Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid sin första V75-seger 7/7-18)
Senast uppdaterad 11/11-18.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera två stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blir det lördag 23 mars)!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under vintern 2018/2019 lanserar vi även vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September & oktober månads vinnare är kontaktade – vi väntar på svar!

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

9/11: Han har gått igång igen och allt ser ut som det ska. Nästa vecka ökar vi på lite till.

1/11: Jo men han har tagit kastrationen med ro och allt ser bra ut i lugna farter så här långt. I nästa vecka börjar vi träna på riktigt igen.

17/10: Det kom en öppning för kastration och efter att Marcus snackat med de flesta ägare fick vi ett snabbt svar och nu är han redan valack. - Hästen har fått mer och mer problem med sina testiklar nu på hösten så det fanns egentligen inget val. Nu väntar 10 dagars vila innan vi gasar på igen, sa Marcus.

12/10: Han jobbar på i djupa sanden och vi tragglar vidare. Just nu vill Marcus inte köra några snabbare farter utan bara gymträning med hästen och så får det bli tills han kommer ur växtperioden.

5/10: Nu har vi kunnat öka på igen och hästen ser kanonfin ut igen. En riktig glänsare som kommer att bli rolig att följa när han fått styrka så att det räcker av sandträningen i vinter.

28/9: Ja, samma sak gäller fortfarande. Hästen är öppen i tillväxtzonerna just nu och går därför bara lite tungt i djupa sanden och inga direkta farter att tala om; men sånt brukar gå över på ett par veckor när de växer.

21/9: Inget nytt att förtälja. Han jobbar på, omväxlande i djupa sanden och på sandrakan, och det går fint. Men han är lite öppen i tillväxtzonerna så Marcus vill avvakta lite med nytt banjobb.

14/9: Ytterligare en fin träningsvecka har passerat, han trummar på!

7/9: Igår gick han i sulky för första gången och det blev ca 1.21/1600 på fint vis. Nu siktar vi på att köra ett liknande jobb om 2-3 veckor för att sedan avsluta med ett kval under oktober. Därefter inleds vinterträningen i djupa sanden med sikte på treåringssäsongen! Den här har Marcus och gänget stora förhoppningar på efter uppträningen.

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 455443. Det finns två 1/20-delar till salu för 17 500 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

9/11: Han manglar på och Marcus körde honom själv idag och det lät bra.

2/11: Jamie trummar på och sköter vinterträningen på bästa sätt. Idag gick han till och med i lag med äldre hästar i sanden. - Den här blir rolig att följa till våren, sa Marcus.

24/10: Ja, kvalet gick fint och de 23,8 han visade var ju mest jogging. Men han skötte sig fint och nu väntar vintermangling innan det blir planerad debut i april. Efter kvalet hade Jamie 70 i puls, vilken stark häst!

17/10: Anmäld till kval. Vi hoppas att han reder ut det nya och gör ett bra intryck i kvalet.

12/10: Ja, det ser onekligen bra ut. Igår gick han ett trippelheat över 1600 på banan med ca 1.26/1600 i långvagn som bäst med en rapp avslutning. - Den här gillar jag skarpt och håller han sig bara frisk nu blir det kval inoom kort.

5/10: Jamie ser oförskämt bra ut för dagen och är planerad att gå tuffa heat på banan nästa vecka. Om han löser det så bra som han borde är det dags att tänka på kval igen. Peppar, peppar...

28/9: Nu är han friskförklarad och tränar igen. Nästa vecka kör vi ett normalt program och då ser vi hur mycket han eventuellt har tappat på sin förkylning.

21/9: Tyvärr blir det inget kval på måndag eftersom Jamie har hostat lite i veckan. Det var inga fel i halsen att tala om men vi tar det lite lugnt en fem, sex dagar så är det säkert bra igen sen. Kval senare i oktober.

14/9: Han tar till sig träningen fenomenalt fint för dagen och denna vecka gick han som bäst 1.22/1600 på banan. Det luktar kval lång väg hemma i Halmstad den första oktober.

7/9: Red Jamie avslutade jättefint och gick ca 1.21/1600 i sulky för första gången. Hans puls var extremt låg efteråt, en av de lägsta vi någonsin uppmätt på en tvååring efter banjobb faktiskt, och Markus "JR" Niklasson som körde var jättenöjd. Nu väntar ytterligare ett banjobb om 2-3 veckor och sedan kval. Om det blir någon start under hösten, eller om Marcus väljer att vinterträna hästen därefter, är ännu inte bestämt. Men letar du efter tvååring så kan detta vara rätt häst, helt klart.

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 554444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 11 250 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

9/11: Hon känns riktigt spänstig i sanden nu. Den här märren har rätt inställning, henne gillar vi!

2/11: Claire blir bara starkare och starkare och det nya med premiechans även i E3 för ston nästa år (inte hingstar utan bara för ston) kändes trevlig när vi har en sån här fin märr.

27/10: Hon tränar på riktigt fint nu och går framåt hela tiden.

19/10: Det ser fortsatt jättebra ut för Claire, som nästa vecka går in i vinterfasen där vi tränar tvååringarna mån/ons/fre efter ett speciellt program för bästa styrka och kondition inför våren.

12/10: Hon har spänstat till sig betänkligt den senaste tiden och går nu ute dygnet runt igen. Hon tränar på och vi har stora förhoppningar på henne inför treåringssäsongen. - Den här hästen har exteriör och psyke av högsta klass, så när hon är färdigtränad kommer det att bli roligt, sa Marcus efter gårdagens intervaller på rakbanan.

5/10: Den här veckan fick hon även röra sig på banan en gång, och då gå tre heat över 1600 med ca 1.32 som bäst i tung träningsvagn. Hon kommer att fortsätta sin mangling i djupa sanden den närmaste tiden.

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445343. Åter till salu - hör av dig vid intresse. Priset är 12 500 kr per 1/20-del för tävlingsrätten under 2018-2022.

STALL MARLIN - KB

9/11: Hon ser verkligen läcker ut den här. Nu är hon riktigt stor också, frågan är var det ska sluta? - Men med tanke på att hon växer som bara den för dagen så kommer vi inte att prioritera höstkval på henne utan sikta in oss på tuff vinterträning i sanden istället, sa Marcus.

2/11: Eloise blir bara starkare och starkare och det nya med premiechans även i E3 för ston nästa år (inte hingstar utan bara för ston) kändes trevlig när vi har en sån här fin märr.

27/10: Hon har sett jättefin ut i veckan och blir starkare och starkare för varje jobb nu. Marcus funderar därför någon vecka innan det bestäms om det blir kval i november eller om vi tränar styrka och väntar till mars. - Jag tror egentligen att det är bäst för hästen att bara mangla i sanden nu och vänta med kvalet. Men vi ser hur pass hon tar sandträningen innan vi avskriver kvalplanerna, sa han.

19/10: Fortsatt bra den här veckan. En häst som nästa vecka går in i vinterfasen där vi tränar tvååringarna mån/ons/fre efter ett speciellt program för bästa styrka och kondition inför våren. - Eventuellt klämmer vi in ett kval under november, men jag velar lite för dagen, sa Marcus efter dagens arbete.

12/10: Grym! Det är det enda man kan säga om henne på rakbanan den här veckan. - En så här talangfull ungmärr har vi inte haft i stallet sedan Nalda Nof. Hon är visserligen lite ofärdig och slapp i sina ben ännu men med en vinter med mycket styrketräning ser vi fram emot våren och sommaren. Det finns tydligen andelar kvar i henne fortfarande, det är bara att slå till, sa chefen efter dagens intervaller.

5/10: Eloise har joggats den här veckan och hon ser smidig och fin ut igen. Nästa vecka går hon igång med "riktig" träning igen och det syns på henne att en liten vila har gjort henne gott. Ett par nya andelsägare har tillkommit i den här fina hästen under den senaste veckan, vi önskar välkomna och grattis!

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Det finns tre 1/20-delar till salu för kunds räkning för 17 500 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

9/11: Småhästarna fick herpesvaccin förra helgen och Muscle fick ta en lite lugn vecka nu. På måndag blir det full gas igen.

2/11: Muscle Energy dundrar på i sanden två gånger i veckan och ser väldigt, väldigt fin ut. - Med detta träningsupplägg håller han sig också fräsch och fin. Idag la vi på dubloskor som ska förbättra hans steg och stötupptagning ytterligare. Grym häst, sa Marcus.

27/10: Han ser jättefin ut. Trummar på i sanden. Kanon!

19/10: Muscle Energy fortsätter att vara fin men kommer inte att kliva på vinterprogrammet för de andra; han körs uteslutande i djupa sanden två gånger i veckan och i övrigt motion. - Han behöver bara bygga muskler till sin stora kropp, fart och kondition är redan där, sa tränar'n.

12/10: - Vilken häst! När han är redo kommer motståndarna inte att se röken av honom. Det enda minustecknet jag kan dra fram är att det finns risk att han inte blir riktigt som bäst förrän han är fyra år. Än så länge är hans skelett inte redo att maxa, han kan springa 20 sekunder fortare än vad han tål så att säga, var Marcus ord efter dagens tur i djupa sanden.

5/10: Vi skyndar på långsamt men han springer med kvasten i vädret och ser allmänt fin ut i djupa sanden ett par gånger i veckan.

28/9: Nu är han igång igen och allt ser bra ut i djupa sanden.

21/9: Bränningen gick jättebra och han har tränat lite lugnt den här veckan, allt ser kanonbra ut. Nästa vecka börjar han om i djupa sanden.

7/9: Han jobbar på kanonfint på djupa sanden och blir bara bättre och bättre, piggare och piggare. Men i nästa vecka kommer veterinären för att frysbränna ett överben som hästen har på utsidan av vänster framben. Det inverkar inte mycket på träning och nedslag men eftersom ömheten ändå inte ger med sig måste vi göra detta. Men det är bara 5 dagars vila på ett sånt ingrepp så alla kan vara lugna.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

9/11: Nu har vi lagt på racerbalans och det börjar kännas riktigt tilltalande. Nästa vecka kan det bli tal om ett lite tuffare test.

2/11: Idag gick han trippelheat över 1600 på banan ihop med Setauket och Stoletheshow. Han klarade sig fint i det sällskapet och hade 64 i puls trots en mycket rapp avslutning. Marcus tror att det behövs ett par veckor till av rejäl träning innan hästen är redo för comeback.

27/10: Blodvärdena är helt okej nu och han har gått två lugna jobb på banan den här veckan. Nästa vecka trummar vi upp en nivå till och börjar träna för start.

19/10: Han har flyttat ner på banan och ut i vår utedrift vid kontoret, för att han aldrig ska stilla sig och få problem med brinnande muskler igen. Nästa vecka hoppas vi kunna köra intervaller igen, allt väl i motion i väntan på att blodvärdena är bra igen.

10/10: Dessvärre visade blodproven att hästen har haft lite problem med sina muskler, och hans muskelvärden var inte helt bra. - Han led alltså av en lindrig korsförlamning på Axevalla. Nu kommer vi att ändra i hans upplägg för att anpassa honom efter den här informationen, det ska inte vara något som ska sätta ner honom framöver. Men vi kommer bara att jogga honom en 7-10 dagar innan vi anstränger max igen.

5/10: Han har vilat den här veckan och ser pigg och kry ut till vardags igen. Han har herpesvaccinerats under uppehållet för att boosta immunsystemet och nytt blodprov tas på tisdag, förhoppningsvis kan vi börja träna honom igen direkt efter det.

27/9: Dessvärre stod inte allt rätt till i tisdags och trots att hästen kom fram i dödens gratis efter 1.18 första varvet var det trött och slaget redan 800 kvar. Marcus plockade upp hästen i sista sväng och lät honom jogga lätt in mot mål för att inte förstöra något inför framtiden. Blodprovet som vi fick svar på idag visade på höga vita och allmänt höga värden, Så idag fick han dropp och nu får han vila några dagar innan vi kollar nytt prov; halsen ser iaf bra ut. Det är ganska många hästar så får problem den här tiden på året då det slår om från sommar till höst så högst troligt är det inget att oroa sig för,

21/9: Det ser fint ut i träningen och vi startar på Axevalla nästa tisdag, lottad till ett bakspår. Spännande första start som andelshäst!

14/9: Han tränade fint igår och vi siktar på ny start inom kort, eventuellt blir det Solvalla den 26:e om allt verkar som det ska.

10/9: Idag har vi gjort klart med en ny andelshäst genom uppköpet av Marlin Cheval-stallets träning Tresexton (US) från tidigare ägaren Joakim. Spännande tycker vi, eftersom den här hästen har väldigt hög kapacitet! Det finns redan ägare till samtliga andelar, men ägargruppen har öppnat upp för utförsäljning av 20-30 procent av hästen nu under hösten. Hör av dig vid intresse! Hästen gick jobb i morse och känns riktigt stark och fin för dagen, det blir ny start inom kort.

1/9: Dessvärre blev det galopp i körning om spets, där kusken meddelade att hästen blev lite störd/generad/rädd när han la till sidostången in i svängen. Tresexton har inte laddats tidigare och det blev väl helt enkelt lite för mycket.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

11/11: Culper startar på nytt på Chester nu på onsdag, denna gång från bricka två.

9/11: Han har fått medicin nu och har varit pigg och fräsch efter loppet. Det blir ny start inom kort.

5/11: Igår debuterade han som femma i ett ganska tufft gäng på ca 13,5. Kusken var nöjd som tusan men Anna var inte helt nöjd efteråt eftersom det var lite problem med halsen.

1/11: På söndag är det dags för riktig årsdebut på Harra's i Philly från bricka fem med Andrew McCarthy i biken. Det är ca 55 000 kr i förstapris och motståndet inte av det allra hårdaste slaget. Däremot är det hela fem lasix-hästar med, vilket ju inte är så kul. Riktigt spännande!

25/10: Nu gick han ca 1.14/1600 i det andra kvalet och Anna lät väldigt nöjd. Det kan bli start på Chester redan nästa söndag.

18/10: Idag gick han ca 1.15/1600 i ett kval, detta med kort galopp i första kurvan. Kusken och Anna var bägge nöjda och om allt ser bra ut blir det ytterligare kval inom 14 dagar.

10/10: Han gick 1.17/1600 på banan idag och Anna var väldigt nöjd. Om han är lika fin på måndag så blir det anmälan!

MR CULPEPER (2015)

valack e GIFT KRONOS - YVETTE SILVIO
länk till travsport.se

Stor och snygg, mycket talangfull kille med exteriörsiffrorna 444443. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

9/11: Hästen tränar verkligen starkt för dagen och startar igen på Mantorp på måndag. Vi hade anmält till två lopp hemma samma dag men han kom inte med. Resan är ett orosmoln för den här hästen men spår 8 bör innebära felfri avgång och nya pengar och rutin.

2/11: Han jobbar på riktigt fint och anmäls till hemmaplan 12 november eftersom han är mycket bättre när han slipper resa.

25/10: Jo, men han gick felfritt igen och gick 16,4 på bra vis efter lite väl tuff resa i lite olika spår. PU som körde tyckte om hästen och vi låter honom trumma på nu, företrädelsevis på hemmabanan eftersom han verkar mer tillfreds med att tävla hemma. Anmäls till start nästa söndag om han kommer med.

17/10: Dessvärre slog han ihop och galopperade i spets efter ca 50 körda igår. Anmäld igen till hemmaplan på måndag och då kan det gå bättre eftersom hästen agerar spänt i transporter.

10/10: Han drog 1/2140 på Axevalla på tisdag och kommer då att tävla barfota igen. - Från spår ett i volt ska han gå felfritt och därmed också vara med i den främre träffen nu när han har lopp i kroppen, sa Marcus.

8/10: Hästen skötte sig men ebbade ut på upploppet efter attack från djupa kön 450 kvar. Sjundeplatsen på 16 blankt var väl okej eftersom han behövde loppet.

2/10: Han drog 10/1640a i comebacken på måndag. Allt ser riktigt bra ut i träning nu och spåret var det bästa för felfri avgång. Urban får hålla i bara =)

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

9/11: Den här dansar fram för dagen och Marcus har bestämt att det blir sulkytest i nästa vecka.

2/11: Han trummar på i backen och nästa vecka blir det troligen nytt test på rundbanan.

27/10: I torsdags gick han ytterligare ett trippelheat över 1600 på rundbanan och nu var han ännu bättre. Han gick nu med tävlingsbalans och nu siktar vi på att mangla vidare i sanden och köra på banan vart tredje/fjärde arbete. När han återkommer senare i höst/vinter ska han vara riktigt förberedd. - Om han gör comeback i november eller december vill jag inte säga redan nu men innan jul absolut, sa tränaren.

19/10: Igår gick han trippelheat över 1600 på banan för första gången på mycket länge och intrycket var plusbetonat. Han kommer att träna på i DW-sandbacken men gå ner till banan med jämna mellanrum och som det ser ut nu blir det comeback innan jul.

12/10: Han blir rappare och rappare i sanden och nästa vecka ska vi sko till honom för att börja vässa till honom lite smått på banan inom kort. Vi räknar med att den här hästen kan bli nåt riktigt trevligt under vintern!

5/10: "Appe" är nu uppe i maxintervaller i DW-backen och blir allt bättre i styrka och teknik. Vi kämpar på ett tag till innan vi gasar något fortare igen. - Jag tänker mig att han ska bli framgångsrik under vintern, sa Marcus efter veckans träningar.

28/9: Han trivs fint uppe på gården och har gått igång i DW-backen lite lugnt. Nästa vecka ökar vi till maxintervaller.

21/9: Appreciated har inlett intervallträningen igen och han verkar stortrivas. Det har dock blivit ett långt uppehåll och det är svårt redan nu att sia om hur snabbt han är tillbaka som racehorse. Men en sak är säker; Marcus är mycket optimistisk över hästens framtid och planen är att ta igen förlorad mark/förlorade prispengar under nästa år. - Det blir säkert en häst som för starta på under vintern nu när han kommit så snett på det. Idag flyttar vi upp honom till gården, det kan också bidra till att tända om honom inför vintern, sa tränaren.

14/9: Jo, nu är han igång igen och ser ut som en studsboll! - Vilan ser faktiiskt ut att ha gjort honom gott så att han har fått tid att bli valack på riktigt, sa Marcus.

7/9: Nu är han frisk och börjar träna på måndag!

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

8/11: Lorden var grymt bra som trea på 14,9 efter multipla trafikproblem. Det klart bästa lopp hästen gjort över medeldistans så här långt. - Han är verkligen på rätt väg den här bamsen. Låt honom få vara frisk och kry över vintern och vi har en kanon nästa år, säger Marcus.

2/11: Han tränade fint i några lugna intervaller på djupa sanden idag och måndagens start verkar inte bekomma honom. På onsdag är det ny start i en spännande propp inom V86 på Åby. - Med rätt upplägg på loppet kan det fungera fint trots 2140, det vill till att första 500 inte går för fort bara, sa Marcus.

31/10: Tvåa på 12,5 efter sen lucka var inte fy skam även om det blev första förslusten i livet över korta häcken. Skämt å sido visade väl hästen igen att han är en talang utöver det vanliga. - Kort distans är änb så länge en mycket stor fördel för honom eftersom hästen är mest effektiv i full fart men än så länge orkar han inte hålla det över två varv, sa Marcus.

26/10: Idag gick han intervaller i djupa sanden igen och Niklasson som körde var mycket, mycket nöjd. Det blev dessvärre bakspår igen på måndag men nu är det startsnabba ryggar och 1640 m så vi tror på en bra insats uppe på Sundbyholm. - Men motståndet blev onödigt hårt och blir han topp tre är vi nöjda, sa Marcus.

23/10: Igår blev allt fel i loppet sedan favoriten från spår ett blivit sent struken och vår "Lord" då hamnade sist istället för i rygg på ledaren. Sedan blev det "noll" tempo och det är bara att stryka ett streck över den insatsen.

19/10: Idag skoddes han om och fick flappskor fram istället för de breda järn med hårdsula som han haft hela tiden. - Det ska bli mycket intressant att se vad det kan göra för honom på måndag, sa kusken.

17/10: Det blev bricka 9 över 2140a hemma på måndag som nästa uppgift.

12/10: Han är bra igen och tränade mycket fint igår. Så under nästa vecka kör Marcus lite rappare träning igen för att hästen ska bli redo för ny start veckan efter.

4/10: Ingen fara med benen efter olyckan/krocken i tisdags uppe i Skara. Men han svall upp under ganaschen igår och är fortsatt lite hängig. Tandläkaren kommer och kollar på måndag, mest troligt är det bara en tand som spökar lite. Det gör att vi inte vågar anmäla till Åby nästa helg, eftersom vi mest troligt måste ge honom medikamenter under undersökningen på måndag. Så oroa er inte för att han inte startar på lördag, vi hittar snart nytt lopp.

28/9: Puh, det var nära ögat i tisdags! - Det kändes nästan som ett mordförsök, men som tur var hann jag uppfatta den annalkande katastrofen i tid så att både jag och hästen hann flytta oss ut en halvmeter och därmed undkomma benbrott och allvarlig olycka. Hästen kändes stark i det läget och hade varit sämst tvåa men säkert vunnit loppet utan störningen, sa Marcus. Just nu är vi mest glada över att allt verkar ha gått bra med hästen och det kan bli ny start i början av oktober.

21/9: På tisdag är det dags igen, men denna gång från tillägg över full distans mot jämnåriga. Det var ett ganska litet fält och det ska bli intressant att se vad hästen kan uträtta över längre distanser nu efter den omlagda träningen; tidigare har han ju inte fungerat lika bra över 2140 som 1640. - Han känns åtminstone ännu bättre i gym-intervallerna nu än inför segern senast så vi får se om han kan orka 500 m längre i lika bra stil; den som lever får se, sa Marcus efter gårdagens träning.

14/9: Jo, men han jobbar på i djupa sanden och ser fortsatt riktigt bra ut.

5/9: Ja, vad ska man säga? KABOOOOM!! Precious Lord bombade runt på 12,7/1640a med järnskor och sulor, fast bomull i öronen och ingen start på ca två månader. Vad är det som händer? - Ja, vi har lagt om träningen på honom sedan två månader tillbaka, då vi insåg att han kräver hårda pass på gymmet regelbundet för att piska sina enorma baklår. Den här kan bli riktigt bra över korta häcken nästa år men vi kommer att skynda långsamt eftersom han inte är riktigt färdig ännu, sa en glad tränare efteråt. Nästa start lutar åt Halmstad 24 sep.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433444. Vi har två 1/20-delar till salu för kunds räkning - ring för info!

STALL MARLIN - KB

9/11: Coram fick återbesök av veterinären igår då vi fixade hans framknän och vänster has igen. - Han liknar Hierro Boko mer och mer för varje dag som går; snart tror jag att de är enäggstvillingar om man jämför dem samma tid som treåringar, sa Marcus. Det kan bli start i månadsskiftet men vi låter hästen bestämma i sin takt.

2/11: Han gick 1.20/2100 med bra puls igår och skötte sig riktigt snyggt. Marcus tycker att hästen börjar närma sig debut men att det fortfarande fattas några veckor.

27/10: Ja, nu är hästen klart bättre än tidigare. Marcus var riktigt nöjd med torsdagens trippelheat över 1600 på rundbanan och nu blir det ett test i sulky om 1-1,5 vecka. - Skam den som ger sig, nu börjar han kännas som en debutvinnare, sa tränaren.

19/10: Han har gått igång igen och ser bättre ut än någonsin. Det blir full träning i sanden nästa vecka och sedan börjar marschen mot debut. - Han är ju inte riktigt färdig i kroppen ännu men är bättre än förut och ska kunna börja inom en ganska snar framtid, sa Marcus.

4/10: Marcus kollade honom med veterinären idag och hästen är nu ombehandlad i bakhaserna och hovlederna fram. - Han blir starkare och starkare, fräschare och fräschare. Men är inte riktigt igenom det tuffa eklutet ännu, sa Marcus. Det blir en lugn vecka och sedan kämpar vi på mot debut senare i höst.

2/10: Han klarade spår fyra utan problem men blev lite för laddad enligt kusken och han kunde inte undvika galoppen i första kurvan. Men sedan gick hästen bra i skymundan, fick springa ensam i ingenmansland men gick runt i ganska jämnt 1.18-tempo och landade på 21 blankt efter den stora markförlusten. Coram är god för en tid kring 1.18 över distansen för dagen och visar att han verkligen vill träna och springa så Marcus låter ganska positiv på hästen för dagen. Men när det kan bli tal om debut går ännu inte att sia om. - Det är en tid kvar, minst en månad skulle jag säga, sa tränaren dagen efter kvalet.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

9/11: Den här vilan har verkligen visat oss varför han haft problem under hösten; det är så att den lille krabaten har bestämt sig för att bli stor! Just nu är han riktigt överbyggd och vi tränar på lugnt så länge. Ingen brådska, vi ska ha honom i toppskick till våren då han växt till sig.

25/10: Nu är han friskförklarad och får på sig PG-skor med extra sulor i nästa vecka, sedan börjar vi träna på ordentligt igen. Det är en högkapabel häst som har mycket ogjort på banorna. - När han mognat färdigt i skelettet tror jag att han kommer att utvecklas till en av våra bättre, sa Marcus.

10/10: Vi har kollat honom hos vet Tornell, som meddelar att det behöver putsas lite på vänster framknä. Återbesök om 14 dagar. Är hästen återställd då är det bara att tuta och köra, annars blir det lite specialbehandling under en träningsperiod på ett par månader. Men vi återkommer. - Jag hoppas och tror att detta löser sig ganska snabbt med korrigerad skoning efter dagens veterinära fynd, sa tränaren.

2/10: Hästen såg magiskt fin ut i 1.20-fart i värmning och provstarter men när det skulle springas i 1.10 så fungerade inte travet. Nu har vi bokat tid hos Tornell på tisdag, vi måste hitta vad som felar med vänster fram. Nåt lurt är det och vi kan inte ge oss för den här hästen hör till de bättre om han bara får travet att stämma.

28/9: Han har fortsatt att träna på fint och Marcus tror på en bra insats. - Hästen är väldigt stark men har inte riktigt speeden för eliten ännu, även om jag tror att den också kommer nästa år. I det här gänget ska han kunna vara topp tre, sa Marcus. Nu ändrar vi från barfota bak till tåskor, vilket har fått honom att gå lite friare i aktionen i träning.

24/9: Det blev 5/2140a mot tre, fyra namnkunniga hästar på lördag.

21/9: Han tränar på riktigt bra och fick tuffa heat på banan igår, så att han ska vara redo för start inom 10 dagar. - Han låg fint i puls och kändes fin. Nu siktar vi på en penningstinn höst i de vanliga treåringsloppen, sa Marcus.

14/9: Det blev inget Kriterium för honom eftersom han var en av de 18 som blev tvångsstrukna. Synd givetvis, men vad ska vi göra? Hästen tränar på fint och det kommer att bli något annat lopp inom kort istället, Marcus har inte bestämt var ännu eftersom det finns en del att välja mellan.

7/9: Han gick lite på banan igår och var fullt godkänd. Marcus & Patrik gjorde lite småjusteringar efteråt och på måndag ska vi testa av honom på riktigt inför eventuellt deltagande i Kriteriekvalen om ett par veckor.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

9/11: Han gick ett skarpare jobb mot Prosperous på banan i tisdags och Marcus lät nöjd och meddelar att formen åtminstone är 80-procentig efter vilan. Det blev 7/2140a i comebacken efter halsproblemen nu på måndag. Därefter väntar finalen i Kalmar fredagen efter.

2/11: Idag gick han ett trippelheat över 1600 med rapp avslutning i de två sista. Hästen såg jättefin ut och hade ruggigt lågt puls. Nu blir det ett trippelheat till i nästa vecka inför tilltänkt comeback i Halmstad veckan efter.

27/10: Nu känns han riktigt bra och har gått två heat på djupa sanden den här veckan. Vi ökar dosen successivt och siktar på comeback antingen här hemma den 12/11 eller i Kalmar den 23/11.

17/10: Stoletheshow blev friskförklarad idag och kommer att börja träna igen på måndag.

12/10: Vår Kriterievinnare är redan feberfri och han ska lätt kunna träna igen mot slutet av nästa vecka.

10/10: Idag skulle hästen ha börjat resan ner till Frankrike men feber och snor satte stopp för det. Han blir hemma och kurerar sig en vecka istället.

8/10: Spår 9/2100a med Erlend i EM!

4/10: Nu är han anmäld och om Norge får med två hästar så är vi med. Anmälningen är klar på måndag eftermiddag. Håll tummar & tår!

28/9: Han fick en genomgång av osteopaten igår och det var bara smågrejor att fixa. Nu tar i sats mot Paris...

21/9: YES! Idag var han ännu finare än i Kriteriet och Erlend bara satt och finåkte över upploppet med pisken under armen och tussarna oryckta. Oj, oj, oj, så trevligt. Nu ber vi för att inget ska hända honom inför bl a EM här i höst.

18/9: Han kändes närmast ännu bättre i veckans jobb än inför Kriteriet. Det är dock aldrig lätt att stå med 60 m tillägg som på fredag så vi är nöjda med om en finalplats bärgas.

14/9: Efter Kriteriesegern har allt sett bra ut för "Stollen" och nu siktar vi på EM för treåringar i Paris i mitten av oktober. Men först blir det nog ett uttagningslopp i treåringsserien på Kalmar i nästa vecka.

9/9: Han VANN!!!! Det finns ju inte ord helt enkelt. Så underbart att bli klassisk vinnare. YES YES YES!!!

7/9: Förberedelserna under slutveckan har varit magnifikt mycket bättre än tidigare under året och tränare Lindgren låter väldigt nöjd med hästen nu efter veckans arbeten. Så pass mycket bättre att Marcus låter meddela att man kommer att testa hästen i bike i värmning på Bjerke. Håll alla tummar och tår för oss nu, den här kan dyka upp långt fram i Kriteriet...

31/8: Vi är i KRITERIET!!!! Stoletheshow kördes defensivt av Erlend på uppmaning av tränaren i sitt Kriteriekval, spurten som trea var plusbetonad och vi är mycket nöjda. Dessvärre förlorade vi lotten och det blev 11/2100a i finalen. Men vi ska vässa och trixa allt vi kan. Spännande vecka framför oss!

24/8: Vi drog 5/2100a i Kriteriekvalet i Oslo på tisdag. Hästen känns bra men är givetvis inte fullt på topp redan nu efter debaclet i Biri. Men det ska bli intressant nästa vecka, han är bra nog att visa upp i detta sammanhang - låt oss hoppas att inget strular och krånglar så att vi får vara med i finalen två veckor senare.

18/8: Han gick jobb både onsdag och fredag och kändes väldigt fin! Benet är fortsatt lite tjockt men det sitter bara i huden och det dubbelkollade vi med ultraljud igår så att allt var okej innan lite tuffare arbete. Nu är det anmält till Kriteriekvalet och lottningen sker i början av nästa vecka...

7/8: Nu ser det mycket bättre ut! Jogging innan veckan är över.

3/8: Det ser bättre ut för honom nu men det är inte tal om någon träning än på några dagar. Vi får be för ett bra tillfrisknande under nästa vecka så att inte Kriterie-drömmen spricker...

28/7: Skiiiiiit! Han gjorde sig illa i ett framben under transporten så vi kunde inte vara med i loppet. Hem och slicka såren, förhoppningsvis är det inget allvarligt som hänt men Marcus vågade inte starta med tanke på hur såret såg ut. Vi vet inte vad som hänt egentligen men vet mer inom kort. - Skit, skit, skit. Men tur i alla fall att det är en månad till Kriteriekvalen, sa Marcus.

24/7: Allt ser kanonbra ut och nu kommer vi att rycka framskorna...

16/7: Yes, ny finale! Han satt fast till 100 kvar och Erlend brydde sig aldrig om att rycka tussarna eller nånting. - Hästen var bara tungt tränad i sanden inför detta och kommer att gå framåt 20-30 m till finalen. Dessutom lutar det åt att vi rycker framskorna, sa en optimistisk tränare dagen efter.

8/7: Jo, allt ser bra ut och nu är han anmäld till kvalen i Biri på söndag.

29/6: Häromdagen testade Marcus hästen barfota runt om i ett banjobb som vässning inför Biri-kvalet i mitten av juli. - Hästen kändes riktigt bra men kommer inte att tävla barfota redan i år, isåfall blir det bara framskorna som åker, sa Marcus. Hela planen ligger fast på storloppet i Biri med kval 15 juli och ev final två veckor senare. Därefter är det 2,5 vecka till Kriteriekvalet...

22/6: Han bara dånar på i sanden och vi är mycket nöjda.

15/6: "Stollen" tränar på fint i sanden och det är bara att njuta, säger tränaren.

8/6: Det var inte mycket att åtgärda på den här och han har gått motion ett par gånger i slutet av veckan utan anmärkning. I nästa vecka drar vi gång träningen inför nästa lopp om fem veckor.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

9/11: Kirurgen Bengan Johansson meddelar att Easterns operation gick bra men att den var ytterst nödvändig. - Det var större taggar i tunnlarna än vad som synts på röntgen och ultraljud. Men inget var permanent skadat och med en fin konvalescens kommer det att bli bra. Vad skönt! Nu får han det lugnt och fint i 4-6 veckor med boxvila i 10 dagar och sedan lugna promenader ett par gånger om dagen. - Det här betyder att vi kan han en helt ny häst till våren, när taggarna skaver på senorna som de gjort på den här så går det ju inte att prestera för hästen. Finns skallen kvar så kommer vi att han en häst som dundrar genom klasserna till våren, sa Marcus.

6/11: Allt gick bra! Vi återkommer med info på fredag.

2/11: Operationen är uppskjuten till måndag morgon!

27/10: Hästen kommer inte med i några lopp och trots att han känns jättefin hemma i sanden är det bestämt att det blir en enkel operation i nästa vecka, för att göra honom redo för sin fulla potential 2019. Trånga karpaltunnlar är enkla att fixa med operation, men de kan göra väldigt stor positiv inverkan på en hästs resultat. Räkna med en månads konvalescens följd av en månads vattenträning innan vi börjar träna på riktigt igen. Så han kommer inte att tappa någon tävlingstid på detta, eftersom det hur som helst inte är någon häst att starta på vintern. - I mars ska han vara riktigt redo, sa Marcus.

19/10: Han tränar på i väntan på operationen som preliminärt blir den 1 november. Hästen känns kanonfin i sanden men vi vet ju att han behöver det här lätta ingreppet för att tåla att starta på och utvecklas som han ska. Vi återkommer så fort vi vet exakt med tider och så, under tiden anmäls han till lämpliga lopp men har ju svårt att komma med pga dåliga poäng...

12/10: Vid veterinärgenomgången inför morgondagens lastning mot Tyskland visade det sig att hästen inte var helt kurant, så vi tvingas stryka honom från loppet i Hamburg. - Han har ju en tagg i karpaltunneln vänster fram och istället för att bråka och fixa en mer medgörlig distriktsveterinär så stannar vi hemma och bokar tid till den enkla operation som kan få honom riktigt bra istället. Hästen känns ju annars klart förbättrad för dagen så lite märkligt var det allt.

10/10: Tyvärr tråkiga spår 8 i Hamburg och vi kan inte bedöma motståndet. För att tävla om 150 000 kr till vinnaren tror vi dock att loppet är ganska överkomligt. Hästen känns uppåt för dagen och med lite klaff kan det bli fina pengar.

4/10: Han gick tre heat över 1600 på banan i morse och gjorde det riktigt, riktigt bra. Hästen är helt klart bättre nu och vi tar sats mot Hamburg. - Det kostar noll kronor att anmäla till den lägre klassen så då var det inget att fundera över, sa Marcus.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

11/11: Yes! Han blev ytterligare en gång fyra i ett grupp I-lopp, denna gången som ev 123-oddsare på nya rekordet 12 blankt. Vi är mycket nöjda med säsongsavslutningen och om han verkar fin under veckan siktar Marcus på fyraåringsfinalen på Kalmar nästa fredag.

9/11: Allt har sett helt perfekt ut under veckan och vi törs lova att formen är bättre än någonsin. Om han bara håller sig frisk på söndag kommer han att leverera en toppinsats. Erlend har att förvalta ryggen på spetsfavoriten och med klaff kan han vara långt framme som vi ser det.

2/11: Vi drog bricka nio i rygg på spetsfavoriten Chianti. Veckans lugna träning har varit fin och nu kör vi lite vässning på tisdag och hoppas sedan på lite flax i finalen...

29/10: Proppen gick bra och satt fast som trea och tog sig till final. Marcus sa att det fanns mycket krafter sparat men att speedkörningen sista 300 meterna missgynnade hästen. - Efter mål hade han kunnat fortsätta i ett halvvarv till i samma tempo.

25/10: Han har tagit Hamburg bra och fick nu spår 2 i BC-semin på söndag. En mycket spännande start...

15/10: En ruggigt tuff inledning i 1.07-tempo första 500 i tredjespår men sedan hittade Marcus ner i tredje inner 1300 kvar. Hästen fullföljde mycket starkt som fyra i ett grupp I-lopp och gick 12,5/2200a och tjänade 100 000 kr. - Stora kliv framåt nu, det här kan bära långt om han får vara sund, sa Lindgren efter loppet.

10/10: Han fortsätter att träna bra i vässande arbeten men dessvärre drog vi spår 8 i Hamburg. Nu behöver han en hel del flax för att räcka till mot de bästa men vi har inte gett upp. Vi inleder resan på lördag förmiddag.

2/10: Idag testades han med 1/2-stängt norskt i heatkörningen på banan. - Mycket nöjd, var tränarens kommentar.

28/9: Tyvärr fick han en illa smäll i hagen i helgen så Marcus valde att stå över St Leger nästa vecka. Nu ser det okej ut och hästen har tränat lite lugnt denna vecka. - Nästa vecka ska vi trimma ordentligt inför Tyskland, sa Marcus. Vi får bara hoppas att smällen på hasen inte ställer till det nåt för vår bjässe...

21/9: Nu är han igång igen och det känns som en spännande höst. - Han var så pass förbättrad i det mentala senast att jag verkligen fick upp hoppet om att en brant utvecklingskurva ligger framför honom; det finns ju stjärnkvalitet i botten på den här hästen, sa Marcus.

14/9: Äntligen!! Marcus började att öva riktig tävling med hästen i måndags, hade riktig excersis nere på banan och äntligen verkar det ha fungerat på den tidigare så bångstyrige grabben. Segern i tisdags på 14,1/2140a på den regntråkiga banan var ett klart fall framåt. Igår ombehandlade vi hans haser och nu tar vi sikte på ett fyraåringslopp i Göteborg i början av oktober som sista förberedelse inför Hamburg som går 14 oktober.

5/9: Skit! Hästen satt i segerläge inför slutvarvet igår då han bara helt plötsligt snubblar sig i galopp. Upphämtningen var av det bättre slaget och nu får vår bjässe starta på lite tätare för att hitta riktiga formen inför Hamburg. Ny start redan på tisdag i Malmö.

31/8: Allt okej i morgonens arbete och nu drog han 1/2160 i ett litet fält på Kalmar på tisdag.

27/8: "Proppen" skötte sig perfekt och balansändringen fungerade perfekt. Tyvärr orkade hästen inte riktigt fullfölja sista 200 m och blev bara femma. - Per var grymt nöjd med hästen och det var jag med, nu är han sig själv igen. Men givetvis saknades rätta udden i honom efter dessa förberedelser; sen får vi inte glömma att han nog är bättre på kortare distanser med den sprinterkropp han har, sa Marcus. Ny start planeras till Kalmar 4/9.

18/8: Det blev spår 1 och Per Lennartsson i derbykvalet på onsdag. Marcus har balanserat om radikalt och nu kör vi med en överrullningssko fram och barfota bak istället. - Jag har den uppfattningen att hästen kommer att trava bättre och få bättre driv med den balansen. Men spår ett är ett problem, det kan ju bli startgalopp ändå för vår storstegade häst. Vi får hålla alla tummar för att Per lyckas tajma starten. Hästen är ju bra nog för derbyt men efter en diffus sommar får vi ändå ligga lågt inför detta, sa Marcus.

6/8: Han kändes väldigt bra enligt tränaren men 700 kvar var hästen trött och slutade fyra. - Han har ju inte gått ett fullt lopp sedan i mars så det var väl inte så konstigt att han blev trött? Banan var också nyomlagd och innerspåret passade inte hans stora aktion riktigt. Men nu fungerar hästen och vi vässar vidare för att hitta tillräcklig form för derbyt, sa Marcus.

1/8: Det blir Gävle mot Very Kronos på fredag. Det var det enda riktigt lämpliga loppet inför derbykvalen. Vi håller tummarna för att han fungerar lika fint som i kvalet.

28/7: Med järnskor och lång check pga voltstart och bricka fyra fungerade han fint i kvalet med tränaren i vagnen. Det blev 15,5/2140 i ensamt majestät med ca 1.13 sista 700. - Nu är jag jätteglad att det fungerade och vi tar sats mot derbyt. Nästa start blir ett långlopp i Gävle nästa fredag, sa tränaren.

20/7: Han gick starkt i DW-backen idag men det var nära att det gått riktigt illa sedan han skakat ur sig ena bomullstussen med följande frispel. - Så nära att hoppa av en häst har jag aldrig varit i hela mitt liv tror jag, sa Patrik som körde. Med tur och skicklighet reddes problemet ut och allt gick bra. Puh! Kval på fredag.

14/7: Proppen blev behandlad i framknän och hasar i torsdags, vilket kan ha haft med startgaloppen att göra. Nu får vi sikta på kval under midnattstravet, för att sedan hinna med ett lopp innan Derbykvalen.

7/7: Hästen såg magisk ut i värmning och provstart men galopperade tragiskt kort efter start och måste nu kvala. Men först kollar vi över honom hos veterinär så att inget är fel. Mörker!

29/6: Nu är han plastad och kommer att tävla barfota fram för första gången i redan i kvalet på torsdag.

26/6: Vilket jäxxla steg han fick, nu som valack! - Det var bland det värsta på mycket länge, sa Takter efteråt som var närmast lyrisk! Men bilen gick så enbarmeligt sakta fram till start att det inte gick att undvika startgalopp. Den andra galoppen kom av ren friskhet i sista sväng, trots att det gick i överljudsfart, sa Johnny. Nu preppar vi för SprinterMästaren och Marcus räknar med att premiärnerverna har lagt sig lite på hästen till nästa vecka. - Så brukar den här typen av häst fungera.

22/6: Nu drog vi spår 2 i Testet på måndag, med "pensionär" Takter i vagnen igen. Hästen har tränat mycket bra här i veckan och det blir mycket intressant att se honom i comeback som valack. - Men kom ihåg att det är ett test inför det stora loppet om några veckor, sa Marcus.

13/6: Igår gick den här bjässen 11,5 sista varvet utvändigt om Listas Spartacus i ett rejält banjobb. - Jag var riktigt nöjd med honom och det blev ca 14,5 över 1600 innan vi var färdiga. Jag tycker att han känns redo för SprinterMästaren, sa Marcus.

8/6: Den här veckan har varit en riktigt tuff en för vår "Propp". Men allt har gått enligt plan och nästa vecka är det meningen att han ska testas på banan inför eventuell start i SprinterMästaren.

1/6: "Proppen" har känts bra efter kastrationen men så bra som idag var det länge sedan hästen kändes. - Vi håller på att skola om honom till riktig race horse nu, det är inte färdigt men hästen svarar fint på undervisningen, sa Marcus.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

9/11: Det tog sig direkt och vi behövde inte frysbränna hasen! Han har joggats under veckoslutet och kommer att träna normal under nästa vecka med sikte på Jägersro den 1 dec om han håller stilen.

2/11: Gårdagens veterinärundersökning visade att hästen hade en inflammation i mjukdelarna på baksidan av höger has, vilket förklarar högertömmen i söndags. Nu har han fått kortison under huden och förhoppningsvis ger det med sig på några dagar. Om inte, så kommer hästens s k "harhas" att frysbrännas under veckan. Vi räknar med ett stillestånd på en vecka men mest troligt är detta snabbt övergående och då siktar vi på sprinterloppet i brons på Jägersro den 1 dec.

29/10: Det blev krafter kvar igen som sexa, den här gången på otroligt fina 12,3/2140a. - Men hästen hängde på höger töm redan i starten och därför slängde jag ner honom på innerspår. Det var ju delvis olyckligt att fältets sämsta häst satt framför och var i vägen till slut men jag tror ändå att detta var för det bästa eftersom hästen inte var riktigt fräsch och hur som helst inte hade kunnat starta i finalen, sa Marcus.

26/10: Han tog Axevalla bra och är nu omskodd till sina tidigare framskor med aluminium i tån på en flappsula (som han hade bl a på Åby vid finalsegern). Spår 11 i stenhårt motstånd i BC-semin på söndag gör att vi är helnöjda med pengar men Marcus har inte gett upp hoppet om en finalplats vid maxklaff.

17/10: Rubbet kvar, kanske till och med vinstkrafter, hade vår häst som sexa på Axevalla igår. Det betyder att han är klar för BC-semi nästa söndag!

11/10: Adiago drog 9/2140a i värsta getingboet i sista BC-kvalet på tisdag. Dagens träning var helt okej och nu får vi hoppas att han lyckas ta en plats bland de sex som är garanterade en semifinalplats. Men loppet håller allra högsta klass och det blir tight...

5/10: Han tog loppet bra och nu siktar vi på BC-kval i Skara om 11 dagar.

2/10: Adiago spurtade strålande som trea på 13,1 full väg efter en resa i andra- och tredjespår. Mycket bra lillcomeback! Nu har vi en mycket intressant höst framför oss.

28/9: Han har tränat bra i veckan och fick bl a en liten vässning på banan med tre heat över 1600 i tisdags. Läget på lördag blev helt iskallt men JR får testa från start och med lite klaff kan vår startsnabbe häst hitta ner i läge; om han backar från start och lägger sig sist i ett 15-hästars är det ju kört. - Formen är riktigt bra för dagen, sa Marcus.

21/9: Igår körde Marcus riktigt tuffa intervaller i DW-backen med vår häst och det var mycket plusbetonat. - Vi kommer att anmäla till V75 nästa söndag om inget händer på vägen, sa Marcus.

14/9: Pigg som tusan har Adiago varit nu efter veterinärbesöket och allt ser kanonbra ut inför hösten. Planen står fast.

7/9: Han har fortsatt knallform men var lite sliten efter de tuffa loppen och fick en liten uppfräschning i framknäna av veterinär idag. Planen fortsatt mot Solvalla i slutet av månaden.

31/8: Hästen verkar fräsch och fin men lite väl laddad för dagen. - Jag tror att det bästa är att ta det lite vackert ett par veckor. Det finns ett perfekt V75-lopp för lärlingar under Kriteriehelgen och sedan 2,5 vecka senare är det kval till BC.

27/8: Han galopperade i körning om spets i första kurvan men det var nog mest ett olycksfall i arbetet. Han verkar bra efteråt men är nu uppe i brons och inte helt lättmatchad. Det låter på Marcus som att han vill ge hästen ett lättare lopp nästa gång, det kan bli Vaggeryd på valdagen.

18/8: Det blev bricka 6 i ganska bra lottning i derbykvalen på onsdag, vår grabb kommer att höra till favoriterna! Men i torsdags hade vi panik då hästen plötsligt blev blockhalt! Det visade sig vara en liten böld i höger framfot som nu är fixad efter konstens alla vis. På måndag ska vi kunna köra ett lättare jobb och som det ser ut nu ska derbystarten inte vara i fara...

12/8: Wow! Finalseger till 55 gånger pengarna! Och på vilket sätt han vann! Vi är stumma av förundran, grattis till alla delägare! Tänk att Adiago auktionerades ut för 3500 kr per andel på sommarfesten förra året =)

7/8: Han tränade mycket fint idag och kommer att starta precis som senast förutom att han får gå med framskor på eftersom Christoffer tyckte att hästen blev lite väl fladdrig i steget till slut i Halmstad. Det blir intressant att se hur långt han räcker, vi har lite tro trots läget.

3/8: Det blev galopp direkt och så var den dagen förstörd. Men det var ett olycksfall i arbetet och nästa gång blir alla rutiner inför start som vanligt igen och den här hästen galopperar normalt sett inte. Han har toppform och då gäller det att göra rätt i uppkörningen till bilen bara. Nu jobbar vi in ett bra spår i Klass II-finalen på söndag!

28/7: Han känns kanonbra och kommer att vara på topp kring finalen den elfte. Lopp i kroppen ska han få i ett BC-kval i Mantorp på onsdag men dessvärre bricka 8 så vi får ligga lågt.

20/7: Vi ombehandlade hans tidigare så krånglande strålbensbursor i onsdags så nu blir det vila till på måndag. Vi kommer att starta en gång före finalen men exakt var är inte bestämt (men det måste vara 1-3 augusti pga karens och anmälningstider).

14/7: Allt rapporteras väl med Adiago efter vinsten och Marcus håller på att lägga en perfekt plan inför sensommaren: det är ju finaler 11/8 och derbykval 22/8 så det gäller att ha tungan rätt i mun. Inget bestämt än, vi återkommer under veckan.

8/7: Så ska benen gå på Britta!! Efter tisdagsjobbet sa Marcus att den låga 1.12-tid han förväntat sig efter Mantorp nu var nere på 11,5-förväntning. Och så rätt det blev! Christoffer bombade till spets och sedan var hästen helt överlägsen på otroligt fina 11,7/1640a med öronen framåt och fast bomull istoppat. Det här kan bära långt! Om allt är väl blir det start på Axevalla innan V75-finalen på Åby den 11:e augusti.

26/6: Det var inga fel på hästen igår men han hade inte hunnit återhämta sig riktigt efter Mantorp, så han fick stanna hemma. Nu blir det antingen klass II i Halmstad nästa lördag eller ett fint sprinterlopp på V86 veckan efter, beroende på om poängen räcker eller inte. - Men jag tror att han är mogen en låg 1.12-tid över 1640 nu så vi hoppas att poängen räcker och att han får ett bra spår, sa Marcus.

22/6: Jo, men han gick riktigt bra igår som tvåa. Det blev en tuff öppning med ca 13,5 första varvet på den lite långsamma banan och att Adiago fick sträcka vapen mot den urstarke och bangynnade vinnaren var inte mycket att snacka om. Men Marcus är inne på att hästen kommer att vara snäppet bättre över sprint, vilket vi eventuellt får testa redan på måndag!

15/6: Det blev Mantorp 21 juni istället i ett lämpligt lopp med spårtrappa och spetsläge. I måndags fick han sträcka ut med 1.19/2100 utvändigt om ledaren och det var plusbetonat.

8/6: Riktigt bra träningsvecka igen och mest troligt blir det comeback på Jägersro den 20 juni.

1/6: Adiago har känts helt otroligt bra här under veckan och Marcus valde att korrigera planen pga/tv detta. - Han känns så pass mycket bättre att vi nu måste lägga planen att ha tillräckligt med poäng inför sprinterloppet i Klass II på hemmabanan i början av juli. Nästa start inte fastlagd ännu men det blir inte redan i Oslo, sa coachen.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 534343. Slutsåld (två ägare) - men vi letar efter en tredje partner.

STALL MARLIN - AB

9/11: Hierro kändes inte riktigt lika på hugget med täta starter och med skor var han heller inte lika rapp. - Nu blev han hängande och jag fick backa sist. Hans upplopp var bra och det här behövde han för framtiden. Nu siktar vi på lite längre uppehåll och ny start på Jägersro den 21 november, sa Marcus.

2/11: Han kändes fin i lugna intervaller i djupa sanden idag och tog loppet bättre än han gjort tidigare. Det blir ny start i Mantorp på måndag, fast då måste vi köra med bakskor för att spara fötterna inför V75 ett par veckor senare.

30/10: Sådär ja! Vilken comeback! Hur såg han ut?! Att dansa undan på 13 blankt i volt på det där sättet gör bara riktigt bra hästar i riktigt bra författning.

25/10: Han känns kanonfin och drog 1/1640 på Eskils på måndag. Det är klart att det behövs ett lopp innan toppform men Marcus tror på en skaplig insats direkt och det kan räcka långt i den konkurrensen.

19/10: En toppvecka och han närmar sig start igen.

12/10: Marcus tyckte inte att hästen var redo för comeback redan i nästa vecka men både träningar och blodprov har annars varit positiva under veckan.

5/10: Han har gått ett trippelheat över 1600 på banan samt ett tufft pass i djupa sanden den här veckan. Det har helt klart hänt nåt med fräschör och pondus på den här killen under de senaste veckorna. Om hans poäng räcker testar vi i Axevallas sista BC-kval men troligen får vi hitta annat lopp.

28/9: Hierro har tränat på fint under veckan och nästa vecka är det dags för maxintensitet igen så vi får en uppfattning om hur mycket han har tappat på sitt virus.

21/9: Han har normaliserat sina blodvärden och vi har inlett lite försiktigt med träning igen; han är verkligen pigg och glad - återstår bara att se hur många veckor det tar innan han är redo för race igen. - Idag gick han i djupa sanden för första gången och att smyga in lite gymträning åt honom typ varannat/var tredje jobb blir nog fint framöver. Han känns fin efter vilan och har nog inte tappat så mycket, sa Lindgren.

14/9: Tack och lov var hjärtat oskadat men Hierro har vilat sedan starten pga dåliga blodvärden och misstänkt virus. Men nu ser det bättre ut och vi börjar träna igen på måndag om inget händer.

3/9: Målfototorsk på 12 blankt borde vi ju vara nöjda med, eller hur? - Men det är vi inte för hästen borde ha vunnit lätt. Det visade sig att han hade ca 20 slag högre puls efter loppet och vi kommer att kolla upp honom här under veckan även om det i övrigt inte finns några tecken på sjukdom, sa tränaren.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

9/11: Han fortsätter att se lysande ut! Men bara ett "svettjobb" i veckan fram till nyår. - Han är så lättränad att jag räknar med att han utan problem ska vara startklar i januari ändå, bara blodvärdena fortsätter åt rätt håll, sa Marcus.

2/11: Vi jobbar på och han ser smällfin ut. På inrådan av veterinär kommer vi att köra ett lugnt och ett rejält jobb i veckan fram till jul, så att hästens hormoner hinner normaliseras efter kastrationen så att vi inte får tillbaka problemen med höga blodvärden innan vi börjar starta.

27/10: Han jobbar på fint och ser bara lugn och harmonisk ut i stallet och i körning. Härligt!

19/10: Allt flyter på kanonfint och hästen känns underbar i DW-backen för dagen. På dagarna går han i hagen med en annan kille och han är så lugn att vi knappt tror våra ögon! - Detta är extremt positivt för hans sjukdomsproblem, jag har blivit väldigt hoppfull av det vi ser nu; han kanske till och med kan bli helt återställd?, funderar tränaren.

12/10: Nu har han redan flyttat ihop med en annan grabb i hagen på dagarna och det fungerar peppar, peppar riktigt bra. I slutet av nästa vecka får Gandhi troligen testa lite lätta intervaller igen. Hurra!

5/10: Hästen är verkligen mycket, mycket mer harmonisk redan nu. Han har flyttat in till stora stallet och håller sig lugn bland alla dessa hästar. Gandhi går ensam i hage ett tag till men är på god väg att bli en riktigt fin valack. Träningsmässigt joggas han bara fortfarande, går barfota för att härdas och jordas, men känns kanonfin.

28/9: Gandhi har börjat köras igen och det verkar mycket positivt, han är redan lugnare.

21/9: Nu har det gått två veckor och hästen har redan lugnat sig mentalt, exempelvis har han numera tid att sänka huvudet för att äta gräs i hagen - det har han inte gjort på ett par år. I nästa vecka går vi igång med lätt träning igen men räkna med att vi skyndar långsamt för att inte få några bakslag. - Jag siktar på att tävla med honom i vinter bara vädret blir normalt, sa Marcus.

14/9: Jo, men det ser stabilt ut så här långt och ingreppet verkar redan ha medfört positiva effekter.

7/9: Imorse kastrerades Gandhi och nu håller vi tummarna för en smärtfri och bra övergång till det nya könet. Ett par veckors vila blir det.

31/8: Det blev en överväldigande majoritet för kastration så efter att ha nått 85 procent av ägarkapitalet efter ett par timmar i måndags blev det bestämt att hästen kastreras av Bengan Johansson nästa fredag. Sedan får vi ge honom ett par veckor innan det gäller att hitta en eller ett par partners att dela hage med. Det blir spännande att se just hur pass mycket hästen kan lugna ner sig.

27/8: Idag har vi konstaterat att hästen inte tål någon träning alls för dagen. Blodvärdet hade gått ner bra på två veckor men sedan tränade vi ett pass - och värdet gick upp på för hög nivå direkt. Det innebär att alla andelsägare kommer att få ett mejl under veckan, där vi hoppas få godkännande om kastration. - Vi har levt med hästens så kallade "överträningssymptom" eller "tjocka blod" sedan derbykvalet för ett år sedan, och hållit honom fint i schack hela tiden. Men nu blev det samma sak som augusti förra året och långsiktigt finns inget annat att göra än att kastrera; vi har frågat fem olika veterinärer och alla har samma åsikt. Min erfarenhet av liknande hästar sedan tidigare talar också för det, han är lite väl ettrig för sitt eget bästa och miljöombyte hjälper inte i ett sånt här läge, sa Marcus,

18/8: Hästen mår bra men det är ju konstaterat skyhöga blodvärden, dvs överträning. I nästa vecka tar vi nya prover för att se om det rättat till sig eller inte. På fredag vet vi mer.

6/8: Dessvärre var Gandhi seg och slagen redan efter ett varv och Christoffer slutade att köra på hästen tidigt. Det var hög puls efteråt och mycket talar ju för att första övernattningen blev för mycket för den här hästen som ju även under förra årets augustimånad drabbades av överträningssymptom och utgick felfritt på Jägersro. Vi kollar alla blodvärden under veckan, för att vara säkra. Hästen mår bra men räkna med två veckors vila nu. Vi återkommer.

3/8: Han drog ett bra spår och har tränat fint efter förra starten. Första övernattningen kan givetvis ställa till det men vi åker upp med förhoppningar. Och som det ser ut är han dessutom klar för bronsfinalen nästa helg så det blir viktiga åtta dagar nu...

28/7: Det ser bara bra ut och nu blir det Rättvik nästa lördag.

20/7: Gandhi har tagit det senaste loppet mycket bra och om han kommer med i finalen på Åby blir det onekligen spännande. Marcus vill starta honom en gång innan dess men vilket lopp är ännu inte bestämt. - Det finns många att välja bland, exempelvis ett 1609a-lopp på Jägersro under Åbergskvällen men också Sommartravets final på Rättvik över 2660 volt med 300 000 kr till vinnaren. Vi avvaktar lite i frågan...

14/7: Han har bara gått lugnt under veckan men allt har varit som vanligt. Det blir final 11 augusti men det blir ett lopp innan, vilket är dock inte bestämt ännu.

8/7: Äntligen! Var vi nog många som skrek in i sista sväng och även in på upploppet. Men sedan fick Ingves fritt med sin smygkörde och Gandhi fick nöja sig med en mersmakande andraplats i bronsloppet. - Han såg grym ut och travet flöt bättre barfota bak. Vi tar dem på utmattning, den här har nu gjort fem kanonlopp i rad utan att få vinna. Snart måste han ju sitta där?, funderade Marcus.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning för 15 000 kr/styck - fynd!

STALL MARLIN - AB

9/11: Tyvärr travade han lika dåligt i kurvorna nu som senast och vi har fixat tid på löparbandet hos veterinär Spångfors i nästa vecka för att gå till botten med problemet som blossat upp.

2/11: Han ser kanonfin ut i jobben, balanserades om under veckan för att hålla bättre i framknät samt anmäldes till Axevalla på torsdag. Det blev spår långt ut men motståndet såg ganska beskedligt ut så det blir intressant nu när vi fräschat upp honom. Formen är ju på topp!

26/10: Idag blev han behandlad i vänster framknä, vänster has och bägge bakknäna av veterinär. - Nu kommer vi att balansera om honom för att bli av med hans återkommande bekymmer i vänster framknä. Vi ska starta så fort som bara möjligt är för att inte tappa kanonformen igen, sa Marcus.

25/10: Han blev trea på nya rekordet 12,9 igår. Jättebra! Nja, både och faktiskt. Han är i dunderform igen rent konditionsmässigt men nu var han inte helt fräsch och hängde mycket på töm i kurvorna. - Annars vinner han loppet utan problem, sa Marcus.

19/10: Det blev 3/1640a på onsdag och i dagens vässarintervaller i djupa sanden såg han ruggigt fin ut. Intressant med ett kortlopp faktiskt!

11/10. Han gick drygt 1.12 sista varvet och efter sen lucka sköt han till fint som fyra i Klass II-försöket. Det var ett klart fall framåt och det blev bättre med träningsbettet i munnen. Vi startar på nytt inom kort, kul också att den nya bakbalansen fungerade så fint.

5/10: Ja, det blev 9/2640a på onsdag med Johnny Takter återkommande i sulkyn. Vi kommer att prova att rappa upp honom lite på måndag. - Vi byter nog bett också för att få honom att ta i lite bättre; förr var hästen alldeles för vass men nu har han lugnat sig betydligt så vi törs byta. Han har fart och styrka för vinst på rikstoton, återstår att se om rätta formen hunnit infinna sig, sa Marcus.

3/10: Blodproven kom tillbaka fint, han ser bättre ut i sina värden nu än på länge. Så det är med högsta sannolikhet så att han hade ett virus efter Rättvik och att det nu är på väg att stabiliseras helt men att han fortsatt letar efter sommarformen. Veterinären har gett honom lite immunförsvarshöjande medicin och Marcus tänker sedan starta lite tätare, förhoppningsvis kommer hästen med i rikstoto-försöket på Jägersro på onsdag.

1/10: Rodick blev hängade i tredjespår och fick backas sist efter 600 körda i söndags. Sedan blev han ändå fyra på V75 men Marcus var inte nöjd med hästen och vi har tagit blodprov på honom för att utreda vad som kan fela. Vi återkommer inom kort.

28/9: Ny start på söndag - inom V75! Det blev 7/2660 vilket ger felfri avgång men kräver lite flax för att hitta bra position. Han slet väldigt på sina utsidor bak i fredags så nu har vi lagt på 3/4-skor bak för att skydda utsidorna och bredda baksteget. - Vi har inte kunnat testa i jobb men i teorin kan denna balans till och med vara bättre för hästen, sa Marcus. Det är tre, fyra tuffa motståndare men om Rodick vaknat på rätt sida har han skrällchans vid klaff.

21/9: Nä, han passade illa på den regnsjuka banan och Erlend valde ett spårsnålt upplägg, nu kom luckan sent och hästen spurtade bra som sexa.

19/9: Det ser riktigt bra ut inför fredagens start i Kalmar och med klaff på loppet är hästen med och gör upp om segern och 150 000 kr.

14/9: Vi hittade felet på honom direkt och vänster framknä behandlades av veterinär. Hästen är redo igen och kommer att anmälas till Färjestads V75:a i första hand samt stayerfinalen i Kalmar i andrahand under nästa helg.

5/9: Nä, den rätta spänsten saknades efter uppehållet och Djuse kunde inget göra i kön när det gick så sakta första 1500 i loppet. Vi får ta det som en bra genomkörare och starta igen på en 2-3 veckor för att rätta formen ska infinna sig igen.

31/8: Allt verkar tip top med hästen i träningen och kontrollprovet var helt okej. Så vi anmälde till Solvalla på tisdag men desvärre blev det 12/2140a så vi behöver tur...

27/8: Hästen ser fortsatt jättefin ut men blodvärdena är inte som de ska. Vi grubblar vidare och återkommer senare i veckan med besked, veterinärerna tror att det handlar om resistenta blodmaskar.

16/8: Han har tränat på kanonbra men tyvärr var hans blodvärden inte helt hundra i veckan så vi strök inför Gävle på lördag. Nu får han kraftig avmaskning för att få upp sitt blodvärde och så ska vi bara på g igen inom kort. Hästen känns magisk och vi vill inte förstöra några hälsostatusar och missa hans utveckling nu.

6/8: Ja, vad ska man säga? Grattis och äntligen! Hästen bara joggade runt och vann odriven på 13,8/2140a och såg helt enkelt makalöst bra ut. Marcus tog en lättnadens suck efter hästens enorma missflyt på slutet. - Nu ska vi plasta upp bakfötterna och vara med på Gävle nästa lördag, sedan bör han vara redo för V75, sa Lindgren.

3/8: Han har tränat på jättefint i veckan och kommer ut i lärlingsloppet på Rättvik. Han har aldrig övernattat förut men om allt fungerar är han ju värd en seger nu.

28/7: Dessvärre fick han en smäll i hagen i måndags och kunde inte anmälas till Tingsryd. Men det är redan bra igen och hästen ser lysande ut. Vi tänker oss att starta honom till helgen i Rättvik.

20/7: Vi siktar på Tingsryd där han står perfekt inne i ett lopp i slutet av månaden. Fortsatt kanonfin i jobb.

14/7: Han tog Lindesbergloppet bra och kommer att starta igen så fort vi hittar ett vettigt lopp, hästen har ju fortfarande poängbrist.

6/7: Ja, inget flyt nu heller med startgalopp i nedförsbacken. Men som han gick efteråt! Det var en ruggigt bra tredjeplats och nog har vi fog för att säga: det här är en bra häst som snart kommer att vinna lopp...

29/6: Rodick känns kanonbra och drog 3/3140 på Lindesberg på onsdag, det ser bra ut så när som på Very Kronos som nog måste galoppera bort sig igen för att vår häst ska kunna vinna. Men formen är på topp och Marcus förväntar sig en stark prestation.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 453443. Fyndhäst: det finns några andelar till salu för 10 000 kr per styck som vi säljer åt kund!

STALL MARLIN - AB

9/11: Stefan är nöjd med hästen men dessvärre kommer Pokemon inte med i loppen och vi har bokat hemresan till 17-18 november. - Han får starta på i Sverige under vintern, han får plats i alla lopp nu. Till våren kommer han att ha bra med lopp i Frankrike igen. De han hade nu i september och oktober när vi åkte ner bommade han ju pga besök hos veterinären, sa Marcus.

2/11: Han tog loppet bra och ska ev starta i nästa vecka då i France.

22/10: Det blev en femteplats i snabbloppet igår på 14,2/2100 och vi var nöjda. Hästen behövde loppet efter ett par veterinärbesök och det brukar ta 2-3 lopp innan han hittar formen. Nästa start inte klarlagd ännu men det finns bra lopp åt honom i Frankrike under andra halvan av november som vi siktar på.

17/10: Spår 2 över medeldistans med auto i Wolvega på söndag, Stefan låter riktigt nöjd med hästen.

11/10: Han kvalade på mycket fint sätt på en 1.15-tid igår och Stefan som körde var riktigt nöjd med vår häst. Det kan bli start i Holland redan nästa helg.

5/10: Nu är han anmäld till ett kvallopp i Wolvega på tisdag, tränar på fint och behöver detta testlopp för att hitta formen för riktiga lopp lite senare under månaden.

21/9: Tyvärr fick vi ombehandla honom i måndags, när hasen var utläkt så visade han att det även satt lite problem i ett framknä. Men hästen mår annars väldigt bra på filialen i Holland och Stefan Schoonhoven som har ansvaret över honom låter väldigt nöjd med hästen. Nästa start dröjer dock några veckor till.

7/9: Han är behandlad i en has nu och tränar på som vanligt nästa vecka, det finns lopp på orten i Frankrike sedan hela vägen under september och oktober.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlingsrätt 2015-2018. Vi har två 1/20-delar i tävlingsrätten till salu för 2 500 kr/stycket!

STALL MARLIN - KB

9/11: Det var inga fel på undersökningen och idag tränade hon riktigt fin igen. Märkligt, minst sagt. Men det är högst troligt så att hovbölden har stasat hennes ben och då kan det fylla på efter träning. Nästa vecka kör vi nytt starttest!

6/11: Imorgon hade vi tänkt anmäla till Jägersro men dessvärre var hon inte som bäst i dagens jobb och vi vill kolla upp henne hos veterinär med tanke på vad som varit på slutet. Återkommer på fredag...

2/11: Nu ser allt bättre ut igen och hon gick ett lugnt jobb i morse. Vi tar sikte på ett perfekt lärlingslopp för ston över 1640a om 11 dagar.

26/10: Tyvärr tvingas vi stryka Pearl Face pga hovböld. Vi skar ur det onda området igår och hon är redan mycket bättre. Vi vet mer på måndag och återkommer då.

21/10: Ny V75-start på gång men som vanligt dåligt spår.

15/10: Hon gick bra som vanligt men hade som vanligt klen röta under vägs och kom loss för sent för att utmana om segern. Fjärdeplatsen var med mersmak och nu siktar vi på nytt V75-lopp i Malmö om 2 veckor.

11/10: Pearl fick som vanligt ett riktigt skitläge men hon tränar grymt bra och kommer att tävla med norskt huvudlag för första gången i sitt liv. - Med klaff på bitarna är hon med på målfotot, säger Marcus.

4/10: Hon gick tre heat på banan idag och ser ruggigt bra ut helt enkelt. Inga ändringar, hon anmäls till Göteborg.

28/9: Pearl är fortsatt fin och Marcus siktar på en sista start i lägsta stodivisionen på Åby 13/10 eftersom hon bara har några hundralappar under gränsen nu.

23/9: Hon gick jättebra som trea efter lite positionsproblem 700 kvar och har nu tjänat 50 000 kr på kort tid. Vilken härlig märr!

18/9: Spår 7/2160 i V75 på lördag och hon tränade fint idag. Spännande att hon numera åter är en frekvent gäst på rikstoton. Med klaff är hon på fina pengar i det här gänget.

14/9: Allt ser verkligen tip top ut för dagen och nu blir det V75 i Karlstad.

5/9: ÄNTLIGEN! Igår stämde det perfekt och hon behöver inte skämmas för segern på nya rekordet 13 blankt! En härlig morsa detta, nu siktar vi på stodivisionen igen - troligen i Karlstad den 22:a.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

9/11: Han ser grym ut. Vi kommer nog inte att nöta så länge på honom i standardjobb utan testa lite på banan i slutet av nästa vecka för att se om han är redo för comeback.

2/11: Nä, vet ni vad! Hans blodvärden går åt rätt håll och hästen ser så lysande fin ut att vi går upp på två DW-pass per vecka direkt.

27/10: Hans blodprov är bättre nu och han kommer att träna ett intervallpass samt motion även nästa vecka (som nu) tills vi vet att blodvärdena är stabila. Men som hästen ser ut har han aldrig varit i bättre skick så vi är egenligen inte så oroliga! Någon ny start blir det inte på en månad iallafall så vi skor till hans barfotafötter nu för att få rätt vinklar inför vintern.

19/10: När är pojken tjock och fin, han ser mer välmående ut än i hela sitt liv faktiskt. På måndag får vi svar på de senaste blodproven och vi både hoppas och tror att han då friskrivs och kan börja träna på nytt! Hästen är ju väldigt lätt att träna upp så det ska inte ta många veckor till programmet, bara vi får börja om.

12/10: Dessvärre var veckans blodprov fortfarande lågt som tusan och idag har hästen fått ett nytt, mycket starkare maskmedel som vi fått utskrivet av vet Spångfors. Det kan vara så att hästens låga vita beror på den lilla blodmasken som tydligen har blivit resistent mot de flesta vanliga maskmedel. Om det stämmer så kommer det att bli stor skillnad på nästa veckas blodprov. Hästen är annars mycket pigg och glad i hagen och äter som en häst.

1/10: Blodprovet visade på låga vita blodvärden, vilket indikerar att han är nedsatt av ett virus. Annars verkar han helt normal för dagen. Den här veckan blir det därmed också lugnt, med diverse behandlingar. Vi tar nytt prov inom en vecka och har han återhämtat sig så börjar han att träna igen, annars blir det ytterligare en vecka med lugnt så att han får bli ordentligt kurerad. Vi har haft ett antal sjuklingar här i övergången till hösten så det är inget att oroa sig för - det går över på 2-3 veckor.

28/9: Vår lille fighter var seg tidigt i lördags och vi hoppas att det var omstarterna som tog luften ur honom. Vi har inte kunnat detektera några fel på honom under veckan så det känns lite märkligt. Vi lät honom ta det ganska lugnt här i veckan, för att vara på säkra sidan, och på måndag får vi provsvar så att vi inte börjar träna hårt igen om det visar sig att han är sjuk. Vi återkommer snarast.

21/9: Counter ser fortsatt dunderfin ut i hull och hårrem, dansar fram i träningen. Men spåret är inte det bästa och det gäller att han håller sig lugn bland alla hästar för att orka tre varv. Med klaff har han fart och form för att dyka upp där framme.

14/9: Allt är som det ska och planen står fast, vi hoppas att poängen räcker för V75-loppet i Karlstad.

3/9: Rubbet kvar och nära en riktig krock 300 kvar när ledaren tvärnitade blev facit i Derbystayern igår. - Han är riktigt på gång nu hästen och med lucka i slutsvängen tror både jag och Per att han är tvåa bakom Carabinieri. Nu laddar vi för stayerloppet i Karlstad den 22:a där poängen förhoppningsvis räcker.

27/8: Counterfeightr fortsätter att träna kanonbra och drog nu 4/3140 i Derbystayern på söndag, ett lopp som dock blev ett riktigt getingbo med hästar som Carabinieri, Bravo Navarone och Monark Newmen i startlistan. Spännande att se hur långt han räcker!

18/8: Utan skor och utan checkrem var hästen dunderfin igår som tvåa bakom en riktigt bra häst. Per Lennartsson höll honom lugn i ryggar hela vägen och avslutningen i tredjespår sista 600 var grym! Nu siktar vi på derbystayern.

13/8: Det blir ett långlopp från tillägg i Gävle på fredag. Spännande!

7/8: Han kollades av veterinär idag och var helt utan anmärkning. Så det blir ny start inom kort, Marcus vill hitta nåt från tillägg eller en spårtrappa med bakspår. - När han får börja i ryggar håller han sig lugn, sa tränaren.

3/8: Counterfeightr var riktigt på hugget i onsdags men efter lite missflyt med positionskörningen in i första kurvan hamnade han i dödens och där blev han väldigt laddad så det tog över ett varv i 1.11-tempo innan han kunde lugna ner sig. Hästen tröttnade givetvis in i slutkurvan men att han stannade och utgick var bara för att kusken tog upp honom när hästen tappade luften. Allt verkar bra efteråt, han äter och dricker. - Nästa gång får jag anmäla från tillägg igen, så att han garanterat för en rygg. sa Marcus.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Dubbelmiljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

11/11: Igår blev han trea på en 1.13-tid i montéloppet i Eskilstuna, trots grått och mulet väder som brukar kunna missgynna hans lite känsliga hals. Sofia som red var mycket nöjd och menade på att han kämpade som en tiger och kändes som en riktig montéhäst! Det är ju ingen knallform på grabben bara efter allt strul som har varit men detta var ett härligt besked. Hur vi går vidare är inte bestämt utan vi återkommer i ärendet.

7/11: Det blev 2/1640a med Sofia på lördag och vi kom med som sista häst! Han har tränat på fint som snus efter senast och dessutom fått vara ett par svängar i sin älskade ryggmaskin igen, vilket var länge sedan. Vi ligger ändå lågt tills han visar toppform i lopp igen...

2/11: Han verkar bara fin efter starten senast och vi siktar på ett 1640a för sadel i Eskilstuna nästa lördag bara han kommer med. Sofia har lovat att rida igen.

27/10: Fjärdeplatsen på 15,3 lämnade både god och mindre trevlig eftersmak, tycker vi. Visst, det var inte något av hästens bästa lopp i livet. Och han var trött i mål. - Men eftersom han verkligen var trött redan 400 kvar och ändå fullföljde och kämpade på så gott han kunde tar vi det väldigt positivt. Hästen har ju inte velat vara med alls när det dragit ihop sig på sistone så detta var något annat; utom allt tvivel kämpade han som vanligt nu. Sofia menar på att det är ganska vanligt att hästar blir muskeltrötta ovanligt tidigt när de går montédebut, speciellt om de som vår häst aldrig är ridna innan. Och hästen verkar pigg och glad efteråt. Vi siktar på fler montéstarter den närmaste tiden så tar vi det som det kommer. Marcus hälsar att det bara är att höra av sig till stallet om det finns ytterligare frågor från delägarna rörande karriärbytet.

19/10: Han känns bra i sanden, äter fint och mår gått i sin hage. På torsdag testas han på Mantorp med Sofia Adolfsson i sadeln...

11/10: Dessvärre kastade vår gamle krigare in handduken 100-150 kvar igår. - Hästen har känts mjuk, smidig, stark och lugn i humöret i träningen. Men i loppet ville han inte vara med när det drog ihop sig till spurt. Det finns inga direkta fel på hästen rent fysiskt utan detta handlar nog uteslutande om att Alkalizer inte vill ta ut sig max igen efter hans sjukdomsproblem i de senaste starterna. Mitt förslag är och förblir att skola om honom till montéhäst, eller helt enkelt pensionera honom. Det blir givetvis upp till ägarna men jag rekommenderar att vi testar honom lite under sadel den närmaste tiden, sa Marcus efter dagens genomgång. Det kommer brev till andelsägarna i ärendet under veckan.

5/10: Alkalizer drog 3/1140a i comebacken på onsdag och får Takter i vagnen. Marcus kommer att köra med skor runt om när det handlar om comeback och endast ett varv. - Hästen tappar lite i kapacitet med bakskorna på men vinner i snabbhet. Det blir bra med skor på ultrasprint och så får vi spara på fötterna som ju var ömma för några veckor sedan, sa tränaren.

2/10: Han var kanonfin i vässningen på rakbanan igår och nu siktar vi på comeback i nästa vecka. Peppar, peppar =)