft nu och rapporterna är goda. Årsdebut blir ju inte förrän till våren.

19/1: Anette låter riktigt nöjd med hästen, som nu vintertränar för fullt nere i söder. Det blir fortsatt mangling under januari och februari innan det blir snabbare och lättare träning igen.

22/12: Det är fortfarande ganska lugnt i träningen men efter juluppehållet planerar man att tynga ner träningen rejält och börja marschen mot den penningstinna treåringssäsongen.

1/12: Han är frisk och kry och har inlett vinterträningen i Kentucky.

MR CULPEPER (2015)

valack e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/7: Nu har Mr C varit riktigt fin i jobben en tid och Marcus har tänkt anmäla till antingen Kalmars eller Halmstads nattrav nästa helg.

7/7: Han ser bra ut och Marcus tror att vi startar igen innan månaden är över.

29/6: Det har gått bra efter bränningen och hästen har gått dubbla snabbjobb den här veckan, i bra stil. Nästa vecka avgör hur pass snabbt han är tillbaka i race igen.

15/6: Nu fick han en smäll på ett annat ben och har därefter fått byta hage och kompisar, så att det inte händer igen. Veterinären har också frysbränt vänsterhasen här under veckan så att hästen ska kunna plocka fram hela sitt register så fort som möjligt.

8/6: Benet ser redan bättre ut och vi hoppas kunna starta honom redan nästa helg.

5/6: Det blev en liten smäll på ett bakben som gör att vi måste stryka honom imorgon.

1/6: Mr C har tränat på fint under veckan och utvecklas med loppen. Det blev 4/2140a med Wim Paal på onsdag då Marcus lurar på att köra barfota runt om med hästen för första gången. - Han slår sig på skenorna, speciellt i starten, och barfota kanske han kan lugna ner sig och slappna av lite från start?, funderar tränaren. Det är ju helt klart en häst med kapacitet.

25/5: Han galopperade direkt från start igen men med ny utrustning så ställde han sig snabbt. Han reparerade bra till sjundepriset och startar snart igen.

18/5: Dessvärre galopperade hästen direkt och det var inte perfekt med spår så långt in, med det korta anloppet. Annars var vi nöjda med hur hästen kändes och det blir ny start på Axevalla nästa torsdag, då från ett mer passande spår mitt i banan.

10/5: Han drog 2/2140a i årsdebuten på Solvalla på onsdag. Inget vässad men nu känns hästen riktigt redo, han är fixad i balansen och kan nu springa riktigt snabbt. Vi vill ge honom 2-3 lopp i kroppen inför E3-kvalen.

4/5: Den här veckan gick han ytterligare ett banjobb, nu efter 1.19/1600 och pulsen var fortsatt mycket låg. Vi trimmar lite till och startar snart igen.

27/4: Han gick 1.20/2100 i sulky med väldigt låg puls härom dagen och närmar sig comeback.

20/4: Jo, men allt har varit bra under veckan och nu planeras han för sulkyjobb på torsdag.

13/4: Tyvärr fick han en fis på tvären i onsdags och var tvungen att uppsöka doktorn. Men det löste sig snabbt och han är tillbaka i selen i början av nästa vecka.

6/4: Den här veckan har han gått ett rejält backjobb och sedan ett trippelheat över 1600. Hästen utvecklas ganska ordentligt nu och ska börja rappas till inför comeback som valack under maj.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Nu har han gått igång med regelrätta jobb igen - och han studsar fram. Nästa vecka är det full intensitet och då kan Marcus ta beslut om matchningen.

14/7: Han är igång och joggas för fullt, nästa vecka går vi troligen igång med riktig träning igen. Han går redan i hage med andra valacker och det fungerar jättebra.

7/7: "Appe" är redo för träning igen och går igång på måndag med en veckas motion innan vi troligen kör igång intervaller igen.

29/6: Allt har gått bra och nu väntar en veckas vila innan vi kan köra igång igen. Och när såret har läkt om en vecka, tio dagar är det också dags att släppa ihop honom med de andra grabbarna så att de kan lära honom att bli häst. - Det är viktigt för den här typen av hästar att få bli en del av en flock och förstå att det inte är något att hetsa upp sig över när man hamnar i race med flera andra, sa Marcus.

26/6: Omröstningen är klar och på torsdag kastreras grabben.

22/6: Alltså, den här hästen tränar och värmer i toppklass men i loppen springer han mest och funderar på annat. Igår tog han aldrig fatt och galopperade kort efter start pga grussprut. Nu har Marcus bokat tid för kastration på torsdag och vi hoppas att ha fått ihop 80 procents majoritet innan dess! - Det här är en valack, han bara bromsar och är änglig bland hästar. Lösningen för en sån här kille är att slippa kulorna och få släppas in i en stor flock i hagen så han får lite gemenskap. Det finns mycket kapacitet i hästen men vi får aldrig det ur honom som hingst. Det kommer e-brev under nästa vecka, men du som vet med dig att du vill okeja en kastration kan meddela det till oss direkt helst.

15/6: Istället för E3 blev det debut över lång distans mot ändre hästar på Mantorp på torsdag. Springremmen åker på igen och hästen har tränat riktigt plusbetonat under veckan.

8/6: Nu fick han ett tufft lopp med tredjespår till dödens på den bästa hästen och "Appe" orkade inte sista biten och blev bara sjua. - Han klarade inte av att tävla utan sin springrem så detta får jag ta på mig. Överlag tror jag att vi måste sänka de höga kraven på honom en aning under sommaren, så att vi kan få honom optimerad till Kriteriet i höst; det här är en stayer, sa Marcus som därmed väljer vanliga treåringslopp istället för E3.

1/6: Det blev dessvärre spår 8 i Kalmar på onsdag men hästen är riktigt på g och från det läget kan vi nog lätta honom en del. Det är aldrig lätt från ett sånt spår och detta är det sista genrepet inför E3-kvalen så vi får väl se hur offensivt han körs...

24/5: Han skötte sig fint bakom bilen och kördes invändigt på chans. Dessvärre gick det långsamt runt slutsvängen med ett speedryck på upploppet så vår häst hann inte gå tom och blev femma på nya rekordet 15,4 full väg. Kusken var jättenöjd och Marcus säger att vi fortsätter med säkerhetsbalansen åtminstone en start till. Nästa race planerat till 5-6 juni.

18/5: Ny start på Åby inom V86 på onsdag och hästen tränade mycket bra idag.

11/5: Det såg väldigt bra ut i dagens jobb och nu har vi kursen klar mot E3. Det blir start 22-23 maj och då hoppas vi att han fortsätter att trava som senast...

2/5: Som rejält nedtyngd och dövad klarade Appreciated av att lugna ner sig och trava iväg felfritt ikväll. Det blev spets efter första kurvan och hästen såg faktiskt riktigt bra ut. Christoffer valde att dra upp farten rejält redan 800 kvar pga uppfostringssyfte och hästen föll därför på kuppen för två smygkörda på upploppet. Men detta var ett stort fall framåt och kusken var mycket nöjd. - Nu hinner vi med två lopp till innan kvalen till E3 i mitten av juni, det gäller att ge honom ytterligare självförtroende och felfria lopp innan dess, sa Marcus.

27/4: Han tog loppet bra, studsar fram i hagen. Ny start på onsdag i Malmö och Marcus ska trimma honom med nytt huvudlag bakom bilen både på måndag och innan loppen på onsdag. Skulle hästen ändå inte lyckas gå felfritt nästa gång är det mycket som talar för att den här sprallige ungdomen får bli valack asap...

24/4: Nä, det har gått troll! Först tog Ludde spåret av Christoffer men när man sedan kom ikapp fältet så skyggade Appreciated för stänk och rullade över i galopp. Så först tappade han 20 m felfri och sedan ytterligare ca 60 m på galoppen - trots detta femma på 17,2 och inte långt efter...

18/4: Det blev 5/2140 på måndag men bara fem hästar med så det bör gå bra. Hästen känns riktigt snärtig för dagen så det blir spännande med Takter här...

11/4: Dessvärre fick han ett litet sår på ett bakben i helgen som gjorde så att vi inte har kunnat förbereda honom på rätt sätt inför morgondagens start. Därför har Marcus valt att stryka hästen ur loppet och köra lite tuffare jobb med honom istället i slutet av veckan. Det betyder att det blir start igen inom 10-14 dagar istället, så inget att gråta över.

6/4: Han känns finfin i körning och startar från 1/2160 på Åby på torsdag. Några bra emot men tränaren tror på ett bra resultat.

27/3: Nej, vår lille krigare blev alldeles för ivrig bakom bilen och galopperade direkt. Nu hämtade han upp det hela bra och var rejäl som femma efter drygt 1.15 sista 1900 på kuskens klocka. - Jag var nästan helt nöjd med vår lille fux idag, det är bara lite småfix han behöver innan han är tillbaka i lika fint skick som han var i höstas, var Marcus kommentar efteråt. Det blev fixade bakknän igår och nu står "Appe" perfekt inne i klassen upp till 75k, där det finns många lopp att välja mellan under april. Det blir bara att träna bakom bilen vid varje tillfälle nu framöver så ska de här busfasonerna bort.

22/3: Han har tränat på fint i veckan och drog 7/2140a på söndag. Det är ett par riktigt tuffa motståndare och Marcus är nöjd med en bra insats och en tredje- eller fjärdeplats. - De flesta loppen stänger sedan vid 75 000 kr så det är ingen katastrof att bli trea här, hästen behöver rutin och kommer att smygas, sa Marcus efter sista jobbet.

16/3: Det var riktigt bra i dagens arbete och hästen kommer att starta igenom inom kort säger Marcus.

9/3: Appreciated fick en liten behandling i sina framknän efter torsdagsjobbet då det märktes att hästen inte direkt gillade den stenhårda banan vid årsdebuten. Men med denna hjälp kommer han att stundsa fram nästa vecka, som veterinären uttryckte sig. Förväntad nästa start blir senare under mars när banorna stabiliserats.

2/3: Han klarade inte av att springa på den cementhårda banan i tisdags och hans broddar bara slirade på toppen av banan. - Han har inte haft något glid ännu den här krabaten men det kommer; vi tar dem på utmattning, sa Marcus efter loppet. "Appe" har joggats idag och allt verkar bra med honom, nu får vi sikta mot ny start där vi vet att banan blir bra.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Vi hade nog varit lite för snälla med honom på slutet och den här veckan har Marcus tagit tag i honom och kört riktigt tufft i sanden med vår bjässe. - Han kändes otroligt stark och gick faktiskt jämförbart med både Maze Runner och Wisdom Teacher på djupa sanden när jag körde exakt likadana jobb med dem efter varandra i tisdags. Nu manglar vi på honom lite till innan vi lättar upp inför E3-kvalen den femte, det är givetvis tufft att gå ut där med bara 20 000 kr på kontot men vår häst är så pass gynnad av 1640 att jag tycker att det är värt det, sa Marcus.

11/7: Precious såg väldigt bra ut, och kusken tyckte att han kändes grym, men efter tufft tempo tappade han spänsten en aning runt slutsvängen och snubblade sig in i passgång och medföljande diskning. Synd, men så kan det bli ibland. - Han var lite för tunt jobbad efter Kalmar-starten, för att tåla så hårt tempo över full väg. Det här handlar om en riktigt fin häst, som dock inte är riktigt redo i sin massiva bakkärra ännu så helst matchar jag över 1640 ett tag, sa Marcus. Problemet är att det knappt finns några sådana lopp just nu i hans klass...

6/7: Han har tränat på fint under veckan men fick tyvärr 5/2140 volt igen på Jägersro på tisdag. - Men det gör inte så mycket, hästen behöver fler lopp i kroppen innan vi siktar på riktigt bra insats igen över sprinterdistans lite längre fram, sa Marcus.

29/6: Nu har han redan återhämtat sig bra och dagens lugna jobb i DW-backen var bara bra! Så det ska inte dröja länge innan nästa start.

25/6: Det hällregnade under dagen och sådant underlag slinter vår bjässe bara i. Så femteplatsen var det inga fel på alls. Däremot var blodprovet vi tog i morse lite klent så han får en lugn vecka.

22/6: Det har sett mycket bra ut under veckan men spår fem för en megastor häst är inget perfekt på söndag. Marcus vill ha ett lugnt lopp med full fart till slut och siktet är inställt på ett större lopp i Halmstad under SM-veckan.

15/6: Allt verkar bra med den store och nu siktar Marcus närmast på ny start i Kalmar nästa helg.

4/6: Ja, nog hade tränarn klart för sig! Precious Lord vann på 14,5/1609a igår och var mycket bra. Härlig "debut"! Nu återkommer vi inom några veckor med nästa race, Marcus säger att det blir lite lugnt i början så får vi se hur det ser ut kring korta E3 i augusti.

30/5: Han drog 4/1609a på Tingsryd på söndag och Marcus taxerar honom till ca 14,5 över distansen på den banan. - Det känns rätt att ge hans stora kropp ett upprappande kortlopp som årsdebut, sa tränaren som satte upp Ola Samuelsson (breddlopp) som kusk när han själv drog till Billund med Maze Runner på söndag.

24/5: Ja, allt verkar som det ska och det kan bli start redan nästa vecka, peppar, peppar!

18/5: Idag körde Marcus ca 18,5/2300 med vår bjässe och han var mycket nöjd med det. - Han kändes väldigt mycket bättre än vid 1.16-jobbet senast, men det var lite smådetaljer att justera innan debut, sa Marcus. Men mellan raderna låter det som att årsdebuten är nära förestående...

11/5: Allt väl i veckan och nästa är det dags för ett lite rappare test på banan igen.

4/5: Vi tog honom till veterinären för första gången i livet igår men hon kunde inte hitta några direkta fel. Vi behandlade ända hans bakknän som kan vara lite svårt att böja fram resultat på. Det blir en veckas vila innan full gas igen och den här tror vi mycket på till sommaren.

27/4: Allt fortsatt bra och för dagen tränar han på riktigt tungt. Det blir lite rappare jobb på banan i slutet av nästa vecka.

20/4: Lorden manglar på i backen för att bli ordentligt stark i sin megakropp, allt har varit bra under veckan. Något nytt banjobb tänker Marcus inte ge honom på några veckor till.

13/4: Han tog banjobbet bra och i gårdagens backjobb såg han oförskämt stark ut.

6/4: Igår gick han 16,5/1600 ensam på en lite klafsig bana och skötte sig fint. Det fattas fortfarande lite spänst i honom enigt tränaren men det här blir riktigt bra senare under året. - Vi lägger om träningen lite för honom nu och på cirka 6-8 veckor bedömer jag honom startklar för året; vi har höga krav på den här bumlingen och han måste vara väl förberedd för att hålla ihop sin enorma aktion innan vi börjar, sa Marcus.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 434444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Efter två tuffa månader i hans träningsliv var det dags för återbesök hos veterinär Hanna Lähdekorpi igår och det blev ombehandling i framknän samt en tillkommande has. - Det blir en lugn vecka på det här och sedan ska han gasa igen, vi rappar upp träningen med mer snabba jobb men inte så tungt. Meningen är att han ska bli kvalkvar på det i september/oktober, sa Marcus.

14/7: Bara lugna standardjobb den här veckan, så ser vi nästa vecka när Marcus är tillbaka hur det verkar med utvecklingen.

7/7: Riktigt roligt att hästen inte fick något som helst bakslag av den lite rappare träningen i förra veckan. Nytt banjobb blir det eventuellt redan om 2-3 veckor.

29/6: Han trummar på och igår fick han sparra en av våra tidigaste tvååringar till ca 1.20/1600 i sitt första sulkyjobb. Det löste han väldigt bra (i dödens) och Marcus var nöjd. - Han tar sig framåt och uppåt hela tiden och den här kommer att bli bra framåt senhösten.

22/6: Ja, inget nytt under solen. Fortsätter han så här blir det snart sulkyjobb!

15/6: Han har verkligen stabiliserats på en ny nivå och den lille är inte så liten längre. - Han måste ha vuxit 10 cm på kort tid, och glädjande nog är det mest benen som skjutit iväg, sa Marcus.

8/6: Coram har utvecklats riktigt bra den senaste tiden och har en helt annan spänst än tidigare. - Nu höjer vi tempot lite, sa Marcus idag.

31/5: Han har sett jättefin ut under veckan och dagens avslutande heat på banan löstes på bästa sätt. Han har lyft sig och fräschören ett par snäpp här på slutet.

18/5: Efter en lång och tuff träningsperiod med final i uppvisningsloppet förra veckan var det dags för veterinär i torsdags. Det blev behandling av framknän och haser med en veckas vila innan vi drar på för fullt igen.

8/5: Coram var med i uppvisningslopp i lördags och gick då ca 1.27/2100 med strax under 1.20 sista 500. Marcus körde honom själv och var riktigt belåten. Det är ju ingen häst som tränas för tidig start utan det är hösten som gäller. - Han kommer att vara bra då, det är bra gång och inställning på honom.

27/4: Han går för fullt och kommer att gå lite rejälare på banan under uppvisningsdagen nästa lördag.

20/4: Jo, nu har han varit tillbaka på full mängd igen och hästen blir allt starkare och smidigare. Vi tränar på och inom ett par veckor är det dags för rappande trippelheat över 1600 igen.

13/4: Efter en riktigt tuff period i träningen nu så har han fått gå lite lugnare den här veckan, för att det inte ska gå för snabbt fram. Nästa vecka är planen full mangel igen.

6/4: Han kommer allt mer och i torsdagens trippelheat över 1600 gick han ca 1.26 i det sista, med en rapp avslutning, vilket motsvarar ca 1.23-fart i tävlingsvagn. Marcus gillar den här, det är styrka i bakkärran och mellan ögonen.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/7: Han var riktigt fin i måndagens banjobb och nu siktar vi på start i Kalmar nästa lördag. Är han så bra då som vi hoppas och tror bär det sedan av till E3-kval.

14/7: Det har verkat normalt med honom under veckan och nu planerar Marcus att testa av honom på banan i början av veckan för att bestämma matchning inför ev E3-kval i början av augusti.

7/7: Nu verkar allt normalt med hästen som kommer att tränas för fullt igen den kommande veckan. Mest troligt väntar vi med start i 2 veckor till så att han hinner träna ikapp efter sin lilla vila.

29/6: Dessvärre var hästen inte alls som bäst i söndags utan släppte grejorna utvändigt om ledaren 400 kvar. Christoffer var säker på sjukdom men varken puls eller blodprov pekar på någon glasklar sjukdom. Vi tränar på halvfart en vecka och tar nya prover men mest troligt var det den slippriga banan som hästen sprang sig muskeltrött på.

22/6: Jepp det ser onekligen spännande ut på söndag, spår fem är nästan perfekt när det bara är fem hästar på volten. Hästen tränar kanonbra och även om PU-hästen ser bra ut ska detta bli intressant.

15/6: Det ser jättebra ut efter senast och vi siktar på Kalmar nästa söndag.

8/6: Vi tog ett återbesök och fixade framfoten igen idag, ny start om ca två veckor men exakt vilket lopp är inte bestämt än.

6/6: Kaptenen var mycket bra igår men fick dessvärre en ful bredsida av Ludde 550 kvar och hamnade ute i fjärdespår. Christoffer tog upp och körde med bakom och blev fyra på nytt rekord, och sista 400 kördes i 1.10-tempo. - Det var ingen juste körning från Ludde och jag fick bara ge upp och rädda situationen efter den händelsen, annars var hästen minst lika fin som senast, sa Eriksson efteråt.

30/5: Allt verkar bra efteråt och det blir ny start från bakspår i Malmö på tisdag.

23/5: Han skötte sig perfekt i alla omstarter och gjorde sedan processen kort med motståndet - och vann överlägset på 16,8 full väg. - En kanonfin häst, tyckte Christoffer. Den här får vi roligt med, peppar, peppar...

18/5: Han drog 7/2140 i nolleloppet i Malmö på tisdag. Idag testade vi halvstängt huvudlag och lite nytt på fötterna, vilket föll mycket väl ut. - Fungerar hästen på tisdag, som i dagens arbete, lär det räcka långt. På Jägersro är stallbacken också efter mål, så han inte ska kunna springa hem. Intressant, sa Marcus.

11/5: Simcoe har tränat på lite lugnt efter starten, han behövde fixas i en framfot. Det är bra nu och det trimmas på max under nästa vecka för att starta på nytt inom kort.

1/5: Han skötte sig bra i värmning och provstart, tog också enkelt hand om spets, en ledning som Marcus valde att släppa till storfavoriten efter ett halvvarv. Som klar tvåa bröt hästen rätt ut 450 kvar och skulle springa hem, men kusken höll hästen i trav och räddade tredjeplatsen och 8 000 kr. - Vi måste slipa på hans uppförande, den här banditen, och nästa gång blir det säkert helstängt. Men hästen var fin från start och känns snärtig. De är barn i början, sa Marcus.

27/4: Det blev 1/2140 hemma i Halmstad på måndag. Vi håller tummar och tår för att den här banditen sköter sig i debuten, fart finns för 1.16-tid direkt säger tränaren.

20/4: Meningen var att han skulle debutera nu men så trampade han sig lite när han skyggade för en traktor i tisdags så vi får träna på i backen några dagar till innan vi vågar anmäla...

13/4: Simcoe har tränat starkt i backen den här veckan och Marcus anser honom nu fullt startklar.

6/4: Han har tagit kvalet fint och kommer att tränas för start nu inom det närmaste.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

16/7: Yes, ny finale! Han satt fast till 100 kvar och Erlend brydde sig aldrig om att rycka tussarna eller nånting. - Hästen var bara tungt tränad i sanden inför detta och kommer att gå framåt 20-30 m till finalen. Dessutom lutar det åt att vi rycker framskorna, sa en optimistisk tränare dagen efter.

8/7: Jo, allt ser bra ut och nu är han anmäld till kvalen i Biri på söndag.

29/6: Häromdagen testade Marcus hästen barfota runt om i ett banjobb som vässning inför Biri-kvalet i mitten av juli. - Hästen kändes riktigt bra men kommer inte att tävla barfota redan i år, isåfall blir det bara framskorna som åker, sa Marcus. Hela planen ligger fast på storloppet i Biri med kval 15 juli och ev final två veckor senare. Därefter är det 2,5 vecka till Kriteriekvalet...

22/6: Han bara dånar på i sanden och vi är mycket nöjda.

15/6: "Stollen" tränar på fint i sanden och det är bara att njuta, säger tränaren.

8/6: Det var inte mycket att åtgärda på den här och han har gått motion ett par gånger i slutet av veckan utan anmärkning. I nästa vecka drar vi gång träningen inför nästa lopp om fem veckor.

31/5: "Stollen" verkar inte ha tagit någon skada alls av sina tuffa och täta årgångslopp på slutet. Marcus kommer ändå att ta honom till veterinären på måndag för att se om det finns nåt som vi missat; nästa target finns i Norge i mitten av juli.

24/5: Han drog 7/1640a i Treåringseliten på söndag. I dagens träning visades allt väl och Marcus var riktigt nöjd. - Det ska bli intressant att se vad han kan göra med ett lopp i kroppen, även om det kommer någon dag för tätt för att jag ska vara helt rolig, sa Marcus.

20/5: Ja, vad ska vi säga? JAAAAAAAA!!! Nytt banrekord och 300 000 NOK in för vår "Stolle" i HP Tholfsens Minne. Segertiden blev goda 13,5/2100a - med skor och sulor, öppet huvudlag och vanlig vagn. Jösses vad bra han är!!! Nu anmälde Marcus honom till Treåringseliten nästa söndag också, sedan blir det 1,5 månaders tuff träning inför nästa mål i Norge senare i sommar. - Det här är en stjärna, sa Marcus.

14/5: Stollen drog 5/2100a med Erlend i storloppet i Jarlsberg på lördag, det värsta motståndet fick spår 9-10 så detta blir spännande. I dagens intervaller kändes hästen riktigt bra. Peppar, peppar...

8/5: Han gick under 1.16/1600 med 1.11 sista 500 ensam igår och Marcus var klart belåten. Nu siktar vi på start nästa vecka, peppar, peppar.

4/5: En bra vecka och nästa vecka blir det inplanerat banjobb inför Jarlsbergsloppet.

27/4: Allt väl den här veckan och nästa vecka skärps träningen inför Norge-loppet.

20/4: Nu har "Stollen" tränat en full vecka och börjar vara så fin som han brukar vara igen. Marcus har ett större treåringslopp i Norge den 19 maj i tankarna...

13/4: Han gick fullt jobb i måndags men därefter ställde vi honom på penicillin för att karleden ska bli riktigt bra, den går upp lite när man kör fullt. Men i övrigt är hästen pigg och fin och med medicineringen han nu fått ska det kunna bli full träning i nästa vecka.

6/4: Nu är "Stollen" redan igång igen och ser ut som en fröjd. Nästa vecka planerar Marcus normal träning igen så hästen stod över två arbeten och ska inte tappa mycket. Nästa start ännu inte bestämd.

2/4: Han gick dessvärre ett tramp i lördags och tvingades vila från start.

27/3: "Stollen" joggade 1.18/1600 med 68 i puls på 10 minuter igår och tränaren var mycket nöjd. Ny start hemma i Halmstad på måndag bland fyra konkurrenter om 60k.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla!

STALL MARLIN - KB

14/7: Eastern blev ombehandlad i sin has i torsdags och kommer nu att få ett annat träningsprogram för att hålla sig sundare i kroppen. Det finns ett flertal lämpliga lopp i slutet av månaden.

7/7: Han var felfri och fick pengar på en 1.12-tid i SprinterMästarens försök. Ett fall framåt men hästen var ändå inte lika fin som förra veckan, tyckte såväl S:r som J:r. - Men nu har vi snart förstått oss på den här kapable men lite knepige hästen så vi förväntar oss bättre och bättre resultat undan för undan.

29/6: Ja, då blev det SprinterMästaren, där det gäller för honom att vara bland de tre första för att gå till final. Marcus klurar på några ytterligare ändringar till på torsdag men vi avvaktar...

26/6: Med behandlad has och lite andra ändringar var vår springare ruggigt fin igår kväll. Dessvärre gick det i 1.05-tempo in i sista sväng och det blev lite för vass speedkörning så galoppen var oundviklig. - Men han kändes fantastiskt bra och med jämnare tempo hade han helt klart varit med dem i mål, sa Niklasson som körde. Nu gör teamet några småjusteringar och anmäler till SprinterMästaren. - Han ska gå sprinterlopp mot fyraåringar och hemmaplan är nog en stor fördel för honom, så varför inte?, var Marcus kommentar.

22/6: När det blev så få anmälda i Testet så får Eastern också testa där på måndag. Han är givetvis inte vässad för stordåd redan nu efter behandling och flytt men detta lopp får avgöra vidare matchning under sommaren.

15/6: Han har nu flyttats upp på gården och första jobbet idag var plusbetonat. Marcus vill helst börja träna upp Eastern i DW-backen men vet inte om han vågar byta upplägg så här pass nära SprinterMästaren. Vi avvaktar till nästa vecka så får vi se hur vi gör...

8/6: Skit! Det blev galopp i första sväng i söndags och hästen var helt annorlunda den dagen; snarare helt loj än lite vass som han brukar. Igår kollades han av veterinär, eftersom vi inte var nöjda med hästen i jobbet på morgonen; det visade sig att han var öm i framknäna och vänster has, alla tre leder behövde åtgärdas. - Där har vi anledningen till hästens skumma beteende i söndags. Nu vilar han till på tisdag och sedan måste vi sätta fart igen och just nu kan vi bara hoppas att hästen tar åt sig behandlingen fort och blir bra direkt, annars blir det svårt med SprinterMästaren. Vi återkommer om en vecka, sa tränaren.

31/5: Han har känts riktigt fin och det blev 3/1609a med Ola Samuelsson i breddloppet i Tingsryd på söndag. Går hästen felfritt bör det vara riktigt bra chans som det känns.

24/5: Det har varit okej i motion så här långt, på måndag bestäms det om han anmäls till Tingsryds milebana nästa helg.

18/5: Dessvärre blev han bakrädd upp till start i onsdags, så pass ordentligt att han orsakade en omstart. I den giltiga starten körde Marcus upp till vingen tidigt, vilket fungerade mycket bättre. Men det blev ändå galopp direkt. - Han kändes väldigt bra, det är en häst för de riktiga årgångsloppen som det känns. Men han är också lite spänd och kort i kroppen så från invändiga spår är det inte så lätt för honom i starten. Men det här loppet är bara att glömma eftersom han blev väldigt skärrad av omstarten; i värmning och provstart var jag ruskigt nöjd med honom. Ny start inom kort, sa Marcus.

11/5: Det blev 2/1640a på Solvalla på onsdag!

4/5: Som han såg ut i onsdags! Dessvärre slog hästen i vagnen när han skulle växla tempo på upploppet och galopperade bort en tätplacering. Kusken var lyrisk och Marcus tyckte att det var länge sedan han sett en häst göra en så fin provstart. Det här blir spännande, men exakt hur vägen ser ut fram till SprinterMästaren vet vi ännu inte.

27/4: Han tog loppet bra och tränade starkt i morse. Ny start på Åby på torsdag, dessvärre från dåligt spår. Men han ska bli mycket intressant att följa.

24/4: Det gick mycket bra och tredjeplatsen på 14,8/2060a var med krafter kvar.

18/4: Igår fick han testa lite raceutrustning och samtidigt jogga 1.18/1600 på banan. Niklasson som körde var lyrisk och nu blir det årsdebut i Skive på söndag i ett försökslopp till den danska guldserien med 53 000 kr till vinnaren i finalen. Det blev 6/2060a i ett åttahästarsfält och det ska bli intressant.

13/4: Han gick en tuff vässning i backen med Prosperous, Alkalizer Am och British Steel igår och det var mycket bra. Marcus har anmält till årsdebut i Skive nästa söndag i ett lämpligt fyraåringslopp. - Skive har Danmarks bästa banmästare och ovalen är fin, det ska bli en lämplig start, sa Marcus.

6/4: Eastern har tränat på som han ska och han älskar att banorna är fina. Tuffare test nästa vecka.

30/3: Inget allvarligt hände och nu är han återställd för träning i nästa vecka.

23/3: Han gick 1.19/2100 på bra sätt och kändes förbättrad och i princip startklar igår. Men sedan var olyckan framme och någon av hans "kamrater" gav honom ett fult sår på höger framkota, som nu måste behandlas med penicillin och fem dagars boxvila så att inget otrevligt händer. - Smällen satt så nära leden att vi bäst gör så här; det vore katastrof om något mer hände på samma ställe som sedan förstörde hela hästens karriär. Nä, vi får skjuta fram planerna en vecka, suckade Marcus.

16/3: Det blev rejäla jobb i backen denna veckan och allt ser bra ut. I slutet av nästa vecka kan det bli aktuellt med nytt sulkyjobb.

9/3: Pga väderläget har Marcus valt att köra ganska försiktigt med Eastern den här veckan. Vi vill inte få något bakslag igen som efter banjobbet på en alltför lös banan för en tid sedan. - Det är en otroligt fin häst som jag inte vill chansa med, lite ömtålig som han ändå verkar ännu så länge, sa tränaren. Årsdebut planeras till påsk eller strax därefter.

2/3: Han gick jobb idag och Marcus som körde var mycket nöjd. - Han har blivit så fin att köra den här, jag gillar verkligen honom.

23/2; Det var ingen större fara vid veterinärgenomgången och hästen blev behandlad i en karpalsenskida i ett framben. - Vi har manglat på riktigt tufft den senaste tiden och nu vet vi var hästens gräns går. Han ska vara igång med motion redan under nästa vecka och sedan kör vi snabbjobb igen som vanligt, planen med april står fast, sa Marcus.

17/2: Tyvärr har vi inte varit lika nöjda med honom efter sulkyjobbet som vid alla januarijobben. - Det är nog ingen ko på isen men vi kommer att ta det lite lugnare och inte köra några fler tuffa jobb innan banorna är riktigt vårfina; en del hästar är mer känsliga än andra på vinterförhållanden, sa Marcus. Årsdebut i april har ju varit vårt mål hela tiden så vi stressar inte.

7/2: Igår körde Marcus 17,5/2100 med 1.12 sista 500 med hästen ensam inne på banan. Det var ett mycket bra intryck och tränaren sa att det är start inom en månad om inget händer. Det här är en häst av rätt sort!

2/2: Han tränar på riktigt fint och ett av veckans pass gick på banan i långvagn. Det blev 1.24/2100 på riktigt bra sätt och Marcus snackar om sulkytest inom kort.

26/1: Riktigt bra intryck den här veckan och den här amerikanen går från klarhet till klarhet. - Jag börjar bli sugen på att testa honom lite på banan faktiskt, sa Marcus idag.

19/1: Eastern trummar på fint och i tisdags gick han riktigt tuffa intervaller i backen när Marcus skulle vässa till British Steel och Sylvester inför nästa veckas Solvalla-starter. Den här är bra!

29/12: Det blev full körning i backen idag mot Sylvester och Alkalizer Am och hästen såg jättebra ut och gillar att träna. Den här tror vi på!

22/12: Han har tränat i backen och i sanden under veckan och Marcus var riktigt nöjd. - Det känns som en amerikansk treåring minst i samma klass som de bästa vi fått hit tidigare typ British Steel och Call Me Hanover, sa Marcus efter körningen igår. Vi vintermanglar i sanden nu och siktar på årsdebut i april.

15/12: Peppar, peppar verkar allt som det ska med hästen och träningen är i full gång igen.

1/12: Det jävliga inträffade att hästen drabbades av bihåleinflammation. Han har dock fått penicillin och är nu återställd. Nästa vecka drar han igång vintermanglingen.

17/11: Lite småkrångel med snor den här veckan men det ska inte vara någon fara; nästa vecka är han mest troligt i full gång igen.

10/11: Allt ser bra ut och nästa vecka ökar vi dosen.

27/10: Han jobbar på två gånger i veckan och sköter sig snyggt.

13/10: - Helt enkelt en jättefin häst, sa Marcus efter denna veckas backjobb. Han står så till att vi nu ska jobba hårt i 2-3 månader och sedan starta tidigt som fyraåring med sikte på V75 och Kungapokalen, sa Marcus.

5/10: Nu har han blivit vaccinerad, avmaskad och acklimatiserad. I nästa vecka testar vi att jobba honom i DW-backen, i motion känns hästen jättefin så här långt.

25/9: På plats! Käck och trevlig i bra skick.

19/9: Eastern Promise har inlett sin resa till Halmstad och kommer till Belgien på fredag. Troligen anländer han till stall Lindgren redan på söndag. Det blir mycket spännande!

9/9: Lukas Wallin körde men hamnade illa till från start. Ut på bortre långsidan (Meadowlands) "sände" Lukas ordentligt och hästen rundade fältet till spets efter halva distansen. Över upploppet såg hästen ut att gå mot en säker seger men kort före mål blev han generad av något/någon på innerplan och Lukas fick bara koncentrera sig på att hålla honom i trav och kvar på banan. Snöpligt och istället för en given seger blev det en tredjeplats på 12,2/1609a.

3/9: - Jag är väldigt nöjd med att få hem Eastern Promise, som jag ropade in åt goda partners/kunder på auktionen i Harrisburg för två år sedan för 90 000 dollars. Jag trodde att det var en riktig stjärna i kommande men hans tvååringssäsong gav inget positivt med sig; tränaren som hade honom kom inte alls rätt på det. Men när hästen gick till Melander i somras vände det och som ni ser på bilden är det en massiv hingst som mest troligt har behövt mycket tid. Rent exteriört är han väldigt lik samma faders toppavkomma Enterprise. Hästen står billigt inne i Sverige eftersom han bara har tjänat 200 000 kr och inte får någon tvångsprissumma. Att han dessutom är anmäld till Pokalloppen känns riktigt trevligt. Sammantaget är detta, trots att han aldrig har vunnit, den mest intressanta amerikanska unghäst som vi har fått in i träning (tidigare har Marcus haft framgångar med hästar som miljonärerna Call Me Hanover och British Steel samt segerstaplaren Ark Went In) och det här blir intressant framåt våren, sa Marcus.

1/9: Idag har vi gjort klart med köpet av väldigt intressante Eastern Promise från Marcus Melanders stall. Det är en häst som inte alls fungerade hos sin förra tränare men sedan han kom till MMM i juni har det gått spikrakt uppåt. Eastern har gjort sex starter för MMM, mestadels i stenhårda gäng (vinnarna i loppen har bl a hetat What the Hill och Sir Mickey), och gjort det bra varje gång, Sitt rekord på 10,5 noterades han för som fastlåst i ett stenhårt busgäng på the Big M 29/7, där Peter Haughton-vinnaren What the Hill (som även var först i mål i Hambot) vann. Hästen har också svarat för en mycket fin andraplats bakom kanonhästen Yes Mickey (på tiden 10,9). - Jag gillar hästen skarpt och tror att han kan ha mycket ogjort i Sverige om han får träna en vinter, sa MMM.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/7: Han gick starkt i DW-backen idag men det var nära att det gått riktigt illa sedan han skakat ur sig ena bomullstussen med följande frispel. - Så nära att hoppa av en häst har jag aldrig varit i hela mitt liv tror jag, sa Patrik som körde. Med tur och skicklighet reddes problemet ut och allt gick bra. Puh! Kval på fredag.

14/7: Proppen blev behandlad i framknän och hasar i torsdags, vilket kan ha haft med startgaloppen att göra. Nu får vi sikta på kval under midnattstravet, för att sedan hinna med ett lopp innan Derbykvalen.

7/7: Hästen såg magisk ut i värmning och provstart men galopperade tragiskt kort efter start och måste nu kvala. Men först kollar vi över honom hos veterinär så att inget är fel. Mörker!

29/6: Nu är han plastad och kommer att tävla barfota fram för första gången i redan i kvalet på torsdag.

26/6: Vilket jäxxla steg han fick, nu som valack! - Det var bland det värsta på mycket länge, sa Takter efteråt som var närmast lyrisk! Men bilen gick så enbarmeligt sakta fram till start att det inte gick att undvika startgalopp. Den andra galoppen kom av ren friskhet i sista sväng, trots att det gick i överljudsfart, sa Johnny. Nu preppar vi för SprinterMästaren och Marcus räknar med att premiärnerverna har lagt sig lite på hästen till nästa vecka. - Så brukar den här typen av häst fungera.

22/6: Nu drog vi spår 2 i Testet på måndag, med "pensionär" Takter i vagnen igen. Hästen har tränat mycket bra här i veckan och det blir mycket intressant att se honom i comeback som valack. - Men kom ihåg att det är ett test inför det stora loppet om några veckor, sa Marcus.

13/6: Igår gick den här bjässen 11,5 sista varvet utvändigt om Listas Spartacus i ett rejält banjobb. - Jag var riktigt nöjd med honom och det blev ca 14,5 över 1600 innan vi var färdiga. Jag tycker att han känns redo för SprinterMästaren, sa Marcus.

8/6: Den här veckan har varit en riktigt tuff en för vår "Propp". Men allt har gått enligt plan och nästa vecka är det meningen att han ska testas på banan inför eventuell start i SprinterMästaren.

1/6: "Proppen" har känts bra efter kastrationen men så bra som idag var det länge sedan hästen kändes. - Vi håller på att skola om honom till riktig race horse nu, det är inte färdigt men hästen svarar fint på undervisningen, sa Marcus.

24/5: Marcus körde träning på banan med honom idag och det lät bra. Nästa vecka ökar vi trycket.

18/5: Nu har han börjat träna i DW-backen igen och det ser ruggigt bra ut. Marcus har en förhoppning om att det ska gå att skola om hästen till "soldat" nu när han är valack och den närmaste tiden får avgöra.

2/5: Han lever och mår bra men är utan kulor sedan i måndags. Det blir vila till slutet av nästa vecka.

23/4: Nä, det blev galopp kort efter start i kamp om spets. Därmed uteblir elitloppshelgen ur planerna och Marcus kommer att jobba med honom uteslutande för SprinterMästaren och loppen som kommer senare i höst.

18/4: Uppladdningen med träningen har gått enligt plan och det blev 7/2640 på lördag. Det blir första långresa med övernattning men Marcus tror att det ska gå utan problem. En spännande start!

13/4: På söndag anmäls han till V75 på Umåker efter att vi kört en rejäl vässning med honom i backen igår. Allt var som det skulle och hästen har inte tappat något.

6/4: Efter lite behandling av benet ser det bra ut igen och Marcus har kört honom ett par dagar i skogen här i slutet av veckan. Det verkar inte vara någon fara med formen och nästa vecka ska vi dundra på för fullt i backen.

2/4: Han kan dessvärre inte börja träna idag heller pga en smäll på ett framben i hagen.

27/3: Det har kommit snö i massor som ställer till det lite men idag går herr Propp igång med körning igen och nästa vecka börjar manglingen inför nästa start.

16/3: Det blev tuff press i omgångar i spets på den rejält sugande banan på Mantorp i tisdags. Men 150 000 kr in på kontot och Marcus lät nöjd ändå. - Hästen kändes underbar i värmningen och Johnny tyckte också att han kändes mycket bra i loppet fram tills mjölksyran slog i 200 kvar. Nu tar vi det vackert en vecka och laddar sedan mot Klass I-meetinget med final på Elitloppet; det blir ingen start i Kungapokalen utan vi siktar uteslutande på senare fyraåringslopp under året, sa tränaren.

9/3: Han verkar ha tagit loppet fint och har skött träningen femstjärnigt efter segern. På tisdag är det bricka 4 om 300 000 kr på Solvalla och om banan tillåter honom att vara bra så kommer han att vara med i striden tror Marcus. Vi håller tummar och tår...

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Vi ombehandlade hans tidigare så krånglande strålbensbursor i onsdags så nu blir det vila till på måndag. Vi kommer att starta en gång före finalen men exakt var är inte bestämt (men det måste vara 1-3 augusti pga karens och anmälningstider).

14/7: Allt rapporteras väl med Adiago efter vinsten och Marcus håller på att lägga en perfekt plan inför sensommaren: det är ju finaler 11/8 och derbykval 22/8 så det gäller att ha tungan rätt i mun. Inget bestämt än, vi återkommer under veckan.

8/7: Så ska benen gå på Britta!! Efter tisdagsjobbet sa Marcus att den låga 1.12-tid han förväntat sig efter Mantorp nu var nere på 11,5-förväntning. Och så rätt det blev! Christoffer bombade till spets och sedan var hästen helt överlägsen på otroligt fina 11,7/1640a med öronen framåt och fast bomull istoppat. Det här kan bära långt! Om allt är väl blir det start på Axevalla innan V75-finalen på Åby den 11:e augusti.

26/6: Det var inga fel på hästen igår men han hade inte hunnit återhämta sig riktigt efter Mantorp, så han fick stanna hemma. Nu blir det antingen klass II i Halmstad nästa lördag eller ett fint sprinterlopp på V86 veckan efter, beroende på om poängen räcker eller inte. - Men jag tror att han är mogen en låg 1.12-tid över 1640 nu så vi hoppas att poängen räcker och att han får ett bra spår, sa Marcus.

22/6: Jo, men han gick riktigt bra igår som tvåa. Det blev en tuff öppning med ca 13,5 första varvet på den lite långsamma banan och att Adiago fick sträcka vapen mot den urstarke och bangynnade vinnaren var inte mycket att snacka om. Men Marcus är inne på att hästen kommer att vara snäppet bättre över sprint, vilket vi eventuellt får testa redan på måndag!

15/6: Det blev Mantorp 21 juni istället i ett lämpligt lopp med spårtrappa och spetsläge. I måndags fick han sträcka ut med 1.19/2100 utvändigt om ledaren och det var plusbetonat.

8/6: Riktigt bra träningsvecka igen och mest troligt blir det comeback på Jägersro den 20 juni.

1/6: Adiago har känts helt otroligt bra här under veckan och Marcus valde att korrigera planen pga/tv detta. - Han känns så pass mycket bättre att vi nu måste lägga planen att ha tillräckligt med poäng inför sprinterloppet i Klass II på hemmabanan i början av juli. Nästa start inte fastlagd ännu men det blir inte redan i Oslo, sa coachen.

24/5: Han har fått det lugnt under veckan för att låta behandlingen i fötterna verka ordentligt. På måndag sätter vi fart igen och planen är att starta i ett mycket passande fyraåringslopp på Bjerke den 10 juni.

16/5: Vi tog honom till Per Spångfors, efter helgens galopp. Han hittade problem i bägge strålbensbursorna i framfötterna och nu är han behandlad där samt i ett bakknä. - Det var så skumt att hästen inte klarade av att går barfota, feelingen var att vi hade missat något. Och så var det. Nu vilar han veckan ut och så tränar vi på mot slutet av nästa vecka, sa Marcus. Någon ny start är inte planerad ännu men det bör inte dröja länge.

13/5: Dessvärre galopp i körning om spets men sedan gick hästen mycket starkt och fick sista pengarna, bara tre längder efter trean. Han visade minst sagt att han duger gott på V75. Barfota-balansen fungerade fint och vi ser fram emot fortsättningen. Inget bestämt om nästa start ännu, vi måste se hur han tar sig ur detta.

10/5: Det blir första barfota, dags att se vad den växeln kan göra för vår långbente vän.

8/5: Det blev 6/2140a i V75 på lördag. Christoffer Eriksson får chansen och ev blir det första barfota...

5/5: Han gick med järnskor och var väldigt klent förberedd inför gårdagens lopp och att han ändå kändes så fin och travade 14,8/2160 volt var mycket bra. - Nästa gång lättas han i balansen och lär gå framåt rejält om han får vara frisk, sa Marcus.

29/4: Nähä, det svänger fort. Marcus hittade ett lämpligt lopp att göra comeback i på Kalmar på fredag. Vi förväntar oss ingen häst helt på topp men det är ett lopp där Adiago bör kunna vara bland de tre ändå, samtidigt som han vässar upp formen för tuffare starter.

27/4: Marcus hade planlagt att starta honom nästa vecka men det blev ändring i sista stund. - Det visade sig att jag inte var riktigt nöjd med träningen den här veckan, hästen har tappat lite spänst efter det ofrivilliga uppehållet. Vi har fixat med lite småsaker och i slutet av nästa vecka har vi svaret på om hästen svarar rätt på denna behandling och träning; så vi får avvakta lite. Ingen fara med hästen men han har kommit fort upp i klass och måste vara bra när han kommer ut igen, sa tränaren.

18/4: Nu är han redan igång och tränar igen och det var inget vidare mycket han hade tappat, om vi kollar på pulsen mm. Så det blir nog start igen inom kort! Exakt var det blir är ännu inte bestämt.

13/4: Nä men dra på trissor. Den här veckan fick han en liknande hovböld på det andra benet. Idag är han återställd och har gått motion. Nästa vecka ska han kunna gå intervaller igen men det blir givetvis inget Umeå. Marcus återkommer i slutet av nästa vecka med en uppdaterad plan efter hästens status.

6/4: Allt såg bra ut efter starten men så igår blev han plötsligt blockhalt på vänster fram. Det visade sig vara en hovböld som nu kommit fram. Hästen får penicillin för att hjälpa på läkningen men dessvärre innebär detta att det inte blir något Jägersro nästa vecka, vi får vänta minst en vecka till.

30/3: Adiago gick nytt rekord som tvåa i V75-debuten för en stund sedan. Det blev 14,8/2140a och att han åkte dit kort före mål mot stallkamraten Hierro Boko är inte mycket att orda om. Han blev lite för vass i spets efter den tuffa inledningen och gjorde det bra. Men Marcus tror att Adiago kommer att vara ännu bättre nästa gång...

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 534343. Anmäld till alla stora lopp. Slutsåld (två ägare) - men vi letar efter en tredje partner.

STALL MARLIN - AB

20/7: Han fick det lugnt en vecka efter att veterinären fräschat till honom lite efter de tuffa starterna på slutet. Hästen är i fantastisk harmoni och form och det glänser om honom. I nästa vecka skärper vi till träningen igen för ett lopp inför derbykvalen, exakt vilket är inte bestämt.

7/7: Det blev gott om krafter kvar som trea sedan Lars I inte fått någon fart på vår startraket bakom bilen och hamnat fastlåst i tredje invändigt. - För allt i världen, sälj aldrig den här otroligt fina hästen! Hade jag bara gått ut i dödens innan slutvarvet kan jag lova seger, sa en rörd Lars I efteråt. Nu siktar Marcus på ett lopp i kroppen innan Derbykvalen.

29/6: Pga en mycket märklig voltning galopperade hästen utan egen förskyllan direkt och blev diskad i söndags. Han har tränat kanonbra i veckan och det blir "Upp till bevis" med Lars I på torsdag, troligen första gången barfota runt om. Där får han möta Cexter Bob och en fd stall Marlin-häst i Cabades...

22/6: Spår 4 i volt är väl sådär men ändå bättre än spåren på slutet. Hästen har tränat kanonbra under veckan och nu tar vi av bakskorna igen. En outsider.

15/6: Han ströks för ett småsår i onsdags men det bör inte ställa till det in the long run för hästen, Marcus har planerat snabbjobb på måndag och i dagens jogging var det okej. - Det bör vara startklart i Kalmar nästa söndag.

8/6: Det blev ett skitspår igen i nästa V75-försök på Vaggeryd på onsdag, denna gången spår 12...

4/6: Skit också, det blev en resa i kön och bara 1.17 första 1000 så det var ju kört redan då. Men hästen gick starkt till slut och såg lika bra ut eller bättre än tidigare. Han kommer igen!

31/5: Hästen drog tyvärr 8/2640a på söndag men han har tränat bättre än någonsin under veckan och med rätt resa kan han ta årets andra rikstotoseger. - Det blir lätta bakskor på Axevallas banunderlag, speciellt som det är lång distans. Jag kommer att berätta för Kim det han behöver veta och med lite klaff tror jag på vettig chans, sa Marcus,

24/5: Han blev behandlad i en has efter den förra starten eftersom Marcus inte var helt nöjd med hästens aktion i kurvorna på Åby. Nu idag gick hästen sitt första jobb efteråt och det var mycket bättre! Siktet är inställt på ett Klass II-försök i Skara nästa helg.

13/5: Hierro fick inget spår i starten sedan Bergharn gått ner och stängt spåret, dessvärre blev det ingen omstart och vår lille krigare hamnade därmed i fjärde invändigt. Spurten via open stretch till tredjepriset på 13,6 full väg var dock mycket rapp.

8/5: Han drog 2/2140a och Marcus testade UFO-bike på honom igår. Det blir så på lördag. Spännande!

4/5: Det verkar bara bra med honom och nu laddar vi för Åby nästa vecka.

23/4: Han gjorde det bra på nya rekordet 14 blankt full väg som sexa, de tre första i mål var otroligt bra för klassen. - Men han var inte som allra bäst för dagen utan hade övernattat lite klent och var därför lite blek om nosen. Jag tror att han kommer att vara bättre nästa gång, sa Marcus.

18/4: Uppladdningen har gått som den ska och det blev 3/2140a i Klass II på lördag. Långresa och övernattning ska inte vara nåt problem för den här och Marcus tror på en bra insats, det blir barfota bak nu med. - Men speciellt TZ har två riktigt bra hästar med så det behövs lite klaff, sa han efter sista jobbet.

13/4: Ja, det blev en liten vässning igår och nu siktar vi på Umeå.

7/4: Den lille har känts kanonfin i jobben den här veckan och Marcus siktar på Klass II-debut i Umeå om två veckor,

1/4: Vilken underbar V75-debut!! Direkt ner i rygg på ledaren och när luckan kom blev segern väldigt enkel. Han hade ju stått över jobb för behandling hos veterinären efter den senaste starten så normalt sett bör ju hästen bli bättre nästa gång. Men nu räckte det ändå till 100 000 kr och seger på rikstoton. Hedershäst!

GANDHI BOKO (2013)

hingst e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp med perfekt driv i steget och mycket bus i sinnet. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Gandhi har tagit det senaste loppet mycket bra och om han kommer med i finalen på Åby blir det onekligen spännande. Marcus vill starta honom en gång innan dess men vilket lopp är ännu inte bestämt. - Det finns många att välja bland, exempelvis ett 1609a-lopp på Jägersro under Åbergskvällen men också Sommartravets final på Rättvik över 2660 volt med 300 000 kr till vinnaren. Vi avvaktar lite i frågan...

14/7: Han har bara gått lugnt under veckan men allt har varit som vanligt. Det blir final 11 augusti men det blir ett lopp innan, vilket är dock inte bestämt ännu.

8/7: Äntligen! Var vi nog många som skrek in i sista sväng och även in på upploppet. Men sedan fick Ingves fritt med sin smygkörde och Gandhi fick nöja sig med en mersmakande andraplats i bronsloppet. - Han såg grym ut och travet flöt bättre barfota bak. Vi tar dem på utmattning, den här har nu gjort fem kanonlopp i rad utan att få vinna. Snart måste han ju sitta där?, funderade Marcus.

29/6: Tyvärr så tog kusken i hästen kort efter start, vilket inte Gandhi klarar av - med galopp som följd. Sedan kom luckan från fjärde invändigt runt slutsvängen men Minopoli valde att inte köra på och utnyttja open stretch utan försökte istället att ta hästen ut i banan samtidigt som han skulle rycka huvan och förlorade nog loppet på det. Fyra på 11,8 med galopp och raketspurt sista 50 m blev nu resultatet och oturen fortsätter att grina oss i ansiktet i loppen med den här hästen. - Men nu har han varit kanonbra fyra starter i rad, vilket ändå tyder på att vi har hittat helt rätt med träningen för den här överträningskrabaten. Snart vänder det i loppen också, räcker poängen blir det brons till helgen men annars har han nu ett kanonlopp i Mantorp i mitten av månaden, sa Marcus.

22/6: Det blev 3/1640a med Minopoli J:r i EM för kuskar på torsdag på vår hästs favoritbana i Göteborg. Allt ser bra ut i jobben och detta blir spännande, med en seger eller andraplats lär vi ha poäng nog för V75 på Halmstad under SM-veckan.

15/6: Ett lugnt jobb i DW-backen idag och allt verkar bra. Det finns dessvärre inga passande lopp för dagen och mest troligt blir det inget förrän tidigast den 28:e.

12/6: Han gick 11 blankt med tredjespår utan rygg i sista kurvan och tredjeplatsen var bra. Snäva kurvor är inte den här hästens grej så Bjerke var inte optimalt åt honom.

8/6: Det blev spår 9 över 1600a för Gandhi och motståndet kan han bemästra. Blir det bara lite tempo från början ser det intressant ut på söndag. - Det är de snäva kurvorna som kan ställa till det för honom när han ska gå bakifrån men annars finns inget att klaga på, sa Marcus, som nu lämnar ifrån sig tömmarna till Christoffer Eriksson när det vankas V75.

1/6: Han verkar fortsatt bra och nu anmäls han till brons i Oslo nästa söndag.

24/5: Marcus sa att hästen kändes väldigt, väldigt förbättrad igår men att det också blev för laddat från start; det var omöjligt att köra felfritt så laddad som hästen blev innan start. - Det var precis som att han bara bestämde sig för att följa bilen när rycket kom 50-60 m före start, vilken han inte klarade. Från ett spår längre ut hade han klarat det och då hade det gått fort. Nu hade han gått ikapp fältet hur lätt som helst men det fick han inte för mig, kändes onödigt med tanke på att han lagt bort så mycket och knappast blivit bättre än femma ändå. Gandhi gick exakt 1.10 sista 1500 meterna. Nu är hästen redo för V75 och jag pratar nog med Christoffer eller Johan om uppdraget att köra honom på rikstoton, sa en mycket nöjd tränare på vägen hem.

17/5: Det blev 2/1640a inom V86 på Åby på onsdag. Marcus vill starta honom mot formen nu och inte åka så långt för att hästen blir så taggad av resorna. Spännande =)

15/5: Sådär ja! Sulorna åkte tillbaka och hästen var åter grym! Marcus körde alltså ca 07,5 sista 500 i tredjespår med full fart över mål. - Ja, han är fortfarande lite seg i benen efter vinterträningen men nu går han åt rätt håll; jag fick knappt stopp på honom efter mål.

10/5: Allt väl i jogging och nu har han fått tillbaka sina vanliga skor och sulor. Det blev 8/1640a hemma i Halmstad på måndag.

5/5: Marcus tyckte att hästen kändes väldigt fräsch och fin i värmning och provstart, men att man kunde ana redan då att han blev tassig och lite kort i framsteget utan sulorna. I själva loppet började hästen bryta i kurvorna efter 700 körda och det innebar att det taktiska beslutet att gå först i andraspår blev helt galet. - Det är bara att inse att hästen har gjort alla sina bra lopp med skor & sulor och vi får helt enkelt leva med det; han blev mycket sämre utan jämfört med den tyngre balans han tävlat med i vinter. Vi slår på sulorna igen och startar inom kort, då vi även kommer att ta bort dövhuvan eftersom han blivit så lugn och cool, sa en besviken Marcus efter loppet.

29/4: Det blev dåligt anmält i Kalmar så nu kom Gandhi ut där på fredag istället trots voltstart. Det är få hästar med på volten och det är från tillägg, så vi hoppas och tror att det ska fungera. - Nu blev det ett 2140-lopp för att ge hästen lite kortare race så att vi kan höja formen på honom inför säsongen, sa Marcus.

27/4: Det blev ingen start på Åby nästa vecka eftersom Marcus la in spårförbehåll på 8 och 12. - Det är för tufft från de spåren över 1640a i Göteborg med open stretch så vi letar efter nytt lopp, sa Marcus. Hur som helst har vi, pga karledsproblemen i april, valt att vänta med brons-start tills efter elitloppsmeetinget. - Ja, det känns inte rätt att gå ut mot Disco Volante och grabbarna när vår kille inte är i full form ännu. Den som väntar på nåt gott =)

20/4: Gandhi tränar nu fullt igen och kommer att anmälas till start inom kort.

13/4: Han är igång igen och var finfin i dagens DW-intervaller.

6/4: Nu ser benet bättre ut och Marcus planerar för att börja köra hästen igen på måndag, dessvärre hela två veckor utan körning. Det innebär att den planerade resan till Umeå uteblir men han ska inte vara långt borta från start iallafall, förhoppningsvis i början av maj.

27/3: Gandhi kändes fin både i värmning och lopp men han var besvärad av en lättare karledsinflammation, som säkert bidrog till att han tappade skärpan lite sista biten. Marcus har annars hästen på en plan att träna tungt och inte vässa för toppform ännu, eftersom hästen förra året bombade upp sig lite väl snabbt i toppform och sedan fick följdproblem av detta. Tyvärr har infektionen i karleden inte blivit bättre så han har nu börjat med hippotrim i fem dagar för att häva problemet. Det borde enligt veterinären vara bra igen redan under helgen.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 10 000 kr/styck.

STALL MARLIN - AB

20/7: Vi siktar på Tingsryd där han står perfekt inne i ett lopp i slutet av månaden. Fortsatt kanonfin i jobb.

14/7: Han tog Lindesbergloppet bra och kommer att starta igen så fort vi hittar ett vettigt lopp, hästen har ju fortfarande poängbrist.

6/7: Ja, inget flyt nu heller med startgalopp i nedförsbacken. Men som han gick efteråt! Det var en ruggigt bra tredjeplats och nog har vi fog för att säga: det här är en bra häst som snart kommer att vinna lopp...

29/6: Rodick känns kanonbra och drog 3/3140 på Lindesberg på onsdag, det ser bra ut så när som på Very Kronos som nog måste galoppera bort sig igen för att vår häst ska kunna vinna. Men formen är på topp och Marcus förväntar sig en stark prestation.

22/6: Han tränade fint idag och kommer troligen redan till start nästa helg igen.

15/6: Vi hade tänkt starta igen i breddloppen hemma på söndag men hästen blev lite knackig efter Kalmar och det visade sig att han behövde fixas i vänster framknä. Det är gjort och Marcus säger att hästen ju är lite skör och att det givetvis blev lite tufft att starta barfota runt om på 3100 två gånger på kort tid, men hans poängbrist gör ju att det blir lite knivigt med matchningen. Nu kommer han att vila veckan ut och börja träna igen på måndag, han ska snart ut igen för att dra fördel av den fina formen men det är karenstid i 14 dagar att vänta ut först.

8/6: Men, vad fxxxn! Segern var ju redan "klar" när Johan var på väg att vrida på 300 kvar från andra ytter. Men precis i den vevan slog hästen ihop och galopperade bort en tillsynes säker seger. - Han har ingen riktig röta den här hästen, det här loppet var dessutom 60 000 kr som nu försvann. Han har dessutom dåligt med poäng nu, sa Marcus. Kusken, Johan Untersteiner, tyckte att hästen kändes lika fin nu som senast och hade ingen förklaring till galoppen. Nya tag!!!

1/6: Det ser fortsatt bra ut och ny start i Kalmar på nationaldagen, denna gång från 8/3140. Det är ett lämpligt lopp och vi hoppas på bättre klaff nu. Det finns alltså två andelar a 10 000 kr till salu här, ett stort fynd med tanke på hur bra det blev barfota!

25/5: Vilken succé barfota! Han var stabil i volten och dessutom startsnabb. - Med open stretch eller annan lucka vinner vi lätt, sa Johan efteråt.

18/5: Det blev 2/3140 i ett lunchlopp på Solvalla på fredag. Det var några skapliga emot men Rodick ser väldigt bra ut i träningen och med lopp i kroppen blir det spännande att se hur långt han räcker. Marcus lurar dessutom på att rycka skorna runt om för första gången...

14/5: Dessvärre galopperade hästen i en trång situation. Kom tillbaka starkt och gick 15,6/2500a med en bit under 1.14 sista 2200 m. Han såg jättefin ut och startar igen så fort det finns ett vettigt lopp.

8/5: Han har tränat på fint här i veckan och drog 7/2500a på söndag. Det blir första barfota fram.

5/5: Alla blodtester var perfekta och hästen ser snuskigt fin ut för dagen, det blir comeback i Köpenhamn på CC-dagen nästa söndag.

27/4: Hästen ser helt otroligt fin ut i jobben för dagen men hade hög puls efter måndagsjobbet. Vi har inte kunnat hitta några fel trots bl a EKG men väntar fortfarande på ett blodprov. Så vi tränar på men avvaktar med att anmäla tills vi vet mer. Siktet är inställt på Charlottenlund den 13 maj under CC-dagen.

20/4: Han har bara gått lugnt efter behandlingen för en vecka sedan, vi får se under nästa vecka hur läget är och om det är dags för start direkt eller om det behövs mer tid.

13/4: Nej, det blir ingen Jägersrostart imorgon pga veterinärbehandling pga blodmask. Det är inget allvarligt men blev lite akut och vi behandlade honom direkt. - Så bra som hästen har känts en längre tid ska det bli ny start ganska snart ändå, sa Marcus.

9/4: Det blev 6/2140a på Jägersro på lördag.

6/4: Han känns kanonbra och startar inom kort.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 453443. Fyndhäst: det finns några andelar till salu för 10 000 kr per styck som vi säljer åt kund!

STALL MARLIN - AB

19/7: Han fortsätter att träna kanon, drog nu 10/2140a i ett breddlopp på Vaggeryd på onsdag.

14/7: Allt verkar bara bra med Pokemon men det finns så dåligt med lopp just nu att det troligen inte blir något innan Tingsryd i slutet av juli. Konstigt att det inte ska finnas lopp åt en häst med 800 000 kr på kontot...

6/7: Dessvärre slog Pokemon helt plötsligt bara ihop och galopperade 700 kvar på Solvalla i tisdags. Dessvärre tror vi att det var segern som rök. - Ja, han kändes otroligt fin och bara snubblade sig i galopp på ett steg. Efter inslaget flög han fram och jag tror att vi haft bra chans annars, sa Christoffer. Det är lite tunt med lopp just nu så vi får se var han startar...

29/6: Det blev 5/1640a mot några bra på Solvalla på tisdag men nu är Pokemon i ordning och han kan sluta långt fram bara det klaffar lite.

26/6: Nu var vår lille öltunna i toppslag igen men dessvärre samma missflyt som vanligt och efter flera släppningar blev det sist invändigt och inget tempo. Avslutningen var av allra bästa märke och nu rackarns ska han få ta dem nästa gång!

22/6: Han var kanonfin i dagens jobb och blir intressant att följa från 1/2140a i lämpligt gäng på tisdag i Malmö.

18/6: Det strulade mest hela vägen men hästen gick bra som femma och är på gång mot formen. Nu får han även HV-vaccin inför nästa start och det brukar föra fram hästen i form.

15/6: Allt verkar bra och vi startar igen på söndag.

8/6: Han såg jättefin ut i onsdags, om än lite för tjock, men blev tempotorsk i kön och gick ett bra slutvarv. Formen är i antågande och vi startar igen nästa vecka.

1/6: Det finns inga passande lopp för dagen men hästen behöver starta och nu blev det 10/2640a på tisdag. Vi ändrar nog till kvartsnorskt istället för blinkers över den distansen.

29/5: Han såg grymt fin ut men efter en hård startspeed och ytterligare speed efter ett varv så blev det mjölksyra och bara sistapengen. Men han var väldigt tjock efter uppehållet. - Inget vi har märkt men det syntes när vi knappt fick på sulkyn, sa Marcus.

22/5: Det blev 1/2140a hemma i Halmstad på måndag istället.

20/5: Tyvärr räckte inte poängen till för Lärlingseliten i år och Marcus letar efter nytt lopp att starta i.

18/5: Igår gick han 1.22/1600 med tjocka hjul, vilket motsvarar åtminstone 1.19 i sulky, i andra heatet och Marcus var mycket nöjd. - Vi vässar vidare mot nästa söndag.

10/5: Idag gick han några heat över 1600 med Marcus i vagnen. Som snabbast körde vi 1.26 i långvagn och det var stora plusbetyg. Vi startar troligtvis inget före elitloppshelgen utan vässar ordentligt i jobben nästa vecka istället.

4/5: Jo men nu tränar han igen och allt verkar bra med sikte på Lärlingseliten.

20/4: Efter att ha startat på extremt lös bana två gånger av tre på slutet fick vi ta honom till veterinären igår och fixa till bägge hasarna. Nu får han en veckas pust och sedan siktar vi på ett lopp i kroppen inför Lärlingseliten på Elitloppshelgen, där han står perfekt inne i loppet.

13/4: Fyra på 12,9 men han kämpade förgäves med sina små ben på den otroligt lösa banan; bara att glömma den starten för Pokemon som inte alls fungerar på löst. - Jag får anmäla smartare nästa gång, sa tränaren.

9/4: Han drog 5/1640a i ett litet fält på fredag och tränade mycket bra idag.

2/4: Han kom bort i kön på den odoserade banan men såg kanonfin ut, vi tar dem nästa gång!

CEXTER BOB (2012)

valack e ORLANDO VICI - ESTRADA O.R.
länk till travsport.se

Klassklättrare med exteriörsiffrorna 444454. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Det har varit normalt under veckan och hästen har fått lite dropp för att hålla sig juste och fin.

14/7: Allt har sett normalt ut efter starten och mest troligt blir det ny start hemma under midnattstravet.

7/7: Det blev jätterätt med barfota-balansen men dessvärre femte invändigt och 1.16 första 1500. Sedan skulle givetvis Salmela ha stannat kvar på innerspår och chansat för sista pengarna, att gå på i spåren när det gått så sakta är helt meningslöst. Så vi siktar på ny start inom kort för hästen är kanonbra för dagen. - Han var helt perfekt men blev tempotorsk, sa Petri.

29/6: Marcus körde ett trippelheat över 1600 på banan med hästen igår och kunde då lugnt konstatera att det enda som var fel senast var banunderlaget och checkremmen. - Nu när han gick på bra underlag igen, samt utan check som vanligt, kändes han kanonbra. Så det blir första barfota runt om med Petri Salmela i "Upp till bevis" på torsdag. Petri har vunnit detta lopp åt oss tidigare (Namale Kronos) och nu laddar vi för repris!

22/6: Det var ingen strålande prestation som sexa på Mantorp igår men det var externa förklaringar till det. - Inte det minsta fel på hästen, som kom in i stallet med vilopuls. Men vi har sparat fötter på honom för att kunna gå barfota runt om för första gången i Halmstad under SM-veckan. Det medförde att hans tår är längre än vad han klarade av, med skor på, speciellt på en lös och materialfylld bana som Mantorp. Det var inget bra drag av tränaren att starta honom så igår men vi tar revansch utan skorna nästa gång, sa Marcus.

15/6: Han ser kanonfin ut, fick dropp idag och är nu anmäld till Mantorp nästa torsdag. Det är en specialpropp över 1600 där Marcus verkar inne på att rappa upp hästen en aning inför vårt target i nästa start. - Ja, från det här läget kan vi prova att öppna riktigt snabbt, kanske blir det helstängt huvudlag för första gången, så att vi får en riktig urblåsare i honom.

8/6: Men, vad ända in i glödheta! Det har inte varit någon vecka med glid för våra hästar. Cexter såg gudomlig ut men kusken körde väldigt sent och åkte dit på målfoto som tvåa. Det bådar dock gott inför framtiden, hästen ser ut att vara redo för större sällskap. - Vi ska starta en gång till innan SM-veckan, bara allt är normalt, och jaga poäng för att bli klara till "Upp till Bevis" på torsdagen, sa Marcus.

31/5: Cexter ser kanonfin ut och har fått dropp i veckan. Det blev 11/2140a på söndag men med klaff tror vi att han duger långt ändå.

22/5: Han känns bra och alla blodvärden är perfekta för dagen. Men Marcus valde att vänta en vecka med start ändå, så att hästen hinner bli fulltränad igen efter trampet. Det blir Axevalla nästa söndag, ett lärlingslopp för debutkuskar där vi ska använda oss av Jens Laursens i sammanhanget rutinerade dotter, Saga.

18/5: Trampet har sett helt okej ut och på måndag bör han kunna gå jobb igen utan problem, därefter bestäms matchning men vi hoppas och siktar på ny start hemma 28 maj.

13/5: Dessvärre rullade han över i passgång ut ur sista kurvan i fredags, han blev lite för lätt i balansen barfota fram. - Det kändes mycket bra i provstart och första delen av loppet men när mjölksyran kom kändes det direkt att han fick problem. Utan störningen ur svängen håller han sig dock i trav och blir fyra, femma ändå. Nu trampade han sig lite när han gick över i passgång men förhoppningsvis blir det inget illa av det lilla såret och då ska vi kunna starta igen inom kort; fast då blir det med skor igen, sa Marcus.

10/5: Om banan tillåter imorgon så blir det barfota fram för första gången.

8/5: Det ser bra ut och nu blir det start i Kalmar på fredag över 1640a. Ev lättas han i balansen...

2/5: Han skötte sig snyggt i debuten över stayerdistans och blev femma i en snabb avslutning. Hästen ser välmående ut och kommer att bli bättre med lite tätare starter, bara han får hålla sig frisk. Peppar, peppar...

27/4: Han ser kanonfin ut och kommer ut över 3140 på Jägersro nästa onsdag. Det är ett par bra hästar emot och vi är nöjda med en fin placering. Hästen ser dock otroligt fin ut och med några lopp till i kroppen ska vi börja mixtra med skoningen och maxa...

18/4: Nu har han fått dropp och börjat träna intervaller igen så det blir troligen start vid månadsskiftet.

13/4: Hästen fick dessvärre en smäll på ett framben i hagen efter starten och har inte kunnat träna något under veckan. Men nu ser det bättre ut och nästa vecka ska han kunna gå lite lätta jobb igen för start inom kort.

7/4: YES! Han gjorde det mycket bra och kämpade till sig segern på fina 14,8/2140a. Han verkade inte vidare tagen efteråt heller. Peppar, peppar. - Han kändes bättre idag än i måndags, en härlig häst, sa Marcus.

2/4: Det blev bara en sjätteplats men Marcus körde väldigt avvaktande och ville till varje pris gå för fullt över linjen. Det fanns gott om krafter kvar och det blir ny start redan på lördag i breddloppen hemma i Halmstad. - Det här blev mest ett snabbjobb så vi kör igen när det är hemmaplan, sa kusken.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2015-2018. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

20/7: Hon tränar mycket bra och är redo igen. Det blir troligen Kalmars nattrav nästa helg.

14/7: Pearl tränar för start igen och Marcus har öppnat propphäftet.

7/7: Hon känns kanonbra igen och startar inom kort, dock ej i Tingsryd.

29/6: Pearl ser urläcker ut igen efter sin vila och startar ev redan i Tingsryd den nionde.

22/6: Hon verkar bra igen och kommer säkert ut på Åby nästa söndag, eller något annat lämpligt lopp inom kort.

15/6: Dessvärre hostade hon en hel del i tisdagens jobb så vi strök henne från dagens start. Ingen fara med hästen men hon vilar till måndag. Vi går på det igen sedan, om inget händer, men detta skall inte va nåt allvarligt som det ser ut och hon är snart igång i listorna igen.

8/6: Hon kändes lika fin igen men förlorade loppet i lotten eftersom hon öppnade lika snabbt som övriga men inte kom till ändå från bricka fyra. Nu valde Marcus att gå ut 500 kvar och blev sedan fast med rubbet sparat, hade han suttit kvar i fjärde invändigt hade det med facit i hand blivit lucka sista biten så hon hade kunnat bli fyra/femma. Ny start nästa söndag om hon kommer med i breddloppen hemma.

1/6: Pearl tränar på fint och drog nu 2/2140 i ett stolopp i Kalmar på onsdag. - Det känns vettigare att låta henne möta ston, formen är på topp, sa Marcus.

25/5: Hon såg grym ut med det var ett bättre lopp än vad vi trodde och hennes 13,4 (en tiondel från rekordet) räckte bara till en femteplats.

18/5: Pearl drog 1/2140a med Johan Lasson i amatörloppet på Solvalla på fredag. Det är bara åtta hästar med och detta blir spännande. - Hon är i superform och med ett så litet fält blir det intressant att se vad hon kan göra sista 500, bara kusken inte ramlar ur vagnen, sa Marcus som lät ovanligt optimistisk rörande Pearls chanser.

13/5: Hon blev visserligen oplacerad men flög fram över upploppet i överljudsfart efter sen lucka och hade 80 i puls efteråt. Marcus sken som en sol efter loppet. - Nu är hon bättre än någonsin, peppar peppar. Det blir ny start inom kort.

8/5: Allt verkar som det ska efteråt och nu blev det 5/2160 i stodivisionen på lördag.

5/5: Hon formligen flög fram till andraplatsen trots en resa i jumboposition och inget tempo i täten. Vår pärla är på g!

29/4: Det blev perfekt motstånd på fredag och läget 9/2140a känns bra. Dessvärre har ju ST:s datasystem en massa buggar - ett av dem är att det går att anmäla kuskar som inte är behöriga. Ingen av oss tänkte på att Emma inte får köra kategori 3 (som det stod i det finstilta kring loppet) så det blir Peter Zadel som rattar.

27/4: Hon gick fint från helt omöjligt läge och både hon och Emma kommer att få en ny chans i Kalmar nästa fredag, där det är ett stolopp för lärlingar som passar perfekt med 2140a.

20/4: Pearl gick ett lätt jobb igår och var fortsatt kanonsmidig och fin. Det blir start i ett amatör/ungdomslopp på Jägersro på onsdag från 5/2160 med skötaren Emma i sulkyn. - Hon gör ett kanonjobb med vår pärla och jag lovade hästen att Emma skulle få köra henne nästa gång så det är lika bra att hålla sitt ord; Pearl är också helt stabil och rätt häst att köra i början av karriären, sa Marcus.

13/4: Hon gick nytt rekord 13,1 som fyra men hade blivit trea om inte det lösa underlaget släppt helt under hennes fötter runt slutsvängen. - Hon gick nästan omkull men redde upp det snyggt till nytt rekord. Jag har aldrig känt henne bättre och mer gåvillig så nu fortsätter vi på det här programmet och hoppas på bättre underlag och klaff nästa gång, sa Marcus.

9/4: Marcus anmälde direkt och det blev 5/1640a i ett lämpligt stolopp på Mantorp på fredag.

7/4: Ja, det där blev ju lätt! Hon kändes lika fin som senast men nu stämde det på vägen och segern blev väldigt enkel. Hon får därmed starta på igen inom kort.

2/4: Hon värmde strålande, Marcus sa till och med att han aldrig känt henne bättre. Men efter 1.10 första varvet så tröt krafterna ute i spåren i sista kurvan, något som var henne helt förlåtligt. Men det blir ny start i breddloppen hemma i Halmstad på lördag, det är lika bra att kolla om hon har någon moral kvar eller om det blir så att vi ska rekommendera ägarna att ta henne till aveln. - Kommer vi fram till att avel är hennes nästa så kommer vi att erbjuda delägarna ett fördelaktigt byte, sa Marcus.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

20/7: Det blev 1/2640a på Åbys lunch på måndag. Loppet såg överkomligt ut men spåret ställer till det en aning. Låt oss hoppas att Jr hanterar det på bästa sätt och smyger iväg vår ettrige krigare felfritt. Med lite flyt på vägen avslutar hästen starkt, det vet vi!

15/7: Jo, men allt har varit bra efter segern och Marcus letar efter nästa lämpliga uppgift i uppbyggnaden av vår stjärna igen. Inget helt bestämt ännu men det kommer ny start inom kort. Han blev dessvärre första reserv i långloppet för lärlingar inom V75 på lördag så vi letar nya passande lopp inom kort.

6/7: Äntligen! Det blev säker seger efter fantomspurt på Axevalla härom dagen, trots strul med flera omstarter mm. Tingblad hade 13,5/2000 på klockan efter tappstarten och det var ingen dålig prestation direkt. Nu ska vi leta fram bästa passande lopp för nästa start, relativt snart så att han inte behöver träna så mycket och bli för uppe i varv.

29/6: Det ser bra ut efter loppet senast för vår lille krigare och nu blev det 1/2180 i lämpligt sällskap på Axevalla på tisdag. Marcus vill gärna ha voltstart och tillägg för att hästen ska få komma in i det här på rätt sätt, med att hålla sig lugn och bara attackera sista 400. - I autoloppen blir det oftast väldigt uppullat efter startrusningen och då är det lätt att vår häst börjar ta i för mycket, men med volt blir det sällan så. Jag har stora förhoppningar på Counterfeightr framöver så vi skyndar långsamt, sa Marcus.

22/6: Marcus sa efter loppet igår att han var rätt säker på att hästen är lika bra nu som när han var på topp på våren som fyraåring. Hästen skötte sig också exemplariskt från start och var lugn och fin i handen på kusken när huvan plötsligt ramlade av i första kurvan. - Han trodde ju att jag ryckte huvan för spurten och då satte han igång och tog i som en galning. Jag hade att välja på att styra fram i dödens, vilket inte var att tänka på i comebacken, eller att testa att sätta honom i Sjunnessons rygg och hoppas på att hästen skulle klara tempominskningen. Men det ändade i galopp, helt utan hästens förskyllan. Counterfeightr fick springa med bakom och gick i mål med krafter kvar och kusken hade spöt under armen hela vägen. Det blir ny start nästa helg, antingen på Vaggeryd eller Åby.

15/6: Han gör comeback på torsdag på Mantorp. Nio dagar senare har han sedan en mycket lämplig propp på Vaggeryd så det här blir ett fint lopp i kroppen. Marcus låter väldigt nöjd med hästen i jobben nu men det behövs givetvis lopp i kroppen ändå för att få maxprestation.

8/6: Allt väl efter och hästen är redo, peppar, peppar.

1/6: Idag drog han till med ca 1.23/1600 i breda däck i tredje heatet och är nu redo för comeback. Vi fixade hans framknän direkt på eftermiddagen, det har varit en lång träningsperiod, och han är nu klar att starta inom kort - troligen blir det comeback i Halmstad 17 juni.

24/5: Counter har tagit sitt banjobb på allra bästa sätt och varit mycket fin i backen den här veckan. På torsdag planerar Marcus, om allt vill sig väl, att köra ett andra banjobb med hästen inför comebacken. Peppar, peppar - men nu ser det otroligt bra ut för vår lille krigare.

18/5: Idag fick han sträcka ut i 1.10-fart över upploppet i avslutningen, första gången på banan i år! Nattis som körde var jublande glad under och efter jobbet, vilket även hästen var. Det gick ca 1.25/1600 med breda däck och det här var ett kanonjobb! - Han är i bättre skick än på flera år som det ser ut och kanske var den ofrivilliga vilan i samband med karantänen i vårvintras precis vad han behövde, sa Marcus. Nu håller vi tummarna för att hästens hälsostatus inte försämras på något sätt och isåfall blir det comeback inom en månad.

11/5: En fläckfri jobbvecka och inom kort kommer Marcus att ta honom till banan för ett första test.

4/5: Allt lugnt med benet och han har gått sina intervaller på fint sätt. Det har blivit mer massa på hästen nu under uppehållet och kanske har kvarkan något gott med sig trots allt? - Så här fin i kroppen har hästen inte varit sedan han var hingst, sa Marcus. Det ska kunna bli comeback innan midsommar utan problem.

27/4: Counterfeightr har tränat på lite lugnt den här veckan, det finns ingen hälta men han är fortfarande lite öm på skenbenet där han fick smällen. Normalt är det full fart igen i nästa vecka, skulle det inte vara det så blir vi oroliga. - Jag tror verkligen inte att det är någon fara, sa Marcus.

20/4: Hästen tränade jättebra i måndags men fick lov att gå kvar i hagen över veckoslutet eftersom den så kallade hagkompisen gett honom en smäll på ett bakben. Det bör enligt tränaren gå över till nästa vecka...

13/4: Två pass i DW-backen och allt kanonbra!

6/4: Counterfeightr var riktigt laddad under motionskörningen den här veckan. Han får fortsätta med skogsturer med ökad längd under nästa vecka och sedan ska det bli intervaller igen.

30/3: Han har gått igång igen och nu ser hästen fin ut i kroppen igen. Skönt med rutiner, tycker Counterfeightr! Inom kort är han igång med intervaller igen och sedan är det upp till hästen att visa hur många veckor det tar innan det är startform.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

14/7: Alkalizer kollades med EKG igår och är nu helt friskförklarad. Vår veterinär tyckte att hästen skulle få en veckas vila till innan vi hämtar hem honom från sommarbetet och börjar motionera honom igen. Härligt!

13/6: Idag flyttade vår kompis hem till vår transportör Tommy för en månads vila i hans sommarhage.

8/6: EKG-testet igår visade att hästen har problem med hjärtmuskeln. Men dagens Troponin-prov visade att hjärtat är minimalt skadat och veterinären rekommenderar tre veckors total vila i gräshage och sedan nytt EKG. - Vår erfarenhet säger oss att en sådan här lätt släng av hjärtmuskelinflammation ger med sig på 3-6 veckors total vila; sedan blir hästarna helt återställda, sa Marcus. Samtliga andelsägare kommera att få mejl i början av nästa vecka om vilka valmöjligheter som finns framöver.

5/6: Alkalizer såg väldigt samlad och smidig ut inför loppet igår men redan 600 kvar stannade han. - Det var bara 70 nånting i puls och hästen valde att ge upp tididigt, så något står inte rätt till, sa Marcus efteråt.

30/5: Allt väl och det blev 4/1620a med Kaj Widell på måndag. Vi kommer att ändra lite på huvudlag och skoning inför starten men det finns inget som tyder på att hästen skulle vara ur slag - tvärtom!

24/5: Alkisen har tränat på bra i sanden efter senast och nu siktar vi på Gotland.

18/5: Osteopaten gick igenom honom igår och tyckte att hästen kändes bättre än någonsin. I dagens motion såg han lysande ut. - Hästen ser också väldigt nöjd ut i hagen och nu ska vi bara hantera honom korrekt inför loppen framöver. Nästa start planeras till Gotland den 4 juni, jag vill verkligen bara starta honom över sprint som det ser ut just nu, sa Marcus, och Sweden Cup räcker inte poängen till.

16/5: Alltså, grabben är i toppslag. Sånt toppslag att han inte är helt lätt att hantera innan loppen, BG hade problem idag och man kan säga att Alkalizer redan lagt ett halvt lopp före start. - När hästen blir så där taggad fungerar det inte att man drar i honom, för då brottas han tillbaka och slutar att andas. Nu höll hästen kanonbra ändå och var ju tvåa ända fram till 150 kvar. Nästa start börjar vi lägga honom vid vingen direkt, precis som vi gjorde för några år sedan när han blev så här taggad och formtoppad efter att Lars I kört honom i Upp till Bevis, sa Marcus.

11/5: Alkalizer tränar jättefint i sanden igen och drog 6/2140a på Solvalla på onsdag.

4/5: Han är tillbaka i gott slag och gjorde ett fint arbete i sandbacken idag. Vi jobbar på mot ny start på V86 den 16 maj.

27/4: Veterinären behandlade alla fyra knäna på vår gamling och det blir vila till på onsdag då vi går igång igen. - Jag tror att Alkalizer kommer att svara väldigt bra och snabbt på den här hjälpen och han har två lopp på Solvalla 15-16 maj som vi tittar på, sa Marcus.

23/4: Nä, det gick inget vidare i Umeå. Alkalizer öppnade starkt men kördes sedan ultraoffensivt fram i dödens i stenhårt tempo och var tidigt slagen. - Tyvärr tappade hästen luften i lördags, så som han gjorde några gånger 2015-2016. Det är tydligt att det inte går att vässa upp honom så som vi gjort inför detta lopp, och samtidigt ladda så från start, sa Marcus. Nu får han åka hem, besöka veterinären (vilket var länge sedan) och ladda batterierna några veckor, tränaren vill helst ha kortlopp åt vår häst numera pga halsen.

18/4: - Kanon, var Marcus kommentar efter tisdagsjobbet. Igår eftermiddag fick han sedan 10 liter vätskeersättning i blodet och är nu redo för den långa resan till Umeå.

13/4: Hästen var kanonfin i vässarjobbet i backen och det blir Umeå nästa helg, bara poängen räcker.

10/4: Han ser bra ut och Marcus planerar ett lite tuffare jobb i slutet av veckan för att göra honom redo för start i norr 21 april. Det blir antingen i Umeå eller Seinäjoki.

2/4: Vilken underbar häst vi har! Tvåa på 10,2ak och 50 000 kr in på kontot. Detta trots att hästen var något ömfotad för dagen; nästa gång kommer han att vara ännu bättre. Som det ser ut nu blir det en liten norrlandsturné med guld i Umeå 21/4 och extra V75 på Bergsåker 1/5 som targets. Blir det fallet kommer vår pojk att stanna kvar hos Marcus gode vän Lars Wikström i Sundsvall i mellantiden.