Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Senast uppdaterad 24/5-18)

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi lägger till ytterligare en hästägaredag i år 2018. Tidigare körde vi en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör i år också) men nu lägger vi till ett öppet hus med uppvisningslopp av våra ostartade 2- och 3-åringar lördag 5 maj!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri andel i endera tvååringarna Forrest Gump eller Sweet Eloise.

 

Januari månads vinnare bland andelsägarna blev Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev Andreas Jonsson.
April månads vinnare tillkännages inom kort.
Maj månads vinnare tillkännages inom kort.

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

hingst e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 445444. Treårige brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Fullbokad.

STALL MARLIN - KB

18/5: Han har tränat på rakbanan som vanligt och sköter sig fint. Det är en härlig rackare detta!

8/5: I helgen gick han uppvisningslopp och det blev ca 1.35/2100 med ca 1.24 sista 400 m. - Han kändes störtskön men skulle dessvärre bryta hem vid utgången 500 kvar så han fick inte "vinna". Det beteendet tränar vi snart bort, sa Marcus.

27/4: Idag gick han sitt första banjobb i livet, det var bara lugnt och fint och inga farter att tala om. Han gick 1.40/1600 som snabbast men det var en ren gäspning. Så fort han sluter sig i tillväxtzonerna lär vi köra 1.30 säger grabbarna. En kanonfin häst, som dessutom har väldigt lätt för sig.

20/4: Jo, han är redan bättre och har gått motion den här veckan. Nästa vecka ska det normalt sett bli full träning igen på vår snygging.

13/4: Den här veckan började hans tillväxtzoner i framknäna att glappa ordentligt så han har fått vila. Troligen, eller normalt sett, är han igång igen under nästa vecka.

7/4: Han har känts jättefin i veckan och fredagsjobbet var riktigt plusbetonat. Nästa vecka börjar han och de andra på rundbanan.

30/3: Forrest jobbar på och fungerar fint, trots att han för dagen blivit lite högre över rumpan. Nu får han som de andra tvååringarna vila över påsken och sedan tar vi ny fart med nästa fas i träningen i slutet av nästkommande vecka. Allt enligt plan.

23/3: Han trampar på jättebra och har nu när banorna blivit fina fått speeda på lite i 1.30-tempo i några hundra meter. En kanonfin travare!

16/3: Forrest trampar på riktigt fint och det finns inget negativt att anmärka. Ett fynd!

9/3: Han jobbar på för fullt och allt går som på räls. En king!

27/2: Alltså, Forrest går riktigt fint och ligger högt i vår kull så här långt. - Den här hästen ska du köpa in dig i, i det fall du funderar på att köpa någon andel någonstans. Mycket prisvärd än så länge, sa Marcus efter dagens körning. Brodern Aventador vann V75 från bricka 12 i förra veckan.

17/2: Han strävar på och utvecklas fort. Alla våra tvååringar som börjat snabbträna har gått samma tider, vi ligger kvar på motsvarande ca 1.40-tider i intervallerna ett tag till innan vi ökar. Forrest känns lika bra som de andra och är helt klart fel prissatt av uppfödaren. Efter månadsskiftet kommer priset att höjas och Marcus rekommenderar köp på den här nu.

9/2: Forrest har gått två jobb nu och sköter sig fint. Vi kör inte så fort ännu men alla de åtta tvååringar som inledde snabbträningen på sandrakan den första februari har gått samma tider, vilket motsvarar ca 1.40-1.45-tempo på banan. Brorsan tog tredje segern på Solvalla i onsdags. Den här är prisvärd!

26/1: Jo, han trampar på och ska få börja gå snabbjobb med de andra hästarna i slutet av nästa vecka. Intressant!

19/1: Idag kom han tillbaka till vårt stall i Halmstad, efter en tid hos unghästtränare Steffenssen, och allt ser bra ut. Om en dryg vecka inleds snabbjobben, spännande!

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 455443. Det finns två 1/20-delar till salu för 15 000 kr stycket.

STALL MARLIN - KB

18/5: Det har gått som på räls den senaste veckan och Red Jamie utvecklas stadigt. - Jag tycker att han har blivit väldigt bra på kort tid, sa Marcus efter måndagsträningen på banan.

8/5: Han "vann" lätt och visade ca 1.33/2100 med en rappare avslutning. Niklasson som körde var mycket belåten. - Jag hade en hel del krafter kvar, mös han i cirkeln efteråt.

27/4: Nu gick han 1.30/1600 på bra sätt och utvecklas fint. - En väldigt spännande grabb, sa tränaren.

20/4: Den här veckan har han tränat mycket bra och de 1.35/1600 i tunga vagnar som han gick i tisdags var en ren gäspning, det går att köra mycket fortare. - Det kommer vi att göra under maj, sa Marcus. Det här är en KING!

13/4: Han gick som de andra ett första dubbelheat över 1600 i tisdags och det löstes väldigt enkelt efter motsvarande 1.40-tempo, nästa vecka går det fortare. - Vi har ingen brådska med dem ännu men nu blir det dubbelheat en till två gånger i veckan resten av april och maj, sa Marcus.

7/4: Red Jamie sköter sig väldigt bra och även han ska få äntra banan i nästa vecka.

30/3: Han trummar på och blir bara bättre och bättre. En riktigt fin häst som fortfarande erbjuds till fyndpris.

23/3: Jamie är i full gång igen och gick sina intervaller med stolthet i A-gruppen idag. En härlig häst, sa Marcus.

16/3: Nu har han börjat intervallträna igen och det var bra under veckan. Nästa vecka får han kliva upp till sin ordinarie klass.

9/3: Hästen har jobbat på med fulla motionsturer hela veckan så att han är redo för snabbjobb igen i början av nästa.

27/2: Lite hosta i helgen har gjort att vi bara kör motion just nu. Men ingen feber och nästa vecka är han på det igen.

17/2: Han jobbar på och ligger fint på de tider vi kör så här långt.

9/2: Grabben har gått snabbjobb nu sedan den första februari och han sköter sig prickfritt. Vi kör på sandrakan och tiderna så här långt motsvarar ca 1.40-1.45 på banan. Vi ökar nu successivt under februari och mars.

26/1: Allt har sett bra ut för honom i veckan och på torsdag planerar vi att börja röra på dem lite snabbare.

19/1: Orsini tränar på för fullt och Marcus körde honom själv idag. - Läcker häst! Om två veckor inleder vi snabbjobben.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns fem 1/20-delar kvar för 15 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

18/5: Hon har, som tre-fyra av våra ca tjugo tvååringar, haft en sommarförkylning under veckan. På måndag börjar vi träna igen.

8/5: Claire gick ett lite långsammare heat men "vann" på snyggt sätt från dödens efter ca 1.30 sista 500 och distansen efter 1.36/2100. Det här är en häst av helt rätt sort som ju bara är lite efter pga sjukdomen i vintras som nästan kostade henne livet.

27/4: Hon gick på banan för första gången i livet idag och vi körde bara 1.40/1600 som snabbast. Men hon travar fint och sköter sig snyggt. - Kom ihåg att hon ligger lite efter pga sjukhusvistelsen i höstas, sa Marcus.

20/4: Nu har hon jobbat så pass mycket på rakan att Marcus planerar att ta henne till banan för första gången nästa vecka.

14/4: Gumman jobbar på fint på rakbanan och det finns inget att klaga på.

7/4: Hon gick fint på rakbanan igår och är återställd efter sin lilla sparkskada.

30/3: Claire är tillbaka där hon ska vara och nästa vecka går hon rakt in i intervallerna igen.

23/3: Hon ser bättre ut men får allt vänta tills nästa vecka innan hon tränar igen, det var en rejäl smäll på knäet och det är bara en onödig risk att köra henne innan det ser perfekt ut igen.

15/3: Claire har jobbat på fint men idag fick hon en rejäl smäll i hagen av en kompis så det blir inget träningsjobb imorgon. Förhoppningsvis är hon tillbaka redan nästa vecka.

9/3: Hon har redan fått börja gå med på rakbanan och det löser hon fint. En riktig naturtravare som inom några veckor kommer att träna lika snabbt som de tidigaste.

27/2: Det ser bara bra ut med Claire, som blir tjockare och tjockare och nu är det helt omöjligt att se på henne att hon var så nära döden för några månader sedan. Vi väntar ändå tills banorna blir vårfina innan hon börjar gå snabbjobb.

17/2: Claire går med och joggar lite i uppvärmningen på rakbanan så att hon är mentalt redo när vi trycker på knappen. Allt ser bra ut.

9/2: Hon trummar på och Marcus är mycket nöjd med henne. - Men hon får vänta en månad med snabbjobb med tanke på sjukdomen i vintras.

26/1: Inget nytt under solen, hon ser bara bra ut. Givetvis får hon avvakta åtminstone till mars innan hon börjar gå snabbjobb, med tanke på de svåra koliken tidigare under vintern.

19/1: Hon är tillbaka på allvar och tränar på varje dag. Vi kommer att avvakta någon vecka extra med henne innan snabbkörningen, med tanke på historiken, men det här är en häst som Marcus verkligen tror på.

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445443. Det finns 1/20-delar kvar för 6 250 kr/styck, gällande tävlingsrätten 2018-2022.

STALL MARLIN - KB

18/5: Hon ser fortsatt fin ut och alla rakbaneintervallerna har skötts perfekt. Från och med den här veckan klev vi upp på sju intervaller, istället för tidigare fem, och snart är det dags för riktig fartträning på banan.

8/5: Eloise utvecklas markant från dag till dag nu och i lördags var hon fantastiskt fin. Det gick ca 1.32/2100 med en snudd på 1.20-strecket i avslutningen. - Hon svarade riktigt fint och så här fort trodde jag inte att hon kunde speeda redan nu; dessvärre galopperade hon i mål i striden men det var bara kuskens fel. Lopp som lopp, man vill alltid vinna om chansen finns, skrattade Marcus som blev dgm2.

27/4: Hon fortsätter att utvecklas väldigt bra och har lekt sig fram på rakbanan den här veckan, hon är hur säker som helst i 1.35-tempot i sanden nu.

20/4: Eloise utvecklas väldigt fint och de 1.35/1600 som hon gick i andra heatet i tisdags var enkelt. Den här kommer att starta som tvååring, bara hon växer ikapp och blir jämn mellan fram- och bakdel.

14/4: Hon gick som de andra på banan ett dubbelheat över 1600 med 1.40-tempo som bäst. Eloise är en fin travare.

7/4: Eloise går från klarhet till klarhet och rör sig lätt.

30/3: Hon har varit riktigt bra den här veckan och gått upp en klass i jobben. - Det är en riktig flygmaskin det här, sa Marcus efter dagens jobb.

23/3: Eloise är väldigt överbyggd för dagen men fungerar ändå fint i intervalljobben. Hon får gå i de lite lugnare heaten ett tag bara, så att hennes framdel hinner ikapp baken. Men det är ju fullt normalt att tvååringarna växer ojämnt fram/bak så det är inget som oroar det minsta.

16/3: Allt flyter på som det ska och hon utvecklas för varje snabbjobb. Lätt och luftigt steg!

9/3: Hon har skött sig fint på rakbanan och utvecklar tekniken undan för undan; som snabbast har det burit iväg i 1.45-fart ännu så länge.

27/2: Ja, det ser bara fint ut och tanken är att hon ska börja snabbträna på fredag.

17/2: Hon har sett jättebra ut under veckan och även Eloise planeras att inleda snabbträning kring 1 mars.

9/2: Eloise blir starkare och starkare efter sjukdomen. - Hon växer så att det knakar för dagen men studsar ändå fram, en väldigt läcker travare, sa Marcus.

26/1: Jo, allt ser ut som det ska. Hon jobbar på men kommer att få avvakta några veckor innan hon börjar snabbkörningen med tanke på att hon var sjuk kring nyår.

19/1: Nu tränar hon på som de andra små rackarna och allt ser bra ut, hon rör sig fint! Snabbträningen inleds om några veckor.

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

hingst e Muscle Mass - Thetasteofenergy
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Det finns en 1/20-del till salu för 15 000 kr.

STALL MARLIN - KB

18/5: Den här store rackarn är fortfarande lite upp och ned i sina tillväxtzoner och Marcus har sagt att det får bli mer tung träning än snabb fartträning den närmaste tiden, så att vi inte gör något dumt. - Den dagen som han stannar upp i växten är det sedan dags att gasa, för springa fort kommer den här att göra direkt när han är redo, sa Marcus.

8/5: Han utvecklas otroligt fort och gick faktiskt 1.34/2100 med en rapp avslutning i 1.25-strecket över upploppet i lördags. Han "förlorade" till Red Jamie, men ska inte lastas för det eftersom han ligger långt efter i träningen egentligen. Ett monster i vardande?

27/4: Det går undan när han travar och redan nästa vecka ska han få gå med i banjobben.

20/4: Han utvecklas snabbt och övertygar på rakbanan - vilket kliv han har!

13/4: Det går framåt och nästa vecka får han troligen börja med intervaller.

6/4: Den här veckan är han tillbaka i träning och sträckningen har mycket riktigt släppt på tre veckor efter idoga behandlingar. En stor bumling som rör sig fint. Nästa vecka blir det lite snabbare farter. Vi fotade lite hästar i vårsolen också, Marcus har korrigerat siffrorna till en femma på bensida = världsklass.

30/3: Idag när vi mönstrade honom är det mycket bättre och nu ser det ut som att han kan börja träna igen under nästa vecka.

23/3: Norrmannen har fått vila även denna vecka, pga sträckningen som han ådrog sig i lek med sina kamrater. Osteopaten har varit framme och lokaliserat och behandlad det ömma området så hästen mår bättre nu. - Dessvärre kan såna här sträckningar lätt sitta i för 2-3 veckor men det är bara att ha is i magen, sa Marcus på fredagseftermiddagen. Det handlar ju om en välväxt tvååring med väldigt fina linjer och fina rörelser i trav.

16/3: Dessvärre har inte norrmannen kunnat snabbträna med de andra, eftersom han fått en smäll i hagen och bara skrittar för dagen.

9/3: Idag kom han tillbaka till vårt unghästcenter vid banan i Halmstad och på tisdag inleds rakbaneträningen med vår flock. Spännande!

1/3: Hästen har tränat på riktigt fint i den djupare sanden ute hos Carl-Otto i ett par månader och vi är väldigt nöjda med hästen i intervallerna nu. Så det är dags att ta honom hem till de andra och den lite mer lättsprungna sandrakan på travet. Han har ju fått lite extra tid med styrka pga operationen för lös benbit i vänsterhasen.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STALL MARLIN - AB

8/5: Nu har han kommit upp från Kentucky men dessvärre var Anna inte riktigt nöjd med honom. Idag var hästen till veterinären och blev behandlad i höger bakben. - Det ska inte vara någon fara men vi få ta det lite vackert 10-14 dagar innan vi kör på igen. Dessvärre blir det därmed en försening på tävlingssäsongen, sa hon. Vi får helt enkelt skjuta upp våra planer en tid pga detta.

27/4: Igår kvalade han för första gången i år och gick 2.01 på 5/8 mile-bana. Kusken var riktigt nöjd och planerar nytt kval om ett par veckor.

18/4: Från USA låter man mycket nöjd med Culper, som ska börja gå kvallopp på Meadowlands inom ett par veckor.

23/3: Anette låter väldigt nöjd med Culpers vinterträning och nu har man gått över till att köra intervaller på rakbanan ett par gånger i veckan i väntan på att kvalloppen drar igång om ett par månader.

9/3: Det är mangling i många och långa heat som gäller fortfarande för Culper.

27/2: Han manglar på och går oftast dubbelheat på rundbanan, ett över 2000 och ett över 3000. - Som snabbast kör vi i 1.30-fart och bygger bara styrka. Hästen är fin, sa Anette efter dagens jobb.

17/2: Bara fina rapporter från gruvan. Den här veckan har vi betalat årets stakes. Han är inte så tufft men istället smart inlagd i löpschemat och fokus ligger på sensommaren och hösten med Lexington. Spännande häst!

31/1: Culper tränar på tufft nu och rapporterna är goda. Årsdebut blir ju inte förrän till våren.

19/1: Anette låter riktigt nöjd med hästen, som nu vintertränar för fullt nere i söder. Det blir fortsatt mangling under januari och februari innan det blir snabbare och lättare träning igen.

22/12: Det är fortfarande ganska lugnt i träningen men efter juluppehållet planerar man att tynga ner träningen rejält och börja marschen mot den penningstinna treåringssäsongen.

1/12: Han är frisk och kry och har inlett vinterträningen i Kentucky.

MR CULPEPER (2015)

valack e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

18/5: Dessvärre galopperade hästen direkt och det var inte perfekt med spår så långt in, med det korta anloppet. Annars var vi nöjda med hur hästen kändes och det blir ny start på Axevalla nästa torsdag, då från ett mer passande spår mitt i banan.

10/5: Han drog 2/2140a i årsdebuten på Solvalla på onsdag. Inget vässad men nu känns hästen riktigt redo, han är fixad i balansen och kan nu springa riktigt snabbt. Vi vill ge honom 2-3 lopp i kroppen inför E3-kvalen.

4/5: Den här veckan gick han ytterligare ett banjobb, nu efter 1.19/1600 och pulsen var fortsatt mycket låg. Vi trimmar lite till och startar snart igen.

27/4: Han gick 1.20/2100 i sulky med väldigt låg puls härom dagen och närmar sig comeback.

20/4: Jo, men allt har varit bra under veckan och nu planeras han för sulkyjobb på torsdag.

13/4: Tyvärr fick han en fis på tvären i onsdags och var tvungen att uppsöka doktorn. Men det löste sig snabbt och han är tillbaka i selen i början av nästa vecka.

6/4: Den här veckan har han gått ett rejält backjobb och sedan ett trippelheat över 1600. Hästen utvecklas ganska ordentligt nu och ska börja rappas till inför comeback som valack under maj.

30/3: En jättefin träningsvecka och vi planerar ytterligare en sådan nästkommande vecka innan det blir något bantest att tala om.

23/3: Vi jobbar nu på med full intensitet och hästen blir allt mer som en valack i sitt beteende. - Det lär dröja ytterligare någon månad innan vi är helt klara med honom igen, men helt klart att den här har hög potential när poletten trillar ner, sa Marcus.

16/3: Han strävar på och känns jättebra i jobben. Full intensitet från nästa vecka.

9/3: Mr C går framåt hela tiden och nu har han kommit ner i fin puls också; från och med nästa vecka tränar han med de tuffaste treåringarna igen.

26/2: Han jobbar på och gick idag sitt första dubbelheat över 2600 på banan. Bara fin, var kuskens kommentar.

17/2: Nu är han inne i systemet för fullt och Marcus gillar verkligen den här hästen.

9/2: Mr Culpeper har kommit tillbaka fint och nästa vecka ökar vi dosen ytterligare; för hans del återstår 6-8 veckors vinterträning.

2/2: Han har varit väldigt spänstig och fin och redan nästa vecka blir det tuffare träning.

26/1: Nu ser det bra ut och på måndag börjar vi träna igen.

19/1: Det har krånglat lite med kastrationssåret men nu har vi fått ordning på det och hans träningsuppehåll är därmed över inom cirka en vecka. Då inleder vi vintermanglingen.

APPRECIATED (2015)

hingst e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

24/5: Han skötte sig fint bakom bilen och kördes invändigt på chans. Dessvärre gick det långsamt runt slutsvängen med ett speedryck på upploppet så vår häst hann inte gå tom och blev femma på nya rekordet 15,4 full väg. Kusken var jättenöjd och Marcus säger att vi fortsätter med säkerhetsbalansen åtminstone en start till. Nästa race planerat till 5-6 juni.

18/5: Ny start på Åby inom V86 på onsdag och hästen tränade mycket bra idag.

11/5: Det såg väldigt bra ut i dagens jobb och nu har vi kursen klar mot E3. Det blir start 22-23 maj och då hoppas vi att han fortsätter att trava som senast...

2/5: Som rejält nedtyngd och dövad klarade Appreciated av att lugna ner sig och trava iväg felfritt ikväll. Det blev spets efter första kurvan och hästen såg faktiskt riktigt bra ut. Christoffer valde att dra upp farten rejält redan 800 kvar pga uppfostringssyfte och hästen föll därför på kuppen för två smygkörda på upploppet. Men detta var ett stort fall framåt och kusken var mycket nöjd. - Nu hinner vi med två lopp till innan kvalen till E3 i mitten av juni, det gäller att ge honom ytterligare självförtroende och felfria lopp innan dess, sa Marcus.

27/4: Han tog loppet bra, studsar fram i hagen. Ny start på onsdag i Malmö och Marcus ska trimma honom med nytt huvudlag bakom bilen både på måndag och innan loppen på onsdag. Skulle hästen ändå inte lyckas gå felfritt nästa gång är det mycket som talar för att den här sprallige ungdomen får bli valack asap...

24/4: Nä, det har gått troll! Först tog Ludde spåret av Christoffer men när man sedan kom ikapp fältet så skyggade Appreciated för stänk och rullade över i galopp. Så först tappade han 20 m felfri och sedan ytterligare ca 60 m på galoppen - trots detta femma på 17,2 och inte långt efter...

18/4: Det blev 5/2140 på måndag men bara fem hästar med så det bör gå bra. Hästen känns riktigt snärtig för dagen så det blir spännande med Takter här...

11/4: Dessvärre fick han ett litet sår på ett bakben i helgen som gjorde så att vi inte har kunnat förbereda honom på rätt sätt inför morgondagens start. Därför har Marcus valt att stryka hästen ur loppet och köra lite tuffare jobb med honom istället i slutet av veckan. Det betyder att det blir start igen inom 10-14 dagar istället, så inget att gråta över.

6/4: Han känns finfin i körning och startar från 1/2160 på Åby på torsdag. Några bra emot men tränaren tror på ett bra resultat.

27/3: Nej, vår lille krigare blev alldeles för ivrig bakom bilen och galopperade direkt. Nu hämtade han upp det hela bra och var rejäl som femma efter drygt 1.15 sista 1900 på kuskens klocka. - Jag var nästan helt nöjd med vår lille fux idag, det är bara lite småfix han behöver innan han är tillbaka i lika fint skick som han var i höstas, var Marcus kommentar efteråt. Det blev fixade bakknän igår och nu står "Appe" perfekt inne i klassen upp till 75k, där det finns många lopp att välja mellan under april. Det blir bara att träna bakom bilen vid varje tillfälle nu framöver så ska de här busfasonerna bort.

22/3: Han har tränat på fint i veckan och drog 7/2140a på söndag. Det är ett par riktigt tuffa motståndare och Marcus är nöjd med en bra insats och en tredje- eller fjärdeplats. - De flesta loppen stänger sedan vid 75 000 kr så det är ingen katastrof att bli trea här, hästen behöver rutin och kommer att smygas, sa Marcus efter sista jobbet.

16/3: Det var riktigt bra i dagens arbete och hästen kommer att starta igenom inom kort säger Marcus.

9/3: Appreciated fick en liten behandling i sina framknän efter torsdagsjobbet då det märktes att hästen inte direkt gillade den stenhårda banan vid årsdebuten. Men med denna hjälp kommer han att stundsa fram nästa vecka, som veterinären uttryckte sig. Förväntad nästa start blir senare under mars när banorna stabiliserats.

2/3: Han klarade inte av att springa på den cementhårda banan i tisdags och hans broddar bara slirade på toppen av banan. - Han har inte haft något glid ännu den här krabaten men det kommer; vi tar dem på utmattning, sa Marcus efter loppet. "Appe" har joggats idag och allt verkar bra med honom, nu får vi sikta mot ny start där vi vet att banan blir bra.

23/2: Allt verkar bra med vår fux som ju drog 6/2140 i årsdebuten på Solvalla på tisdag. Marcus säger att hästen ska klara hakar i bakskorna och att motståndet såg lämpligare ut här än i loppet i Göteborg dagen efter. - "Appe" känns riktigt bra men givetvis har vi inga krav på honom att vinna i årsdebuten, sa Marcus. Om loppet går som vi tänkt blir det eventuellt det stora loppet i Stockholm 13/3...

17/2: I tisdags fick han sträcka ut med 1.19/2100 och 1.12 sista 500 ensam på banan med Marcus. Tränaren var väldigt nöjd med "Appe" som troligen kommer att årsdebutera inom kort. - Han har övervintrat väl och är redo för sin säsong, sa Marcus efteråt.

9/2: Ytterligare en vecka med tre pass och hästen blir bara bättre och bättre. Redan nästa vecka är det dags för honom att trappa ner tungträningen och inleda lite mer rappande träning inför tävlingssäsongen.

2/2: Idag avslutades vinterveckan med det tredje passet, denna gång ett dubbelheat över 2600 i långvagn på banan. Det blev motsvarande ca 1.25/2600 i andra heatet och "Appe" skötte sig fint och låg bra i puls. - Han har ett par veckor kvar innan han är fulltränad men allt ser bra ut, sa Marcus.

26/1: Vår härlige fux trummar på och ser jättefin ut. Han kommer att mangla åtminstone några veckor till, sedan får vi se vilken status vi har på honom.

19/1: "Appe" går för fullt i vinterprogrammet tre dagar i veckan och det ser bra ut.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/5: Idag körde Marcus ca 18,5/2300 med vår bjässe och han var mycket nöjd med det. - Han kändes väldigt mycket bättre än vid 1.16-jobbet senast, men det var lite smådetaljer att justera innan debut, sa Marcus. Men mellan raderna låter det som att årsdebuten är nära förestående...

11/5: Allt väl i veckan och nästa är det dags för ett lite rappare test på banan igen.

4/5: Vi tog honom till veterinären för första gången i livet igår men hon kunde inte hitta några direkta fel. Vi behandlade ända hans bakknän som kan vara lite svårt att böja fram resultat på. Det blir en veckas vila innan full gas igen och den här tror vi mycket på till sommaren.

27/4: Allt fortsatt bra och för dagen tränar han på riktigt tungt. Det blir lite rappare jobb på banan i slutet av nästa vecka.

20/4: Lorden manglar på i backen för att bli ordentligt stark i sin megakropp, allt har varit bra under veckan. Något nytt banjobb tänker Marcus inte ge honom på några veckor till.

13/4: Han tog banjobbet bra och i gårdagens backjobb såg han oförskämt stark ut.

6/4: Igår gick han 16,5/1600 ensam på en lite klafsig bana och skötte sig fint. Det fattas fortfarande lite spänst i honom enigt tränaren men det här blir riktigt bra senare under året. - Vi lägger om träningen lite för honom nu och på cirka 6-8 veckor bedömer jag honom startklar för året; vi har höga krav på den här bumlingen och han måste vara väl förberedd för att hålla ihop sin enorma aktion innan vi börjar, sa Marcus.

30/3: Han ser kanonfin ut och har nu skotts om för att vara redo att testas för sulky igen i slutet av nästa vecka.

23/3: Lorden har tagit banjobbet väldigt bra och han kändes kanonfin i DW-backen efteråt. Men tränaren vill nog köra ett banjobb till innan det är dags för årsdebut i april.

16/3: Den här veckan avslutade han med att träna 1.20/2100 med 1.15 sista 500. Körande Markus Nicklasson var väldigt nöjd - Han tog i väldigt mycket när jag styrde på 200 kvar och hästen kändes stark och fin hela vägen. Ett mycket bra besked efter vinterträningen.

9/3: Lorden har jobbat på för fullt under veckan men inga snabbare tider pga det dåliga väderläget. I slutet på nästa vecka hoppas Marcus på att kunna få köra honom lite rappare på banan.

26/2: Det ser bara bra ut och idag var det Marcus som körde. - Han är en riktig grovsing som behöver den här träningen, men allt verkar som det ska.

17/2: Han har tränat på riktigt bra med ca 1.30/2600 som bäst i dubbelheatet i fredags. Vi manglar på ett tag till.

9/2: "Lorden" har jobbat på för fullt under veckan och känns jättebra i backen. Det blir 4-6 veckor till av vinterträning för honom.

2/2: Han är igång igen och gick ett halvt arbete idag och var mycket fin. Full träning från och med måndag! Det är egentligen två veckor kvar av manglingsprogrammet men eftersom han tappade lite på sjukdom får han troligen jobba på februari ut innan vi lättar upp.

26/1: Den här veckan har det blivit lite ofrivillig vila pga virusfeber, vilket vi har haft på några hästar uppe på gården. Inget att oroa sig för och Marcus räknar med att ha hästen i träning igen i början av nästa vecka.

19/1: Han är igång tre dagar i veckan med treåringarnas vinterprogram, allt ser bra ut.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 434444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/5: Efter en lång och tuff träningsperiod med final i uppvisningsloppet förra veckan var det dags för veterinär i torsdags. Det blev behandling av framknän och haser med en veckas vila innan vi drar på för fullt igen.

8/5: Coram var med i uppvisningslopp i lördags och gick då ca 1.27/2100 med strax under 1.20 sista 500. Marcus körde honom själv och var riktigt belåten. Det är ju ingen häst som tränas för tidig start utan det är hösten som gäller. - Han kommer att vara bra då, det är bra gång och inställning på honom.

27/4: Han går för fullt och kommer att gå lite rejälare på banan under uppvisningsdagen nästa lördag.

20/4: Jo, nu har han varit tillbaka på full mängd igen och hästen blir allt starkare och smidigare. Vi tränar på och inom ett par veckor är det dags för rappande trippelheat över 1600 igen.

13/4: Efter en riktigt tuff period i träningen nu så har han fått gå lite lugnare den här veckan, för att det inte ska gå för snabbt fram. Nästa vecka är planen full mangel igen.

6/4: Han kommer allt mer och i torsdagens trippelheat över 1600 gick han ca 1.26 i det sista, med en rapp avslutning, vilket motsvarar ca 1.23-fart i tävlingsvagn. Marcus gillar den här, det är styrka i bakkärran och mellan ögonen.

30/3: Allt ser peppar, peppar bra ut även denna vecka.

23/3: Nu har han gått full dos i ett par veckor och peppar, peppar verkar det lugnt i hans tillväxtzoner. Vi trummar på nu när banorna blivit riktigt fina.

16/3: Det var så fina banor den här veckan att Marcus testade att ta upp Coram på full dos i träningen. Hästen har svarat bra på det och nu hoppas vi bara att det inte ska bli några bakslag nästa vecka. En käck häst!

9/3: Coram har gått två intervaller av tre vid bägge träningarna denna vecka och ser bara spänstigare och spänstigare ut. Vi fortsätter så under nästa vecka och sedan får vi se när det är dags att gå upp på full träningsdos. Vi tar en vecka i taget en stund till så att vi inte åker på några bakslag med den här fine killen.

2/3: Han har gått två pass den här veckan och var minst lika bra den andra gången som den första. Så Marcus & co kommer att öka intensiteten något ytterligare under nästa vecka.

26/2: Idag gick han sitt första lite rappare jobb på ett tag och det såg väldigt bra ut faktiskt. Enligt tränaren kör vi på med lugn intervallträning den här veckan för att testa att han tål träningen, innan vi går upp på tuffare arbete igen.

17/2: Han tränas men inte fullt. Det har stabiliserats de senaste veckorna men vi kör på med halv intensitet ett tag till för att inte få bakslag.

9/2: Marcus har inte velat öka på träningen för Coram för hans växtvärk är inte över ännu; vi tränar på men håller oss på lite lugnare dos ett tag till. - Det finns inget att göra när en häst kommer in i en sån här period; kör man riktigt tufft eller fort nu så går det åt pipan. Det är bara att vara cool, sa Marcus. Kommer han inte ur detta inom en månad eller två måste man börja fundera på alternativ.

2/2: Den här veckan har Coram varit mycket bättre och kunnat köras precis enligt plan. Håller det i sig, utan att hans växtproblem kommer tillbaka, blir det tuffare träning från måndag.

26/1: Inget nytt på fronten men Marcus hoppas och tror att växtvärken ska vara bättre nästa vecka. Vi återkommer och tränar bara väldigt lugnt så länge.

19/1: I samband med vintervilan över nyår så började hästen att växa igen och den här veckan har han fått träna lite lugnare pga det. Men det är inget som oroar långsiktigt, dock har han varit i växtperioder lite oftare än de flesta av våra i 15-kullen.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är 445454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

23/5: Han skötte sig perfekt i alla omstarter och gjorde sedan processen kort med motståndet - och vann överlägset på 16,8 full väg. - En kanonfin häst, tyckte Christoffer. Den här får vi roligt med, peppar, peppar...

18/5: Han drog 7/2140 i nolleloppet i Malmö på tisdag. Idag testade vi halvstängt huvudlag och lite nytt på fötterna, vilket föll mycket väl ut. - Fungerar hästen på tisdag, som i dagens arbete, lär det räcka långt. På Jägersro är stallbacken också efter mål, så han inte ska kunna springa hem. Intressant, sa Marcus.

11/5: Simcoe har tränat på lite lugnt efter starten, han behövde fixas i en framfot. Det är bra nu och det trimmas på max under nästa vecka för att starta på nytt inom kort.

1/5: Han skötte sig bra i värmning och provstart, tog också enkelt hand om spets, en ledning som Marcus valde att släppa till storfavoriten efter ett halvvarv. Som klar tvåa bröt hästen rätt ut 450 kvar och skulle springa hem, men kusken höll hästen i trav och räddade tredjeplatsen och 8 000 kr. - Vi måste slipa på hans uppförande, den här banditen, och nästa gång blir det säkert helstängt. Men hästen var fin från start och känns snärtig. De är barn i början, sa Marcus.

27/4: Det blev 1/2140 hemma i Halmstad på måndag. Vi håller tummar och tår för att den här banditen sköter sig i debuten, fart finns för 1.16-tid direkt säger tränaren.

20/4: Meningen var att han skulle debutera nu men så trampade han sig lite när han skyggade för en traktor i tisdags så vi får träna på i backen några dagar till innan vi vågar anmäla...

13/4: Simcoe har tränat starkt i backen den här veckan och Marcus anser honom nu fullt startklar.

6/4: Han har tagit kvalet fint och kommer att tränas för start nu inom det närmaste.

27/3: Kvalet på 18,6 genomfördes med bravur och hästen var inte alls tom i målgång, bara lite för tung i balansen. Det är mycket positivt att vi kan plocka av vikt på honom nu när tävlingssäsongen närmar sig. - Den här gillar jag skarpt, sa Takter efteråt.

23/3: Han tog jobbet bra och startar nu i kvallopp på måndag från 7/2160 i Halmstad.

16/3: Veckan avslutades med att vår lille kapten gick 1.20/2100 med 1.15 sista 500 i sulky för första gången. Marcus var mycket nöjd med hästen som låg lågt i puls och nu anmäles till kval inom kort.

9/3: Han har bara fått jobba på uppe på gården pga väderläget den här veckan men allt verkar bra. Vi hoppas på rappare test i slutet av nästa vecka.

26/2: Idag blev det motsvarande ca 1.27/2600 utvändigt om Precious Lord i det andra heatet på en inte alltför snabb bana. Hästen är redo men vi måste vänta in de fina banorna, säger coachen.

17/2: Simcoe ser riktigt läcker ut och nu väntar Marcus bara på att våren ska komma och vi ska spänna för en sulky. Den här lille har lite känsliga fötter och vi vill ogärna gasa innan banorna är riktigt fina.

9/2: Det har förlöpt ytterligare en fin vecka och nu ska han träna vinter en vecka till innan det är dags att ändra till rappare träning inför säsongen. Spännande!

2/2: En fin träningsvecka avslutades med ett näst intill identiskt heat som för två veckor sedan, han känns bra. Det är två veckor kvar av vinterprogrammet innan vi börjar lätta av mot kval i mars/april.

26/1: Den lille jobbar på med sin vinterträning och ser kanonfin ut.

19/1: I måndags gick han 1.29/2600 i långvagn i andra heatet, vilket motsvarar ca 1.25 över lång distans i sulky på sommarbana. Han går från klarhet till klarhet och Marcus har alltid ett leende på läpparna efter den här hästen.

LIBERTE D'INVERNE (2015)

sto e ZOLA BOKO - QUEEN THIRTEEN
länk till travsport.se

Fint stammad märr (mamman syster till Scarlet Knight) med exteriörsiffrorna 443444. Det finns fyra 1/20-delar i tävlingsrätten för 2017-2022 till salu för 4 000 kr/stycket

STALL MARLIN - KB

18/5: Hon trummar på i backen, inga bakslag.

11/5: Hon fortsätter att utvecklas och ser bra ut hela tiden nu, den här blir intressant att följa utvecklingen på.

4/5: Denna vecka kom hon ner i 1.21 sista 300 och utvecklas starkt för dagen. Marcus tror att det blir en tuff och bra tävlingsmärr med tiden, det är rätt modell.

27/4: Jo, den här veckan lyckades hon sänka ner sig i 1.25-tempo i intervallerna på banan och hon är under utveckling. - Jag tror att hon kommer att bli tuff när hon väl är redo, sa Marcus.

20/4: Nu är han tillbaka i 1.30-tempo i backen och Niklasson var mycket nöjd med veckans jobb. Hon får mangla på ett tag till. - Den här blir läcker men hon behöver få lite mer tid än de andra innan hennes massiva bakkärra är redo, sa tränaren.

13/4: Dessvärre fanns inte de tilltänkta skorna i hennes storlek så hon blev inte skodd förrän idag. Nästa vecka får vi svaret på hur positivt det blev!

6/4: Hon trummar på och ska nu skos om en del i nästa vecka. Blir intressant att se hur mycket det gör.

30/3: Skötaren tycker att Liberte har hyft sin bästa träningsvecka på länge nu när vintern släppt sitt grepp och backen blivit riktigt fin. Hon är skön den här köttbullen.

23/3: Hon trummar på i sin backe och det ser bra ut. Det här kommer att bli en bra häst när hon är färdig.

16/3: Liberte har haft en kanonvecka och så bra som hon såg ut i backen idag har hon nog aldrig sett ut: det gick nedåt 1.30-fart i backintervallerna och det är annars tider som vi mest kör med snabblopparna i backen. Kraftig utveckling! - Jag gillar den här märren och ger vi henne bara lite tid att växa i sin grovt musklade kropp tror jag att det blir en riktigt bra tävlingshäst, var Marcus kommentar efteråt.

9/3: Hon strävar på och ser mycket mer mogen ut i kroppen nu. Vi kommer att justera hennes träning lite grand igen, med ett heat på banan i bakvarv följt av intervaller i backen (så går många av treåringarna varannat jobb fast hon får gå enbart så en tid till) eftersom hon ännu så länge helst bara går ett heat på banan och inte två utan att hetsa upp sig.

26/2: Idag blev det lite rappare heat på banan och det var helt okej. Omställning till upplättande träning inledd.

17/2: Liberte har tränat tre gånger i veckan i gruvan mer eller mindre stadigt sedan i somras och det har gjort susen. Men nu säger Marcus att hon ska få gå över till att träna två gånger i veckan och istället lite rappare.

9/2: Den här veckan har hon gått tre pass som vanligt och hon ser bara bättre och bättre ut. - Vi kommer att sätta henne på banan varannan, tredje vecka framöver och sedan mangla på i backen varannan dag ett tag till, sa Marcus.

2/2: Idag gick hon i speedmaster för andra gången i livet och visade motsvarande 1.30 sista varvet. Liberte utecklas undan för undan och kommer att bli bra enligt Marcus och Patrik. - Men vi siktar på hösten.

26/1: Nu har hon återupptagit vinterträningen och det verkar som det ska. Full dos från nästa vecka.

19/1: Liberte har gått igång lite lugnt efter sitt uppehåll och börjar på allvar igen nästa vecka.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

20/5: Ja, vad ska vi säga? JAAAAAAAA!!! Nytt banrekord och 300 000 NOK in för vår "Stolle" i HP Tholfsens Minne. Segertiden blev goda 13,5/2100a - med skor och sulor, öppet huvudlag och vanlig vagn. Jösses vad bra han är!!! Nu anmälde Marcus honom till Treåringseliten nästa söndag också, sedan blir det 1,5 månaders tuff träning inför nästa mål i Norge senare i sommar. - Det här är en stjärna, sa Marcus.

14/5: Stollen drog 5/2100a med Erlend i storloppet i Jarlsberg på lördag, det värsta motståndet fick spår 9-10 så detta blir spännande. I dagens intervaller kändes hästen riktigt bra. Peppar, peppar...

8/5: Han gick under 1.16/1600 med 1.11 sista 500 ensam igår och Marcus var klart belåten. Nu siktar vi på start nästa vecka, peppar, peppar.

4/5: En bra vecka och nästa vecka blir det inplanerat banjobb inför Jarlsbergsloppet.

27/4: Allt väl den här veckan och nästa vecka skärps träningen inför Norge-loppet.

20/4: Nu har "Stollen" tränat en full vecka och börjar vara så fin som han brukar vara igen. Marcus har ett större treåringslopp i Norge den 19 maj i tankarna...

13/4: Han gick fullt jobb i måndags men därefter ställde vi honom på penicillin för att karleden ska bli riktigt bra, den går upp lite när man kör fullt. Men i övrigt är hästen pigg och fin och med medicineringen han nu fått ska det kunna bli full träning i nästa vecka.

6/4: Nu är "Stollen" redan igång igen och ser ut som en fröjd. Nästa vecka planerar Marcus normal träning igen så hästen stod över två arbeten och ska inte tappa mycket. Nästa start ännu inte bestämd.

2/4: Han gick dessvärre ett tramp i lördags och tvingades vila från start.

27/3: "Stollen" joggade 1.18/1600 med 68 i puls på 10 minuter igår och tränaren var mycket nöjd. Ny start hemma i Halmstad på måndag bland fyra konkurrenter om 60k.

23/3: Han ser grymt fin ut i jobben igen och under nästa vecka lär Marcus ta fram kortvagnen för att testa lite inför nästa start.

16/3: Hästen studsar fram i jobben igen och han är en fröjd för gänget i stallet, ett glädjepiller!

9/3: Han har börjat gå snabbjobb igen och ser underbart fin ut. Nästa vecka blir det full träning mot nya starter.

26/2: Halsen ser mycket bättre ut och vi kör lätt motion med honom den här veckan ut innan vi gasar igen.

17/2: Hästen hostade lite redan i måndags och sedan i torsdags är han på medicin för en lättare halsinfektion. Så insatsen i lördags får ses på ur en liten annorlunda vinkel nu när vi vet att han inte var riktigt på topp. Det blir vila till på torsdag då han kollas om och förhoppningsvis får börja träna igen.

11/2: Det blev en hedersam andraplats från spets på nya rekordet 15,9/2140a på den allt annat än snabba banan i lördags. Dessutom var innerspåret lite väl löst och på det hela taget ansåg både Marcus och Johnny att det var en prestation av fem stjärnor. Berghs häst var bra! Nu blir det lite lugnt i 4-5 dagar och sedan ligger planen mot full träning och eventuell start igen på Solvalla i mitten av mars.

8/2: Han drog 5/2140a och blir nog favorit på lördag. Marcus körde ett trippelheat 1600 på banan med honom i måndags och var gruvligt nöjd. Intressant start...

2/2: Allt är bara bra och vi siktar på ett treåringslopp nästa lördag i Stockholm.

26/1: Nu har han rättat till sig och i dagens lugna träningspass var han mycket fin. Full träning igen nästa vecka.

19/1: Marcus bestämde igår att hästen blir kvar hemma. - Han kändes grym i måndags men var lite sliten igår och det hade inte känts rätt att dra iväg med honom 150 mil enkel efter ett sådant genrep, sa han. Vi startar kanske en gång till här under vintern men det har inte bestämts ännu. Det stora målet är norska Kriteriet i höst.

10/1: Han gjorde ett mycket starkt lopp som tvåa ytter om ledaren sista 1200 meterna. Patrik var mycket nöjd med hästen och att man inte kunde rubba favoriten som fått bestämma i spets var inte mycket att orda om. Nu blir det eventuellt Frankrike under PdA-helgen.

4/1: Det blev start på Solvalla nästa tisdag och det är endast fem konkurrenter, dock Maze Runner och Global Withdrawl. Allt ser bra ut på förhand.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla!

STALL MARLIN - KB

18/5: Dessvärre blev han bakrädd upp till start i onsdags, så pass ordentligt att han orsakade en omstart. I den giltiga starten körde Marcus upp till vingen tidigt, vilket fungerade mycket bättre. Men det blev ändå galopp direkt. - Han kändes väldigt bra, det är en häst för de riktiga årgångsloppen som det känns. Men han är också lite spänd och kort i kroppen så från invändiga spår är det inte så lätt för honom i starten. Men det här loppet är bara att glömma eftersom han blev väldigt skärrad av omstarten; i värmning och provstart var jag ruskigt nöjd med honom. Ny start inom kort, sa Marcus.

11/5: Det blev 2/1640a på Solvalla på onsdag!

4/5: Som han såg ut i onsdags! Dessvärre slog hästen i vagnen när han skulle växla tempo på upploppet och galopperade bort en tätplacering. Kusken var lyrisk och Marcus tyckte att det var länge sedan han sett en häst göra en så fin provstart. Det här blir spännande, men exakt hur vägen ser ut fram till SprinterMästaren vet vi ännu inte.

27/4: Han tog loppet bra och tränade starkt i morse. Ny start på Åby på torsdag, dessvärre från dåligt spår. Men han ska bli mycket intressant att följa.

24/4: Det gick mycket bra och tredjeplatsen på 14,8/2060a var med krafter kvar.

18/4: Igår fick han testa lite raceutrustning och samtidigt jogga 1.18/1600 på banan. Niklasson som körde var lyrisk och nu blir det årsdebut i Skive på söndag i ett försökslopp till den danska guldserien med 53 000 kr till vinnaren i finalen. Det blev 6/2060a i ett åttahästarsfält och det ska bli intressant.

13/4: Han gick en tuff vässning i backen med Prosperous, Alkalizer Am och British Steel igår och det var mycket bra. Marcus har anmält till årsdebut i Skive nästa söndag i ett lämpligt fyraåringslopp. - Skive har Danmarks bästa banmästare och ovalen är fin, det ska bli en lämplig start, sa Marcus.

6/4: Eastern har tränat på som han ska och han älskar att banorna är fina. Tuffare test nästa vecka.

30/3: Inget allvarligt hände och nu är han återställd för träning i nästa vecka.

23/3: Han gick 1.19/2100 på bra sätt och kändes förbättrad och i princip startklar igår. Men sedan var olyckan framme och någon av hans "kamrater" gav honom ett fult sår på höger framkota, som nu måste behandlas med penicillin och fem dagars boxvila så att inget otrevligt händer. - Smällen satt så nära leden att vi bäst gör så här; det vore katastrof om något mer hände på samma ställe som sedan förstörde hela hästens karriär. Nä, vi får skjuta fram planerna en vecka, suckade Marcus.

16/3: Det blev rejäla jobb i backen denna veckan och allt ser bra ut. I slutet av nästa vecka kan det bli aktuellt med nytt sulkyjobb.

9/3: Pga väderläget har Marcus valt att köra ganska försiktigt med Eastern den här veckan. Vi vill inte få något bakslag igen som efter banjobbet på en alltför lös banan för en tid sedan. - Det är en otroligt fin häst som jag inte vill chansa med, lite ömtålig som han ändå verkar ännu så länge, sa tränaren. Årsdebut planeras till påsk eller strax därefter.

2/3: Han gick jobb idag och Marcus som körde var mycket nöjd. - Han har blivit så fin att köra den här, jag gillar verkligen honom.

23/2; Det var ingen större fara vid veterinärgenomgången och hästen blev behandlad i en karpalsenskida i ett framben. - Vi har manglat på riktigt tufft den senaste tiden och nu vet vi var hästens gräns går. Han ska vara igång med motion redan under nästa vecka och sedan kör vi snabbjobb igen som vanligt, planen med april står fast, sa Marcus.

17/2: Tyvärr har vi inte varit lika nöjda med honom efter sulkyjobbet som vid alla januarijobben. - Det är nog ingen ko på isen men vi kommer att ta det lite lugnare och inte köra några fler tuffa jobb innan banorna är riktigt vårfina; en del hästar är mer känsliga än andra på vinterförhållanden, sa Marcus. Årsdebut i april har ju varit vårt mål hela tiden så vi stressar inte.

7/2: Igår körde Marcus 17,5/2100 med 1.12 sista 500 med hästen ensam inne på banan. Det var ett mycket bra intryck och tränaren sa att det är start inom en månad om inget händer. Det här är en häst av rätt sort!

2/2: Han tränar på riktigt fint och ett av veckans pass gick på banan i långvagn. Det blev 1.24/2100 på riktigt bra sätt och Marcus snackar om sulkytest inom kort.

26/1: Riktigt bra intryck den här veckan och den här amerikanen går från klarhet till klarhet. - Jag börjar bli sugen på att testa honom lite på banan faktiskt, sa Marcus idag.

19/1: Eastern trummar på fint och i tisdags gick han riktigt tuffa intervaller i backen när Marcus skulle vässa till British Steel och Sylvester inför nästa veckas Solvalla-starter. Den här är bra!

29/12: Det blev full körning i backen idag mot Sylvester och Alkalizer Am och hästen såg jättebra ut och gillar att träna. Den här tror vi på!

22/12: Han har tränat i backen och i sanden under veckan och Marcus var riktigt nöjd. - Det känns som en amerikansk treåring minst i samma klass som de bästa vi fått hit tidigare typ British Steel och Call Me Hanover, sa Marcus efter körningen igår. Vi vintermanglar i sanden nu och siktar på årsdebut i april.

15/12: Peppar, peppar verkar allt som det ska med hästen och träningen är i full gång igen.

1/12: Det jävliga inträffade att hästen drabbades av bihåleinflammation. Han har dock fått penicillin och är nu återställd. Nästa vecka drar han igång vintermanglingen.

17/11: Lite småkrångel med snor den här veckan men det ska inte vara någon fara; nästa vecka är han mest troligt i full gång igen.

10/11: Allt ser bra ut och nästa vecka ökar vi dosen.

27/10: Han jobbar på två gånger i veckan och sköter sig snyggt.

13/10: - Helt enkelt en jättefin häst, sa Marcus efter denna veckas backjobb. Han står så till att vi nu ska jobba hårt i 2-3 månader och sedan starta tidigt som fyraåring med sikte på V75 och Kungapokalen, sa Marcus.

5/10: Nu har han blivit vaccinerad, avmaskad och acklimatiserad. I nästa vecka testar vi att jobba honom i DW-backen, i motion känns hästen jättefin så här långt.

25/9: På plats! Käck och trevlig i bra skick.

19/9: Eastern Promise har inlett sin resa till Halmstad och kommer till Belgien på fredag. Troligen anländer han till stall Lindgren redan på söndag. Det blir mycket spännande!

9/9: Lukas Wallin körde men hamnade illa till från start. Ut på bortre långsidan (Meadowlands) "sände" Lukas ordentligt och hästen rundade fältet till spets efter halva distansen. Över upploppet såg hästen ut att gå mot en säker seger men kort före mål blev han generad av något/någon på innerplan och Lukas fick bara koncentrera sig på att hålla honom i trav och kvar på banan. Snöpligt och istället för en given seger blev det en tredjeplats på 12,2/1609a.

3/9: - Jag är väldigt nöjd med att få hem Eastern Promise, som jag ropade in åt goda partners/kunder på auktionen i Harrisburg för två år sedan för 90 000 dollars. Jag trodde att det var en riktig stjärna i kommande men hans tvååringssäsong gav inget positivt med sig; tränaren som hade honom kom inte alls rätt på det. Men när hästen gick till Melander i somras vände det och som ni ser på bilden är det en massiv hingst som mest troligt har behövt mycket tid. Rent exteriört är han väldigt lik samma faders toppavkomma Enterprise. Hästen står billigt inne i Sverige eftersom han bara har tjänat 200 000 kr och inte får någon tvångsprissumma. Att han dessutom är anmäld till Pokalloppen känns riktigt trevligt. Sammantaget är detta, trots att han aldrig har vunnit, den mest intressanta amerikanska unghäst som vi har fått in i träning (tidigare har Marcus haft framgångar med hästar som miljonärerna Call Me Hanover och British Steel samt segerstaplaren Ark Went In) och det här blir intressant framåt våren, sa Marcus.

1/9: Idag har vi gjort klart med köpet av väldigt intressante Eastern Promise från Marcus Melanders stall. Det är en häst som inte alls fungerade hos sin förra tränare men sedan han kom till MMM i juni har det gått spikrakt uppåt. Eastern har gjort sex starter för MMM, mestadels i stenhårda gäng (vinnarna i loppen har bl a hetat What the Hill och Sir Mickey), och gjort det bra varje gång, Sitt rekord på 10,5 noterades han för som fastlåst i ett stenhårt busgäng på the Big M 29/7, där Peter Haughton-vinnaren What the Hill (som även var först i mål i Hambot) vann. Hästen har också svarat för en mycket fin andraplats bakom kanonhästen Yes Mickey (på tiden 10,9). - Jag gillar hästen skarpt och tror att han kan ha mycket ogjort i Sverige om han får träna en vinter, sa MMM.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential, halvbror till Disco Volante. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

18/5: Nu har han börjat träna i DW-backen igen och det ser ruggigt bra ut. Marcus har en förhoppning om att det ska gå att skola om hästen till "soldat" nu när han är valack och den närmaste tiden får avgöra.

2/5: Han lever och mår bra men är utan kulor sedan i måndags. Det blir vila till slutet av nästa vecka.

23/4: Nä, det blev galopp kort efter start i kamp om spets. Därmed uteblir elitloppshelgen ur planerna och Marcus kommer att jobba med honom uteslutande för SprinterMästaren och loppen som kommer senare i höst.

18/4: Uppladdningen med träningen har gått enligt plan och det blev 7/2640 på lördag. Det blir första långresa med övernattning men Marcus tror att det ska gå utan problem. En spännande start!

13/4: På söndag anmäls han till V75 på Umåker efter att vi kört en rejäl vässning med honom i backen igår. Allt var som det skulle och hästen har inte tappat något.

6/4: Efter lite behandling av benet ser det bra ut igen och Marcus har kört honom ett par dagar i skogen här i slutet av veckan. Det verkar inte vara någon fara med formen och nästa vecka ska vi dundra på för fullt i backen.

2/4: Han kan dessvärre inte börja träna idag heller pga en smäll på ett framben i hagen.

27/3: Det har kommit snö i massor som ställer till det lite men idag går herr Propp igång med körning igen och nästa vecka börjar manglingen inför nästa start.

16/3: Det blev tuff press i omgångar i spets på den rejält sugande banan på Mantorp i tisdags. Men 150 000 kr in på kontot och Marcus lät nöjd ändå. - Hästen kändes underbar i värmningen och Johnny tyckte också att han kändes mycket bra i loppet fram tills mjölksyran slog i 200 kvar. Nu tar vi det vackert en vecka och laddar sedan mot Klass I-meetinget med final på Elitloppet; det blir ingen start i Kungapokalen utan vi siktar uteslutande på senare fyraåringslopp under året, sa tränaren.

9/3: Han verkar ha tagit loppet fint och har skött träningen femstjärnigt efter segern. På tisdag är det bricka 4 om 300 000 kr på Solvalla och om banan tillåter honom att vara bra så kommer han att vara med i striden tror Marcus. Vi håller tummar och tår...

2/3: Yes! Enkel seger på 15 blankt från tillägg på Åby i onsdags och idag ser hästen ut att må fortsatt bra trots den hårda banan. - Vi låter honom ta det lugnt fram till på tisdag då vi får kolla hur han tog loppet, sa Marcus.

23/2: Vi kör ut på Åby i ett litet fyraåringsfält nästa onsdag. Allt verkar bra med hästen i jobben, han är riktigt laddad.

17/2: Det blir ingen start idag eftersom hästen inte var i tävlingsmässigt skick igår kväll. Det är säkert inget att oroa sig över men Marcus tar inga chanser med sjukdomar (speciellt inte med den här) så vi strök. Planen är fortfarande att ge honom ett lopp till i kroppen innan Maggan-loppet i mitten av mars.

9/2: Det ser bara bra ut och idag testade vi honom med murphy utan anmärkning. Spännande lottning på söndag, vi startar på Axevalla nästa lördag.

2/2: Marcus körde ett lugnt jobb i sanden med hästen idag som inte visade några tecken på att ha tagit illa vid sid av starten i tisdags. - Herregud som han känns. Vi ska fila lite och starta igen inom ett par veckor, ev på V75, sedan finns ett till Maggan-lopp 13/3.

31/1: Han fick gå utan rygg i tredjespår i avslutningen igen på grund av en alldeles för dålig rygg. Johnny var lyrisk över hur hästen kändes men det gick för sakta första varvet för att spurten skulle bita bättre än till femteplatsen och 24 000 kr. Pulsen var extremt låg efter loppet, bara 80 slag. - Det var startspåren som avgjorde till vår nackdel idag, sa Takter.

26/1: Riktigt bra träning idag och det ska bli spännande på tisdag. Låt hästen få vara frisk och kry - peppar, peppar.

24/1: Det blev spår 9 bakom bilen på Solvalla på tisdag med rygg på värsta konkurrenten Harran Boko direkt i starten.

19/1: I måndags fick Marcus slag på hästen igen efter sin semester och det blev lite bättre än 1.15/1600 på en lite seg vinterbana som genrep inför Solvalla. - Mycket nöjd, sa coachen.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

16/5: Vi tog honom till Per Spångfors, efter helgens galopp. Han hittade problem i bägge strålbensbursorna i framfötterna och nu är han behandlad där samt i ett bakknä. - Det var så skumt att hästen inte klarade av att går barfota, feelingen var att vi hade missat något. Och så var det. Nu vilar han veckan ut och så tränar vi på mot slutet av nästa vecka, sa Marcus. Någon ny start är inte planerad ännu men det bör inte dröja länge.

13/5: Dessvärre galopp i körning om spets men sedan gick hästen mycket starkt och fick sista pengarna, bara tre längder efter trean. Han visade minst sagt att han duger gott på V75. Barfota-balansen fungerade fint och vi ser fram emot fortsättningen. Inget bestämt om nästa start ännu, vi måste se hur han tar sig ur detta.

10/5: Det blir första barfota, dags att se vad den växeln kan göra för vår långbente vän.

8/5: Det blev 6/2140a i V75 på lördag. Christoffer Eriksson får chansen och ev blir det första barfota...

5/5: Han gick med järnskor och var väldigt klent förberedd inför gårdagens lopp och att han ändå kändes så fin och travade 14,8/2160 volt var mycket bra. - Nästa gång lättas han i balansen och lär gå framåt rejält om han får vara frisk, sa Marcus.

29/4: Nähä, det svänger fort. Marcus hittade ett lämpligt lopp att göra comeback i på Kalmar på fredag. Vi förväntar oss ingen häst helt på topp men det är ett lopp där Adiago bör kunna vara bland de tre ändå, samtidigt som han vässar upp formen för tuffare starter.

27/4: Marcus hade planlagt att starta honom nästa vecka men det blev ändring i sista stund. - Det visade sig att jag inte var riktigt nöjd med träningen den här veckan, hästen har tappat lite spänst efter det ofrivilliga uppehållet. Vi har fixat med lite småsaker och i slutet av nästa vecka har vi svaret på om hästen svarar rätt på denna behandling och träning; så vi får avvakta lite. Ingen fara med hästen men han har kommit fort upp i klass och måste vara bra när han kommer ut igen, sa tränaren.

18/4: Nu är han redan igång och tränar igen och det var inget vidare mycket han hade tappat, om vi kollar på pulsen mm. Så det blir nog start igen inom kort! Exakt var det blir är ännu inte bestämt.

13/4: Nä men dra på trissor. Den här veckan fick han en liknande hovböld på det andra benet. Idag är han återställd och har gått motion. Nästa vecka ska han kunna gå intervaller igen men det blir givetvis inget Umeå. Marcus återkommer i slutet av nästa vecka med en uppdaterad plan efter hästens status.

6/4: Allt såg bra ut efter starten men så igår blev han plötsligt blockhalt på vänster fram. Det visade sig vara en hovböld som nu kommit fram. Hästen får penicillin för att hjälpa på läkningen men dessvärre innebär detta att det inte blir något Jägersro nästa vecka, vi får vänta minst en vecka till.

30/3: Adiago gick nytt rekord som tvåa i V75-debuten för en stund sedan. Det blev 14,8/2140a och att han åkte dit kort före mål mot stallkamraten Hierro Boko är inte mycket att orda om. Han blev lite för vass i spets efter den tuffa inledningen och gjorde det bra. Men Marcus tror att Adiago kommer att vara ännu bättre nästa gång...

23/3: Hästen har varit pigg och laddad för skötare i DW-backen här under veckan. Det blev 3/2140a med Oskar J i lärlingsloppet på V75 i Karlstad på fredag. Marcus kommer att köra ett vässande jobb på måndag morgon för det såg intressant ut i listan; men annars är ju huvudplanen att hästen ska vara på topp med ett lopp i kroppen till nästa start i "riktiga" V75 med Klass II. - Jag vill gärna kvala in honom till finalerna på Elitloppshelgen, sa Marcus.

16/3: Riktigt tankad i dagens jobb efter en veckas vila. Han får träna fullt i nästa vecka och sedan blir det troligen start i extra-V75 på Gävle eller Färjestad under påsken.

9/3: Oj, så bra han var igen! Tuff öppning till spets, ytterligare en tryckare efter 500 körda, tog sedan emot storfavoriten (tillika stallkamraten Hierro Boko) över bortre lång men åkte dit på målfoto mot en smygkörd. Andraplatsen på nya rekordet 15,1 full väg var värd 25 000 kr. - Han var riktigt bra men det saknades den lilla extra kicken i baksteget så vi behandlade honom med antiinflammatorisk dmso i bakknäna igår. Hästen får vila en vecka men sedan gasar vi igen och jag vill helst starta honom ganska snart igen, sa Marcus.

1/3: Det blev inte helt rätt med cementbana i tisdags och Adiago fick inget tag i banan med framhovarna i starten, varför det blev tredje inner istället för spets. Sedan blev han fast med rubbet kvar som femma. Nya tag i Malmö i ett fyraåringslopp på tisdag istället, där han lär få bättre banunderlag.

23/2: Det blev onödigt bra 1/1640a på tisdag och Adiago lär blir stor favorit. Allt verkar som det ska och Marcus tycker att kort distans ska bli intressant att prova...

17/2: Nu har Adiago fått en liten träningsperiod efter flitigt startande men allt ser jättebra ut. Eventuellt återkommer han på Solvalla 27 feb i ett sprinterlopp.

7/2: Shit, så fin han var! Lätt seger på 15,4/2140a och den här hästen går från klarhet till klarhet. - Ja, får han ett lopp till så ska han vara redo för V75 sedan bara inget händer, sa en mycket nöjd Lindgren efter segern.

2/2: Han är anmäld igen på tisdag hemma i Halmstad och fick då bättre spår bakom bilen. Intressant!

31/1: Shit, så bra hästen gick! Tvåa på 15,5/2140a på den inte alltför snabba vinterbanan, och allt i spåren med attack i fjärdespår 350 kvar. - Den här hästen är under extrem utveckling och jag är närmast chockad över hur bra han känns nu, sa Marcus.

24/1: Tyvärr bricka 7 bakom bilen på tisdag. Men skam den som ger sig! Lopp i kroppen och skygglappar på.

19/1: Det har sett bra ut i jobben under veckan och hästen för börja i ett amatörlopp hemma i Halmstad på måndag för att hitta formen inför tuffare uppgifter framöver.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 534343. Anmäld till alla stora lopp. Slutsåld (två ägare) - men vi letar efter en tredje partner.

STALL MARLIN - AB

13/5: Hierro fick inget spår i starten sedan Bergharn gått ner och stängt spåret, dessvärre blev det ingen omstart och vår lille krigare hamnade därmed i fjärde invändigt. Spurten via open stretch till tredjepriset på 13,6 full väg var dock mycket rapp.

8/5: Han drog 2/2140a och Marcus testade UFO-bike på honom igår. Det blir så på lördag. Spännande!

4/5: Det verkar bara bra med honom och nu laddar vi för Åby nästa vecka.

23/4: Han gjorde det bra på nya rekordet 14 blankt full väg som sexa, de tre första i mål var otroligt bra för klassen. - Men han var inte som allra bäst för dagen utan hade övernattat lite klent och var därför lite blek om nosen. Jag tror att han kommer att vara bättre nästa gång, sa Marcus.

18/4: Uppladdningen har gått som den ska och det blev 3/2140a i Klass II på lördag. Långresa och övernattning ska inte vara nåt problem för den här och Marcus tror på en bra insats, det blir barfota bak nu med. - Men speciellt TZ har två riktigt bra hästar med så det behövs lite klaff, sa han efter sista jobbet.

13/4: Ja, det blev en liten vässning igår och nu siktar vi på Umeå.

7/4: Den lille har känts kanonfin i jobben den här veckan och Marcus siktar på Klass II-debut i Umeå om två veckor,

1/4: Vilken underbar V75-debut!! Direkt ner i rygg på ledaren och när luckan kom blev segern väldigt enkel. Han hade ju stått över jobb för behandling hos veterinären efter den senaste starten så normalt sett bör ju hästen bli bättre nästa gång. Men nu räckte det ändå till 100 000 kr och seger på rikstoton. Hedershäst!

25/3: Det blev vår egen Markus Niklasson som ska köra Hierro i V75-debuten i ett lärlingslopp från 5/2140a på fredag. Spännande!

12/3: Hierro blev behandlad i ett framknä och ett par kotor efter det lite klena intrycket på Jägersro senast, nu väntar en veckas vila och sedan kör vi igen. Hästen är pigg och glad och var värd att tas om hand lite extra efter några tuffa starter på de hårda vinterbanorna.

2/3: Det blev dåligt läge på Jägersro på onsdag men vi misstänker att hästen ändå blir klar favorit efter intrycket senast. Allt verkar bra i lugna jobb efter senast.

22/2: Jösses, vilken insats!! Överlägsen seger från dödens på 1.13-tid mitt i vintern. Takter var mycket imponerad! Vad månde bliva?

16/2: Skit, vi drog 8/1640a på tisdag och bättre kunde vi ju haft. Men hästen var kanonfin i dagens jobb och blir att räkna med.

5/2: Det blev enkel seger sedan Takter kört i rygg på ledaren och spelat ut speeden över upploppet. Den här hästen går från klarhet till klarhet. - Jag älskar From Above som är pappa till Hierro, sa Marcus efteråt.

GANDHI BOKO (2013)

hingst e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp med perfekt driv i steget och mycket bus i sinnet. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

24/5: Marcus sa att hästen kändes väldigt, väldigt förbättrad igår men att det också blev för laddat från start; det var omöjligt att köra felfritt så laddad som hästen blev innan start. - Det var precis som att han bara bestämde sig för att följa bilen när rycket kom 50-60 m före start, vilken han inte klarade. Från ett spår längre ut hade han klarat det och då hade det gått fort. Nu hade han gått ikapp fältet hur lätt som helst men det fick han inte för mig, kändes onödigt med tanke på att han lagt bort så mycket och knappast blivit bättre än femma ändå. Nu är hästen redo för V75 och jag pratar nog med Christoffer eller Johan om uppdraget att köra honom på rikstoton, sa en mycket nöjd tränare på vägen hem.

17/5: Det blev 2/1640a inom V86 på Åby på onsdag. Marcus vill starta honom mot formen nu och inte åka så långt för att hästen blir så taggad av resorna. Spännande =)

15/5: Sådär ja! Sulorna åkte tillbaka och hästen var åter grym! Marcus körde alltså ca 07,5 sista 500 i tredjespår med full fart över mål. - Ja, han är fortfarande lite seg i benen efter vinterträningen men nu går han åt rätt håll; jag fick knappt stopp på honom efter mål.

10/5: Allt väl i jogging och nu har han fått tillbaka sina vanliga skor och sulor. Det blev 8/1640a hemma i Halmstad på måndag.

5/5: Marcus tyckte att hästen kändes väldigt fräsch och fin i värmning och provstart, men att man kunde ana redan då att han blev tassig och lite kort i framsteget utan sulorna. I själva loppet började hästen bryta i kurvorna efter 700 körda och det innebar att det taktiska beslutet att gå först i andraspår blev helt galet. - Det är bara att inse att hästen har gjort alla sina bra lopp med skor & sulor och vi får helt enkelt leva med det; han blev mycket sämre utan jämfört med den tyngre balans han tävlat med i vinter. Vi slår på sulorna igen och startar inom kort, då vi även kommer att ta bort dövhuvan eftersom han blivit så lugn och cool, sa en besviken Marcus efter loppet.

29/4: Det blev dåligt anmält i Kalmar så nu kom Gandhi ut där på fredag istället trots voltstart. Det är få hästar med på volten och det är från tillägg, så vi hoppas och tror att det ska fungera. - Nu blev det ett 2140-lopp för att ge hästen lite kortare race så att vi kan höja formen på honom inför säsongen, sa Marcus.

27/4: Det blev ingen start på Åby nästa vecka eftersom Marcus la in spårförbehåll på 8 och 12. - Det är för tufft från de spåren över 1640a i Göteborg med open stretch så vi letar efter nytt lopp, sa Marcus. Hur som helst har vi, pga karledsproblemen i april, valt att vänta med brons-start tills efter elitloppsmeetinget. - Ja, det känns inte rätt att gå ut mot Disco Volante och grabbarna när vår kille inte är i full form ännu. Den som väntar på nåt gott =)

20/4: Gandhi tränar nu fullt igen och kommer att anmälas till start inom kort.

13/4: Han är igång igen och var finfin i dagens DW-intervaller.

6/4: Nu ser benet bättre ut och Marcus planerar för att börja köra hästen igen på måndag, dessvärre hela två veckor utan körning. Det innebär att den planerade resan till Umeå uteblir men han ska inte vara långt borta från start iallafall, förhoppningsvis i början av maj.

27/3: Gandhi kändes fin både i värmning och lopp men han var besvärad av en lättare karledsinflammation, som säkert bidrog till att han tappade skärpan lite sista biten. Marcus har annars hästen på en plan att träna tungt och inte vässa för toppform ännu, eftersom hästen förra året bombade upp sig lite väl snabbt i toppform och sedan fick följdproblem av detta. Tyvärr har infektionen i karleden inte blivit bättre så han har nu börjat med hippotrim i fem dagar för att häva problemet. Det borde enligt veterinären vara bra igen redan under helgen.

22/3: Jo allt verkar bra inför söndagens start där han drog 7/3140a i ett liknande lopp som senast. Vi hoppas att hästen är lika bra igen och därmed cementerar att han är tillbaka på allvar. - Jag ligger fortfarande ganska lågt och kör med säkerhetsbalans och vässar ingenting i jobben, sa Marcus, som har en långsiktig plan med vår häst...

16/3: Allt verkar bra och nu siktar Marcus på ny start inom kort, troligen på Åby på söndag.

9/3: Hästen har tagit loppet väldigt bra men Marcus valde att stå över nästa veckas lopp med honom. - Jag vill inte ha honom i toppform för tidigt. Den här veckan har han bara joggats men allt verkar bra, nästa vecka gasar vi igen och så blir det ny start veckan efter det, troligen i Göteborg där han trivs ypperligt, sa Marcus.

2/3: Ja, vad ska man säga? Förutom: YES! Marcus tyckte redan efter värmningen att hästen kändes mycket rappare i steget; väl i loppet tog man spets för att släppa till favoriten. Marcus hade sedan strax under 1.10 sista 500 på sin klocka när Gandhi visslade förbi ledaren till lätt seger, 1 000 välbehövliga poäng och 70 000 kr på kontot. - Mycket nöjd och det var närmast en fördel med korta brodd bak. Tar han detta bra blir det ny start om 2-3 veckor, sa tränaren.

23/2: Det blev ett litet fält över 3140a på Åby på onsdag som årets andra uppgift. Det var en mycket lämplig startlista på papperet men Marcus ber att påminna om att hästen ska startas igång och lång distans var egentligen inte tränarens förstaval men detta blev ändå lämpligt. Med lite klaff slutar hästen långt framme och drar ihop fler viktiga poäng och formhöjande startfarter i benen.

17/2: Allt har sett ut som det ska efter årsdebuten.

7/2: Gandhi var seg i benen som förutspått men skötte sig kanonbra och såg fin ut som trea på 12,8/1640a i comebacken. Marcus körde ett snyggt, avvaktande lopp och när luckan kom 100 kvar kryssade man sig fram till pallplatsen. - Hästen kändes som sagt lite seg i benen, det rätta klippet är inte där ännu. Men så här fräsch var det länge sedan han var och detta kändes som en helt perfekt årsdebut, sa Marcus. Det blir ingen tuff matchning i början nu när det är vinter och ganska hårda banor utan räkna med ny start kring månadsskiftet om allt går som det ska. Kingen är tillbaka! =)

2/2: Han gick 1.24/2100 i långvagn på bra sätt i måndags och anmäldes sedan till Halmstads tisdagslunch. Det blev 2/1640a i ganska enkel konkurrens. - Men jag vill poängtera att vi måste ligga långt med segerchansen; Gandhi fick väldigt tuffa lopp i hårdast möjliga konkurrens i slutet av förra säsongen och måste få chansen att bygga upp sig mentalt igen innan vi spänner bågen. Vi tar loppet som ett rent test och han är inte förberedd för stordåd, sa Marcus.

26/1: Idag fick han gå ett trippelheat över 1600 på banan, efter 1.45-1.35-1.25 med det snabbaste heatet i rätvarv. Gandhi var mycket bättre nu än förra gången på banan och nu pratar Marcus om att ge hästen ett litet distansjobb under nästa vecka och sedan börja leta efter comebacklopp...

19/1: Det blev en vända till veterinären medan Marcus var på semester. Inga stora grejer men han blev behandlad i ett par leder och vilade en vecka. - Nu är han igång igen och inom 10 dagar kör vi ett nytt lite skarpare test. Det ser fräschörmässigt mycket bättre ut på hästen i år än ifjol, sa Lindgren.

29/12: Marcus körde Gandhi på banan i morse och var helnöjd med honom på ca 1.26/2600 i andra heatet i långvagn. - Fräsch och fin men kändes lite seg i benen efter det långa uppehållet. Nu får vi se hur mycket han flyttas fram av detta innan vi kör nästa banjobb om ca tre veckor, sa Marcus.

22/12: Nu känns hästen ganska så färdigtränad och vi planerar att köra ett dubbelheat över 2600 på banan i slutet av nästa vecka för att stämma av läget.

15/12: Vi manglar på och det gäller året ut innan vi börjar snegla på banan igen.

1/12: Nu är han uppe i fulla intervaller och manglar på.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 10 000 kr/styck.

STALL MARLIN - AB

18/5: Det blev 2/3140 i ett lunchlopp på Solvalla på fredag. Det var några skapliga emot men Rodick ser väldigt bra ut i träningen och med lopp i kroppen blir det spännande att se hur långt han räcker. Marcus lurar dessutom på att rycka skorna runt om för första gången...

14/5: Dessvärre galopperade hästen i en trång situation. Kom tillbaka starkt och gick 15,6/2500a med en bit under 1.14 sista 2200 m. Han såg jättefin ut och startar igen så fort det finns ett vettigt lopp.

8/5: Han har tränat på fint här i veckan och drog 7/2500a på söndag. Det blir första barfota fram.

5/5: Alla blodtester var perfekta och hästen ser snuskigt fin ut för dagen, det blir comeback i Köpenhamn på CC-dagen nästa söndag.

27/4: Hästen ser helt otroligt fin ut i jobben för dagen men hade hög puls efter måndagsjobbet. Vi har inte kunnat hitta några fel trots bl a EKG men väntar fortfarande på ett blodprov. Så vi tränar på men avvaktar med att anmäla tills vi vet mer. Siktet är inställt på Charlottenlund den 13 maj under CC-dagen.

20/4: Han har bara gått lugnt efter behandlingen för en vecka sedan, vi får se under nästa vecka hur läget är och om det är dags för start direkt eller om det behövs mer tid.

13/4: Nej, det blir ingen Jägersrostart imorgon pga veterinärbehandling pga blodmask. Det är inget allvarligt men blev lite akut och vi behandlade honom direkt. - Så bra som hästen har känts en längre tid ska det bli ny start ganska snart ändå, sa Marcus.

9/4: Det blev 6/2140a på Jägersro på lördag.

6/4: Han känns kanonbra och startar inom kort.

30/3: "Roddan" gick tre heat över 1600 på banan igår och Marcus var mycket nöjd. - Den här ska starta inom kort, sa han!

23/3: Allt väl för skötare i DW-backen och nästa vecka ska Marcus testa honom lite på banan igen.

16/3: Han har tränat igen efter debaclet senast med efterföljande vaccinering. Det verkar okej så långt men nästa vecka får utvisa hur bra det egentligen står till med grabben för dagen eller inte.

9/3: Hästen värmde strålande men redan upp bakom bilen var det något som inte stämde. Han blev sexa men kom in och var helt slut och skakade i bakknäna. Blodproven efteråt visade inte på något akut och hästen visar ingen sjukdomsbild i övrigt. - Vi har gett honom herpesvaccin idag, det har (pga omständigheter som vi inte råder över) dröjt lite för länge mellan vaccineringarna för att vara perfekt för honom och han kommer säkert att vara bra igen nästa vecka. Kalmar på fredag 23 mars har han ett fint lopp nästa gång om allt verkar som det ska.

2/3: Rodick drog 6/2640a på tisdag i Malmö och tränade mycket bra idag. Vi tror på bra chans till snabb revansch!

26/2: Det blev inget Halmstad på lördag pga dåligt spår som tränaren plockat bort. I dagens träning var allt som det skulle och vi siktar på Jägersro nästa vecka istället.

17/2: Han såg nog lite extra bra ut i onsdags och Marcus sa efter värmningen att den här har blommat ut som den fula ankungen; tidigare var han stor, tunn och gänglig men nu är hästen äntligen utvuxen och redo för vuxenlivet. Dessvärre galopperade han i en trång situation helt utan egen förskyllan in i första kurvan. - Inget att oroa sig för, den här hästen går från klarhet till klarhet och jag gillar honom verkligen, sa Takter. Planen ligger nu mot Halmstad 3 mars.

9/2: Efter en tuff första sväng till dödens höll hästen farten strålande som tvåa på nya rekordet 13,7 i onsdags. På tisdag är det dags igen, den här gången från spår ett över 2140 volt om 50 000 kr på Jägersro. - Har han tagit loppet rätt ska det vara vettig chans, sa Marcus.

2/2: I måndags gick han 17,5/1600 med sulky och var jättefin. På onsdag drog han 10/1640a på Jägersro och det blir intressant att se honom över kort distans igen, det kan vara bra att rappa upp honom lite inför kommande V75-starter på längre distanser.

26/1: Idag avslutade han en mycket bra träningsvecka med ett trippelheat över 1600 på banan mot bl a Pearl Face och Gandhi Boko. - Rodick är startklar igen och om det bara kunde sluta strula för honom är han snart med på V75, var Marcus ord.

19/1: Han är igång och tränar för fullt igen, nästa vecka kan vi köra maxjobb igen och börja preppa för årsdebut.

10/1: Tyvärr tvingades vi stryka Rodick pga en liten skitsak. Han gick plötslig hjärtklappning på fredagen men redan på kvällen var det borta. Ingen fara men veterinären ville inte att vi skulle starta.

4/1: Start på Solvalla på tisdag och det är i favoritläge.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 453443. Det finns tre 1/20-delar till salu - kontakta oss för mer info!

STALL MARLIN - AB

22/5: Det blev 1/2140a hemma i Halmstad på måndag istället.

20/5: Tyvärr räckte inte poängen till för Lärlingseliten i år och Marcus letar efter nytt lopp att starta i.

18/5: Igår gick han 1.22/1600 med tjocka hjul, vilket motsvarar åtminstone 1.19 i sulky, i andra heatet och Marcus var mycket nöjd. - Vi vässar vidare mot nästa söndag.

10/5: Idag gick han några heat över 1600 med Marcus i vagnen. Som snabbast körde vi 1.26 i långvagn och det var stora plusbetyg. Vi startar troligtvis inget före elitloppshelgen utan vässar ordentligt i jobben nästa vecka istället.

4/5: Jo men nu tränar han igen och allt verkar bra med sikte på Lärlingseliten.

20/4: Efter att ha startat på extremt lös bana två gånger av tre på slutet fick vi ta honom till veterinären igår och fixa till bägge hasarna. Nu får han en veckas pust och sedan siktar vi på ett lopp i kroppen inför Lärlingseliten på Elitloppshelgen, där han står perfekt inne i loppet.

13/4: Fyra på 12,9 men han kämpade förgäves med sina små ben på den otroligt lösa banan; bara att glömma den starten för Pokemon som inte alls fungerar på löst. - Jag får anmäla smartare nästa gång, sa tränaren.

9/4: Han drog 5/1640a i ett litet fält på fredag och tränade mycket bra idag.

2/4: Han kom bort i kön på den odoserade banan men såg kanonfin ut, vi tar dem nästa gång!

27/3: Pokemon kändes kanonfin i värmning och provstart och Johnny var så nöjd att han bombade för spets. Dessvärre gick det lite väl fort in i första sväng och så kom galoppen, snöpligt i ett så litet fält att galoppera och bara bli femma. Johnny tyckte sedan att det var för löst i kurvorna åt vår bankänslige häst, så det är bara att glömma. Det blir ny start på måndag i Danmark, ett sprinterlopp över 1800a i bakvarv.

22/3: Han känns kanonfin i jobben och på söndag startar han igen på Åby. Marcus tror på bra chans igen trots längre distans eftersom hästen är i toppform.

16/3: Jo men allt verkar fortsatt bra och Marcus är helnöjd med den lille, som snart är redo för brons igen.

9/3: YES! Precis som vi förutspådde skulle Pokemon ha chans om det klaffade. Nu körde Takter fram i dödens tidigt och kunde sedan hålla ett jämnt och passande tempo på den skitiga banan som egentligen passade hästen illa. Tack vare detta blev segern säker - med huvan kvar på öronen! Han är grym den här, och så kul att ha honom så här igen efter borrelian. Nästa start är inte planerad ännu, det är ont om sprinterlopp under mars av någon anledning.

2/3: Tyvärr 8/1640a på torsdag i Göteborg men av träningen att döma är hästen i fortsatt toppslag. Nu hoppas vi kunna ta av framskorna och med lite klaff är han med i striden trots läget i detta sällskap.

23/2: Den lille fungerade fint på de ultralätta skorna och höll farten starkt ytter om ledaren sista 500 efter 09,5-tempo. Tredjeplatsen gav välbehövliga poäng och nu är formen kraftigt på g.

17/2: Marcus var väldigt nöjd med vår knatte i onsdags men det blev så dåligt tempo att Pokemon inte hann med i speedkörningen sen. - Det känns också att han verkligen saknar att gå barfota fram eftersom han inte riktigt hinner undan som det är nu, Nästa vecka testar vi igen och då ska vi lägga på ett par experimentskor, sa Marcus.

9/2: Pokemon gick riktigt skapligt igår, att tuffa i andraspår i 1.12-tempo hela vägen tar alltid ut sin rätt. Och på Åby åker man alltid dit mot en eller två invändiga open stretch-hästar i det läget också så femteplatsen på 12,5 som uppanmäld mot silverhästar var bra. På tisdag är det 1/1640a mot lite enklare hästar så vi hoppas att han tar loppet lika bra igen och sedan lyckas samla ihop lite bra pengar och poäng till veckan.

28/1: Han gick riktigt bra som sexa i ett tufft V75-lopp utan rätta klaffen och Johnny var jättenöjd. Allt bra efteråt och det blev 6/1640a på Åby på torsdag i ett litet fält, även om han är lite uppanmäld. Intressant start, tycker vi.

22/1: Hoppsan, han kom med och fick 4/2140a i silver på lördag. Dagens finslipande träning med tre heat över 1600 på banan var mycket plusbetonat. - Men jag vill ändå ligga lågt tills han visat sig på styva linan i lopp igen efter borrelian, sa Marcus.

19/1: Hästen tog årsdebuten på bästa sätt och kommer att starta igen kring månadsskiftet, det har inte funnits några passande lopp innan dess. Men hästen är pigg och glad, fräsch och fin, i jobben efter senast.

5/1: Det blev 12,5 som tidsnotering på Pokemon men det räckte inte till bättre än en sjunde plats. - Han kändes riktigt bra men var nog lite för tjock efter vilan ännu, sa Takter efteråt.

CEXTER BOB (2012)

valack e ORLANDO VICI - ESTRADA O.R.
länk till travsport.se

Klassklättrare med exteriörsiffrorna 444454. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning för 10 000 kr.

STALL MARLIN - KB

22/5: Han känns bra och alla blodvärden är perfekta för dagen. Men Marcus valde att vänta en vecka med start ändå, så att hästen hinner bli fulltränad igen efter trampet. Det blir Axevalla nästa söndag, ett lärlingslopp för debutkuskar där vi ska använda oss av Jens Laursens i sammanhanget rutinerade dotter, Saga.

18/5: Trampet har sett helt okej ut och på måndag bör han kunna gå jobb igen utan problem, därefter bestäms matchning men vi hoppas och siktar på ny start hemma 28 maj.

13/5: Dessvärre rullade han över i passgång ut ur sista kurvan i fredags, han blev lite för lätt i balansen barfota fram. - Det kändes mycket bra i provstart och första delen av loppet men när mjölksyran kom kändes det direkt att han fick problem. Utan störningen ur svängen håller han sig dock i trav och blir fyra, femma ändå. Nu trampade han sig lite när han gick över i passgång men förhoppningsvis blir det inget illa av det lilla såret och då ska vi kunna starta igen inom kort; fast då blir det med skor igen, sa Marcus.

10/5: Om banan tillåter imorgon så blir det barfota fram för första gången.

8/5: Det ser bra ut och nu blir det start i Kalmar på fredag över 1640a. Ev lättas han i balansen...

2/5: Han skötte sig snyggt i debuten över stayerdistans och blev femma i en snabb avslutning. Hästen ser välmående ut och kommer att bli bättre med lite tätare starter, bara han får hålla sig frisk. Peppar, peppar...

27/4: Han ser kanonfin ut och kommer ut över 3140 på Jägersro nästa onsdag. Det är ett par bra hästar emot och vi är nöjda med en fin placering. Hästen ser dock otroligt fin ut och med några lopp till i kroppen ska vi börja mixtra med skoningen och maxa...

18/4: Nu har han fått dropp och börjat träna intervaller igen så det blir troligen start vid månadsskiftet.

13/4: Hästen fick dessvärre en smäll på ett framben i hagen efter starten och har inte kunnat träna något under veckan. Men nu ser det bättre ut och nästa vecka ska han kunna gå lite lätta jobb igen för start inom kort.

7/4: YES! Han gjorde det mycket bra och kämpade till sig segern på fina 14,8/2140a. Han verkade inte vidare tagen efteråt heller. Peppar, peppar. - Han kändes bättre idag än i måndags, en härlig häst, sa Marcus.

2/4: Det blev bara en sjätteplats men Marcus körde väldigt avvaktande och ville till varje pris gå för fullt över linjen. Det fanns gott om krafter kvar och det blir ny start redan på lördag i breddloppen hemma i Halmstad. - Det här blev mest ett snabbjobb så vi kör igen när det är hemmaplan, sa kusken.

27/3: Jo, det blev 10/1640a på måndag och hästen kändes riktigt fin i sista jobbet. Men han är inte vässad inför årsdebuten i år utan ska nu få starta sig mot formen så att det blir lättare att hålla honom frisk och lite lagom tjock om magen.

23/3: Det mesta tyder på att vi på måndag anmäler honom till påsktravet hemma i Halmstad. Men kom ihåg att det ska startas mot formen och det blir knappast något formintryck i första starten även om hästen kommer att se fin ut i trav och skick.

16/3: Idag avslutade han träningsveckan med ytterligare ett trippelheat över 1600 i långvagn, där det snabbast heatet gick efter ca 1.23/1600 vilket motsvarar ca 1.20 i sulky; banan var fin. Nu är det dags för comeback säger tränaren, men förvänta er inga stordåd direkt i comebacken - hästen ska startas mot formen. Möjlig första start på annandag påsk i Halmstad.

9/3: Han gick trippelheat på banan i tisdags och var riktigt bra. Det snabbaste avverkades efter 1.25/1600 i långvagn och sammantaget banunderlaget var det nog som ca 1.21 i sulky. Det blir ett sådant lugnare banheat i långvagn till innan det är dags för comeback. - Vi ska starta igång honom nu och inte vässa för max. Igår fick han dropp och hälsostatusen är riktigt bra för dagen; nu håller vi planen och tummarna för hästen har ju mycket att hämta om han får vara frisk, sa Marcus. Årsdebut planerad runt påsk.

27/2: Idag fick Cexter äntra banan för första gången på länge. Det blev tre 1600-heat i bakvarv och det var ett positivt besked. Om ett par veckor kör vi igen, förhoppningsvis under mer vårlika förhållanden så det går att köra fortare. Efter det jobbet kan vi bestämma plan för comeback, men det finns chans på start kring påsk.

17/2: Cexter ser väldigt bra ut nu och enligt Marcus avvaktar vi nu bara att tävlingsbanan ska bli vårfin om några veckor så kommer hästen att testas på banan för att bli startklar under mars/april.

9/2: Han jobbar på och ser bra ut, och är uppe på maxintensitet nu.

2/2: Det ser fortsatt bra ut för Cexter som håller hälsan på topp och fortsatt går fyra av sex intervaller. - En vecka till innan maxtryckning, säger Marcus.

26/1: Cexter tränar på och har gått fyra av maximala sex intervaller i DW-backen, vi fortsätter så nästa vecka innan vi trycker på.

19/1: Han har börjat träna igen och känts fin enligt skötaren. Nästa vecka är planen att öka intensiteten en aning.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2015-2018. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

18/5: Pearl drog 1/2140a med Johan Lasson i amatörloppet på Solvalla på fredag. Det är bara åtta hästar med och detta blir spännande. - Hon är i superform och med ett så litet fält blir det intressant att se vad hon kan göra sista 500, bara kusken inte ramlar ur vagnen, sa Marcus som lät ovanligt optimistisk rörande Pearls chanser.

13/5: Hon blev visserligen oplacerad men flög fram över upploppet i överljudsfart efter sen lucka och hade 80 i puls efteråt. Marcus sken som en sol efter loppet. - Nu är hon bättre än någonsin, peppar peppar. Det blir ny start inom kort.

8/5: Allt verkar som det ska efteråt och nu blev det 5/2160 i stodivisionen på lördag.

5/5: Hon formligen flög fram till andraplatsen trots en resa i jumboposition och inget tempo i täten. Vår pärla är på g!

29/4: Det blev perfekt motstånd på fredag och läget 9/2140a känns bra. Dessvärre har ju ST:s datasystem en massa buggar - ett av dem är att det går att anmäla kuskar som inte är behöriga. Ingen av oss tänkte på att Emma inte får köra kategori 3 (som det stod i det finstilta kring loppet) så det blir Peter Zadel som rattar.

27/4: Hon gick fint från helt omöjligt läge och både hon och Emma kommer att få en ny chans i Kalmar nästa fredag, där det är ett stolopp för lärlingar som passar perfekt med 2140a.

20/4: Pearl gick ett lätt jobb igår och var fortsatt kanonsmidig och fin. Det blir start i ett amatör/ungdomslopp på Jägersro på onsdag från 5/2160 med skötaren Emma i sulkyn. - Hon gör ett kanonjobb med vår pärla och jag lovade hästen att Emma skulle få köra henne nästa gång så det är lika bra att hålla sitt ord; Pearl är också helt stabil och rätt häst att köra i början av karriären, sa Marcus.

13/4: Hon gick nytt rekord 13,1 som fyra men hade blivit trea om inte det lösa underlaget släppt helt under hennes fötter runt slutsvängen. - Hon gick nästan omkull men redde upp det snyggt till nytt rekord. Jag har aldrig känt henne bättre och mer gåvillig så nu fortsätter vi på det här programmet och hoppas på bättre underlag och klaff nästa gång, sa Marcus.

9/4: Marcus anmälde direkt och det blev 5/1640a i ett lämpligt stolopp på Mantorp på fredag.

7/4: Ja, det där blev ju lätt! Hon kändes lika fin som senast men nu stämde det på vägen och segern blev väldigt enkel. Hon får därmed starta på igen inom kort.

2/4: Hon värmde strålande, Marcus sa till och med att han aldrig känt henne bättre. Men efter 1.10 första varvet så tröt krafterna ute i spåren i sista kurvan, något som var henne helt förlåtligt. Men det blir ny start i breddloppen hemma i Halmstad på lördag, det är lika bra att kolla om hon har någon moral kvar eller om det blir så att vi ska rekommendera ägarna att ta henne till aveln. - Kommer vi fram till att avel är hennes nästa så kommer vi att erbjuda delägarna ett fördelaktigt byte, sa Marcus.

27/3: Det blev 12/1640a på måndag, inget önskläge direkt. Vi får väl hoppas på ett par strykningar. Marcus är iallafall så nöjd som det går att vara med vår pärla för dagen och hon är verkligen hjälpt av ryggdragaren, det är bara hoppas att svansen sitter kvar den här gången så att hon kan gå regelbundet. Vi kör barfota bak nu och förväntar oss en bra insats men givetvis blir det svårt att vinna från bricka 12.

23/3: Hon fick gå till ryggmaskinen idag för första gången på väldigt länge tack vare att svansen vuxit ut igen. När vi satte henne i ryggmaskinen förra året gick hon som aldrig förr och nu preppar vi det som går här inför comebacken nästa måndag.

16/3: Den här veckan har hon känts klart bättre och jag är mer förhoppningsfull nu inför nästa start i påsk.

9/3: Pga dåligt väderläge har vår pärla inte kunnat förberedas för fullt (hon är ju lite ömtålig) den här veckan och Marcus säger därför att vi ska ställa in oss på nästa start i Halmstad under påsken. - Hon är värd att få chansen att vara riktigt bra när hon startar igen, annars blir det nog inget bra, sa tränarn.

2/3: Pearl kändes jättebra i torsdagens snabbjobb och hon var nu mycket bättre i den behandlade höger bakkotan. Planen om ny start står fast, det blir inte nästa vecka men väl veckan efter.

26/2: Hon fick en lättare korsförlamning i fredags när hon sattes igång igen. Det var dock ingen fara alls och nu är hon igång igen och kändes bra i motionskörningen idag. På torsdag kan vi snabbjobba henne igen och sedan bestämma när vi startar. - Dessvärre ont om passande lopp just nu men det finns ett i perfekt klass över 1600a på Charlottenlund 18 mars som ligger bäst till just nu, sa Marcus.

17/2: Veterinären kunde inte hitta några anmärkningar på henne förutom höger bakkota som är behandlad. - Som jag ser det får vi testa och starta igen inom 2-3 veckor och sedan se om detta är något som är övergående/tillfälligt eller om det är något som tillstött. Det är ingen idé att dra ut på det utan vi vet ju hur bra hon tränat innan. Vi testar igen så ser vi direkt om det är värt att fortsätta eller om vi ska plocka fram ett nytt sto för delägarna att byta till, sa Marcus.

15/2: Tyvärr var Pearl inte alls bra i comebacken i onsdags och hon var slagen redan 600 kvar. - Hon har varit så fin i uppträningen men nu var hon hårt på vänstertömmen enligt kusken och där har Pearl inte varit sedan treåringssäsongen, sa Marcus. Vi kollar upp henne direkt!

9/2: På tisdag blir det comeback i ett amatörlopp på Jägersro med 50 000 kr i förstapris. Vi fick 2/2140a med Palle Robertsson och motståndet såg lämpligt ut. Idag fick hon en liten vässare i backen tillsammans med British Steel och det verkar fint. Marcus förväntar sig en bra prestation direkt. - Men hon är knappast på topp redan i första starten och jag är nöjd med en fin peng i comebacken, sa tränaren.

2/2: Hon gick 17,5/1600 på riktigt fint sätt tidigare under veckan och är helt klart startklar. Det ska bli en köldknäpp nästa vecka och Marcus valde därför att skjuta på hennes comeback en vecka, eftersom hon inte gillar hårda banor.

26/1: Idag avslutade hon sin träningsvecka med att gå trippelheat över 1600 på banan mot bl a Gandhi Boko. Hon skötte sig bra och nu säger Marcus att han ska på med racehuvudlaget på måndag för att trimma till lite inför comeback som planeras till 6-7 feb om allt går rätt till på måndag.

19/1: Vi valde att göra ett återbesök hos veterinären innan årsdebuten. Hon var mycket bättre än tidigare men blev ändå behandlad i ett par leder och fick vila en vecka. Nu är hon igång igen och efter nästa vecka kommer Marcus att bestämma var vi börjar nånstans. - Hon kändes dunderfin igår.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns tre andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

18/5: Idag fick han sträcka ut i 1.10-fart över upploppet i avslutningen, första gången på banan i år! Nattis som körde var jublande glad under och efter jobbet, vilket även hästen var. Det gick ca 1.25/1600 med breda däck och det här var ett kanonjobb! - Han är i bättre skick än på flera år som det ser ut och kanske var den ofrivilliga vilan i samband med karantänen i vårvintras precis vad han behövde, sa Marcus. Nu håller vi tummarna för att hästens hälsostatus inte försämras på något sätt och isåfall blir det comeback inom en månad.

11/5: En fläckfri jobbvecka och inom kort kommer Marcus att ta honom till banan för ett första test.

4/5: Allt lugnt med benet och han har gått sina intervaller på fint sätt. Det har blivit mer massa på hästen nu under uppehållet och kanske har kvarkan något gott med sig trots allt? - Så här fin i kroppen har hästen inte varit sedan han var hingst, sa Marcus. Det ska kunna bli comeback innan midsommar utan problem.

27/4: Counterfeightr har tränat på lite lugnt den här veckan, det finns ingen hälta men han är fortfarande lite öm på skenbenet där han fick smällen. Normalt är det full fart igen i nästa vecka, skulle det inte vara det så blir vi oroliga. - Jag tror verkligen inte att det är någon fara, sa Marcus.

20/4: Hästen tränade jättebra i måndags men fick lov att gå kvar i hagen över veckoslutet eftersom den så kallade hagkompisen gett honom en smäll på ett bakben. Det bör enligt tränaren gå över till nästa vecka...

13/4: Två pass i DW-backen och allt kanonbra!

6/4: Counterfeightr var riktigt laddad under motionskörningen den här veckan. Han får fortsätta med skogsturer med ökad längd under nästa vecka och sedan ska det bli intervaller igen.

30/3: Han har gått igång igen och nu ser hästen fin ut i kroppen igen. Skönt med rutiner, tycker Counterfeightr! Inom kort är han igång med intervaller igen och sedan är det upp till hästen att visa hur många veckor det tar innan det är startform.

23/3: Det ser ut som det ska nu och på måndag får han börja sitt vanliga program igen. Återstår att se hur mycket han har tappat på den ofrivilliga vilan.

16/3: Han kom hem igen igår och är pigg och glad. Däremot gillar han inte att vara borta och de här veckorna på en annan gård har inneburit att han tappat lite i vikt. Han får hjälp med det nu och kommer att smygas igång under nästa vecka.

9/3: Nu är allt som det ska med hans sjuke hagkompis och under nästa vecka börjar Counter att träna igen. Piggare häst får man nog leta efter i hagen just nu... =)

17/2: Han har tränat på fint i veckan och är verkligen pigg och glad. Samtliga andelsägare har fått mejl under helgen om hans framtidsplaner.

9/2: Counterfeightrt har tränat i DW-backen ett par gånger den här veckan och nu är han frisk och glad igen. Härligt! Nästa vecka ökar vi intensiteten och håller tummarna.

2/2: Nu är han frisk igen och nästa vecka blir det intervaller som vanligt.

26/1: Det är inte klokt! I måndags hade han feber och igår torsdag började det rinna ordentligt med snor ur honom. Veterinären kollade på honom idag och det är en halsinfektion som måste behandlas i fem dagar. Så förhoppningsvis går hästen igång lite lugnt torsdag/fredag nästa vecka och intervalltränar igen måndagen efter.

19/1: Han är fräsch och fin och tränar nu maxintensitet igen. Det dröjer någon vecka till innan han är startklar efter uppehållet.

29/12: Behandlad av veterinär, vaccinerad och avmaskad. Om en vecka är han igång för fullt igen och vi har en pigg och glad häst kan vi lova!

BRITISH STEEL (US) (2011)

valack e KADABRA - COME HOME E.T.
länk till travsport.se

Bjässe med kapacitet för klassen just under den högsta eliten. Följetong på V75. Exteriörsiffrorna 544443. Är du intresserad av andel i denna fina snabbloppare - ring!

STALL MARLIN - AB

20/5: Allt verkar bra och sedan Rajesh Face tackat ja till Elitloppet valde Marcus att gå ut i silverfinalen istället för det fina sprinterloppet samma dag. Med rätt spår kan det bli väldigt fina pengar här...

14/5: Steel avslutade ca 1.07 sista 600 som fyra i silver och såg bättre ut än någonsin! Nu blir det elitloppshelgen som nästa äventyr.

8/5: Allt väl efteråt och det blev 6/2140a i silver på lördag.

2/5: Han fick gå hela loppet i andra- och tredjespår och det var därmed inte så lätt att vinna. Men trea på 11,4 var inte fy skam och det var fina pengar in. Han får starta på och förhoppningsvis får han snart rätt resa invändigt med lucka till slut.

27/4: Nu blir det 9/1640a i Malmö på onsdag med PU i jollen. Med tanke på dagens intervaller i backen tror vi att hästen kommer att göra en mycket bra prestation i nästa vecka. Peppar, peppar...

23/4: Det var grymt vad fin han såg ut! Rubbet kvar som sexa efter att ha dragits bakåt av två av de iskalla favoriterna. Men som vår häst såg ut kan han få en kanonsäsong. Nästa start är planerad till Jägersro 2 maj.

18/4: Han har gjort allt rätt i förberedelserna och det blev 3/2640a i silver på lördag. Vi kör första barfota fram på väldigt länge om banan tillåter.

13/4: Det var grymt fint i backen igår och nu går vi för Umeå.

6/4: Dunderfin vecka och nästa träning blir ett tuffare pass för att kolla om han är redo för comeback från sin nya miljö.

30/3: Han dundrar på i DW-backen nu och ser kanonglad och fin ut. En vecka till innan vi testar av lite för comeback,

23/3: Vi har varit jättenöjda med Steel i DW-jobben och nu hostar han inget längre. Blir spännande att testa av honom lite om ett par veckor, säger Marcus.

16/3: Steel har börjat träna i DW-backen och det verkar bra så långt. Han behöver lite mer jobb innan start med tanke på sjukdomen senast men annars allt fint.

9/3: Han har varit lite småkrasslig ett tag men ingen feber och inget snor. Det är lite hostigt bara. Igår, efter 40 månader på travet, flyttade han upp till Linnea och Nattis på gården. Intressant miljöombyte för den gamle!

27/2: Steel var inte som bäst på Jägersro men fick givetvis lite för tuff resa också. Men han hostade lite efteråt och blodprovet var inte helt perfekt. Så den här veckan tar vi det lite vackert och sedan laddar vi för ett passande lopp över 1640a den 13/3.

17/2: Det blir ny start på onsdag när Urban ska köra honom i ett amatörlopp. Nu åker hakarna bort och så får vi se om herr Johansson kan pricka starten eller inte... =)

15/2: Dessvärre hade vi vintervallat men banan blev sugande och det var ingen hit. - Nu kändes det att hans lår tappade snärten i sista kurvan så jag vek aldrig fram spöet; normalt sett är han tvåa i det här loppet så fin som han känns, sa Marcus.

9/2: Nu blev det 5/2140a på Jägersro på tisdag och med tanke på dagens arbete i backen verkar formen vara intakt. - Han har stått över lite jobb pga en sårskada men han kommer nog att vara skaplig ändå nu som det känns, säger Marcus.

24/1: Sådärja! Säker seger på starka 11,7/1640a trots en resa i andraspår hela vägen. Men det blev hårt tempo och ett lopp mestadels i ryggar, det är precis så som vår bulldozer vill ha det. Hela 70 000 kr in också var inte fy skam. Nu finns inga passande lopp i silver på länge utan Marcus siktar på ett nytt snabblopp stängt på rätt sätt i mitten av februari i Malmö.

19/1: British gick tuffa intervaller i backen i tisdags för att vara på topp på Solvalla på tisdag. Det blev ett lämpligt lopp med endast sju startande. - Jag tror att han duger bra i det här gänget bara banan blir bra. Han är riktigt på gång, sa Marcus.

1/1: Han gick mycket starkt som fyra, hade blivit trea om inte Takter hade låst fast Steels hjul 100 kvar. - Riktigt nöjd med hästen, var Christoffers ord efteråt.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Det finns en andel kvar - som kommer att lottas ut bland de som köper andelar i tvååringarna under maj.

STALL MARLIN - KB

18/5: Osteopaten gick igenom honom igår och tyckte att hästen kändes bättre än någonsin. I dagens motion såg han lysande ut. - Hästen ser också väldigt nöjd ut i hagen och nu ska vi bara hantera honom korrekt inför loppen framöver. Nästa start planeras till Gotland den 4 juni, jag vill verkligen bara starta honom över sprint som det ser ut just nu, sa Marcus, och Sweden Cup räcker inte poängen till.

16/5: Alltså, grabben är i toppslag. Sånt toppslag att han inte är helt lätt att hantera innan loppen, BG hade problem idag och man kan säga att Alkalizer redan lagt ett halvt lopp före start. - När hästen blir så där taggad fungerar det inte att man drar i honom, för då brottas han tillbaka och slutar att andas. Nu höll hästen kanonbra ändå och var ju tvåa ända fram till 150 kvar. Nästa start börjar vi lägga honom vid vingen direkt, precis som vi gjorde för några år sedan när han blev så här taggad och formtoppad efter att Lars I kört honom i Upp till Bevis, sa Marcus.

11/5: Alkalizer tränar jättefint i sanden igen och drog 6/2140a på Solvalla på onsdag.

4/5: Han är tillbaka i gott slag och gjorde ett fint arbete i sandbacken idag. Vi jobbar på mot ny start på V86 den 16 maj.

27/4: Veterinären behandlade alla fyra knäna på vår gamling och det blir vila till på onsdag då vi går igång igen. - Jag tror att Alkalizer kommer att svara väldigt bra och snabbt på den här hjälpen och han har två lopp på Solvalla 15-16 maj som vi tittar på, sa Marcus.

23/4: Nä, det gick inget vidare i Umeå. Alkalizer öppnade starkt men kördes sedan ultraoffensivt fram i dödens i stenhårt tempo och var tidigt slagen. - Tyvärr tappade hästen luften i lördags, så som han gjorde några gånger 2015-2016. Det är tydligt att det inte går att vässa upp honom så som vi gjort inför detta lopp, och samtidigt ladda så från start, sa Marcus. Nu får han åka hem, besöka veterinären (vilket var länge sedan) och ladda batterierna några veckor, tränaren vill helst ha kortlopp åt vår häst numera pga halsen.

18/4: - Kanon, var Marcus kommentar efter tisdagsjobbet. Igår eftermiddag fick han sedan 10 liter vätskeersättning i blodet och är nu redo för den långa resan till Umeå.

13/4: Hästen var kanonfin i vässarjobbet i backen och det blir Umeå nästa helg, bara poängen räcker.

10/4: Han ser bra ut och Marcus planerar ett lite tuffare jobb i slutet av veckan för att göra honom redo för start i norr 21 april. Det blir antingen i Umeå eller Seinäjoki.

2/4: Vilken underbar häst vi har! Tvåa på 10,2ak och 50 000 kr in på kontot. Detta trots att hästen var något ömfotad för dagen; nästa gång kommer han att vara ännu bättre. Som det ser ut nu blir det en liten norrlandsturné med guld i Umeå 21/4 och extra V75 på Bergsåker 1/5 som targets. Blir det fallet kommer vår pojk att stanna kvar hos Marcus gode vän Lars Wikström i Sundsvall i mellantiden.

27/3: Det blev bara sju hästar i Y Larssons på måndag och Alkalizer ska ha vettig chans att vara bland de tre. Barfota och bra läge.

23/3: Alkalizer gick ett par tuffa intervaller i backen igår och kändes fin och låg rätt i puls. Vi siktar på påsken så att han får börja starta igen.

16/3: Han har tränat på hela veckan och var mycket fin i backjobbet idag. Det ska kunna bli ny start inom kort. Det finns ett V75-lopp stängt för de bästa över 1640a i Gävle i påsk, alternativt snabbloppet i Halmstad...

9/3: Alka-pojken är hemma igen - i bra skick. Vi har skott till honom, droppat upp honom, gett honom genomgång av osteopat och massör. På måndag gasar vi igen.

2/3: Nä, snacka om missflyt. Det blev minusgrader med frusen och hal bana och det fungerade inte för Alkalizer som ju var anmäld barfota runt om och därmed var tvungen att starta utan skor. Nu åker han hem till Halmstad under helgen och så summerar vi upp hästens fysik och mentala status till veckan innan vi bestämmer färdväg.

26/2: Nu blev det 11/2100a på Enghien på onsdag och i morgonens intervaller kändes hästen rappare än tidigare enligt Parling. Spännande vinteravslutning i Paris med andra ord innan hästen går hem till Halmstad igen till helgen.

17/2: Imorgon blir det start på Vincennes och vår krigare rankas i mitten. Marcus tror dock att Alkalizer hör till de tre, fyra bästa i fältet men att diskningen senast drar ner pressens förväntningar. Vi är nöjda med hästen och lägger nu på ett par boots samt hoppas att kusken lägger upp loppet lite annorlunda nu. Spännande kl 1515 imorrn.

12/2: Idag var banorna bättre i Chamant och Alkalixer fick ett tuffare intervalljobb som uppladdning inför söndagens start.

9/2: Akalizer tränar på som han ska men dessvärre frös veckans tuffa jobb inne pga det usla vädret i Paris. Nu ligger planen på lite tuffare intervaller på måndag istället för att vässa till starten nästa söndag.

2/2: Han har gått ett par jobb nere i Paris efter starten och allt verkar bra. Planen står fast.

25/1: Skit! - Jag tror faktiskt aldrig att jag har sett honom i sådan fysisk och mental balans någonsin tidigare och hade hästen bara fått fortsätta när han släppts till spets vågar jag säga att han hade vunnit, sa Marcus. - Hästen blev rullig när vi kom över krönet och när han sedan skulle förbi ledaren så bromsade han lite och då såg det värre ut; han blev diskad och utan det beslutet tror jag att vi är med på målfotot, sa en lite försiktigare Parling. Hästen stannar kvar i Paris och har pga diskningen ett perfekt lopp 18/2 att preppas för.

19/1: Han gick 1.15/1600 med lärling i vagnen i måndags och det är med råge nytt rekord i träning för vår kämpe. Nu blir det Paris nästa torsdag, håll tummarna för att allt klaffar inför loppet - snacka om spännande! - Han är nog bättre än någonsin och har tidigare gått riktigt bra direkt efter vila, sa Marcus.