Andelshästar hos "Stall MARLIN"

(Bilden: Adiago Trot vid sin första V75-seger 7/7-18)
Senast uppdaterad 16/1-19.

 

Här uppdaterar vi nyheter om samtliga andelshästar i ”Stall MARLIN” varje vecka. Vi har hästar såväl genom momsfritt upplägg via Easy KB som genom AB för dig med företag via Stud Racing AB. Marcus uppdaterar också senaste nytt om alla starthästar löpande – följ flödet via twitter: @marlin1609 varje dag.

 

Vi kommer att vidareutveckla våra kundtävlingar, med månadsvisa utlottningar av fria andelar mm. Vi har numera två stora hästägarträffar. Tidigare körde vi bara en stor träff under SprinterMästaren i juli (vilket vi gör 2019 också) men numera lägger vi till ett Öppet hus med uppvisningslopp för våra ostartade 2- och 3-åringar under våren (2019 blir det lördag 23 mars)!

 

Varje månad lottar vi fram en vinnare bland våra andelsägare, som får ett pris samt valfri kvarvarande andelar i utvalda andelshästar.

 

Under vintern 2018/2019 lanserar vi även vårt nya lojalitetsprogram ”stall MARLIN – Ambassadörerna”, där vi kommer att belöna våra mest engagerade kunder/andelsägare. Vi börjar med en stor tävling med final under uppvisningsdagen lördagen den 23 mars. Hör av er till oss för att veta mer, ifall ditt mejl inte har kommit fram!

 

Januari månads vinnare bland andelsägarna blev – Björn Roussakoff.
Februari månads vinnare bland andelsägarna blev – Johan Swärdh.
Mars månads vinnare bland andelsägarna blev – Andreas Jonsson.
April månads vinnare bland andelsägarna blev – Erlend Säterstöl.
Maj månads vinnare bland andelsägarna blev – Stefan Johansson.
Juni-aug = sommaruppehåll på andelslotteriet.
September månads vinnare bland andelsägarna blev – Niclas Nordestad
Oktober månads vinnare bland andelsägarna blev – Lena Nilsson
November månads vinnare bland andelsägarna blev – Mats Nilsson
December månads vinnare bland andelsägarna blev – Lennart Andersson

 

Vi söker nya och gamla kunder & partners till våra fina hästar.
Tack för att du engagerar dig i vår verksamhet!

 

 

Om du vill köpa en andel – eller bara be oss om hjälp att hitta rätt häst?
Kontakta oss på info@marlincheval.com eller anmäl dig via www.easykb.se asap.
Marcus telefonnummer är 0708 733 337 (texta först för snabbast svar).

 

Läs mer nedan:
————————————————————————————————————

MAC DUBH (2016)

valack e CHOCOLATIER - LADY MIRABELLE
länk till travsport.se

Bjässe med enastående överlinjer. Känns stenintressant inför 2019. Exteriörsiffrorna är 554444. Ring för info - det finns fem 1/20-delar till salu.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

21/12: Han jobbade på riktigt bra under veckan och fick sedan träffa veterinären för första gången senare på eftermiddagen. Det var inga större saker som hittades men nu blir det vaccination, avmaskning och välförtjänt jul- & nyårsvila för honom och de övriga blivande treåringarna. Vi går igång med lätt träning igen för dem måndag 7 januari och sedan inleder de startprogrammet måndag 14 januari. Siktet är sedan att kvala i mars/april och inleda den spännande tävlingsdelen av deras liv!

14/12: Riktigt bra vecka igen! Nu är det en vecka kvar med hårdkörningen, innan det blir lite julledigt.

7/12: Den här veckan har han jobbat på i samma stil som innan, nästa vecka går han och de övriga tvååringarna över på två fortkörningar per vecka istället för de tre som vi har manglat under hösten.

30/11: Han trummar på i sanden och har blivit riktigt stark av höstens styrketräning. - En fröjd att köra numera när han orkar med sin stora kropp bättre, sa Marcus.

15/11: Den store jobbar på riktigt bra på gymmet nu och när han fick gå sina bakvarv på banan härom dagen var det härligt tryck i linorna. Riktigt på gång nu!

1/11: Han har gått framåt mycket av styrketräningen i sanden de senaste månaderna och de 1.25/1600 som han gick i september skulle han bomba ner med lätthet nu om Marcus lät honom gå några banjobb. - Men det får vänta tills i januari, sa tränarn.

FORREST GUMP S.F. (2016)

valack e ANDOVER ANDOVER - MIMOSA BRICK
länk till travsport.se

Fin unghingst med exteriörsiffrorna 444444. Brodern Aventador har inlett med V75-seger i vår. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

21/12: Han tränade på fint igår, gick till veterinären efteråt och det var bara smågrejor. Eftersom han vilade en hel del kring sin kastration så kommer han att träna på under jul & nyår, även om det är på halvfart fram till måndag 14 januari då de nyblivna treåringarna program tar fart på riktigt.

14/12: Forrest har övertygat i veckan och när Marcus körde honom i djupa sanden idag blev det en riktig aha-upplevelse. - Den här har verkligen tagit stora kliv nu som valack och jag hade verkligen hållit hårt i andelen om jag ägde någon. Dock ska man komma ihåg att hästen ligger lite efter i träningen och det siktas inte på tidig start utan han får bli färdig när det är färdigt framåt senvåren.

7/12: Han har tränat som vanligt igen den här veckan och har sett väldigt bra ut! Han och ett par till tvååringar som vilat pga kastrationer mm kommer att fortsätta på tre fortkörningar per vecka ett tag till.

30/11: Forrest fick tyvärr en smäll i hagen i måndags men det ser bättre ut igen och han kan börja om att träna på måndag.

23/11: Han har tränat på i samma schema som de andra den här veckan och verkligen övertygat. Känns som en mycket lyckad kastration.

17/11: Forrest känns väldigt fräsch och fin efter kastrationen och går på vinterträningen igen i nästa vecka.

9/11: Han har gått igång igen och allt ser ut som det ska. Nästa vecka ökar vi på lite till.

1/11: Jo men han har tagit kastrationen med ro och allt ser bra ut i lugna farter så här långt. I nästa vecka börjar vi träna på riktigt igen.

17/10: Det kom en öppning för kastration och efter att Marcus snackat med de flesta ägare fick vi ett snabbt svar och nu är han redan valack. - Hästen har fått mer och mer problem med sina testiklar nu på hösten så det fanns egentligen inget val. Nu väntar 10 dagars vila innan vi gasar på igen, sa Marcus.

12/10: Han jobbar på i djupa sanden och vi tragglar vidare. Just nu vill Marcus inte köra några snabbare farter utan bara gymträning med hästen och så får det bli tills han kommer ur växtperioden.

5/10: Nu har vi kunnat öka på igen och hästen ser kanonfin ut igen. En riktig glänsare som kommer att bli rolig att följa när han fått styrka så att det räcker av sandträningen i vinter.

RED JAMIE (2016)

hingst e JOCOSE - MADAME UNIQUE
länk till travsport.se

Grymt snygg unghingst med psyke som en hund. Exteriören är 455443. Det finns två 1/20-delar till salu för 17 500 kr/styck.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

21/12: Han har avslutat den tunga delen av träningsprogrammet nu och gick till veterinären igår. Det var inga större saker som hittades men nu blir det vaccination, avmaskning och välförtjänt jul- & nyårsvila för honom och de övriga blivande treåringarna. Vi går igång med lätt träning igen för dem måndag 7 januari och sedan inleder de startprogrammet måndag 14 januari. Siktet är sedan att kvala i mars/april och inleda den spännande tävlingsdelen av deras liv!

14/12: Fortsatt kanonfin har han varit. En vecka kvar nu innan julvilan. Men den här tror vi kommer att starta ganska tidigt.

7/12: Han kändes väldigt, väldigt bra i sandintervallerna jämte Hierro Boko idag, det är inte alla tvååringar som kan träna med de äldre V75-hästarna. - Jag har varit imponerad av den här från första början, sa Patrik.

30/11: Jo, han dammar på riktigt fint i slutfasen av vintermanglingen. Tre veckor kvar nu till vilan och omstarten med rappare träning efter nyår.

23/11: Riktigt fin har han varit under veckan i samtliga tre träningspass och den här hästen är verkligen en godbit. De flesta tvååringarna känns lite sega i benen just nu, de är lite down av den tuffa träningsperioden, men inte den här grabben. En riktig King!

17/11: Nu har Jamie fått börja gå i ryggmaskinen ett par gånger i månaden medan han tränar max tre gånger i veckan fram till jul. Den här hästen ska bli mycket spännande att följa till våren, det är en snygging av Guds nåde.

9/11: Han manglar på och Marcus körde honom själv idag och det lät bra.

2/11: Jamie trummar på och sköter vinterträningen på bästa sätt. Idag gick han till och med i lag med äldre hästar i sanden. - Den här blir rolig att följa till våren, sa Marcus.

24/10: Ja, kvalet gick fint och de 23,8 han visade var ju mest jogging. Men han skötte sig fint och nu väntar vintermangling innan det blir planerad debut i april. Efter kvalet hade Jamie 70 i puls, vilken stark häst!

CLAIRE DI QUATTRO (2016)

sto e SCARLET KNIGHT - MANON DI QUATTRO
länk till travsport.se

Jättefint ungsto med exteriörsiffrorna 444444 - det finns fyra 1/20-delar kvar för 11 250 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

21/12: Hon avslutade den tunga träningsperioden igår och nu blir det vaccination, avmaskning och välförtjänt jul- & nyårsvila för henne och de övriga blivande treåringarna. Nästa vecka ska hon träffa veterinären för att fräschas upp inför säsongen. Vi går igång med lätt träning igen för dem måndag 7 januari och sedan inleder de startprogrammet måndag 14 januari. Siktet är sedan att kvala i mars/april och inleda den spännande tävlingsdelen av deras liv!

14/12: Allt väl med Claire under den här veckan, hon har knappt missat en träning på hela hösten och är verkligen värd ett litet break nu snart över jul...

7/12: Hon kämpar på och det finns inget att anmärka på. Nästa vecka går hon in i nästa träningsfas, där vi kommer att köra ett dubbelheat på banan samt ett rappt pass i den branta backen per vecka. - I februari/mars ska de klara 2 x 2600 i ganska rejäl fart en gång i veckan samt rappa intervaller i backen i 1.30-fart i det andra, sa Marcus. Sen ska vi vara klara för kval och finslipningar inför tävlingssäsongen.

30/11: Tre pass till den här veckan och allt är väl.

23/11: Jo, men hon trummar på och längar nog lite efter julvilan och lättare träning därefter. Men som det syns på den nya bilden som lagts upp idag har hon krallat på sig ordentligt och är nu full med muskler.

17/11: Claire jobbar på tre gånger i veckan och blir stark, stark, stark =)

9/11: Hon känns riktigt spänstig i sanden nu. Den här märren har rätt inställning, henne gillar vi!

2/11: Claire blir bara starkare och starkare och det nya med premiechans även i E3 för ston nästa år (inte hingstar utan bara för ston) kändes trevlig när vi har en sån här fin märr.

SWEET ELOISE (2016)

sto e S.J's CAVIAR - YATSI BOKO
länk till travsport.se

75 % samma blod som Coin Perdu. Exteriörsiffror 445343. Tillhör Bolagsstallet 181127-191126

BOLAGSSTALLET 2019

13/1: Jullovet är över och hon har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot debut i vår!

21/12: Hon avslutade den tunga träningsperioden igår och nu blir det vaccination, avmaskning och välförtjänt jul- & nyårsvila för henne och de övriga blivande treåringarna. Vi går igång med lätt träning igen för dem måndag 7 januari och sedan inleder de startprogrammet måndag 14 januari. Siktet är sedan att kvala i mars/april och inleda den spännande tävlingsdelen av deras liv!

14/12: Allt har varit bra med henne under veckan och nu är det en vecka kvar innan lite jullov. Det blir spännande 2019!

7/12: Eloise jobbar på och det finns inget negativt att anmärka på. Nästa vecka går hon in i nästa träningsfas, där vi kommer att köra ett dubbelheat på banan samt ett rappt pass i den branta backen per vecka. - I februari/mars ska de klara 2 x 2600 i ganska rejäl fart en gång i veckan samt rappa intervaller i backen i 1.30-fart i det andra, sa Marcus. Sen ska vi vara klara för kval och finslipningar inför tävlingssäsongen.

30/11: Hon har bytt gård, allt har gått smärtfritt och första träningen i DW-backen idag var fin. Spännande häst!

27/11: Från och med idag och ett år framåt går Sweet Eloise för Halmstadtravets "Bolagsstallet", där man kan köpa andelar via travbanans sponsorpaket. Imorgon flyttar Eloise upp till gården och ska bli stor tjej hos Linnea & Nattis. Vi kommer att fortsätta att berätta hennes story här på andelssidan. Lycka till nu, alla nya delägare!

23/11: Hon fortsätter att trumma på för fullt. Vi fortsätter med vintermangling till juluppehållet, sedan ska vi lätta upp och ladda för kval i mars.

17/11: Eloise ser helt fantastisk ut nu, som hon har vuxit! Den här blir spännande.

9/11: Hon ser verkligen läcker ut den här. Nu är hon riktigt stor också, frågan är var det ska sluta? - Men med tanke på att hon växer som bara den för dagen så kommer vi inte att prioritera höstkval på henne utan sikta in oss på tuff vinterträning i sanden istället, sa Marcus.

2/11: Eloise blir bara starkare och starkare och det nya med premiechans även i E3 för ston nästa år (inte hingstar utan bara för ston) kändes trevlig när vi har en sån här fin märr. Skönt att hon gick 1.21/1600 redan i september innan vi började med styrketräningen; den här har rätt talang!

MUSCLE ENERGY (NO) (2016)

valack e MUSCLE MASS - THETASTEOFENERGY
länk till travsport.se

Bumling med fin moderslinje från Norge. Exteriörsiffrorna 445444. Det finns tre 1/20-delar till salu för kunds räkning för 17 500 kr/stycket.

STALL MARLIN - KB

13/1: Allt har sett bra ut under jullovet och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Läkningen har gått bra och veterinären har "clearat" honom för skritt och hage nu. Skönt!

14/12: Inget strul. Boxvilan löser han som en blivande storstjärna.

7/12: Han opererades igår och kom hem pigg och glad i morse. Nu väntar 14 dagars boxvila innan han får börja röra på sig igen och efter helgerna, om ca en månad, ska han kunna fungera som vanligt igen. Lämplig tid för operation!

30/11: Det är bokat ingrepp på torsdag för att ta bort griffelbenshuvudet på vänster framben. Ett enkelt ingrepp som dock måste till eftersom själva sprickan med tillhörande överben sitter så illa till att han riskerar att slå sig på knölen varje gång han tränar annars. Eftersom han och de andra tvååringarna ändå skulle vila för dubbel vaccinering och avmaskning över jul och nyår blir det inte så mycket extra vila; han ska vara igång igen direkt efter helgerna!

23/11: Vi har röntgat benet och det är en liten, liten spricka i griffelbenet. I nästa vecka vet vi om vi måste in rent kirurgiskt för att fixa problemet. Om man måste göra en sådan sak är det ingen lång konvalescens och läget i tiden passar ju som bäst just mitt i vintern. Men vilken otur!

17/11: Tyvärr slog han sig på sitt överben i måndags när han kördes och han har därför bara gått motion den här veckan. Hästen är inte trycköm på det, så det bör inte ställa till med något, men för säkerhets skull ska Marcus kolla upp det med veterinär i nästa vecka, så vi inte får något problem längre fram.

9/11: Småhästarna fick herpesvaccin förra helgen och Muscle fick ta en lite lugn vecka nu. På måndag blir det full gas igen.

2/11: Muscle Energy dundrar på i sanden två gånger i veckan och ser väldigt, väldigt fin ut. - Med detta träningsupplägg håller han sig också fräsch och fin. Idag la vi på dubloskor som ska förbättra hans steg och stötupptagning ytterligare. Grym häst, sa Marcus.

SETAUKET (US) (2015)

valack e CANTAB HALL - TOO BUSY TO CARE
länk till travsport.se

Bjässe med fantastiska överlinjer och potential för toppen. Exteriörsiffrorna är 544444. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår! Den här grabben blir spännande att se efter några månader i djupa sanden...

21/12: Setauket kommer att vaccineras, avmaskas och återkollas av veterinär nu och återupptar träningen måndagen den 7 januari. Det kommer att bli successiv infasning på djupa sanden säger tränaren. Blir spännande att få styrka i hans talangfulla kropp också.

14/12: Han har gått lite motion under veckan men mest fått ta det lugnt, det samma gäller nästa vecka. En king ska ha det bra!

6/12: Bjässen var idag hos veterinären för första gången under sin tävlingskarriär. Det blev en liten renovering av framknän och hasar och nu får han vila en vecka. Resten av december går han bara lugn träning, innan vi börjar sandträna direkt efter helgerna. Den här hästen kommer att bli mycket spännande att följa nästa säsong.

30/11: Nja, Marcus säger att han pratat med Setauket idag och det kommer inte att bli någon mer start i år; vi tar och fräschar upp hästen och sedan ska han in i vintermangling i sanden i några månader. Säsongen 2019 känns hyperintressant och vi siktar på årsdebut i mars/april.

23/11: Idag gick han ett standardjobb, första gången på s k "Duplo-skor". Han var helt normal och Marcus tänker eventuellt starta honom 1-2 gånger till innan jul, lite beroende på vad som händer med väder mm.

15/11: Han var nog inte helt kurant vid förlusten i förra veckan för hästen har varit lite seg i benen i jobben efteråt också. Men ingen feber och aptiten är bra. Det vänder snart!

9/11: Nu fick han inkassera sin första förlust men var ingalunda dålig. Andraplatsen efter forcering till dödens på 15,7/2160 på en lite seg Axevalla-bana var inte mycket att säga om. - Men han kändes inte alls lika rapp som han gjort i träningen på slutet, sa Marcus. Bra skalle dock!

3/11: Ett lämpligt lopp med 3/2160 om 50 000 kr på Axevalla nästa vecka. Vi jagar tredje raka!

25/10: Han tog loppet bra och kommer troligen att vara ännu bättre nästa gång han startar, det är fin utveckling på vår bjässe nu.

17/10: Grym! Det var det enda vi kunde komma på efter segern i spets på 14 blankt igår i Malmö. Vilket råämne vi har!!

11/10: Nu start på Jägersro över 1640a på tisdag. Det ser bra ut inför, även om hästen har haft lite problem med en hovböld på sistone...

1/10: Setauket jobbar på riktigt bra efter strykningen och han kommer snart ut igen för att jaga andra raka från debuten.

TRESEXTON (US) (2015)

hingst e BROADWALL HALL - ATHENA HANOVER
länk till travsport.se

Kanonfin amerikansk travmaskin med exteriörsiffrorna 444444. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har gått lätt träning, denna vecka höjer vi till normal standard och förhoppningsvis är han redo för start inom kort.

21/12: Marcus körde honom idag och var supernöjd. Veterinären friskförklarade hästen till 100 procent efteråt vid böjprov så nu blir det bara lite vila för vaccination och avmaskning innan vi gasar på igen. Ny start i slutet av januari. - Den här hästen kommer att gå starkt bara han får komma in i programmet på rätt sätt nästa år, sa Marcus.

14/12: Han visades för veterinären igår: inget fel på halsen men däremot behandlades bägge hasarna samt ett framknä. - Det kändes som att han borde ha fått problem med hasarna eftersom hästen nypt i som tusan bakom bilen på slutet; det är min erfarenhet att det ofta blir så för en häst som känner stress över tempoväxlingen från start när det finns ömma hasar inblandade, sa Marcus. Idag har vi haft hovslagaren att fixa till honom i balansen för att underlätta för dessa problem framöver och nu laddar vi om för starter i jan/feb för formen är ju riktigt bra i övrigt.

12/12: Nä, ännu en toppvärmning med startgalopp som följd. Vi får hem och träna provstarter...

6/12: Ett toppintryck i morgonens heatjobb följdes upp med att han kom med på Jägersro nästa onsdag från bricka sju. - Vi ska träna med norskt huvudlag på måndag så vi kan köra med öppet huvudlag från start, sa Marcus.

4/12: Tresexton kändes underbart fin i värmningen enligt Marcus men dessvärre blev det en avbruten start och i samband med detta blev hästen lite för laddad så han slog ihop och galopperade från start. Så fort han kommer med i lopp igen blir det ny start, hästen är väldigt mycket bättre än sin resultatrad...

28/11: Han verkar ha tagit loppet bra, tränade fint igår och drog 4/2140a hemma i Halmstad på måndag.

23/11: Ah, han såg helt klar ut runt slutsvängen men när Christoffer gick ner i andra ytter för att vila lite så tände hästen aldrig om igen över upploppet. Så nu blev det en fjärdeplats på fina 14,8 för vår orutinerade amerikan. Det här kommer att bli bra, enda kruxet är att han har lite för dåligt med poäng och vi kan inte välja vilka lopp som helst nu utan måste ta det som bjuds.

20/11: Allt verkar bra i jobben och det blev 10/1640a på fredag. - Han blir helt klart spännande att följa nu, så som han tränar så ska han segerstrida direkt, sa Marcus.

17/11: Han gick ett tuffare heat på banan i torsdags och var riktigt bra. Sista heatet gick efter 1.25/1600 med en mycket rapp avslutning och tränaren var väldigt nöjd. - Han startar troligen i Kalmar nästa fredag.

9/11: Nu har vi lagt på racerbalans och det börjar kännas riktigt tilltalande. Nästa vecka kan det bli tal om ett lite tuffare test.

2/11: Idag gick han trippelheat över 1600 på banan ihop med Setauket och Stoletheshow. Han klarade sig fint i det sällskapet och hade 64 i puls trots en mycket rapp avslutning. Marcus tror att det behövs ett par veckor till av rejäl träning innan hästen är redo för comeback.

CULPER (US) (2015)

hingst e ANDOVER HALL - CR SISTER SUZIE

Culper har exteriörsiffrorna 455343 och är mycket talangfull. En seger på tre starter som tvååring, laddas nu för treåringssäsongen. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

21/12: Ägarna har fått ett bud på hästen som majoriteten (över 80 procent) har sagt ja till. Nu återstår den lilla formaliteten att köparna ska betala först innan affären är klar. Vi återkommer.

APPRECIATED (2015)

valack e JOCOSE - OUTSTANDING
länk till travsport.se

En riktigt trevlig grabb med exteriörsiffrorna 544343. Det finns tre 1/20-delar till salu vid intresse - ring Marcus!

STALL MARLIN - KB

13/1: Vi hade tänkt anmäla för start nu men dessvärre har han fått ett litet tramp som gjort att han inte kunnat träna som han borde den veckan som gått. Vi hoppas och tror att han går igång igen under denna vecka, men dessvärre får vi skjuta ytterligare nån vecka på comebacken...

21/12: Igår körde Marcus 1.18/2100 med 1.12 sista 500 med hästen ensam på en inte direkt snabb bana. - Han kändes riktigt bra med förra jobbet i kroppen och den balansändring vi gjorde föll helt rätt ut. Nu blir det comeback efter helgerna, bara inget konstigt inträffar, sa tränaren. Så kul! Den här hästen har ju mycket inombords som inte riktigt har fått komma fram. Kom ihåg att han gick 16,5 full väg i bägge sina första starter som tvååring...

14/12: Idag gick han motsvarande ca 1.19/2100 i speedmaster och Marcus var nöjd. - Det behövs lite mer finslipning inför comebacken men allt går enligt plan. Hästen är lika fin nu som han var inför debuten som tvååring, sa Marcus. Comeback planeras för januari.

7/12: När ena foten läkt ut så blev han tassig på den andra också. Nu verkar det bra med honom i alla fall och vi återupptar snabbträningen på måndag (motionskörning denna vecka). Ibland blir det så här när en häst verkas, man kan aldrig exakt veta hur mycket horn man kan ta bort. Det väntande sulkyjobbet ska köras innan jul men exakt datum kan vi inte sätta förrän vi kört honom i början av nästa vecka.

30/11: Appreciated skulle ha gått ett sulkyjobb idag men vi fick ställa in det eftersom han blivit hovöm i en framfot efter skoningen i tisdags. Det ska normalt släppa redan till på måndag och det blir sulkyjobb planerat för nästa vecka istället. - Han ska vara startklar inom kort och eventuellt hinner vi ett lopp innan jul, sa Marcus.

23/11: Han har tagit sulkyjobbet fint och kommer troligen att gå ett till i nästa vecka. Kolla dagens nytagna bild för snyggt utvecklad häst. Visst är han vacker?

17/11: I torsdags gick han 18,5/2100 ensam med en rapp avslutning med tränaren i sulkyn. Hästen såg riktigt fin ut men pulsen skvallrade om att det kanske kan behövas ett tempojobb till innan comeback. - Men nu känns "Appe" lika fin och sund i psyke och fysik som han gjorde innan det började krångla, sa Marcus.

PRECIOUS LORD (2015)

valack e PASTOR STEPHEN - GLORIFY
länk till travsport.se

En halvbroder till stjärnämnen som Prosperous och Disco Volante med exteriörsiffrorna 455344. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Han har tränat på hela tiden och jobbar riktigt bra. Så på lördag startar han i Maggans lopp med 300 000 kr i förstapris på Solvalla. Spår nio är inte optimalt för en så startsnabb häst men vi får hoppas på snabba ryggar. Distansen är ju i längsta laget så det är lite svårbedömd hur det går på lördag. Vässning imorgon, återkommer senare i veckan.

21/12: Igår behandlade veterinären hans bakknän, välförtjänt. Och så blir det vaccination & avmaskning och sedan laddar vi för det stora loppet på Solvalla den 19 januari om allt går som det ska!

19/12: Oj, vilken häst vi har! Banan passade honom extremt illa och med propadsulorna bak går det inte så bra att springa på sån slipprig bana. Men hästen kämpade på och vann ändå säkert. Men han var slut efteråt i sina enorma baklår, stackarn...

11/12: Han kändes enligt tränaren helg grym i tisdagens sandintervaller. Nästa vecka drog han 6/1640a i ett treåringslopp på Jägersro.

5/12: Segern igår var vattentät och hästen såg inte det minsta bekymrad ut - det här är helt enkelt en toppsprinter! Marcus kommer nu att matcha honom så här: först ut i ett sprinterlopp för treåringar i Malmö den 18 december, därefter tar vi lite julledigt och återkommer antingen i Klass II över 1640a på Jägersro den 12 januari alternativt i Maggans treåringslopp på Solvalla veckan efter (stängt vid 250k). Kul med en plan! Hoppas hästen får vara frisk så vi kan utföra den...

30/11: Marcus tog bort spår 7-8 och därmed blev det ingen start på lördag. Däremot blir det start i Malmö på tisdag istället, nu från spår 1! Han har tränat mycket fint här under veckan.

23/11: Lorden jobbar på och siktas mot start nästa lördag i Malmö.

17/11: Han har tränat på fint under veckan och planen ligger nu på ett 1640-lopp på Jägersro den 1 dec. Om den starten går som det ska så kan det bli tal om E3-revanschen veckan efter.

8/11: Lorden var grymt bra som trea på 14,9 efter multipla trafikproblem. Det klart bästa lopp hästen gjort över medeldistans så här långt. - Han är verkligen på rätt väg den här bamsen. Låt honom få vara frisk och kry över vintern och vi har en kanon nästa år, säger Marcus.

2/11: Han tränade fint i några lugna intervaller på djupa sanden idag och måndagens start verkar inte bekomma honom. På onsdag är det ny start i en spännande propp inom V86 på Åby. - Med rätt upplägg på loppet kan det fungera fint trots 2140, det vill till att första 500 inte går för fort bara, sa Marcus.

31/10: Tvåa på 12,5 efter sen lucka var inte fy skam även om det blev första förslusten i livet över korta häcken. Skämt å sido visade väl hästen igen att han är en talang utöver det vanliga. - Kort distans är änb så länge en mycket stor fördel för honom eftersom hästen är mest effektiv i full fart men än så länge orkar han inte hålla det över två varv, sa Marcus.

26/10: Idag gick han intervaller i djupa sanden igen och Niklasson som körde var mycket, mycket nöjd. Det blev dessvärre bakspår igen på måndag men nu är det startsnabba ryggar och 1640 m så vi tror på en bra insats uppe på Sundbyholm. - Men motståndet blev onödigt hårt och blir han topp tre är vi nöjda, sa Marcus.

23/10: Igår blev allt fel i loppet sedan favoriten från spår ett blivit sent struken och vår "Lord" då hamnade sist istället för i rygg på ledaren. Sedan blev det "noll" tempo och det är bara att stryka ett streck över den insatsen.

19/10: Idag skoddes han om och fick flappskor fram istället för de breda järn med hårdsula som han haft hela tiden. - Det ska bli mycket intressant att se vad det kan göra för honom på måndag, sa kusken.

17/10: Det blev bricka 9 över 2140a hemma på måndag som nästa uppgift.

12/10: Han är bra igen och tränade mycket fint igår. Så under nästa vecka kör Marcus lite rappare träning igen för att hästen ska bli redo för ny start veckan efter.

4/10: Ingen fara med benen efter olyckan/krocken i tisdags uppe i Skara. Men han svall upp under ganaschen igår och är fortsatt lite hängig. Tandläkaren kommer och kollar på måndag, mest troligt är det bara en tand som spökar lite. Det gör att vi inte vågar anmäla till Åby nästa helg, eftersom vi mest troligt måste ge honom medikamenter under undersökningen på måndag. Så oroa er inte för att han inte startar på lördag, vi hittar snart nytt lopp.

28/9: Puh, det var nära ögat i tisdags! - Det kändes nästan som ett mordförsök, men som tur var hann jag uppfatta den annalkande katastrofen i tid så att både jag och hästen hann flytta oss ut en halvmeter och därmed undkomma benbrott och allvarlig olycka. Hästen kändes stark i det läget och hade varit sämst tvåa men säkert vunnit loppet utan störningen, sa Marcus. Just nu är vi mest glada över att allt verkar ha gått bra med hästen och det kan bli ny start i början av oktober.

21/9: På tisdag är det dags igen, men denna gång från tillägg över full distans mot jämnåriga. Det var ett ganska litet fält och det ska bli intressant att se vad hästen kan uträtta över längre distanser nu efter den omlagda träningen; tidigare har han ju inte fungerat lika bra över 2140 som 1640. - Han känns åtminstone ännu bättre i gym-intervallerna nu än inför segern senast så vi får se om han kan orka 500 m längre i lika bra stil; den som lever får se, sa Marcus efter gårdagens träning.

14/9: Jo, men han jobbar på i djupa sanden och ser fortsatt riktigt bra ut.

5/9: Ja, vad ska man säga? KABOOOOM!! Precious Lord bombade runt på 12,7/1640a med järnskor och sulor, fast bomull i öronen och ingen start på ca två månader. Vad är det som händer? - Ja, vi har lagt om träningen på honom sedan två månader tillbaka, då vi insåg att han kräver hårda pass på gymmet regelbundet för att piska sina enorma baklår. Den här kan bli riktigt bra över korta häcken nästa år men vi kommer att skynda långsamt eftersom han inte är riktigt färdig ännu, sa en glad tränare efteråt. Nästa start lutar åt Halmstad 24 sep.

CORAM D'INVERNE (2015)

valack e PRODIGIOUS - PASSION D'INVERNE
länk till travsport.se

Hyperintressant korsning Prodigious/Super Arnie på en syster till Tsar d'Inverne. Exteriörsiffrorna 433444. Vi har två 1/20-delar till salu för kunds räkning - ring för info!

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lätt under uppehållet. Hästen känns helt klart bättre än tidigare och vi siktar på ny start inom kort.

21/12: Återbesöket hos veterinären idag var positivt och han var mycket bättre nu än förra gången han var där innan debuten. Det går åt rätt håll allting.

18/12: Coram blev lite för laddad av stöket i volten och galopperade efter en bit. - Han ville framåt men det ville inte jag. Mitt fel, sa kusken. Hästen kom tillbaka starkt som trea och var inte alls trött. - Coram travade bättre och var starkare än i debuten. Nu blir det lite vila för vaccination och avmaskning och så letar vi lämpligt lopp senare under januari, han är bra nog att vinna nu, sa Marcus.

11/12: Han tog loppet överraskande bra, kändes riktigt fin i ett lugnt arbete igår. hästen är verkligen på rätt väg. Och det blev 10/2140 i Kalmar på måndag som uppgift nr 2...

4/12: Trea på 18,7 på en ganska tungsprungen bana och bara 91 i puls efteråt. Vi var nöjda och det bästa var att hästen skötte sig väldigt bra från start mm samt att han kändes smidig och fin i avjoggen efteråt. - Han blev lite muskeltrött på upploppet men kändes annars som en duglig häst för klassen, bra skalle, sa kusken. Vi startar på lite över vintern om allt går som det ska.

28/11: Marcus anmälde vår krigare till debut hemma i Halmstad på måndag och det blev bricka sex så det ska nog vara bästa tänkbara spår också. Vi förväntar oss inga stordåd ännu då han ju ska startas igång över vintern men det kan bli spännande och om han fungerar som i träning ska en plats vara inom klar räckhåll.

22/11: Idag gick han 1.22/2500 utvändigt om en annan häst och det var riktigt bra. - Han blir sakta starkare och starkare, jag tror att han är redo att vinna lopp relativt snart, lurade tränaren efter jobbet.

17/11: Han är nu omskodd för att klara träningen bättre och kändes riktigt fin i sanden igår. Det närmar sig start men har vi väntat så här länge kan vi vänta några veckor till, så att han är riktigt redo.

9/11: Coram fick återbesök av veterinären igår då vi fixade hans framknän och vänster has igen. - Han liknar Hierro Boko mer och mer för varje dag som går; snart tror jag att de är enäggstvillingar om man jämför dem samma tid som treåringar, sa Marcus. Det kan bli start i månadsskiftet men vi låter hästen bestämma i sin takt.

2/11: Han gick 1.20/2100 med bra puls igår och skötte sig riktigt snyggt. Marcus tycker att hästen börjar närma sig debut men att det fortfarande fattas några veckor.

27/10: Ja, nu är hästen klart bättre än tidigare. Marcus var riktigt nöjd med torsdagens trippelheat över 1600 på rundbanan och nu blir det ett test i sulky om 1-1,5 vecka. - Skam den som ger sig, nu börjar han kännas som en debutvinnare, sa tränaren.

19/10: Han har gått igång igen och ser bättre ut än någonsin. Det blir full träning i sanden nästa vecka och sedan börjar marschen mot debut. - Han är ju inte riktigt färdig i kroppen ännu men är bättre än förut och ska kunna börja inom en ganska snar framtid, sa Marcus.

4/10: Marcus kollade honom med veterinären idag och hästen är nu ombehandlad i bakhaserna och hovlederna fram. - Han blir starkare och starkare, fräschare och fräschare. Men är inte riktigt igenom det tuffa eklutet ännu, sa Marcus. Det blir en lugn vecka och sedan kämpar vi på mot debut senare i höst.

2/10: Han klarade spår fyra utan problem men blev lite för laddad enligt kusken och han kunde inte undvika galoppen i första kurvan. Men sedan gick hästen bra i skymundan, fick springa ensam i ingenmansland men gick runt i ganska jämnt 1.18-tempo och landade på 21 blankt efter den stora markförlusten. Coram är god för en tid kring 1.18 över distansen för dagen och visar att han verkligen vill träna och springa så Marcus låter ganska positiv på hästen för dagen. Men när det kan bli tal om debut går ännu inte att sia om. - Det är en tid kvar, minst en månad skulle jag säga, sa tränaren dagen efter kvalet.

CAPTAIN SIMCOE (2015)

hingst e CLASSIC PHOTO - WHAT A SIGN
länk till travsport.se

En väldigt käck häst med härlig utstrålning. Exteriörsiffrorna är uppdaterade till 455454. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som ska vässa mot comeback i vår!

21/12: Simcoe kämpar på och ser kanonbra ut, om än lite väl överbyggd fortfarande. Men vi ser det som positivt att han växer! Nu blir det lite vila för vaccination och avmaskning innan vi gasar igen.

14/12: Han är ju glupsk och satte tyvärr i halsen igår. Veterinären löste problemet och nu blir det penicillin i fem dagar innan vi får träna på igen.

7/12: Jättebra träningar av den lille den här veckan. Både Linnea som sköter om honom och tränaren tror mycket på den här inför nästa säsong.

30/11: Nu har han fått på sig Duplo-skor vilket verkar passa honom som hand i handsken. Vi är uppe på maxintensitet i träningen och kör på så ett tag till.

23/11: "Kaptenen" ser fin ut och nästa vecka ökar vi dosen.

17/11: Han har trampat på och sett bra ut. Nästa vecka kör vi igång med intervaller igen.

9/11: Den här vilan har verkligen visat oss varför han haft problem under hösten; det är så att den lille krabaten har bestämt sig för att bli stor! Just nu är han riktigt överbyggd och vi tränar på lugnt så länge. Ingen brådska, vi ska ha honom i toppskick till våren då han växt till sig.

25/10: Nu är han friskförklarad och får på sig PG-skor med extra sulor i nästa vecka, sedan börjar vi träna på ordentligt igen. Det är en högkapabel häst som har mycket ogjort på banorna. - När han mognat färdigt i skelettet tror jag att han kommer att utvecklas till en av våra bättre, sa Marcus.

10/10: Vi har kollat honom hos vet Tornell, som meddelar att det behöver putsas lite på vänster framknä. Återbesök om 14 dagar. Är hästen återställd då är det bara att tuta och köra, annars blir det lite specialbehandling under en träningsperiod på ett par månader. Men vi återkommer. - Jag hoppas och tror att detta löser sig ganska snabbt med korrigerad skoning efter dagens veterinära fynd, sa tränaren.

2/10: Hästen såg magiskt fin ut i 1.20-fart i värmning och provstarter men när det skulle springas i 1.10 så fungerade inte travet. Nu har vi bokat tid hos Tornell på tisdag, vi måste hitta vad som felar med vänster fram. Nåt lurt är det och vi kan inte ge oss för den här hästen hör till de bättre om han bara får travet att stämma.

28/9: Han har fortsatt att träna på fint och Marcus tror på en bra insats. - Hästen är väldigt stark men har inte riktigt speeden för eliten ännu, även om jag tror att den också kommer nästa år. I det här gänget ska han kunna vara topp tre, sa Marcus. Nu ändrar vi från barfota bak till tåskor, vilket har fått honom att gå lite friare i aktionen i träning.

24/9: Det blev 5/2140a mot tre, fyra namnkunniga hästar på lördag.

21/9: Han tränar på riktigt bra och fick tuffa heat på banan igår, så att han ska vara redo för start inom 10 dagar. - Han låg fint i puls och kändes fin. Nu siktar vi på en penningstinn höst i de vanliga treåringsloppen, sa Marcus.

14/9: Det blev inget Kriterium för honom eftersom han var en av de 18 som blev tvångsstrukna. Synd givetvis, men vad ska vi göra? Hästen tränar på fint och det kommer att bli något annat lopp inom kort istället, Marcus har inte bestämt var ännu eftersom det finns en del att välja mellan.

7/9: Han gick lite på banan igår och var fullt godkänd. Marcus & Patrik gjorde lite småjusteringar efteråt och på måndag ska vi testa av honom på riktigt inför eventuellt deltagande i Kriteriekvalen om ett par veckor.

STOLETHESHOW (NO) (2015)

hingst e DREAM VACATION - ABBA HALL
länk till travsport.se

Väldigt fin och lågpulsad norsk unghäst med enastående exteriör (siffrorna är 554444). Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

13/1: Han har tränat på hela tiden och varit mycket bra enligt stallet. Nu när tränaren är tillbaka från Australien blir det ett par tuffare test den här veckan för att vi sedan ska bestämma oss för om det blir Paris eller inte den 27:e...

21/12: Återbesöket hos veterinären var positivt och det fanns ingen smärta i hasen kvar nu efter behandling och ny start. Marcus lägger därför ett träningsprogram för att ha hästen i toppskick under PdA-helgen. - Det är för tidigt att ställa av honom, han har bara startat 12 gånger som treåring och många av loppen har dessutom varit av "prepare-typ". Det känns intressant att avsluta vintersäsongen i lejonens kula, sa Marcus.

19/12: Vilken insats igår! Han dansade undan på en 1.14-tid full väg och var inte det minsta trött i mål. Jorma var imponerad! Nu laddar vi för nästa år.

12/12: Stollen jobbade fint i sanden igår och drog 3/2140a på Solvalla nästa tisdag i säsongsfinalen. Det blir Jorma som får chansen och det såg ut som en toppchans vid sunda vätskor.

5/12: Han blev åtgärdad i höger has igår, den lilla ömheten gjorde sig lite extra påmind på den lösa banan på upploppet i lördags och det var skönt att vi fick det fixat direkt tyckte Marcus.

2/12: Vår lille krigare gjorde det bra som tvåa igår men han var rätt missgynnad av den sugande och blöta banan, som gjorde att han fastnade i banan med bakkärran och inte riktigt fick till travet. Christoffer försökte att reda ut det hela genom att dra hårt och slippa speeda, men tyvärr var vinnaren för bra. Kusken var ruskigt nöjd med hästen och om allt är som det ska kommer vi att sikta på ny start den 18 december.

28/11: Han studsade fram på sanden igår och verkar ha tagit loppen bra. Vi skodde till honom igår eftermiddag och både Marcus och hovslagaren blev väldigt nöjda med resultatet. Spännande start på lördag, peppar, peppar...

23/11: Idag hamnade han i maskin igen och trots en sisuladdad spurt räckte det inte till mer än en femteplats på nya rekordet 13,2 full väg. Det klaff vi fick i Kriteriet verkar vi få igen nu efteråt, fast åt andra hållet. Inte mycket att säga om, som loppet blev kört kan han inte bli bättre än femma. Nu lutar det åt ny start nästa lördag i Malmö.

20/11: Hästen verkar bra efter starten och trots dåligt läge på fredag tycker vi att han ska räknas tidigt. - Han kommer att vara bättre nu normalt sett, sa Marcus.

17/11: Han tog loppet på bästa sätt och nu siktar vi på treåringsfinalen i Kalmar nästa fredag, säkerligen med en mer segersugen kusk den dagen!

12/11: Stoletheshow blev "bara" trea men gick 1.10 sista 800 och var inte trött i mål utan tempotorsk i kön. Han såg fin ut och kusken tyckte att det var det bästa han känt hästen so far.

9/11: Han gick ett skarpare jobb mot Prosperous på banan i tisdags och Marcus lät nöjd och meddelar att formen åtminstone är 80-procentig efter vilan. Det blev 7/2140a i comebacken efter halsproblemen nu på måndag. Därefter väntar finalen i Kalmar fredagen efter.

2/11: Idag gick han ett trippelheat över 1600 med rapp avslutning i de två sista. Hästen såg jättefin ut och hade ruggigt lågt puls. Nu blir det ett trippelheat till i nästa vecka inför tilltänkt comeback i Halmstad veckan efter.

27/10: Nu känns han riktigt bra och har gått två heat på djupa sanden den här veckan. Vi ökar dosen successivt och siktar på comeback antingen här hemma den 12/11 eller i Kalmar den 23/11.

17/10: Stoletheshow blev friskförklarad idag och kommer att börja träna igen på måndag.

12/10: Vår Kriterievinnare är redan feberfri och han ska lätt kunna träna igen mot slutet av nästa vecka.

10/10: Idag skulle hästen ha börjat resan ner till Frankrike men feber och snor satte stopp för det. Han blir hemma och kurerar sig en vecka istället.

8/10: Spår 9/2100a med Erlend i EM!

4/10: Nu är han anmäld och om Norge får med två hästar så är vi med. Anmälningen är klar på måndag eftermiddag. Håll tummar & tår!

28/9: Han fick en genomgång av osteopaten igår och det var bara smågrejor att fixa. Nu tar i sats mot Paris...

21/9: YES! Idag var han ännu finare än i Kriteriet och Erlend bara satt och finåkte över upploppet med pisken under armen och tussarna oryckta. Oj, oj, oj, så trevligt. Nu ber vi för att inget ska hända honom inför bl a EM här i höst.

18/9: Han kändes närmast ännu bättre i veckans jobb än inför Kriteriet. Det är dock aldrig lätt att stå med 60 m tillägg som på fredag så vi är nöjda med om en finalplats bärgas.

14/9: Efter Kriteriesegern har allt sett bra ut för "Stollen" och nu siktar vi på EM för treåringar i Paris i mitten av oktober. Men först blir det nog ett uttagningslopp i treåringsserien på Kalmar i nästa vecka.

9/9: Han VANN!!!! Det finns ju inte ord helt enkelt. Så underbart att bli klassisk vinnare. YES YES YES!!!

7/9: Förberedelserna under slutveckan har varit magnifikt mycket bättre än tidigare under året och tränare Lindgren låter väldigt nöjd med hästen nu efter veckans arbeten. Så pass mycket bättre att Marcus låter meddela att man kommer att testa hästen i bike i värmning på Bjerke. Håll alla tummar och tår för oss nu, den här kan dyka upp långt fram i Kriteriet...

31/8: Vi är i KRITERIET!!!! Stoletheshow kördes defensivt av Erlend på uppmaning av tränaren i sitt Kriteriekval, spurten som trea var plusbetonad och vi är mycket nöjda. Dessvärre förlorade vi lotten och det blev 11/2100a i finalen. Men vi ska vässa och trixa allt vi kan. Spännande vecka framför oss!

24/8: Vi drog 5/2100a i Kriteriekvalet i Oslo på tisdag. Hästen känns bra men är givetvis inte fullt på topp redan nu efter debaclet i Biri. Men det ska bli intressant nästa vecka, han är bra nog att visa upp i detta sammanhang - låt oss hoppas att inget strular och krånglar så att vi får vara med i finalen två veckor senare.

18/8: Han gick jobb både onsdag och fredag och kändes väldigt fin! Benet är fortsatt lite tjockt men det sitter bara i huden och det dubbelkollade vi med ultraljud igår så att allt var okej innan lite tuffare arbete. Nu är det anmält till Kriteriekvalet och lottningen sker i början av nästa vecka...

7/8: Nu ser det mycket bättre ut! Jogging innan veckan är över.

3/8: Det ser bättre ut för honom nu men det är inte tal om någon träning än på några dagar. Vi får be för ett bra tillfrisknande under nästa vecka så att inte Kriterie-drömmen spricker...

28/7: Skiiiiiit! Han gjorde sig illa i ett framben under transporten så vi kunde inte vara med i loppet. Hem och slicka såren, förhoppningsvis är det inget allvarligt som hänt men Marcus vågade inte starta med tanke på hur såret såg ut. Vi vet inte vad som hänt egentligen men vet mer inom kort. - Skit, skit, skit. Men tur i alla fall att det är en månad till Kriteriekvalen, sa Marcus.

24/7: Allt ser kanonbra ut och nu kommer vi att rycka framskorna...

16/7: Yes, ny finale! Han satt fast till 100 kvar och Erlend brydde sig aldrig om att rycka tussarna eller nånting. - Hästen var bara tungt tränad i sanden inför detta och kommer att gå framåt 20-30 m till finalen. Dessutom lutar det åt att vi rycker framskorna, sa en optimistisk tränare dagen efter.

8/7: Jo, allt ser bra ut och nu är han anmäld till kvalen i Biri på söndag.

29/6: Häromdagen testade Marcus hästen barfota runt om i ett banjobb som vässning inför Biri-kvalet i mitten av juli. - Hästen kändes riktigt bra men kommer inte att tävla barfota redan i år, isåfall blir det bara framskorna som åker, sa Marcus. Hela planen ligger fast på storloppet i Biri med kval 15 juli och ev final två veckor senare. Därefter är det 2,5 vecka till Kriteriekvalet...

22/6: Han bara dånar på i sanden och vi är mycket nöjda.

15/6: "Stollen" tränar på fint i sanden och det är bara att njuta, säger tränaren.

8/6: Det var inte mycket att åtgärda på den här och han har gått motion ett par gånger i slutet av veckan utan anmärkning. I nästa vecka drar vi gång träningen inför nästa lopp om fem veckor.

CALEB BREWSTER (US) (2015)

valack e DONATO HANOVER - SUNDAY YANKEE
länk till travsport.se

Snygg, kvadratisk häst med bra inställning. Har blivit sen pga en operation av en framkota. Exteriörsiffrorna är 454444. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Han är nära start och kommer att testat lite vettigare senare under veckan och det kan bli anmälan inom kort.

21/12: Allt väl under veckan och nu blir det lite vila för vaccination och avmaskning innan vi gasar mot debut i januari. Den här grabben känns redo nu och har fått den tid han behöver.

14/12: Igår gick han på återbesök hos vet Spångfors, som tyckte att hästen var väldigt mycket bättre än tidigare. Nu blev det bara en behandling av vänster bakknä och nu blir det ett par lugnare veckor innan vi gasar till igen och siktar på debut under januari.

6/12: Idag gick han 1.17/1600 med sparring och gjorde det riktigt, riktigt bra. Pulsen var låg och travet bättre än någonsin tidigare. Han blir bara mer och mer slipad inför sin debut.

30/11: Han gick 1.18/1600 i sin ensamhet tidigare idag. Vi hade ändrat på skoning och checkrem och det fungerade fint. Körande Patrik Nygren var riktigt nöjd och meddelade att hästen lätt kan samma tid över full distans redan nu. Man ska också komma ihåg att det inte var någon snabb bana idag och tränaren som stod vid sidan och bevakade var riktigt belåten. - Det ska kunna bli väl förberedd debut under januari.

15/11: Han gick en 1.20-tid på fint vis i ledningen i kvalet men hade lite för lång checkrem för att ge sig in i någon speedkörning till slut. Urban som körde var riktigt nöjd och alla som kör den här grabben tycker verkligen om hans kämpaglöd numera.

1/11: Han jobbade 1.20/2100 ytter om annan häst igår och gjorde det bra. Nu är han redo för kval inom ett par veckor, troligen den 12:e hemma i Halmstad.

EASTERN PROMISE (US) (2014)

valack e CHAPTER SEVEN - ANKLETS AWEIGH

Massiv amerikansk pojke med exteriörsiffrorna 444444. Rekord 10,5aak, anmäld till allt i Sverige. Det finns fyra 1/20-delar till salu - mejla/ring!

STALL MARLIN - KB

13/1: Han ser ut att hålla sig frisk och ska snart börja röra på sig!

21/12: Veterinären kollade hans opererade karpaltunnlar igår och det såg jättebra ut. Han har fått en svullnad på ett annat ställe under vilan men det är penicillin i 5 dagar och sjukhage, sedan blir det att inleda lite mer rörelse efter helgerna.

14/12: Inget negativt att anmärka på. Innan jul ska han på återbesök och fixas i karpaltunnlarna.

30/11: Allt går som det ska och nu har han fått flytta ut i hage igen. Han planeras att inleda körträning igen efter helgerna som senast.

17/11: Han är pigg och glad ute hos Peter & Lena som sköter om honom en tid nu.

9/11: Kirurgen Bengan Johansson meddelar att Easterns operation gick bra men att den var ytterst nödvändig. - Det var större taggar i tunnlarna än vad som synts på röntgen och ultraljud. Men inget var permanent skadat och med en fin konvalescens kommer det att bli bra. Vad skönt! Nu får han det lugnt och fint i 4-6 veckor med boxvila i 10 dagar och sedan lugna promenader ett par gånger om dagen. - Det här betyder att vi kan han en helt ny häst till våren, när taggarna skaver på senorna som de gjort på den här så går det ju inte att prestera för hästen. Finns skallen kvar så kommer vi att han en häst som dundrar genom klasserna till våren, sa Marcus.

6/11: Allt gick bra! Vi återkommer med info på fredag.

2/11: Operationen är uppskjuten till måndag morgon!

27/10: Hästen kommer inte med i några lopp och trots att han känns jättefin hemma i sanden är det bestämt att det blir en enkel operation i nästa vecka, för att göra honom redo för sin fulla potential 2019. Trånga karpaltunnlar är enkla att fixa med operation, men de kan göra väldigt stor positiv inverkan på en hästs resultat. Räkna med en månads konvalescens följd av en månads vattenträning innan vi börjar träna på riktigt igen. Så han kommer inte att tappa någon tävlingstid på detta, eftersom det hur som helst inte är någon häst att starta på vintern. - I mars ska han vara riktigt redo, sa Marcus.

19/10: Han tränar på i väntan på operationen som preliminärt blir den 1 november. Hästen känns kanonfin i sanden men vi vet ju att han behöver det här lätta ingreppet för att tåla att starta på och utvecklas som han ska. Vi återkommer så fort vi vet exakt med tider och så, under tiden anmäls han till lämpliga lopp men har ju svårt att komma med pga dåliga poäng...

12/10: Vid veterinärgenomgången inför morgondagens lastning mot Tyskland visade det sig att hästen inte var helt kurant, så vi tvingas stryka honom från loppet i Hamburg. - Han har ju en tagg i karpaltunneln vänster fram och istället för att bråka och fixa en mer medgörlig distriktsveterinär så stannar vi hemma och bokar tid till den enkla operation som kan få honom riktigt bra istället. Hästen känns ju annars klart förbättrad för dagen så lite märkligt var det allt.

10/10: Tyvärr tråkiga spår 8 i Hamburg och vi kan inte bedöma motståndet. För att tävla om 150 000 kr till vinnaren tror vi dock att loppet är ganska överkomligt. Hästen känns uppåt för dagen och med lite klaff kan det bli fina pengar.

4/10: Han gick tre heat över 1600 på banan i morse och gjorde det riktigt, riktigt bra. Hästen är helt klart bättre nu och vi tar sats mot Hamburg. - Det kostar noll kronor att anmäla till den lägre klassen så då var det inget att fundera över, sa Marcus.

PROSPEROUS (2014)

valack e PRODIGIOUS - GLORIFY
länk till travsport.se

Massiv grabb med exteriörsiffrorna 555444. Tanks med hög potential. Slutsåld.

STALL MARLIN - AB

13/1: Jullovet är över och han har tränat på lite lugnt, han behövde få lite lugnt efter det tuffa loppet i julas. Dessutom blev han skrämd i en motionskörning och kom lös, allt gick dock fint till och det blev inga fysiska eller mentala skador. Nu kommer han att trappa upp jobben igen och det kan bli start i slutet av månaden. - Känns han lika bra som under december är det ju dumt att inte låta honom starta på, säger Marcus.

25/12: Dessvärre blev styrningen alldeles för offensivt, där Johan nästan körde finish i 1.10-tempo redan två varv från mål. Till kuskens försvar ska sägas att den ena skygglappen åkte ner tidigt med en väl laddad häst till följd. Det verkar inte vara några fel på hästen efteråt och vi siktar nu på årsdebut i slutet av januari, exakt datum är inte bestämt.

20/12: Jo men hästen har tränat på kanonbra efter förra segern och har en nästan lika lämplig propp igen framför sig som favorit i V75-inledningen hemma på söndag. Skulle han vinna även här så klättrar han över en mille som fyraåring...

12/12: Ja, men kan det bli bättre? Han dansade fram till överlägsen seger på fina 14,4/3180 idag med oryckta snören. Ja, den här grabben gillar vi! Nu siktar vi på V75-stayern hemma den 23:e som årsfinal.

6/12: Toppformen sitter i av dagens DW-intervaller att döma och på onsdag blev det 1/3180 bland åtta konkurrenter inom V86 på Jägersro.

30/11: Han har tränat fint idag och vid vår genomgång så hittade vi inga krämpor på vår bjässe heller. Han ska starta en gång till i år men inget lopp är ännu bestämt.

25/11: Nu är han uppflyttad till tredjeplatsen i grupp I-loppet i Hamburg och är därmed miljonär!

23/11: Det blev en blytung resa från sista plats och full attack i tredjespår 750 kvar. Att han blev nerspeedad av en smygkörd var inte mycket att säga om, hästen var bra igen. Andraplatsen var värd 75 000 kr och nu har han tjänat över 750 000 kr under 2018. Inte så tokigt =)

20/11: Jo men allt verkar bra men tyvärr drog vi 11/2140a i finalen på fredag. Han går ner rejält i klass och ska räknas tidigt ändå - vid seger blir han miljonär!

11/11: Yes! Han blev ytterligare en gång fyra i ett grupp I-lopp, denna gången som ev 123-oddsare på nya rekordet 12 blankt. Vi är mycket nöjda med säsongsavslutningen och om han verkar fin under veckan siktar Marcus på fyraåringsfinalen på Kalmar nästa fredag.

9/11: Allt har sett helt perfekt ut under veckan och vi törs lova att formen är bättre än någonsin. Om han bara håller sig frisk på söndag kommer han att leverera en toppinsats. Erlend har att förvalta ryggen på spetsfavoriten och med klaff kan han vara långt framme som vi ser det.

2/11: Vi drog bricka nio i rygg på spetsfavoriten Chianti. Veckans lugna träning har varit fin och nu kör vi lite vässning på tisdag och hoppas sedan på lite flax i finalen...

29/10: Proppen gick bra och satt fast som trea och tog sig till final. Marcus sa att det fanns mycket krafter sparat men att speedkörningen sista 300 meterna missgynnade hästen. - Efter mål hade han kunnat fortsätta i ett halvvarv till i samma tempo.

25/10: Han har tagit Hamburg bra och fick nu spår 2 i BC-semin på söndag. En mycket spännande start...

15/10: En ruggigt tuff inledning i 1.07-tempo första 500 i tredjespår men sedan hittade Marcus ner i tredje inner 1300 kvar. Hästen fullföljde mycket starkt som fyra i ett grupp I-lopp och gick 12,5/2200a och tjänade 100 000 kr. - Stora kliv framåt nu, det här kan bära långt om han får vara sund, sa Lindgren efter loppet.

10/10: Han fortsätter att träna bra i vässande arbeten men dessvärre drog vi spår 8 i Hamburg. Nu behöver han en hel del flax för att räcka till mot de bästa men vi har inte gett upp. Vi inleder resan på lördag förmiddag.

2/10: Idag testades han med 1/2-stängt norskt i heatkörningen på banan. - Mycket nöjd, var tränarens kommentar.

28/9: Tyvärr fick han en illa smäll i hagen i helgen så Marcus valde att stå över St Leger nästa vecka. Nu ser det okej ut och hästen har tränat lite lugnt denna vecka. - Nästa vecka ska vi trimma ordentligt inför Tyskland, sa Marcus. Vi får bara hoppas att smällen på hasen inte ställer till det nåt för vår bjässe...

21/9: Nu är han igång igen och det känns som en spännande höst. - Han var så pass förbättrad i det mentala senast att jag verkligen fick upp hoppet om att en brant utvecklingskurva ligger framför honom; det finns ju stjärnkvalitet i botten på den här hästen, sa Marcus.

14/9: Äntligen!! Marcus började att öva riktig tävling med hästen i måndags, hade riktig excersis nere på banan och äntligen verkar det ha fungerat på den tidigare så bångstyrige grabben. Segern i tisdags på 14,1/2140a på den regntråkiga banan var ett klart fall framåt. Igår ombehandlade vi hans haser och nu tar vi sikte på ett fyraåringslopp i Göteborg i början av oktober som sista förberedelse inför Hamburg som går 14 oktober.

5/9: Skit! Hästen satt i segerläge inför slutvarvet igår då han bara helt plötsligt snubblar sig i galopp. Upphämtningen var av det bättre slaget och nu får vår bjässe starta på lite tätare för att hitta riktiga formen inför Hamburg. Ny start redan på tisdag i Malmö.

31/8: Allt okej i morgonens arbete och nu drog han 1/2160 i ett litet fält på Kalmar på tisdag.

27/8: "Proppen" skötte sig perfekt och balansändringen fungerade perfekt. Tyvärr orkade hästen inte riktigt fullfölja sista 200 m och blev bara femma. - Per var grymt nöjd med hästen och det var jag med, nu är han sig själv igen. Men givetvis saknades rätta udden i honom efter dessa förberedelser; sen får vi inte glömma att han nog är bättre på kortare distanser med den sprinterkropp han har, sa Marcus. Ny start planeras till Kalmar 4/9.

18/8: Det blev spår 1 och Per Lennartsson i derbykvalet på onsdag. Marcus har balanserat om radikalt och nu kör vi med en överrullningssko fram och barfota bak istället. - Jag har den uppfattningen att hästen kommer att trava bättre och få bättre driv med den balansen. Men spår ett är ett problem, det kan ju bli startgalopp ändå för vår storstegade häst. Vi får hålla alla tummar för att Per lyckas tajma starten. Hästen är ju bra nog för derbyt men efter en diffus sommar får vi ändå ligga lågt inför detta, sa Marcus.

6/8: Han kändes väldigt bra enligt tränaren men 700 kvar var hästen trött och slutade fyra. - Han har ju inte gått ett fullt lopp sedan i mars så det var väl inte så konstigt att han blev trött? Banan var också nyomlagd och innerspåret passade inte hans stora aktion riktigt. Men nu fungerar hästen och vi vässar vidare för att hitta tillräcklig form för derbyt, sa Marcus.

1/8: Det blir Gävle mot Very Kronos på fredag. Det var det enda riktigt lämpliga loppet inför derbykvalen. Vi håller tummarna för att han fungerar lika fint som i kvalet.

28/7: Med järnskor och lång check pga voltstart och bricka fyra fungerade han fint i kvalet med tränaren i vagnen. Det blev 15,5/2140 i ensamt majestät med ca 1.13 sista 700. - Nu är jag jätteglad att det fungerade och vi tar sats mot derbyt. Nästa start blir ett långlopp i Gävle nästa fredag, sa tränaren.

20/7: Han gick starkt i DW-backen idag men det var nära att det gått riktigt illa sedan han skakat ur sig ena bomullstussen med följande frispel. - Så nära att hoppa av en häst har jag aldrig varit i hela mitt liv tror jag, sa Patrik som körde. Med tur och skicklighet reddes problemet ut och allt gick bra. Puh! Kval på fredag.

14/7: Proppen blev behandlad i framknän och hasar i torsdags, vilket kan ha haft med startgaloppen att göra. Nu får vi sikta på kval under midnattstravet, för att sedan hinna med ett lopp innan Derbykvalen.

7/7: Hästen såg magisk ut i värmning och provstart men galopperade tragiskt kort efter start och måste nu kvala. Men först kollar vi över honom hos veterinär så att inget är fel. Mörker!

29/6: Nu är han plastad och kommer att tävla barfota fram för första gången i redan i kvalet på torsdag.

26/6: Vilket jäxxla steg han fick, nu som valack! - Det var bland det värsta på mycket länge, sa Takter efteråt som var närmast lyrisk! Men bilen gick så enbarmeligt sakta fram till start att det inte gick att undvika startgalopp. Den andra galoppen kom av ren friskhet i sista sväng, trots att det gick i överljudsfart, sa Johnny. Nu preppar vi för SprinterMästaren och Marcus räknar med att premiärnerverna har lagt sig lite på hästen till nästa vecka. - Så brukar den här typen av häst fungera.

22/6: Nu drog vi spår 2 i Testet på måndag, med "pensionär" Takter i vagnen igen. Hästen har tränat mycket bra här i veckan och det blir mycket intressant att se honom i comeback som valack. - Men kom ihåg att det är ett test inför det stora loppet om några veckor, sa Marcus.

13/6: Igår gick den här bjässen 11,5 sista varvet utvändigt om Listas Spartacus i ett rejält banjobb. - Jag var riktigt nöjd med honom och det blev ca 14,5 över 1600 innan vi var färdiga. Jag tycker att han känns redo för SprinterMästaren, sa Marcus.

8/6: Den här veckan har varit en riktigt tuff en för vår "Propp". Men allt har gått enligt plan och nästa vecka är det meningen att han ska testas på banan inför eventuell start i SprinterMästaren.

1/6: "Proppen" har känts bra efter kastrationen men så bra som idag var det länge sedan hästen kändes. - Vi håller på att skola om honom till riktig race horse nu, det är inte färdigt men hästen svarar fint på undervisningen, sa Marcus.

ADIAGO TROT (2014)

valack e ZOLA BOKO - STILL ON BROADWAY
länk till travsport.se

Travmaskin. Exteriörsiffrorna är 445344 (klicka på bilden & kolla kotbenen!). Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Han har tränat på fint hela tiden och drog nu 6/1640a på lördag i bronsdebuten över 1640a. Spännande! Vi återkommer efter veckans träning.

20/12: Emilia Leo valde honom som tvåa och körde sedan resolut till spets och vann till slut säkert på en 1.13-tid full väg. Respekt! Och det innebar att det blev 18 5-5-1 700 000 kr för fyraåringssäsongen - vilken utveckling! Nu blir det lite julvila innan vi siktar på comeback i januari, ev på Solvalla den 19:e...

14/12: Adiago har tränat kanonbra efter segern och drog nu 3/2140a i guldklockans final på Solvalla på onsdag. - Ett perfekt lopp med 100 lax i första, sa Marcus.

5/12: Han joggade drygt 1.11 sista varvet vid överlägsen seger igår och var nu helt perfekt i travet igen. Trots järnskor bak! Det är lite ont om poäng för V75 så Marcus har hittat ett lopp på Solvalla den 19 december som nästa mål innan vi sedan tar sikte på brons under januari. Spännande häst!

30/11: Nu blir det start i ett enklare lopp på Jägersro på tisdag istället som uppladdning inför brons senare under månaden. Bara fem motståndare, där ibland Counterfeightr. Han tränade riktigt fint i trippelheat på banan idag. Han har lite dåliga fötter för dagen och kommer därmed att få behålla sina träningsskor av järn på baktassarna i loppet på tisdag, inte helt optimalt men det måste bli så den här gången.

25/11: Marcus valde att stå över Jägersro nästa lördag pga att hästen hunnit träna för få pass efter krånglet med höger bak efter förra starten. Hästen kändes strålande men skulle behöva åtminstone tre fulla jobb till innan start i så tuff konkurrens och nu hinner vi ju bara 1,5 innan lördag så. Det finns bra lopp i brons senare i december också så nu laddar vi för comeback i ett vanligt lopp inom kort.

23/11: Hästen har känts kanonfin men frågan är om han har hunnit träna tillräckligt för att gå ut direkt på V75 nästa lördag? Marcus var väldigt nöjd med hästen i dagens jobb och som det lät på honom är det minst 50/50 att vi anmäler. Skulle han backa ur blir det snart i annat passande lopp inom kort.

17/11: Han tränade på i tisdags och var fin men svällde sedan upp i det undersökta benet och har fått gå i skrittmaskinen veckan ut. Men det är inget att oroa sig för, han har helt enkelt fått en kraftig hudirritation av gelen som veterinären använde för att ultraljuda benet. - Först blev vi lite oroliga men det syntes ganska snabbt att det inte var någon riktig skada. Så han har stått över ett jobb och ska träna som vanligt i nästa vecka; förhoppningen är därmed fortfarande att ha honom i skick för V75 den 1 dec.

9/11: Det tog sig direkt och vi behövde inte frysbränna hasen! Han har joggats under veckoslutet och kommer att träna normal under nästa vecka med sikte på Jägersro den 1 dec om han håller stilen.

2/11: Gårdagens veterinärundersökning visade att hästen hade en inflammation i mjukdelarna på baksidan av höger has, vilket förklarar högertömmen i söndags. Nu har han fått kortison under huden och förhoppningsvis ger det med sig på några dagar. Om inte, så kommer hästens s k "harhas" att frysbrännas under veckan. Vi räknar med ett stillestånd på en vecka men mest troligt är detta snabbt övergående och då siktar vi på sprinterloppet i brons på Jägersro den 1 dec.

29/10: Det blev krafter kvar igen som sexa, den här gången på otroligt fina 12,3/2140a. - Men hästen hängde på höger töm redan i starten och därför slängde jag ner honom på innerspår. Det var ju delvis olyckligt att fältets sämsta häst satt framför och var i vägen till slut men jag tror ändå att detta var för det bästa eftersom hästen inte var riktigt fräsch och hur som helst inte hade kunnat starta i finalen, sa Marcus.

26/10: Han tog Axevalla bra och är nu omskodd till sina tidigare framskor med aluminium i tån på en flappsula (som han hade bl a på Åby vid finalsegern). Spår 11 i stenhårt motstånd i BC-semin på söndag gör att vi är helnöjda med pengar men Marcus har inte gett upp hoppet om en finalplats vid maxklaff.

17/10: Rubbet kvar, kanske till och med vinstkrafter, hade vår häst som sexa på Axevalla igår. Det betyder att han är klar för BC-semi nästa söndag!

11/10: Adiago drog 9/2140a i värsta getingboet i sista BC-kvalet på tisdag. Dagens träning var helt okej och nu får vi hoppas att han lyckas ta en plats bland de sex som är garanterade en semifinalplats. Men loppet håller allra högsta klass och det blir tight...

5/10: Han tog loppet bra och nu siktar vi på BC-kval i Skara om 11 dagar.

2/10: Adiago spurtade strålande som trea på 13,1 full väg efter en resa i andra- och tredjespår. Mycket bra lillcomeback! Nu har vi en mycket intressant höst framför oss.

28/9: Han har tränat bra i veckan och fick bl a en liten vässning på banan med tre heat över 1600 i tisdags. Läget på lördag blev helt iskallt men JR får testa från start och med lite klaff kan vår startsnabbe häst hitta ner i läge; om han backar från start och lägger sig sist i ett 15-hästars är det ju kört. - Formen är riktigt bra för dagen, sa Marcus.

21/9: Igår körde Marcus riktigt tuffa intervaller i DW-backen med vår häst och det var mycket plusbetonat. - Vi kommer att anmäla till V75 nästa söndag om inget händer på vägen, sa Marcus.

14/9: Pigg som tusan har Adiago varit nu efter veterinärbesöket och allt ser kanonbra ut inför hösten. Planen står fast.

7/9: Han har fortsatt knallform men var lite sliten efter de tuffa loppen och fick en liten uppfräschning i framknäna av veterinär idag. Planen fortsatt mot Solvalla i slutet av månaden.

31/8: Hästen verkar fräsch och fin men lite väl laddad för dagen. - Jag tror att det bästa är att ta det lite vackert ett par veckor. Det finns ett perfekt V75-lopp för lärlingar under Kriteriehelgen och sedan 2,5 vecka senare är det kval till BC.

27/8: Han galopperade i körning om spets i första kurvan men det var nog mest ett olycksfall i arbetet. Han verkar bra efteråt men är nu uppe i brons och inte helt lättmatchad. Det låter på Marcus som att han vill ge hästen ett lättare lopp nästa gång, det kan bli Vaggeryd på valdagen.

18/8: Det blev bricka 6 i ganska bra lottning i derbykvalen på onsdag, vår grabb kommer att höra till favoriterna! Men i torsdags hade vi panik då hästen plötsligt blev blockhalt! Det visade sig vara en liten böld i höger framfot som nu är fixad efter konstens alla vis. På måndag ska vi kunna köra ett lättare jobb och som det ser ut nu ska derbystarten inte vara i fara...

12/8: Wow! Finalseger till 55 gånger pengarna! Och på vilket sätt han vann! Vi är stumma av förundran, grattis till alla delägare! Tänk att Adiago auktionerades ut för 3500 kr per andel på sommarfesten förra året =)

7/8: Han tränade mycket fint idag och kommer att starta precis som senast förutom att han får gå med framskor på eftersom Christoffer tyckte att hästen blev lite väl fladdrig i steget till slut i Halmstad. Det blir intressant att se hur långt han räcker, vi har lite tro trots läget.

3/8: Det blev galopp direkt och så var den dagen förstörd. Men det var ett olycksfall i arbetet och nästa gång blir alla rutiner inför start som vanligt igen och den här hästen galopperar normalt sett inte. Han har toppform och då gäller det att göra rätt i uppkörningen till bilen bara. Nu jobbar vi in ett bra spår i Klass II-finalen på söndag!

28/7: Han känns kanonbra och kommer att vara på topp kring finalen den elfte. Lopp i kroppen ska han få i ett BC-kval i Mantorp på onsdag men dessvärre bricka 8 så vi får ligga lågt.

20/7: Vi ombehandlade hans tidigare så krånglande strålbensbursor i onsdags så nu blir det vila till på måndag. Vi kommer att starta en gång före finalen men exakt var är inte bestämt (men det måste vara 1-3 augusti pga karens och anmälningstider).

14/7: Allt rapporteras väl med Adiago efter vinsten och Marcus håller på att lägga en perfekt plan inför sensommaren: det är ju finaler 11/8 och derbykval 22/8 så det gäller att ha tungan rätt i mun. Inget bestämt än, vi återkommer under veckan.

8/7: Så ska benen gå på Britta!! Efter tisdagsjobbet sa Marcus att den låga 1.12-tid han förväntat sig efter Mantorp nu var nere på 11,5-förväntning. Och så rätt det blev! Christoffer bombade till spets och sedan var hästen helt överlägsen på otroligt fina 11,7/1640a med öronen framåt och fast bomull istoppat. Det här kan bära långt! Om allt är väl blir det start på Axevalla innan V75-finalen på Åby den 11:e augusti.

26/6: Det var inga fel på hästen igår men han hade inte hunnit återhämta sig riktigt efter Mantorp, så han fick stanna hemma. Nu blir det antingen klass II i Halmstad nästa lördag eller ett fint sprinterlopp på V86 veckan efter, beroende på om poängen räcker eller inte. - Men jag tror att han är mogen en låg 1.12-tid över 1640 nu så vi hoppas att poängen räcker och att han får ett bra spår, sa Marcus.

22/6: Jo, men han gick riktigt bra igår som tvåa. Det blev en tuff öppning med ca 13,5 första varvet på den lite långsamma banan och att Adiago fick sträcka vapen mot den urstarke och bangynnade vinnaren var inte mycket att snacka om. Men Marcus är inne på att hästen kommer att vara snäppet bättre över sprint, vilket vi eventuellt får testa redan på måndag!

15/6: Det blev Mantorp 21 juni istället i ett lämpligt lopp med spårtrappa och spetsläge. I måndags fick han sträcka ut med 1.19/2100 utvändigt om ledaren och det var plusbetonat.

8/6: Riktigt bra träningsvecka igen och mest troligt blir det comeback på Jägersro den 20 juni.

1/6: Adiago har känts helt otroligt bra här under veckan och Marcus valde att korrigera planen pga/tv detta. - Han känns så pass mycket bättre att vi nu måste lägga planen att ha tillräckligt med poäng inför sprinterloppet i Klass II på hemmabanan i början av juli. Nästa start inte fastlagd ännu men det blir inte redan i Oslo, sa coachen.

HIERRO BOKO (2014)

valack e FROM ABOVE - STARO ALMIGHTY
länk till travsport.se

Grym liten pålle med exteriörsiffrorna 534343. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

16/1: Löpningsförloppet stämde inte direkt perfekt och 400 kvar satt Hierro sist men efter en minst sagt sisuladdad finish lyckades gästkusken Viktor Lyck hjälpa vår krigare att sätta nosen först! Det var skönt med lite utdelning efter tre klena resultat i rad. Det var hela 60 000 kr i förstapris och nu har han poäng så att vi kan matcha precis så vi vill. Grattis även till nya delägaren Peter Lundahl som i Hierro har sin första häst =)

13/1: Han har känts fin i lugn träning efter senast och kommer ut på Solvalla imorgon. Det var ett ganska lämpligt lopp för hans kapacitet men Marcus kommer inte att köra i Stockholm imorgon så vi återkommer om kuskändringen.

25/12: Ja, men han tangerade sitt rekord på 13,6 full väg från i våras, trots en resa konstant i andra- och tredjespår. JR som körde lät väldigt nöjd med hästen som nu får lite vila innan vi drar igång igen under senare delen av janari på banan igen.

20/12: Han drog tråkiga 8/2140a i V75-avslutningen på söndag men har tränat på riktigt fint under veckan. Det krävs mycket klaff för att det ska bli något från det spåret men hästen kommer att vara bättre än vid de två senaste starterna, det känns "helt" säkert...

14/12: Hierro har tränat på kanonfint under veckan och nu siktar vi på V75 på hemmaplan dagen innan julafton.

7/12: Idag var hästen jättefin i sandintervallerna och så här pigg och glad som han var idag hör inte till vanligheterna. - Jag har nog aldrig känt honom så här alert tidigare, sa Patrik som körde. Marcus menar att hästen varit så här fin under hela hösten undantaget den allra senaste tiden då vi testat att starta honom lite (för) tätt.

3/12: Han var inte helt perfekt i morgonens arbete så Marcus valde att stå över Kalmar. - Han behöver lite mer tid.

30/11: Allt verkar bra efter starten och faktum är att hästen ser bättre ut än innan Jägersro. Han gick lugnt i sanden idag och på måndag morgon avgör Marcus om det blir start i Kalmar på fredag eller inte. Från och med imorgon är Hierro Boko ny i KB-upplägget by the way.

22/11: Marcus tyckte inte att Hierro var som allra bäst igår, men prestationen som sexa på 12 blankt i andraspår hela loppet var ingalunda dålig. Wim som körde var riktigt nöjd med hästen men vi tror oss veta att Hierro kan bättre än så. Allt verkar okej idag och vi får trixa lite med honom till nästa start så att han kan vara lika rapp som vid segern på Eskils.

15/11: Han drog 4/1640a i Klass I-försöket på Jägersro på onsdag. Då ska han går barfota bak igen och vara redo för racerinsats igen.

9/11: Hierro kändes inte riktigt lika på hugget med täta starter och med skor var han heller inte lika rapp. - Nu blev han hängande och jag fick backa sist. Hans upplopp var bra och det här behövde han för framtiden. Nu siktar vi på lite längre uppehåll och ny start på Jägersro den 21 november, sa Marcus.

2/11: Han kändes fin i lugna intervaller i djupa sanden idag och tog loppet bättre än han gjort tidigare. Det blir ny start i Mantorp på måndag, fast då måste vi köra med bakskor för att spara fötterna inför V75 ett par veckor senare.

30/10: Sådär ja! Vilken comeback! Hur såg han ut?! Att dansa undan på 13 blankt i volt på det där sättet gör bara riktigt bra hästar i riktigt bra författning.

25/10: Han känns kanonfin och drog 1/1640 på Eskils på måndag. Det är klart att det behövs ett lopp innan toppform men Marcus tror på en skaplig insats direkt och det kan räcka långt i den konkurrensen.

19/10: En toppvecka och han närmar sig start igen.

12/10: Marcus tyckte inte att hästen var redo för comeback redan i nästa vecka men både träningar och blodprov har annars varit positiva under veckan.

5/10: Han har gått ett trippelheat över 1600 på banan samt ett tufft pass i djupa sanden den här veckan. Det har helt klart hänt nåt med fräschör och pondus på den här killen under de senaste veckorna. Om hans poäng räcker testar vi i Axevallas sista BC-kval men troligen får vi hitta annat lopp.

28/9: Hierro har tränat på fint under veckan och nästa vecka är det dags för maxintensitet igen så vi får en uppfattning om hur mycket han har tappat på sitt virus.

21/9: Han har normaliserat sina blodvärden och vi har inlett lite försiktigt med träning igen; han är verkligen pigg och glad - återstår bara att se hur många veckor det tar innan han är redo för race igen. - Idag gick han i djupa sanden för första gången och att smyga in lite gymträning åt honom typ varannat/var tredje jobb blir nog fint framöver. Han känns fin efter vilan och har nog inte tappat så mycket, sa Lindgren.

14/9: Tack och lov var hjärtat oskadat men Hierro har vilat sedan starten pga dåliga blodvärden och misstänkt virus. Men nu ser det bättre ut och vi börjar träna igen på måndag om inget händer.

3/9: Målfototorsk på 12 blankt borde vi ju vara nöjda med, eller hur? - Men det är vi inte för hästen borde ha vunnit lätt. Det visade sig att han hade ca 20 slag högre puls efter loppet och vi kommer att kolla upp honom här under veckan även om det i övrigt inte finns några tecken på sjukdom, sa tränaren.

GANDHI BOKO (2013)

valack e FROM ABOVE - VOLITA BOKO
länk till travsport.se

Kulltopp vid sunda vätskor. Exteriörsiffrorna är nu uppdaterade till 555443. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jullovet är över och han har gått motion en vecka. Nu börjar träningen som förhoppningsvis betyder comeback i slutet av februari.

21/12: Gandhi jobbar på och veckans blodprover var mycket positiva. Han är fortfarande inte där vi vill ha honom men hematokritvärdet har gått tillbaka över 50 procent så det är absolut positivt. Marcus och veterinärerna tror att detta kan vara helt återställt inom 1-2 månader. Vi hoppas att han är redo för lite startvässning i slutet av januari. Men nu får han lite vaccination och vila över helgerna.

14/12: Han är helt återställd och börjar kännas riktigt stark och pigg i DW-intervallerna. Nästa vecka tar vi nytt blodprov och om svaret blir så positivt som vi hoppas ska det vara dags för vassare träning efter nyår. Håll tummarna!

6/12: Närkontakt med andra könet i måndags och den här veckan har vi fått vila oss i form. Smällen tog illa på en muskel men det är ingen större fara och han kommer att gå snabbjobb som vanligt igen i nästa vecka. Nu håller han sig undan och låter märra bestämma =)

30/11: Han sköter sig snyggt och fick nu vinterskor på framfötterna idag. Dessutom har han fått en ny boxgranne och hagkompis i form av ett sto. Det fungerar perfekt och Gandhi har inte sagt ett ljud...

23/11: Jo, men allt har varit fint och i torsdagens lite tuffare jobb var han riktigt laddad. Vi trimmar på mot comeback.

17/11: Marcus körde ett lite tuffare intervalljobb med honom i DW-backen i torsdags och hästen känns väldigt, väldigt fin. - Han kommer att vara startklar i januari utan problem som det känns.

9/11: Han fortsätter att se lysande ut! Men bara ett "svettjobb" i veckan fram till nyår. - Han är så lättränad att jag räknar med att han utan problem ska vara startklar i januari ändå, bara blodvärdena fortsätter åt rätt håll, sa Marcus.

2/11: Vi jobbar på och han ser smällfin ut. På inrådan av veterinär kommer vi att köra ett lugnt och ett rejält jobb i veckan fram till jul, så att hästens hormoner hinner normaliseras efter kastrationen så att vi inte får tillbaka problemen med höga blodvärden innan vi börjar starta.

27/10: Han jobbar på fint och ser bara lugn och harmonisk ut i stallet och i körning. Härligt!

19/10: Allt flyter på kanonfint och hästen känns underbar i DW-backen för dagen. På dagarna går han i hagen med en annan kille och han är så lugn att vi knappt tror våra ögon! - Detta är extremt positivt för hans sjukdomsproblem, jag har blivit väldigt hoppfull av det vi ser nu; han kanske till och med kan bli helt återställd?, funderar tränaren.

12/10: Nu har han redan flyttat ihop med en annan grabb i hagen på dagarna och det fungerar peppar, peppar riktigt bra. I slutet av nästa vecka får Gandhi troligen testa lite lätta intervaller igen. Hurra!

5/10: Hästen är verkligen mycket, mycket mer harmonisk redan nu. Han har flyttat in till stora stallet och håller sig lugn bland alla dessa hästar. Gandhi går ensam i hage ett tag till men är på god väg att bli en riktigt fin valack. Träningsmässigt joggas han bara fortfarande, går barfota för att härdas och jordas, men känns kanonfin.

28/9: Gandhi har börjat köras igen och det verkar mycket positivt, han är redan lugnare.

21/9: Nu har det gått två veckor och hästen har redan lugnat sig mentalt, exempelvis har han numera tid att sänka huvudet för att äta gräs i hagen - det har han inte gjort på ett par år. I nästa vecka går vi igång med lätt träning igen men räkna med att vi skyndar långsamt för att inte få några bakslag. - Jag siktar på att tävla med honom i vinter bara vädret blir normalt, sa Marcus.

14/9: Jo, men det ser stabilt ut så här långt och ingreppet verkar redan ha medfört positiva effekter.

7/9: Imorse kastrerades Gandhi och nu håller vi tummarna för en smärtfri och bra övergång till det nya könet. Ett par veckors vila blir det.

31/8: Det blev en överväldigande majoritet för kastration så efter att ha nått 85 procent av ägarkapitalet efter ett par timmar i måndags blev det bestämt att hästen kastreras av Bengan Johansson nästa fredag. Sedan får vi ge honom ett par veckor innan det gäller att hitta en eller ett par partners att dela hage med. Det blir spännande att se just hur pass mycket hästen kan lugna ner sig.

27/8: Idag har vi konstaterat att hästen inte tål någon träning alls för dagen. Blodvärdet hade gått ner bra på två veckor men sedan tränade vi ett pass - och värdet gick upp på för hög nivå direkt. Det innebär att alla andelsägare kommer att få ett mejl under veckan, där vi hoppas få godkännande om kastration. - Vi har levt med hästens så kallade "överträningssymptom" eller "tjocka blod" sedan derbykvalet för ett år sedan, och hållit honom fint i schack hela tiden. Men nu blev det samma sak som augusti förra året och långsiktigt finns inget annat att göra än att kastrera; vi har frågat fem olika veterinärer och alla har samma åsikt. Min erfarenhet av liknande hästar sedan tidigare talar också för det, han är lite väl ettrig för sitt eget bästa och miljöombyte hjälper inte i ett sånt här läge, sa Marcus,

18/8: Hästen mår bra men det är ju konstaterat skyhöga blodvärden, dvs överträning. I nästa vecka tar vi nya prover för att se om det rättat till sig eller inte. På fredag vet vi mer.

6/8: Dessvärre var Gandhi seg och slagen redan efter ett varv och Christoffer slutade att köra på hästen tidigt. Det var hög puls efteråt och mycket talar ju för att första övernattningen blev för mycket för den här hästen som ju även under förra årets augustimånad drabbades av överträningssymptom och utgick felfritt på Jägersro. Vi kollar alla blodvärden under veckan, för att vara säkra. Hästen mår bra men räkna med två veckors vila nu. Vi återkommer.

3/8: Han drog ett bra spår och har tränat fint efter förra starten. Första övernattningen kan givetvis ställa till det men vi åker upp med förhoppningar. Och som det ser ut är han dessutom klar för bronsfinalen nästa helg så det blir viktiga åtta dagar nu...

28/7: Det ser bara bra ut och nu blir det Rättvik nästa lördag.

20/7: Gandhi har tagit det senaste loppet mycket bra och om han kommer med i finalen på Åby blir det onekligen spännande. Marcus vill starta honom en gång innan dess men vilket lopp är ännu inte bestämt. - Det finns många att välja bland, exempelvis ett 1609a-lopp på Jägersro under Åbergskvällen men också Sommartravets final på Rättvik över 2660 volt med 300 000 kr till vinnaren. Vi avvaktar lite i frågan...

14/7: Han har bara gått lugnt under veckan men allt har varit som vanligt. Det blir final 11 augusti men det blir ett lopp innan, vilket är dock inte bestämt ännu.

8/7: Äntligen! Var vi nog många som skrek in i sista sväng och även in på upploppet. Men sedan fick Ingves fritt med sin smygkörde och Gandhi fick nöja sig med en mersmakande andraplats i bronsloppet. - Han såg grym ut och travet flöt bättre barfota bak. Vi tar dem på utmattning, den här har nu gjort fem kanonlopp i rad utan att få vinna. Snart måste han ju sitta där?, funderade Marcus.

RODICK BROLINE (2013)

valack e KEN WARKENTIN - AIMEE'S PROMISE
länk till travsport.se

Trekvartsbroder till Nadal Broline. Exteriörsiffrorna är 444343 och hästen är lite sen men har stort kunnande. Det finns en 1/20-del till salu för kunds räkning.

STALL MARLIN - AB

13/1: Allt verkar jättebra med honom för dagen och den här veckan bestäms det om han får börja träna igen!

21/12: Återbesök hos veterinären igår och det ser bra ut efter operationen. Han verkar väldigt harmonisk och glad för dagen så detta är positivt!

14/12: Han fungerar jättebra med boxvilan. Nästa vecka lär han bli ännu gladare, när han får gå ut i liten hage!

6/12: Operationen har gått jättebra och Rodick är bara pigg och glad i sin box. Nu väntar två veckors boxvila och sedan tre veckor med intensiv behandling av knäet med både ledsmörja och stötvåg, innan vi börjar trimma igen.

23/11: Det blir operation av vänster framknä den 3 december och sedan väntar konvalescens över jul och nyår. - Det är det enda rätta för att få ut hästens kunnande under 2019. Han ser verkligen inte ut att må dåligt heller, kolla bara hur fint han har utvecklats på det nytagna kortet idag, sa Marcus.

17/11: Igår undersökte vi honom grundligt hos vet Spångfors, som hittade en del fel. Hästen är fixad på flera ställen och kommer att bli bättre nu. Det krånglande framknät får vi se hur det blir med, det kan eventuellt vara ett operationsfall. - Hästen är ju klart bäst barfota så om vi ska göra något är det läge nu. Vi återkommer i ärendet asap, sa tränaren.

9/11: Tyvärr travade han lika dåligt i kurvorna nu som senast och vi har fixat tid på löparbandet hos veterinär Spångfors i nästa vecka för att gå till botten med problemet som blossat upp.

2/11: Han ser kanonfin ut i jobben, balanserades om under veckan för att hålla bättre i framknät samt anmäldes till Axevalla på torsdag. Det blev spår långt ut men motståndet såg ganska beskedligt ut så det blir intressant nu när vi fräschat upp honom. Formen är ju på topp!

26/10: Idag blev han behandlad i vänster framknä, vänster has och bägge bakknäna av veterinär. - Nu kommer vi att balansera om honom för att bli av med hans återkommande bekymmer i vänster framknä. Vi ska starta så fort som bara möjligt är för att inte tappa kanonformen igen, sa Marcus.

25/10: Han blev trea på nya rekordet 12,9 igår. Jättebra! Nja, både och faktiskt. Han är i dunderform igen rent konditionsmässigt men nu var han inte helt fräsch och hängde mycket på töm i kurvorna. - Annars vinner han loppet utan problem, sa Marcus.

19/10: Det blev 3/1640a på onsdag och i dagens vässarintervaller i djupa sanden såg han ruggigt fin ut. Intressant med ett kortlopp faktiskt!

11/10. Han gick drygt 1.12 sista varvet och efter sen lucka sköt han till fint som fyra i Klass II-försöket. Det var ett klart fall framåt och det blev bättre med träningsbettet i munnen. Vi startar på nytt inom kort, kul också att den nya bakbalansen fungerade så fint.

5/10: Ja, det blev 9/2640a på onsdag med Johnny Takter återkommande i sulkyn. Vi kommer att prova att rappa upp honom lite på måndag. - Vi byter nog bett också för att få honom att ta i lite bättre; förr var hästen alldeles för vass men nu har han lugnat sig betydligt så vi törs byta. Han har fart och styrka för vinst på rikstoton, återstår att se om rätta formen hunnit infinna sig, sa Marcus.

3/10: Blodproven kom tillbaka fint, han ser bättre ut i sina värden nu än på länge. Så det är med högsta sannolikhet så att han hade ett virus efter Rättvik och att det nu är på väg att stabiliseras helt men att han fortsatt letar efter sommarformen. Veterinären har gett honom lite immunförsvarshöjande medicin och Marcus tänker sedan starta lite tätare, förhoppningsvis kommer hästen med i rikstoto-försöket på Jägersro på onsdag.

1/10: Rodick blev hängade i tredjespår och fick backas sist efter 600 körda i söndags. Sedan blev han ändå fyra på V75 men Marcus var inte nöjd med hästen och vi har tagit blodprov på honom för att utreda vad som kan fela. Vi återkommer inom kort.

28/9: Ny start på söndag - inom V75! Det blev 7/2660 vilket ger felfri avgång men kräver lite flax för att hitta bra position. Han slet väldigt på sina utsidor bak i fredags så nu har vi lagt på 3/4-skor bak för att skydda utsidorna och bredda baksteget. - Vi har inte kunnat testa i jobb men i teorin kan denna balans till och med vara bättre för hästen, sa Marcus. Det är tre, fyra tuffa motståndare men om Rodick vaknat på rätt sida har han skrällchans vid klaff.

21/9: Nä, han passade illa på den regnsjuka banan och Erlend valde ett spårsnålt upplägg, nu kom luckan sent och hästen spurtade bra som sexa.

19/9: Det ser riktigt bra ut inför fredagens start i Kalmar och med klaff på loppet är hästen med och gör upp om segern och 150 000 kr.

14/9: Vi hittade felet på honom direkt och vänster framknä behandlades av veterinär. Hästen är redo igen och kommer att anmälas till Färjestads V75:a i första hand samt stayerfinalen i Kalmar i andrahand under nästa helg.

5/9: Nä, den rätta spänsten saknades efter uppehållet och Djuse kunde inget göra i kön när det gick så sakta första 1500 i loppet. Vi får ta det som en bra genomkörare och starta igen på en 2-3 veckor för att rätta formen ska infinna sig igen.

31/8: Allt verkar tip top med hästen i träningen och kontrollprovet var helt okej. Så vi anmälde till Solvalla på tisdag men desvärre blev det 12/2140a så vi behöver tur...

27/8: Hästen ser fortsatt jättefin ut men blodvärdena är inte som de ska. Vi grubblar vidare och återkommer senare i veckan med besked, veterinärerna tror att det handlar om resistenta blodmaskar.

16/8: Han har tränat på kanonbra men tyvärr var hans blodvärden inte helt hundra i veckan så vi strök inför Gävle på lördag. Nu får han kraftig avmaskning för att få upp sitt blodvärde och så ska vi bara på g igen inom kort. Hästen känns magisk och vi vill inte förstöra några hälsostatusar och missa hans utveckling nu.

6/8: Ja, vad ska man säga? Grattis och äntligen! Hästen bara joggade runt och vann odriven på 13,8/2140a och såg helt enkelt makalöst bra ut. Marcus tog en lättnadens suck efter hästens enorma missflyt på slutet. - Nu ska vi plasta upp bakfötterna och vara med på Gävle nästa lördag, sedan bör han vara redo för V75, sa Lindgren.

3/8: Han har tränat på jättefint i veckan och kommer ut i lärlingsloppet på Rättvik. Han har aldrig övernattat förut men om allt fungerar är han ju värd en seger nu.

28/7: Dessvärre fick han en smäll i hagen i måndags och kunde inte anmälas till Tingsryd. Men det är redan bra igen och hästen ser lysande ut. Vi tänker oss att starta honom till helgen i Rättvik.

20/7: Vi siktar på Tingsryd där han står perfekt inne i ett lopp i slutet av månaden. Fortsatt kanonfin i jobb.

14/7: Han tog Lindesbergloppet bra och kommer att starta igen så fort vi hittar ett vettigt lopp, hästen har ju fortfarande poängbrist.

6/7: Ja, inget flyt nu heller med startgalopp i nedförsbacken. Men som han gick efteråt! Det var en ruggigt bra tredjeplats och nog har vi fog för att säga: det här är en bra häst som snart kommer att vinna lopp...

29/6: Rodick känns kanonbra och drog 3/3140 på Lindesberg på onsdag, det ser bra ut så när som på Very Kronos som nog måste galoppera bort sig igen för att vår häst ska kunna vinna. Men formen är på topp och Marcus förväntar sig en stark prestation.

POKEMON ÅS (2012)

valack e KADABRA - OBLIGE ÅS
länk till travsport.se

Genomärlig, jämn liten speedkula som lever på V75. Exteriörsiffrorna 453443. Fyndhäst: det finns några andelar till salu för 10 000 kr per styck som vi säljer åt kund!

STALL MARLIN - AB

13/1: Jullovet är över och han har gått lugn träning, den här veckan blir det lite rappare tester för att se om han är redo.

21/12: Han såg riktigt småtrevlig ut på banan igår och det var länge sedan det såg så här ut. Vi har nog fått ordning på problemen han hade och Marcus tror att det blir start igen i februari. - Han är långt ifrån slut.

14/12: Pokemon har börjat träna igen och han har även gått till Dennis, osteopaten under tiden. Det börjar se rätt ut igen! Men han behöver trimma ett tag och ingen start i det närmaste.

30/11: Han blev behandlad av veterinär i alla fyra knän igår och får vila några dagar innan vi kör igång och vässar för comeback. - Inget allvarligt, sa veterinären Hanna men han behövde behandlas.

22/11: Det blir ingen start i Kalmar, vi måste fixa till lite efter Hollandsresan först. Men han ser ut att vara i bra skick rent generellt.

17/11: "Pokke" kom hem idag! Vi kör och kollar läget direkt till veckan.

9/11: Stefan är nöjd med hästen men dessvärre kommer Pokemon inte med i loppen och vi har bokat hemresan till 17-18 november. - Han får starta på i Sverige under vintern, han får plats i alla lopp nu. Till våren kommer han att ha bra med lopp i Frankrike igen. De han hade nu i september och oktober när vi åkte ner bommade han ju pga besök hos veterinären, sa Marcus.

2/11: Han tog loppet bra och ska ev starta i nästa vecka då i France.

22/10: Det blev en femteplats i snabbloppet igår på 14,2/2100 och vi var nöjda. Hästen behövde loppet efter ett par veterinärbesök och det brukar ta 2-3 lopp innan han hittar formen. Nästa start inte klarlagd ännu men det finns bra lopp åt honom i Frankrike under andra halvan av november som vi siktar på.

17/10: Spår 2 över medeldistans med auto i Wolvega på söndag, Stefan låter riktigt nöjd med hästen.

11/10: Han kvalade på mycket fint sätt på en 1.15-tid igår och Stefan som körde var riktigt nöjd med vår häst. Det kan bli start i Holland redan nästa helg.

5/10: Nu är han anmäld till ett kvallopp i Wolvega på tisdag, tränar på fint och behöver detta testlopp för att hitta formen för riktiga lopp lite senare under månaden.

21/9: Tyvärr fick vi ombehandla honom i måndags, när hasen var utläkt så visade han att det även satt lite problem i ett framknä. Men hästen mår annars väldigt bra på filialen i Holland och Stefan Schoonhoven som har ansvaret över honom låter väldigt nöjd med hästen. Nästa start dröjer dock några veckor till.

7/9: Han är behandlad i en has nu och tränar på som vanligt nästa vecka, det finns lopp på orten i Frankrike sedan hela vägen under september och oktober.

PEARL FACE (2012)

sto e IGOR NOVEMBER - NO DOUBT ABOUT
länk till travsport.se

Exteriörsiffrorna 453334. Tävlinsrätt våren 2019 innan hon går till avel. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Hon gick till veterinären efter senast och nu känns hon jättebra igen i lugna jobb. Det blir lite tuffare tester under veckan för att se om hon är redo för ny start.

25/12: Nä, det blev galopp kort efter start efter att hon laddats lite hårdare än vad hon tålde. Nu gör vi bokslut för 2018 och du som vill fortsätta med hästen ett kvartal ytterligare ska kontakta Easy eller Marcus/Tobbe så gör vi klart det hela (kostar inget mer). - Ja, leasingen går ut vid årsskiftet men hon känns ju så bra nu att vi kör vidare. Och den som vill får fortsätta utan extra kostnad med sin andel givetvis, sa Marcus.

21/12: Leasingkontraktet går ut vid årsskiftet men Marcus säger att hon är så bra nu att hon får tävla vidare, åtminstone till våren. Den som vill fortsätta behöver inte göra någonting men om det är någon av andelsägarna som vill avsluta nu vid årsskiftet är det bara att meddela det till Easy KB så löser vi det. "Pärlan" gick en lätt vässning imorse. Det var "JR" som körde och han tyckte att hon kändes klart bättre än tidigare han kört henne...

18/12: Hon känns underbart fin fortsatt och drog 6/2160 i V75 på söndag. Dessvärre risk att bli hängande härifrån men med klaff kan hon ta fina pengar igen. - Men det är nästan otroligt så smidig och fin hon har blivit på slutet, sa Marcus.

12/12: Pearl såg lysande ut igår och serverades perfekt resa av Per. Men hon kämpade kanske inte så att det knakade över upploppet som fyra, dock i tufft sällskap. Vi låter henne pusta lite nu från starter och långresor och siktar på årsfinal inom V75 hemma den 23:e dec.

5/12: Hon gick starkt som trea efter sen lucka igår och anmäldes som planerat direkt till Solvalla nästa tisdag.

28/11: Galopp i första sväng i måndags men kusken Kerttu hade ingen förklaring annat än att det kanske gick för fort? Pärlan såg iallafall väldigt fin ut i upphämtningen och startar igen på tisdag i Malmö.

22/11: Pearl såg lysande ut idag och drog 4/1640a på måndag, dock i ett tufft lopp. Vi är övertygade om en bra prestation men skötaren Emma kör och det blir troligen ett lite lugnt löpningsförlopp (som vanligt); hästen ska ju köras på chans.

17/11: Hon ser till och med bättre ut än normalt i träningen nu. Generellt sett har hon ju haft en störning i höger bak som ouppvärmd i flera år men det ser nu mycket bättre ut. - Vi har faktiskt ingen aning varför hon blivit så pass mycket smidigare nu på slutet men det är bara att tacka och ta emot; efter hovbölden såg hon ju ut att få avsluta karriären men istället vände det och nu ser hon bättre ut än nånsin. Det blir Halmstad 26 nov nästa gång, sa Lindgren.

9/11: Det var inga fel på undersökningen och idag tränade hon riktigt fin igen. Märkligt, minst sagt. Men det är högst troligt så att hovbölden har stasat hennes ben och då kan det fylla på efter träning. Nästa vecka kör vi nytt starttest!

6/11: Imorgon hade vi tänkt anmäla till Jägersro men dessvärre var hon inte som bäst i dagens jobb och vi vill kolla upp henne hos veterinär med tanke på vad som varit på slutet. Återkommer på fredag...

2/11: Nu ser allt bättre ut igen och hon gick ett lugnt jobb i morse. Vi tar sikte på ett perfekt lärlingslopp för ston över 1640a om 11 dagar.

26/10: Tyvärr tvingas vi stryka Pearl Face pga hovböld. Vi skar ur det onda området igår och hon är redan mycket bättre. Vi vet mer på måndag och återkommer då.

21/10: Ny V75-start på gång men som vanligt dåligt spår.

15/10: Hon gick bra som vanligt men hade som vanligt klen röta under vägs och kom loss för sent för att utmana om segern. Fjärdeplatsen var med mersmak och nu siktar vi på nytt V75-lopp i Malmö om 2 veckor.

11/10: Pearl fick som vanligt ett riktigt skitläge men hon tränar grymt bra och kommer att tävla med norskt huvudlag för första gången i sitt liv. - Med klaff på bitarna är hon med på målfotot, säger Marcus.

4/10: Hon gick tre heat på banan idag och ser ruggigt bra ut helt enkelt. Inga ändringar, hon anmäls till Göteborg.

28/9: Pearl är fortsatt fin och Marcus siktar på en sista start i lägsta stodivisionen på Åby 13/10 eftersom hon bara har några hundralappar under gränsen nu.

23/9: Hon gick jättebra som trea efter lite positionsproblem 700 kvar och har nu tjänat 50 000 kr på kort tid. Vilken härlig märr!

18/9: Spår 7/2160 i V75 på lördag och hon tränade fint idag. Spännande att hon numera åter är en frekvent gäst på rikstoton. Med klaff är hon på fina pengar i det här gänget.

14/9: Allt ser verkligen tip top ut för dagen och nu blir det V75 i Karlstad.

5/9: ÄNTLIGEN! Igår stämde det perfekt och hon behöver inte skämmas för segern på nya rekordet 13 blankt! En härlig morsa detta, nu siktar vi på stodivisionen igen - troligen i Karlstad den 22:a.

COUNTERFEIGHTR (2012)

valack e PASSWORD - FRANCESCA KEMP
länk till travsport.se

Käck liten grabb. Exteriörsiffrorna är 444354. Det finns fyra andelar till salu - ring för info.

STALL MARLIN - KB

13/1: Jo men han verkar ha tagit loppet bra och nu blir det troligen ny start inom V86 redan den 23:e...

10/1: Det blev helt fel nu när Per, med tränarens ord i bakhuvudet, inte körde något första biten. Efter 50 meter hade Counterfeightr ändå öppnat så mycket bättre än de andra att Per chansade att köra till spets. Nu blev man utsvarade med en tånagel och sedan fick hästen vandra i dödens hela vägen. Det är inte löpningen som hästen vill ha men Per drev inget till slut och gjorde det bästa av situationen. - Hästen var därför lika pigg och glad efter det här loppet som de på slutet, sa en glad skötare efter loppet.

7/1: Han drog dessvärre 8/2140a i ett annars passande lopp på Solvalla på onsdag. Vi får se vad Per lyckas med från det spåret. - Jag vill helst att hästen tas lugnt och går till slut, sa Marcus.

21/12: Vi gick över honom idag och det var bara lite kring höger bakknä som osteopaten fixade med. Det blir lite lugnare under helgerna men han ställs inte av och vi siktar på ny start i mitten av januari. Han har ju ett väldigt spännande lopp på Åby den 2 februari...

19/12: Jaaaaaaa!!! Efter sju sorger och åtta bedrövelser var Counter ikväll tillbaka som en vinnare på de stora scenerna. Han öppnade vasst och höll sig lugn under loppets gång -för att speeda till lätt seger odriven när luckan väl kom! Alltså, den här hästen är bara för skön!! Nio liv också, men så bra som han har känts på sistone är det nog snudd på att han är bättre än någonsin. Harmonisk och fin, inget att klaga på, sa Marcus. Årets näst roligaste seger efter Kriteriet =)

14/12: Spår 1 över kort distans på onsdag, Lennartsson kör igen. Det blir intressant, Marcus säger att hästen öppnar bättre nu än tidigare.

12/12: Han gick väldigt starkt till slut som trea efter avvaktande styrning och gott om krafter kvar. Precis som vi ville ha det! Vinnaren gick ju ändå inte att slå och nu var han nära att bli tvåa ändå trots den extremt vilsamma och lugna resan. Om vi bara tar honom lugnt i körningarna nu tror Marcus att hästen har mycket att hämta under 2019 så länge grabben håller sig frisk. - Han har aldrig känts bättre än nu.

5/12: Counterfeightr uppförde sig exemplariskt igår och Marcus kunde lugnt och fint köra till spets för att släppa till stallkamraten in i första kurvan. Det var strax under 1.12 sista varvet och över mål stod det 1.06 på kuskens gps-klocka. - Han har aldrig känts bättre och fungerade väldigt bra på sina nya vinterbalans. Ny start på Solvalla nästa vecka, då får Lennartsson chansen, sa Marcus.

28/11: Nu får han gå igång igen, första starten blir bland endast fem konkurrenter i Malmö på tisdag.

23/11: Han känns jättefin efter banjobbet och Marcus har börjat leta comebacklopp.

17/11: Counterfeightr gick 1.23/2100 i långvagn med tränaren i sitsen igår. - Jag har aldrig känt hästen så fräsch och stark i kroppen någonsin. Han är startklar igen och ska klara av att tävla med skor också så som han känns för dagen. Ingen comeback bestämd men det blir inom kort.

9/11: Han ser grym ut. Vi kommer nog inte att nöta så länge på honom i standardjobb utan testa lite på banan i slutet av nästa vecka för att se om han är redo för comeback.

2/11: Nä, vet ni vad! Hans blodvärden går åt rätt håll och hästen ser så lysande fin ut att vi går upp på två DW-pass per vecka direkt.

27/10: Hans blodprov är bättre nu och han kommer att träna ett intervallpass samt motion även nästa vecka (som nu) tills vi vet att blodvärdena är stabila. Men som hästen ser ut har han aldrig varit i bättre skick så vi är egenligen inte så oroliga! Någon ny start blir det inte på en månad iallafall så vi skor till hans barfotafötter nu för att få rätt vinklar inför vintern.

19/10: När är pojken tjock och fin, han ser mer välmående ut än i hela sitt liv faktiskt. På måndag får vi svar på de senaste blodproven och vi både hoppas och tror att han då friskrivs och kan börja träna på nytt! Hästen är ju väldigt lätt att träna upp så det ska inte ta många veckor till programmet, bara vi får börja om.

12/10: Dessvärre var veckans blodprov fortfarande lågt som tusan och idag har hästen fått ett nytt, mycket starkare maskmedel som vi fått utskrivet av vet Spångfors. Det kan vara så att hästens låga vita beror på den lilla blodmasken som tydligen har blivit resistent mot de flesta vanliga maskmedel. Om det stämmer så kommer det att bli stor skillnad på nästa veckas blodprov. Hästen är annars mycket pigg och glad i hagen och äter som en häst.

1/10: Blodprovet visade på låga vita blodvärden, vilket indikerar att han är nedsatt av ett virus. Annars verkar han helt normal för dagen. Den här veckan blir det därmed också lugnt, med diverse behandlingar. Vi tar nytt prov inom en vecka och har han återhämtat sig så börjar han att träna igen, annars blir det ytterligare en vecka med lugnt så att han får bli ordentligt kurerad. Vi har haft ett antal sjuklingar här i övergången till hösten så det är inget att oroa sig för - det går över på 2-3 veckor.

28/9: Vår lille fighter var seg tidigt i lördags och vi hoppas att det var omstarterna som tog luften ur honom. Vi har inte kunnat detektera några fel på honom under veckan så det känns lite märkligt. Vi lät honom ta det ganska lugnt här i veckan, för att vara på säkra sidan, och på måndag får vi provsvar så att vi inte börjar träna hårt igen om det visar sig att han är sjuk. Vi återkommer snarast.

21/9: Counter ser fortsatt dunderfin ut i hull och hårrem, dansar fram i träningen. Men spåret är inte det bästa och det gäller att han håller sig lugn bland alla hästar för att orka tre varv. Med klaff har han fart och form för att dyka upp där framme.

14/9: Allt är som det ska och planen står fast, vi hoppas att poängen räcker för V75-loppet i Karlstad.

3/9: Rubbet kvar och nära en riktig krock 300 kvar när ledaren tvärnitade blev facit i Derbystayern igår. - Han är riktigt på gång nu hästen och med lucka i slutsvängen tror både jag och Per att han är tvåa bakom Carabinieri. Nu laddar vi för stayerloppet i Karlstad den 22:a där poängen förhoppningsvis räcker.

27/8: Counterfeightr fortsätter att träna kanonbra och drog nu 4/3140 i Derbystayern på söndag, ett lopp som dock blev ett riktigt getingbo med hästar som Carabinieri, Bravo Navarone och Monark Newmen i startlistan. Spännande att se hur långt han räcker!

18/8: Utan skor och utan checkrem var hästen dunderfin igår som tvåa bakom en riktigt bra häst. Per Lennartsson höll honom lugn i ryggar hela vägen och avslutningen i tredjespår sista 600 var grym! Nu siktar vi på derbystayern.

13/8: Det blir ett långlopp från tillägg i Gävle på fredag. Spännande!

7/8: Han kollades av veterinär idag och var helt utan anmärkning. Så det blir ny start inom kort, Marcus vill hitta nåt från tillägg eller en spårtrappa med bakspår. - När han får börja i ryggar håller han sig lugn, sa tränaren.

3/8: Counterfeightr var riktigt på hugget i onsdags men efter lite missflyt med positionskörningen in i första kurvan hamnade han i dödens och där blev han väldigt laddad så det tog över ett varv i 1.11-tempo innan han kunde lugna ner sig. Hästen tröttnade givetvis in i slutkurvan men att han stannade och utgick var bara för att kusken tog upp honom när hästen tappade luften. Allt verkar bra efteråt, han äter och dricker. - Nästa gång får jag anmäla från tillägg igen, så att han garanterat för en rygg. sa Marcus.

ALKALIZER AM (2010)

valack e OLIMEDE - ALLTID V.G.
länk till travsport.se

En riktig kompis med exteriörraden 444443 och fasligt bra hjärta/lungor. Dubbelmiljonär. Kriterie-femma, försöksvinnare. Slutsåld.

STALL MARLIN - KB

13/1: Har du ännu inte hört av dig till Easy om framtiden är det hög tid att göra det. Hästen vilar fortfarande men Marlin Cheval tar över alla andelar som inte vill fortsätta. - Vi har fortfarande inte tagit beslut om det blir pensionering eller operation och nysatsning på monté, men den som inte vill fortsätta behöver bara meddela Easy så är det löst; vi tänker göra det bästa för hästen, sa Marcus.

25/12: Vi har fått tid för operation av karpaltunnlarna i mitten av januari. Det är ännu inte bestämd om vi kör vidare, men du som vill lägga av med hästen kontaktar bara Easy eller Marcus/Tobbe så löser vi det per årsskiftet. - Jag tror absolut inte att han är slut men ska låta honom få en rejäl julpaus innan vi tar beslut om ev operation senare i januari. Monté-SM hägrar i fjärran, sa tränaren...

14/12: Idag var grabben till Spångfors som konstaterade att Alkalizer har problem med cirkulationen i sina karpaltunnlar. Så nu blir det att ta ställning till operation eller inte. Om det inte blir operation så blir det pensionering. - Jag ska fundera lite och prata med grabben om framtiden. Om vi kommer fram till operation och sikte på SM i monté så kommer alla delägare att få chansen att hoppa av från årsskiftet, inga problem. Men om det blir fortsättning blir det också ett specialerbjudande på träningsavgiften för den som fortsätter. Jag återkommer, sa coachen.

30/11: - Jag tycker att han har visat sig helt kurerad från den mentala blockering han ådrog sig efter sjukdomsstarten på Solvalla i somras. Men han var inte helt fräsch i kroppen i fredags och visade stelhet i ryggen på rakorna och drog ganska mycket vänster. Jag har bokat genomgång på rullbandet hos Per Spångfors den 13:e december (första lediga tid) och kommer därefter, beroende på vilka fynd vi får, bestämma mig om hästens framtid. Som jag ser det står valet mellan att pensionera honom vid årsskiftet, eller att fixa till hästens hälta och sedan vinterträna ordentligt under jan-mars så att han är genomjobbad för att börja starta igen i mars-april när man får gå barfota. Målet skulle i så fall helt klart vara Monté-SM i oktober. Alla delägarna får givetvis vara med och rösta om hur just du vill göra.

23/11: Trots endast tre motståndare blev det inget blufflopp, där vinnaren gick en 1.11-tid. Alkalizer backades sist och hade ingen chans att ta något i speedkörningen sista 250 meterna, men han höll sin fart lika bra som de andra; så nu stannar han inte längre. Frågan är bara vad vi ska göra nu när barfota-förbudet inträder?

20/11: Det verkar bra i jobben och det blev bara fyra hästar i loppet på fredag...

17/11: Dessvärre finns inga fler montélopp under november så vi kommer troligen att testa honom i kortloppet i Kalmar på fredag. - Nu har han ju bevisligen vågat och velat tävla igen. Jag har pratat med Peter Ingves, man får ju gulla med de gamla trotjänarna; Peter är duktig och har dessutom en förmåga att nästan göra sig viktlös i vagnen, sa Marcus.

11/11: Igår blev han trea på en 1.13-tid i montéloppet i Eskilstuna, trots grått och mulet väder som brukar kunna missgynna hans lite känsliga hals. Sofia som red var mycket nöjd och menade på att han kämpade som en tiger och kändes som en riktig montéhäst! Det är ju ingen knallform på grabben bara efter allt strul som har varit men detta var ett härligt besked. Hur vi går vidare är inte bestämt utan vi återkommer i ärendet.

7/11: Det blev 2/1640a med Sofia på lördag och vi kom med som sista häst! Han har tränat på fint som snus efter senast och dessutom fått vara ett par svängar i sin älskade ryggmaskin igen, vilket var länge sedan. Vi ligger ändå lågt tills han visar toppform i lopp igen...

2/11: Han verkar bara fin efter starten senast och vi siktar på ett 1640a för sadel i Eskilstuna nästa lördag bara han kommer med. Sofia har lovat att rida igen.

27/10: Fjärdeplatsen på 15,3 lämnade både god och mindre trevlig eftersmak, tycker vi. Visst, det var inte något av hästens bästa lopp i livet. Och han var trött i mål. - Men eftersom han verkligen var trött redan 400 kvar och ändå fullföljde och kämpade på så gott han kunde tar vi det väldigt positivt. Hästen har ju inte velat vara med alls när det dragit ihop sig på sistone så detta var något annat; utom allt tvivel kämpade han som vanligt nu. Sofia menar på att det är ganska vanligt att hästar blir muskeltrötta ovanligt tidigt när de går montédebut, speciellt om de som vår häst aldrig är ridna innan. Och hästen verkar pigg och glad efteråt. Vi siktar på fler montéstarter den närmaste tiden så tar vi det som det kommer. Marcus hälsar att det bara är att höra av sig till stallet om det finns ytterligare frågor från delägarna rörande karriärbytet.

19/10: Han känns bra i sanden, äter fint och mår gått i sin hage. På torsdag testas han på Mantorp med Sofia Adolfsson i sadeln...

11/10: Dessvärre kastade vår gamle krigare in handduken 100-150 kvar igår. - Hästen har känts mjuk, smidig, stark och lugn i humöret i träningen. Men i loppet ville han inte vara med när det drog ihop sig till spurt. Det finns inga direkta fel på hästen rent fysiskt utan detta handlar nog uteslutande om att Alkalizer inte vill ta ut sig max igen efter hans sjukdomsproblem i de senaste starterna. Mitt förslag är och förblir att skola om honom till montéhäst, eller helt enkelt pensionera honom. Det blir givetvis upp till ägarna men jag rekommenderar att vi testar honom lite under sadel den närmaste tiden, sa Marcus efter dagens genomgång. Det kommer brev till andelsägarna i ärendet under veckan.

5/10: Alkalizer drog 3/1140a i comebacken på onsdag och får Takter i vagnen. Marcus kommer att köra med skor runt om när det handlar om comeback och endast ett varv. - Hästen tappar lite i kapacitet med bakskorna på men vinner i snabbhet. Det blir bra med skor på ultrasprint och så får vi spara på fötterna som ju var ömma för några veckor sedan, sa tränaren.

2/10: Han var kanonfin i vässningen på rakbanan igår och nu siktar vi på comeback i nästa vecka. Peppar, peppar =)