Andelshästar från MARLIN - EASY och STUD RACING

(Bilden: andelshästen Prosperous vid debutsegern.)

 

Nyhet med ”stall Marlin – Stud KB”!

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar varje vecka. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag. Just nu öppnar vi ”stall Marlin – Stud KB”, ett andelsbolag med liknande upplägg som Easy KB (specialanpassat för privatpersoner eftersom man inte behöver erlägga moms). Läs mer nedan om vilka hästar som är aktuella!!

 

Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se eller www.studracing.com asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:

 

————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

hingst e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

En välväxt unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Treårige brodern Aventador (bilden) har inlett med två raka segrar hos Nurmos. Fyndhäst som vi erbjuder till välkomstpriset 3 500 kr under jul/nyår.

STALL MARLIN - STUD KB

8/12: Han jobbar på sina mil varje vecka och blir allt starkare.

1/12: Det är bara traggling som gäller och han står inte över något.

15/11: Han löper på fint i vagnen och lägger mark under sig.

1/11: Nu är inkörningen så att säga klar och vi har kunnat börja lägga mil i benen.

15/10: En grann och fin ettåring anlände från Musse och Lotta. Det här blir intressant!

ORSINI FUTURA (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg ettåring med psyke som en hund. Exteriören är 555443. Det finns nu skakat fram hela fem 1/20-delar till salu för 10 000 kr/styck. Fynd!

STALL MARLIN - STUD KB

1/12: Han tränar på och gör allt rätt så långt.

17/11: Orsini lufsar på och har ett stort steg. Allt väl.

3/11: Han ser underbar ut för vagn. - Jösses, vilken fin travare!, sa Marcus.

27/10: Orsini är redan för vagn och flyger fram enligt Marcus.

13/10: Han kom hit under veckan och inleder tömkörningen på måndag.

JAMY DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns sex 1/20-delar kvar för 10 000 kr/stycket.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Hon klarade det! Allt har mirakulöst löst sig och vi tackar för era böner. Jamy mår allt bättre och kommer hem från sjukhuset på måndag. Det blir nog en lugn vecka till innan grundträningen återupptas. Puh.

1/12: I tisdags fick hon ont i magen och åkte in till djursjukhuset i Slöinge. Där har det konstaterats en allvarlig form av kolik i lilla grovtarmen och hästen har svävat mellan liv och död under ett par dagar. Nu fredag kväll ser det lite ljusare ut men hon behöver verkligen all hjälp hon kan få uppifrån för veterinärerna kan inte gör mycket annat än att ge dropp och smärtstillande. Oh, låt henne klara sig över helgen för isåfall bör det vara faran över...

17/11: Inget nytt under solen utan hon kämpar på med sina löppass fem dagar i veckan för att bygga mil inför snabbjobbsstarten i slutet av januari.

3/11: Ja, det blir närmast tjatigt men allt ser jättebra ut för Jamy.

27/10: Den här donnan har redan kommit långt och det märks att hon är av rätt sort. Missa inte att köpa en andel innan priset sticker iväg...

13/10: Jamy strävar på och körs fem dagar i veckan. Hon uppför sig man ska!

5/10: Hon jobbar på och sköter sig exemplariskt.

22/9: Jamy är redan för vagn och sköter sig perfekt.

9/9: Hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: Kolla in hennes auktionsvideo! - Ja, hon rör sig närmast perfekt. Och det är sällan jag hittar en så perfekt rygg och korsvinkel som på den här, säger Marcus. Knappa in: https://vimeo.com/224786314

GLORIOUS WINE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

Ungsto med 75 procent samma blod som unghästkanonen Coin Perdu. Exteriörsiffrorna är 445443. Samtliga andelar är nu reserverade, vi återkommer om något kommer tillbaka till marknaden under hösten.

STALL MARLIN - STUD KB

1/12: Jo, men allt förlöper som det ska.

17/11: Nu är hon bättre och igång igen. Hon växer ganska kraftigt för dagen och kommer att få riktigt långa ben (kolla den nya bilden!)

3/11: En del av våra ettåringar är snoriga med feber den här veckan, så även Glorious. Men hon är säkerligen igång igen nästa vecka.

27/10: Allt ser bara bra ut, hon är en riktigt fin löpare.

13/10: Glorious är väldigt fin, sköter sig perfekt i körningen.

5/10: Hon är frisk och kry igen och ser bara fin ut på banan.

22/9: Glorious har förvisso varit lite snorig men ingen fara och hon är redan för vagn. Sköter sig snyggt!

9/9: Även hon har anlänt till stallet på banan och redan börjat sin inkörning. Precis som väntat uppträder även hon klokt och förnuftigt och inom 2-3 veckor är hon i vagn för att börja träna.

1/9: - En otroligt fin ungmärr, som har de bästa kotbenen jag sett på något ettårigt sto i Sverige i år. Blodsmässigt är hon ju superintressant och med tanke på hennes exteriör, stam och lynne är chansen god att hon startar redan nästa sommar, sa Marcus.

SALVE REGINA (2016)

sto e BROADWAY HALL - TIMBER MARIE
länk till travsport.se

Halvsyster till startkatapulten Dragster (bilden). Exteriörsiffrorna är 444443. Erbjuds som andelshäst direkt av uppfödaren för 8 000 kr per 1/20-del.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Nu ser såren så pass bra ut att det snart går att börja träna henne igen. Hästen är pigg och glad och har inte tappat något i vikt så hon är snart ikapp sina kamrater.

1/12: Hon är pigg och glad men måste vänta en vecka till innan hon får börja träna igen.

17/11: Allt har gått bra och hon är hemma igen. Men det blir ingen träning på ca en vecka till.

3/11: Hon hade oturen att rulla fast i boxen och göra sig lite illa. Så den här veckan och nästa blir det vila för den här tuffa damen.

27/10: Ja, nog är det fullt av humör alltså. Det är ruter i den här. Och hon har körts in en månad senare än de övriga stona så vi får ge henne lite tid.

13/10: Nu är hon också för vagn, det finns humör så att det räcker i den här damen! Men det är bra, många av de bästa stona har varit fulla av humör...

5/10: Tömkörningen är i full gång och vilken dag som helst sätter vi henne för vagn också.

23/9: Salve anlände nu i helgen och inleder sedan inkörningen på måndag!

12/9: Hon kommer till Halmstad i början av nästa vecka för att köras in samtidigt som sina kullsystrar.

3/9: Marcus inspekterade henne i hagen nere hos uppfödaren i Skåne. Han var mer än nöjd. - En riktigt fin märr som rör sig väldigt bra i trav. Det ska bli mycket intressant med henne i träning, speciellt eftersom mamman har lyckats riktigt bra i aveln tidigare, sa Marcus.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STUD RACING AB

1/12: Han är frisk och kry och har inlett vinterträningen i Kentucky.

3/11: Culper är nu hos Lorentzons i Kentucky. - Han ser jättefin ut och hostar ingenting. Vi smyger igång honom igen så smått, sa Anette.

27/10: Det har krånglat med infektioner enligt Melander och vi har därför bestämt oss för att flytta hästen under helgen. För att optimera chansen att få en frisk häst skickar vi honom till Kentucky och Anette Lorentzon över vintern. Anette har kommit tillbaka mycket starkt i år, efter sin cancersjukdom, och hon känns som ett mycket intressant tränarval inför treåringssäsongen. - Jag tackar för ert förtroende och kommer att träna upp honom på familjens farm i Bluegrass innan vi sedan skeppar till vår gård i New Jersey för tävling till våren, sa Anette.

5/10: Han jobbar på rakbanan och ser bra ut, MMM planerar bantest nästa vecka.

22/9: - Jag gick igenom honom med veterinär igår och vi hittade bara en bakkota som vi behandlade. Förhoppningsvis är vi snart på rätt väg igen, sa MMM.

19/9: Culper gick ett kvallopp i Chester idag, med MMM vid tömmarna. - Han galopperade i andra kurvan och var inte helt hundra i travet, jag får ta och kolla upp det asap, sa vår tränare efteråt.

9/9: Han är tillbaka i träning och nästa vecka kommer MMM att köra lite tuffare intervaller, tills dess får vi avvakta med någon tävlingsplanering.

1/9: Dessvärre har Culper haft lite krasslig hals efter den förra starten och den här veckan har han stått på medicinering. Det mesta tyder på att han kan återgå till träning igen under början av nästa vecka.

22/8: Tetrick backade sig sist och fick sedan helt värdelösa ryggar och trots att Culper gick lika fort som täthästarna sista 500 blev han bara femma och inkasserade 1 000 USD för besväret. Banan var regntung och besvärlig men det såg bra ut för vår häst ändå. Fortsättning inom ett par veckor.

16/8: Allt verkar bra och MMM har anmält igen, denna gång till Pocono på måndag med Tetrick som driver (som i debuten). Det är ett försök i the Stallion Series med 10 000 USD åt vinnaren, dessvärre drog Culper spår sju bland sex konkurrenter.

10/8: Det var nytt lopp igår kväll, tyvärr från spår 8 på the Meadows. Kusken laddade alldeles för hårt och Culper slog ihop och galopperade efter 50 meter, inget bra gjort av Palone. Men hästen såg bra ut och MMM lät nöjd efteråt. Det blir troligen start igen inom kort.

6/8: Spår 8 på the Meadows mot bl a obesegrade Hockey Hanover på onsdag!

3/8: YES! Lätt seger i debuten på 14,6/1609a på 1000m-banan i Philly. Tetrick tog en lugn start, låg med som fyra innan han attackerade 200 kvar. Hästen avgjorde odriven väldigt enkelt. - Jag var jättenöjd med hästen och det var bra gjort att springa som han gjorde på den lite regnblöta banan. Nu siktar vi på lite tuffare lopp om ett par veckor, sa MMM. Det var USD 6000 till vinnaren.

MR CULPEPER (2015)

hingst e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Det finns andelar kvar - kontakta oss!

STUD RACING AB

8/12: Det var egentligen meningen att han skulle bli valack idag men Marcus anmälde till BC-loppet i Malmö på onsdag. - Hästen kändes så bra att det blir lämpligt att fullfölja vår årsplan innan han får en träff med veterinären måndag 18/12 istället.

1/12: Dessvärre sprang han bara och bromsade med blinkers på i loppet och femteplatsen var ingen höjdare. - Nu blir han valack inom kort, får pusta ett par veckor innan vi börjar vintermanglingen inför treåringssäsongen, sa Marcus.

24/11: Han gick ett dubbelheat på banan idag och var till stor belåtenhet. Nu blir det start i Kalmar på fredag men blinkers för första gången - spännande!

17/11: Idag, fredag, gick han snabbjobb igen och allt såg ut som det skulle. Det kommer att bli 1-2 starter till innan vintervilan. - Han ska kastreras också inför nästa säsong, vilket hästens psyke och kapacitet kommer att må mycket bra av, sa Marcus.

10/11: Marcus var väldigt nöjd med honom i finslipningen i onsdags men i morse hade han, likt sin boxgranne, lite förhöjd temp. Så det blir ingen start ikväll. Nya tag nästa vecka!

3/11: Jo allt verkar bra efter förra starten och mest troligt blir det nytt lopp i Kalmar nästa fredag.

29/10: Det blev ren speeduppgörelse och Mr C fick nöja sig med andraplatsen. - Jag tycker dock att hästen var bättre idag än vid segern, sa Takter efteråt.

21/10: Endast fem konkurrenter på Kalmar nästa fredag och hästen känns bara bättre och bättre sedan han börjat starta. Det blir dock inte helt lätt att plocka tillägg ifall någon på start kan något så vi är nöjda med en bra placering.

12/10: Underbar tisdag! Bland ett gäng galoppörer blev det lugna gatan för vår säkre pojke, vinst med åtta längder! Han ser bara bra ut efteråt också och nu laddar vi för ny start om ett par veckor.

4/10: Mr C har tagit loppet bra och startar igen i Malmö på tisdag, nu med Takter från spår ett. Det är ett par riktigt fina hästar med men vi ska kunna vara bland de tre.

30/9: Han blev sexa på 15,9 i onsdags. Han var på väg fram till tredje- eller fjärdeplatsen på upploppet när han dessvärre fick mjölksyra och tröttnade. - Han hade ju bara tränat 1.20 som bäst och hade verkligen behövt ett lopp i kroppen, men han blev ju dessvärre rejält störd till hejdlös galopp i debuten, sa Marcus.

22/9: Mr Culpeper drog 4/1640a i Auktionsloppet om 220 000 kr till vinnaren på onsdag. Det blir Örjan som ska köra och igår testade hästen bakom startbilen utan anmärkning. I dagens snabbjobb på sandrakan var han mycket bra och trots tufft motstånd tror Marcus att Mr C kan vara trea, fyra på Solvalla.

14/9: Det blev tyvärr galopp direkt men det var ingalunda hästens fel. - Han blev påkörd från två håll i starten och det är bara att glömma det här resultatet, annars kändes hästen mycket fin, sa Patrik som körde.

7/9: Anmäld till debut på Jägersro på onsdag från spår 3. Snacka om spännande!

1/9: Han känns fortsatt kanonbra och Marcus har börjat snegla på debut...

25/8: Precis när vi skulle köra så kom världens regnskur så Marcus och Patrik körde bara 1.23/1600 i heatet. Men hästen sköter sina veckoträningar på bästa sätt och som det ser ut nu blir det att starta under september/oktober.

18/8: Det har flytit på riktigt bra för den store tvååringen på slutet och Patrik körde 1.20/1600 med honom mot en treåring i förra veckan. Nästa vecka kommer Marcus att sätta upp hästen på ytterligare ett sulkyheat, det närmar sig debut.

1/8: Allt ser bra ut för Mr C och han har jobbat på sandrakan som vanligt efter kvalet. Vi ska öka träningsdosen för tvååringarna från och med måndag, så han går på där med de andra ett tag innan vi bestämmer färdriktning.

APPRECIATED (2015)

hingst e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Slutsåld.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Idag fick han i backen för första gången efter uppehållet och han känns verkligen som en studsboll.

1/12: Han är så pigg nu att vi tvingats börja jogga honom. Det blir en veckas jogging ytterligare innan vi börjar vintermanglingen.

17/11: Hästen kändes väldigt bra men det blev lite "väl bra" med så tuff laddning från start när hästen samtidigt var lättad och satt i jänkarvagn. Igår kollade vi upp honom med veterinär men det fanns i princip inga anmärkningar över huvudtaget. - Appe" får vila tio dagar nu och sedan börjar vi jobba honom lite tyngre inför nästa säsong, sa Marcus.

10/11: Marcus har kört "Appe" själv tre gånger efter tisdagsstarten och varit mycket nöjd. - Det är hög tid att gnugga för storloppet. Hästen var lite märkt av loppet när jag böjde igenom honom i fredags men vi fixade lite och skodde om. Och såväl måndag, som onsdag och fredag har jag varit mycket nöjd med honom, sa Marcus. På onsdag startar hästen från spår 6 mot sex konkurrenter om tre finalplatser. - Jag har testat rycktussar i veckan och i dagens jobb körde jag med öppet huvudlag. vilket det troligen blir på Solvalla, avslutade Marcus med en god feeling inför kvalet. - Peppar, peppar, bara han får vara frisk tror jag att det blir final.

3/11: Det blev precis som vår tränare förutspått: tisdagsloppet blev stenhårt och segertiden 13,1 var ingen bluff. Det var tredje gången på fyra starter som det blev danskt/världs/svenskt rekord i lopp för "Appe". Nu blev han fyra på 14,6 och Takter gillade honom skarpt. - En jättefin häst men bra klipp i steget. Det enda man kan klaga på var att han blev lite trött sista 100 m, sa Johnny. Men det var inte konstigt med tanke på att han saknade lopp i kroppen på 5-6 veckor och inte vässats något ännu; första varvet gick efter 1.12 och det var en ruggig höstdag. Vi siktar vidare mot Uppfödningsloppet och Marcus tror att hästen kommer att gå framåt rejält med detta lopp i kroppen.

27/10: Allt verkar bra efteråt och nu drog vi 1/1640a mot fyra konkurrenter på Jägersro på tisdag. Det blir Takter som kör för första gången och det blir spännande att se hur det går; motståndet är stenhårt och det är troligen de bästa tvååringarna i landet som ännu inte tjänat över 40 000 kr som deltar i loppet och Marcus tror att man måste gå 13,5 för att vinna. - Jag hoppas att vår lille krigare för sätta sin första pinne, sa tränaren efter fredagsjobbet på banan mot Maze Runner.

17/10: Hästen galopperade tyvärr i en trång situation efter 100 körda igår. - Men han skyggade till när Nordström dundrade förbi och sedan joggade hästen 14,5 ett varv. Mycket fin, sa Johan Untersteiner som körde galopp.

13/10: Det blev spår tre i volten hemma på måndag. Allt ser bra ut i jobben och Marcus hoppas och tror att hans ögonsten ska få ta sin första seger.

5/10: Han ser fortsatt grym ut och Marcus siktar på att starta honom i ett lopp hemma i Halmstad nästa måndag den 16/10.

22/9: "Appe" har tagit loppet fint och skötte sig perfekt i dagens intervaller på sandrakan. Vilken matchning som gäller närmast är ännu inte bestämd. - Ingen hemlighet att vi har småsiktat mot Uppfödningsloppet med honom. Nu är han redan så bra att jag nog väljer att inte starta mer än en gång, möjligen två, innan kvalet till det stora loppet (mitten av november), sa Marcus idag efter lunch.

14/9: Vår stjärna öppnade snabbt från springspår men missade spets med liten marginal och Örjan valde snyggt att glida ner i rygg på vinnaren istället. Sedan gick det 1.14 första 500 och sista 500 och vår häst gick otroligt fina 16,5/2140 volt som tvåa bakom en mycket bra vinnare. Örjan sken som en sol efteråt. - Och jag var mycket nöjd och stolt över "Appes" framträdande, sa Marcus på plats på Sovalla.

7/9: Det blev spår 6 med Örjan på Solvalla och allt har sett bra ut i veckan. Det kom även svar på borreliaprovet - och som väntat var det negativt. Det var ett par mycket duktiga motståndare på papperet på Solvalla men från ett så bra läge kanske det till och med kan bli spets?

1/9: "Appe" tog debuten på bästa sätt och kändes om möjligt ännu spänstigare i dagens intervaller. Det kommer att bli ny start inom kort, eventuellt blir det Solvalla 13/9 eftersom det är ett 2140-lopp stängt vid 10 000 kr.

24/8: Tyvärr spår 11/2000a i debuten på Charlottenlund på söndag mot ett par, tre riktigt lovande motståndare. - Jag kör bara för framtiden från det här läget och jag skulle inte förvänta mig några stordåd som ägare. Spår 11 är helt iskallt men vi får se, har vi tur galopperar en tre, fyra konkurrenter och då blir det annat, sa Marcus efter torsdagens fina träning.

18/8: För exakt en vecka sedan fick Appreciated springa ca 17,5/1600 ytter om en annan tvååring och Marcus var väldigt nöjd med hästen. - Nu testar vi racebalans på måndag morgon och är jag helt nöjd blir det anmälning till Charlottenlund under deras derbyhelg.

1/8: Allt verkar bra med vår lille stjärna och troligen kommer Marcus att ge honom ett sulkyjobb i nästa vecka.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Det finns tre 1/20-delar till salu för kunds räkning för 20 000 kr/andel.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Tyvärr blev det galopp kort efter start och så var den debuten förstörd. Marcus körde runt och blev fyra ändå med en snabb avslutning sista 400. - Han värmde riktigt bra och vi lättade honom lite till loppet. Tyvärr blev han ivrig när Jockes häst kom från springspår så det blev passgång och sedan galopp. Jag var nöjd med honom ändå men jag vill nog inte starta honom igen innan det är tillåtet att köra barfota bak så nu blir det vintermangling i tre månader inför den spännande pokalsäsongen, sa Marcus.

1/12: Lorden har tagit kvalet som han ska och det blir debut på måndag. Dessvärre från ett snävt spår mot två riktigt bra motståndare. - Men det är inte seger vi är ute efter utan rutin, sa Marcus.

22/11: Han gick 18,6/2160 vid "segern" i kvalet i måndags och allt verkar bra efteråt. Marcus var väldigt nöjd med hästen, som ju bara hade förberetts med standardjobb och ett 1.22/1600 i sulky. - Den här är faktiskt klart före sina mer kända bröder i utvecklingen och det kan bli tal om en start innan vinterträningen, sa Marcus.

17/11: Allt har sett jättebra ut och på måndag är det dags för kval. Om han sköter sig är det sedan inte omöjligt att Marcus väljer att gå ut i tvååringsloppet för lägsta klassen hemma i Halmstad 4/12.

10/11: Han har gått fyra intervaller i DW-backen ett par gånger den här veckan och det funkar fint.

3/11: Allt fortsatt fint i jobben men det blir kval 20 november istället.

27/10: I måndags lufsade Precious Lord 1.22/1600 utvändigt om häst och avslutade 18,5 sista 500 på bra vis. I tisdags flyttade han upp på gården för att inleda mangling i DW-backen. - Kvalet planerar vi till 11 november hemma i Halmstad, sa Marcus.

13/10: Den store blir bara finare och finare och Marcus har nu satt planen om sulkyjobb inom 14 dagar.

5/10: Precious trummar på och måndagens dubbelheat på banan gav 28,5/1600 på bra sätt.

25/9: Han gick fint i sitt dubbelheat på banan med 1.30/1600 som snabbast i långvagn. - Han känns riktigt bra men behöver ju lite mer spänst, sa Patrik som körde. Det lär kunna bli kval senare under hösten i allafall. Någon start planerar inte Marcus förrän till mars.

22/9: Det går fort framåt och vid dagens sju intervaller på sandrakan var Precious Lord riktigt fin. Nu blir det dubbelheat på banan på måndag så får vi se vad Marcus säger om eventuellt kval efter det.

12/9: Precious Lord gick fulla intervaller i 1.35-tempo mot de bästa tvååringarna idag och vi kan nog säga att han är tillbaka på rätt plats. Om ett par veckor går han dubbelheat 1600 igen och då får Marcus avgöra hur det blir med kvalet.

1/9: Idag gick Lorden sitt första snabbjobb efter kastrationen och skötaren som körde var riktigt positiv. Nästa vecka går han upp i intensitet.

24/8: Nu jobbar han i jogging igen och Marcus planerar snabbjobb i slutet av nästa vecka, allt har gått fint efter kastrationen.

19/8: På onsdag planerar vi att börja jogga honom igen, allt har varit som det ska efter ingreppet.

8/8: Kastrerad igår och allt har gått bra, nu väntar ca 10-12 dagars vila innan vi kör igång igen.

3/8: Tyvärr klarade han inte av att volta med fullt fält utan blev ivrig och galopperade. - Jag har länge siktat på att kvala honom för att sedan kastrera direkt eftersom han såväl har fysiska som mentala problem med sina kulor. Nu kastreras han istället redan på tisdag och får därmed 10-14 dagars vila innan vi kör på igen, sa Marcus.

23/7: Han har blivit frisk snabbt och anmäls till kvalet hemma på fredag.

17/7: Tyvärr hade han lite förhöjd temp och grön näsa idag när han kom in från hagen vid lunch så Marcus valde att ta det säkra före det osäkra och stryka. Vi bör inte tappa något nämnvärt om hästen bara får tillfriskna ifred några dagar innan vi börjar köra igen - rent teoretiskt kan det gå att kvala hemma den 28:e istället.

11/7: Han var helt normal igen på 1.25/1600 med puls 77 igår och nu blir det kval på måndag hemma i Halmstad.

30/6: Nä, Lorden var inte på humör när vi skulle köra på banan. Stora banan var ovanligt hård i måndags så det kan ha haft med saken att göra. för att idag var hästen helt normal i sin träning. Vi kör intervaller på måndag så ser vi om det bara var en engångsföreteelse eller inte. Hur som helst är det inget att hänga läpp för, det är första gången han krånglar och missar ett jobb på fyra månader...

24/6: Det har varit en vecka med intervaller på rakbanan och allt har gått som det ska. Nytt sulkyjobb planerat nästa vecka.

16/6: Häromdagen fick Precious Lord en sulky bakom sig för första gången och vi körde ca 1.22/1600 med 1.14 sista 300. Det löste han på fint sätt och det handlar om en riktigt fin talang med ruggigt travsteg. Nu blir det en vecka av intervaller innan Marcus siktar på ytterligare ett sulkyjobb innan juni månads utgång.

CORAM D'INVERNE (2015)

hingst e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - EASY

1/12: Han bara trummar på och på måndag inleds slutfasen för våra icke-startande tvååringar (dec-feb) med mangling tre dagar i veckan. På måndagar blir det generellt dubbelheat över 2600 som gäller i tre månader.

24/11: Coram trummar på och har skött allt som han ska under veckan. Snart är det dags att börja köra heat på banan med honom igen.

17/11: Inget nytt under solen, allt har varit som på slutet.

10/11: Han fungerar jättebra i backen och går nu 3-4 intervaller varannan dag, måndag/onsdag/fredag. Han får fortsätta så ett tag, vilket allt fler av stallets tvååringar också gör för dagen. De ska alla över dit i december-februari så nu får Coram bara lite försprång.

3/11: Ja, han gick jobb som vanligt hela veckan men bara fem intervaller istället för normala sju pga växtperiod. Nästa vecka ska han få testa på backen för första gången.

27/10: Hästen är lite instabil i sina tillväxtzoner för dagen så Marcus kör inga banjobb med honom. Men Coram dundrar på som vanligt på sandrakan och är lika fin som vanligt.

13/10: Han bara dundrar på och tränaren blir alltid lika glad när han kört honom. - Han är som en maskin och har så härligt psyke dessutom. Den här gillar jag skarpt men det är ingen tvååringsstart för honom, sa Marcus.

5/10: Coram fick ont i en framfot i förra veckan men det gick över fort när vi bytte skor på honom. I måndags var allt tip top igen. Vi trummar på!

20/9: Han var riktigt fin på sandrakan häromdagen och enligt tränaren var det ett riktigt toppjobb. - Den här hästen kommer att vara en maskin när han är redo till våren, var Marcus kommentar.

12/9: Coram bara trummar på och dagens intervaller på rakbanan var riktigt, riktigt bra.

1/9: Han trummar på och det finns som vanligt inget negativt att anmärka på den här pojken.

25/8: Tidigare idag fick han kliva iväg distansen efter 1.27 med ca 1.22 sista 500. Han utvecklas stadigt och växer jämnt och fint. Nästa vecka tränar vi på som vanligt.

19/8: Den här veckan var rundbanan inte riktigt fin på fredagsmorgonen så vi körde lite lugnare. Men nästa fredag är vi på det igen och överlag utvecklas Coram riktigt bra för dagen. På rakbanan går han nu sju intervaller och blir allt rappare.

11/8: Idag gick han 1.28/1600 vilket motsvarar ca 1.25/1600 i sulky och det är inga anmärkningar över huvud taget, han gör allt rätt och utvecklas som han ska.

3/8: Allt har varit som det ska efter förra uppdateringen och nästa vecka ökas träningsdosen.

JEDI KNIGHT (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är 444454. Slutsåld.

STUD RACING AB

1/12: Hästen studsade fram i DW-backen idag. Fotproblemen verkar vår hovis, Per-Emil, ha fixat till. - Grym feeling idag, sa Marcus. Nu inleds vinterprogrammet på måndag, men mangling i tre månader. Vissa hästar kommer att må mer gott än andra av det programmet, den här hör till gänget som kommer att utvecklas 100 meter, sa Marcus.

24/11: Han fick lite ont i en fot här i veckan och har fått gå lite lugn träning pga detta. Nästa vecka räknar vi med att han tränar som vanligt igen.

17/11: Idag gick han 1.27/1600 i långvagn bakom några äldre hästar i andra heatet och det var första gången han gick på banan i de tyngsta träningsvagnarna. Det fungerade fint och hästen blir med andra ord starkare och starkare. Om 2-3 veckor kommer vi att börja med dubbelheat 2600 på banan en gång i veckan och det kommer att ta Jedi hela vägen fram till debut i vår. - Han vill verkligen och det är en härlig häst detta, sa Patrik efter dagens jobb.

10/11: Jedi är helt återställd och han har jobbats i DW-backen i veckan. Allt ser bra ut.

3/11: Han flyttade precis upp på gården men hann inte mer än dit innan han fick foderstrupsförstoppning. En vända till sjukhuset för att få ordning på allt hanns med under onsdag/torsdag men nu är han hemma igen och verkar normal. Så vi tappade en veckas träning men är nu tillbaka på spåret på måndag.

27/10: I måndags gick han 1.27/1600 i långvagn och imponerar så smått. - Han tar åt sig träningen precis som han ska nu och siktet är inställt på de stora loppen nästa höst. Debut ska ske i april/maj och nu flyttar han upp till gården för att dundra på i DW-backen över vintern, sa Marcus.

13/10: Backträningen har verkligen gjort susen för honom och det blir bara bättre och bättre.

5/10: Härom dagen gick han 1.28/1600 i långvagn på riktigt bra sätt och backträningen har verkligen varit bra för honom.

22/9: Efter bara tre veckor i backen har det redan hänt mycket med Jedi. - Gud, vad nöjd jag är att vi gick över till att köra honom (och några till) i backen; han är redan mycket bättre. Jag testar nog ett dubbelheat på banan på måndag, sa Marcus.

15/9: Det blev backintervaller idag igen och det passar honom fint. Vi kör på så här ett tag nu.

1/9: Idag fick Jedi och tre kamrater börja träna i backen. - De känns riktigt bra men har lite ibland lite svårt på rakbanan när det ska gå snabbare, eftersom det åt ena hållet lutar svagt utför. Min aning var att de skulle vara klart bättre i backen och så var också fallet. Tack vare detta faktum kommer den här gruppen att få experimentera med lite regelrätt backträning i 1.40-tempo ett tag framöver, sa Marcus.

25/8: Jo, han jobbar på och känns fortsatt bra utan att vara redo för att tryckas ner i tider. Marcus favorit!

19/8: Han är uppe på full träning nu men är fortfarande lite känslig mot stumma banor och får hålla sig på rakbanan ett tag till. Marcus säger att det blir pg-skor på ett tag nu för att det ska fungera perfekt. - Man blir så glad varje gång man kör den här, en riktig muntergök. Ingen lysande tvååring men han kommer att vara desto bättre nästa år, fastslår Marcus.

1/8: Allt ser bra ut för vår lille krabat, som börjar bli som vanligt igen efter växtperioden. Nästa vecka höjer vi träningsdosen och snart är det dags att testa på banan igen.

LIBERTE D'INVERNE (2015)

sto e ZOLA BOKO - QUEEN THIRTEEN
länk till travsport.se

Fint stammad märr med exteriörsiffrorna 444444. Det finns sex 1/20-delar i tävlingsrätten för 2017-2022 till salu för 4 000 kr/stycket

STALL MARLIN - EASY

1/12: Liberte går verkligen från klarhet till klarhet och idag studsade hon upp för backen fyra gånger i 1.35-tempo, vilket hon inte kunde stava till för några månader sedan. Blir mycket spännande att se henne i dubbelheat över 2600 på måndag, som inleder hela gruppens tre månaders vintermangling. Liberte börjar likna ett fynd för sina 4 000 kr per andel...

24/11: Hon blir bara bättre och bättre och gick sitt första heat på banan idag. Allt fint!

17/11: Inget nytt under solen, hon ser bara bättre och bättre ut.

10/11: Liberte är nu inne i en mycket bra träningsperiod och har lyft sig markant. Snart dags att köra ett litet mellanjobb på banan...

3/11: Hon utvecklas undan för undan och den här veckan tog skötaren Josse bort bootsen på 125 gram och det fungerade lika bra ändå så märren utvecklas hela tiden.

27/10: Liberte blir allt bättre och löser nu sina 12 backintervaller i veckan på fint vis i tempon mellan 1.40 och 1.35 så vi är helnöjda med hennes utveckling. - När hon är redo rent styrkemässigt kommer hennes fantastiskt stora och fina framsteg att bli intressant att se på banan, sa Marcus.

13/10: Hon blir stadigt bättre och backen gör verkligen sitt. De började i 1.45-tempo, gick ner i 1.40 men nu närmar vi oss 1.35, så också hon. Vi trummar på i backen med henne ett bra tag till.

5/10: Liberte snorade ett par dagar i förra veckan men är bra igen och jobbar som vanligt i backen.

22/9: Hon utvecklas också fint i backen och nu klarar hon av sina fyra intervaller i 1.40-tempo med de andra grabbarna med 60-65 i puls. Det går åt rätt håll hela tiden.

15/9: Jo, hon jobbar på i backen nu och nästa vecka ska vi öka till fyra intervaller.

1/9: Idag fick Liberte och tre kamrater börja träna i backen. - De känns riktigt bra men har lite ibland lite svårt på rakbanan när det ska gå snabbare, eftersom det åt ena hållet lutar svagt utför. Min aning var att de skulle vara klart bättre i backen och så var också fallet. Tack vare detta faktum kommer den här gruppen att få experimentera med lite regelrätt backträning i 1.40-tempo ett tag framöver, sa Marcus.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - STUD KB

8/12: Idag gick han 1.21/2100 mot Maze Runner och löste det fint. Han hade enastående 61 i puls 15 minuter efter jobbet och Marcus siktar på att starta honom ett par gånger här under vintern för att kartlägga hästen hela vägen inför höstens stora mål i Norge - Kriteriet.

1/12: Han kämpar på i sina intervaller och känns som en stundsboll.

15/11: En otroligt fin häst som gick 1.21/2100 ensam på banan idag och hade låg puls. - Den här gillar jag, sa Marcus.

3/11: Efter en bra spurt som tvåa på Jägersro häromdagen har vi lyckats köpa in den här lovande unghingsten till stallet. Ett fyndläge!

EASTERN PROMISE (US) (2014)

e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 544444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu för 26 000 kr/styck inkl transport från USA. Mycket prisvärd!

STALL MARLIN - STUD KB

1/12: Det jävliga inträffade att hästen drabbades av bihåleinflammation. Han har dock fått penicillin och är nu återställd. Nästa vecka drar han igång vintermanglingen.

17/11: Lite småkrångel med snor den här veckan men det ska inte vara någon fara; nästa vecka är han mest troligt i full gång igen.

10/11: Allt ser bra ut och nästa vecka ökar vi dosen.

27/10: Han jobbar på två gånger i veckan och sköter sig snyggt.

13/10: - Helt enkelt en jättefin häst, sa Marcus efter denna veckas backjobb. Han står så till att vi nu ska jobba hårt i 2-3 månader och sedan starta tidigt som fyraåring med sikte på V75 och Kungapokalen, sa Marcus.

5/10: Nu har han blivit vaccinerad, avmaskad och acklimatiserad. I nästa vecka testar vi att jobba honom i DW-backen, i motion känns hästen jättefin så här långt.

25/9: På plats! Käck och trevlig i bra skick.

19/9: Eastern Promise har inlett sin resa till Halmstad och kommer till Belgien på fredag. Troligen anländer han till stall Lindgren redan på söndag. Det blir mycket spännande!

9/9: Lukas Wallin körde men hamnade illa till från start. Ut på bortre långsidan (Meadowlands) "sände" Lukas ordentligt och hästen rundade fältet till spets efter halva distansen. Över upploppet såg hästen ut att gå mot en säker seger men kort före mål blev han generad av något/någon på innerplan och Lukas fick bara koncentrera sig på att hålla honom i trav och kvar på banan. Snöpligt och istället för en given seger blev det en tredjeplats på 12,2/1609a.

3/9: - Jag är väldigt nöjd med att få hem Eastern Promise, som jag ropade in åt goda partners/kunder på auktionen i Harrisburg för två år sedan för 90 000 dollars. Jag trodde att det var en riktig stjärna i kommande men hans tvååringssäsong gav inget positivt med sig; tränaren som hade honom kom inte alls rätt på det. Men när hästen gick till Melander i somras vände det och som ni ser på bilden är det en massiv hingst som mest troligt har behövt mycket tid. Rent exteriört är han väldigt lik samma faders toppavkomma Enterprise. Hästen står billigt inne i Sverige eftersom han bara har tjänat 200 000 kr och inte får någon tvångsprissumma. Att han dessutom är anmäld till Pokalloppen känns riktigt trevligt. Sammantaget är detta, trots att han aldrig har vunnit, den mest intressanta amerikanska unghäst som vi har fått in i träning (tidigare har Marcus haft framgångar med hästar som miljonärerna Call Me Hanover och British Steel samt segerstaplaren Ark Went In) och det här blir intressant framåt våren, sa Marcus.

1/9: Idag har vi gjort klart med köpet av väldigt intressante Eastern Promise från Marcus Melanders stall. Det är en häst som inte alls fungerade hos sin förra tränare men sedan han kom till MMM i juni har det gått spikrakt uppåt. Eastern har gjort sex starter för MMM, mestadels i stenhårda gäng (vinnarna i loppen har bl a hetat What the Hill och Sir Mickey), och gjort det bra varje gång, Sitt rekord på 10,5 noterades han för som fastlåst i ett stenhårt busgäng på the Big M 29/7, där Peter Haughton-vinnaren What the Hill (som även var först i mål i Hambot) vann. Hästen har också svarat för en mycket fin andraplats bakom kanonhästen Yes Mickey (på tiden 10,9). - Jag gillar hästen skarpt och tror att han kan ha mycket ogjort i Sverige om han får träna en vinter, sa MMM.

PROSPEROUS (2014)

hingst e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv hingst med exteriörsiffrorna 554344. Tanks med hög potential, halvbror till Disco Volante. Vi söker en tredje partner i hästen, endast seriösa spekulanter. Ring Marcus på 0708 733 337.

STUD RACING AB

8/12: Proppen tränar på i DW-backen och mår gott!

24/11: Han tränar nu på för fullt och siktas mot start igen i slutet av januari.

17/11: Prosperous har gått ett jobb i DW-backen den här veckan och var då fullt till belåtenhet. Han jobbar på lite lugnt nästa vecka också innan vi börja dröga på lite mer ordentligt.

10/11: Han fick besöka Tornell i tisdags men där hittade vi ingenting förutom att bakknäna behövde lite hjälp. Hästen ska vila en vecka till innan vi dyngar på i träning igen. - Vi får se hur han känns sedan i slutet av november men jag misstänker att hästen ska varva träning med tävling under vintern, sa Marcus.

29/10: Hästen fick dra tåget i den enorma motvinden på bortre långsidan och kunde inte bli bättre än trea i speedkörningen. Det var en fullt godkänd insats men Marcus kommer ändå att ge hästen en veckas pust nu och lite omtag inför framtida starter senare i vinter.

25/10: Veckans snabbjobb var mycket bra och trots bakspår på lördag hoppas vi och tror på snabb revansch i Malmö. - Hästen kom lite på högertömmen till slut senast och vi hittar inga fel på honom så jag lägger tillbaka sulorna fram till den här starten, sa Marcus.

18/10: Prosperous gick ett 1.11-varv utan rygg i tredjespår och mattades lite sista 100 och fick nöja sig med tredjeplatsen i V75-debuten. - En grym häst, sa Takter som körde.

13/10: Det blev dessvärre spår 12 i jakten på första V75-vinsten. - Men hästen känns grym och vi tar nu bort sulorna fram och lägger på blinkershuvudlag. Det är klart att man behöver lite flyt med utgångstempo mm från läget men jag vet att han går en låg 1.13-tid även med spår på vägen vid sunda vätskor så vi har inte gett upp på förhand, sa Marcus.

5/10: Han har tagit loppet bra och nu siktar vi på lägsta klassen inom V75. Det finns tre möjliga lopp i södra Sverige under oktober.

1/10: Grymt! Lätt seger, nästan promenad, i spets idag. De 14,2 som han sprang var verkligen ingenting. - Han kändes helt oberörd och den här tror jag blir "Marcans" genombrottshäst nästa år, sa Takter efter loppet.

25/9: Det blev spår 3 med Johnny. Allt väl i dagens jobb och det blir inga ändringar förutom att vi återgår till Contender.

22/9: Han verkar ha tagit sig ur loppet på bästa sätt och vi kommer att anmäla till ett ramlopp på Kriteriedagen.

18/9: Ridå! Vilket otroligt fint intryck han gjorde. Direkt till spets men sedan blev det flera tryckare och första 2000 avverkades efter ca 12,5 - rena världsrekordfarten. Givetvis orkade inte hästen hela vägen men tanke på att han dessutom var sjuk i samband med den förra segern. Men pulsen var ändå inte hög efteråt utan det var helt enkelt bara mjölksyra i de stora musklerna. Låt oss bara hoppas att han inte rent mentalt tog stryk av den här tuffa behandlingen. - Jättetråkigt att loppet skulle köras så där. Men tar han det på rätt sätt kommer hästen att bli fruktansvärt bra framöver; synd att han missar Kriteriet, sa Marcus.

12/9: Det blev spår 4 bakom bilen i Kriteriekvalet och Björn Goop ska köra. Tyvärr fick två snabba huvudkonkurrenter spår innanför så det blir till att vinna den tunga vägen. Låt hästen få vara frisk nu så blir det spännande att se på söndag!

8/9: I torsdags körde Marcus 1.17/2100 med ett snabbt slutvarv och testade "Proppen" i jänkarvagn. - Jag fick det besked jag ville ha och nu kan vi gå in i Kriteriekvalet med tron att hästen är återställd efter sin sjukdom, sa Marcus.

1/9: Den här veckan har han gått fulla intervaller och av borrelian märks ingenting, han hade enastående 58 i puls efter dagens sex DW-intervaller. Marcus låter mycket nöjd och nästa torsdag är det meningen att man ska testa "Proppen" i jänkarvagn.

25/8: Nu är "Proppen" väldigt pigg och frisk och har gått igång lite lugnt. Nästa vecka får han träna som vanligt igen och vi laddar mot Kriteriekvalet utan att starta något mer innan dess.

19/8: Han tog fjärde raka och visade prov på väldig styrka i tisdags, när han med Christoffer Eriksson vann trots dödens sista 1700 m och tappstart på ytterligare 10-20 meter. Men hästen agerade lite väl trögt och oinspirerat varför vi tog blodprov efteråt som visade på borrelia. Så han var inte riktigt på topp. Det blir en snabbkur specialantibiotika nu och han ska bara behöva missa ett jobb. Kriteriekvalet ska inte behöva vara i fara. Puh...

10/8: Allt ser bra ut och det blir ny start, nu över 2680, på Vaggeryds tisdagslunch.

3/8: Han har känts ruggigt fin i sandjobben efter segern men Marcus tog honom till vet Spångfors för att fixa till höger höft som vi inte har varit helt nöjda med. Det är nu gjort och hästen siktas mot start i ett treåringslopp över lång distans på Vaggeryd 15 aug innan det förhoppningsvis blir ny start på Derbyhelgen som slipning inför Kriteriekvalet.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är spännande 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Det finns fem 1/20-delar kvar efter auktionen - 12 500 kr per styck. INGEN MOMS!

STALL MARLIN - STUD KB

8/12: Det blev väldigt lätt seger igen, Även denna gång på 17,1 full väg. - Men han har överkapacitet för klassen, sa Johan. Spännande 2018 för den här!

4/12: Allt såg bra ut med Adiago som anmäldes igen till en mycket passande prop i Kalmar på fredag.

1/12: Idag förlorade han som stor favorit, när det blev galopp i körning om spets i första kurvan. Hästen återkom sedan efter stor markförlust och blev ändå sjua. Det var givetvis lite av en chansning att starta så tätt men det är inte säkert att galoppen berodde på de täta starterna, utan kanske bara på orutin i körning från start. Det såg bra ut efteråt och hästen är säkert fit-for-fight igen inom ett par veckor.

28/11: Hästen vann med exakt 40 m och detta helt oberörd. - Jag blev imponerad, sa Marcus.

21/11: Han verkar ha tagit debuten mycket bra och fick gå ut i en lämplig propp hemma på måndag, där han möter lite bättre hästar fast de står 40 m tillägg och Adiago står ensam på start. - Ser ut som en bra chans, kommenterade Marcus det hela om novembers fyndlåda. Det finns andelar kvar för endast 7 500 kr.

14/11: Hästen skötte sig väldigt bra i debuten och blev trea på 16,2 full väg på Åbys lite vintriga bana igår. - Adiago var inte alls vässad för stordåd och att göra den här tiden så enkelt var mycket positivt. Han uppträdde också mycket mer moget än jag hade förväntat mig i debuten. Klart positivt!, utbrast Marcus efteråt.

10/11: Han drog spår 1 i debuten på måndag. Allt väl i veckans jobb och en plats bland de tre i debuten finns inom räckhåll trots att vi inte har vässat något.

3/11: Adiago har tagit kvalet mycket bra och startar inom kort.

25/10: Kvalet skötte han på bästa vis och tiden 19,1 var ingalunda botten. Nu ser vi hur han tar detta och börjar planera för en fin höst och vinter på banorna! Han kommer också, mest troligt, att ombildas till vårt nystartade KB under november - så att du som privatperson kan skynda dig att fynda andelar i honom. Först till kvarn!

13/10: - Otroligt vad bra han känns och nu blir det kval den 23:e hemma i Halmstad. Jag glömde helt enkelt att anmäla till den 16:e men han dör inte av att träna en vecka till, sa Marcus. Det här är ett fynd!

5/10: Han gick ca 1.19/1600 idag och är nu startklar. Troligt kval hemma i Halmstad 16/10.

22/9: Adiago har tränat den här veckan och känns fin men det blev lite för mycket vila i samband med vrickningen så vi hinner inte kvala vid månadsskiftet. Däremot bör det ske under oktober, hästen har utvecklats fint i kroppen under hösten.

1/9: När han ändå vilade för vrickningen passade Marcus på att behandla alla fyra knäna på Adiago igår. Så nu får han det lugnt till slutet av nästa vecka och sedan kör vi på mot kvalet som antagligen blir i månadsskiftet.

25/8: Han vrickade sig tyvärr i hagen under veckan och har vilat sedan i tisdags. Det blir lugnt en vecka till men det ska inte vara någon fara med något inför framtiden.

19/8: I förra veckan körde Marcus 1.20/1600 ytter om häst med Adiago och det var riktigt fint intryck på det. Det har varit helt normalt i DW-backen efteråt och nästa fredag är det dags för ytterligare banjobb. Är han bra då också blir det nog kval därefter.

1/8: Härom dagen gick han åter 1.24/1600 i andra heatet och nu var det snäppet bättre än förra gången. Vi tränar på och innan augusti månads utgång lär Marcus sätta honom i sulky.

GANDHI BOKO (2013)

hingst e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp med perfekt driv i steget och mycket bus i sinnet. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - EASY

1/12: Nu är han uppe i fulla intervaller och manglar på.

24/11: Gandhi kämpar på i DW-backen nu och ser fortsatt rak, fräsch och fin ut. Vi siktar på start igen i januari.

17/11: Han kämpar på och har nu fått skor på sig igen. En vecka till och sedan får han troligen gå upp på maxintervaller.

10/11: Gandhi fortsätter att springa rakt och smidigt och är nu uppe på fyra intervaller. Vi tragglar på under nästa vecka.

3/11: Tre intervalljobb har Gandhi hunnit med och allt ser jättebra ut. - Så här rakt och fint har han inte sprungit i hela sitt liv, jublade Marcus efter tisdagens arbete i DW-backen. Nästa vecka går han upp till fyra intervaller per tillfälle.

27/10: Nu har han jobbat på i motion i två veckor och allt ser bra ut. Han går fortfarande barfota för att härda fötter och hovleder och kommer att inleda lugna intervallarbeten under nästa vecka.

13/10: På måndag går han igång igen lite smått. Skönt att få honom tillbaka!

5/10: Han kollades om igår och det behövdes ingen fler omgång av Tildren. Bra! Så en avslutande tuppkamsbehandling i hovlederna hos Tornell igår innebär att Marcus tänker sätta igång hästen igen om 14 dagar.

22/9: Hästen är lugn och fin och mår bra av sin vintervila. Återbesök och en andra behandling med Tildren är schemalagt till nästa ondag, den fjärde oktober.

1/9: Gandhi mår bra under sin korkek, skämt åsido, men han har det fint i sin sandhage. Proverna visar på dåliga blodvärden men det var inte tal om något annat än en vanlig infektion. Däremot säger Tornell att det är dags att behandla hovlederna med Tildren, ett preparat avsett för att stärka upp omogna leder och skelett. Marcus har inlett behandlingen redan och det kommer att ta ca två månader innan han är redo för full träning igen. - I våras körde vi med breda järnskor och sula men så fort vi gick över till barfota eller aluminium gick det dåligt. Han är ovanligt omogen och dålig i sina hovleder och måste därför ha den här hjälpen nu för att bli optimal. Så nu får vi sikta på comeback i vinter, jag tror att han lär duga hyggligt i brons och silver under barfotaförbudet, sa en ändå ganska förhoppningsfull tränare.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns två 1/20-delar till salu för kunds räkning för 15 000 kr/styck. LÄGE!

STUD RACING AB

8/12: Rodick skötte sig bra och såg gott gåendes ut ända tills Johnny backade loss honom i sista kurvan, sedan fanns det inte tillräcklig kräm i benen för att spurta. Men Takter var riktigt nöjd med hästen och Marcus tillägger: - Rodick går normalt inte alls på sån här skitbana som är hård under med ett tjockt löst sandlager som bara rullar; hans bakknän är inte så starka att de klarar det. Men han verkar ha tagit loppet som han ska och vi siktar på J 19/12 där de förhoppningsvis håller bättre bana.

1/12: Han var väldigt bra i dagens arbete, vilket känns skönt med tanke på att han ska starta från 4/2640a på Solvalla på onsdag.

24/11: Rodick har gått dubbelheat på banan två gånger den här veckan och det ser löjligt bra ut. Vi siktar på ett långlopp med bil på Solvalla 6 december.

17/11: Han tragglar på och nästa vecka går han upp på sex intervaller. Troligen start igen inom 2-3 veckor.

10/11: Rodick har börjat träna igen och Marcus var helnöjd med de fyra intervallerna i DW-backen igår. Nästa vecka blir det full mangling i backen och sedan får vi se hur mycket hästen har tappat av viruset.

3/11: Blodvärdena indikerade virus och därför gav vi honom ett par sprutor av herpesvaccinet EHV1-4 under veckan. Nästa vecka planerar Marcus att sätta igång hästen igen. - Cirka 10 dagars vila bör räcka.

29/10: Rodick såg jättebra ut och både Marcus och Johnny tyckte att hästen kändes bättre än tidigare. Men det var segt redan 600 kvar i ledningen så Johnny misstänkte sjukdom och tog upp hästen. Det var vaket men som det verkar efteråt var det bara ringrost och ingen sjukdom som sken igenom. Vi kollar givetvis noga under veckan men mest troligt är hästen ute igen inom 2-3 veckor.

25/10: Allt ser ruskigt bra ut inför comebacken, allt utom den lilla detaljen med startspåret. - Hästen känns kraftigt förbättrad efter sitt uppehåll och är förberedd för seger. Men spåret är helt iskallt och antingen tappar han mark eller så blir det startgalopp. Så vi får ligga lågt, säger Marcus.

16/10: Tyvärr blir det ingen start pga en foderstrupsförstoppning under helgen. Men hästen behöver inte missa några jobb och vässas vidare mot lördagsloppet på Jägersro 28 oktober.

13/10: Det vi gjorde med honom i förra veckan har verkligen flyttat fram formen på honom och så som han kändes i torsdagsjobbet tror vi på en riktigt bra prestation redan på måndag.

5/10: Idag gick han 1.22/2100 i långvagn på banan och var fin på det. Som det verkar siktar Marcus på comeback hemma i Halmstad 16/10 med sikte på lördagsloppet i Malmö 28/10. Två andelar till salu för kunds räkning, de bör någon nypa nu!

22/9: Nu går han regelrätta intervaller i DW-backen igen och allt verkar bra. När det blir start igen är inte bestämt.

9/9: Hans problem efter sparken har lagt sig och Rodick kan börja träna igen på måndag!

25/8: Ridå! Tyvärr blir det ingen V75-start nästa lördag. Hästen har fått en smäll i hagen och måste stå på penicillin över helgen. Det ska inte vara något allvarligt för framtiden men nu blir det ingen träning på ett par veckor...

GIBSON BOKO (2013)

valack e ZOLA BOKO - PATISSERIE
länk till travsport.se

Fin travare. Åter efter halsoperation Exteriörsiffrorna 444344. Det finns två 1/20-delar till salu för 17 500 kr/styck. LÄGE!!

STUD RACING AB

6/12: Gibson var väldigt duktig som tvåa på 14,7 full väg efter att ha vandrat ytter om ledaren sista 1100 m. Helt klart hans bästa lopp så här långt och nu siktar Marcus mot ett V75-lopp i Göteborg den 28/12.

1/12: Det blev bricka ett i lärlingsfinalen hemma i Halmstad på måndag med duktiga Jonna Jinesjö i vagnen. - Jag hoppas att hon får iväg Gibson på rätt sätt för då blir det spets. Intressant start, sa Marcus.

25/11: Han blixtrade till spets, släppte och sköt till vasst efter sen lucka som tvåa på en 1.15-tid full väg. - Det var bra kört av Johnny med tanke på survädret och hästens lite känsliga hals. Hästen var oberörd efteråt och kommer att få starta igen nästa vecka, sa Marcus.

22/11: Allt verkar bra och spår 4 bakom bilen med Takter på fredag ser bra ut. - Jag hoppas bara på bra väder så att hans känsliga hals slipper regn, sa Marcus.

17/11: Han tog loppet bra och startar troligen i Kalmar nästa fredag.

12/11: Gårdagen blev en "walk in the park" för Gibson och Marcus. Efter att ha övertagit spets efter 600 körda var det lugna gatan. Vinnarkusken var mycket nöjd med att hästen var lugn men ändå gåvillig hela vägen. - Det märks att han trivs bättre på banan nu efter halsoperationen och jag tror att det kan bli en bra vinter, sa Marcus.

6/11: Allt har sett bra ut och nu startar Gibson över 1640a från spår 5 hemma i Halmstad på lördag. Intressant!

29/10: Han satt fast med rubbet sparat som sexa från tredje invändigt. - Jag har aldrig känt hästen så pigg över mållinjen i hela hans liv så halsoperationen måste ha fungerat perfekt. Skönt att han fick ett bra lopp nu efter två oturliga starter och vi fortsätter lite enkelt någon start till så han hittar stilen riktigt mentalt, sa Marcus.

27/10: Det blev pannkaka igen i måndags när han fick dödens. Men hästen såg väldigt bra ut och kördes vårdat av Emma så han var pigg och glad redan på kvällen efter loppet. Nu är det bättre läge i Köpenhamn på söndag och då är det chefen själv som kör.

13/10: Dessvärre blev det startgalopp i comebacken uppe i Stockholm men hästen var bara lite för laddad efter uppehållet. Det blir ny start i Kalmar på fredag och då kommer det att gå bättre.

5/10: Marcus ville testa hans hals lite så i dagens banjobb blev det 1.20/2600 på bra vis. Nästa onsdag är det comeback från 9/1640a i ett lärlingslopp på Solvalla. - Han behöver loppet och ska startas igång lugnt och fint för att programmeras om efter halsoperationen, sa Marcus. Den här kan bli riktigt bra nu.

22/9: Idag gick Gibson ett dubbelheat på banan för första gången efter halsoperationen. - Han var jättefin och det var rätt tryck i honom, sa skötaren, Nathalie. En mycket spännande höst att vänta för den här grabben!

8/9: Den här hästen mår verkligen som en prins för dagen. Han matar på och kommer allt närmare full träningsdos.

1/9: Gibson strävar på och är gladare än nånsin. Inom 2-3 veckor når han upp på full träning och då ska det bli intressant!

25/8: Han har inlett intervallträningen och ser fantastiskt fin ut. Härligt intressant häst inför hösten kan man säga, ska han blomma ut ordentligt nu med opererad hals?

19/8: Grabben har börjat köras igen och verkar må prima. En vecka lugn körning till innan det blir intervaller. Ska bli väldigt spännande att se hur Gibson kan utvecklas med frisk hals.

11/8: Gibson är nu friskförklarad efter operationen och på måndag börjar vi köra honom igen! Först lugnt i ett par veckor och sedan intervaller. Mycket spännande framtid efter operationen =)

1/8: Han äter som aldrig förr och har tagit operationen mycket väl. Nästa vecka är det dags att kolla med veterinären om vi kan börja träna igen!

GEPETTO BOKO (2013)

valack e ZOLA BOKO - QUAIL RIDGE
länk till travsport.se

RIP

STUD RACING AB

10/12: Gepetto blev riktigt dålig i vänster framben på söndagsmorgonen och efter transport till akutsjukhuset kunde man konstatera att de problem han fått i och kring vänster framfot var så pass allvarliga att hästen fick sluta sina dagar. Så tråkigt. RIP, kompis.

8/12: Nu har vi haft honom hos vet Spångfors och där har vi hittat den högre hälta höger fram som Marcus trodde fanns; det är en bogled som varit inflammerad och nu är behandlad med kortison. Hästen blev också behandlad i strålbensbursan vänster fram. Han får det lugnt en vecka och sedan börjar vi så smått igen och förhoppningen är att han kan vara tillbaka på banan utan att hänga vänstertöm redan i mitten/slutet av januari.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 454443. Det finns tre 1/20-delar till salu - kontakta oss för mer info!

STUD RACING AB

8/12: Det ser riktigt bra ut för Pokemon nu, som inte alls har ont i benet längre. Dessvärre finns inga passande lopp här nere, vi vågar inte köra honom norrut till lösa och dåliga vinterbanor så vi får avvakta några dagar. Ev blir det V75 på Åby 28/12.

25/11: Nä ingen start eftersom han smällt på sig i hagen. Vi räknar på att kunna träna som vanligt igen på torsdag/fredag.

22/11: Pokemon hamnade på vingel från början och så blev det inget tempo, det är bara att glömma den här starten. Kusken lät nöjd med hästen och nu blir det ny start på lördag i Köpenhamn, dessvärre från dåligt spår igen, det blev 8/2000a. - Men nu är det bara 10 hästar med i loppet och det bör gå bättre, en plats ligger inom räckhåll, sa Marcus.

15/11: Spår 15 på lördag mot skapligt motstånd. Marcus är mycket nöjd med hästen och tror på en bra prestation direkt. - Men det behövs givetvis klaff från spår 15,

10/11: Idag avslutade Pokemon sin träningsperiod med att gå tre heat över 1600 i speedmaster på banan. Det blev 1.35-1.30-1.25 där vi avslutade i 1.10-rappet över upploppet. Nu är det dags för comeback inom kort. - Han har utvecklats under uppehållet och kommer att få en fin vinter, sa Marcus.

3/11: Pokemon gick åter 1.18/1600 denna torsdag, utan sparring och med bondbalans, med en snabb avslutning. Han rycker framåt.

27/10: Han gick 1.18/1600 på smetig bana med bondbalans idag och Marcus var lyrisk efteråt. Det är snart dags för comeback.

13/10: Pokemon går stadigt framåt för dagen och det blir garanterat start inom en månad om inget inträffar.

5/10: Idag gick han sitt första dubbelheat över 2600 på banan sedan i somras. Det blev 1.27 som bäst och hästen gav rätt besked. - Han känns kanonfin men måste jobba ner magen i en månad ungefär, sa Marcus.

22/9: Det ser bra ut för lille "Pokke" som trummar på i backen för fullt. Marcus plan är att börja starta honom igen i november. - Vintern passar honom perfekt, sa Marcus.

12/9: Pokemon har inlett träningen i backen nu och han ser väldigt bra ut, om än lite väl klotformad (pga vilan) kanske?

1/9: Han går fortfarande ganska lugna intervaller men det ser bra ut. Om 2-3 veckor kommer han att vara uppe i full intensitet på träningen och då blir det intressant!

24/8: Idag gick han sitt första snabbjobb på rakbanan efter starten under SM-veckan. Härligt!, tyckte Pokke!

11/8: Nu ser det äntligen bättre ut, sedan vi även medicierat mot borrelia, och på måndag återtar vi lättare träning igen. Puh!

1/8: Han vilar fortfarande och är dålig i värdena ännu. Vi kommer att vaccinera honom mot herpes inom kort med förhoppningen om att han ska bli sig själv igen.

CEXTER BOB (2012)

valack e ORLANDO VICI - ESTRADA O.R.
länk till travsport.se

Klassklättrare med exteriörsiffrorna 444454. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning för 10 000 kr.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Hästen fick 20 liters dropp efter koliken i tisdags och har återhämtat sig fantastiskt bra. Han har inte ätit och druckit riktigt hundraprocentigt under lång tid men efter att proppen nu släppte och han fick rejält med vätska i blodet är han som en ny häst. En sån här aptit kan vi inte komma ihåg att vi nånsin sett på honom! - Cexters problem under året, efter den fantastiska vårsäsongen, har varit svåra att diagnostisera. Men nu klarnar en bild fram om en häst som trots att han är valack har något som vi brukar kalla för överträning. Det innebär att han är väldigt lättränad och därmed också lätt blir i överform, där hormorna löper amok och torkar ur kroppen. En sådan häst fungerar fint bara man behandlar honom på det sättet - och istället för att som tidigare ta hand om honom som en kolikhäst så blir det en helt annan grej om man lägger upp det efter överträning. Så efter överläggning med några av de mest engagerade delägarna har vi nu planen att låta honom återhämta sig nu fram till nyår med endast lugn träning innan juluppehållet. Och sedan dra igång igen, med regelbundna vätskekontroller och ett träningsprogram som en övertränad hingsts, sa Marcus. Det bör då kunna bli start i februari/mars utan att stressa honom. Hästen har kapacitet för V75.

5/12: Cexter kommer inte till start pga lättare kolik. Marcus återkommer med mer info senare i veckan.

1/12: Han drog 7/2640 på tisdag i Malmö och är nu fräsch och frisk. Men man ska inte förvänta sig stora saker direkt i comebacken säger Marcus, hästen ska tävlas igång nu efter sjukdomen.

24/11: Cexter gick ett rejält dubbelheat på banan i tisdags och Marcus var nöjd. - Det saknas bara ett par jobb och vi siktar på start i början av december.

17/11: Han har känts fin i jobben och ska inte ha tappat så mycket. I början av nästa vecka kommer Marcus att testa honom lite på banan för att kunna bedöma när det är dags för comeback.

10/11: Nu är han återställd och joggades lite i slutet av veckan. På måndag börjar han träna igen och sedan får vi avvakta några dagar innan det går att bedöma hur mycket eller lite som hästen har tappat av startformen pga det oturliga som hände. Nu får det vara nog!

3/11: Helt otroligt! Vilken otur han har grabben. I måndags satte han i halsen och det gick ganska illa så han blev stående tre dagar på sjukhuset. Nu är han hemma igen och mår bra. Fodret som fastnade i hans hals är utbytt och nu får oturen sluta faktiskt. - Han tappade en del kroppsligt den här veckan och han står på penicillin till på söndag så nästa vecka får vi bara träna lugnt. Sedan får jag återkomma med hur snabbt det går innan han är startklar igen. Helt otroligt detta, sa Marcus med en djup suck.

27/10: Cexter gick ett dubbelheat på banan i början av veckan och såg superfin ut. Det blev väl tufft emot på Axevalla så vi väntar en vecka med comebacken. - Han ska inte vässas denna gång utan för startas igång. Känns dunderfin för dagen, sa Marcus.

13/10: Hästen är lättränad och känns redan som om han vore startklar. Marcus har preliminärt sett ut ett passande lopp på Axevalla i slutet av månaden.

5/10: Han har smugit igång med träning och gått två lätta backjobb. Allt ser bra ut och nu ökas dosen till max i slutet av nästa vecka.

22/9: Nu kan vi inte vänta längre utan på måndag drar vi igång träningen igen!

3/9: Hästen värmde superbra och Marcus var riktigt optimistisk inför loppet. Dessvärre var hästen seg redan 800 kvar och Örjan tog upp och utgick, eftersom han vet att vi har sjuka hästar. Så Cexter hade ingen hög puls efter loppet men något är givetvis sjukt i hans kropp. - Problemet med det som har drabbat våra starthästar i sommar är att inte ens hästarna själva verkar veta om att de är nedsatta. För en häst som är sjuk visar det på ett eller annat sätt, om inte annat så genom att vara trampig och nervös på tävlingsdagen. Men de här hästarna som har klappat igenom på slutet har ju inte visat något alls. Tempen är normal, aptit och humör likaså. Magarna fungerar. You name it! Nu skickar vi ett nytt borreliaprov till ett större lab, för att dubbelkolla så att vi inte missat nåt på honom, och räkna med 2-3 veckors vila innan vi drar igång honom igen, sa Marcus.

1/9: Cexter tränade fantastiskt bra i tisdags och idag kom borrelia-svaret tillbaka negativt. Om han bara är infektionslös imorgon tror Marcus på bra chans...

25/8: Allt verkar bra och vi har gjort upp med Örjan om att köra i Lördagsloppet. Peppar, peppar att hästen får vara frisk - för då är det toppchans som han ser ut nu.

19/8: Hästen har kommit igång igen och känns underbar, enligt Marcus. - Han gick 23,5/2600 i långvagn i andra heatet igår och att han inte kunde hålla emot Gandhi Boko är inte mycket att orda om. Jag har aldrig känt hästen bättre och nu ska vi starta om två veckor; han behöver lite tid för återhämtning efter en tuff träning. Det blir Jägersro men om vi kör 1640a i Klass II eller 2660 i lördagsloppet är ännu inte bestämt.

7/8: Provsvaren kom idag och det var inga andra fel än att han var dehydrerad. Så nu ger vi honom behandling för det och så måste vi vara försiktigare med långa resor i varmt väder framöver...

3/8: Örjan var jättenöjd med Cexter i provstart och inledningen av loppet men redan 1200 kvar började hästen att bromsa. När han slutade köra på hästen i sista kurvan så valde Cexter att galoppera. Idag har vi gått igenom hästen från topp till tå men det fanns inga veterinära anmärkningar att tala om så blodprov är taget. - Det kan vara så att hästen helt enkelt inte tål att starta tätt; han har ju inte haft den bästa muskelfysisken, sa Marcus.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453344. Tävlingsrätt 2015-2018. Slutsåld.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Hon är redan uppe på maxintensitet i träningen och hon ser verkligen stark ut.

1/12: Ja, helt otroligt att hon känns så bra redan. Nästa vecka ökar vi på ytterligare.

24/11: Hon känns grym! Redan nästa vecka går hon upp på fullare träning.

17/11: Marcus körde henne själv för första gången efter operationen idag. - Hon har aldrig känts så här bra och kommer att börja i backen redan på måndag.

10/11: Pearl är tillbaka i körning och ser väldigt fin ut i sina opererade ben. Pigg och glad är hon också men räkna med ytterligare två veckors uppjoggning innan snabbjobb.

3/11: Hon går slutfasen av styrketräning i vattnet nu och planeras tillbaka i körning på onsdag i nästa vecka. Kul!

27/10: Allt ser bra ut och nu är det bara 1-2 veckor kvar innan vi börjar köra henne igen efter vattenträningen.

13/10: Hon har det bra och jobbar på i vattnet några veckor till innan vi går vidare till körning.

22/9: I helgen flyttar vi upp henne till Håkan Gysenius, där hon ska få träna i vattnet varje dag i 3-4 veckor innan det är dags för intervaller igen.

15/9: Hon har börjat att röra på sig igen och verkar glad för det! Det blir lugn träning i 3-4 veckor innan vi kan öka till rejäla intervaller.

1/9: Det ser väldigt bra ut i benen och Marcus hade tänkt börja köra henne redan på måndag. Dessvärre har hon nu fått aktiv borrelia och måste stå på antibiotika nästa vecka. Så vi börjar inte köra förrän om två veckor när hon är frisk igen.

25/8: Stygnen är tagna och allt ser ut som det ska. Men det dröjer ett par veckor till innan vi börjar jogga.

11/8: Operationen gick bra och kirurgen meddelade att operationen var mycket behövlig, pga trånga passager och ömmande senor i karpaltunnlarna på bägge frambenen. Nu väntar ca 3 veckors vila innan vi sedan kan börja röra på henne lite försiktigt. Hur snabbt hon är igång med intervallträning törs vi inte säga ännu...

7/8;: Det blir operation på onsdag!

1/8: Nu vet vi att det inte bara var en humörsak, eftersom hon blev knackig i sina karpaltunnlar efter starten. Så nu blir det behhandling igen, eller operation. Ägarna röstar för vilken väg vi kommer att gå.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Väldigt käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Lägsta pulsen uppmätt efter Nalda Nof. Det finns tre andelar till salu för 20 000 kr/styck.

STALL MARLIN - EASY

8/12: Efter en formidabel värmning där han kändes som en studsboll var Kevin mycket nöjd även med provstarterna. Men efter attack 1300 kvar kändes det tidigt att han inte skulle ha med striden att göra. Pulsen var lite högre än normalt efteråt och vi kommer givetvis att kolla upp honom. Hjärtslagen var dock regelbundna så det är inget sådant problem. - Jag misstänker att hästen helt enkelt kommer att behöva en radda lopp i ryggar för att återhämtningen ska infinna sig rent mentalt, sa Marcus.

4/12: Det blev 12/2140a i lärlingsfinalen i Kalmar med 50k på fredag. Spännande!

1/12: Hästen avslutade 1.12 sista varvet efter grava trafikproblem och var fantastiskt bra! - Han hade nog vunnit med bättre klaff och även om han inte riktigt var lika bra som på Vermo vågar jag påstå att det är på väg dit igen, sa Adielsson efteråt.

25/11: Han drog 7/2640a på V86 på onsdag med Erik och barfota igen. - Det är sista chansen att köra barfota innan mars så vi får ta chansen, sa Marcus.

22/11: Johnny var mycekt nöjd med hur bra och stark hästen kändes i måndags men dessvärre fick han en galoppör i knät 300 kvar och galopperade själv med gott om krafter kvar. Marcus säger att han gärna kör barfota en gång till så det lutar åt att vi kör till Solvalla nästa onsdag.

17/11: Allt bra och på måndag kör vi barfota runt om med Takter i spårtrappan. Med klaff kan han vara långt framme men Marcus vill poängtera att hästen inte har vässats något och ska köras snällt flera gånger med tanke på hjärtproblemen i somras. - Förvänta er inga stordåd redan nu, var tränarens ord inför helgen.

10/11: Han har tagit loppet fint även om vi blev rädda för lite hosta vid ett snabbjobb, men det visade sig bara vara sk "högfärdshosta". Han jobbar vidare mot ny start hemma i Halmstad 20 nov.

29/10: Vi var supernöjda och 14,8/2000a på det sättet var ett perfekt comebacklopp med tanke på de förberedelser han fått. Det lutar åt ett lunchlopp hemma i Halmstad om tre veckor innan vi laddar på riktigt.

27/10: Det blir ju comeback på söndag i Köpenhamn och hästen tränar fantastiskt bra. Men han har bara gått 1.22/2100 i långvagn och kommer att tävla med skor så vi får ett lugnt och fint lopp i kroppen innan vi kräver något av honom.

13/10: Han tog snabbjobbet på bästa vis och nu har Marcus börjat leta proppar att göra comeback i.

5/10: Idag gick han 1.21/2100 i långvagn och kändes väldigt bra. Det behövs enligt Marcus och Patrik cirka tre veckor till start.

22/9: Han är tillbaka i DW-backen och agerar mycket bra. Nästa vecka blir det full träningsdos och sedan får vi bestämma väg. - Det vore verkligen roligt att se den här lille krigaren nere i Frankrike inom kort men jag ska lusläsa propparna asap för jag tror att det är så att han inte har några passande lopp förrän i april. Så vi laddar för en bra vinter hemma först, sa Marcus.

8/9: Dessvärre kom provsvaren tillbaka i tisdags och de visade att han led av akut ehrlichia, vilket därmed behandlades med specialantibiotika under tre dagar. Det blir lugnt nästa vecka men sedan ska sjukdomen vara botad och kroppen fått tid på sig att rätta upp värdena i blodet. Så planen är fortfarande på men ett par veckor försenad. Hästen ser ut att må prima!

1/9: Counterfeightr är för underbar, han leker sig fram i DW-backen med inspänningstömmar och huvudet mellan framknäna. Det är cirka 2-3 veckor bort till full intensitet och det blir intressant!

25/8: Han har gått ett par lugna intervalljobb och det ser väldigt bra ut. Nästa vecka ökar vi intensiteten en aning.

19/8: Jo, veckan har förlöpt enligt plan så under nästa vecka tuffar vi igång lite smått med intervaller igen.

11/8: Han har sett fin ut och nu är det troligen bara en vecka kvar innan Marcus törs sätta honom på intervallträning igen. - Hästen är lättränad och det lär inte dröja mer än ca en månad efter vi har startat med intervaller innan han är startklar igen, sa Marcus idag.

3/8: Counterfeightr är friskförklarad av veterinär och EKG-maskinen nu och vi ökar lite i träningen successivt. Fulla intervaller dröjer dock ett par veckor till, för att hästen ska hinna återhämta sig helt. Skönt att han är frisk igen! =)

BRITISH STEEL (US) (2011)

valack e KADABRA - COME HOME E.T.
länk till travsport.se

Bjässe med kapacitet för klassen just under den högsta eliten. Följetong på V75. Exteriörsiffrorna 534443. Slutsåld.

STUD RACING AB

8/12: Nu drog han 3/2140a på V86 på onsdag istället.

30/11: Det blev 2/2140a i silver istället och hästen kändes grym i lätta intervaller idag. Fina pengar siktar vi på.

25/11: Steel debuterade för sadel idag men han tog aldrig tag i grejerna och blev sexa. Han såg jättefin ut i övrigt och hade låg puls efteråt. - Hans montékarriär blev kortvarig, nu siktar vi på start i snabbloppen och silver framöver, sa Marcus.

22/11: Dåligt med lopp för dagen, så det blev en ljummen montetillställning om 10 000 kr i Köpenhamn på lördag. Vår egen Josefine Larsson ska rida och detta blir en bra uppladdning inför V86-loppet på Jägersro på lucia som är nästa steg.

17/11: - GRYM!, var tränarens kommentar efter sulkyjobbet på 16,5/1600 på skitig bana mot Alkalizer Am igår. Nu blir det troligen comeback redan nästa helg.

10/11: - Grym!, var Marcus kommentar efter backjobbet i torsdags. Nästa vecka blir det sulkyjobb mot Alkalizer.

3/11: Han är igång och tränar intervaller igen och ser verkligen, verkligen bra ut. Blodvärdet är återställt och nu kör vi!

27/10: Det blev ingen start och hans blodvärden är fortfarande inte bra. Vi avvaktar en vecka till.

13/10: Han känns helt enkelt jättefin och nu blir det comeback på onsdag inom V86. Givetvis behöver vi ett lopp i kroppen men han ska göra en bra prestation direkt, ganska radikalt ombalanserad också. - Han har nu likadana framskor som Victory Tilly tävlade mest med, vilket har hjälpt den här store hästen att fördela vikten över hela framhovarna. Det har medfört att att springer mer med frambenen och lite av trycket på bakkärran har därför släppt och jag hoppas och tror att Steel kommer att få ett bättre genomtramp i loppen bak så här. På onsdag vet vi säkert, sa Marcus.

2/10: Marcus testade honom med ny balans idag och det blev 1.16/1600 sedan hästen dragit iväg med 1.08 sista 300. Redo för comeback!

22/9: Han dundrar på i backen och ser bra ut. Oktober bör det bli comeback.

15/9: Nu har han börjat träna igen och ser fin ut, om än lite tjock om magen...

25/8: Borrelia konstaterat! Inte konstigt att han förlorade i Kalmar. Nu blir det penicillin en vecka och sedan ska vi kunna ta fram hästens bästa sida framåt hösten!

19/8: Nä, det blev bara en andraplats i Kalmar trots att det såg upplagt ut. - Han kändes underbar, fräschare än nånsin, men la ändå bara ner rörelsen 400 kvar i ett steg. Vi måste kolla upp honom asap för pulsen var onödigt hög och nåt är inte som det ska, sa Marcus efteråt.

10/8: Steel kändes enligt tränaren och kusken väldigt bra i tisdags men blev tempotorsk i kön. Det gick 107 sista 500 och då gick det givetvis inte att ta något i spåren på Jägersro. Ny start på Kalmar nästa fredag.

3/8: Han var väldigt fin i tisdags och satt fast med gott om krafter som sexa på 11 blankt. Ny start på tisdag.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Miljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. TVÅ st 1/20-delar erbjuds marknaden. Kontakta Marcus på info@marlincheval.com eller 0708 733 337 (texta först).

STALL MARLIN - EASY

8/12: Dessvärre blev banan urusel för vår häst på Solvalla i onsdags; det var löst på ytan med en hård botten. Alkalizer bara slirade på och kämpade allt han kunde. Tack och lov verkar han inte ha skadat sig i alla fall men hästen var låg i aptit och humör i två dagar innan det börjat vända nu. Någon skeppning under helgen ner till Paris vill Marcus absolut inte utsätta hästen för just nu. Så vi stannar hemma och tränar. - Det är dåligt med lopp under vintermeetingen som vi garanterat får plats i. Och att bara skicka ner honom på vinst och förlust, där vi troligen inte har något lopp mellan 17/12 och 25/1 känns inte vettigt. Nu laddar vi fullt för loppet under PdA-veckan 25/1 istället, där han nästan garanterat kommer med!

1/12: Allt verkar bra och nu blev det 6/2140a på V86 nästa onsdag. Skor på men med lätta skor har han gått bra tidigare på Solvalla och Marcus är optimist.

25/11: Grym! Det är väl det enda man kan säga om Alkalizers uppvisning på 12 blankt i regnet från dödens i Kalmar igår. Johnny var mycket nöjd. Nu siktar vi på Solvalla 6 december och sedan kan det bli Vincennes 17 dec, om allt verkar vara på max...

22/11: Alkalizer drog 2/1640a mot några gamla snabbloppare i Kalmar på fredag. Det blir Takter som kör för första gången och vi tänker tävla barfota runt om. - Jag är mycket nöjd med hästen som behöver vässa sig med 1-2 starter innan vi går ner till det stenhårda vintermeetinget. Mest troligt är det Vincennes 17 dec som blir vårt target. Hoppas nu för guds skull att det inte blir grisväder på fredag, eftersom hästens hals har sluppit det under så lång tid nu vore det tråkigt om han behövde utsättas för det igen. Men över kort distans är han givetvis mindre känslig oavsett, hästen behöver loppet om det ska bli pott i Paris, sa Marcus idag på morgoen.

17/11: Det blev 16,5/1600 utvändigt om British Steel på skitig bana igår och pulsen på ca 70 slag efteråt visar att formen är bra. Det blir anmälning till start i Kalmar på fredag för att vässa formen inför en ev start i Paris den tredje december. - Jag är jättenöjd med hästen för dagen men vi kommer att hålla koll på vädret; skulle det bli skitväder och rått och blött så startar vi inte; nu har hästen fått ha sin känsliga hals i schack i ett helt år och utvecklats mycket på det så vädret avgör, sa Marcus.

10/11: Jättefin är ordet om hästen för dagen. Nästa vecka ska han mönstras i sulky mot British Steel, så kan vi bedöma hur matchningen ska gå till. - Det finns mycket att välja på; skulle han kännas riktigt redo kan det bli aktuellt med Vincennes redan 3/12 men annars tar vi nog ett V86-lopp på Solvalla 6/12 som ögonöppnare inför senare decemberstarter i Paris, sa Marcus.

3/11: Marcus och osteopaten hittade en pryl på höger framben i tisdags som fixades till direkt. - Han hade en sträckning på baksidan av underarmen som vi har hjälpt honom med och på det hela taget känns det bra att ha hästen hemma och ladda om ett tag. Antingen går vi ner till loppen den 3 december i Paris eller så väntar vi till jul, sa Marcus.

27/10: Alkalizer kom inte med i loppet i Paris och åkte hem till Halmstad i helgen. Han har behövt veckan på sig för att acklimatisera sig men på måndag börjar han gå fulla jobb igen. Härligt att ha honom hemma igen! I alla fall för en stund...

13/10: Han känns jättefin i jobben och det är väl åtminstone en 75-80 procents chans att han kommer med i sin säsongsfinal i Paris på måndag, innan han sedan ska åka hem ett tag.

2/10: Felfri i en återkallad start men tyvärr missade Le Beller starten helt i den giltiga och fick hejdlös galopp efter 20 körda. Allt bra med hästen och vi hoppas komma med i Paris 16/10 men det är ingalunda säkert.

22/9: Det verkar bara bra med Alka-pojken efter dubbelsegern. Nu ser planen ut så här: en start till på landsorten kring månadsskiftet (det finns tre olika lopp att välja på) och sedan höstfinal på Enghien i Paris den 16 oktober. Därefter åker grabben hem i fem veckor för att prepareras och fixas till hemmavid inför vintermeetinget. - Han har kanonlopp hela vintern, med start i slutet av november ända fram till mars. Bara vädret blir bra kommer han att få en kanonsäsong där nere, sa Marcus.

15/9: Wow! Andra raka spetssegern i d'Olonne, den här gången med drygt 150 000 kr till vinnaren. Det blev ytterligare en kanontid i form av 13,9/2775 volt. - Och då kom det en riktig störtskur kort innan start som gjorde banan väldigt slirig, sa en glad segerkusk efter loppet. Nu laddar vi vidare mot de fina loppen under oktober med det stora målet i Paris den sextonde.

12/9: Det blir start på torsdag i Les Sables d'Olonne.

8/9: Tyvärr kom han inte med i Laval men Marcus siktar istället på ytterligare start på västkusten, på samma bana som segern senast. Det är på torsdag och då ska vi testa helstängt i voltstart för första gången. - Det är ett tilläggslopp vilket innebär att det bara är nio hästar på hans volt och Parling ska få testa att ladda upp hästen precis som inför ett autolopp, för att sedan volta långt ut. Fungerar det har vi många roliga lopp åt honom under vintermeetinget...

1/9: Alkalizer verkar allt bra med och nu siktar Marcus och Daniel på ett lopp i Laval 10/9 där vi tänker testa honom med helstängt i voltstart för att se om det fungerar. Om det fungerar öppar det upp sig rejält i Paris under vintern...

25/8: Allt verkar bra med Alkalizer efter starten. Marcus hade planer att ta honom till ett perfekt lopp under derbyhelgen och sedan låta hästen vara hemma på underhåll i en vecka. Men vi hittar ingen transport som kan fixa det till vettiga pengar så nu blir han kvar i Paris. Det finns en del riktigt bra lopp åt honom under hösten och nu lutar det åt att vi testar ett voltstartslopp med helstängt och säger till Parling att volta längst ut. Fungerar det med helstängt i volten öppnas det upp en uppsjö av möjliga lopp framöver.

19/8: Så läckert! Direkt till spets och sedan var Alkalizer helt överlägsen på 13,3/2600a med oryckta tussar. Det var goda 11 250 euro i förstapris. Han står billigt inne i klassen i Frankrike när det handlar om autostart och vi vet att han kan gå med helstängt och laddas i provstarterna. Återstår nu att se om vi kan få honom lika stridsduglig i voltloppen. Med detta i ryggen lutar det åt att vi testar volt nästa gång och tar en chans. Det finns bara lopp på gräs nu inom tre veckor men sedan har han ett fint höstprogram. Vi tackar Danne Parling som körde honom så snyggt. Imorgon åker Emma hem till Sverige och sina pållar där, medans Alkalizer och kompisen Campo dell Oro blir kvar i Chamant med Parling och hans tjej Satu Liitiänien.

11/8: Han tog loppet bra och nu siktar vi på Sables d'Olonne på lördag. Då blir det barfota, helstängt och optimalt allt förutom att det blir Contender istället för jänkarvagn (ej tillåten i Frankrike).

5/8: Tyvärr blev loppet helt fel kört för vår del igår. Pierre tog en lugn start och fick sjätte ytter vart efter. På mellanvarvet gick det otroligt sakta och 600 kvar låg vår häst sist bland de 16. Han fick fritt spår i sjätte/sjunde på upploppet men kunde inte ta något. Det blev lite av ett prepare av det hela och nu står han perfekt inne för framspår bakom bilen i ett lopp den 19 augusti, som troligen blir nästa mål. Alkalizer trivs nere i Chamant och formligen älskar att vara ute på joggingturer i den djupa skogen utanför borgen.

1/8: Det ser riktigt bra ut för Alkalizer, som har hunnit gå ett träningspass i Paris. På fredag startar han i Quinte-loppet på Cabourg om ca 160 000 kr till vinnaren. Som det ser ut blir vår grabb andrahandsfavorit och det är Vercruysse som kör igen.