Andelshästar från MARLIN - EASY och STUD RACING

(Bilden: andelshästen Alkalizer Am vinner sitt Kriteriekval)

 

Det finns nu lediga andelar i flera topphästar!

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar varje vecka. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609

 

Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se eller www.studracing.com asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:

 

————————————————————————————————————

ORSINI FUTURA (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg ettåring med psyke som en hund. Ecteriören är makalösa 555443. Det finns två 1/20-delar till salu. Bilden: pappan Jocose.

STUD RACING - KB

13/10: Han kom hit under veckan och inleder tömkörningen på måndag.

JAMY DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 454444 - det finns sex 1/20-delar kvar för 10 000 kr/stycket.

MARLIN - EASY

13/10: Jamy strävar på och körs fem dagar i veckan. Hon uppför sig man ska!

5/10: Hon jobbar på och sköter sig exemplariskt.

22/9: Jamy är redan för vagn och sköter sig perfekt.

9/9: Hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: Kolla in hennes auktionsvideo! - Ja, hon rör sig närmast perfekt. Och det är sällan jag hittar en så perfekt rygg och korsvinkel som på den här, säger Marcus. Knappa in: https://vimeo.com/224786314

GLORIOUS WINE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

Ungsto med 75 procent samma blod som unghästkanonen Coin Perdu (bilden). Exteriörsiffrorna är 445443. Med start 1 sep erbjuds marknaden 1/20-delar för 11 000 kr/st.

MARLIN - EASY

13/10: Glorious är väldigt fin, sköter sig perfekt i körningen.

5/10: Hon är frisk och kry igen och ser bara fin ut på banan.

22/9: Glorious har förvisso varit lite snorig men ingen fara och hon är redan för vagn. Sköter sig snyggt!

9/9: Även hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder även hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: - En otroligt fin ungmärr, som har de bästa kotbenen jag sett på något ettårigt sto i Sverige i år. Blodsmässigt är hon ju superintressant och med tanke på hennes exteriör, stam och lynne är chansen god att hon startar redan nästa sommar, sa Marcus.

SALVE REGINA (2016)

sto e BROADWAY HALL - TIMBER MARIE
länk till travsport.se

Halvsyster till startkatapulten Dragster (bilden). Exteriörsiffrorna är 444443. Erbjuds som andelshäst direkt av uppfödaren för 8 000 kr per 1/20-del.

MARLIN - EASY

13/10: Nu är hon också för vagn, det finns humör så att det räcker i den här damen! Men det är bra, många av de bästa stona har varit fulla av humör...

5/10: Tömkörningen är i full gång och vilken dag som helst sätter vi henne för vagn också.

23/9: Salve anlände nu i helgen och inleder sedan inkörningen på måndag!

12/9: Hon kommer till Halmstad i början av nästa vecka för att köras in samtidigt som sina kullsystrar.

3/9: Marcus inspekterade henne i hagen nere hos uppfödaren i Skåne. Han var mer än nöjd. - En riktigt fin märr som rör sig väldigt bra i trav. Det ska bli mycket intressant med henne i träning, speciellt eftersom mamman har lyckats riktigt bra i aveln tidigare, sa Marcus.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. Kvalat på 14,9 i juni som tvååring. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STUD RACING

5/10: Han jobbar på rakbanan och ser bra ut, MMM planerar bantest nästa vecka.

22/9: - Jag gick igenom honom med veterinär igår och vi hittade bara en bakkota som vi behandlade. Förhoppningsvis är vi snart på rätt väg igen, sa MMM.

19/9: Culper gick ett kvallopp i Chester idag, med MMM vid tömmarna. - Han galopperade i andra kurvan och var inte helt hundra i travet, jag får ta och kolla upp det asap, sa vår tränare efteråt.

9/9: Han är tillbaka i träning och nästa vecka kommer MMM att köra lite tuffare intervaller, tills dess får vi avvakta med någon tävlingsplanering.

1/9: Dessvärre har Culper haft lite krasslig hals efter den förra starten och den här veckan har han stått på medicinering. Det mesta tyder på att han kan återgå till träning igen under början av nästa vecka.

22/8: Tetrick backade sig sist och fick sedan helt värdelösa ryggar och trots att Culper gick lika fort som täthästarna sista 500 blev han bara femma och inkasserade 1 000 USD för besväret. Banan var regntung och besvärlig men det såg bra ut för vår häst ändå. Fortsättning inom ett par veckor.

16/8: Allt verkar bra och MMM har anmält igen, denna gång till Pocono på måndag med Tetrick som driver (som i debuten). Det är ett försök i the Stallion Series med 10 000 USD åt vinnaren, dessvärre drog Culper spår sju bland sex konkurrenter.

10/8: Det var nytt lopp igår kväll, tyvärr från spår 8 på the Meadows. Kusken laddade alldeles för hårt och Culper slog ihop och galopperade efter 50 meter, inget bra gjort av Palone. Men hästen såg bra ut och MMM lät nöjd efteråt. Det blir troligen start igen inom kort.

6/8: Spår 8 på the Meadows mot bl a obesegrade Hockey Hanover på onsdag!

3/8: YES! Lätt seger i debuten på 14,6/1609a på 1000m-banan i Philly. Tetrick tog en lugn start, låg med som fyra innan han attackerade 200 kvar. Hästen avgjorde odriven väldigt enkelt. - Jag var jättenöjd med hästen och det var bra gjort att springa som han gjorde på den lite regnblöta banan. Nu siktar vi på lite tuffare lopp om ett par veckor, sa MMM. Det var USD 6000 till vinnaren.

31/7: Nej, det blev start direkt och vi drog spår 2 i lägsta klassen i Chester på onsdag. HJåll tummarna, Timmy Tetrick kör.

23/7: I onsdags gick han 15,2/1609a på en kilometerbana. Han kördes inget från start, gled ner i rygg ledaren och kom sedan loss in på upploppet. Han och ledaren gick sida vid sida över mållinjen i en 1.14-avslutning sista quartern. - Det blev ingen körning förrän på upploppet och kusken var mycket nöjd med hästen, sa MMM efteråt. Troligen blir det ett kval till innan Melander väljer att debutera vår grabb.

8/7: Vår amerikanare var ute i nytt kval idag och gick åter 14,9/1609a på Meadowlands milebana. - Men han körde upp huvudet och galopperade precis när vi tagit ledningen, utan att jag har någon aning om varför. Efter galoppen gick han mycket bra och travet flöt perfekt, sa Melander. Culper visade väldigt bra fartresurser men vi får utgå ifrån att det blir ytterligare kvallopp under juli för att slipa till hästen inför riktig tävlingsdebut lite senare i sommar.

27/6: Culper såg jättefin ut i kvalet men galopperade tyvärr i körning om ledning in i första kurvan. - Han blev lite för laddad men annars var allt bara bra. Nytt kval om en eller två veckor, sa MMM.

19/6: Han har jobbat på som vanligt på rakbanan efter kvalet och är nu anmäld på nytt till the Big M på lördag. - Nu har vi plockat av sulorna så det ska bli intressant att se hur mycket han har förbättrats från förra gången, sa MMM.

11/6: Igår gick Culper sitt första kvallopp på the Meadowlands. Marcus M Melander, som tränar och kör, startade fint med vår häst och tog ledningen för att släppa efter 200 m. Ledarhästen galopperade och det blev spets igen. Marcus körde sedan i jämnt 1.15-15,5-tempo innan Jimmy Takters häst kom för att avlösa efter halva distansen. Culper kom i mål på 14,9/1609a med 76 i puls efteråt och såg bra ut. - Jag var jättenöjd med hästen och han uppträdde väldigt förnuftigt. Däremot hade jag honom lite för tung i balansen för att kunna speeda max, så det får vi ändra på till nästa gång, sa Melander efteråt. Nu siktar vi på ytterligare ett kval om några veckor innan vi får se hur det är dags för debut.

1/6: Culper har fått träna på i intervaller ett tag nu och allt verkar bra. Vi siktar på kval inom kort.

MR CULPEPER (2015)

hingst e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STUD RACING

12/10: Underbar tisdag! Bland ett gäng galoppörer blev det lugna gatan för vår säkre pojke, vinst med åtta längder! Han ser bara bra ut efteråt också och nu laddar vi för ny start om ett par veckor.

4/10: Mr C har tagit loppet bra och startar igen i Malmö på tisdag, nu med Takter från spår ett. Det är ett par riktigt fina hästar med men vi ska kunna vara bland de tre.

30/9: Han blev sexa på 15,9 i onsdags. Han var på väg fram till tredje- eller fjärdeplatsen på upploppet när han dessvärre fick mjölksyra och tröttnade. - Han hade ju bara tränat 1.20 som bäst och hade verkligen behövt ett lopp i kroppen, men han blev ju dessvärre rejält störd till hejdlös galopp i debuten, sa Marcus.

22/9: Mr Culpeper drog 4/1640a i Auktionsloppet om 220 000 kr till vinnaren på onsdag. Det blir Örjan som ska köra och igår testade hästen bakom startbilen utan anmärkning. I dagens snabbjobb på sandrakan var han mycket bra och trots tufft motstånd tror Marcus att Mr C kan vara trea, fyra på Solvalla.

14/9: Det blev tyvärr galopp direkt men det var ingalunda hästens fel. - Han blev påkörd från två håll i starten och det är bara att glömma det här resultatet, annars kändes hästen mycket fin, sa Patrik som körde.

7/9: Anmäld till debut på Jägersro på onsdag från spår 3. Snacka om spännande!

1/9: Han känns fortsatt kanonbra och Marcus har börjat snegla på debut...

25/8: Precis när vi skulle köra så kom världens regnskur så Marcus och Patrik körde bara 1.23/1600 i heatet. Men hästen sköter sina veckoträningar på bästa sätt och som det ser ut nu blir det att starta under september/oktober.

18/8: Det har flytit på riktigt bra för den store tvååringen på slutet och Patrik körde 1.20/1600 med honom mot en treåring i förra veckan. Nästa vecka kommer Marcus att sätta upp hästen på ytterligare ett sulkyheat, det närmar sig debut.

1/8: Allt ser bra ut för Mr C och han har jobbat på sandrakan som vanligt efter kvalet. Vi ska öka träningsdosen för tvååringarna från och med måndag, så han går på där med de andra ett tag innan vi bestämmer färdriktning.

17/7: Dessvärre ströks de bägge andra tvååringarna i kvalet så Mr C fick springa ensam. Marcus öppnade bra med honom, under 1.20 första 500 men tog sedan upp och körde bara runt banan felfritt och enkelt på 1.24 - Ja, han skötte sig riktigt bra, klart över förväntan. Han är ju lite speciell den här och har aldrig tränat ensam tidigare. Men det fick fint och han var inte trött, sa Marcus. Nu kommer vi att trimma vidare ett tag innan det bestäms om han ska starta som tvååring eller inte.

11/7: Han fortsätter att träna på bra och är nu anmäld till kval hemma i Halmstad på måndag.

27/6: Idag tränade han 1.25/1600 med 1.20 sista 500 i träningsvagn, motsvarande ca 1.22/1600 i sulky, detta tillsammans med en fyraåring. Mr Culpeper skötte sig väldigt bra, låg rätt i puls och är nu redo för kval. - Han har länge visat sig vara av rätt sort, en talangfull men lite storvuxen häst. Idag kände jag redan i första heatet att han var redo, det är rätt driv i steget på den här grabben. Nu kvalar vi i juli, sa Marcus.

16/6: Idag gick han 1.27/1600 i träningsvagn och börjar verkligen bli redo. - Det fanns mycket luft kvar i de siffrorna, sa Marcus.

9/6: Mr Culpeper jobbar på och ser riktigt stark ut i 1.35-fart på sandrakan. På banan sköter han sig alltid snyggt, faktiskt är han den ende av våra tvååringar som aldrig har slagit på en galopp under rundbaneträningen.

2/6: Han ligger och nöter på 1.28-1.30 över 1600 i andra heat nu varje fredag, precis som de andra bättre tvååringarna. Fin häst!

APPRECIATED (2015)

hingst e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 454343. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: Det blev spår tre i volten hemma på måndag. Allt ser bra ut i jobben och Marcus hoppas och tror att hans ögonsten ska få ta sin första seger.

5/10: Han ser fortsatt grym ut och Marcus siktar på att starta honom i ett lopp hemma i Halmstad nästa måndag den 16/10.

22/9: "Appe" har tagit loppet fint och skötte sig perfekt i dagens intervaller på sandrakan. Vilken matchning som gäller närmast är ännu inte bestämd. - Ingen hemlighet att vi har småsiktat mot Uppfödningsloppet med honom. Nu är han redan så bra att jag nog väljer att inte starta mer än en gång, möjligen två, innan kvalet till det stora loppet (mitten av november), sa Marcus idag efter lunch.

14/9: Vår stjärna öppnade snabbt från springspår men missade spets med liten marginal och Örjan valde snyggt att glida ner i rygg på vinnaren istället. Sedan gick det 1.14 första 500 och sista 500 och vår häst gick otroligt fina 16,5/2140 volt som tvåa bakom en mycket bra vinnare. Örjan sken som en sol efteråt. - Och jag var mycket nöjd och stolt över "Appes" framträdande, sa Marcus på plats på Sovalla.

7/9: Det blev spår 6 med Örjan på Solvalla och allt har sett bra ut i veckan. Det kom även svar på borreliaprovet - och som väntat var det negativt. Det var ett par mycket duktiga motståndare på papperet på Solvalla men från ett så bra läge kanske det till och med kan bli spets?

1/9: "Appe" tog debuten på bästa sätt och kändes om möjligt ännu spänstigare i dagens intervaller. Det kommer att bli ny start inom kort, eventuellt blir det Solvalla 13/9 eftersom det är ett 2140-lopp stängt vid 10 000 kr.

24/8: Tyvärr spår 11/2000a i debuten på Charlottenlund på söndag mot ett par, tre riktigt lovande motståndare. - Jag kör bara för framtiden från det här läget och jag skulle inte förvänta mig några stordåd som ägare. Spår 11 är helt iskallt men vi får se, har vi tur galopperar en tre, fyra konkurrenter och då blir det annat, sa Marcus efter torsdagens fina träning.

18/8: För exakt en vecka sedan fick Appreciated springa ca 17,5/1600 ytter om en annan tvååring och Marcus var väldigt nöjd med hästen. - Nu testar vi racebalans på måndag morgon och är jag helt nöjd blir det anmälning till Charlottenlund under deras derbyhelg.

1/8: Allt verkar bra med vår lille stjärna och troligen kommer Marcus att ge honom ett sulkyjobb i nästa vecka.

21/7: Allt verkar bra med hästen efter kvalet och han kommer att få jobba på i sanden ett par veckor innan vi väljer spår. - Snart dags att bestämma oss för om han ska börja tävla redan nu eller träna på ett tag till, sa Marcus.

12/7: Vår lilla "stjärna" gick 1.15 sista 800 och landade på 20,7/2160. - Jag var jättenöjd och hästen skötte sig prickfritt förutom att han inte gillade stänket. Det får vi träna på hemma. Nu får hästen träna på som vanligt en tid så ser vi hur han fortsätter att utvecklas, men vi siktar på start senare under året, sa Marcus idag.

6/7: Allt väl och nu blir det kval i Malmö på tisdag.

27/6: Han gick 1.20/1600 ensam idag och pulsen var strax över 80. - Det här är en häst som man nästan blir helt gråtfärdig av, han gör allt rätt. Det är inte direkt enkelt för en tvååring att gå ett sånt här jobb utan sparring, det är inte ens enkelt för en treåring, sa Marcus. Kval inom kort.

24/6: Det har varit en vecka med intervaller på rakbanan och allt har gått som det ska. Nytt sulkyjobb planerat nästa vecka.

16/6: Häromdagen fick Appreciated en sulky bakom sig för första gången och vi körde ca 1.22/1600 med 1.14 sista 300. Det löste han på fint sätt och pulsen låg som vanligt lågt. Nu blir det en vecka av intervaller innan Marcus siktar på ytterligare ett sulkyjobb innan juni månads utgång.

9/6: Han har tränat på hela veckan men hostade lite efter dagens körning. Det var väldigt kvavt och inget annat tyder på sjukdom så hästen fick en boost-spruta och en frihelg! Nya tag på måndag...

2/6: Grabben jobbar på som vanligt, en gång på sandrakan i måndags, en mil i skogen i onsdags samt heat på banan idag. Det gick ca 28,5/1600 väldigt lätt med skötaren idag. Vi strävar på och inom ett par veckor tänker sig Marcus att lägga på en sulky för första gången.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 445344. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: Den store blir bara finare och finare och Marcus har nu satt planen om sulkyjobb inom 14 dagar.

5/10: Precious trummar på och måndagens dubbelheat på banan gav 28,5/1600 på bra sätt.

25/9: Han gick fint i sitt dubbelheat på banan med 1.30/1600 som snabbast i långvagn. - Han känns riktigt bra men behöver ju lite mer spänst, sa Patrik som körde. Det lär kunna bli kval senare under hösten i allafall. Någon start planerar inte Marcus förrän till mars.

22/9: Det går fort framåt och vid dagens sju intervaller på sandrakan var Precious Lord riktigt fin. Nu blir det dubbelheat på banan på måndag så får vi se vad Marcus säger om eventuellt kval efter det.

12/9: Precious Lord gick fulla intervaller i 1.35-tempo mot de bästa tvååringarna idag och vi kan nog säga att han är tillbaka på rätt plats. Om ett par veckor går han dubbelheat 1600 igen och då får Marcus avgöra hur det blir med kvalet.

1/9: Idag gick Lorden sitt första snabbjobb efter kastrationen och skötaren som körde var riktigt positiv. Nästa vecka går han upp i intensitet.

24/8: Nu jobbar han i jogging igen och Marcus planerar snabbjobb i slutet av nästa vecka, allt har gått fint efter kastrationen.

19/8: På onsdag planerar vi att börja jogga honom igen, allt har varit som det ska efter ingreppet.

8/8: Kastrerad igår och allt har gått bra, nu väntar ca 10-12 dagars vila innan vi kör igång igen.

3/8: Tyvärr klarade han inte av att volta med fullt fält utan blev ivrig och galopperade. - Jag har länge siktat på att kvala honom för att sedan kastrera direkt eftersom han såväl har fysiska som mentala problem med sina kulor. Nu kastreras han istället redan på tisdag och får därmed 10-14 dagars vila innan vi kör på igen, sa Marcus.

23/7: Han har blivit frisk snabbt och anmäls till kvalet hemma på fredag.

17/7: Tyvärr hade han lite förhöjd temp och grön näsa idag när han kom in från hagen vid lunch så Marcus valde att ta det säkra före det osäkra och stryka. Vi bör inte tappa något nämnvärt om hästen bara får tillfriskna ifred några dagar innan vi börjar köra igen - rent teoretiskt kan det gå att kvala hemma den 28:e istället.

11/7: Han var helt normal igen på 1.25/1600 med puls 77 igår och nu blir det kval på måndag hemma i Halmstad.

30/6: Nä, Lorden var inte på humör när vi skulle köra på banan. Stora banan var ovanligt hård i måndags så det kan ha haft med saken att göra. för att idag var hästen helt normal i sin träning. Vi kör intervaller på måndag så ser vi om det bara var en engångsföreteelse eller inte. Hur som helst är det inget att hänga läpp för, det är första gången han krånglar och missar ett jobb på fyra månader...

24/6: Det har varit en vecka med intervaller på rakbanan och allt har gått som det ska. Nytt sulkyjobb planerat nästa vecka.

16/6: Häromdagen fick Precious Lord en sulky bakom sig för första gången och vi körde ca 1.22/1600 med 1.14 sista 300. Det löste han på fint sätt och det handlar om en riktigt fin talang med ruggigt travsteg. Nu blir det en vecka av intervaller innan Marcus siktar på ytterligare ett sulkyjobb innan juni månads utgång.

9/6: Den här veckan har han fått mangla på sandrakan och allt har sett bra ut. En stor och fin pojke.

2/6: Ja, även den här pojken har jobbat på som vanligt, en gång på sandrakan i måndags, en mil i skogen i onsdags samt heat på banan idag. Det gick ca 28,5/1600 väldigt lätt med skötaren idag. Vi strävar på och inom ett par veckor tänker sig Marcus att lägga på en sulky för första gången.

23/5: Idag tyckte Marcus att det var dags att köra lite snabbare så den store fick sträcka ut med ca 1.25/1600 i långvagn. - Banan var helt perfekt och det var helt enkelt dags. Det jobbet motsvarar ca 1.22 i sulky och hästen gjorde det väldigt enkelt. Skötaren, Alicia Larsson, som körde var lyrisk, sa tränaren efteråt.

CORAM D'INVERNE (2015)

hingst e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Snygg ettåring med hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: Han bara dundrar på och tränaren blir alltid lika glad när han kört honom. - Han är som en maskin och har så härligt psyke dessutom. Den här gillar jag skarpt men det är ingen tvååringsstart för honom, sa Marcus.

5/10: Coram fick ont i en framfot i förra veckan men det gick över fort när vi bytte skor på honom. I måndags var allt tip top igen. Vi trummar på!

20/9: Han var riktigt fin på sandrakan häromdagen och enligt tränaren var det ett riktigt toppjobb. - Den här hästen kommer att vara en maskin när han är redo till våren, var Marcus kommentar.

12/9: Coram bara trummar på och dagens intervaller på rakbanan var riktigt, riktigt bra.

1/9: Han trummar på och det finns som vanligt inget negativt att anmärka på den här pojken.

25/8: Tidigare idag fick han kliva iväg distansen efter 1.27 med ca 1.22 sista 500. Han utvecklas stadigt och växer jämnt och fint. Nästa vecka tränar vi på som vanligt.

19/8: Den här veckan var rundbanan inte riktigt fin på fredagsmorgonen så vi körde lite lugnare. Men nästa fredag är vi på det igen och överlag utvecklas Coram riktigt bra för dagen. På rakbanan går han nu sju intervaller och blir allt rappare.

11/8: Idag gick han 1.28/1600 vilket motsvarar ca 1.25/1600 i sulky och det är inga anmärkningar över huvud taget, han gör allt rätt och utvecklas som han ska.

3/8: Allt har varit som det ska efter förra uppdateringen och nästa vecka ökas träningsdosen.

23/7: Han gick 1.30/1600 i fredags och skötte sig väldigt bra. Hästen gick ensam pga galopperande kompis men det var inga problem alls. Vi trimmar på ett tag till innan vi sänker honom mer, pulsen är lite för hög ännu eftersom han stod över en del för hovböld tidigare.

10/7: Idag gick Coram på banan för första gången på fem veckor. Det blev underkant av 1.30/1600 i långvagn och det var riktigt bra.

30/6: Han är redan i toppslag och Marcus var väldigt nöjd med hästen på sandrakan idag, som snabbast i ca 1.35-tempo. - Det här är en riktig maskin! Han börjar att vakna till och orka med sig nu, en härlig individ, sa Marcus på lunchen.

24/6: Coram har joggats hela veckan och det ser bra ut nu igen. På måndag inleder vi intervallträning på nytt.

16/6: Bölden har gett med sig och Marcus räknar med att återuppta träningen under nästa vecka.

9/6: Han har tränat på fint under veckan men vaknade idag med en rejäl hovböld. Så det blev våtvarmt omslag över helgen och så hoppas vi på att kunna återuppta träningen i slutet av nästa vecka, normalt ska det inte bli några problem av detta.

2/6: Coram kämpar på men idag var hans sparringpartners inte lika bra som förra gången så det blev "bara" 1.32/1600 som bäst. Vi gillar det vi ser av den här killen, som dock har blivit lite väl hingstig den senaste tiden.

JEDI KNIGHT (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck tvååring med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är 444454. Slutsåld.

STUD RACING

13/10: Backträningen har verkligen gjort susen för honom och det blir bara bättre och bättre.

5/10: Härom dagen gick han 1.28/1600 i långvagn på riktigt bra sätt och backträningen har verkligen varit bra för honom.

22/9: Efter bara tre veckor i backen har det redan hänt mycket med Jedi. - Gud, vad nöjd jag är att vi gick över till att köra honom (och några till) i backen; han är redan mycket bättre. Jag testar nog ett dubbelheat på banan på måndag, sa Marcus.

15/9: Det blev backintervaller idag igen och det passar honom fint. Vi kör på så här ett tag nu.

1/9: Idag fick Jedi och tre kamrater börja träna i backen. - De känns riktigt bra men har lite ibland lite svårt på rakbanan när det ska gå snabbare, eftersom det åt ena hållet lutar svagt utför. Min aning var att de skulle vara klart bättre i backen och så var också fallet. Tack vare detta faktum kommer den här gruppen att få experimentera med lite regelrätt backträning i 1.40-tempo ett tag framöver, sa Marcus.

25/8: Jo, han jobbar på och känns fortsatt bra utan att vara redo för att tryckas ner i tider. Marcus favorit!

19/8: Han är uppe på full träning nu men är fortfarande lite känslig mot stumma banor och får hålla sig på rakbanan ett tag till. Marcus säger att det blir pg-skor på ett tag nu för att det ska fungera perfekt. - Man blir så glad varje gång man kör den här, en riktig muntergök. Ingen lysande tvååring men han kommer att vara desto bättre nästa år, fastslår Marcus.

1/8: Allt ser bra ut för vår lille krabat, som börjar bli som vanligt igen efter växtperioden. Nästa vecka höjer vi träningsdosen och snart är det dags att testa på banan igen.

23/7: Jedi har jobbat på i sanden och allt verkar bra.

13/7: Han har gått lite intervaller den här veckan och ser bättre ut igen. Men vi håller oss borta från banan ett tag till.

30/6: Jedi gick 1.27/1600 i måndags och känns ju bra på det. Men sammantaget säger Marcus att hästen är inne i en tydlig växtperiod just nu och de närmaste två-tre veckorna blir det bara lugn träning så att hans kropp får rätt förutsättningar att hinna ikapp. - Det här är en störtskön häst som jag vill vara extra rädd om, tror att det är en häst som kommer att göra oss väldigt glada under Pokalåret, sa Marcus.

16/6: Han är lite busig för dagen och det blev ingen sänkning av tiderna den här veckan pga det. Men hästen jobbar på och är riktigt talangfull. - En riktig lite rackarunge, sa Marcus.

9/6: Idag fick han sträcka ut med motsvarande 1.25/1600 på bra vis. En liten men riktigt fin häst! - Han är läcker den här. Inte riktigt samma ork och styrka som våra allra bästa, i alla fall inte ännu, men han är riktigt talangfull, sa Marcus efteråt.

2/6: I förra veckan gick han 1.30-tempo i fem intervaller på rakbanan när Marcus testade med ny balans och öppet huvudlag. Idag var det meningen att han skulle få flyga lågt på rundbanan men ett litet sår från hagen på vänster fram satte stopp för det. Men han kommer snart igen, den lille krigaren. - Jag älskar den här hästen, ett sånt fantastiskt fint steg och underbar vilja, sa Marcus.

LIBERTE D'INVERNE (2015)

sto e ZOLA BOKO - QUEEN THIRTEEN
länk till travsport.se

Fint stammad märr med exteriörsiffrorna 444444. Det finns fyra 1/20-delar i tävlingsrätten för 2017-2022 till salu för 4 000 kr/stycket

MARLIN - EASY

13/10: Hon blir stadigt bättre och backen gör verkligen sitt. De började i 1.45-tempo, gick ner i 1.40 men nu närmar vi oss 1.35, så också hon. Vi trummar på i backen med henne ett bra tag till.

5/10: Liberte snorade ett par dagar i förra veckan men är bra igen och jobbar som vanligt i backen.

22/9: Hon utvecklas också fint i backen och nu klarar hon av sina fyra intervaller i 1.40-tempo med de andra grabbarna med 60-65 i puls. Det går åt rätt håll hela tiden.

15/9: Jo, hon jobbar på i backen nu och nästa vecka ska vi öka till fyra intervaller.

1/9: Idag fick Liberte och tre kamrater börja träna i backen. - De känns riktigt bra men har lite ibland lite svårt på rakbanan när det ska gå snabbare, eftersom det åt ena hållet lutar svagt utför. Min aning var att de skulle vara klart bättre i backen och så var också fallet. Tack vare detta faktum kommer den här gruppen att få experimentera med lite regelrätt backträning i 1.40-tempo ett tag framöver, sa Marcus.

15/8: Hon tränar nu på för fullt igen efter sin halsinfektion och nästa vecka går hon upp på fulla intervalltal, dvs sju, med de andra tvååringarna.

1/8: Liberte har börjat jogga igen och hon känns fin, om än lite för rund om magen efter sitt uppehåll på ett par veckor.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk hingst med exteriörsiffrorna 544444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu för 26 000 kr/styck inkl transport från USA. Mycket prisvärd!

STUD RACING - KB

13/10: - Helt enkelt en jättefin häst, sa Marcus efter denna veckas backjobb. Han står så till att vi nu ska jobba hårt i 2-3 månader och sedan starta tidigt som fyraåring med sikte på V75 och Kungapokalen, sa Marcus.

5/10: Nu har han blivit vaccinerad, avmaskad och acklimatiserad. I nästa vecka testar vi att jobba honom i DW-backen, i motion känns hästen jättefin så här långt.

25/9: På plats! Käck och trevlig i bra skick.

19/9: Eastern Promise har inlett sin resa till Halmstad och kommer till Belgien på fredag. Troligen anländer han till stall Lindgren redan på söndag. Det blir mycket spännande!

9/9: Lukas Wallin körde men hamnade illa till från start. Ut på bortre långsidan (Meadowlands) "sände" Lukas ordentligt och hästen rundade fältet till spets efter halva distansen. Över upploppet såg hästen ut att gå mot en säker seger men kort före mål blev han generad av något/någon på innerplan och Lukas fick bara koncentrera sig på att hålla honom i trav och kvar på banan. Snöpligt och istället för en given seger blev det en tredjeplats på 12,2/1609a.

3/9: - Jag är väldigt nöjd med att få hem Eastern Promise, som jag ropade in åt goda partners/kunder på auktionen i Harrisburg för två år sedan för 90 000 dollars. Jag trodde att det var en riktig stjärna i kommande men hans tvååringssäsong gav inget positivt med sig; tränaren som hade honom kom inte alls rätt på det. Men när hästen gick till Melander i somras vände det och som ni ser på bilden är det en massiv hingst som mest troligt har behövt mycket tid. Rent exteriört är han väldigt lik samma faders toppavkomma Enterprise. Hästen står billigt inne i Sverige eftersom han bara har tjänat 200 000 kr och inte får någon tvångsprissumma. Att han dessutom är anmäld till Pokalloppen känns riktigt trevligt. Sammantaget är detta, trots att han aldrig har vunnit, den mest intressanta amerikanska unghäst som vi har fått in i träning (tidigare har Marcus haft framgångar med hästar som miljonärerna Call Me Hanover och British Steel samt segerstaplaren Ark Went In) och det här blir intressant framåt våren, sa Marcus.

1/9: Idag har vi gjort klart med köpet av väldigt intressante Eastern Promise från Marcus Melanders stall. Det är en häst som inte alls fungerade hos sin förra tränare men sedan han kom till MMM i juni har det gått spikrakt uppåt. Eastern har gjort sex starter för MMM, mestadels i stenhårda gäng (vinnarna i loppen har bl a hetat What the Hill och Sir Mickey), och gjort det bra varje gång, Sitt rekord på 10,5 noterades han för som fastlåst i ett stenhårt busgäng på the Big M 29/7, där Peter Haughton-vinnaren What the Hill (som även var först i mål i Hambot) vann. Hästen har också svarat för en mycket fin andraplats bakom kanonhästen Yes Mickey (på tiden 10,9). - Jag gillar hästen skarpt och tror att han kan ha mycket ogjort i Sverige om han får träna en vinter, sa MMM.

PROSPEROUS (2014)

hingst e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv hingst med exteriörsiffrorna 554344. Tanks med hög potential, halvbror till Disco Volante. Vi söker en tredje partner i hästen, endast seriösa spekulanter. Ring Marcus på 0708 733 337.

STUD RACING

13/10: Det blev dessvärre spår 12 i jakten på första V75-vinsten. - Men hästen känns grym och vi tar nu bort sulorna fram och lägger på blinkershuvudlag. Det är klart att man behöver lite flyt med utgångstempo mm från läget men jag vet att han går en låg 1.13-tid även med spår på vägen vid sunda vätskor så vi har inte gett upp på förhand, sa Marcus.

5/10: Han har tagit loppet bra och nu siktar vi på lägsta klassen inom V75. Det finns tre möjliga lopp i södra Sverige under oktober.

1/10: Grymt! Lätt seger, nästan promenad, i spets idag. De 14,2 som han sprang var verkligen ingenting. - Han kändes helt oberörd och den här tror jag blir "Marcans" genombrottshäst nästa år, sa Takter efter loppet.

25/9: Det blev spår 3 med Johnny. Allt väl i dagens jobb och det blir inga ändringar förutom att vi återgår till Contender.

22/9: Han verkar ha tagit sig ur loppet på bästa sätt och vi kommer att anmäla till ett ramlopp på Kriteriedagen.

18/9: Ridå! Vilket otroligt fint intryck han gjorde. Direkt till spets men sedan blev det flera tryckare och första 2000 avverkades efter ca 12,5 - rena världsrekordfarten. Givetvis orkade inte hästen hela vägen men tanke på att han dessutom var sjuk i samband med den förra segern. Men pulsen var ändå inte hög efteråt utan det var helt enkelt bara mjölksyra i de stora musklerna. Låt oss bara hoppas att han inte rent mentalt tog stryk av den här tuffa behandlingen. - Jättetråkigt att loppet skulle köras så där. Men tar han det på rätt sätt kommer hästen att bli fruktansvärt bra framöver; synd att han missar Kriteriet, sa Marcus.

12/9: Det blev spår 4 bakom bilen i Kriteriekvalet och Björn Goop ska köra. Tyvärr fick två snabba huvudkonkurrenter spår innanför så det blir till att vinna den tunga vägen. Låt hästen få vara frisk nu så blir det spännande att se på söndag!

8/9: I torsdags körde Marcus 1.17/2100 med ett snabbt slutvarv och testade "Proppen" i jänkarvagn. - Jag fick det besked jag ville ha och nu kan vi gå in i Kriteriekvalet med tron att hästen är återställd efter sin sjukdom, sa Marcus.

1/9: Den här veckan har han gått fulla intervaller och av borrelian märks ingenting, han hade enastående 58 i puls efter dagens sex DW-intervaller. Marcus låter mycket nöjd och nästa torsdag är det meningen att man ska testa "Proppen" i jänkarvagn.

25/8: Nu är "Proppen" väldigt pigg och frisk och har gått igång lite lugnt. Nästa vecka får han träna som vanligt igen och vi laddar mot Kriteriekvalet utan att starta något mer innan dess.

19/8: Han tog fjärde raka och visade prov på väldig styrka i tisdags, när han med Christoffer Eriksson vann trots dödens sista 1700 m och tappstart på ytterligare 10-20 meter. Men hästen agerade lite väl trögt och oinspirerat varför vi tog blodprov efteråt som visade på borrelia. Så han var inte riktigt på topp. Det blir en snabbkur specialantibiotika nu och han ska bara behöva missa ett jobb. Kriteriekvalet ska inte behöva vara i fara. Puh...

10/8: Allt ser bra ut och det blir ny start, nu över 2680, på Vaggeryds tisdagslunch.

3/8: Han har känts ruggigt fin i sandjobben efter segern men Marcus tog honom till vet Spångfors för att fixa till höger höft som vi inte har varit helt nöjda med. Det är nu gjort och hästen siktas mot start i ett treåringslopp över lång distans på Vaggeryd 15 aug innan det förhoppningsvis blir ny start på Derbyhelgen som slipning inför Kriteriekvalet.

23/7: Ja, vad ska man säga? Han vann åkandes från dödens på 14,6/2160 på Axevallas inte direkt snabba bana. Och han skötte sig helt perfekt även denna gång. - Vilken härlig häst, sa BG. - Jag älskar den här, han uppträder helt perfekt och när jag värmde honom visade han verkligen vilken king han är när han inte brydde sig alls om alla tält och den högljudda publiken, sa Marcus. Nu är det planerat två lopp till innan Kriteriekval men exakt vilka lopp det blir avvaktar vi lite med.

11/7: Vi körde honom idag och allt var bra. Nu siktar vi till Axevalla.

8/7: Ja, vad ska man säga? Det blev väldigt enkel seger på 15,5 full väg volt med strax över 1.13 sista varvet. Örjan såg väldigt nöjd ut efteråt. - Skönt att hästen visade vad han visat oss i träning, sa Marcus efteråt.

4/7: Prosperous drog 5/2140 med Örjan på lördag. Marcus tror att hästen ska klara spåret men vi får se på lördag. Dagens finslipande jobb var till full belåtenhet. - Han såg fantastisk ut med ny och lättare balans, sa Marcus.

30/6: Bjässen tränar på som han ska och vi får se var han kommer med härnäst.

24/6: Han tog loppet bra och dansade fram i tre intervaller i DW-backen på midsommarafton. Det blir ny start inom kort.

19/6: "Proppen" var helt överlägsen i loppet och vann åkandes på 16,8 full väg med liknande puls som han har när vi tränar. - Det här är en stenkross. Skönt att han har kommit över sina problem, han fungerade helt perfekt och det här blir intressant, sa segerkusken efter loppet. Peppar, peppar...

14/6: Nu är det dags för comeback och vi drog 6/2140a i ett billigt lopp hemma på söndag.

4/6: Marcus körde 17,5/2100 med 13,5 sista varvet idag och det såg mycket bra ut. Han hade 82 i puls efteråt och är redo för start igen. - Nu känns han så där riktigt bra igen och gud vilken skön känsla, sa Marcus efter jobbet.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är spännande 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Det finns sex 1/20-delar kvar efter auktionen - 7 500 kr per styck.

STUD RACING

13/10: - Otroligt vad bra han känns och nu blir det kval den 23:e hemma i Halmstad. Jag glömde helt enkelt att anmäla till den 16:e men han dör inte av att träna en vecka till, sa Marcus. Det här är ett fynd!

5/10: Han gick ca 1.19/1600 idag och är nu startklar. Troligt kval hemma i Halmstad 16/10.

22/9: Adiago har tränat den här veckan och känns fin men det blev lite för mycket vila i samband med vrickningen så vi hinner inte kvala vid månadsskiftet. Däremot bör det ske under oktober, hästen har utvecklats fint i kroppen under hösten.

1/9: När han ändå vilade för vrickningen passade Marcus på att behandla alla fyra knäna på Adiago igår. Så nu får han det lugnt till slutet av nästa vecka och sedan kör vi på mot kvalet som antagligen blir i månadsskiftet.

25/8: Han vrickade sig tyvärr i hagen under veckan och har vilat sedan i tisdags. Det blir lugnt en vecka till men det ska inte vara någon fara med något inför framtiden.

19/8: I förra veckan körde Marcus 1.20/1600 ytter om häst med Adiago och det var riktigt fint intryck på det. Det har varit helt normalt i DW-backen efteråt och nästa fredag är det dags för ytterligare banjobb. Är han bra då också blir det nog kval därefter.

1/8: Härom dagen gick han åter 1.24/1600 i andra heatet och nu var det snäppet bättre än förra gången. Vi tränar på och innan augusti månads utgång lär Marcus sätta honom i sulky.

21/7: Allt verkar bra och snart testar vi lite på banan igen.

13/7: Han såg jättefin ut i DW-backen idag och nästa torsdag planerar Marcus att köra heat på banan med honom igen. - Det här är ett fynd, svårt att hitta en så här fin treåring så pass nära start till detta pris, sa tränaren efter morgonens träningspass.

5/7: Igår gick Adiago på banan för första gången på riktigt. Det blev ca 1.24/1600 i andra heatet med breda däck, vilket motsvarar ca 1.21-tempo. Avslutningen avverkades nedåt 1.10-strecket och Adiago var verkligen positiv. - Om han tar den här sista delen av träningsprogrammet på bra sätt kommer den här grabben att bli riktigt trevlig framåt sensommaren, sa Marcus.

30/6: Det har gått riktigt fint med veckans träning och Marcus var så pass nöjd att han på stående fot, efter torsdagens jobb, meddelade att hästen nu är redo för dubbelheat på banan igen.

24/6: Han har återupptagit träningen och var pigg och glad i tre intervaller i DW-backen på midsommarafton. På måndag ökar vi till full styrka igen.

16/6: Det blev ett veterinärbesök under veckan, Marcus bestämde sig för att tidigarelägga det planerade återbesöket av den opererade framkotan. Inga förändringar kunde upptäckas och hästen blev bara behandlad i leden. På måndag är vilan över och vi återupptar träningen med sikte på dubbelheat över 2600 inom ett par veckor.

2/6: Den här veckan har han fått kämpa i sanden i DW-backen och det blir allt bättre. Han behöver träna upp styrkan i bakknäna stor som han är men allt går åt rätt håll. Inom kort blir det nytt dubbelheat över 2600 på banan så att vi får koll på hur mycket bättre han har blivit.

MARTINEZ (2014)

valack e READY CASH - MANGALA DREAM
länk till travsport.se

Härlig grabb med låg puls och strålande fysik. Exteriörsiffrorna 444444. Det finns två andelar till salu för 20 000 kr/stycket.

MARLIN - EASY

13/10: Martin har börjat röra på sig igen men har fortfarande lite sviter av sträckningen, så vi kör inte på i maxtempo; han får nöja sig med 1.30-tempo ett litet tag till så att det släpper helt.

5/10: Han sträckte sig lite i förra veckan och har därför fått gå lugn motion och blivit behandlad av osteopat nu. Nästa vecka kollar vi om det är dags för regelrätta jobb igen.

22/9: Nu är Martinez igång igen och frisk! På måndag blir det regelrätt konditionsträning i backen, skönt att ha honom tillbaka!

1/9: Den här veckan var han lite hängig både i måndags och torsdags. Idag kom provsvaren som visade på en aktiv borrelia-infektion. Så nu blir det antibiotika under nästa vecka men eftersom vi tog det så på volley, precis som med Prosperous, kommer han att bli bra direkt.

25/8: Han fick träna på med ny balans på rakbanan igår och det löste han fint i 1.28-fart.

19/8: Nu tar vi bort de tunga skorna och börjar vässa till honom för kval. - Han ser verkligen jättebra ut nu och har utvecklats markant över sommaren, sa Marcus.

10/8: Hästen jobbar på i sina tunga standardjobb och ska nu skos om för att börja gå lite rappare tempon igen.

3/8: Han blir bara bättre och bättre! Snart dags för lite fart på banan igen...

23/7: Veckan som gått har varit hästens bästa i träningsväg i hela livet. Mycket spännande utveckling nu!

13/7: Martinez utvecklas undan för undan och idag gick det faktiskt 19,5 sista varvet när "motståndaren" galopperade bort sig och han tappade ryggen. - Den här hästen kan bli en ny Bula Bula; han vill verkligen trava och lär sig undan för undan, dessutom är han stark som en björn. Nu ska vi sätta lite specialbalans på honom och bara träna teknik i sanden några veckor innan han får testa på banan igen, sa Marcus.

4/7: Han fick testa lite på banan i måndags och det går verkligen åt rätt håll detta. Nu körde Marcus ca 1.24/1600 med breda däck i andra heatet och det var som om ingenting hade hänt. Sista 800 meterna avverkades i bra trav i 1.20-tempo. - Han är riktigt på gång den här killen. Han vill verkligen trava och nu lär han sig bättre teknik från varje träningspass. Mycket spännande!, sa Marcus.

30/6: Martinez går från klarhet till klarhet och veckans träningar har varit de bästa som hästen levererat i hela sitt liv. Nästa vecka kommer vi att sätta honom på lite trimning på banan.

24/6: Det har verkligen börjat att släppa till för Martinez som nu tränar fulla intervaller på rakbanan i 1.28-tempo. Fortsätter han den här utvecklingen under juli blir det nog till att testa banan därefter. - Det är verkligen skönt att hästen äntligen börjar orka med sig och räta upp sin teknik. Det finns ju massor i den här Ready Casharen, sa Marcus.

16/6: Han har fått träna på och går det allt bättre även om styrkan inte är den rätta i bakkärran ännu.

9/6: "Martin" har nu börjat träna i backen med de andra treåringarna, skönt att han börjar ta sig så fint efter operationen. - Nu är han stark nog att klara sig i backen. Jag gillar den inneboende styrkan och inställningen hos den här, sa Marcus.

2/6: Oj, nu tar det sig väldigt bra! Idag gick han runt 1.25-1.26 över distansen på rundbanan, detta i perfekt stil. - Idag var han bättre än nånsin, sa Marcus. Roligt att hästen blir så mycket bättre hela tiden, så ge honom någon månad till så ska vi se.

WATER PUDDLE (2014)

valack e MAHARAJAH - OBSTACLE
länk till travsport.se

Vacker unghäst. Exteriörsiffrorna är 444443. Ingår i "Stall Väst - Easy", en spinoff till Rikstravet. Slutsåld.

STALL VÄST - EASY

13/10: Det ser fortsatt ut att vara rätt utveckling på honom och Marcus planerar att köra ett riktigt sulkytest om 14 dagar. Därefter vet vi om hästen är redo för kval eller inte. - Rent fysiskt är han redo, men det återstår att se om det mentala är med, sa Marcus som förklaring.

5/10: Han jobbar på och ser faktiskt klart rappare ut i steget nu. Med skötaren avslutade han i 1.15-tempo över upploppet idag och det kan bli tal om kval under oktober som det ser ut.

22/9: Nu är han igång igen och nästa vecka preppar vi lite på rakan och banan innan det blir besked om när kvalet ska ske.

8/9: WP var till veterinär Spångfors igår och blev åtgärdad i sin korsled. En veckas vila och sedan gnuggas han för kval!

1/9: Han strävar på och fick dra på med 1.19/1600 en gång till den här torsdagen, nu med 1.16 sista 500 med skötaren. - Det bästa jobb han gjort so far, sa Marcus. Nu är det dags för veterinär och sedan kval.

24/8: Idag knallade han 1.19/1600 ensam och börjar göra det riktigt skapligt. - Jag tror och siktar på kval i oktober, sa tränaren efter dagens jobb.

18/8: Allt normalt under veckan och vi börjar att närma oss kval. - Jag tänker mig att avsluta hans tuffa träningsperiod inom ett par, tre veckor. Därefter får han gå en vända till veterinären innan det är dags för kval.

11/8: Han blir verkligen bara bättre och bättre för varje vecka. Den här veckan har han bl a visat 1.26/2600 i ett heat i långvagn med 1.18 sista 500. - Han blir allt stabilare och starkare, sa Marcus efter dagens jobb.

3/8: WP jobbar på och vi måste säga att han stabiliseras undan för undan; skapar sig bättre och bättre teknik och blir säkrare rent mentalt. - Det blir nog bra det här till hösten, säger Marcus,

23/7: Han jobbar på med fartlek och blir verkligen som klyschan säger - bättre och bättre!

11/7: Igår gick han 1.22/2600 i sulky utvändigt om häst och han blir bara bättre och bättre. Nöter vi på så här blir det bra i höst!

30/6: Det fortsätter att gå framåt för WP med nya träningsupplägget. Nästa vecka hoppas vi på perfekt banunderlag igen, så att vi kan öka farten ytterligare.

24/6: Nu går han från klarhet till klarhet och som bäst visade han 1.25/2600 med 1.18 sista 400 i långvagn, vilket motsvarar ca 1.22 lång distans i sulky. Han får jobba på med sitt nya träningsupplägg ett tag och hästen närmar sig kvalet allt mer. - När tekniken förbättras så blir även hans spända mentalitet allt bättre. Det är ju ingen tidig häst men det ska bli intressant att se honom till hösten om han fortsätter att utvecklas så här fint, sa Marcus.

16/6: Igår inledde han en period av teknikträning där det blev dubbelheat över 1600 med snabba avslutningar. I nästa vecka går han sådan träning med de äldre starthästarna på banan två gånger. - Det gäller att öva upp hans teknik och det kommer undan för undan, sa Marcus.

9/6: En standardvecka där han har fått mangla på i backen. Allt väl.

2/6: Han strävar på och fick testa lite i sulky igen igår. Den här gången körde vi ganska lugnt men kring 1.20 sista varvet gjorde han i bra stil. Water Puddle lär sig undan för undan vad det här går ut på men än så länge går det inte att pressa honom något utan han måste få springa på i sitt eget tempo. - Han är mentalt inte redo för kval redan nu men det går framåt hela tiden och jag tycker inte att vi ska ha någon brådska, det här är ju en stark häst som hur som helst inte ska starta så mycket under sommaren när det går som fortast. Bättre att vänta ut honom, träna på och sikta på hösten, säger Marcus.

GANDHI BOKO (2013)

hingst e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp med perfekt driv i steget och mycket bus i sinnet. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: På måndag går han igång igen lite smått. Skönt att få honom tillbaka!

5/10: Han kollades om igår och det behövdes ingen fler omgång av Tildren. Bra! Så en avslutande tuppkamsbehandling i hovlederna hos Tornell igår innebär att Marcus tänker sätta igång hästen igen om 14 dagar.

22/9: Hästen är lugn och fin och mår bra av sin vintervila. Återbesök och en andra behandling med Tildren är schemalagt till nästa ondag, den fjärde oktober.

1/9: Gandhi mår bra under sin korkek, skämt åsido, men han har det fint i sin sandhage. Proverna visar på dåliga blodvärden men det var inte tal om något annat än en vanlig infektion. Däremot säger Tornell att det är dags att behandla hovlederna med Tildren, ett preparat avsett för att stärka upp omogna leder och skelett. Marcus har inlett behandlingen redan och det kommer att ta ca två månader innan han är redo för full träning igen. - I våras körde vi med breda järnskor och sula men så fort vi gick över till barfota eller aluminium gick det dåligt. Han är ovanligt omogen och dålig i sina hovleder och måste därför ha den här hjälpen nu för att bli optimal. Så nu får vi sikta på comeback i vinter, jag tror att han lär duga hyggligt i brons och silver under barfotaförbudet, sa en ändå ganska förhoppningsfull tränare.

24/8: Nä, vår häst var trött och slagen redan efter 1400 m körda igår och som tur var tog kusken upp och utgick. Det var ändå högre puls efter 35 minuter än efter 12-15 minuter på en normal dag, så hästen var inte frisk. Vi kollar upp honom asap men allt verkade okej med aptit och humör på hästen i morse. Delägarna har fått mer info i grupputskicket.

19/8: Gandhi känns väldigt bra nu, det är skillnmad på honom mot tidigare i sommar, säger Marcus. Det blev ingen jättelyckad lottning inför kvalet på onsdag men med tanke på hur fin hästen kändes i fredagsjobbet har vi inte gett upp helt; med rätt resa är Gandhi så god som någon annan fyraåring. Hoppas verkligen att han får vara frisk och ha lite klaff, för då hägrar derbyt! - Men jag har väldigt stor respekt för Disco Volante och Dartagnan Sisu, dessa båda är två av de fyra, fem tuffaste motståndarna i hela kvalfältet som jag ser det så inget direkt flyt att få möta bägge. Nu kör vi med racerskor och öppet huvudlag på onsdag.

11/8: Han har tränat på som han ska och i tisdags fick han sträcka ut i 1.20/2100 i långvagn. - Jag var mycket nöjd med genrepet och nu är det bara att knäppa händerna för att han får vara frisk och att dessutom lottningen blir gynnsam inför nästnästa onsdag, sa Marcus. Derbykval nästa.

3/8: Gandhi har känts mycket bra i sandträningen efter behandlingen och allt går enligt Marcus plan mot derbykvalat. - Det blir ingen start innan, han är så lättränad så det är inget som oroar. Nu är hästen mycket lugnare när man kör honom, så det är uppenbart att det var något som vi inte märkte av som störde honom tidigare under säsongen. Håll nu tummarna att han får hålla sig frisk, sa Marcus.

23/7: Den här veckan har han gått igång lite lugnt och allt verkar bra. På tisdag planerar Marcus att börja med intervaller igen inför derbykvalet.

11/7: Vi tog turen förbi veterinär Per Spångfors idag och vi hittade mycket riktigt problem i SI-leden på vänster sida samt höger höftled. - Det var lite smågrejer också men detta var problemet i torsdags, det går inte att springa i kurvorna med synoviter i dessa leder. Hästen hade problem här för ett år sedan men vi trodde nog att han var så pass mycket starkare i år att det inte skulle komma tillbaka, nu vet vi bättre. Det blir ombehandling om en vecka och därmed ytterligare 10 dagar med ingen eller väldigt lätt träning. Sedan drar vi igång inför Derbyt, säger Marcus.

7/7: Gandhi tog sig till sin tredje raka Grupp I-finalen och det är ju vackert så! Men hästen var inte som bäst för dagen utan hängde på högertöm i kurvorna och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. - Han var enastående i ett banjobb 14 dagar innan men tyvärr var det något som inte var som det skulle igår. Jag är rätt övertygad om att jag vet vad som är fel och har honom bokat till specialistveterinären redan till veckan, sa Marcus. En sak är säker - Gandhi kommer igen! - Det är fortfarande Derbyt som gäller och även efter Jägersro finns ett flertal megalopp så säsongen har knappt börjat, avslutar Marcus.

30/6: Nu har vi skott om honom med aluminum runt om och gjort alla förberedelser. Nu är det bara att knäppa händerna och be för att allt går som det ska. Gandhi drog 6/1609a i SprinterMästarens andra försök och det blir olidligt spännande. - Vi kommer att köra med öppet huvudlag nu, åtminstone i försöket. Efter två lopp med skygglappar har hästen piggnat till betänkligt så det blir nog bra. Jag hoppas och tror att han kan räcka långt, sa Marcus på lunchen.

24/6: I tisdags körde Marcus ca 1.14/1600 med Gandhi på banan och det lät på tränaren som att han var riktigt nöjd. I torsdags kollades han upp av veterinär och blev behandlad i sina framkotor inför SprinterMästaren. - Nu blir det två lugnare jobb till innan det är dags. Håll tummarna för att hästen får hålla sig fortsatt frisk och kry, för då kommer det att bli roligt om ett par veckor, sa Marcus.

16/6: Han har manglat i DW-backen och det ser bra ut. Nästa vecka kommer Marcus att köra ett 1600-heat med honom som preparering inför en tilltänkt start i SprinterMästaren.

9/6: Han vilar inte direkt i hagen utan kommer in svettig vissa dagar. Men allt ser bra ut och nästa vecka drar vi igång igen med banditen från Boko.

1/6: Gandhi såg helt lysande ut i söndags och efter en snabb start blev det dödens efter 400 körda. In i slutkurvan såg han ut som en vinnare men sedan plötsligt tog det slut. - Han bröt hem, sa kusken. Dessutom verkar det som att han trampat på en sten, för hästen var öm i sulan höger fram även ett par dagar efteråt. Att Gandhi har vuxit in i kulltoppen kan vi dock vara säkra på i nuläget. Nu får han vila i 10 dagar och sedan marscherar vi vidare mot Derbyt, med första delmål SprinterMästaren.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 20 000 kr/styck.

STUD RACING

13/10: Det vi gjorde med honom i förra veckan har verkligen flyttat fram formen på honom och så som han kändes i torsdagsjobbet tror vi på en riktigt bra prestation redan på måndag.

5/10: Idag gick han 1.22/2100 i långvagn på banan och var fin på det. Som det verkar siktar Marcus på comeback hemma i Halmstad 16/10 med sikte på lördagsloppet i Malmö 28/10. Två andelar till salu för kunds räkning, de bör någon nypa nu!

22/9: Nu går han regelrätta intervaller i DW-backen igen och allt verkar bra. När det blir start igen är inte bestämt.

9/9: Hans problem efter sparken har lagt sig och Rodick kan börja träna igen på måndag!

25/8: Ridå! Tyvärr blir det ingen V75-start nästa lördag. Hästen har fått en smäll i hagen och måste stå på penicillin över helgen. Det ska inte vara något allvarligt för framtiden men nu blir det ingen träning på ett par veckor...

19/8: Segern i tisdags blev ännu lättare och nu har han två raka segrar på en vecka med öppna längder. Marcus siktar nu på lördagsloppet i Malmö om ett par veckor, ett lopp som kan hamna på V75-kupongen.

10/8: Segern blev väldigt lätt på 15,3/2640a och Takter var imponerad. Han joggades lätt idag och allt verkar okej. Nu start i mycket lämplig uppgift på tisdag.

3/8: Hästen bara jobbar på och allt blir bättre och bättre. Ny start med Takter på Jägersro på tisdag, denna gång spår 10 över 2640a. Dags för seger igen?

19/7: Hanna körde riktigt snyggt med honom och hästen avslutade starkt med 1.13 sista 800 utan chans att gå i närkamp med vinnaren som var riktigt bra. Men med tanke på alla dödenslopp på slutet var det nog bra att han fick gå ett snällt lopp nu. Troligen ny start inom kort men ingen matchning bestämd ännu.

13/7: Allt verkar fint och nu startar han i ett passande amatörlopp i Malmö nästa tisdag.

7/7: Han såg enastående fin ut men blev lite vass efter startrusningen och gick sig tom i det stenhårda tempot ytter om ledaren. - Han andades liksom inte på 800 meter, sa Christoffer. Hästen är orutinerad och nästa gång tar vi det lite vackert från början så kommer det att gå fint.

30/6: Allt verkar fint med vår Nadal-broder men dessvärre drog vi 1/2140a i loppet om 50k på Halmstad på torsdag. Just spår ett kan bli en fälla eftersom han är mer stark än snabb. Men kapacitetsmässigt räds han inget av motståndet. - Det finns två andelar kvar i hästen, ett riktigt fynd som jag ser det, säger Marcus.

24/6: Rodick går från klarhet till klarhet och vann nu med öppna längder på 16,1/2640a med gott om krafter kvar. Christoffer Eriksson som körde var mycket nöjd. - Han var riktigt bra och springer säkert en 1.13-tid över full väg om det behövs nästa gång.

16/6: Han ser verkligen dunderfin ut i träningen nu och Marcus valde Vaggeryd på torsdag istället. Ett lämpligt lopp över 2640a som genomkörare inför ett större lopp med 50k i förstapris på SprinterMästaren. Vi hoppas att hästen fortsätter på den inslagna vägen i loppen framöver, för som han tränar just nu kan det bära långt!

9/6: Hästen gick ett fint dubbelheat över 2600 idag och Marcus bestämde sig för att starta igen inom kort. - Troligen på Axevalla den 20 juni men vi får se. Jag tycker att han känns ännu bättre nu faktiskt.

2/6: Ett lugnt jobb i DW-backen idag skvallrade om en häst som mår mycket bra, det blir start igen inom ett par veckor.

GIBSON BOKO (2013)

valack e ZOLA BOKO - PATISSERIE
länk till travsport.se

Kopia av Tion Medon Sisu enligt tränaren. Åter efter skada i hagen. Blir intressant! Exteriörsiffrorna 444344. Det finns två 1/20-delar till salu för 17 500 kr/styck.

STUD RACING

13/10: Dessvärre blev det startgalopp i comebacken uppe i Stockholm men hästen var bara lite för laddad efter uppehållet. Det blir ny start i Kalmar på fredag och då kommer det att gå bättre.

5/10: Marcus ville testa hans hals lite så i dagens banjobb blev det 1.20/2600 på bra vis. Nästa onsdag är det comeback från 9/1640a i ett lärlingslopp på Solvalla. - Han behöver loppet och ska startas igång lugnt och fint för att programmeras om efter halsoperationen, sa Marcus. Den här kan bli riktigt bra nu.

22/9: Idag gick Gibson ett dubbelheat på banan för första gången efter halsoperationen. - Han var jättefin och det var rätt tryck i honom, sa skötaren, Nathalie. En mycket spännande höst att vänta för den här grabben!

8/9: Den här hästen mår verkligen som en prins för dagen. Han matar på och kommer allt närmare full träningsdos.

1/9: Gibson strävar på och är gladare än nånsin. Inom 2-3 veckor når han upp på full träning och då ska det bli intressant!

25/8: Han har inlett intervallträningen och ser fantastiskt fin ut. Härligt intressant häst inför hösten kan man säga, ska han blomma ut ordentligt nu med opererad hals?

19/8: Grabben har börjat köras igen och verkar må prima. En vecka lugn körning till innan det blir intervaller. Ska bli väldigt spännande att se hur Gibson kan utvecklas med frisk hals.

11/8: Gibson är nu friskförklarad efter operationen och på måndag börjar vi köra honom igen! Först lugnt i ett par veckor och sedan intervaller. Mycket spännande framtid efter operationen =)

1/8: Han äter som aldrig förr och har tagit operationen mycket väl. Nästa vecka är det dags att kolla med veterinären om vi kan börja träna igen!

13/7: Idag opererades han i halsen och ska nu vila i några veckor.

4/7: Vi testade honom med halskamera igår och nästa vecka blir det operation. Hans gomsegel fladdrar upp och täcker lufttillförseln när mjölksyrenivåerna stiger så detta kommer att göra hästen mycket gott. Det brukar vara bra resultat på den här sortens ingrepp och viloperioden blir bara ca 4-6 veckor.

24/6: Gibson flöt till ledningen från spår åtta och såg fantastiskt fin ut. Men 500 kvar var det tomt i tanken och hästen slutade fyra. - Han kändes underbar men det är något som hindrar vår kompis från att ta ut sig. Det är inte samma tryck i hästen som tidigare och jag misstänker att halsproblemen hästen hade på Axevalla har gjort honom rädd för att ta i. Vi kommer att kolla honom med halskamera i ett jobb nästa måndag för att få klara besked.

16/6: Vi skodde om honom och testade i fredags morse, vilket föranledde Marcus att anmäla på nytt till Vaggeryd på torsdag. - Ja, det var fötterna som spökade. Nu fick han limmade framskor så att han slipper sömmen, och det kändes helt rätt för Gibson, sa Lindgren.

11/6: Det blev startgalopp för Gibson i Norge och sedan var det nära ny galopp 800 kvar. - Hästen vill inte alls springa efter det och det visade sig att han hade slagit sig rejält på ett framknä, sa Jeppe Juel som körde efteråt. Vi får givetvis kolla upp vad som kan ha varit felet. - Jag vet att han är trång i gången och det är små marginaler ibland när det handlar om att vinkla fötterna rätt vid skoning. Vi får se över detta asap, samt givetvis gå över hästen för att kolla om det finns några fel. Men jag tror inte det för han såg väldigt bra ut i provstarten, sa Marcus.

7/6: Allt verkar bra och nu blir det blinkers på. Tyvärr bakspår mot ett par riktigt bra hästar men tränaren tror på vår häst. - Ja, han kommer att vara mycket bättre med loppet i kroppen och skygglappar på. På en normalbra bana bör han kunna 13,5-1.14 över distansen och det bör räcka ganska långt.

2/6: Han tog spets enkelt i en återkallad och sedan valde kusken att göra på extrem säkerhet i den giltiga så att det blev köposition istället. Avslutningen var fullt godkänd som tvåa på 15,7 och 15 lax in. - Vi körde med öppet huvudlag för att vara säkra på att han skulle gå felfritt i starten. Tyvärr är hästen ganska trög bakifrån med öppet huvudlag och det var en missräkning att Jeppe bommade spets. Vi hade hur som tränat för att ha hästen bättre nästa gång, han är anmäld till ett större lopp på Bjerke på lördag.

GEPETTO BOKO (2013)

valack e ZOLA BOKO - QUAIL RIDGE
länk till travsport.se

Ett riktigt spännande alternativ till en billig peng. Hästen utvecklas starkt efter kastration i somras. Exteriörsiffrorna är 444343. Slutsåld.

STUD RACING

13/10: Han såg, för att vara honom, väldigt bra ut i onsdags. Öppnade fint och fick rygg på ledaren. Takter var mycket nöjd med hur han kändes och backade ut i fjärdespår 300 kvar. Det gick inte att spurta något när ledaren gjorde ett speedryck in på upploppet och manövern gjorde så att en given andraplats blev en fjärde. Men Johnny gillade hästen väldigt mycket och vi tar dem nästa gång istället. - Jag hade tagit spets om jag velat men då hade det kostat. Den här blir bra, sa Takter. Ny start planerad i Kalmar om 14 dagar.

5/10: Gepetto gick 1.22/2100 i långvagn härom dagen och startar med Takter från 5/2140a på Solvalla på onsdag.

22/9: Han ser inte ut att ha tappat något nämnvärt på det lilla uppehållet och veckans träning har varit fin. Nästa vecka är det full dos och sedan kan det bli start igen.

8/9: Marcus tyckte inte att hästen var på topp trots det nya rekordet i fredags och blodprovet visade att hästen inte var helt hundra. Så han har behandlats med antibiotika och kan återta träningen igen på måndag. Det ska bli en fin höst och vinter för den här storvuxne grabben.

1/9: Han gick bra i snabb avslutning som trea från andra ytter på nya rekordet 13,9/1640a. Han får jobba på och utvecklas undan för undan.

25/8: Gepetto har övertygat rejält i träningen under veckan och nu anmäler vi till Jägersro på fredag, då blir det debut över kort distans. - Det lär gynna honom kraftigt och blir det bra läge lägger jag på skygglappar, sa Marcus.

19/8: Allt har sett bra ut efter senast och planen står fast.

12/8: Han avslutade strålande som tvåa på 15,1 full väg och PU körde enligt skolboken. Nu siktar vi mot ett 1640-lopp på Jägersro under derbyhelgen.

7/8: Tyvärr spår 12 på fredag men hästen var riktigt fin i genrepet med ca 1.24/1600 i långvagn som bäst i andra heatet. Nu får han börja starta igen efter sin spark i hagen och så tar vi det därifrån - hösten blir hans!

3/8: Han känns jättebra igen men kom tyvärr inte med i Halmstad på måndag. Förhoppningsvis start på Åby på fredag istället.

21/7: Gepetto har tränats igång och känns fin. Dock tappade han lite spänst av att stå över en del och Marcus bedömer det som att han behöver 2 veckor till innan nytt lopp.

13/7: Han är styv kring såret och kan tyvärr inte träna igen förrän tidigast på måndag. Men det är ingen fara med hästen.

10/7: Tyvärr fick han en smäll på hasen av Rodick Broline i hagen i morse och tvingas stanna hemma.

5/7: Gepetto ser fin ut och startar på nytt på måndag. Det blev 1/2160 med Stefan Söderkvist, ont om bilstartslopp just nu men det spåret bör funka fint.

30/6: Han har sett bra ut efter segern och går numera omlagd träning, med endast korta intervaller eller dubbelheat på banan på lätt underlag. Det svarar han bra på och det blir ny start inom kort.

19/6: Maidenseger igår från spets för tränaren på 15,9 full väg och det var inte slutsålt. - Han har ett väldigt driv i baksteget men är fortfarande lite tung och klumpig. Ge honom lite mer tid och det kan bli bra, sa Marcus efteråt.

16/6: Han gick ett dubbelheat över 1600 tidigare i veckan som finslipning inför söndagens start i Halmstad. Nu känns hästen fräsch igen men han kommer säkert att behöva loppet för att hitta rätta spänsten till sin lite tunga kropp.

9/6: Han fick ett inställt jobb pga dåliga banor och vi väntar därför till Halmstad 18 juni.

2/6: Gepetto kändes bra i lugna intervaller idag och kommer mest troligt att starta på Åby i breddloppen med auto där den 15 juni.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 454443. Det finns fem 1/20-delar till salu - kontakta oss för mer info!

STUD RACING

13/10: Pokemon går stadigt framåt för dagen och det blir garanterat start inom en månad om inget inträffar.

5/10: Idag gick han sitt första dubbelheat över 2600 på banan sedan i somras. Det blev 1.27 som bäst och hästen gav rätt besked. - Han känns kanonfin men måste jobba ner magen i en månad ungefär, sa Marcus.

22/9: Det ser bra ut för lille "Pokke" som trummar på i backen för fullt. Marcus plan är att börja starta honom igen i november. - Vintern passar honom perfekt, sa Marcus.

12/9: Pokemon har inlett träningen i backen nu och han ser väldigt bra ut, om än lite väl klotformad (pga vilan) kanske?

1/9: Han går fortfarande ganska lugna intervaller men det ser bra ut. Om 2-3 veckor kommer han att vara uppe i full intensitet på träningen och då blir det intressant!

24/8: Idag gick han sitt första snabbjobb på rakbanan efter starten under SM-veckan. Härligt!, tyckte Pokke!

11/8: Nu ser det äntligen bättre ut, sedan vi även medicierat mot borrelia, och på måndag återtar vi lättare träning igen. Puh!

1/8: Han vilar fortfarande och är dålig i värdena ännu. Vi kommer att vaccinera honom mot herpes inom kort med förhoppningen om att han ska bli sig själv igen.

13/7: Blodprovet visade mycket dåliga värden och nu är det vila som gäller, han är inte helt kurant vår lille krigare.

11/7: Han kändes bättre än någonsin i värmning och provstart men tyvärr ville han inte vara med till slut. - Han kändes underbar tills jag tog i högertömmen 400 kvar, sa Erik. - Jag tror att det är dags för en liten tävlingspaus, han har trots allt startat på kontinuerligt sedan i april förra året, sa Marcus.

5/7: Tyvärr spår 7 i brons på lördag men Marcus och Patrik har hittat lite smågrejer på hästen som nu är tillfixat så vi tror att "Pokke" kommer förbättrad till lördagens start. Som vanligt räknas han om det klaffar.

30/6: Han var jättefin vid dagens arbete och vi anmäler till brons på lördag.

25/6: Tyvärr blev Pokemon utan rygg i tredjespår redan 850 kvar idag och det fungerade givetvis inte i det stenhårda tempot. In i slutkurvan hade vår häst mattats mentalt och 300 kvar kom galoppen som slagen. Det var inget att orda om, det blev helt fel helt enkelt. Nya tag i Halmstad om två veckor.

19/6: Han tränade fint i dubbelheat över 2600 idag, nu blir det lugna heat på torsdag. Det blev 9/1640a i brons på söndag med Christoffer Eriksson, intressant!

16/6: Det har sett bara fint ut under den här veckan och Marcus körde ett trippelheat över 1600 med honom igår, som uppladdning inför nästa veckas V75-start i Kalmar.

9/6: Hästen är helt återställd och gick ett lugnt arbete igår. Det var toppintryck och Marcus siktar nu på start både i Kalmar på midsommar samt i Halmstad under SM-helgen. - Det blir en perfekt dubbelstart, men vinner han i Kalmar får vi tänka om, sa Marcus,

2/6: Han gick starkt i lördags men fick fritt för senast och hann inte växla tempo. I dagens lugna arbete verkade allt väl efteråt men när vi gick över honom idag visade det sig att han blivit öm i framfötterna. Så vi får ta en lugn vecka och sedan sikta på V75 lite längre fram, kanske midsommar är det som passar bäst? Om detta återkommer vi så fort vi vet mer.

CEXTER BOB (2012)

valack e ORLANDO VICI - ESTRADA O.R.
länk till travsport.se

Klassklättrare med exteriörsiffrorna 444454. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: Hästen är lättränad och känns redan som om han vore startklar. Marcus har preliminärt sett ut ett passande lopp på Axevalla i slutet av månaden.

5/10: Han har smugit igång med träning och gått två lätta backjobb. Allt ser bra ut och nu ökas dosen till max i slutet av nästa vecka.

22/9: Nu kan vi inte vänta längre utan på måndag drar vi igång träningen igen!

3/9: Hästen värmde superbra och Marcus var riktigt optimistisk inför loppet. Dessvärre var hästen seg redan 800 kvar och Örjan tog upp och utgick, eftersom han vet att vi har sjuka hästar. Så Cexter hade ingen hög puls efter loppet men något är givetvis sjukt i hans kropp. - Problemet med det som har drabbat våra starthästar i sommar är att inte ens hästarna själva verkar veta om att de är nedsatta. För en häst som är sjuk visar det på ett eller annat sätt, om inte annat så genom att vara trampig och nervös på tävlingsdagen. Men de här hästarna som har klappat igenom på slutet har ju inte visat något alls. Tempen är normal, aptit och humör likaså. Magarna fungerar. You name it! Nu skickar vi ett nytt borreliaprov till ett större lab, för att dubbelkolla så att vi inte missat nåt på honom, och räkna med 2-3 veckors vila innan vi drar igång honom igen, sa Marcus.

1/9: Cexter tränade fantastiskt bra i tisdags och idag kom borrelia-svaret tillbaka negativt. Om han bara är infektionslös imorgon tror Marcus på bra chans...

25/8: Allt verkar bra och vi har gjort upp med Örjan om att köra i Lördagsloppet. Peppar, peppar att hästen får vara frisk - för då är det toppchans som han ser ut nu.

19/8: Hästen har kommit igång igen och känns underbar, enligt Marcus. - Han gick 23,5/2600 i långvagn i andra heatet igår och att han inte kunde hålla emot Gandhi Boko är inte mycket att orda om. Jag har aldrig känt hästen bättre och nu ska vi starta om två veckor; han behöver lite tid för återhämtning efter en tuff träning. Det blir Jägersro men om vi kör 1640a i Klass II eller 2660 i lördagsloppet är ännu inte bestämt.

7/8: Provsvaren kom idag och det var inga andra fel än att han var dehydrerad. Så nu ger vi honom behandling för det och så måste vi vara försiktigare med långa resor i varmt väder framöver...

3/8: Örjan var jättenöjd med Cexter i provstart och inledningen av loppet men redan 1200 kvar började hästen att bromsa. När han slutade köra på hästen i sista kurvan så valde Cexter att galoppera. Idag har vi gått igenom hästen från topp till tå men det fanns inga veterinära anmärkningar att tala om så blodprov är taget. - Det kan vara så att hästen helt enkelt inte tål att starta tätt; han har ju inte haft den bästa muskelfysisken, sa Marcus.

23/7: Cexter kändes helt fantastisk i värmningen enligt Marcus och Örjan meddelade att hästen var på topp men gick i mål helt oberörd. - Ja, det kan man lugnt säga. Under de 10 år vi har mätt och fört statistik på puls efter genomförda lopp slog Cexter rekord igår; hans 74 var den lägsta uppmätta pulsen i vårt stall efter ett lopp genom tiderna. Vi siktar på ny chans i V75 på Solvalla onsdag 2 augusti.

13/7: Kanonfin träning i veckan och det blir anmälan till V75 på söndag.

5/7: Igår körde Marcus 1.18/2100 i dödens med vår grabb och det blev 12,5 sista 500. Pulsen låg fint och hästen kändes väldigt glad och fräsch. - Nu är han tillbaka och jag siktar på Axevallas klass II-lopp, sa Marcus.

30/6: Nu är vi 100 procent nöjda med hästen i jobben igen men det blir ändå ingen start under SM-helgen. - Nä, jag har inte hunnit köra något sulkyjobb med honom och det känns inte rättvist mot hästen att gå direkt ut i V75 med såna förutsättningar. Och eftersom han står så perfekt inne i Klass II vässar jag i ett jobb nästa vecka istället och siktar på Axevallas trippeltrav istället.

24/6: Cexter har varit underbart fin i veckan och nästa vecka skruvar vi upp intensiteten i träningen för att om möjligt göra honom fullt redo för start veckan efter det. - Vi vet på fredag om formen sitter där eller inte, så innan dess bestämmer jag inte någon matchning, sa Lindgren.

16/6: I tisdags fixade vi äntligen till felet på hästen. Det visade sig vara en fylld strålbensbursa vänster fram som veterinärerna missat. Men nu är det som sagt åtgärdat och det blir full fart framåt under nästa vecka. - Jag är nästan helt säker på att detta är detaljen som hållit tillbaka humöret på Cexter och det får vi syn på under de närmaste dagarna. Det är SprinterMästare-meetinget som gäller, sa Marcus.

9/6: Marcus har skjutit på planeringen eftersom Cexter förvisso tränar bra men dessvärre inte känns riktigt lika redo som tidigare under året. - Han behöver lite mer tid på sig och vi byter sikte till SM-veckan istället.

1/6: Cexter är återställd efter sin kolik men Marcus var inte helt nöjd med hästen i tisdagens jobb i förra veckan och hästen gick till veterinären på eftermiddagen. Vi behandlade hans framknän och sedan vilade hästen till idag. Allt verkar nu tip top och vi börjar marschen tillbaka till tävlingsform. - Det lär ta 2-3 veckor innan han är fullt redo igen och jag vill verkligen att han ska vara det eftersom nästa start blir på V75; han står ju perfekt inne under gränsen för klass II. Sikta tidigast på Kalmars midsommaromgång, säger Marcus.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453344. Tävlingsrätt 2015-2018. Slutsåld.

MARLIN - EASY

13/10: Hon har det bra och jobbar på i vattnet några veckor till innan vi går vidare till körning.

22/9: I helgen flyttar vi upp henne till Håkan Gysenius, där hon ska få träna i vattnet varje dag i 3-4 veckor innan det är dags för intervaller igen.

15/9: Hon har börjat att röra på sig igen och verkar glad för det! Det blir lugn träning i 3-4 veckor innan vi kan öka till rejäla intervaller.

1/9: Det ser väldigt bra ut i benen och Marcus hade tänkt börja köra henne redan på måndag. Dessvärre har hon nu fått aktiv borrelia och måste stå på antibiotika nästa vecka. Så vi börjar inte köra förrän om två veckor när hon är frisk igen.

25/8: Stygnen är tagna och allt ser ut som det ska. Men det dröjer ett par veckor till innan vi börjar jogga.

11/8: Operationen gick bra och kirurgen meddelade att operationen var mycket behövlig, pga trånga passager och ömmande senor i karpaltunnlarna på bägge frambenen. Nu väntar ca 3 veckors vila innan vi sedan kan börja röra på henne lite försiktigt. Hur snabbt hon är igång med intervallträning törs vi inte säga ännu...

7/8;: Det blir operation på onsdag!

1/8: Nu vet vi att det inte bara var en humörsak, eftersom hon blev knackig i sina karpaltunnlar efter starten. Så nu blir det behhandling igen, eller operation. Ägarna röstar för vilken väg vi kommer att gå.

23/7: - Jag var helt säker på seger när luckan kom i sista sväng, sa kusken efter loppet idag. Men istället för seger så slutade Pearl att springa så fort hon vreds till attack. - Puls och övrigt var helt normalt efteråt så vi har inget annat att säga än att det var en ren humörsak; det blev kraftigt tempoväxling precis som Johan vred på och det tyckte nog inte Pearl var så roligt; hon gillar ju bättre att gå till slut efter överpace i täten. Hon har också startat många gånger i rad på rikstoton och kanske måste vi låta henne gå i några vanliga lopp nu också?, funderade Marcus efter loppet.

17/7: Spår 1 i amatörloppet med 100 000 kr till vinnaren på V75 på söndag. Hon var fantastiskt fin i dagens jobb enligt Marcus.

13/7: Pearl tränade idag och var underbar, till och med finare än vid starten. Det blir Axevalla och V75, antingen lördag eller söndag...

7/7: Hon var dessvärre högbrustig i torsdags men såg ju minst sagt bländande fin ut och blev trea på ett nytt prydligt rekord. Härligt!

30/6: Hon verkar fortsätt jättefin efter vässningsjobbet. Det blev 1/2140a med Örjan om 100k i Halmstad på torsdag, spännande även om hästen knappast kan utnyttja spåret perfekt.

24/6: Pearl gick 15,5/1600 ytter om en annan häst med skötaren i vagnen i tisdags och var kanonfin. Nu laddar vi henne rejält för SM-veckan, håll tummarna att hon får vara frisk och hel bara...

16/6: Hon gick ytterligare ett par dubbelheat över 2600 under veckan och blir bara starkare och starkare. Pearl hör ju till de annorlunda hästar som trivs bäst med att bara träna på banan så hon går alla sina jobb på den stora banan i Halmstad. - På tisdag tänker jag mig att vässa till henne i ett sulkyjobb eftersom jag inte törs starta henne innan SprinterMästare-torsdagen då hon har ett kanonlopp (risk att tappa poängen), sa Lindgren.

9/6: Idag fick hon gå ett riktigt fint dubbelheat över 2600, där hon själv valde att dra till med 1.26/2600 i andra heatet. Vi håller planen.

2/6: Nu är hon i full träning igen och Marcus har lagt upp planen för att ha henne i toppskick under SM-helgen, där hon har ett perfekt lopp hemma i Halmstad. - Hon tål inte att starta igen innan dess och det passar perfekt i tiden att sikta på första veckan i juli, säger Marcus.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Väldigt käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Lägsta pulsen uppmätt efter Nalda Nof. Det finns tre andelar till salu för 20 000 kr/styck.

MARLIN - EASY

13/10: Han tog snabbjobbet på bästa vis och nu har Marcus börjat leta proppar att göra comeback i.

5/10: Idag gick han 1.21/2100 i långvagn och kändes väldigt bra. Det behövs enligt Marcus och Patrik cirka tre veckor till start.

22/9: Han är tillbaka i DW-backen och agerar mycket bra. Nästa vecka blir det full träningsdos och sedan får vi bestämma väg. - Det vore verkligen roligt att se den här lille krigaren nere i Frankrike inom kort men jag ska lusläsa propparna asap för jag tror att det är så att han inte har några passande lopp förrän i april. Så vi laddar för en bra vinter hemma först, sa Marcus.

8/9: Dessvärre kom provsvaren tillbaka i tisdags och de visade att han led av akut ehrlichia, vilket därmed behandlades med specialantibiotika under tre dagar. Det blir lugnt nästa vecka men sedan ska sjukdomen vara botad och kroppen fått tid på sig att rätta upp värdena i blodet. Så planen är fortfarande på men ett par veckor försenad. Hästen ser ut att må prima!

1/9: Counterfeightr är för underbar, han leker sig fram i DW-backen med inspänningstömmar och huvudet mellan framknäna. Det är cirka 2-3 veckor bort till full intensitet och det blir intressant!

25/8: Han har gått ett par lugna intervalljobb och det ser väldigt bra ut. Nästa vecka ökar vi intensiteten en aning.

19/8: Jo, veckan har förlöpt enligt plan så under nästa vecka tuffar vi igång lite smått med intervaller igen.

11/8: Han har sett fin ut och nu är det troligen bara en vecka kvar innan Marcus törs sätta honom på intervallträning igen. - Hästen är lättränad och det lär inte dröja mer än ca en månad efter vi har startat med intervaller innan han är startklar igen, sa Marcus idag.

3/8: Counterfeightr är friskförklarad av veterinär och EKG-maskinen nu och vi ökar lite i träningen successivt. Fulla intervaller dröjer dock ett par veckor till, för att hästen ska hinna återhämta sig helt. Skönt att han är frisk igen! =)

21/7: Han ser fin ut i lugn motion och nästa vecka ska vi kolla om EKG-mönstren för att se om det är okej att börja intervallträna igen. Håll tummarna!

5/7: Det visade sig i måndags att det var hjärtflimmer. Igår medicinerades han för att normalisera hjärtat och operationen lyckades. Counter är tillbaka hemma igen och hjärtat slår normalt. - Han behöver vila och ta det lugnt en vecka efter behandlingen, som är ganska stark, sedan bör man motionera en vecka innan nytt EKG görs. Ser det bra ut då, vilket jag tror att det kommer att göra eftersom ingen infektionsbild finns, så är det bara att köra på igen, sa veterinären Hanna.

30/6: Det var inget bra besked i tisdags, eftersom Marcus avbröt träningen när han inte kände igen sin kompis. Det visade sig efteråt att han hade orytmiska hjärtljud och vi kollar honom hos veterinär, bl a med EKG, i början av nästa vecka. - Innan vi varit där vill jag inte uttala mig om vad som hänt. Hästen ser annars ut att vara lugn och nöjd så det är inte helt lätt att säga nåt ännu, sa Marcus.

24/6: Marcus körde honom igår och var nöjd. - Vi testar och kör lite lugnt på banan på tisdag innan jag bestämmer väg, man tjänar oftast på att vara extra noggrann efter en sån där konstig insats som i Köpenhamn, sa Marcus.

19/6: Idag kollade vi över honom rejält. Hästen är pigg och glad och visar inga sjukdomstendenser överhuvud taget. Det enda som vi har kunnat hitta är att han verkar öm i vänster framfot. Så vi har skott med stabilare skor och så får vi se hur det verkar när Marcus kör jobb med honom i slutet av veckan.

16/6: Tyvärr blev det galopp i första kurvan för vår lilla hjälte igår men han bromsade och krånglade redan i starten. - Han kändes inte alls som tidigare och jag tog upp och utgick, sa Kevin. Hästen hade hög puls efter loppet, trots att han kördes lugnt och nu får han gå till farbror doktorn på måndag med en misstänkt halsinfektion.

9/6: Han kom inte med på Bjerke men det kanske var lika bra det efter de täta starterna? Allt verkar bra efteråt och nu laddar vi för ett försök till SM-veckan nästa fredag i Köpenhamn. Kevin kommer att köra honom igen och den här gången är det meningen att vi ska köra barfota runt om över 1600a. - Jag tror att han kan göra det riktigt bra på den balansen över kort distans. En eventuell final är sedan med 100 000 kr över 2140a.

2/6: Lätt seger igen! Hästen blev lite ensam och Kevin var rädd att han skulle stanna till i sin ensamhet så det såg lite yvigt ut. Men Counterfeightr var inget trött efteråt och det fanns krafter kvar. Vi sparade bakfötterna så att han kan gå barfota igen i nästa helg om han kommer med på Bjerke.

BRITISH STEEL (US) (2011)

valack e KADABRA - COME HOME E.T.
länk till travsport.se

Bjässe med kapacitet för klassen just under den högsta eliten. Följetong på V75. Exteriörsiffrorna 534443. FEM st 1/20-delar erbjuds marknaden för 30 000 kr/styck.

STUD RACING

13/10: Han känns helt enkelt jättefin och nu blir det comeback på onsdag inom V86. Givetvis behöver vi ett lopp i kroppen men han ska göra en bra prestation direkt, ganska radikalt ombalanserad också. - Han har nu likadana framskor som Victory Tilly tävlade mest med, vilket har hjälpt den här store hästen att fördela vikten över hela framhovarna. Det har medfört att att springer mer med frambenen och lite av trycket på bakkärran har därför släppt och jag hoppas och tror att Steel kommer att få ett bättre genomtramp i loppen bak så här. På onsdag vet vi säkert, sa Marcus.

2/10: Marcus testade honom med ny balans idag och det blev 1.16/1600 sedan hästen dragit iväg med 1.08 sista 300. Redo för comeback!

22/9: Han dundrar på i backen och ser bra ut. Oktober bör det bli comeback.

15/9: Nu har han börjat träna igen och ser fin ut, om än lite tjock om magen...

25/8: Borrelia konstaterat! Inte konstigt att han förlorade i Kalmar. Nu blir det penicillin en vecka och sedan ska vi kunna ta fram hästens bästa sida framåt hösten!

19/8: Nä, det blev bara en andraplats i Kalmar trots att det såg upplagt ut. - Han kändes underbar, fräschare än nånsin, men la ändå bara ner rörelsen 400 kvar i ett steg. Vi måste kolla upp honom asap för pulsen var onödigt hög och nåt är inte som det ska, sa Marcus efteråt.

10/8: Steel kändes enligt tränaren och kusken väldigt bra i tisdags men blev tempotorsk i kön. Det gick 107 sista 500 och då gick det givetvis inte att ta något i spåren på Jägersro. Ny start på Kalmar nästa fredag.

3/8: Han var väldigt fin i tisdags och satt fast med gott om krafter som sexa på 11 blankt. Ny start på tisdag.

21/7: Allt verkar bra med vår bjässe och det blev 5/1609a på tisdag med Takter. Normalt räcker nog inte Steel till seger mot det här gänget nu på sommaren, han är ju bättre på höst och vinter, men så bra som han är nu har hästen inte varit på sommartid förut iallafall, anser tränaren. Intressant att se på tisdag!

10/7: Han såg jättefin ut i loppet igår men tyvärr blev det galopp under attack i sista kurvan. Hästen slog sig på spatten och klarade inte av att flyttas i sidled i hög fart i den norska doseringen. - Det var likadant på Momarken i våras. Nu laddar vi om och hoppas komma med under Åbergskvällen, sa Marcus.

30/6: Steel blev fyra på bra tid i debuten i "guld". Marcus var nöjd men dagen efter visade det sig att han inte alls passat att tävla barfota bak, utan hästen hade doppat bakkotorna hårt i gruset och kan bättre än så här. - Det blir aldrig mer barfota bak och nu siktar vi på Jarlsberg nästa söndag, dit hästen är inbjuden till ett större lopp i klassen upp till 1,5 MNOK, sa Marcus.

24/6: British känns grymt fin i träningen och om bara banan tillåter blir det barfota runt om för första gången i hela hästens liv när Örjan ska köra honom i snabbloppet på måndag. Spännande!

16/6: Han såg väldigt fin ut men blev grovt hindrad i sista kurvan och tappade all fart, sedan gick det inte att få full sula i linorna igen och istället för en given andraplats blev han femma. - Men jag var otroligt nöjd med hästen! Med några lopp i kroppen så att han går ner några gram så tror jag faktiskt att han skulle kunna starta i guldloppen, sa Takter efteråt. Vi har inte mycket poäng kvar men provar att komma med i Kalmar.

9/6: Steel ser kanonfin ut och startar på Vaggeryd inom V86 på onsdag, tyvärr från dåligt spår. Takter kör och med klaff kan vår bjässe som vanligt välta hela fältet.

1/6: Han satt med rubbet kvar i lördags, tråkigt när man inte får visa vad man går för en sådan stor dag. Allt verkar bra efteråt och troligen blir det Vaggeryd 14 juni som nästa start.

BREN DERLIN AM (2011)

valack e OLIMEDE - MACKADAMIAN
länk till travsport.se

Till salu.

MARLIN - EASY

13/10: Nä, montedebuten blev ingen hit. - Han kändes bra i provstart och i början av loppet men sedan fick han det inte att stämma, sa Clara som red. Vi har kollat honom med veterinär efteråt och det var som vanligt inga stora grejer. Däremot behandlades han i karpalsenskidan vänster fram. Ägarna ska sätta ut hästen på auktion 31/10 så det går att komma med bud redan innan ifall man är sugen på en travsäker och väldigt trevlig häst.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En fin femåring med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. TVÅ st 1/20-delar erbjuds marknaden. Kontakta Marcus på info@marlincheval.com eller 0708 733 337 (texta först).

MARLIN - EASY

13/10: Han känns jättefin i jobben och det är väl åtminstone en 75-80 procents chans att han kommer med i sin säsongsfinal i Paris på måndag, innan han sedan ska åka hem ett tag.

2/10: Felfri i en återkallad start men tyvärr missade Le Beller starten helt i den giltiga och fick hejdlös galopp efter 20 körda. Allt bra med hästen och vi hoppas komma med i Paris 16/10 men det är ingalunda säkert.

22/9: Det verkar bara bra med Alka-pojken efter dubbelsegern. Nu ser planen ut så här: en start till på landsorten kring månadsskiftet (det finns tre olika lopp att välja på) och sedan höstfinal på Enghien i Paris den 16 oktober. Därefter åker grabben hem i fem veckor för att prepareras och fixas till hemmavid inför vintermeetinget. - Han har kanonlopp hela vintern, med start i slutet av november ända fram till mars. Bara vädret blir bra kommer han att få en kanonsäsong där nere, sa Marcus.

15/9: Wow! Andra raka spetssegern i d'Olonne, den här gången med drygt 150 000 kr till vinnaren. Det blev ytterligare en kanontid i form av 13,9/2775 volt. - Och då kom det en riktig störtskur kort innan start som gjorde banan väldigt slirig, sa en glad segerkusk efter loppet. Nu laddar vi vidare mot de fina loppen under oktober med det stora målet i Paris den sextonde.

12/9: Det blir start på torsdag i Les Sables d'Olonne.

8/9: Tyvärr kom han inte med i Laval men Marcus siktar istället på ytterligare start på västkusten, på samma bana som segern senast. Det är på torsdag och då ska vi testa helstängt i voltstart för första gången. - Det är ett tilläggslopp vilket innebär att det bara är nio hästar på hans volt och Parling ska få testa att ladda upp hästen precis som inför ett autolopp, för att sedan volta långt ut. Fungerar det har vi många roliga lopp åt honom under vintermeetinget...

1/9: Alkalizer verkar allt bra med och nu siktar Marcus och Daniel på ett lopp i Laval 10/9 där vi tänker testa honom med helstängt i voltstart för att se om det fungerar. Om det fungerar öppar det upp sig rejält i Paris under vintern...

25/8: Allt verkar bra med Alkalizer efter starten. Marcus hade planer att ta honom till ett perfekt lopp under derbyhelgen och sedan låta hästen vara hemma på underhåll i en vecka. Men vi hittar ingen transport som kan fixa det till vettiga pengar så nu blir han kvar i Paris. Det finns en del riktigt bra lopp åt honom under hösten och nu lutar det åt att vi testar ett voltstartslopp med helstängt och säger till Parling att volta längst ut. Fungerar det med helstängt i volten öppnas det upp en uppsjö av möjliga lopp framöver.

19/8: Så läckert! Direkt till spets och sedan var Alkalizer helt överlägsen på 13,3/2600a med oryckta tussar. Det var goda 11 250 euro i förstapris. Han står billigt inne i klassen i Frankrike när det handlar om autostart och vi vet att han kan gå med helstängt och laddas i provstarterna. Återstår nu att se om vi kan få honom lika stridsduglig i voltloppen. Med detta i ryggen lutar det åt att vi testar volt nästa gång och tar en chans. Det finns bara lopp på gräs nu inom tre veckor men sedan har han ett fint höstprogram. Vi tackar Danne Parling som körde honom så snyggt. Imorgon åker Emma hem till Sverige och sina pållar där, medans Alkalizer och kompisen Campo dell Oro blir kvar i Chamant med Parling och hans tjej Satu Liitiänien.

11/8: Han tog loppet bra och nu siktar vi på Sables d'Olonne på lördag. Då blir det barfota, helstängt och optimalt allt förutom att det blir Contender istället för jänkarvagn (ej tillåten i Frankrike).

5/8: Tyvärr blev loppet helt fel kört för vår del igår. Pierre tog en lugn start och fick sjätte ytter vart efter. På mellanvarvet gick det otroligt sakta och 600 kvar låg vår häst sist bland de 16. Han fick fritt spår i sjätte/sjunde på upploppet men kunde inte ta något. Det blev lite av ett prepare av det hela och nu står han perfekt inne för framspår bakom bilen i ett lopp den 19 augusti, som troligen blir nästa mål. Alkalizer trivs nere i Chamant och formligen älskar att vara ute på joggingturer i den djupa skogen utanför borgen.

1/8: Det ser riktigt bra ut för Alkalizer, som har hunnit gå ett träningspass i Paris. På fredag startar han i Quinte-loppet på Cabourg om ca 160 000 kr till vinnaren. Som det ser ut blir vår grabb andrahandsfavorit och det är Vercruysse som kör igen.

23/7: Allt verkar tip top med Alkalizer för dagen och mest troligt åker vi nu ner till Paris för två lopp i augusti. Vi ska stå på vår gamla gård i Chamant utanför flygplatsen och skötaren Emma följer med honom och en häst till från vårt stall. Första aktuella loppet är 4 augusti.

13/7: Alkalizer har gåtts igenom av veterinär och anses vara 100 procent utan anmärkning, vilket till och med inte är vanligt för honom direkt efter ett lopp. Han är alltså ovanligt fräsch efter ett lopp och det här hade blivit mycket intressant nästa tisdag på Jägersro. Men Mantorps måldomare ger sig inte, trots att han uppenbarligen har gett vår häst fel antal dagar. Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article25356452.ab

10/7: Han fick lite för tuff resa vår kompis men höll farten fint i bra stil som tvåa på 13,1/1660 volt. Vi har supernöjda alla inblandade. Men av någon helt outgrundlig anledning fick hästen 20 dagars startförbud pga orent trav. Vi återkommer...

5/7: - Jag hittade ett lämpligt lopp i Mantorp på måndag att starta i istället för att köra ett banjobb. Lättare motstånd än vanligt och trots avsaknaden av lopp i kroppen kommer han säkert att vara med där framme, sa Marcus.

30/6: Nu har han gått två fulla intervalljobb på sandrakan och hästen verkar helt normal. Så skönt! Troligen siktar Marcus nu närmast på att ha honom på topp till Hugo Åbergs-kvällen om drygt tre veckor.

19/6: Han kördes idag och allt verkade normalt, såväl före som under och efter. Vi ökar successivt under veckan.

16/6: Det visade sig vara ett blåmärke bakpå höger framkota som han ådragit sig i hagen. Alla andra problem med högerbenet är borta och igår, fredag, var hästen i princip haltfri. - Vi kommer att börja jogga honom på måndag och planen är sedan ett lätt träningspass på midsommarafton om vi inte får några bakslag. Han har missat fyra träningspass och vi får hoppas att det inte tar för lång tid att få tillbaka honom i toppslag, sa Marcus.

9/6: Igår gick vi över honom med veterinär som friskförklarade honom helt - skönt! Dessvärre hade han vrickat sig i hagen när han kom in efter lunch idag. Han var dock inget halt i skritt. - På måndag/tisdag vet vi mer om läget, är det inte allvarligt är han ju tillbaka på tre dagar men i värsta fall tar en vrickning tre veckor, suckade Marcus på eftermiddagen.

2/6: Marcus har ändrat sig, Alkalizer hade lite ont i en framfot när vi gick över honom idag och vi stryker bort Bjerke och siktar istället på Vaggeryd 14 juni om allt är som det ska i början av nästa vecka.

1/6: Att gå 10,1 med gott om krafter kvar är inte fy skam. Alkalizer hade oturen att möta de klart bästa hästarna i sitt heat och dessutom var hans heat det enda som gick snabbare sista 500 än första varvet. Det var ingen hög puls efteråt och med rätt körning tror Marcus att Alkalizer kan gå ner mot 1.09 över distansen. Det blir ny start nästa helg i Bjerke Cup om poängen räcker.

23/5: Det blev ju tre Elitloppskandidater i samma heat så det blir inte lätt att ta sig vidare. Marcus körde dock en riktig vässning med honom i sandintervallerna idag och tränaren lös som en sol efteråt. - Jag tror att han går under 1.10 om det blir drön på loppet, så pass bra känns han för dagen. Men det blir tufft det här...